Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Nu plec din România fiindcă nu vreau!

Nu plec din România fiindcă nu vreau!

“M-am născut în România.” Nu-i aşa că sună mobilizator, patriotic, înălţător? Şi nu-i aşa că, pentru a-mi hrăni publicul (existent şi prezumtiv), ar trebui să mă declar cel mai mare patriot în viaţă? Bine, o să dezamăgesc iar. Nu sunt nici mândru, nici ruşinat că m-am născut în România şi nu, eventual, în Uganda. E, pur şi simplu, o fatalitate, nu vreo poveste de destin complex. Aşa s-a întâmplat să se întâmple. În aceeaşi familie, din aceiaşi părinţi, cu 11 ani înaintea mea, s-a mai născut o fată, soră-mea; în URSS, la vremea respectivă, în Ucraina azi. Nici ea nu vi­brează; nici cu unii, nici cu alţii. Om fi noi greşiţi…

Integral, aici. Parte a campaniei “Ne-am născut în locul potrivit?”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

62 thoughts on “Nu plec din România fiindcă nu vreau!

  1. Ce ne facem Victore ???…Astia tocmai au anuntat ca taie in carne vie !!!…
    Cat ii mai lasam ???… In loc sa plecam noi din tara , n-ar fi mai bine sa-i alungam pe EI ???
    Nu e tara lor si nu va fi , oricat si-ar pune pantofii cu tocuri de mii de euro pe gatul nostru !!!…

  2. Pai o sa ramanem in toata Romania asta vreo cativa nebuni slabanogi ca noi si inca pe-atatia jmecheri grasi care sa ne impinga in prapastie…

    Ce-i drept daca multi vor pleca, ne va ramane mai mult aer de respirat pe cap de cetatean si taxele colectate pe cantitatea si calitatea aerulului respirat ar aduce bani multi la buget.

  3. Intr-un fel sau altul, pana la urma tot “plecam”, chiar daca nu se intampla asta si fizic.

    O modalitate foarte concreta a “plecarii” mele este faptul ca imi cresc fiul cu resemnare in privinta dorintei de a trai langa mine. Am acceptat, deja, nevoia de a pleca din tara, nu neaparat pentru a fi profet.

    Nu este si asta o forma de “plecare”?

  4. La fel cum si cacofoniile domnului ministru al educatiei, al EDUCATIEI (!!!!) sunt tot o forma de plecare. Este o plecare cu sorcova!

  5. @PFL: Andronic e-n blogroll fiindca obisnuiesc sa-l citesc, nu pentru ca as fi de acord cu el.
    @Stefan Sabau: in acordul cu FMI scrie scaderea cu 15% a fondului de pensii pe an

  6. Ca sa va plagiez, nu plec din romania fiindca nu mai imi cumpara nimeni apartamentul ca sa plec de aici si sa incep o viata noua fie si in jungla amazoniana.
    Mi-e rusine ca nu m-am putut adapta la democratia romaneasca.N-am stiut cand si cui sa zambesc fiindca eu zambesc doar cand aud un banc dragut sau cand vad un chip drag.
    Regret ca nu mi-am inteles patronii cand aveau chef de …”relaxare intelectuala” si mai faceau glume cu…subanteles.Pentru mine viata intima si e ceva mult prea special iar job-ul ceva mult prea serios.
    Dar inca nu e tarziu…sper ca intr-o zi sa uit de romania.

  7. Îmi place foarte mult ţara în care m-am născut. Nu-mi place însă faptul că, din ce în ce mai mult, conştientizez numărul inadmisibil de mare de proşti care o populează. Şi, pentru că s-a mai discutat aici, nu sunt de acord să aibă drept de vot orice oligofren cumpărabil cu un kil de zahăr. Asta înseamnă iresponsabilitate şi prostie. Care prostie este plătită şi de cei care nu merită. NICIODATĂ NU-MI VOI SCHIMBA PĂREREA în legătură cu acest subiect.

  8. Din punct de vedere al sanselor , probabilistic vorbind , simplul fapt ca ” te-ai nascut ” reperezinta o adevarata bafta , evenimentele si elementele care au concurat la acest fapt sunt foarte diverse si incontrolabile de cineva in cea mai mare parte a lor . Vorbind insa acum de locul nasterii , daca devenim pretentiosi , am putea spune ca suntem ghinionisti ..sau nu ..cum a zis si domnul Ciutacu , putea sa fie si Uganda 😉 asa ca ..sa fim bucurosi . In tara, cu privire la raportul fata de Romania , cred ca pot fi patru mari categorii : 1 – cei ce pot sa plece din tara si pleaca , 2 cei ce pot sa plece din tara dar nu vor sa plece , 3- cei ce nu pot dar nici nu vor sa plece , si ultima ,4 cei ce nu pot sa plece dar vor sa plece . Acestia din urma cred ca sunt cei mai nefericiti . Sa ne bucuram care nu ne aflam in acesta situatie .:-)
    P.S. acum doua zile o coloana oficiala gonea pe Dorobanti cu 80 ..90 km/h desi era aglomerat ( masini atentionate sa traga pe dreapta ..tot tacamul ) , cred ca se garabeau sa nu piarda timp in lupta cu criza 😉

  9. Din umbra vechilor istorii. praful s-a asternut peste cartile reprezentative.Nimeni nu reprezinta poporul, toti stiu sa vorbeasca, dar sa fie catalizatori, nu pot.
    Un om mare aduce speranta si nu fatalitate; defetismul e in floare, tara e dezamagita. Un Hercule ridica din ruine o cetate, unde sunt acei titani? Ahile, prin absenta, devine de temut. De ce zeii au plecat? Si au lasat numai oameni de nimic? Poporul, parasit de toti cei care parea ca il apara?
    De nu ar fi existat D-zeu, oamenii erau definitiv pierduti. Ce economie, “economistii” lu peste, si judecatorii nedretatii, care sunt puternicii momentului. Ziaristi, politicieni= vedete-vorbe goale-, iata tabloul complet; sa nu uitam manelismul,promovat de Antena si Pro tv., si lipsa de cultura in tv; oare cate documentare, mii, nu sunt difuzate, dar avem seriale cu o anumita etnie. Eroii neamului nu au statui, dar avem statuia celor 13 generali criminali la Arad.
    Tara fara eroi, fara perspective, fara modele, doar manelisti in toate domeniile; cum oare mai existam? Numai D-zeu stie. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni; nu cred ca aceste comentarii sunt luate in consideratie? Masse de oameni sunt, si vor fi simple fiinte, menite sa munceasca pentru altii, iar ei nu mai au nici o speranta.
    Nu cred ca va fi publicat acest comentariu pentru ca, atunci cand cineva incearca sa exprime adevarul, nu este luat in consideratie…

  10. In legatura cu “Ne-am nascut in locul potrivit?”
    Stiu ca intotdeauna m-a intrigat rolul pe care Biblia il da “pacatelor stramosilor” . M-a si revoltat ideea ca trebuie sa ispasesc in vreun pacatele vreunui stramos la a nu stiu cata spita si mi-a zdruncinat credinta . Imi dau seama insa ca o facem exact prin acest loc in care ne nastem si ca , din pacate , nu suntem capabili (la fel ca majoritatea stramosilor nostri) sa rupem blestemul pentru urmasi .
    OK , unii se revolta si pleaca . Doar in aparenta isi rezolva problemele . In societatile in care ajung , daca nu reusesc sa-si ascunda originile suficient de bine , vor fi de obicei niste paria care trebuie sa lupte mult mai mult decat bastinasii pe o rasplata de obicei mai mica .

  11. M-am nascut in Romania, intr-un oras care intr-o perioada grea a istoriei noastre a fost capitala ROMANIEI.Am fost plecat din Romania, am revenit cu drag, am sa mai plec si am sa revin pentru ca tara asta cu bune si rele e locul unde ma simt acasa.

  12. Am uitat să spun că nici eu nu plec. Să plece ei!

    Se pare că portocaliii îşi imaginează cu foarte mult tupeu, că trimiterea în judecată a lui Penescu va ocupa agenda oamenilor, cât să uite de ceea ce le pregătesc ei. WRONG!

  13. Mai exista Romania? Acest guvern de infractori a recunoscut oficial Tinutul Secuiesc, prin Hotararea de Guvern nr. 402.
    Se alege praful de Romania si noi nici nu clipim! Dupa ce ne-am distrus industria, agricultura si toate ramurile economiei care ne-ar fi asigurat stabilitate, dupa ce am pus sectoarele strategice la dispozitia strainilor, ce importanta mai au suveranitatea si integritatea statului? Daca apar astfel de lucruri in actele oficiale si institutiile statului care se ocupa de securitatea nationala dorm, inseamna ca Romania nu mai exista! Daca suntem condusi de tradatori, putem presupune fara sa fim departe de adevar, ca serviciile secrete sunt pline de agenti staini. Ne meritam soarta!
    Trista tara, nedemn popor!

  14. E o vorba: e bine acolo unde nu sunt. Totul e relativ, nicaieri nu e perfect. Chiar si in “paradisurile democratice” iti vine – mai rar probabil- sa pleci. De pe pamint!

    Cred ca exista o forma de alergie a noastra la noi insine, ca specie. Ar fi un material interesant de studiu. Realmente, am observat cum, in timp, devenim saturati de interactiunea cu ceilalti homo sapiens.

  15. Victore, de ce nu iesim cu totii in strada cum s-a intamplat in grecia sau in slovacia, sau cum s-a intamplat la noi in 89? De ce tot ne ascundem la televizor si dezbatem subiecte de criza economica? De ce vorbim asa mult si nu trecem la fapte? NU ma intelege gresit; eu te admir foarte mult ca om si ca jurnalist, dar te rog eu un om simplu pe care nu il cunosti: gaseste o solutie sfatuieste-ne ce sa facem ca sa iesim din porcaria asta

  16. Salutare Victore,
    de ce nu iesim cu totii in strada cum s-a intamplat in grecia sau in slovacia, sau cum s-a intamplat la noi in 89? De ce tot ne ascundem la televizor si dezbatem subiecte de criza economica? De ce vorbim asa mult si nu trecem la fapte? NU ma intelege gresit; eu te admir foarte mult ca om si ca jurnalist, dar te rog eu un om simplu pe care nu il cunosti: gaseste o solutie sfatuieste-ne ce sa facem ca sa iesim din porcaria asta

  17. Intrucat reprezentati Flacara Violet, cel putin asa afirmati cu mandrie la antena 2,ma gandesc ca la nasterea Dvs.in Romania a concurat in mare masura “fatalitatea”, doar aceasta este acea forta supranaturala care determina in mod prestabilit si implacabil viata.
    Si cititorii Dvs. isi intorc fata catre aceasta fatalitate cu gratitudine, ca v-a plasat in Romania, si v-a facut lider de opinie.

  18. Este evident ca suntem gresiti sau mai bine zis avem de tras de pe urma unei majoritati proaste.O solutie mai buna ar fi fost poate daca ne luau rusii la pachet cu RSS Moldoveneasca;se stie ca de multe ori s-a intamplat ca romanii s-o duca mai bine sub stapanire straina decat sub administratie romaneasca.Totusi,puterea sta si in numar si in calitate.Putem sa ne inspiram de la altii daca pe noi nu ne duce capul.Revolutia din Iran a inceput cu un milion de oameni in care fortele de represiune au tras cu munitie de razboi.Cand au iesit 5 milioane,nu a mai fost nimic de facut,decat executiile de rigoare aplicate celor care nu au fost iuti de picior.La noi,50 de mii dintre care unii de-a dreptul penibili.Pinguin sucks!!

  19. “M-am nascut la locul potrivit”, dar as adauga “intr-un moment total nepotrivit”.
    Stiti ce ma gandeam citind comentariile celorlalti, ma gandeam ca tara asta nu mi-a dat nimic decat dezastre. Daca sunt datoare cuiva sunt doar parintilor si oamenilor pe care i-am intalnit de-a lungul vietii.
    Tara asta numita Romania mi-a dat poliomielita (un vaccin prost – aprobat de conducerea comunista)dar parintii si profesorii m-au convins ca pot trai ca un om normal;
    Tara asta mi-a mai dat si interdictia de urma o facultate (Ceausescu a dat o circulara cu caracter intern ca la vizita medicala sa fie respinsi cei care aveau probleme fizice), dar am urmat-o pentru ca acel medic nu s-a supus;
    Tara asta m-a umilit (si continua sa ma umileasca) cerandu-mi timp de zece ani (pana prin 2000 cred) sa demonstrez ca nu m-am insanatosit (Aleluia as fi strigat la un asa miracol)- dar oamenii au incercat sa ma protejeze;
    Oh am uitat, tara asta mi-a dat un carucior cu rotile cand nu am mai putut merge – da, a fost gratis, primul lucru gratis pe care am acceptat sa il primesc – dar accesul meu in institutii este limitat pentru ca in intregul jud Dolj, acum cativa ani, eram singurul handicapat cu gradul I care lucra;
    Predau la Universitate azi, si tot nu cred ca sunt datoare macar cu un cent acestui stat – dar sunt datoare oamenilor pe care i-am intalnit si care m-au ajutat sa traiesc o viata macar cinstita daca nu buna.
    Nu plec din Romania pentru ca ma amuza sa fiu un caz atipic intr-o tara care m-a condamnat fara sa clipeasca si pe care o inving in fiecare minut cu micile mele batalii castigate.
    Dar iubesc multi oameni care s-au nascut intamplator ca si mine in aceasta tara pe care ar fi trebuit sa o numesc STAT ca sa nu fiu acuzata de inadecvare de termeni (stiu diferenta dintre stat si tara, dar uite ca fac pe ingnorantul. Dar azi TARA asta abuzata de basescu si ai lui este doar locul in care traiesc pentru ca imi iubesc familia, studentii si oamenii care gandesc.

  20. Bai fratilor unica solutie e GREVA GENERALA.
    Sa nu se miste nimic in tara asta pana nu pleaca BOC si Basescu.Daca sindicatele nu sunt portocalii ar trebuie sa se indrepte spre asta.

  21. Faptul ca pleci nu rezolva nimic. Tu pleci din Ro undeva. De undeva x pleaca altundeva; de altundeva y pleaca hai-hui. Toata lumea este in miscare; chestia cu patria, neamul, traditia
    moare incetul cu incetul. Voit sau nu.
    Drept sa va spun, nu ma atrage Romania. Ma atrage Orasul unde m-am nascut, am crescut, am invatat, m-am indragostit; imi iubesc ORASUL si
    putinele neamuri ramase inca si mana de prieteni pe care ii mai am. In rest, regret ca am avut dreptate cand m-am hotarat sa plec (acum 20 de ani), dar mi-e urat ca TOTUSI sunt legat prin tv si media de ceea ce se intampla acolo.
    PS
    Nu inteleg cum a fost posibil jegul petrecut la Legea invatamantului. Nicaieri nu inveti altceva decat limba oficiala.
    Impozitati sarea??? De ce o mai vor mogulii?

  22. In incipitul interviului ai spus singura chestie care m-a deranjat: cea cu reactia celor care spun ca te sustin in cazul in care ai pati ceva rau. Ipotetic poti si tu la fel ca si mine sa spui cum ar fi, dar factual…personal…dar nu mai zic pentru a nu spune ca vorbesc in clisee.

  23. Oare cum este să încerci să scrii astăzi despre patriotism? Dar să vorbești despre el?
    Unii încearcă și eșuează lamentabil. Alții evită, însă aceasta nu înseamnă că sunt mai puțin ipocriți.

    Oricum, este penibil să nu mai poți fii convins atunci când tu însuți vorbești despre această virtute civică. Ca și profesor care trebuie să le vorbesc elevilor despre patriotism, mă confrunt cu situația ingrată de a rosti cuvinte care sună fals… Fiindcă trăiesc într-o atmosferă infectată. Și demagogică. Și cinică. Mă uit la politicienii metamorfozați acum în apărători ai săracilor, dar care atunci când li s-a ivit prilejul nu au avut nici o reținere în a lua ceea ce nu le aparțineau. Respectând tradiția noastră seculară. În mod consecvent…Căci doar ”împrumutau” de la…stat!

    Restul in articolul “Patriotism…la mana a doua”

  24. Nici eu n-am vrut sa plec – la timpul potrivit si cand am avut ocazia – insa acum ma intreb daca am facut bine… 🙁

  25. Noi suntem mai decisi ca niciodata sa plecam.Pentru ca nu am incercat pana acum. Pentru ca nu vreau pentru copilul meu o noua dictatura. Pentru ca nu vreau sa aiba langa el o mama cu depresii si care sa injure ca birjarii. Pentru ca nu vreau sa ajung sa mi se intinda in fata hatia Inscrie-te in partid sauesti mort! Pentru ca nu mai pot sa vad zi de zi cum niste nemernici si bat zilnic de noi. Pentru ca romanii inca nici acum nu s-au trezit si au in sange fatalitatea de a se lasa indobitociti de falsi profeti. Pentru ca trebuie si simt ca inca 1 ani, doi si o luam razna. Si pentru multe altele.

  26. @Iordachel Gudurau
    Daca toata Romania ar fi ca ORASUL asta ar fi ceva! Din pacate,multi ( care nu-s nativi) din ORASUL asta au ales sa-l “portocalizeze”, pe principiul ca “cum baaa sa ne conduca un sas?!?!”. Da ba! Un sas! Sasul asta a evitat ca numele ORASULUI astuia sa nu devina in fapt “Vilcea de sus” sau “Botosenii de jos”. Sibiu a ramas! Si asa va ramine! Pina una-alta ORASUL asta a ajuns capitala europeana (a culturii), ceea ce bucurestiul nu va ajunge niciodata, niciodata. Da’ NICODATA! Si asta din “vina” aceluiasi sas pe care unii isi permit sa-l ia la misto intr-o emisiune tv. (chiar la antene).
    “Cum baaa sa fie un sas premier?” Da ba! Multe am avea de cistigat cu totii!
    Bate saua sa priceapa calu’! Veac!
    Banzai!

  27. Un bun prieten mi-a spus odata ca “acasa” poate fi orice loc in care ti-e cald, ti-e bine si esti inconjurat de oameni care simt si gandesc ca tine, macar in ceea ce priveste aspectele importante ale vietii. Am 24 de ani si in curand voi fi medic, iar, pentru mine, Romania nu mai reprezinta de mult “acasa”. Nu mi-e nici cald, nici bine. Cat despre oamenii care ma inconjoara, simt ca ma sufoc in preajma lor. Refuz sa mai traiesc in aceasta gloata de creiere spalate, de masochisti pe care flegma de pe fata si cizma din grumaz ii gadila placut si asa-zisi intelectuali care chicotesc la glumele grotesti ale clovnului de la putere, de inconstienti care premiaza hotia, demagogia si sfidarea, argumentand ca “psd-ul ar fi fost mai rau”, ca “de unde sa dea, dom’le, Boc, saracu’, nu intelegi ca n-are de unde? E vina lui ca a venit criza peste noi?”, sau ca “tu gandesti asa pt ca te uiti la posturile mogulilor”, ca si cum criza ar fi venit peste noapte si ne-ar fi lovit in moalele capului, ca si cum Boc ar da de la el din buzunar, sau de parca eu as fi o imbecila care preia automat orice idee lansata pe un post tv, la care se intampla sa ma uit in ziua respectiva. Ba mai mult, toti acesti romani cu buletin de vot, creier de gaina si pretentie de intelectuali sustin inflacarat cauza basista chiar si acum, cand ne ducem de-a dura la dracu’ in ograda, urland ca descreieratii despre cum dictatorul ne-a salvat de comunisti, moguli si de mineri, despre cum el e de dreapta si televiziunile de stanga, ca si mogulii, evident, slavind zeii care au facut ca binele sa triumfe inca o data si carmaciul sa mai castige un mandat. Scriu acest comentariu pentru ca toata lipsa asta de discernamant, demnitate umana si prostie ENORMA, care ma imbranceste in fiecare zi in metrou, la facultate, in spitale, pe strada, pe mess, sau ORIUNDE m-as duce ma revolta si pentru ca pur si simplu nu mai am cu cine sa vorbesc despre tot ceea ce se intampla. Domnule Ciutacu, motivul pentru care eu voi pleca oriunde voi vedea cu ochii imediat ce imi iau rezidentiatul este unul foarte simplu si al dracului de dureros: ROMANIA ESTE LIPSITA DE SPERANTA!

  28. Maestrul titlurilor de articole, ne incanta si astazi, dand doua titluri care se completeaza: “Nu plec din Romania fiindca nu vreau!” care automat face pe cititor sa caute si raspunsul la intrebarea fireasca, tipic omeneasca: Oare de ce nu vrea sa plece D-l Ciutacu, cand foarte multi din tara ar vrea sa plece mancand chiar pamantul? Celalalt titlu din Suplimentul JN:”De-al dracu’ si de inimos nu plec” rezolva misterul ramanerii dumnealui si a familiei,in intregime, de la mic la mare in Romania, ca sa faca AICI si nu in alta parte umbra pamantului. Foarte sugestiv!

  29. @ shogunu´
    Da stimate prietene. Orasul m-a adoptat, am fost al lui si a fost al meu.
    Imi aduc aminte – eram copil- era prin 59-60.
    Era o placere sa mergi seara pe “Brettter”. Curatenie, oameni sobri, spirit nemtesc. In zilele cu canicula, stropitoarea trecea si racorea aerul de doua-trei ori pe zi; mergeai la Floasu´ -in centrul centrului- mirosul de cafea proaspat rasnita ( vanduta la netto, cu punga goala pe celalalt talger); cu parintii la Römischer Kaiser, sau la Bulevard, sau la Venetia sau Oltul si de ce nu la Padurea Dumbrava.
    Bine, recunosc ca multe le vad cu nostalgie; anii tineretii care nu se mai intorc; au fost si greutati dar nu am fost disperati pana prin 82-83. Atunci a inceput dezastrul. Si ma intreb pentru ce? Am facut nebunia aia de plata a datoriilor- luate de NC ca si de Marlanu´- pentru ce?
    Iar Johannis, care a fost coleg cu nevasta-mea, a facut cat a putut in ORASUL nostru.
    Eu, in situatia data, nu m-as baga la guvernare.Ei au bagat tara-n caca, ei s-o scoata.
    Iar veneticii adusi din fundul lumii, din pacate, nu vor avea mentalitatea sibianului get beget.
    Va doresc tuturor o zi buna…

  30. @Iorachel Gudurau
    “..,nu vor avea mentalitatea sibianului get beget…”
    Nene io as zice mentalitatea ardeleanului get beget. Is nascut in Sibiu da’ am trait multi ani si in Cugir si in Cluj, unde am facut si facultatea.
    Boc ii o gluma proasta a naturii! Nu zic mai multe sa nu ma acuze lumea de prea mult patriotism local.
    Multzam de rabdare nene Vitore!
    Banzai!

  31. Pingback: 22 mai 2010
  32. Au plecat deja cateva milioane de cetateni romani, majoritatea lor din cei apti de munca, tineri, specialisti. Si vor pleca, in fiecare an, cu fiecare promotie de invatamant liceal si universitar si inca fruntea. Romania va ramane cu o populatie in continua scadere si de calitate din ce in ce mai modesta. Scenarita sa se bazeze pe ceva real? Ma supara mereu declaratiile unora cu cele 22 milioane. Nu mai suntem de ceva timp asa multi. Cei plecati sunt, deja buni plecati. Reducerea trimiterilor de bani din strinatate nu este cumva si rezultatul faptului ca cei plecati la munca se considera de acum emigranti si ca nu mai intentioneaza sa se reintoarca decat, eventual, in concedii? Ca ati ramas, ati facut bine. Ca sa-l parafrazez pe sotul sotiei sale, ” sunteti prea putini oameni de calitate in tara ca sa plecati cu totii”.

  33. Il invidiati pe Horia Roman Patapievici pentru Fundatia Culturala Europeana de ziceti “poate ma facea…sef peste vreo oficina romaneasca de penisuri si ponei in geam”?
    Oricum m-as mira daca v-ati inspira din operele lui nemuritoare (Volumul “Politice”) prin care defaimeaza Romania si poporul roman spunand: “Radiografia plaiului mioritic este ca o fecala, o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii”. Vedeti cat de plastic se exprima despre TARA? Si totusi unde a ajuns datorita oare talentului de publicist, de activist civic sau…?
    Vedeti ce oportunitate ati pierdut pana acum, dar niciodata nu este tarziu pentru nimic, dar cu siguranta nu ati fi in stare sa practicati pup….. Ar fi mult prea mare si scarboasa truda; v-ar complica viata, v-ar imbolnavi de scarba fata de…

  34. Nu-i rau destul ca m-am nascut in Romania,de ce as pleca? sa-mi fac si al doilea rau.De mic eram mandru ca sunt trecut in catalog la rubrica starea sociala “MIC BURGHEZ” desi eram saraci lipiti dar avand pamant si cai cu caruta,nu aveam dreptul sa plec in colonie pe timpul vacantei cu copiii de muncitori de la TMPURI NOI,23 AUGUST,ITB si care mai erau atunci in Bucuresti.Nu primeam imbracaminte ca ajutoare cu toate ca aveam mare nevoie.Mancam paine cu untura ,fotbal cat cuprinde si scaldat in baltile IOR si FLAX la fabrica de caramida. Imi aduc aminte cum am mancat o bataie zdravana in clasa 5-a de la profesoara de chimie,care era si diriginta pentru faptul ca dupa ce a observat ca m-am tuns si m-a dat exemplu, am avut proasta inspiratie,inocenta de spune ca am chelie ca tov.Chivu Stoica.A fost OM. Nu m-a turnat.Canalul il manca pe tata.Cu adeverinta falsa de fiu de muncitor am mers mai departe cu scoala.Delegatul de strada ,fie-i tarana usoara mi-a inmanat hartia si m-a invatat sa spun ca tata lucreaza la STEAUA ROSIE.Asa afost atunci.Au venit vremuri mai bune,ne-am redresat financiar si pana prin ’84 aveam de toate oficial,ca neoficial n-am duso rau nici in ’89. Acum a venit la putere ciuma asta portocalie mai periculoasa de o suta de ori ca si comunistii.Basescu si toata gasca lui ne-a intors in anii’50.La modul acesta de guvernare,nici in 20 de ani de acum in colo nu ne redresam.Am unde sa ma duc dar nu plec,cu toate ca”nu vibrez”la bucuria, cantecele si aplauzele pasagerilor care se manifesta la intrarea in tara.Intr-una din zile am rasfoit un volum de versuri de George Cosbuc la raionul de carti al unui supermarchet si din goana calului am observat ca lipseste poezia TRICOLORUL.Sper sa nu fi observat bine dar daca chiar au scoso sunt niste NENOROCITI.

  35. Şansa, aici sau “dincolo”, ţine pur şi simplu de o conjunctură. Poate că eu pot fi considerat laş că nu plec. Dar nu plec nu din patriotism, ci pentru că nişte oameni de care am depins cândva, depind acum de mine: părinţii mei.

  36. Nu stiu de ce m-am intors de fiecare data in Romania. Poate ca pentru ca aici e acasa. Pentru ca imi plac provocarile si astfel sa-mi demonstrez ca pot realiza ceva si aici (prin munca cinstita si prin propriile forte), cu toate ca afara ar fi fost mult mai facil.

  37. Imi aduc aminte ca ziceati odata ca daca TB va asigura un job la nu stiu ce jurnal, cred ca era spaniol, va luati catrafusele si plecati.Deci, chiar nu ne duceti cu presul ca v-a mai atins cate o boare de ’emigrare’, dar “fatalitatea” v-a facut sa luati cea mai inteleapta masura:”mai bine-i fac eu pe ei sa-si ia campii decat sa ma ticnesc”, si va tineti de cuvant. Asa le trebuie.

  38. SA NU PLECI NICIODATA .SINGURA SPERANTA SINTETII VOI CARE NE MAI LUMINATI FRUNTIILE.AM MARE INCREDERE IN VOI CEI CARE TINETI CU ADEVARUL.URMARESC TOATE EMISIUNILE VOASTRE ANTENELE SPERANTA NOASTRA SANATATE

  39. Mie imi pare rau ca nu m-am nascut in Botswana.
    Toti banii mei de acolo i-as fi dat in botul guvernului asta si a lui basescu!
    Dar poate ma mut si le trimit bani de acolo.

  40. Nici eu nu plec de acilia. Si dami doamne zile sa apuc sa ii alerg pe nemernici care isi bat joc de noi. Pentru ca sunt batran dupa aia poti sa ma iei.

  41. A mai fost o vreme cand se punea bir pe gamlacuri, pe hornul casei, etc. Astia-s mai rai ca aia de atunci pentru ca se cre “patrioti romani” de zic ca le tremura pipota cand vad tricolorul.
    Niste nemernici, asta sunt!

  42. Inca n-am gasit motivul sa ma faca sa nu plec. Poate ca e o tara frumoasa, poate ca avem radacini aici, poate ca o sa ma intorc peste douazeci de ani ca sa vad neoliticul in Romania, oameni desculti, cu carpe in jurul braului, omorandu-se pentru o gura de apa. SAU POATE NU !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.