Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > “O să fim un popor de eroi postmortem”

“O să fim un popor de eroi postmortem”

Ieri a fost ziua lu’ domnu’ nea Valy. Care nici la schimbarea de prefix n-a avut stare. Si “s-a sarbatorit” in studio, sa nu mai fiu eu singurul din orezaria mogulului pe care-l apuca aniversarea pe Bucuresti-Ploiesti. Asa ca-i dedic festiv noul promo al “Sintezei zilei”, un hit transantional de o incarcatura emotionala adanca, o captura memorabila din emisiune si niste scripturi, sa bage la arhiva din laptop.

Vorbe grele & Sinteza zilei

UPDATE: Cica nu chiar ieri, da’ restul povestii de succes ramane la fel de valabil🙂

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on ““O să fim un popor de eroi postmortem”

  1. Am vazut ca aseara l-ai completat pe Badea vizavi de Iancu de la Craiova. Interlopul e celebru in tot Doljul. Anul trecut a candidat la Senat intr-un colegiu din Dolj si culmea a luat cele mai multe voturi insa a pierdut la redistribuire iar senatoriatul a fost castigat de Mario Oprea de la PNL. Urmarirea penala nu cumva e incompatibila cu candidatura pentru o demnitate publica? In fine personajul, pe cat e de hidos pe atat e de controversat; a absolvit facultatea la 40 de ani :)) si cica e conexiunea dintre interlopii din Dolj (aia grei din Fratia si Mandria) si politicul local…
    PS: Ca era sa uit. In campania electorala acest Iancu a vrut sa-si ia la bataie (fizica dom’le, cu bate si pumni) contracandidatii de la PSD…Exista plangeri penale impotriva oamenilor lui.

  2. Domnule Ciutacu, imi pare sincer rau sa stric petrecerea dar domnul Stan, chiar de ziua lui, a dat-o rau in bara.Cred ca sursele dumnealui de informatie sint marile companii de “news” care dezimformeaza gros publicul.Citeva clarificari:
    1.Criza financiara a inceput pe piata financiara americana dupa ce Fed chairman Greenspan a coborit rata de interes f.jos in scopul de a atenua recesiunea din 2000, dupa caderea bursei din cauza companiilor de internet. Aceasta inflatie de credit artificial a generat o inflatie pe piata caselor care combinata cu “securitizarea”, (transformarea imprumuturilor in actiuni)gaselnita a unor “baieti destepti” de pe WallStreet a generat un instrument financiar de investment unde banci americane si straine au pus botul.Cele mai mari banci americane au si asigurat aceste actiuni prin swap bureau.Bine inteles, ca neintelegind complicatele actiuni atunci cind piata hiperinflata a caselor s-a prabusit a prins bancile cu chilotii in vine.Se estimeaza ca dincele 8000 de banci americane vasta majoritate sint insolvabile in ciuda banilor primiti de la stat.Se numesc “zoombie”banks, adica nu sint moarte de tot tot mai inghit capital fara sa genereze nici un credit.Noul director al trezoreriei vrea sa puna bancile la un “stress test” care sa dea o cifra exacta a pierderilor, doarece rapoartele trimestriale sind “cooked”. Suma totala a pierderilor bancilor americane este estimata intre 2 si 4 trilioane unii vorbesc de 8-10.
    2.Planul lui Obama si al “savantilor” este o mare timpenie care nu va redresa economia ci va prelungi agonia recesiunii deoarece, in primul rind sint tot oamenii care ne-au bagat in criza si apoi solutia de a “baga” si mai mult credit imprumutat este cauza care a generat criza la inceput. Cele 787 de bilioane ale planului sint destinate infrastructurii cu scopul de a crea locuri de munca si a stimula consumul, cea ce este o prostie deoarece, deturneaza capital de la intreprinderi viabile catre activitate neproductiva de capital. Intodeauna, statul si economia planificata au avut rezultate dezastroase.Consumul exagerat a dus la actuala criza economica, umflind artificial GDP si mascind adevarata rata de inflatie 10%, somaj 7% cifre pe care statul american le ascunde intentionat.
    3.De 30 de ani incoace americanii tiparesc cu masina bani fara acoperire in aur si resttul lumii a cumparat dollarii ca fiind rezerva de baza sustinind astfel deficitul american, practic China, de exemplu, trimitind bunuri si cumparind “hirtie botezata dollari”, la fel si bonduri de trezorerie.In asa un hal a ajuns goana de “safe investment” ca bonurile trezoreriei au ajuns sa nu produca nici un procent surplus si “lumea globalizata” tot continua sa cumpere. Criza aceasta a trezit lumea investitorilor la crunta realitate a inflatiei dollarului, practic Federal reserve transfomind fiat money dollarul intr-o rezerva fara valoare. Depozitele mari din Asia si Orientul mijlociu au facut ca dollarul da nu se prabuseasca deoarece, nu le vine detinatorilor de dollari sa arunce valori imense pe fereastra.Ceasul colapsului dollarului nu este departe.Noul sistem monetar care se coace acum nu va mai fi bazat pe dollar.
    4. Lacomia bancilor din toata lumea a facut ca preturile caselor americanilor sa creasca artificial, mai mult daca pretul casei s-a dublat pe piata au fost companii care au ipotecat casele dindu-le proprietarilor diferenta in imprumut.Cei care au luat noile imprumuturi au inceput sa cheltuiasca nebuneste crescind artificial GDP.A venit clipa adevarului, preturile s-au prabusit si “cheltuitorii” au ramas cu un imprumut de doua ori mai mare si pretul casei la jumatate.Bineinteles ca nemaiputind plati ratele “clientii” au facut ca bancile creditoare sa raminac cu pierderile de capital.Acesti iresponsabili vrea Obama sa- i ajuta sa supravietuiasca in case dupa ce au produs o paguba enorma economiei prin consumul fara limita.
    5.Domnule Stan, economia americana nu-si va reveni decit dupa o lung recesiune si numai daca Obama se va abtine sa conduca economia prin planificare socialista ,nationalizare de banci etc.interventie de tip socialist care nu a functionat nicaieri in lume !!
    La multi ani domnule Stan, sorry for the rebute !!

  3. Buna seara ,din nou,d-le Ciutacu,

    In primul rand vreau sa-i transmiteti din partea mea d-lui Stan multa sanatate,sa dea Dumnezeu sa schimbe multe prefixe de acum incolo,sa fie mereu asa cum este;ii admir personalitatea,educatia,complexitatea intelectuala si informationala.Cum zice solistul in melodia pe care i-ati dedicat-o,”nu am pe nimeni,pe nimenea,cativa prieteni uite-i colea,in care cred”,ii doresc sa pastreze mereu prietenii pe care ii are,printre care sunteti Dvs.,dl Gadea,dl Cristoiu si altii pe care eu nu ii stiu.

    Ma bucur ca il apreciati pe ministrul Pogea- v-am scris pe blog la un moment dat ca il cunosc foarte bine din studentie si am incredere in el.Sunt convinsa ca nu ne va dezamagi-cum ziceati Dvs. aseara, poate e singurul care stie sa citeasca cifrele,nu se uita ca curca-n lemne ; a fost singurul ministru la parlament cand s-a discutat bugetul ,doua zile, si a raspuns la orice intrebare.Ceilalti ministri de ce nu s-au dus?Ei nu aveau buget sa-l discute,sa-l sustina sau sa il conteste?!
    Poate reuseste sa vina in emisiunea Dvs.,ca eu cred ca doriti-isi gaseste timp poate, si oamenii vor avea mai multe de aflat ,ca stiti desigur ce sa-l intrebati.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

    P.S. Ieri a luat fiul meu primul salariul de medic rezident:960 RON(adica pe intelesul tuturor,9 600 000 lei vechi),cu sporul cu tot ,ca este la chirurgie!

  4. La multi ani!!! domnule Stan!!! Victore,din cauza ta si a domnului Stan am ajuns SOMER!! Am fugit acasa sa vad vorbe grele(1:30pm)si sinteza zilei(2:30pm). Sa vezi acum trai pe vatrai!!!! dimineata cu Badea un gura presei,stirea zilei,vorbe grele,sinteza zilei,si meciurile din campionat(numai cu DINAMO)!!!! SUNT LIBER!!!! SA MAI MUNCEASCA SI URSU CA ARE PATRU LABE!!!! MULTA SANATATE!!

  5. Sa ne traiesti Domnu’ Vali Stan !!!
    Imi esti mai simpatic decat Domnu Ciutacu 😀
    fa si dumneata un blog…

  6. La multi ani ani domnului Stan. Nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu de acord cu opiniile dumnealui dar ma bine dispune intotdeuna mai ales cand da sonorul la maxim.
    Interesanta postarea domnului Sorin M. Din pacate cred ca este periculos de aproape de adevar. In sfarsit sincere condoleante pentru pierderea Loteriei Nationale. Grea lovitura.

  7. @cristian: sunteti realmente lipsit de umor. ca sa fiu mai concret, glumele dumneavoastra scremute ma lasa rece. fiindca ma doare la 10 m in spate de cine controleaza Loteria.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.