Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Ne (mai) permitem o Armată de NATO?

Similar Posts

76 thoughts on “Ne (mai) permitem o Armată de NATO?

  1. In afara de participarea armatei in cazuri de dezastre si calamitati si colaborarea cu fortele nato(cat mai restrans posibil) nu avem nevoie de o armata sa ne apere de cotropitori(sa nu ne ia pamantul,petrolul,ardealul,padurile,resursele naturale,etc).Acum aceste bunuri se iau/dau astazi, fara participarea armatei,ci doar cu participarea/acordul politicienilor.Pai, nu se vede:petrolul si gazul la OMV iar noi platim benzina de parca am importa petrolul altora de la mii de KM,pamantul incepand din 2013 se va cuceri fara lupta pasnic si cu acordul politicienilor nostrii desi alte tari nu au admis acest lucru(suntem fruntasi la prostii),ardealul se poate (practic a inceput)pierde de facto, cu acordul politicienilor romani santajati/cumparati de UDMR si exemplele pot continua(aur, cupru,hidroelectrica,padurile romaniei plecate deja in mare parte pe taramurile invadatorilor romaniei ,incepand cu Stefan cel Mare).

  2. Doar daca NATO mai vrea fier vechi din fostele combinate, pentru ca tehnica militara am taiat-o deja si am dat-o altora la topit.
    Oare ce-or fi ajuns tancurile, tunurile, pontoane si alte acareturi pe care le-am facut praf doar ca sa putem sa cumparam acum de la cine trebuie….

  3. Nu Victor, nu ne mai putem permite.
    In nici un caz cu astia de acuma. Ma refer la toti politicienii.

    Vad tot felul de fete dezgustatoare pe toate afisele electorale din Bucuresti. De astia a ajuns tara asta sa fie condusa ?

    Un lucru este sigur. Avem exact ceace meritam. Valabil si in cazul armatei ,justitiei , economiei , etc.

    Cristian.

  4. ne permitem in schimb zeci de mii de securisti, probabil peste o suta de mii, zeci de servicii de informatii platiti cu miliarde din impozitele noastre ca sa-si bata joc de noi in timp ce ne jefuiesc

  5. ” Pai da ca sa eliminam orice pericol, inamic, dusman tre’ ca se ne permite, ca sa asta… Jandarmi ca sa fie, ca sa este”. Sa fie treaba bine:)

  6. Romania are bani pt. o armata moderna! Daca politicienii vor intelege sa investeasca banii cu cap si sa renunte la clientela autohtona si la “recomandarile” din SUA, atunci putem avea o armata dotata cu armament de ultima generatie. Daca insa continua sa pupe-n fund SUA si cumpara jafurile de F-16 (fie ca sunt SH, fie ca sunt noi, sunt niste avioane care au la baza tehnologia anilor ’70, primul zbor avand loc in ’74 si intrarea in serviciu in ’78) in loc sa cumpere avioane noi precum Gripen sau Eurofighter Typhoon, atunci vom ramane in mizerie. La fel si cum industria romana de armament, in care se investeste in continuare, dar care scoate doar porcarii, probabil pt. ca sunt niste “baieti” care stau bine pe banii de la stat. Am inteles ca ultima “bomba” e o “noua” arma de asalt pt. armata romana, care va fi produsa in Romania, dar care are la baza tot AK-47, asta in timp ce toate armatele moderne au arme de asalt care sunt la ani lumina distanta. Si, de asemenea, am inteles ca s-au pompat destui bani in aceasta “nou” achizitie, in loc sa se faca un concurs cu marci internationale pt. selectarea unei arme de asalt noi, din categoria HK-416, HK-G36, FN SCAR etc., arme pe care aproape toate tarile europene le-au adoptat. Noi continuam sa visam la o industrie de armament romaneasca care sa se bata cu cele din Europa, SUA sau Israel, diferenta fiind ca aia investesc serios, noi investim niste maruntis si chiar si cand investim, investim cu “dedicatie”, ori in industria de armament nu merge asa, pt. ca aici trebuie sa ai cele mai bune echipamente, care sa te apere si care sa te ajute sa omori inamicul inainte ca el sa te omoare pe tine…

  7. Nu, nu cred ca ne mai permitem sa cotizam la clubul NATO.
    De fapt, cred ca ar trebui sa ne intrebam daca ne foloseste la ceva apartenenta la acest club si daca nu am ales iarasi gresit tabara si daca iarasi nu vom plati nota de plata a altora.

  8. portocalii au dispus recalcularea pensiilor militare, conform noii decizii pensia mea a crescut cu aproximativ 550 ron. desi colegilor caraora le-au fost reduse pensiile le-au luat atat diferenta la pensie cat si din urma din anul 2011, celor care ca mine au primit bani in plus conform cotizatiei nu ne-au fost achitate restantele. in temeiul legii, noua trebuie sa ne dea banii pana la sfarsitul anului 2012 dar celorlalti colegi deja le-au luat banii. de ce? cand are de luat acest stat te executa imediat iar cand are de dat te amaina la calendele grecesti…
    o intrebare pentru domnul general Corneliu Dobritoiu, cand se vor plati diferentele de penisie de la recalculare pe anul 2011?

  9. intrebare : Ce masuri va lua noul ministru inpotriva ospatarilor “fostului” facuti subofiteri din civili cu tava-n mana

  10. Cred ca si dumneavoastra sunteti stupefiat de actiunile lui Ponta dar nu aveti voie sa vorbiti. Pacat….

  11. @Madalin B: m-ai prins =))
    @Cristian: da, e o grava cenzura 🙂

  12. S-a facut promisiunea de revenirea pensiilor militarilor MApN la nivelul anului 2010 pentru cei cărora le-au scăzut.CAND SI DACA SE VA MATERIALIZA?

  13. Ar putea domnul ministru sa confirme/infirme că din cele 76 891 pensii revizuite în 2011 de Casa Sectorială a MApN doar 7 546 pensii militare au un cuantum diminuat față de cel din 2010, calculat potrivit fostei L 164/2001?
    Cifrele au fost extrase din tabelele publicate pe site-ul MApN in cursul anului 2011.
    Dacă dînsul confirmă se pune întrebarea de ce nu este de acord cu principiul contributivității care a stat la baza procesului de recalculare/revizuire, favorabil majorității militarilor pensionați la limită de vîrstă și defavorabil unui procent de 10%, mulți dintre aceștia disponibilizați pe OG nr.7/1998, cu substanțiale drepturi compensatorii.

  14. Daca-mi permiti un off-topic. Ma tot uit la stiri si vad: EUROPA IN COLAPS! La ce mama dracului (scuze) nu se apuca europeanul sa tipareasca niste multe zeci de mii de tone de euro??? Nu de alta dar yankeii au spus sus si raspicat cu subiect si predicat ca ei isi cam baga picioarele (in traducere libera)in economia mondiala. Putin, dupa ce americanii au recunoscut a spus ca el defapt tipareste ruble de un an mai devreme ca americanul.
    Ce deducem??? ca astia f.t planeta cum vor si europenii se duc dracu’,sigur si noi odata cu ei iar chinezul se inmulteste numeric si pecuniar.
    Tara proasta, intr-un continent prost pe o planeta smechera.
    Am prezentat o analiza economica dupa studiul ziarelor economice si analizelor de specialitate din ultimii 3 ani. 🙂

  15. Apare evident ca Romania a primit in dar de la NATO o teapa pentru a o excita erogen la organele militare si sentimentul impotentei. Regret sa fiu in postura de a descrie astfel, dar apare ca Romania ramine absolut incintata si ia pozita cu dosul sus…

    Acum vreo doua zile noul Ministru de Externe declara ca Romania este dispusa sa mai cheltui niste dolari de la bugetul public pentru a isi mentine trupele in Afganistan. Ori mie mi se pare ridicol ca Romania sa finanteze un razboi al SUA – pictat ca fiind unul comun al NATO. Dar stiu, eu sunt incorect politic. Totusi, alte state europene nu si-au pus dosul atit de la vedere in fata tepei erogene a unchiului. Franta de exemplu vorbeste deschis ca intentioneaza sa isi retraga trupele de acolo, si alti membri NATO au facut-o demult. Daca nu ma insel, Germania are doar ceva personal medical.

    In final, realpolitik-ul american (si NATO, ca e cam tot una) arata ca ei au interesele lor strategice si economice. Bunastarea fratelui american produsa de invaziile repetate in tarile astea tribale ar fi trebuit sa se vada si la nepotul lor roman. Dar nu se vede. Nici din Irak nu am pupat nimic, din Afganistan ce am contracte am primit? Flori de mac?

    In conditiile in care Romaniei i se vad venele pe fund de foame si saracie, trimitindu-si copiii sa moara prin niste tari cu care nu am avut niciodata in istoria noastra de impartit nimic (asta dupa ce a trimis 3.5 milioane de perechi de maini si capete sa munceasca la corporatiile Imperiului), inca ea e dispusa sa mai cheltuiasca din bani publici pentru mentinerea trupelor sale in teatrele de razboi. Sau a fost intelegerea ca primim scutul in schimb? Din cite inteleg nici asta nu e al nostru, ci doar fetele de la Deveselu’ care-i vor inveseli pe noii Romani, intr-o noua etnogeneza a poporului roman. La gudbai si noroc gud!

  16. Nu numai ca RO nu-si mai poate permite nicio chestie legata de NATO, dar cea mai importanta problema de siguranta nationala e ca principalul actor al infometarii acestei tari e inca pe scaun, ca in tarile africane conduse de regimuri militare dictatoriale. Desii romanii au dat o scurta zvacnire, in ianuarie ca s-ar fi trezit din somnul cel de moarte, in prezent, tara e condusa tot de tradatori, aserviti unor puteri si interese straine.

    Gitenstein a spus raspicat ca Romania nu e vrednica de NATO fara achizitionarea pe bani grei a unui stol de avioane prabusite din SUA, pe care nu le-ar cumpara nimeni.

  17. Intrebare pentru domnul ministru:
    Are stiinta ca functionarii de la Casa de Pensii a MApN au savarsit numeroase falsuri intelectuale modificand incadrarile pensionarilor in grupe de munca, avand ca urmare mariri ale cuantumurilor pensiilor ?

  18. Dle Ciutacu cu deosebit respect pentru dumneavoastra,va rog sa-l intrebati pe domnul ministru Dobritoiu cand a mai existat doua legi de pensionare pentru militari,una foarte avantajoasa {L119/2010 cu oug 1/2011} si 263/2010 cea mai umilitoare .Va multumesc.

  19. Update:

    Pentru reţinere la sursă, alţii au fost arestaţi pentru sume mai mici decât suma care trebuie să se fi adunat în doi ani, la TVR. Mai ales la salariile de acolo. Nici nu e nimic de discutat; e infracţiune şi punct şi omul e infractor.

    Deci noi plătim cu forţa nişte bani, ca să aibă ce să toace slugile lui Băsescu de la TVR. Iar firmele plătesc, tot cu forţa – că modul de introducere în factura de electricitate e absolut aberant – nişte sume mai mari, pentru fix acelaşi serviciu.

    Ce să mai spună un om cât de cât normal la cap?

  20. @Daniel
    L 119 si OUG nr.1 2011 nu sunt legi de pensionare ci legi de recalculare/revizuire a pensiilor existente în plată la 30 12 2010. Nu s-au aplicat cadrelor active.
    Legea 263/2010 cuprinde norme de pensionare si pentru cadrele active din apărare, ordine publică și siguranță națională.

  21. Vi se pare corect si omenesc ca pensiile militare sa revina la nivelul celor din 2010 iar pensiile personalului auxiliar din justitie sa ramana diminuate chiar si cu 80 % in urma aplicarii Legii 119/2010 pentru simplul motiv ca prin decizie Curtea Constitutionala a hotarat ca art.1 lit.h este neconstitutional (se refera la consilierii de conturi) iar art.1 lit.c din aceeasi lege este constitutional. Aceasta lit.c se refera la personalul auxiliar din justitie – personal care in timpul activitatii are aceleasi obligatii si interdictii ca un magistrat, obligatii si interdictii care au fost avute in vedere la mentinerea pensiei de serviciu a magistratilor. Oare legea se aplica diferit, dupa categoria profesionala? V.B – grefier pensionar.

  22. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ne permitem sigur,daca vrem…si suntem corecti.

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  23. Domnule Ministru; cuantumul pensiei mele a scazut pe motiv de diferente foarte mari intre veniturile realizate care sau folosit ca baza de calcul in cele 3 decizi primite,nu pot demonstra care din ele sunt reale.INTREBARE:Nu crediti ca si in cazul pensiilor care au crescut sunt aceleasi situti de venituri marite artificeal care au marit pensiie,care la fel nu pot fi dovedite datorita OUG nr.1. Aceasta situtie demonstreaza cit de nedreapta este L-119 si OUG nr 1 cu grave prejudicii aduse bugetului.

  24. Cea mai dureroasă problemă este discriminarea dintre rezervistii cu acelasi grad şi functie în aceaşi unitate militară cănd pentru aceasi perioadă de timp au fost încadraţi diferit la condiţiile de muncă, rezultănd pensii diferite. Când vor fi schimbati din funcţie persoanele din conducerea Directiei Financiar-Contabile şi de la casa sectorilă de pensii pentru haosul creat în revizuirea pensiilor si băgarea datelor din burtă privind condiţiile de muncă?

  25. ii este frica si lui dobritoiu,ca va pierde usl voturile de la niste parliti de subofiteri a caror pensii au crescut artificial.
    bai dobritoiule,sunt insignifianti din punct de vedere electoral aia 50 de mii de militari a caror pensii au crescut asa de mult incat nici daca lucrau 100 de ani nu aveau o asemenea pensie.
    importanti din punct de vedere electoral sunt cei 20 de milioane de romani,care stiu doar atata ca pentru pensiile militare s-au platit cu 50% mai multi bani decat inainte de recalculare.
    aia 20 de milioane de romani sunt cei care vor sa se revina pe legea din 2001,pentru ca romania ii saraca si nu are bani sa sutina traznaile izmanarului.
    p.s.:si daca nu vrei sa pierzi,pana la alegeri alea 50 de mii de voturi,ca vad ca tot insisti pe ele,lasa treaba asa,cu cuantumul cel mai avantajos pana dupa alegeri,vorbeste cu aia de la cj din luxembourg sa spuna ca legea izmanarului ii neconstitutionala,si ca toti banii primit in plus de militari trebuie inapoiati,iar dupa alegeri o sa ai bani si sa platesti salariile si pensiile civililor,daca revi pe legea din 2001.

  26. e la faptul ca un militar nu a contribuit niciodata la fondul de pensii,si pana hg 1019 aplicate diferentiat militarilor,de la faptul ca nu poti aplica o lege retroactiv(daca stiau militari ca se aplica asa,mai stateau inca 10 ani si aveau pensii de peste 5000 de lei) si pana la faptul ca un plutonier castiga mai mult decat un colonel si daca pensia colonelului nu ar fi diminuata(ati vazut si voi tabelu pus de izmanar,eu am vazut si aia 2 oameni care sunt in situatia asta).
    domnule Dobritoiu,va este frica sa faceti dreptate pentru ca va faceti probleme de electoratul insignifiant de militari(vreo 50 de mii) care ar vota impotriva usl(majoritatea sunt sigur ca nici nu ar vota)?
    atunci,vom astepta toti decizia cedo si cj luxembourg si stiind sute de precedente(in toata europa),va garantez ca va va costa mult mai mult decat acuma(chiar si chioru betiv a recunoscut ca militari vor castiga in instanta,la cedo,dar pana atunci,nu mai sunt paduchei pdlaci la guvernare si nu il mai intereseaza,v

  27. @viorica banescu,pai nu din cauza voastra au intrat pensiile militare in rahat,orice parlit de judecator grefier si mai nu stiu eu ce personal auxiliar si-a tras pensie ca cea a militarilor,cand militarii au aceasta lege a pensiilor de pe vremea lui carol(si asa s-a atras atentia asupra pensiilor nesimite care acuma sunt super nesimtite la militari).
    militarii sunt singurii care au semnat ca isi dau viata pentru tara si acuma vine nu stiu ce jegos de izmanar si chior betiv sa spuna ca nu ii asa.
    voi ati avut contributivitate(grefier),dovada ca intr-o luna treaba a si fost rezolvata.
    nu stiu in ce lume bolnava traim(romania),dar sunt sigur ca cj de la luxembourg va face dreptate.

  28. domnule dobritoiu,in m.a.i. situaita ii mult mai grava decat la la mapn,in m.a.i. au scazut cred ca 90% din pensii,cu sume uriase.
    nu uitati ca multi militari doar au iesit la pensie de la m.a.i.dar au fost o viata intreaga militari.
    deci daca rezolvati treaba la mapn,evident ca la fel trebuie sa fie si la m.a.i.

  29. Traim intrun stat politienesc,sunt destui cei care-si bat propriul popor(jandarmeria care este de fapt, fostele trupe de securitate)iar de armata nu mai este nevoie pentru ca nu mai are ce apara fiindca hotii pesedisti,hotii penelisti,hotii pedelisti,hoti udemeristi,etc cei care au condus tara ,nici macar n-au vandut tara au dat-o pe comisioane…si credca PETRE TUTEA are dreptate”am stat 13 ani in puscarie pentru un popor tampit….”

  30. Ce decizie (dacă) se va lua în cazul Lt.Alexandru Gheorghe?
    Are cunoștință domnul ministru despre campania de VÂNĂTOARE a cadrelor militare care, într-un fel sau altul, și-au manifestat susținerea față de acțiunile locotenentului, executată, de structurile de securitate și comenzile diferitelor eșaloane militare (probabil la ordin)?
    Sunt militari care au fost judecați în consilii de onoare, care au fost amenințați că vor fi dați afară din armată și care au primit sancțiuni disciplinare pentru aceste lucruri. Eu, la fel, pentru câteva comentarii ale unor caricaturi, postate pe facebook și care au fost foarte populare la acele momente de timp. Se mai face poliție politică în armată?

  31. Mister Dobritoiu,treceti si prin camera deputatilor legea,ca sa nu scada nicio pensie militara in urma recalcularii/revizurii?
    Da sau nu,sa stim,unde ne aflam,daca tot amanati,va fi numai mai rau.
    Repet,DA SAU NU?

  32. imi pare rau ca va ocup timpul cu o problema personala dar ma deranjeaza indolenta si nedreptatea.am acceptat pensia revizuita ptr.ca exista o lege dar ptr.luarea in evidenta a stagiului de cotizare realizat dupa iesirea la pensie de ce dupa aproape un an de zile nu primesc niciun raspuns?am trimis cererea de recalculare a pensiei si adeverinta cu stagiile de cotizare in luna iunie2011 la casa sectoriala de pensii a mapn.cer prea mult.vreau un raspuns de bin simt caci de operativitate m-am convins

  33. Domnule Ciutacu , va rog sa-l intrebati pe domnul ministru Dobritoiu daca ramine un general in rezerva onest , respectat,care va face imediat ce a promis la investirea dumnealui in functia de Ministru al Apararii . De asemenea amintiti-i domnului ministru ca nici un pensionar militar nu a cerut sa i se modifice pensia.Cine raspunde de haosul creat la Casele sectoriale de pensii?Unde sunt economiile la bugetul de pensii rezultate in urma acestui proces ilegal de recalculare a pensiilor speciale?

  34. Fa-ti treaba sau altfel spus, ca regionalism “lucrul” Victore!
    Tu pentru cei ca mine, ramai Jurnalistul=Ziaristul sau, cel mai pe intelesul meu, OM de Presa Scrisa Number ONE!
    PS:Imi placi, dar…sunt cu ochii pe tine!
    BAFTA MAXIMA!!!

  35. as dori ca dl ministru sa analizeze si sa hotarasca faptul ca cei care au beneficiat de marirea pensiilor,sa nu mai primeasca diferentele ptr 2011 si nici cei care au pensiile diminuate sa nu mai plateasca acele asa zise diferente ptr 2011.ulterior,dupa alegeri sa se revina la pensiile calculate in baza L.164/2001 ptr toti pensionarii si astfel efortul bugetar ptr plata pensiilor s-ar diminua,degrevand bugetul statului de o suma considerabila.

  36. Domnule Ciutacu, vă rog să-l întrebați pe domnul ministru cum poate ajuta militarii păgubiți prin Programul Antiaeriană, care așteaptă din anul 2009 restituirea de către dezvoltator a taxei de rezervare, conform prevederilor contractuale. Vă comunic că toată înșelăciunea s-a făcut cu sprijinul direct al comisiei conduse de domnul general Munteanu. Vă mulțumesc!

  37. a nu se uita ca cei care am trecut in rezerva la o varsta sub cea de pensionare,nu am facut-o din placere si ptr ca ROMANIA trebuia sa adere la structurile NATO,reducand-se nu numai efectivele ci au fost trecute prin filtrul restructurarilor(chiar desfintari de structuri militare).deci nu am avut o alta alternativa.subofiterii au avut posibilitatea de a mai ramane in structurile militare deoarece statele de organizare prevedeau mai multe functii de subofiteri.nu este adevarat ca am dorit sa luam sume compensatorii(sute de milioane,ireal)ci au fost acordate 2 solde brute ptr fiecare an de viatareali avuti la trecerea in rezerva si varsta limita prevazuta in grad(L.80/95).cuantumul sumei a fost impozitat,neafiind sume astronomice de miliarde de lei cum sustine maestrul de la cotroceni.nu mi se pare normal ca un subofiter sa aibe o pensie (revizuita),cu mult mai mare decat a unui colonel,fost comandant de regiment(dl ministru stie cat de grea a fost aceasta functie,ptr a fost incadrat pe aceasta functie).noua lege a pensiilor militare ar trebui sa reflecte ierarhizarea pe grade,functii si responsabilitati.OPREA ar fi fost multumit daca i s-ar fi recalculat o pensie dupa acest iluzoriu principiu,al contributivitatii,avannd in vedere ca a parasit sistemul dupa 10 ani de activitate.el a plecat benevol,noi am plecat fortati de contextul in care se gasea romanioa atunci.as dori sa ridicati aceste probleme dlui ministru.

  38. I-am propus lui OPREA,sa dau la schimb diplomele si gradul de ofiter ptr un grad de subofiter ptr a avea si eu o pensie mult mai mare

  39. O INTREBARE FOARTE IMPORTANTA,DE CE SE APLICA MILITARILOR LEGEA CONTRIBUTIVITATII,DACA MILITARI SI CEI DE LA M.A.I. NU AU CONTRIBUIT NICIODATA LA PENSIE?

  40. Victor, te rog sa-l intrebi pe domnul ministru cat are diurna pe zi, un militar aflat in misiune in tara. Sunt sigur ca sti, dar pentru ceilalti cititori : 13(treisprezece) RON pe zi.

  41. @andu: nu sunteti deloc mai convingator daca postati de “n+1” ori acelasi mesaj sub diferite identitati virtuale

  42. Eu am o intrebare pt dl ministru dar care nu are neaparat legetura cu subiectul emisiunii : ce se va intampla cu ofiterul care a protestat in ianuarie-februarie in Piata Universitatii?Mi s-a parut o mare nedreptate ce i s-a intamplat.Alti ofiterii au facut fapte mai grave dar nu au fost dati afara.Poate nu a fost regulamentar ce a facut dar nu atat de grav incat sa-i ia haina militara.

  43. o intrebare foarte directa , din al carei raspuns putem intelege , foarte repede , daca s-a schimbat ceva :
    ce functie are acum contraamiralul de flotila fratila ( cu siguranta , stiti despre cine vorbesc ) .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.