Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Papagalii, Dictatorul şi Lenuţa

Papagalii, Dictatorul şi Lenuţa

“Colegul Victor Ciutacu sugerează că sacrificarea omului politic Ridzi se face cu scopul distragerii atenţiei de la adevărata problemă a PD-L, a Guvernului Boc şi a lui Traian Băsescu: Elena Udrea. Respectându-i opinia, vreau să-l contrazic pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale”, scrie în JN, într-o cordială polemică, Radu Tudor.

Generale, am citit cu atenţie textul tău şi n-avem contradicţii. Ce scriseşi tu acolo e de o rigurozitate militărească, dar există nişte nuanţe. După umila mea părere, pe care mi-o menţin, cazul Ridzi a fost (re)scos pe tapet şi splitat (cum nu-i place lui Badea să audă), prin aducerea în atenţia opiniei publice a altui dosar penal de o amploare mult mai mică, din două motive.

1. Amânarea la nesfârşit a rezolvării primului ei dosar penal, ăla care o poate băga-n rahat pe EBa. Procurorii sunt – nu-i aşa? – concentraţi pe marea percheziţie informatică la un an de la săvârşirea ticăloşiilor, duduia Monique va da naştere unui sufleţel de om între timp, vreun an n-ai voie nici s-o chemi la vorbă, iar pe final se va scoate cumva, prin efectul legii şi priceperea avocaţilor.

2. Băgarea sub preş a scandalului generat de ruşinoasa complicitate a trioului Kovesi-Anastase-Buda întru albirea duduii Udrea. Ridzi oricum are imaginea praf, nu mai e nimic de pierdut pe zona de ascensiune politică. Aşa că-i perfectă întru îngroparea mediatică a oricărui alt scandal care poate dăuna imaginii mult-iubitului conducător. Iar Udrea şi, crede-mă, prin ramificaţii, Gutău îl ard tare pe maţe.

Da, Răducane, obrăznicătura aia de Ridzi (cu tot clanul aferent), pentru care n-am nici un pic de compasiune, e parte a unui sistem de tip mafiot de spoliere a banului public. De altfel, la un anume moment de cumpănă al anchetei GSP, cu toată lipsa de modestie care-mi poate fi sancţionată, consider că Jurnalul i-a dat un mic şi, poate, decisiv imbold colegului Tolo. Care, întrebat, cred că va confirma, că nu-i ia nimeni laurii succesului jurnalistic. Şi, da, generale, trecerea ei efemeră, dar extrem de profitabilă pentru EBa, prin MTS a rămas mărturie pe camerele şi microfoanele procurorilor DNA. La fel, însă, cum ar fi trebuit să fie, dacă ăia chiar s-ar fi ocupat cu anticorupţia, nu cu executarea la comandă a vendetelor politico-economice, imagini, sunete, extrase şi mărturii cu trecerea doamnei Cocoş prin conturile Turismului. Dar acolo s-a strigat, din motive pe care le ştim amândoi, stop joc.

Fiindcă, de fapt, PDL înseamnă Papagalii, Dictatoru’ şi Lenuţa. Restu-s amănunte.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

57 thoughts on “Papagalii, Dictatorul şi Lenuţa

  1. Ministre,

    La asa argumentatie, nu mai am ce sa zic. Am luat comanda mukles 🙂

    Sper sa vad cit de curind in Jurnalul national dovada legaturilor periculoase pe care le-ai amintit.

    Pina atunci, sa tragi bine la tinta diseara cu demontarea marii diversiuni a “pensiilor nesimtite” din Armata.

    Succesuri si un Range Rover Sport luat cu banii jos iti doresc !

    Al dvs, RT

  2. victore papagalii tai vor zbura cat de curand direct la jilava. am vazut un azi la editia de pranz-mihaela burzila, un deputat penal democrat liberal ca este de o prostie inimaginabila-oajdea dan. bai fratioare nu e posibil asa ceva!

  3. Totul pentru Udrea! Dar chiar ca Traian are o mare slabiciune ptr duduia asta! Este punctul lui sensibil, deci acolo trebuie atacat, Udrea e “calcaiul” lui Traian.

  4. 4 lei pentru numale ala ?!?!?
    Pretul e supra evaluat e vreo 200 de ori.
    Initialele partidului portocaliu sint corecte,dar totusi blinde in umila mea opinie.
    Am citit si articolul la care faceai trimitere si cred ca va luati de amanunte. Oricum pina traieste baselu’ nu prea cred ca se va initmpla ceva! Io as vrea sa le vad pe toate (eba, iba, nutzi, monique, beshetbalista, justitiara, sulfina, missa,…) si pe toti latraii si pupincuristii de pe linga ele, la gramada, macar 5 minute, in zeghe si numa’ pentru aroganta afisata in momentele in care se caca in capul tuturor celorlalti care prefera alte culori din spectrul vizibil.
    Banzai!

  5. Ceva imi spune ca nici macar acum cazul Ridzi nu va fi finalizat. Cu sarcina sau fara, totul e doar de show. Eu vreau sa le vad spanzurate si pe celelalte doua cu Boc in mijloc. Si daca se poate, Base agatat de unghii, ca suvitele se rup repede.

    I-am trimis un mail ceva mai dimineata respectabilului domn Oprescu, pentru ca a facut o treaba de pomina cu deszapezirea. A lasat zapada la marginea drumului si trotuarele necuratate. In consecinta, acum, sub 5-10 cm de apa se afla gheata. Nu-i asa ca-i deosebit?

  6. Domnule Ciutacu,
    Sigur ca noul doasar al PDL-istei Ridzi nu este altceva decat o diversiune.
    Basescu se dovedeste un mare maestru in arta diversiunii.Arunca sistematic spre dezbatere publica teme fara nici o legatura cu problemele reale ale tarii.
    Basescu ne tine mintea “ocupata”, isi aroga rolul de izbavitor al poporului iar cei care nu sunt de aceeasi parte cu elsunt prezentati ca “cei rai”.
    Adevaratele probleme ale tarii nu mai sunt discutate, dl presedinte nu mai este nevoit sa dea explicatii cu privire la diverse chestiuni care il deranjeaza.
    DIVERSIUNE – incercare de a schimba cursul unei actiuni, de a abate (prin crearea unor false probleme) intentiile, gândurile actiunile sau planurile cuiva.

  7. Isi face tiranul televiziuni care sa-l slaveasca zi si noapte, doar unde s-a vazut tiran respectabil fara presa care sa-l aduleze! Noroc ca mai exista Intact, ca altfel am ajunge exact ca in comunism! TVR, B!, vox, pas cu pas se pune de propaganda insitutionalizata! Ura! vine dictatura!!!!!! Lenuta rules!

  8. Astia chiar sunt atat de prosti incat vor sa-si faca trust de presa oficial?
    Daca asta au in gand,cred ca avem inceputul declinului pentru basescu si pd-l.
    Ala pe bune.Daca asta au avut in cap,de azi au reusit ce nu a reusit nimeni cu sapte mii de editoriale ,emisiuni si poante pe YouTube.
    Au reusit sa-si rupa relatia cu presa.Mai au timp pana unul va fi mai bagabond si va sti sa planga tare in opozitie.
    Si cand te gandesti ca acum,undeva, basescu isi freaca mainile ca are “Scanteia” proprie si personala…
    Abia astept sa cumpar oficiosul luni!

  9. 4 lei? preţ unic? nici 7 bani n-aş da. înţeleg acum de ce voiau să se atingă de drepturile de autor. DIN INVIDIE, 🙂
    bietul băse, cât de deprimat trebuie să fie să vadă la cât a căzut pe piaţă.

  10. ha ha ha, PRETIOSU’… UNICU’… valoreaza doar 4 lei? cu banii asta nici sa te…mictionezi in oras nu poti…Are valoare popeye, asta e valoarea lui.

  11. As vrea sa stiu daca in dreapta si-n stanga cartii, sunt prezervative si carioce?!
    O, sigur ca don ciutacu are dreptate, nimic, dar absolut nimic, nu se petrece in viata politica tangenta la pdl, fara un dedesupt, fara un motiv ascuns, fara o strategie marinareasca. Voi continua sa cred ca mult iubitul si temutul, are un program pe calculator, specializat si adaptat care exploateaza orice amanunt, sta geana pe fiecare si pe toti laolalta, fara odihna si fara mila, neiertator ca destinul si rau ca diavolul in persoana. Rezultatul? Toti la un loc nu reusesc sa-i dea de cap, penibili si neputinciosi, in timp ce tara si bietii ei locuitori se duc voiosi la vale, fara sa inteleaga nici acum de ce si cu ce au gresit in fata soartei.

  12. Imi place titlul si poza cu Basescu. Din pacate, nu cred ca imaginea aia reflecta prea bine realitatea, Basescu tocmai a fost reales. Nu i-a scazut suficient de mult pretul si deocamdata nu vad sa aiba probleme prea mari.

    Referitor la subiect, totusi, cred ca Radu Tudor are un punct de vedere esential diferit de al tau (sau voia sa aiba!) dar ca nu si l-a expus cum trebuie, abia se observa. El pare sa vada partea plina a paharului, apreciaza gestul de a ancheta un ministru, ceva ce inainte nu se intampla. Tu vezi partea goala si, mai mult, crezi ca aia care acum e plina n-o sa conteze in final. In orice caz, castigatorul acestei polemici abia schitate e cu siguranta Ciutacu, celalalt punct de vedere nici nu e prezentat suficient de clar. Parerea mea este ca articolul din JN ar fi putut foarte bine sa contina doar primele 3 paragrafe si pe ultimul, cred ca s-ar fi inteles mai bine ideea polemicii fara celelalte 7 (!!) paragrafe… (de fapt, contradictia este explicata inainte de a fi anuntata, dupa aia sunt prezentate doar faptele – deja stiute, cel putin, mie asa mi se pare)

    Si ca sa-mi dau si eu cu parerea in legatura cu pozitia colegului de la JN, poate ca dosarele cu Ridzi si Udrea sunt doar o alta dovada a incompetentei guvernului actual (in sensul ca n-au fost in stare sa-si ascunda suficient de bine urmele) si nu un motiv de lauda la adresa guvernului

  13. Primul punct e important, al 2 lea e … mai de umplutura! Ce-i drept pe axa Ridzi Udrea Eba se poate ajunge departe, pana in Olimp!

  14. eu propun ca sigla a PDL pe lenuta cu o palarie facuta dintr-un dop de johnnie walker cu pene de papagal

  15. @alexandru
    E un mic epigon domn deputat. Dar pe ministru apărării nu îl ştii? El e acuma uşor neorientat politic dar curând (probabil când se trezeşte posesorul posteriorului pe care-l serveşte) o să fie progresist sau ceva (în orice caz, o să fie de stânga, dar de bine). La el nu e nevoie decât de o privire şi te-ai lămurit forever.

  16. Imi place foarte mult de jurnalistul Radu Tudor pentru ca este bine informat, isi exprima ideile logic intr-un limbaj foarte accesibil; are discursul in buzunarul mic.
    Dar, fiind mai tanar ca D-l Ciutacu, nu a fost inca asa de vanat de cel mai mare ‘cercopitec’ si gasca, ca dumnealui, si inca nu-i vine sa creada ca tot ce misca in tara asta in sensul raului porneste de la acest cercopitec.Nu-i doresc sa simta acest lucru pe propria-i piele! Dar va ajunge la aceasta concluzie mai devreme sau mai tarziu.

  17. Victore, lamureste misterul Micului Paris! Esti mai mic sau nu?! Ca fierb – dupa ce am citit toate comentariile – sa aflu cine e mai intelept dintre noi……. :-))

    RT

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    “La asa argumentatie, nu mai am ce sa zic”,cum spune dl Radu Tudor.Va admir si va apreciez foarte mult pe amnadoi.

    Va doresc,din tot sufletul,numai bine!
    IoanaP

  19. Nene Victoreeee! Poti sa-i dai un telefon sa-i zici LA MUTI ANI lui RT asa cum fac si io , ca AZI face 38 de ani!
    Deci esti mai mare!
    Banzai!

  20. Ptiu ce dezbatere serioasa pe tema “intelepciunii” celor doi jurnalisti foarte apreciati! Pai cautati in Goagal si va lamuriti. Dar intelepciunea vine intotdeauna cu varsta?
    Ca de exemplu nepotul meu de 1o ani demonstreaza multa “intelepciune” deja de la aceasta varsta.

  21. Observatia lui @violet ma face sa-l rog sa se informeze mai bine si apoi sa elicite judecati.
    Da, ar fi trebuit sa-i adresez raspunsul lui @violet, dar pentru ca veni vorba de intelepciune si implicit “experienta”din punctul meu de vedere, va aduc aminte de deviza domnului jurnalist Radu Tudor, care declara in 2007 de ziua dumnealui :”Sunt deja un leu batran in presa”; “Fa cat mai mult bine celor din jur!. Binele se intoarce tot timpul”.
    Sper ca evenimentele pe care le-a trait de atunci pana acum nu-l vor determina sa mai reflecteze asupra acestei devize in sens negativ.

  22. @ l.l :

    Eu am găsit pe “Goagăl” că e născut pe 24 iulie 1970. Iar el însuşi a spus acum câteva săptămâni că are 40 de ani. M-am gândit că a făcut el vreo rotunjire.

    În rest, nu vreau să emit acum judecăţi, iar pe ale dvs să ştiţi că le respect.

  23. nu e bine.
    :d
    in timp ce noi,radem,barfim,comentm,aplaudam,caravana p.d.l.merge inainte netulburata,poate doar un pic latrata.
    in acest ritm,acusi suntem in dictatura.asteptam sa inchida granitza?

  24. “splitat”?! Ce cuvant e asta, ma?! Cred si sper ca la “impartit” voiai sa recurgi! A innebunit limba asta, mai, fratilor! Ori o dam toti pe engleza 100%, ori lasati-o-n sange ca deja e muci, ca unii strategi in domeniul comunicarii…

  25. Si ce e pe fata lu’ EBa? Parca ar fi Michael Jackson… depigmentarea aia pe laterale si petele alea pe pometi… ori trebuie eu sa-mi schimb ochelarii?

    EBo, esti urata, fata! Bleah!

  26. Dictachiorul Băsescu mai are de trăit cel mult 2 luni.? Pazvante Chiorul e un sinucigas, care a baut şi a fumat pînă cînd a căzut lat, ultimele lui cuvinte va fi: “Un fleac, m-am ciuruit .

  27. Domnu’ Ciutacu..Va rog cand mai prindeti pedelisti pe la vreo emisiune intrebati-i daca ei chiar se cred vesnici la putere si daca-si dau seama cam cati ii asteapta la cotitura…

  28. Unii sunt de parere ca aruncarea unui alt dosar penal in poala lui Ridzi trebuie vazuta doar ca un preludiu la ce va urma de acum incolo!! si nu “cu scopul distragerii atentiei de la adevarata problema a PDL, a lui TB”: Vuitoanca.
    Acesti oameni privesc realitatile din Romania cu ochelari fumurii, sau poate sunt vrajiti cu flacara violet. Timpul le va risipi “iluzia” ca se va intampla ceva in favoarea poporului suveran.

  29. Doua articole excelente si o singura intrebare: credeti ca se va intampla ceva fie si numai in cazul Ridzi? Eu sincer cred ca nu. Va mai fi scos pe tapet, din an in paste, cand interesele presedintelui cu nume de besina o vor cere, dar nu va ajunge niciodata in fata unei instante.

  30. Din pacate logica D-lui Ciutacu in privinta aducerii “in atentia opiniei publice a altui dosar penal” in cazul Ridzi este “beton”. Numai cei care nu vor sa sesizeze nuantele vor fi dusi in eroare, ca aceasta este adusa in prim plan ca sa serveasca drept paravan pentru musamalizarea porcariei de a o scoate pe E.Udrea cu NUP. Se mai poate vorbi de “independenta justitiei in Romania?”

  31. Vorbe,vorbe si iar vorbe.Vreau sa vad ca cineva vine cu 1 sg proba si ca pe acea proba -oricit de mica – Basinosu e dat in “fapt” .
    Asta va fi inceputul sfirsitului lui.Asa ca ne trebuie o proba . Basinosu nu face infractiuni (ca de facut le face sigur ajutat de Udrea ,Nircea ,Blaga,Cocos,Boc-din inconstienta si slugarnicie , Berbeceanu,etc ) perfecte de aceea se pot gasi probe.

  32. Apar si eu la sfarsitul targului (din morive de timp).
    1. Carte de solduri, asa cum este si matrozul.
    2. Ritzi-Pitzi a facut totul pentru eba si nu va plati nimic.
    3. Eba este o proasta inghesuita si atat.
    4. Udrea va plati pana la urma alaturi de restul pedeleilor. Mi se pare ca cel mai nevinovat dintre toti este pompierul pitic, care trebuie sa scoata cu manutele lui castanele din focul iadului.
    5. Astept cu nerabdare sa-i vad -in noua guvernare, carenu va mai fi PDL- strigandu-si nevinovatia pe diverse scari, pe la diverse televiziuni si faptul ca sunt “facaturi” ordinare…

  33. Dragi tineri,parintii vostri Basescu,Boc,Blaga si altii,profund inglodati in Regimul ceausescu,primi beneficiari de avantaje comuniste,au mentinut “parfumul” acelor vremuri deloc apuse si uite ca la 20 de ani de la triste evenimente ne aflam intr-o stare jalnica morala si economica,chiar mai rau,caci ne-am pierdut pe drum valori morale si puteti spune,dragi tineri,ca pasiti pe urme batatorite de inaintasiii vostri.Prin urmare nu trebuie sa ne mai mire ca Ritzi,Udrea,Videanu,Berceanu si Doamne cati mai sunt,se lafaie in “voma” unui capitalism comunist,in care ei sunt egali cu ei,iar noi boii de la Caravana Desantarii.Nu e de mirare ca legea nu e Lege decat pt animalele de jug.Din pacate o parte dintre noi romanii sunt fiii pacaliti de parinti indoctrinati si nesimtitori de pericole ce vor veni inca si mai multe.Dreptatea umbla tot cu capul spart,iar minciunii i s-au mai lungit picioarele.Dumnezeu sa ne aiba in paza!!!

  34. Victor, in curand atentia tuturor scandalurilor politice va fi atrasa de catre clasicul “incident” al primaverii.

    Haideti sa ne pregatim pentru spoturi TV ce vizeaza donarea de bani si haine, oropsitilor care in fiecare an in loc sa isi incarce saci cu nisip dupa propriile puteri si lopeti, asteapta poamana la masa din carciuma satului.

    Marile viituri si spoturi cu melodii lacrimogene, in curand pe micile ecrane.

    Eu am pus si un mic pariu pe blog-ul meu (http://societateaspartana.blogspot.com/2010/02/pariul-primaverii.html) se baga careva ?

    Oaia care asteapta sa fie luata de viitura si salvata apoi prin sms de 5 Euro.

  35. La un moment dat m-am gandit ca poate Ridzi va da cu piciorul in blid si va zice:”Daca m-ati bagat in mocirla va trag si pe voi dupa mine”. Citind randurile D-lui Ciutacu, din nou trebuie sa-i dau dreptate, ca doar nu a pescuit degeaba “in oceanul cu rechini” sa nu-i cunoasca smecheriile ieftine. De fapt si Ridzi, care nu e “prea mintoasa”, si-a dat seama ca pe “zona de ascensiune politica” nu mai are ce pierde si se lasa “ingropata mediatic” fara sa cracneasca, ca sa salveze imaginea “mult-iubitului conducator”. Bravo!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.