Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

Motto: “Boc: kevesebb időt kell szentelni a gőgöknek a Băsescu kormányülésen való jelenlétét illetően” (Mediafax)

Înainte de toate, trebuie să stârpim intelectualii (mai puţin pe cei favorabili întâiului consumator al ţării, evident) şi să dinamităm, în direct şi la ore de vârf, orice unitate şcolară care nu-i otrăveşte de mici pe cei muşcaţi de apucătura burgheză a cititului. În esenţă, din câte deduc, comandamentul toamnei va fi “intelectualii-n mină, să ne dea lumină”. Şi s-o vândă Manţog – pe ea, lumina – la preţuri subvenţionate până ce ne-or scoate Jucătorul şi Ansamblul Licuricilor din criza pe care ne-a ascuns-o vicleanul Tăriceanu astă-toamnă.

Pe acest fond revoluţionar, după ce fiecare om alfabetizat va horcăi-n chinuri aprige, consider că normal ar fi ca hăţurile patriei să fie date pe mâinile mecanicilor de locomotivă (care înainte îşi vor lua cu japca lefurile restante) şi ale ospătarilor (dar numai după incendierea caselor de marcat). Va fi exact cum ne-a îndemnat comandantul suprem al forţelor armate, ajuns şi el la capătul răbdării, fiindcă a constatat cu amărăciune că filozofii care nu pot fi încadraţi în producţie dăunează grav sănătăţii mintale a milenarului nostru popor.

Mai mult, aici (foto de Turmentatu‘, cu sprijin din popor)…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

165 thoughts on “Ospătarii triumfă asupra intelectualilor

  1. @catre florina: n-a spus-o Goebbels(sic!), ci marele tovaras al lui Hitler, jertfit de acesta in Noaptea cutitelor lungi(30.07.1934), seful SA Ernst Rohm. A fost cam a doua mare crima a Germaniei fasciste din lungul sir care a urmat. Prima are legatura cu o cladire din Berlin…

    Buna seara, domnule Ciutacu.
    Scuze ca am raspuns, dar raspunsul are legatura cu ceea ce am vazut la Guvern. Practic, d-l Basescu s-a erijat in acuzator, judecator, juriu si calau al guvernului la ora de maxima audienta. Parca il vedeam pe Roland Freissler, numai roba ii mai lipsea.
    Stiu, veti replica ca nu noi am inventat Tribunalul Poporului. Dar mai nou cu asta ne ocupam. Poporul vrea circ, baga mare! Poporul vrea sange pe bara limuzinei prezidentiale, fara numar!
    O expresie, cred eu, caracterizeaza perfect situatia: spre dezastru, in mars fortat!
    Cu stima, Radu

  2. Excelenta poza!
    Dupa parerea mea, cea mai buna caracterizare a guvernului Boc – Basescu a facut-o regretatul Octavian Paler in emisiunea lu’ domnu Gadea…

  3. “Iată dragi învăţăcei, că mi-a venit şi mie rândul să vă devin profesor. Pentru că voi mă cunoaşteţi, drept să vă spun, eu unul nu sunt atât de curios cine sunteţi Dvs. Nici n-ar avea sens, oricum sunteţi prea mulţi, şi nu vă pot reţine tuturor numele. Pot în schimb, să vă reţin datele- pe care le daţi oricum de bună voie, şi să vă bag la statistici, ca să pot să ofer şefilor şi angajaţilor companiei care m-au creat satisfacţia unor profituri.

    Ştiu, nu am studiile necesare pentru meseria de profesor, dar Domnul Preşedinte al României mi-a oferit posibilitatea de a-i înlocui pe profesorii din acea ţară. N-am o diplomă, dar mie îmi este de ajuns cuvântul unui Preşedinte. Chiar dacă nu am făcut şcoală, au făcut-o alţii în locul meu, la timpul potrivit, şi mă lasă să vă împărtăşesc din munca lor prin intermediul paginilor web, de pe care puteţi citi în voie, orice informaţie doriţi. Şi ce dacă unii dintre ei spun prostii? Nu este treaba mea să-i corectez! Cei ce trebuie să-i corecteze sunt tot utilizatorii care au făcut carte.
    Mai am şi anumite avantaje. Spre exemplu, eu aş putea să învăţ simultan câteva milioane de oameni odată, în toate limbile Pământului, pe aceeaşi temă, sau pe mai multe teme odată. Poate un profesor român sau din altă ţară să facă asta? Evident că nu! Şi apoi, eu nu sunt plătit din banii publici ai cetăţenilor români sau ai altor cetăţeni. Eu nici măcar nu am bani, dar îi iau de la toată lumea, şi-i produc pentru şefii şi angajaţii companiei. Pe de altă parte, eu am un aspect atractiv, vesel, colorat, nu port haine “second-hand” precum amărâţii de profesori din România. Fiţi fară grijă, eu nu pun note în catalog, şi mă doare-n cot dacă aţi înţeles sau nu, ceea ce găsiţi pe internet cu ajutorul meu.
    Nu am nici sentimente, nici resentimente. Aşa că mă puteţi înjura în voie, eu nu voi afla asta niciodată. Poate, dacă au chef, şefii companiei vă pot rejecta repede de la avantajele pe care vi le ofer. Nu mă interesează problemele pe care le aveţi! Nu vă sunt nici părinte, nici prieten nici psiholog! Puteţi să vă tăvăliţi în chinuri, să vă îmbolnăviţi de nervi, chiar să şi muriţi! Am să vă pot oferi doar statistici referitoare la numărul de persoane care suferă de boli psihice, sau referitoare la rata sinuciderilor, sau cele referitoare la numărul de decese din cauze nenaturale. Şi să nu-mi cereţi mie să iau atitudine! Vă repet, nu am sentimente!

    Recunosc, sunt unii băieţi deştepţi, mai deştepţi decât mine. Mă atacă şi îmi provoacă viruşi. Măcar nu sunt transmisibili oamenilor! Asta e, trebuie să trăiască şi specialiştii IT sau cei care produc sau repară calculatoare din ceva! Dar nu fiţi îngrijoraţi, sunt şi sunteţi pe mâini bune!
    Vă aştept la lecţii, şi feriţi-vă de viruşi!
    Cu respect, Profesorul G 🙂 🙂 gle”
    Să nu mă înţelegeţi greşit! Sunt un utilizator Google, chiar îl consider foarte util, dar nu mă pot abţine să văd cum cineva crede că internetul poate înlocui dascălii… Ştiu că sunt destui profi naşpa, dar mai ştiu că majoritatea colegilor mei îşi fac meseria cu pasiune, cu respect şi devotament şi pe bani puţini. Oare asta deranjază? Sau deranjază faptul că profesorii sunt solidari cu colegii lor, şi s-au săturat de atâta prostie la cel mai înalt nivel?!

  4. Am scris si la mine pe blog despre ,dar nu dau link sa nu crezi ca vreau sa fac trafic spre mine 🙂
    Sunt niste citate dintr-o carte scrisa de Samuel Smiles si se muleaza asa de bine noua romanilor incat musai vi le spun si voua aici:

    “Drepturile politice ,oricat de larg ar fi ele acordate nu pot ridica un popor al caror indivizi sunt viciati !”

    “Moralitatea politica nu poate exista niciodata avand la baza imoralitatea individuala”

    “De obicei guvernele nu sunt mai bune decat guvernantii .Acolo unde masa are minte,virtute si obiceiuri sanatoase,va fi guvernata nobil.Dar acolo unde este stricata ,egoista si lipsita de cinste,acolo unde nu se respecta nici adevarul si nici legea,domnia trepadusilor si a necinstitilor este invevitabila”

  5. Sugestiva fotografia lui Boc.Cred ca este o realitate,pentru ca asta il caracterizeaza:o atitudine de chelner.Ma intreb,si nu gasesc raspunsul,cum ,oameni inteligenti,cu stiinta de carte,accepta sa fie condusi de asemenea personaje.Aici intra si Vanghelie (desiur,la personaje).In urma cu 20 de ani l-au impuscat pe ,,al batrin,, si-i dispretuiau pe cei care ii ridicau osanele,iar astazi scriu cu oi pe dealuri.Pina unde se pot cobori unii?Ce spun deontologii?Patapievici,Liiceanu unde sinteti?Cu toate aerele voastre de intelectuali nu sinteti decit niste chelneri.Ce-mi place cind ii umileste Basescu !

  6. Salut Ciutace,
    foarte corect articolu’ iar replica lu Badea este foarte bune.. :). Basescu este un NENOROCIT.

    Tot respectu’ ..

  7. Pastila lu’ Costica

    Sa trecem prin RE CE SI U NE

    Sa treci pe la scoala sa ai habar?,
    Mai bine te faci un mandru ospatar.
    Este un lucru ce astazi este esential,
    Servind recesiunea-n mod brutal.

    Si de tinchigii nevoie este,
    Intaiul om ne-a dat de veste,
    Sa-nveti de papadie, Eminescu, e poveste,
    Lumina mintii, prin google se gaseste.

    Dar viata, iata ne-a invatat,
    Cum te poti face-n lume de rahat,
    Cu un om ce la mansarda-i derutat,
    Si bunul simt, de el nu s-a legat.

    Sa ceri prin aroganta, unei doamne, socoteala,
    Acuzand ca din cauza-i nu merge scola,
    Parca soarta astazi cu noi este prea cruda,
    Si ne-am saturat sa tot mirosim din buda.

  8. CU OSPATARII SI TINICHIGII LA PUTERE IATA CE AR CREDE CETATENII CA NE PROPUNE PREZIDENTUL:
    Traian Basescu iar se foloseste de simboluri ! Asadar, in afara de ceea ce se intelege in mod direct din cele spuse de Presedinte, subconstientul cinstit al Presedintelui ne transmite, discret, prin legumele PAPADIE si SALATA, ca, in aceste conditii grele, romanii ar trebuii sa introduca, masiv, in meniul lor zilnic aceste plante. O astfel de interpretare o poat avea unii cetatateni sceptici dar onesti.
    Unor cetataceni tot sceptici, dar sugubeti si totodata rauvoitori, subconstientul cinstit al Presedintelui le-ar transmite cu totul altceva :
    1) Plecand de la denumirea populara de « Curul Gainii », pe care o are PAPADIA, o parte din acestia ar interpreta ca Basescu ne sugereaza sa nu mancam nici macar popularii pui de gaina « Fratii Petrausi », ci doar cururile acestora.

    2) Plecand de la o alta denumire populara « Parasita Gainilor »( vezi GOOGLE) o alta parte din acestia ar raspunde ca, din contra, PRESEDINTELE ne sugereaza sa mancam, doar, tot ceea ce iese pe curul gainilor, daca acestea nu reusesc sa remanance initiala lor hrana nedigerata. Ca doar atata parasesc gainile !!!
    3) In ce priveste planta « SALATA », ea ne este sugerata,in principal pentru ca este singura leguma recomandata in tratamentul naturist al excitatiei sexuale( conform GOOGL in hiperexcitabilitate sexuala … ). De, daca nu ai bani nu-ti poti permite … !!! » Intradevar acestea sunt “soluţii, să evităm un derapaj” Solutiile gasite de PRESEDINTE in sedinta de guvern sunt extraordinare!!! De aceea le-a facut instantaneu publice. Cu aceste solutii ssssssigur se va reliza ceea ce dumnealui ne-a promis: sa traim bine cu putin sau nimic ( adica cu cat tine dumnelui intre cele 5 degete strans unite de la mina sa dreapta, in posterele sale electorale). Asa dar “SA TRAITI BINE!”

  9. propun desfiintarea ministerului invatamantului si infiintarea pe ruinele acestuia normal, a ministerului tinichigiilor, ospatarilor si gaoglezarilor.

  10. Pacat ca scoala mai scoate si de-alde Basescu!
    Excelenţa Sa, Dascălul

    de Vlada Breahnă

    Excelenţa Sa nu are cont în bancă.
    Nu are vilă cu douăzeci de camere, nu are afaceri prospere prin ţară.
    Excelenţa Sa are un suflet cât galaxia, are riduri şi are fire albe de la generaţiile care sunt şi de la cele care au fost.
    Excelenţa Sa îşi mobilează viaţa cu extemporale, teze, concursuri. Rareori se gândeşte la ultimul strigăt al modei. Desele-i preocupări sunt legate de programe, perfecţionări, examene. De cele mai multe ori şlefuieşte nestematele altora. Penru ele vinde pe bani mărunţi secundele fiilor lui.
    Excelenţa Sa trudeşte viaţa-ntreagă la secera ascuţită a lunii, semănând pulberi de aur peste seminţele ce stau să-ncolţească.
    Uneori, ochelarii i se acoperă de roua amară, dacă un fost elev, ajuns senator, îl uită în anticameră ca pe un obiect decorativ. Alteori un zâmbet de rodie îi inundă obrajii, când un necunoscut, pe stradă, îşi scoate pălăria în faţa lui: „Bună ziua, doamnă învăţătoare, eu sunt…“
    Excelenţa Sa nu-şi numără anii după buletin, ci după vârstă – mereu aceeaşi, care înfloreşte în bancă. Constată cu surprindere – într-o zi că trebuie să iasă la pensie şi nu înţelege de ce inima lui, cu două preinfarcte, bate ca la optsprezece ani.
    Excelenţa Sa, ca un pui de căprioară în bătaia puştii, nu ştie că se aseamănă cu sfinţii.
    Ei au dăruit. El se dăruieşte.
    Cel de Sus i-a hărăzit loc înalt în izvorul Luminii, loc plin de verdeaţă, din care Măria Sa, Dascălul, să poată priveghea şi de dincolo pruncii sufletului său.

  11. Salut, domnul Victor! 😀
    O mica povestire… 🙂
    Dupa ce am facut scoala elementara (8 clase), am vrut sa castig bani mai repede si m-am inscris la scoala profesionala cu specializarea “tinichigiu-vopsitor auto”; sa castig bani mai repede pentru ca se facea doar trei ani de cursuri si, mai ales, puteam sa fac bani inca din timpul scolii.
    Basescu s-ar fi bucurat sa raman asa cu specializarea asta, dar eu nu si nu, pentru ca imediat dupa ce am terminat scoala profesionala m-am angajat la un Service si dupa o luna de munca m-am gandit ca nu mi-ar strica sa incep un liceu, si m-am inscris la liceu cu specializarea “Tehnician mecanic”; dupa liceu am urmat o facultate “Tehnologia constructiilor de masini”, iar acum doresc si un masterat in “Inginerie asistata pe calculator”.
    Oare sunt un TAMPIT, fiindca fac atata scoala in Romania?
    Mna, poftim, nu sunt ospatar sa-i servesc spritul Baselului. Poate ar fi fost bine, poate da bacsis bun. 😀
    Pana una, alta, “Ce serveste domnii?” 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.