Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Parcă zilele astea trebuia să se rupă USL

Parcă zilele astea trebuia să se rupă USL

Sorin Frunzăverde şi Darius Vâlcov au lăsat PD-L fără doi preşedinţi de organizaţii judeţene (şi, probabil, fără ele) fix înaintea localelor. Şi se lucrează intens la dislocarea lui Constantin Ostaficiuc. Plecarea primului din şir (unul dintre jupânii portocaliilor, om cu o influenţă imensă atât în interior, cât şi în exterior, artizanul alipirii la PPE), taman la PNL, cu tot cu vreo 40 de primari, e o lovitură cruntă. E mare minune dacă până la sfârşitul săptămânii nu-l umflă DNA şi nu-l desfiinţează propaganda, dar marcant e faptul că se joacă foarte tare în politica noastră. Iar de data asta nu Jucătorul e cel care a mutat, ci chiar ăla care-l enervează şi pe care-l desconsideră. Dacă-mi amintesc eu bine, Cassandrele politice tv prooroceau ruperea USL (ai cărei lideri politici sunt datori să explice, însă, propriului electorat încurajarea traseismului şi abdicarea de la principiile clamate), nu a PD-L…

UPDATE: Propaganda portocalie s-a regrupat rapid. Blogurile şi site-urile de presă sunt bântuite de mesajul standard (vag modificat) “aveam de gând să votez USL, dar mi-e scârbă că toţi sunt la fel şi încurajează traseismul politic, deci n-o mai fac”

LATE UPDATE: Absolut jalnice schelălăiturile anti-Frunzăverde ale năimiţilor deteşaţi în presă întru slava portocaliilor. Omul nu-i cu nimic mai penal, mai baron, mai detestabil, mai baron local sau mai arivist decât era cu o zi înainte.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

182 thoughts on “Parcă zilele astea trebuia să se rupă USL

  1. Cred ca necesar era ca Frunzaverde sa ramna un pic si in opozitei, sa se racoreasca, si daca tot aveea convigeri politice de dreapta trebuia sa treaca in opozitie cu un an in urma nu acum im prejma alegerilor(tipic romanesc)la ciolan

  2. Deci toti cei care simt ce simt si eu in momentul acesta fac parte din propaganda portocalie? Cred ca am dreptul sa ma simt intr-un fel tradat de ceea ce s-a intamplat, mai ales ca imi pusesem mari sperante ca dupa atata vreme va veni schimbarea impreuna cu Crin si Victor.
    Tot ce pot sa fac este sa sper in continuare, vom vedea ce se va intampla in continuare.
    Avea dreptate Mircea Badea cand spunea ca nu stim pe cine punem stampila cu adevarat.

  3. Update: Cum am subliniat, importanta este aceasta “lovitura” data PDL-ului.
    Dar cum ii vad pe unii pe aici, propagandisti sau de buna credinta, cum sunt debusolati si nemultumiti de aceasta decizie a USL-ului, m-am gandit sa-i debusolez si mai tare 🙂
    USL-ul nu e partidul meu de suflet (nici unul nu e) iar PDL-ul nici atat (chiar sa moara in chinuri). Dar sa nu uitam (sau pt unii-sa relizam) ca politica, in ziua de azi sau mereu, inseamna razboi respectiv mediul politic fiind campul de lupta. Iar daca vrei sa castigi te implici cumva, daca nu comentezi/te uiti de pe margine. Iar aceast scop, acela de a castiga, implica si miscari tactice respectiv strategige.
    In ce priveste strategia am mai jucat eu niste joculete pe net, pe comp (in loc sa citesc Sun Tzu – Arta Razboiului). Nu am ajuns eu vreun guru dar un lucru l-am inteles. Ce nu e al tau e al inamicului. Ce era USL-ul sa faca? Sa-l lase pe acest Frunzaverde (un nimic pentru mine dar greu in politica din cate se pare) de izbeliste pe camp sa fie independent (care independenta politica, apropo?) si sa fie cules acum sau mai tarziu de inamic (orice alt partid)? Ei nu castigi nimic asa.
    Daca tot facea cineva o analogie cu sahul, in sah multe mutari sunt impuse nu voite de anumite principii (strategice nu etice cum sar arunca unii). Asta numai daca vrei sa castigi.
    Acum singurul lucru care mi s-ar parea placut (tot vorbim de placere) ar fi ca USL-ul sa-l stapanesca bine pe acest Frunzaverde si altii ca el si sa-l faca sa inteleaga ca este despre partid si nu despre el si USL sa tina cont de cetateni. Ce frumos ar fi nu? 🙂

  4. Ghise,Frunzaverde?Ghise,Frunzaverde?Frunzaverde.
    Pe A3 era breakingnews cu stirea cu Frunzaverde,in acelasi timp pe toate televiziunile basiste,pe galben era Boldea ca a plins!!!Iar au ratat momentul.

  5. @Daniel: ramii la strategia vg-urilor(video games) !
    in ceea ce priveste USL, surpriza, nu e un partid,
    e o alianta :))

  6. Lipsea ceva din peisaj si nu stiam ce. Unde-i marinelu’? Mai stie cineva ceva de el? O fi dat o fuga in congo, intre doua avioane, sa caute in gaura sarpelui? Sa nu se fi ratacit! Ori fi in rata de kenia?! Poate aduna frunze verzi pe intinsele campii africane?! Totusi, unde e marinaru’?

  7. @ソリン: da multumesc, stiam. Si aceasta precizare alianta-partid in acest context era importanta pentru ca?

  8. Darius Valcov este primarul orasului in care locuiesc si ma mira ca a facut aceasta mutare,desi existau de mult timp zvonuri ca urmeaza sa paraseasca partidul.Nu cred ca USL-ul ar trebui sa fie atat de tare atacat din moment ce acesti oameni, despre Valcov vorbesc in special, au toate sansele sa castige inca un mandat, deci din punct de vedere electoral este in interesul lor,iar pana la urma scopul scuza mijloacele nu?Cred insa ca atunci cand un cetatean voteaza un om care sa-l reprezinte, el se ghideaza printre altele si dupa partidul care il sustine pe acesta, fiecare dintre noi avand inevitabil o inclinatie spre o anumita formatiune politica in defavoarea alteia, deci cred ca este o lipsa de respect la adresa alegatorilor acest traseism politic.

  9. Victore .Nu am zis ca areti ca un lider USL.Iar despre zacaminte culmea ca tunati si fulgerati cand se vorbea doar de vinderea lor iar cand au fost facute cadou IOC.Udrea cum se intoleste.Boldea asta si acum e la Dana .Cand ar trebui sa fiti cu artileria pe ei fitilul face fas.Cu Aurul la fel.Pana ce Voiculescu gata a devenit mare pro RMGC.Eu sincer la banii lui nu as accepta reclamele ale stupide,de cersetori cum ,ca au lucrat dar mina au betonat-o si ar lucra dar nu au unde.Dintr-un post aparator al bogatiei tuturor gata s-a voatilizat.Mai avem vre-un Roman in tara ?

  10. @Alien. Marinelu tace si face.Reesapeaza sub acoperire pedelaci in US-lasi.Ii reevalueaza.Adica isi pregateste terenul pt o batranete fara griji si justitie.Cu niste tradatori chipuriile gata sa le dea nup US-leului la comanda .Bun sahist marinaru.Bun de tot.

  11. Eu numesc traseism sa mergi de la Opozitie spre Putere imediat dupa ce ai trecut prin vot;Cand vii de la Putere spre Opozitie-fie si spre final de mandat-e semn ca nu-i mai vezi credibili pe cei langa care ai stat(uneori, in urma votului)si vrei sa continui langa cei in care crezi.Apreciez gestul celor doi si sa speram :”la mai multi”!

  12. @Irina, Maria & FRV:

    Mie unul mi se pare geniala actiunea de ‘divide & conquer’ a opozitiei.
    Putin ma intereseaza pe mine ca il alipesc USL-ului pe Frunzaverde sau pe cine stie ce alt greu care urmeaza sa faca rocada.
    Acelasi lucru l-ar face si PDL-ul daca ar putea si atunci nu s-ar mai frasui nimeni ca intra in randurile lor tradatori ai opozitiei.
    Habar n-am ce urmeaza sa faca USL-ul cu Frunzaverde sau vestejita, cum o fi ea… Ma intereseaza sa vad PDL-ul faramitat, organizatiile judetene facute franjuri, alegerile castigate de USL si apoi ma gandesc cine si cum a intrat unde si cand.
    Au timp berechet Antonescu si Ponta sa-i matraseasca ulterior alegerilor. Bine ca-s in stare sa-i sparga ei pe PDL-isti si nu invers.
    Eu unul m-as bucura mult sa-l vad si pe Blaga-n PNL, si pe Falca-n PSD…etc. Orice numai sa crape PDL-ul exact cand are mai mare nevoie de organizatiile din teritoriu mobilizate la maxim.
    Cred ca orice membru PDL (in afara de Udrea, Boc, Berceanu, Videanu, Toader, Oltean, Anastase) e binevenit in operatiunea de schimbare a barcii, atata timp cat asta garanteaza castigarea alegerilor de catre USL si creeaza premisele unei noi suspendari a Presedintelui.
    Opozitia a pierdut pana acum 2 membri marcanti. Pe Mr. “Azi in Dabuleni, maine-n toata tara!” si pe Senectute Melescanu. Ambii fiind lipsiti de o influenta marcanta pe plan local. In schimb, Frunzaverde, pana s-o vesteji are inca un nume destul de greu in provincie si conteaza mult mai mult decat fisurile facute pana acum de catre PDL in randurile opozitiei.
    Way to go USL! Chip ap zã gud uorc!!!

  13. Nu stiu daca e o chestie interesanta ca USL a ajuns sa accepte toti tradatorii nemultumiti ca tanti Fufi si-a pus poalele in cap in pardid si nu mai poate lumea sa o suporte.

    Daca se transforma si PNL in aspirator de tradatori, asemeni UNPR, votantul roman va fi furat pe fatza chiar inainte de alegeri.

  14. Nutzi nu a fost membra PNL? Te pomenesti ca intoarce si duduia armele si plange fara lacrimi, ca olteanu la dna.
    Acuma vorbind serios e de bine. Sigur, in prima faza mi-am facut un fresh de lamaie. Dupa ce am vazut insa mecla unui toader, rictusul unei nutzi, zambetul crispat al unui buldog parca mi-a mai trecut greata. Daca trebusoara asta pica naspa reformatorului si il aduce cu o ora mai repede cu fata spre popor atunci e ok. Sa nu fim ipocriti, noua astora care am votat numai dreapta nu ne-a picat grozav un USL cu un hrebe si compania, dar asta e, a la guerre comme a la guerre. Plus ca nu e de dorit ca baietii astia care ar vinde-o si pe mamica lor,fara licitatie, si ar plusa cu o facultate in sanscrita, sa organizeze alegerile si sa ne ciuruiasca din nou. Doar isi plantara azi o oama la AEP. Sunt curios cum explica ala micu’ ( si nu ma refer la constantin 😉 ) plecarile astea.

  15. @Daniel: e la fel de (ne-)importanta ca si afirmatia
    ta cum ca vrei sa votezi cu partidele “din coada”;
    ori partidele alea au cam batut palma cu
    portocaliii (ca tot vorbeai de strategia din
    vg-uri si ca “ce nu-i al tau e al inamicului”).

  16. a innebunit propaganda…
    Victor, sa fie oare basescu atit de istet incit sa dinamiteze tot pdl-ul si prin explozia lui sa arda si usl-ul ca sa poata face o pasare phoenix din cenusa politica… sau se duce dracului toata sandramaua la javre?!

  17. @lucian, udrea, boagiu si roberta pleaca in coreea la base sa le consoleze cu miscari populare 🙂

  18. tot vad propaganda bagind trasesimul la frunzaverde… problema e ca nu a fost decit in pd pina acum de 20 de ani

  19. Udrea, Anastase si Boagiu vor sa fie la moda. Moda e sa pleci din PDL 🙂 Lasa tu, fata, ca se duc ele si fac cu Eba si fata ailalta cu vanzarile anterioare “miscarea populara”

    Ma duc sa pun niste popcorn in cuptorul cu microunde… Va fi haios.

  20. Vad ca lumea jubileaza deja pe ideea falsa ca se duce PDL-ul de rapa, netinand cont de faptul ca tradatorii din PDL se parasuteaza direct in partidele pe care poporul va dori (probabil) sa le voteze.

    In acest fel… romanii vor vota, in mare, cam aceeasi oameni dar cu alta eticheta.

  21. A venti toama in PDL.
    A cazut frunza…
    Se zvoneste ca vine primavara in USL.
    Ce coincidenta…
    Da mor de curiozitate sa vedem cum o sa fie.
    🙂
    O domana vehementa zice ceva pe la A3. Ceva de genul ca trebuie sa trebuie…
    🙂
    Ce dixtractie neica.

  22. S-ar parea ca usl-ul intra in grafic.Asteptam provincia in continuare.La mai multi!

  23. @Marinelu JB: “Statul da cuprul pe nimic”, titlul Antena 3 la Subiectiv. Uite ca “te baga cineva in seama” 🙂 Nu dorm pe ei cei de la Antena chiar asa cum ai spune tu 🙂

  24. Cind ma gindeam cum sa pun umarul sa ajut securitatea sa isi continue drumul glorios inceput in 1989, iaca ca a venit Nea frunza sa ma linisteasca si sa nu mai trebuiasca sa fac nimic. Doamne cit il iubesc pe Catavencu! Dar nu numai pe el ci si pe astia care se dau loviti ca cica nu se respecta democratia sau se fura in Romania. Curat murdar!

  25. Dom’le, eu înţeleg că te faci frate cu ăla până treci puntea. Dar… mă bucur mult că nu-s din Caraş şi că nu trebuie să-i votez eu. Cum o dai, cum o suceşti, USL are candidaţi din PD şi punct.

    Sunt acei nenorociţi de portocalii care au ţinut spatele lui Băsescu şi haitei lui; parlamentarii, în particular, au fost dintre cei care au votat tăierea pensiilor, salariilor şi alte atrocităţi, sau au stat cu curul lipit de bănci la moţiunile de cenzură.

    Cum spuneam, o fi curvă politica, dar eu mă bucur că nu-s din Caraş.

  26. Sa vina primavara, sa iasa frunza si-om mai vedea!!!:D Eu zic ca anu’ asta vine vara!

  27. Stai, ca_Casandra Lazaroiu a zis ca Frunzaverde e un gunoi. Probabil pentru ca-i contrazice lui previziunile. 🙂

  28. eu zic ca acum e momentul sa-i coopteze Ponta pe Maior si Ungureanu, ca-s neutri si competenti. plus ca i-a luat Crin prim-planul

  29. crin antonescu in pat cu dusmanul romanilor[PDL].EU propun sa nu se mai complice cu 2-3 pdl-isti, sa ia tot pdl-ul si sa-l bage in usl mi s-ar parea mai corect.ce asteptari sa mai avem de la usl ,interesul poarta fesul

  30. Rugam transfer urgent toti tradatorii din UNPR catre PNL si PSD…
    Poporul isi doreste sa voteze o Mafie libera de partid.

    Intr-un fel era de asteptat. Cei din PDL sunt atat de bogati incat isi pot cumpara oricand ce post vor in partidele de opozitie, chiar inainte de alegeri.

  31. Pana acum mai in iarna Frunzaverde era jupan cu mafie care contoleaza to judetul.Acum e bun deoarece”asa se castiga alegerile”

  32. Dom’le, ce figura i-au facut lu’ al batran. S-a dus pana in iran…asta, pana in korea ca sa lupte pentru dezarmare si pace, si uite ca au scapat haturile din mana. Suta de lei tocmai se calculeaza. Bobu…asta…Boc nu e de gasit. Elena…Elena! Pe cand scena cu elicopterul? 🙂
    PS Sper ca Victoras nu o sa aiba grija de toti ”copiii”!

  33. Zice-se ca de fapt sunt mai multi cei ce-si negociaza tradarea. Doar ca unii sunt atat de compromisi incat argumentul numeric e nesemnificativ.

  34. in loc sa se rupa usl crapa pdl si coalitia de la putere. cred ca in pdl a fost amorsata reactia de fisiune, si a sosit momentul ca o gasca de nemernici sa ajinga pe centura politicii… si probabil ca din istorie vor iesi pe usa din dos partide gen pdl si unpr …si nu in ultimul rand udmr. ce poate fi mai frumos? poate doar judecarea pentru toate furaciunile a tuturor nemernicilor gastii portoclii.

  35. @patratele
    Ai perfect rezon,chestia cu rebranduitu’ suna a peticeala,ori ce iaste petec iti acopera fundul pentru un scurt timp,apoi tot cu fundul gol ramai!Sa vad oferta USL pentru locale!Care manevre,sunt prosti,crezi ca daca iau c.i.-urlie stiu si ce sa faca cu ele,cu recensamantul vor sti cate suturi primesc, calcul,fiecare cetatean a 2 picioare,au de luat!

  36. Super! Daca nu cumva ne vom trezi maine ca, in urma “dialogului” din PDL, vine Frunzaverde in conferinta de presa sa jure pe Biblie ca el nu loveste PDL-ul “nici in fata cu pumnul, nici in plex cu pumnul”, si ca jurnalistii rau intentionati i-au rastalmacit declaratiile.

  37. Nu va pot intelege si chiar aveam sperante la voi!In teritoriu nu ii mai voiam pe ei si pe acolitii lor,acum ca se “muta” din nou la putere,pt voi sunt buni ca pica aia de acolo de la Bucuresti,dar noi cei pe care ne-au distrus si ne macina zi de zi,cum ramane d-lor!Va respect pe multi dintre voi,pe Ciutacu ,pe ,Badea ,dar cu noi cum ramane,noi nu votam cu USL,dar votam impotriva,saracu cetatean turmentat,dar eu cu cine votez,ma tot intreb si se intreaba multi din CS,poate multi prea multi!!!Poate acum va satisface asta orgoliul d-tra,dar veniti in CS si intrebati :noua ce ne iese?,nimic d-lor,noua ne ramane un Basescu mai mic inca 4 ani,multumim pt campania electorala si faptul ca l-ati facut erou gratis,pacat!In rest stima Badea esti singurul care se pare ca nu are nisip in ochi!!!

  38. n-am inteles ce amestec am eu la afacerea asta si in ce masura conteaza ce-mi doresc eu

  39. Stii ceva , Victor , incep sa ma intreb daca treaba cu Frunzaverde e pe bune (nu ca m-ar deranja prea tare , e rahatul cel mai mic din cate altele uriase ne-a dat actuala Putere sa inghitim 😡 ) , sau a fost o perdea de fum , ca sa-si treaca prin Parlament , “sobolanul-prezidential” , modificarea legii referndumului pt. demisia presedintelui ? 🙄
    Pt. ca , la cum ii tremura coada , sobolanul asta vad ca face orice ca sa incurce planurile USL-ului de a-l demite . Sunt curios ce contramasura vor gasi acestia (daca vor gasi) … ?!

  40. nu stiu – si nici nu ma intreseaza – ce zice propaganda pedelista sau basista; si mai ales nu stiu daca e important, dar daca in cazul in care Crin Antonescu il accepta pe Frunzaverde in P.N.L.atunci , sincer , chiar ca au pierdut votul meu!… V-o spun sincer, sunt extrem dezamagit!

  41. Am auzit ca dupa plecarea lui Frunzaverde culoarea pdl-ului o sa fie mustarul, simbolul starii de spirit si nu numai al simpatizantilor portocalii ai vaporeanului contrabandist. Asteptam si fuga acestuia la PSD, sub patrafirul lui taica Ion.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.