Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Oglinda spartă a României electorale…

Oglinda spartă a României electorale…

După ce i-a prins de le-au mers fulgii, prin operaţiunea-fulger cioc-cioc, pe cei care au fraudat alegerile europarlamentare, faimosul Dan Nica loveşte din nou. Ministrul de Interne ne-a anunţat la televizor, în stilul lui ritos şi elegant ca bordura, că a aflat el – cumva, pe surse, misterios oricum – că pe piaţă n-ar mai fi autocare libere la închiriat in cele două zile ale alegerilor prezidenţiale. Acu’ nu că n-am bănui toţi la cine şi la ce se referă plurivalentul vicepremier, da’ pe cuvânt că preocupările-i din fişa postului ar trebui să fie cu totul altele. Văd că nu-i excesiv de îngrijorat că-n România anului 2009 se jefuieşte ziua la drumul mare (inclusiv poştalionul blindat cu bani) şi că pe şoselele rupte-n bucăţi se circulă ca la Monza, nici de faptul că de prevenţia şi sancţionarea infracţiunilor la legea electorală răspunde prin lege chiar Ministerul de Interne, da-i excesiv de marcat că alţii ar putea să-i sufle autocarele electorale de sub nas. Şi împărtăşeşte cu noi trăirile…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

74 thoughts on “Oglinda spartă a României electorale…

  1. Domnule Ciutacu, strategia aceasta a turismului elctoral poate fi demascata f.usor. Da-ti semnalul ca 100 de baieti cu masini si aparate foto sa urmaresaca caravanele de autocare si la toate sectiile de votare cite o poza de “grup”.Listele aditionale unde acesti “turisti” au votat pot fi recuperate si trimisi in judecata.Mai mult,ati putea organiza o campanie nationala de “bagarea fricii in oase”. Daca dumneavoastra stabiliti un premiu pentru toti cei care pot demonstra cu poze “turismul electoral” atunci, cred ca “turistii amatori” s-ar gindii de doua ori inainte de a risca puscaria pentru niste arginti.Ce parere aveti??? Cred ca este o idee buna ca raspuns la “turismul electoral” sa organizati o “vinatoare la scara nationala cu premii” pentru descurajarea fraudei electorale.
    Nu numai ca ar “patriotic”( desi termenul a devenit demonetizat) dar, ar fi si “fun” si ar demonstra atasamentul trustului dumneavoastra la “piatra de baza a democratiei” : alegerile corecte !!!
    Un taliban inventiv….

  2. Vedeti, daca nu am ascultat de sfatul batranilor “DO IT RIGHT NOW”,privind curatarea “oglinzii Romaniei”,acum a aderat la suprafata ei atata praf, mizerie incat imaginile arata o Romanie distorsionata. Trebuie sa mentionam si faptul ca nu am acordat destula atentie in ceea ce priveste tipul de oglinda pe care ne-am propus sa-l folosim sa obtinem o reflectare corecta a realitatii palpabile. Daca am folosit oglinda concava sau convexa imaginile reflectate sunt deformate si distorsionate.Trebuie sa gasim un tip, din moment ce am patruns in lumea inselatoare a oglinzilor si traim experiente fantastice.Dar nu am gasit decat o oglinda ‘sparta’ care in loc sa reflecte adevarul, sinceritatea, constiinta Romaniei a distorsionat-o si mai rau.Si atunci Romania electorala ce va face?

  3. Domnule Ciutacu sunteti genial, sunteti onest, echilibrat, curajos…sunteti tot ceea ce credeti ca sunteti?!Sunt de acord ca aveti in mare masura dreptate in tot ceea ce spuneti, scrieti si faceti dar, va rog un lucru…aratati-mi dumneavoastra un model de putere(nu conteaza din ce domeniu) in Romania,pe care sa-l putem urma in mod total si neconditionat, care sa ne poata cuceri fara sa ne pacaleasca? Aratati-mi unul macar si eu ma inchin in fata dumneavoastra. Deja am facut-o?!

    PS dupa unii, sunt in oglinda cu “arme si bagaje”. Asa sa fie, oare?

  4. Doamne! Urat mai e Basescu; parca e Gollum! Dupa ce ca e urat mai e si cinic! De ce crima suntem condamnati ca popor sa trebuiasca sa suportam un astfel de presedinte? Romania, trezeste-te!

  5. Da dintre toti Crin Antonescu arata a Presedinte si am sa-l votez, iar in ce priveste ce a spus Nica cu autocarele, stie el ceva, insa s-au inteles sa taca, numai ca acum le-a atras atentia si uite ca s-au suparat PD-L-ii

  6. Si eu tot pe Crin Antonescu l-as vota daca ar fi alegerile astazi. Sa speram ca pana la alegeri nu imi va da motive sa nu ma duc deloc la vot. Macar sa am sansa sa regret ca am votat cu el 🙂

  7. Draga Victore, da-mi voie sa ma laud si sa ma (auto)magulesc si eu: in primul comentariu de la acest articol al tau ma gandeam daca nu cumva este acolo ceva putred la MI, inlcusiv in ceea ce il priveste pe Nica insusi, asupra loialitatii caruia fata de PSD am oaresice indoieli…

  8. Cum e treaba cu ‘poporul suveran ‘chemat la referendum? Asteapta ca Basescu sa se plaseze in ‘mijloc’, drept tinta, si ataca de pe flancuri in speranta ca ii pot pacali pe jucatorii PDL,si il vor faulta si pe Basescu (arbitrul se face ca nu-i vede!) si vor marca golul victoriei, netezind drumul pentru o Romanie curata. Sa dea Dumnezeu!

  9. Eu am alta parere si am surse foarte sigure si anume:
    inca de la investirea lui Dan Nica in functia de Ministru de Interne, Traian Basescu i-a pus acestuia unele conditii si anume:
    1. Sa nu-l schimbe din functie pe chestorul Toba, facut general de Basescu si pus in functie de acesta prin Gabriel Oprea, deci fiind omul presedintelui. Acesta este SEFUL POLITIEI ROMANE.
    2. Doi dintre loctiitorii Doi si un sfert-unitatea de informatii a MAI-0962, sa fie si acestia , la randul lor, mentinuti in functie.
    Dan Nica a acceptat acest pumn in gura a presedintelui Basescu si aici intr-adevar are o mare vina.
    Pentru cine stie, un ministru de interne nu poate conduce POLITIA ROMANA singur, mai ales cu atat mai mult, daca acesta nu este de meserie.
    Se pregateste o mare fruda electorala din parte PDL-ului. Deja la Buzau, domnul deputat Cezar Preda a solicitat mai multor societati si firme de transport, chiar amenantandu-i pe patroni, sa ii inchirieze gratis, in perioada 22.11. 2009-06.12.2009, un numar foarte mare de microbuze si autocare.

  10. Se pare ca de cand l-au mazilit pe Nastase PSD nu mai are un lider care sa uneasca toate gastile spre un tel comun… adica sa fure cat mai mult si mai eficient… Nu ma mira ca la noi se fura ziua in amiaza mare chiar si masini blindate, ma mira doar faptul ca nu se intampla de mai mult timp…

  11. Daca esti tu “jmecherul” ala sa astupi groapa de fundatie a dictaturii lui Basescu pe care grabit sare sa o sape romanul credul “politicienilor corupti”, atunci sui-o pe Antonescu in buldozarul liberalilor din PE iar pe Ali megastar in cel transpartinic al ONGurilor internationale si poate reusiti sa amanati sapatul pe 2010. Fara sprijin din exterior sansele de reusita pe plan intern sunt 0% iar Oprescu un posibil viitor premier dispus la “intelegeri” Altfel, nu aveti decat sa va amagiti ca romanul nu ar fi un sapator innascut.
    Puncte de sustinere:
    – suntem o democratie europeana tanara lipsita de exercitiu democratic si incapabila sa decida schimbarea formei de guvernare in termen de 2 luni.
    – absenteism la vot de 70%
    – Basescu a gresit spunand ca ar condana-o pe pivniceru fara probe
    – Basescu a gresit acuzandu-i pe parlamentari de traffic de influenta fara probe. Daca le-ar avea, le-ar fi complice.
    – Termenul a fost stabiliy cat mai tarziu cu putinta, doar ata cat sa mai poate permite d.p.d.v. tehnice organizarea referendumului.
    dar eu cred ca nu esti tu atat de scarbit pe cat de dai si in loc sa faci treaba cand trebuie, preferi sa stai la sezatoare de barfe cu baietii, admirandu-va intre voi, de cat de bine le ziceti. Cei drept ATI FOST singura opozitie reala din Romania si pentru asta va multumesc.

  12. Foarte echilibrata si bine punctata pozitia lui Crin Antonescu, cu privire la criza politica declansata cu demiterea fara nicio motivatie serioasa, a Ministrului de Interne Dan Nica.

  13. Buna amice gaozar Ciutacu, tigan imputit, derbedeu dracu si altele care ti s-au mai pus in carca, ce este Obama, un tigan imputit care i-a pacalit pe americani si acum are un plan diabolic sa ucida lumea. Prin cine va ucide lumea?, prin aceea ce-i va trimite la putere si va semana cu el. Oare mai are importanta cine este presedintele Romaniei, eu cred ca de la anul totul ne va fi impus de faimosul FMI. Mai cred ceva Victoras, vom fi cobaii lumii, vom ingurgita mancare ieftina modificata genetic, vom fi vacinati de te miri ce ca sa inoculeze in noi virusii pieirii si cei ce vom fi apti de munca si capabili vom fi in exil.
    Stiu ca lupti si tu cu armele tale, dar nu ti se par inutile, ai avea curajul sa iti vaccinezi copilul cu noul vaccin al gripei porcine?, tu esti mai elevat, mai cult decat mine, poate vezi altfel ordinea lumii, dar te intreb, in ce mai ai incredere?. In politicienii falimentari romani, nu cred, sti mai multe despre ei decat mine, in afara de greata, scarba, lehamite ce-ti ofera.
    Care este istoria lor recenta, ne-a bagat in genunchi in NATO, in genunchi in Europa, si ce ne-a costat incompetenta lor industria, serviciile si resursele. Oare nu suntem o tara total emergenta economic?, mai are vreo importanta cine guverneaza, oare nu sunt niste bufoni?, ce ne facem Victoras?.
    Eu cred ca trebuie sa ne intoarcem cu fata la Dumnezeu, sa-i cerem iertare ca am omorat un om de craciun, oricare ar fi fost ororile create de el, in fata lui Dumnezeu am pacatuit si platim asta, am facut-o ca niste barbari si pune in antiteza cu sacrificiul pe altarul crestinismului al lui Constantin Brancoveanu.
    Acum suntem cufundati in idul istoriei de acesti anticristi care se numesc politicieni, vom spune:
    IESITI MORTILOR SA INTRAM NOI DE VII!
    De la anul vor veni ratele scadente la FMI le va plati Ciutacu, eu si alt amarastean de rand, dar asta nu cumva inseamna si costul votului uninominal, cumpararea “sfantului scaun”, oare imprumutul la FMI nu a fost facut ca sa se poata da banii inapoi unor mascarici care au platit campaniile electorale?. Unde s-au dus banii pe te miri ce investitii la clientela, cine sunt aceia care fac afaceri cu statul si ii doare undeva de recesiune.
    Victoras iti doresc intelepciune sa dai putere oamenilor sa mai existe, sa gasesti valentele prin care sa poti demasca iadul adus pe poporul asta tinut pe perfuzii si damblagit, trebuie sa existe vectori de opinie care sa ne faca sa ne insanatosim pri curatire spirituala si politica.
    Sunteti multi printre ziaristi care-mi sunteti dragi, va stimez, si marog la bunul Dumnezeu sa va lumineze creerul in sensul alinarii durerilor acestor popor ce este mintit si tinut in teroare.

  14. MESAJ PENTRU ROMANI!!!!
    DRAGI ROMANI VENITI LA VOT PE 22 ,SA LASAM INDIFERENTA LA O PARTE,E SOARTA NOASTRA IN JOC.PE 22 SI PE 6 PUTEREA E IN MAINILE NOATRE, SA PROFITAM DE ACEST LUCRU. INVINGEM IMPREUNA , LA BRASOV VOTAM MIRCEA GEOANA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.