Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Omul Suprem şi telefoanele lui murdare

Omul Suprem şi telefoanele lui murdare

Claudiu Săftoiu: Dar uite, ne obişnuim cu ele ca cu un folclor cotidian. E cel mai îngrijorător lucru.

Miruna Munteanu: Asta-i partea cea mai primejdioasă. Faptul că s-ar putea întâmpla punctual un abuz… bun, s-au întâmplat şi în Franţa, şi în SUA, dar au fost derapaje punctuale care au fost corectate şi societatea a transmis imediat mesajul că aşa ceva e intolerabil.

Claudiu Săftoiu: Românilor le este frică de cei care sunt la putere. Şi întotdeauna puterea este la noi exponenţial mai mare, mai puternică decât ceea ce pot cu adevărat oamenii. Şi atunci frica paralizează orice tip de opinie liberă. E mai mult decât grav, ne obişnuim cu aceste lucruri zi de zi. Eu am fost în serviciile de informaţii, am lucrat şi sunt mândru şi onorat de acest lucru. Dar ceea ce am întâlnit acolo n-are nicio legătură cu acest tip de legendă urbană…

Miruna Munteanu: Adică vreţi să ne spuneţi că în realitate lucrurile nu sunt atât de rele?

Claudiu Săftoiu: În nici un caz. Există în interiorul serviciilor de informaţii câteva compartimente care fac această treabă murdară pentru că le cere cineva. Iar acel cineva este acel om suprem. În materie de legalitate în România.

Miruna Munteanu: Adică preşedintele României.

Claudiu Săftoiu: Probabil.

Victor Ciutacu: Păi ştiţi dumneavoastră pe unul mai suprem decât supremul?

“Vorbe grele”, preluate de Antena 3 şi ziare.com (cu bis)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

51 thoughts on “Omul Suprem şi telefoanele lui murdare

  1. omul suprem stie la secunda ce se intampla oriunde in tara(si nu numai) dar a aflat de la televizor ca Fiica Suprema va atenta la imaginea Romaniei candidand la europarlamentare.Poate a aflat si ca are sanse mari sa reuseasca ajutata “din umbra” de lacheii domniei sale.

  2. Domnul Saftoiu are mult curaj, desi toata lumea il blameaza pentru adevarurile spuse. Nu inteleg de ce nu ia nimeni in seama ce spune el de fapt si se cramponeaza toti de persoana sa. Cred ca cele aparute in tabloide despre doamna Saftoiu au fost devoalate si manevrate de Basescu pentru a le inchide gura!

  3. Ar fi bine sa nu-l mai complimentam pe Basescu cu apelativul “omul suprem” deoarece la el doar nesimtirea e suprema.
    Prefer sa-i spunem “Pleasca” sau ” Codoasa batrana”:)

  4. Eu va spun ca va faceti ca nu stiti.
    E ceva nou ? nu
    Se intimpla de cel putin 50 de ani.
    Si ai gasit motiv sa il acuzi pe Basescu. Bravo, ce descoperire, Ciutacu, gata ai premiu oskar.
    Oameni buni, supravegherea si ascultarea o face si FBI, si nu e asa incriminat.

  5. … ma uitam pe declaratiile de avere: Traian Basescu – teren intravilan de 46 mp ??? este posibil? Ce nevoie ar avea d’l presedinte de un teren de 46 mp, sa fie vb de o eroare, pardon GRESEALA ? … ah sau poate e suficient pentru construirea unui garaj in fond si la urma urmei matizul nu e o masina asa de mare …

  6. Cata vreme a fost in functie a tacut, acum vorbeste degeaba. Anii in slujba lui Zeus si avantajele materiale de care a baneficiat familia Saftoiu ma fac sa nu-i mai cred.

  7. Alina, dacă Elwis ar fi avut curaj i-ar fi spus pe nume omului suprem dar lui i-a fost frică şi încă îi este frică de Băsescu. Şi are de ce din două motive. Ori minte şi Băsescu îl dă în judecată şi evident câştigă, ori spune adevărul dar e conştient că Băsescu e mult prea puternic pentru a avea vreo şansă în faţa lui.

  8. @ Mai suprem decat supremul este ZEUS – Il Capo Di Tutti Capi.
    A mai fost unul, care s-a-naltat cu elicopterul deasupra tuturor si … dus a fost.

  9. Daca ar fi sa fie Suprem la vreun capitol atunci acela s-ar numi Impostura.Basescu chiar este Impostorul Suprem.

  10. Eu cred ca acel “colac de salvare” va veni din alta parte, facand abstractie de context. “Omul suprem”,revenind la tema, pana e la putere,e un real pericol pentru oponentii d-lui!!

  11. Mai mira pe cineva ca un fost securist, ofiter acoperit la Anvers se foloseste de “secoritate”(vorba multpreaimpuscatului) ca sa isi faulteze incomozii? Doamne fereste sa se revizuiasca Constitutia ca ne trezim cu Ceausescu Redivivus reincarnat in persoana lui Basescu, care, si pana acum, ii calca pe urme intocmai. Sa mai respect eu Constitutia, legile tarii, sistemul politic atat timp cat “supremul” le socoteste un fel de hartie igienica?

  12. @emi

    Te vad prea necopt ca sa fi auzit macar de Watergate. Daca s-ar fi aplicat cat de cat legile pe la noi, matrozul ar fi avut la activ vreo 3 Watergate, plus maruntzis…
    FBI mai au o acoperire legala, un Patriot Act si altele. Nu am vazut pe la noi atentate gen 9/11. Chiar si ei au nevoie de niste pretexte… Dar chiar asa, daca s-ar afirma clar ca presedintele USA asculta adversari politici, ar avea probleme ff grele!

    Hai, du-te la joaca!

  13. Toti cei care ajung in asemenea situatii, vorbesc cu subanteles, bat aproppo, dar nu zic lucrurilor pe nume niciodata.

  14. @zombie: Basescu a fost comandant de nava, nu era el securist, dar inevitabil trebuia sa aiba un securist de serviciu.
    Personal am cunoscut un comandant de nava, discuta cu securistul, ca asta era natura meseriei, ti se pare ceva ciudat ?
    Eu am vazut securea cind eram mic, ai mei ziceau: nu vorbi cu el ca e rau!, dar eu am zis: nu il vad sa fie rau, si am vorbit cu el.
    Asta ma face securist ?

  15. Papagalul ala nu stie ce-i face nevasta dar are “informatii”…hai frate, varsa tot…ne mai distrezi si pe noi astia multi si infricosati “de cei care sunt la putere”.

  16. Normal ca sunt parti ale servicilor de informatii de la noi care fac jocurile celor care sunt la putere(indiferent de partid).
    Si cine ar fii in stare sa se opuna ordinelor…asta ar insemna o alta forma a depunerii demisiei!

  17. dl. saftoiu nu poate produce probe fara sa incalce legea – o stie si el, o stiu si cei in culpa .. dar mesajul e altul – atentionare catre cei care se ‘stiu’ ca fac asa ceva .. saftoiu ii stie, altii din servicii ii stiu, iar basescu nu e vesnic la putere. e an electoral, iar specialistii in dezinformare de acolo trebuie sa se abtina, fiindca altfel .. totul se plateste pe lumea asta ..

  18. Ma amuza ca s-a trezit ACUM Saftoiu sa zica toate chestiile astea. Daca ar fi facut lucrul asta din moralitate, trebuia sa-l faca in 2007. Eu nu cred ca romanilor le e frica, dar ca sunt in general ignoranti, dezinteresati. Avand in vdr ca in politica romaneasca totul este posibil si supus hazardului, omul de rand si-a creat o imagine falsa despre politician, si anume ca ar face parte dintr-un grup privilegiat de natura, ca ar fi vreun initiat, ca ar stii ceva ce noi nu stim. asta inseamna in general sa fi “shmecher”. Nu exista vreo reteta, ori esti ori nu. De unde la intrebarea “Cum a facut ala atatia bani?” aud des raspunsul “eeeee….e shmecher!”

  19. @emi:
    Securist nu stiu daca te face, dar puti a prost de la o posta. Daca nu stiai, asta e un blog elitist. Cum bine zicea cineva mai inainte, hai du-te la joaca, nu ne mai deranja cu “inocenta” ta!

  20. @everybody: voi nu va simtiti bine daca nu va jigniti reciproc cu pasiune?

  21. Iarta-ma Victor, dar cand vad cate unul din astia care se baga in seama aiurea-n tramvai, facand pe virigina in mijlocul bordelului, m-apuca asa de jos.
    Auzi,n-a fost marinaru securist! Pai asta e axioma, bai frate.

  22. Aseara , cu ajutorul conferentiarului Vali Stan, Crin Antonescu m-a dezamagit foarte mult ,iar daca mai continua strategia asta cu sinceritatea dusa in extrem , n-o sa-l mai bata niciodata pe Basescu.

  23. Sauron ăsta al nostru mioritic,pe care se fereşte dl “Ve-ţi avea o scamă” să-l numească, n-are numai ochi are şi foarte multe timpane. A fost parte din sistem şi ştie exact ce are de făcut. Această elită puternică si periculoasă este în slujba acestui presedinte vremelnic cu slugile şi lingăii lui cu tot. Nimeni nu va reuşi să dovedească nici măcar să pună în evidenţă abuzurile şi derapajele pe care le face această elită. Subiectul este interesant dacă te gândeşti că au trecut 20 de ani de la lovitura de stat aranjată de securitate. Din punctul lor de vedere n-aţi făcut nimic, n-aţi clintit un fir de iarbă…numai vorbe. Nu avem opinie publică care să mişte ceva. E ţara lu’ merge şi aşa. Dar aveţi grijă că e an electoral şi nu suntem pe mare să facem valuri suntem pe uscat şi facem praf. Vorba sultanului “…că mila noastră e adiere de primăvară iar mânia volbura furtunii!”

  24. @Boby & mishulescu: ce legatura are Crin cu ascultarile de telefoane?

  25. “mai suprem decat supremul” nu e decat Dumnezeu!
    Nu ne’a spus insusi “supremul” lucrul asta, intr’o recenta interventie radiofonica?

  26. Ati vazut chestia cu “cadrul institutional si orgasmizational”!!!
    Am ras cu lacrimi.Cred tocmai venea de la nuti si s-a scapat pe el.

  27. Ar trebui o carte intitulata : 10 tehnici care sa te ajute sa-i intelegi pe UNII romani !
    Vin unii si spun (care au fost in interior): se asculta telefoanele! A spus-o nu o data, ci de mai multe ori. Care a fost problema UNORA : ba, da’ asta tocmai acum a venit sa spuna…ha, ha , e o hahalera, ii e frica de Basescu …ha , ha , l-am prins pe Elvis, da’ cind s-a infruptat din bunul trai petrecut la Cotroceni,…ha,l-am prins, pe el.
    Ori ca ca , ori ca ca , cum ridica unul glasul , cum sar toti de cur in sus, ca tatele la poarta casei, sa discute discutii si sa mai improaste cu putin rahat , ca niste vrednici basescieni.
    Care-i tema? Omul spune: se asculta telefoanele, din ordinul oricui ar fi, sinteti multumiti? Societate civila? Sau asta o inghititi si treceti la dezbateri despre :a fost sa nu a fost? Daca aceasta-i intrebarea, e simplu raspunsul: a fost. Facea parte din fisa postului, tu-i mama ei de intelegere a ce ne intereseaza pe noi ! Intrebarea e : cum ne afecteaza noua viata ?
    Vine omul si va spune cum “se petrece” si voi il luati cu pietre . Ca de! Trebuie sa demonstrati ca sinteti contestatari!

  28. Cine nu si-a dat seama cum trebuie sa arate noul tip de politician, nu trebuie sa vorbeasca de sinceritatea lui Crin….treziti-va, lumea politica se va schimba!

  29. @mishulescu & Body : Voi chiar ati ascultat ce a spus Antonescu? Adica inregistrat SI prelucrat ?
    Sau ati intregistrat doar cum se inregistreaza telefoanele, pentru ca asta este de condamnat si combatut?!Se ia din inregistrari numai ce , cum si cind, ar putea fi folosit impotriva cuiva, se pune la camara pentu zile negre, munitie din gros. Ca doar nu pot fi ascultati 20 milioane de romani si stocate inregistrari de ore in care se vorbeste despre retete de prajituri sau cum e vremea la Paris , sau cum trebuie sa se alerge din farmacie in farmacie ca sa aduca fese pentru operatul sin spital…

  30. Marturisesc am mari indoieli legat de ceea ce spune Claudiu Saftoiu:
    1. Daca are ceva de spus…pai sa spuna de la un cap la altul, nu sa scuipe asa cand ii vine lui si cand bate vandul mai itr-o directie
    2. A sustinut si a muncit pt sistem. Si cand nu i-au mai convenit lucruri (as crede mai degraba niste nemultumiri personale decat ceva legat de bunastarea natiunii) s-a hotarat sa se intoarca impotriva parintelui.
    Bre daca ai ceva de spus spune!!!
    Pick a side and stick with it!!!

  31. @Gabriel “de la Craiova”, mestere recunosc ca sunt prost, esti multumit ?
    Afla individule ca stiu ca esti angajat pnl, si cu oameni ca tine nu se va face nimic in tara asta.
    Sa va vad ce descoperiri aduceti la operatiunea autostrada si citi bani au fost trasi de firme capusa. Esti in opozitie asa ? baga. Dar nu esti in stare ca lovesti in ai tai.

  32. Informatii incendiare…Elwis e nemultumit pentru ceea ce s-a intamplat cu Adriana pe cand era la Cancelaria Prezidentiala.Este inadmisibil pentru un fost sef de servicii secrete sa faca astfel de declaratii iresponsabile.Chiar e atat de important?De ce nu a spus cand era in functie sau de ce nu a oprit astfel de practici
    N.B…sunt anti Base.

  33. Ultima data cand a facut afirmatii d-astea era cat pe ce sa fie dat in judecata. Nu mai stia saracu’ cum sa-si stearga transpiratiile si sa nege ce-a zis cu 5 minute in urma. Am senzatia ca omul asta se pierde cand e in direct. Nu pot pricepe de ce dracu’ mai iese la tv cand are credibilitate cat becali.

  34. Domnule Ciutacu, in lumina celor intimplate ieri v-as propune sa schimbati titlul blogului si emisiunii din vorbe grele in “intrebari grele”.Intimplarea cu Basescu fiind demascat folosindu-se de “resursele” serviciilor” in interes personal devine un argument intr-o discutie mai larga, pe care a initiat-o domnul Stan, ieri seara, la “sinteza zilei “.Intrebarea a fost adresata lui Antonescu care trebuia sa explice paradoxul de a fi regalist si de a candida la presedentia republicii in acelasi timp.Regret ca domnul Antonescu nu a adus argumentele clasice ale doctrinei liberale in materie.In doctrina liberala moderna exista o deosebire majora intre monarhia constitutionala si democratie privita, din perspectiva proprietatii private asupra statului (in monarhie) si a proprietatii publice asupra statului (in democratie).Argumentul este ca in timp ce “proprietarul unic-regele” are tot interesul in mentinerea unui regim menit sa creasca capitalul statului si bogatia membrilor societatii( limitarea taxelor), in societatile democratice “presedintii temporari'”, capi ai statului au interese contrare, folosind monopolul temporar in stat pentru cresterea la maximum a avantajelor politice si economice petru ei si “gasca” lor, dat fiind natura temporara a exercitarii monopolului. Deaceea, regimurile democratice au tendinta naturala de a consuma rapid resursele si monarhiile constitutionale de a prezerva si creste capitalul si bogatia natiilor respective.
    Va stau la dispozitie oricind pentru o discutie in adincime despre diferenta dintre proprietatea privata asupra statului si proprietatea publica, asupra aceluiasi stat, pe un blog de “intrebari grele”.

  35. Hm, cum se schimba oamenii… acum ceva timp “domnul” elvis pupinbasea de zor si acum il ataca ca un las, fara sa ii spuna numele… “omul suprem” auzi… BLEAH

  36. Nu mă miră deloc! Oricine are puterea are şi iţele şi sforile la deşte. Spre deosebire de licuriciu’ nord-atlantic, unde totu’ e la vedere, unde promovările se fac “pe pile” (cazul acelui ambasador în România, atenţionat de Băsel cu privire la felul cum a devenit ambasador), şi unde niciun demnitar nu face altceva decât jocul ţării pe care o slujeşte, pe plaiurile mioritice, totul e ascuns, în interesul unuia sau unora, şi împotriva celor care-i trimit acolo sus, să ne slujască.

  37. HIHIHIHI!HAHAHA! Tare de tot domnul Saftoiu! Ce mare pisicher! Sa inteleg ca la Cotroceni au fost alesi numai ARIENI pana acum, din cea mai pura rasa?

  38. domnule ciutacu dragi romani uitati-va atenti la momentul cand ” spurcatmen” adica base vorbea cu stapanii luide la fmi.uitati-va cum ii tremura mainile.ASA SE COMPORTA SI HITLER.ERA BOLNAV DOMNILOR.BASE E BOLNAV CU NERVII.uitati-va si spuneti ca nu e asa.ca m-i se pare.SUNT DISPERAT ROMANI.NE IA GAIA IN TARA NOASTRA.am ajuns sa ne conduca un bolnav cu nervii sau mai stiu io ce boala venerica mai are.

  39. lui catalin: nu-i tremurau mainile de nervi, alcoolul e de vina, nu vi s=a perut ca ieri la intalnirea cu reprezentantii FMI, era cam euforic si radea asa ca muta la sula, era putin imbibat presedintele nostru ca altfel nu-mi explic veselia lui.

  40. De ce dl.Saftoiu nu a facut astfel de afirmatii cand se afla in functie, in interiorul sistemului si mai ales de ce a plecat de acolo fara niste dovezi palpabile, acum vine si ne spune vorbe, dar cu ce isi dovedeste afirmatiile? bineinteles ca lucrurile stau asa cum spune el, dar Dovada unde e?

  41. Era un lucru stiut de toata lumea- BASESCU E AHTIAT DE PUTEREA MAXIMA! Acest lucru imi aduce aminte de naravurile Elenei Ceausescu! Si ea era bolnava sa fie ascultate convorbirile romanilor!
    TRAIAN BASESCU este un comunist sadea si trebuie inlaturat foarte repede de la conducerea Romaniei.
    Priviti in ce circ traim de 5 ani!
    Acest om este O EROARE!

  42. Nu intelg insa demersul tarziu al domnului Saftoiu.
    Inca ceva nu inteleg de ce nu apar dovezile concrete pentru ca serviciile secrete sunt complexe ca organizare si informatii de exactitate ar putea teoretic scapa cu tot cu dovezile adiacente pentru a constitui un caz valabil intr-o oarecare instanta ori campanie media.
    In rest toate sunt vorbe in vant, domnul Saftoiu ar putea sa detina dovezi si ar putea sa le faca publice cu discretie dar undeva se rupe filmul. Deci ori nu are nici o baza reala in afirmatii si campania sa e un raspuns lamentabil la adresa fostului sef – ceea ce il face un mare visitor ca nu ajungi in asa o functie fara sa iti iei masuri personale de protectie in caz ca vei cadea cu fundul de pamant. Ori e foarte speriat dar inca o data subiliez sunt cai de publicare discrete. Deci sa lase vorbele goale sis a aduca dovezi ca ajungem acus ca la “Procesul etapei” cu blaturile in fotbal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.