Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Ne (mai) permitem o Armată de NATO?

Similar Posts

76 thoughts on “Ne (mai) permitem o Armată de NATO?

  1. Care sunt meritele contraamiralului de flotilă Tiberiu Frăţilă pentru care a fost numit în funcţia de locţiitor al directorului Direcţiei pentru Industria de Apărare şi Produse Speciale din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri? Daca a fost submediocru in funcţia de director al D.I.R.P., nu vad nimic care sa-l recomande pentru noua functie sau il plimbati de colo colo pana iese la pensie?

  2. Domnule ministru Corneliu Dobritoiu,
    Pe linga revenirea le nivelul pensiei din decembrie 2010, mult mai important este REINSTITUIREA STATUTULUI DE MILITAR REZERVIST.
    Deci trebuie, ca prioritatea nr. 1, sa se abroge Legea sistemului unitar de pensii şi să se revină la Legea 164/2001, reinstituinde-se sistemul pensiilor ocupaţionale. Cum de au fost exceptaţi, în Legea nr. 119/2011, a sistemului unitar de pensii, numai magistraţii?! Ei, care sunt, în covîrsitoarea lor majoritate, cei mai corupţi funcţionari publici din România?
    Apoi, mai este o problemă importantă si urgenta:
    Am adresat, in 6 septembrie 2011, presedintelui Traian Basescu, ministrului Gabriel Oprea si primarului Capitalei, Sorin Oprescu ,Scrisoarea deschisa “Dictatul de la Viena redictat de Ungaria, via UDMR”, pe care vă rog să o cititi aici:
    http://ro.altermedia.info/politica/dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r_22883.html

    Evident, a fost musamalizată de toti adresantii, fapt analizat in studiul:
    “Victoria Ungariei asupra Romaniei pe Arcul de Triumf”, pe care va rog sa o cititi aici:
    http://ro.altermedia.info/politica/victoria-ungariei-asupra-romaniei-pe-arcul-de-triumf_23316.html.
    Va rog sa il dati afara din serviciu pe generalul (r.) Mihail E. Ionescu şi, pina la 1 iunie 2012, sa refaceti inscriptia BUDAPESTA de pe Arcul de Triumf.
    In caz contrar, nu numai membrii S.C.M.D. – al carui membru sunteti -, dar si ceilalti militari si rezervisti , precum si romanii patrioti, nu o sa v-o ierte. Eu, in nici un caz!
    Succes!

  3. Cel mai grav lucru ce personal m-a afectat a fost
    discriminarea efectuata de la cel mai inalt nivel (fost ministru al apararii) ,purtator de cuvant si sef al Directiei Fin.Contabile intre cei care au trecut in rezerva la termenul prevazut in L.80/1995 si cei in conditiile OUG.7/1997folosind un termen inventat “cariera completa” pentru primii si “cariera incompleta” pentru ceilalti,termeni ce nu exista nici in L.80/1995 si nici in L.164/2001.
    Vin cu rugamintea personala si cred ca sunt in asentimentul multor colegi si camarazi din activitate ca indreptarea acestor stari de lucruri promise de dl.ministru al apararii cu acoperire politica din partea puterii ce-l sustine,trebuie sa se materializeze incepand cu luna iunie 2012.
    Demersurile politice si administrative sunt urgente deoarece avem colegi rezervisti spre amurgul vietii,sunt bolnavi,altii dintre noi avem credite asumate pe un anumit venit si aceste masuri reparatorii ar putea fi prea tarzii.
    Poate au mai mai facut si alti camarazi rezervisti asemenea propuneri ,dar vin cu rugamintea de a se solutiona si opri deciziile de regularizare,incepand cu luna iunie,mediatizand acest lucru printr-un comunicat de presa si linistind astfel framantarile existente in randurile noastre.
    Asa cum s-a promis,prin vointa politica se poate modifica OUG.1/2011 cu articolele propuse spre dezbatere la comisiile din Parlament,iar daca nu mai este timp,avand in vedere faptul ca sumele pentru reitregirea pensiilor diminuate abuziv exista se poate si printr-o OUG.
    Salutam initiativa ministrului apararii de a se constitui un grup de lucru la nivel parlamentar sau interministerial,cu participarea specialistilor din sistemul de aparare, servicii si ordine publica, fiind invitati la dezbateri pe proiectul legii pensiilor ocupationale specialisti rezervisti din asociatiile si sindicatele existente.Ca fost lucrator in domeniul resurselor umane si lucrand si cu Decretul 214 si cu L.164/2001va propun sa nu abandonati Legea 164 deoarece este foarte buna si permite o fluidizare normala a resuselor umane spre ierarhiile superioare intr-un timp mult mai scurt si da posibilitatea celor ce doresc sa-si construiasca o alta cariera in alt domeniu dupa o anumita varsta o pot face fara a-si periclita fondul initial de pensie.Binenteles ca si aceasta este perfectibila si poate fi adaptata la noi conditii.Aplicarea legii ocupationale va permite reasezarea piramidei si revenirea la gradele functiilor normale si nu umflate de dl.Oprea pe criterii populiste si acordarii gradului importanta cuvenita ca in armatele membre NATO(gradul 2/3 si 1/3 functia din totalul soldei) .Nu in ultimul rand trebuie avute in vedere si actualizarea statutului cadrelor militare si cel al soldatilor profesionisti cu realitatile existente in armatele cu care cooperam.
    Personal solicit un audit intern cu participarea unor specialisti rezervisti din asociatii si sindicate pentru evaluarea aplicarii proceselor de recalculare,revizuire si regularizare a pensiilor de catre Directia Financiar-Contabila,Casa de pensii sectoriala a M.Ap.N.;UM arhive Pitesti si CMJ.Prin adeverintele emise de cele 2 unitati de arhiva si de CMJ se pot constata ca s-au comis grave erori in extragerea veniturilor din documentele de arhiva(personal nepregatit in domeniul financiar)iar la nivel de CMJ si
    Casa de pensii acestea au fost interpretate discretionar in functie de o scara de valori numai de ei cunoscute

  4. Salutam initiativa ministrului apararii de a se constitui un grup de lucru la nivel parlamentar sau interministerial,cu participarea specialistilor din sistemul de aparare, servicii si ordine publica, fiind invitati la dezbateri pe proiectul legii pensiilor ocupationale specialisti rezervisti din asociatiile si sindicatele existente.Ca fost lucrator in domeniul resurselor umane si lucrand si cu Decretul 214 si cu L.164/2001va propun sa nu abandonati Legea 164 deoarece este foarte buna si permite o fluidizare normala a resuselor umane spre ierarhiile superioare intr-un timp mult mai scurt si da posibilitatea celor ce doresc sa-si construiasca o alta cariera in alt domeniu dupa o anumita varsta o pot face fara a-si periclita fondul initial de pensie.Binenteles ca si aceasta este perfectibila si poate fi adaptata la noi conditii.Aplicarea legii ocupationale va permite reasezarea piramidei si revenirea la gradele functiilor normale si nu umflate de dl.Oprea pe criterii populiste si acordarii gradului importanta cuvenita ca in armatele membre NATO(gradul 2/3 si 1/3 functia din totalul soldei) .Nu in ultimul rand trebuie avute in vedere si actualizarea statutului cadrelor militare si cel al soldatilor profesionisti cu realitatile existente in armatele cu care cooperam.
    Personal solicit un audit intern cu participarea unor specialisti rezervisti din asociatii si sindicate pentru evaluarea aplicarii proceselor de recalculare,revizuire si regularizare a pensiilor de catre Directia Financiar-Contabila,Casa de pensii sectoriala a M.Ap.N.;UM arhive Pitesti si CMJ.Prin adeverintele emise de cele 2 unitati de arhiva si de CMJ se pot constata ca s-au comis grave erori in extragerea veniturilor din documentele de arhiva(personal nepregatit in domeniul financiar)iar la nivel de CMJ si
    Casa de pensii acestea au fost interpretate discretionar in functie de o scara de valori numai de ei cunoscute(ex.incadrarea in grupele de munca,suntem 3 colonei care in perioade diferite ale carierei am indeplinit aceiasi functie in aceiasi unitate,2 am ramas fara grupa ,unul a primit prin decizia de revizuire grupa speciala).Vinovatii trebuie sa plateasca.

  5. Pensiile celor din MAI care au scazut la recalcularevor reveni si ele la nivelul lunii decembrie 2010.De ce s-a invesunat fostul ministru al apararii ca sa nu se aplice in OG1 si prevederea privind cuantumul favorabil?

  6. Victor, vreau sa-l intrebi pe domnul ministru daca intr-o armata membra NATO, este normal ca soldatii, subofiterii si maistrii militari sa beneficieze de aceeasi solda lunara si de aceleasi drepturi.

  7. MULTA SANATATE SI LUMINA DOMNULUI MINISTRU

    TREBUIE SA AVEM INCREDERE IN CONDUCATORII NOSTRII SI SA-I AJUTE DUMNEZEU,
    DA, AVEM NEVOIE DE ARMATA, DE NATO DE TOT CEEA CE E NECESAR PENTRU CA COPII NOSTRII SA POATA INVATA, CALATORII IN TOATA EUROPA, ACEST FAPT SE DATOREAZA SI SACRIFICIULUI ARMATEI IN ULTIMII 22 DE ANI IAR PENTRU ACEASTA NU POT SA SPUN DECAT CINSTE EROILOR MILITARI CAZUTI, CINSTE PENSIONARILOR MILITARI SI NU NUMAI SI CINSTE POPORULUI ROMAN,
    DOAMNE MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII!

  8. Nu ne mai permitem nici basinile. Presupun ca ati dorit sa puneti o intrebare personala! Raspunsul corect nu , nu ne mai permitem. Treaba buna este ca chinezii in sfarsit vor gasi un spatiu vital aici in Romania o a doua China. Va dati seama ca in cativa ani Romania va deveni tigrul Europei…bine gresesc lupul Europei.

  9. DOMNULE MINISTRU CARE SUNTETI IN EMISIUNE SUNTEM
    O ARMATA UMILITA,BATJOCORITA DE GENERALI CARE AU LUAT GRADELE LA APELUL; DE CSEARA,VEDETI ZISU,DAN GHICA,DANILA,ARITON IONITA,GRECU,FRUNZETI,DIRECTORUL SMG,DE CE OARE NU SE RESPECTA STAGIUL IN GRAD.
    DOMNULE MINISTRU,EU SUNT UMILIT MI-AU MICSORAT
    PENSIA,SUBORDONATII MEI RAD DE MINE CA LOR LE-A CRESCUT,NU AM ARS NICI O ETAPA DIN CEI 38
    DE ACTIVITATE EFECTIVA,AM PARCURS FUNCTII DE LA
    CDT.PL. PANA LA FUNCTII DE MARI UNITATI TACTICE SI OPERATIVE.
    DOMNULE MINISTRU EU NICI ODATA N-AM SA DAU IN JUDECATA MAPN,ESTE STRUCTURA UNDE AM MUNCIT DE
    LA VARSTA DE 14 ANI PANA LA 58 DE ANI, DAR DE
    CE SUNT UMILIT,DE CE ARMATA ESTE BATJOCORITA.
    NU IMI ESTE RUSINE CA SUNT ROMAN SI MILITAR,IMI ESTE RUSINE DE ACEASTA PLETORA
    PORTOCALIE CARE ISI BATE JOC DE CETATENII TARII,VOI RASPUNDE LA ORICE CHEMARE,A TARII
    DAR FARA ACESTI MIZERABILI DE PORTOCALII.VA
    ROG SA AVETI O ADRESA DE EMAIL CA SA PUTETI COMUNICA DIRECT CU ACTUALII SI FOSTII MILITARI
    DEOARECE SUBORDONATII DACA PRIMESC SESIZARI VA
    VOR DA NUMAI DATE FALSE.EU IN ARMATA NU AM
    INVATAT SA-MI MINT SEFII SI SUBORDONATII.

  10. Dle Ciutacu, felicitari pentru emisiune, ati reusit sa il incuiati cu toate intrebarile pe acest ministru al apararii. Din pacate, dl Dobritoiu este un general de carton, care nu a comandat nimic, a luat stele de general, 3 bucati, numai pe munca de birou, in doar vreo 3-4 ani.. Hanar nu are cit este diurna militarilor sin Afganistan, nu a fost niciodata o mie de dolari pe luna…Este intre 2100 de euro si 2700 de euro, dar omul nu stie… Il astept pe agentul imobiliar Dobritoiu sa scoata la licitatie terenurile armatei, sa vedem cui le vinde… Felicitari ptr emisiune, m-am convins de acest asa zis ministru al apararii, parca este colonelu’ Dogaru la Antena 3 :)))

  11. Buna seara D-le CIUTACU,

    Suntem la sfarsitul lunii mai (aproape 6 luni) si inca nu am primit decizia cu recalcularea pensiei desi d-na general a trambitzat ca toata lumea v-a primi decizia pana la 31 decembrie 2011. In situatia aceasta se mai afla si alte persoane. Cum rezolva d-nul Ministru Dobritoiu aceasta problema?

  12. O intrebare pentru dl. ministru – Cand se vor plati soldele dupa noii coeficienti de incadrare?

  13. 🙂 E mortal Dobritoiu asta :))) Romanii pazesc autostrada A1 din Afganistan, care face legatura cu Pakistanul….de aia nu avem pierderi!!! Bravo, nea Dobritoiule, dincolo de faptul ca habar nu ai ce este cu autostrada aia – face legatura intre Kabul si Kandahar -, zona de responsabilitate din provincia Zabul a romanilor. De unde le scoti, frate???

  14. Nu stiu ce ne mai putem permite la nivelul pus in discutie. Habar nu am!! Ce stiu insa, e ca daca mai avem astfel de oameni, nu ne-am dus dracului de tot. Asta e prototipul personajului prin fata caruia nu treci, de rusine sa nu calci stramb. Domnule MINISTRU: -Jos palaria! N-are a ce se balbai, branconi nici un neica nimeni in fata dumneavoastra! Daca mai sunt astfel de oameni, nu ne-am dus de rapa. Pacat ca n-a gasit USL-ul peste tot asemenea reprezentanti.

  15. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ma bucur de aprecierile pe care le aveti despre dl.Ministru Opritoiu;la fel gandesc si eu.

    Sa stiti ca Dacia 1300 va ajunge in Mongolia!!!
    Eu am lucrat aproape 28 de ani in serviciul de calitate al Daciei si VA GARANTEZ.

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

    P.S.Va trimit pe mail o fotografie,in miniatura, a Daciei 1300.

  16. O intrebare pentru don ziarist, total off : esti convins ca, peste un an, nu ai sa te trezesti intr-o dimineata in fata oglinzii zicand : “mai bine era proclamat beshinaru’ suprem dictator pe viata, decat sa fi contribuit cu o respiratie la ridicare nemernicilor astora”… ?!
    Pen’ ca vad ca onor’ prim tzamblagiu al .rrho ridica-n scaune pe toate slugile si pe toti lacheii hotilor (vezi CAS)….
    Cum ar fi ca “opozitia” de pana acum sa isi insuseasca toate nemerniciile guvernantilor de pana mai ieri si sa le dospeasca in aluatul tradarilor, in contul datoriilor coclite din vremea opozitiei ?!

    P.S Am parasit defihitiv si irevocabil .rrho in timpul guvernarii lui “sa traiti binee !!”, al Dictachiorului, luand-o de la zero printre straini cu 3 copii mici, asa ca m-ar amuza teribil sa-mi scrie vreunul un panseu ca as fi aparatorul onoarei chelibosului…
    /OT

  17. Excelent, ca de fiecare data! Ati abordat subiectul combinat, atat inginereste cat si jurnalistic si a iesit o treaba buna, mai intelegem si noi cate ceva. Dl general, se vede, este om de cariera, cu o bogata experienta, care s-a afirmat si care a impus respect intotdeauna, nu ca altii.
    Ar fi interesant sa faceti macar o emisiune cu un invitat portocaliu, Roberta de exemplu, pana nu i se termina ,,mandatul”, sa vedem stie sau are curajul sa ne spuna cate ceva? Sau poate nu, ca s-ar putea sa va pierdeti audienta.
    Intr-adevar, sfasietor si mai mult decat impresionant cazul acelui copil! Sper ca au fost destui oameni cu suflet care sa-l ajute.
    Felicitari!

  18. Raspunsul la intrebarea -titlu este pe cat de simplu pe atat de incomod:Romaniei ii trebuie o armata NATO la fel cum si romanului care nu-si poate plati chiria ii trebuie sa-si cumpere BMW….
    Sigur ca daca vrei sa traiesti dupa principiul ca “obrazul subtire cu cheltuiala se tine” e OK,numai ca trebuie sa si merite! ….
    Cat despre clubul NATO,nu noi am intrat,ci ei ne-au primit…in consecinta nu cred ca se poate gandi si spune ca putem iesi cand vrem noi,ca nu ne mai convine…De fapt este o alianta de care Romania are nevoie si e foarte bine ca ne respectam obligatiile…totul e sa nu fim tratati ca “ultimul soldat din pluton” sau doamne fereste ca si poligon de tragere…
    Tot respectul si admiratia militarilor romani participanti la actiunile NATO ! ……

  19. Din păcate d-le Ciutacu, ca multi alți oameni mai tineri ca dumneata sunteți angrenați într-un sistem fracturat mediatic, cum de fapt este toată societatea romanească actuala. Sa se ajungă la un buget al armatei în care 80% sa reprezinte pensii și salarii. Este o stare dezastroasa în care s-a ajuns. iar cei care au dus la acest faliment sunt liberi… Apropo ! Sunt liberi din toate taberele, inclusiv asa zis proprietar al postului. Eu as veni din Germania la o astfel de emisiune, … dar știu ca nu vei fi lăsat sa faci. Vi sa da și dumneavoastră drumul la “gura” în funcție de necesitățile “găștilor”. Asa ca sa para democratic ca va luptati cu “coruptia”. AS !

  20. @Victor Negara: n-am inteles nici ce legatura are sula cu prefectura, nici ce v-ar califica sa starniti interesul televizat al catorva sute de mii de oameni

  21. “Opritoiu”??!! Da’ de ce ma lasa nervii sau ma calca exuberant fericirea cand citesc blogul d-voastra??!!! D-aia! Ca unii dau pe dinafara ori de cate ori… Am si eu o intrebare, cucoana asta v-a sfintit icoana??!

  22. imi place ca atunci cand vine vorba de armata romana majoritatea comentariilor sunt cu salarii prea mici, pensii prea mici… Nu vad pe nimeni sa se planga de nivelul lor de pregatire fizica, adica cea care nu costa bani si care ar trebui sa fie un criteriu pentru a putea ramane ca militar! Vor salarii mari ca sunt armata NATO, dar nu stiu cati la suta pot trece testele anuale care se dau intr-o armata Nato! Pensionarii toti vreau bani multi ca doar ei au avut viata grea, multi pe vremea lui Ceausescu frecand menta prin unitate si ocupandu-se ca din porcul sacrificat in unitate sa nu ajunga la soldati decat putina slanina… Reformarea armatei as incepe-o cu introducerea testelor adevarate(8km cu tinuta militara, bocanci, sac de 12 kg in spate, testul Cooper- alergare in tinuta sport minim 2.800m in 12 minute), si asta la toata lumea, de la soldat la colonel, apoi celor ramasi le-as asculta si negocia pretentiile salariale…….

  23. Eu cred ca avem bani, dar ce ne trebuie?
    Ar trebuii sa trecem la o armata mica, gen a Elvetiei, foarte bine echipata si atat.
    Ca Doamne fereste de va fii sa fie, cu Rusia in spate si cu lanaga NATO, tot victime vom fii ca totdeauna.
    Deci mai bine, sa faca o armata mica dar super profesionista , si sa bage banii in educatie, sanatate.
    Pentru ce ne trebuie armata , ca sa ne batem si de fapt sa fim scut pentru americani , in Irak, Afganistan, …nu.
    Dar bineinteles, ca sunt tratate, conventii si prostii si o sa avem avioane din 1960 dar made in usa, si restul tot din aceeasi gama.
    o seara buna, si sa nu ne trebuiasca niciodata

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.