Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Miserupism europarlamentar feroce

Miserupism europarlamentar feroce

De ce-ar da năvală, duminică, românii la un vot cu scop incert pentru ei? Nici măcar atunci când li se dă impresia că-n ştampila pe care o pun ei stă alegerea lui Vodă nu-i împinge conştiinţa cu presiune către secţiile de votare. Am serioase dubii că i-ar apuca taman acum subita mobilizare.

I-a lămurit cineva în ce constă nevoia stranie de Adrian Severin, la ce mod concret le-ar fi trebuincioasă apropierea lugubră de pământ a lui Theodor Stolojan sau cum se-mpart banii europeni pe care-i va cărăuşi Adina Vălean? Când locurile lor de muncă devin amintiri nepieritoare, de focul alegerilor europarlamentare n-au ei pulovere pe gât şi moţuri la băşti? Suntem europeni, avem o obligaţie de îndeplinit, cheltuim un ban, bifăm rezolvarea înaltului comandament şi punct.

Mai mult, aici

[poll id=”19″]

P.S. De azi reîncep să banez fără somaţie isterici, activiști politici, analfabeţi și vânători de trafic. Execesul de democraţie dăunează grav sănătăţii acestui blog.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

91 thoughts on “Miserupism europarlamentar feroce

  1. Va rog frumos sa va duceti la vot. Daca vreti cu adevarat schimbare trebuie sa incepeti sa va faceti cunoscuta optiunea din acest moment. Dati-va seama cat o sa se faleasca marii castigatori cu premiul lor? si asta o sa dureze pana la alegerile prezidentiale.
    Daca vrei ca preferatii tai sa fie cei mai mandrii acorda votul tau , acum la alegerile Europarlamentare. Poate nu te intereseaza subiectul Euro, dar trebuie sa stii ca acesta este pasul spre schimbarea pe care ti-o doresti. Voteaza. Te rog eu.
    Postul anterior am zis ca nu ma duc la vot. Revin si spun : Cu siguranta o sa votez anul acesta pentru Alegerile Europarlamentare. Votul meu il cunosti. Eu te sfatuiesc sa faci si tu la fel ca mine. Du-te la vot si pune stampila pe un singur partid politic. Partidul care iti place , candidatii care te reprezinta. Sunt sigur ca exista . Votezi, iti alegi drumul spre succes.

  2. Eu cred ca doar talibanii fiecarei tabere se vor duce la vot. Pe restul ne doare la basca. Da’ asa e cel mai bine, ei cu ei, noi cu noi. Estimez un 30% – 33% prezenta la vot.

  3. “Execesul de democraţie dăunează grav sănătăţii acestui blog”,mergeti la vot sa le aratati ca nu sunteti de “succesuri” ca ei.

  4. ba nu votez deloc, am sa votez atunci cand am sa cred in ceva. intre ce sa aleg? intre karmatica si restul. pentru toti cei care se milogesc sa mergem la vot .va rog. ABTINETIRE. ati auzit de cuvantul asta? in democratie exista si abtinere asa cum exista pro si contra. dragilor abtinerea e un drept. si inca ceva. abtinerea nu-ti i-a dreptul de a comenta, ba din contra. cei care folosesc retorica daca nu votezi apoi sa nu ai nici o pretentie sa se duca sa traiasca in africa.

  5. greselile gramaticale impardonabile de altfel vin de la nervi, care se transforma in graba tastarii. tocmai o ascult cu interes pe draguta de eba sa ne traiasca. imi place cum pune accentul pe anumite silabe. inca o data niste consultanti care stiu meserie ne demonstreaza negru pe alb cum din cacat se face bici. beeeah

  6. Manca-v-ar tata, voi va auziti ce spuneti? Sa mergem la vot ? Pentru ce !!! Pentru ca EI sa faca “matzul baston” si noi sa cotizam la bunastarea lor ?? Pentru ce !!!
    Eu, ca alegator, ce am de castigat din asta ? Imi creste nivelul de trai? Imi scad impozitele ?
    Intr-adevar, sunt dispus sa imi pierd 2 ore din viata ca sa merg la vot, cu o singura conditie : SA PLECE TOTI SI SA SE INTOARCA ATUNCI CAND MI SE VA FACE MIE DOR DE EI !
    Pana atunci, astept UN SINGUR ARGUMENT IN FAVOAREA MEA pentru care sa merg la vot. Ce am eu de castigat din asta ?

  7. deja sunt satul de indemnurile “mergeti neaparat la vot, voi aveti puterea de a schimba ceva !”
    s-a dus cineva in ultimul timp pe la ţară? sa vada mentalitatea tinerilor de 25-30 de ani. e jale fratilor

  8. Eu nu ma voi duce la vot pentru ca am alte lucruri mai importante de rezolvat. Unul dintre ele este constituit din : Andreia Banica, trei castraveti, un praz, Piticul porno, 2 camere de filmat, Titus Steel, OTV.

    *Greselile gramaticale si lipsa umorului sunt intentionate.

  9. Eu personal o sa ma duc la vot, exclusiv pentru a vota CONTRA jigodiilor din cele trei “mari” partide (mai corect spus, MAFII): PSD, PDL si PNL. Nu m-am hotarat pana acum pe cine anume dintre “restul lumii” (probabil PRM, pentru ca prin redistribuire votul meu sa nu ajunga la una din cele trei MAFII), insa parerea mea este ca toti cei care se simt umiliti si batjocoriti profund de modul cum a fost “guvernata responsabil” aceasta tara in ultimii 20 de ani ar trebui sa mearga la vot si sa isi exprime aceasta stare (votand pe ORICINE doresc ei, chiar si necunoscut, dar din afara “bandei celor 3”: PSD, PDL, PNL!!!)

    Lista tuturor candidaturilor inscrise se gaseste la:
    http://www.bec2009pe.ro/candidati.html

  10. Eu cred ca se va merge la vot mai ales la sate,acolo oamenii cand ies de la biserica trec si pe la caminul sau scoala generala unde e sectia de votare,vor mai merge sustinatorii,si…cei “luati cu arcanul”,adunati de pe strada ,din parc,etc.Daca va fii timp frumos oamenii vor fii la iarba verde,daca ploua,o sa stea in casa:)),nu vor merge prea multi,suntem din ce in ce mai dezamagiti si indiferenti.

  11. Corect !
    Cu toate scremetele ce se vor auzi, mai mult de 25% participare la vot, nu cred.

    P.S. “excesul” nu e bun niciodata…

  12. Domnule Victor Ciutacu, stiu ca esti arogant si genial.Oare o sa ma ierti vreodata ca am VOTAT schimbarea…in stil feroce?
    Sunt cea mai buna si, stii “DE CE?”.

    In masura in care suntem puternici( VICTOR), in aceeasi masura suntem si vulnerabili( CIUTACU).

    PS Poate, va intereseaza ARMA( RAMA)? Somati-ma…daca se poate la Constanta(3,14).

  13. Încă nu ştiu cît de corect(legal) este apariţia conducătorilor de partide politice, pe afişe, alături de candidaţii la PE.
    Este clar că e campanie electorală pentru preşedinţie şi mai apoi pentru PE, dar nu cumva este oarecum ilegal acest fapt?
    Cu scuzele de rigoare dacă am comentat peste subiect.

  14. Nu voi mai vota vreodata in tara asta pentru niciun partid sau candidat!
    Daca in 20 de ani de la evenimentele din dec. ’89 nu s-a schimbat mai nimic, pentru ce?!? Aaa, sa se mai imbogateasca unii si altii, poate..Deci, nu!

  15. Nu stiu ce sa zic… Eu il simpatizez pe Severin… Cred ca dintre toti, el are fata de parlamentul european…
    Problema lui e ca, inevitabil face parte dintr-un partid care ( indiferent ca e PSD sau altul) il trage in jos…
    Ar fi fost bine la Europarlamentare sa se voteze tot uninominal… Io l-as fi votat pe Severin… Acu n-o sa-l votez, pentru ca pe lang el ii votez fara sa vreau pe alti looseri din PSD cu care nu am nici-o treaba…De fapt… nu cred c-o sa votez de loc ( la fel ca cca 80% dintre romani de altfel)

  16. Duceti-va la vot.De ce absenteismul vostru sa fie interpretat de partide decat in forma in care-l doresc ele??????Aratati-le prin votul vostru alb ca ei sunt principalii vinovati,ei si toata camarila lor din viata publica(presa,televiziune)

  17. Nu le pasa de noi si reciproca e valabila. E prea tarziu ca sa mai dregem ceva. Ne despart prea multe si suntem constienti de asta. Tacit ne folosim unii de altii la rastimpuri si atat. Dar daca nu am avea dreptul la vot am umple universul cu revolta noastra. Multi dintre noi ne-am nascut cu aceste drepturi pe tava fara sa fie nevoie sa jertfim ceva pentru ele. Oare ce vrem noi romanii? In ce credem noi si ce speram? Recunosc ca uneori nu-mi inteleg semenii. Dar ii iubesc tocmai pentru ca sunt atat de diferiti!

  18. Cu participare de 60-70% si cu voturi albe30-40% clasa politica din Romania are o GRAVA problema care trebuie explicata,care trebuie solutionata.Si in tara dar mai ales in strainatate.Aceasta e o adevarata manifestare de civism.Asa va ajutati pe voi in primul rand

  19. Reforma clasei politice poate incepe doar asa.Daca nu ramane valabil”fiecare popor are conducatorii pe care-i merita”.

  20. Iar d-voastra Victor Ciutacu impreuna cu colegii de la toata presa scrisa sau audio-vizual trbuie sa promovati acest tip de mesaj, aceasta e singura modalitate de a fi credibili.Altfel ve-ti ajuta ba o parte ba alta

  21. Domnule Ciutacu va rog mult sa-i transmiteti( eu nu stiu cum) lui Crin Antonescu sa nu mai iese pe posturi si sa afirme ca-l va propune prim ministru pe tariceanu daca cistiga prezidentialele.Se sinucide politic.Eu doream sa-l votez si ca mine multi altii(desi nu sunt simpatizant PNL) dar in atari conditii nu.Va multumesc!

  22. bannerele astora mi se par total neinspirate. mie mi se pare ca ei au inca impresia ca noi am ramas tot tampiti si nu stim ce fac ei.

    PS – editoriale in ziare din judetul meu??? inseamna ca iti place pe la noi. 🙂

  23. Doar o minune ( si eventual fetita mea de 10 ani…) ma vor convinge sa votez de data aceasta…
    Am fost un cetatean model pana acum si am votat de fiecare data ! Mi s-a parut normal si firesc sa-mi exercit acest drept…
    Dar acum cu cine sa votez ???
    Eventual cu EBA 🙂 ! Si asta fiindca aproape m-a convins Maitre Ciutacu…

  24. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Aveti dreptate,votul de duminica este incert pentru majoritatea oamenilor;se vor duce numai cei care sunt motivati de ceva,ce n-are poate legatura cu majoritatea.Da e adevarat,aproape nimic n-a arătat a dezbatere dedicată cauzei Europei Unite,ce inseamna aceasta si sa inteleaga oamenii daca merita sau nu sa o sustinem,sa votam pe acei care sa ne reprezinte cu adevarat interesele.
    Parvenirea politica e in floare,parca ne-am saturat de toate…

    Cu respect deosebit,
    IoanaP

  25. Apel : nu incepeti votarea fara mine, va dau eu startul, ok ?
    ” La 7 iunie cu toii la urne !!! ” ( Semnat Crematoriul Cenusa ”
    E veche dar mereu valabila .

  26. @Paraipan: incercati sa scrieti din prima, nu pe bucati scurte si dese.
    @santinela: cine-s eu sa-i spun lui Crin cu cine sa defileze?
    @Dorina Avramut: n-am inteles nimic si nici nu ma straduiesc.

  27. Cunosc pe cineva, candidată importantă, care susţinea votul obligatoriu, dar s-a lăsat…

    Sincer, mi-ar plăcea să strângem ceva bănuţi de la ştampilofobi.

  28. Marturisesc o dilema personala. Sunt adepta exercitarii dreptului de vot. Mai ales din convingerea ca sunt si asa destui romani care habar n-au ce fac atunci cand merg la vot. Dar, ce se intampla acum, imi deruteaza capacitatea de a-mi exercita acest vot. Si-am sa fac o comparatie extrem de fortata, dar, plastica. Daca ma duc in piata sa cumpar carne, si, pe o taraba carnea e vanata, miroase urat, pe alta taraba bazaie musca, iar la ultimul stand vanatoarea sta cu spatele la mine, plec acasa cu verdeata pentru salata … Numai uitandu-ma ieri la finalul emisiunii tale (spoturile electorale+comentariile celor doua invitate), mi-am intarit convingerea ca, de data asta, nu cumpar !

  29. Vreau să prezint o opinie personală şi negativă.

    Uite că de data asta nu voi fi miserupist, că graţie unor evenimente recente, de tristă amintire pentru mine, am cântărit şi eu mult şi pe logică negativă m-am văzut cu şapte opţiuni în faţă (votul alb nu se pune pentru că nu am văzut să se dea procente cu astfel de voturi). Modul de alegere între astea ar fi trebuit să fie alambala portocala dar, am zis: prietene stai că nu o să dai tu ocazia să te prostească cele trei mari puteri, nici nu o să votezi alţi analfabeţi sau oameni care nu vorbesc limba română prea bine (ce-i drept din alte motive) că atunci ce-ai făcut (cum s-ar zici în popor aş fi ajuns “din lac în puţ” – defapt din puţ în lac dacă puţ are sens mai peiorativ aici). Aşa că au mai rămas două opţiuni, cotate slab – ceea ce în agenda mea e bine – peste care am făcut alambala (mă rog, am citit puţin ce au de spus şi după aia…). Dacă mesajul politic în România a fost întotdeauna negativ, nu văd ce e mai rău în votul meu profund negativ.

    Domnule Ciutacu, mi se rupe de miserupismul dvs., care în principiu îmi place, dar pe mine m-aţi convins (cu altă ocazie) să merg la vot. O mică lămurire parcă aş vrea să fac. Eu m-am documentat cu privire la atribuţiile PE, şi am descoperit lucruri interesante şi, ce-i drept, destul de complicate şi coroborându-le cu ceea ce citesc în presa americană(online) am propus şi nişte întrebări la un moment dat, pe probleme ce consideram că merită a fi dezbătute (apropo de asta, nu chiar toate ţările membre UE abordează alegerile exclusiv – sau aproape exclusiv – prin prisma politicii statale interne cum susţin colegii dvs; a se vedea dezbaterea din Suedia cu privire la drepturile de autor şi de reproducere, replicare, distribuire a materialului copyrighted – domeniu în care la o strigare în România am avea mulţi ilegalişti, zic aşa să fiu blând cu mine şi ceilalţi cetăţeni care subscriu aici). Alţi cetăţeni în mod sigur n-au avut timp, mijloace, interes, etc. să se intereseze de PE. Politicienii, cu multă nesimţire, au deviat discuţia de la subiectul acesta. Dar presa? Presa din care faceţi parte ce-a făcut să-i critice acum pe politicieni pe tema divagării, de la PE spre… nu ştiu… abisuri îndepărtate?

    Vă mulţumesc.

    PS(replică la post-scriptum-ul autorului): Dacă în cazul analfabeţilor, al activiştilor politici şi al vânătorilor de trafic puteţi să desprindeţi comportamente din text, cu istericii e ceva mai greu, pentru că nu cred că aveţi cum să observaţi din text accese de râs sau de plâns, convulsii, sufocări etc. (după dicţionar). Ori până acum nu cred că vi-au fost mărturisite, nici în cazurile antecedente, când au avut un comportament condamnabil în opinia dvs., astfel de stări de către cei care erau blamaţi, ce-i drept fără să fie nominal subiectul propoziţiilor în care predicatele erau incriminatorii. Asta pentru exactitate.

  30. Cu cat vom fi mai putini la urne acum, cu atat ii vom ajuta mai putin pe oamenii care se ocupa cu strategia de campanie pentru prezidentiale, eu asa cred. 🙂

  31. Cand alegerile democratice sunt facute de mai putin de 30% din populatia votanta, atunci nu mai sunt democratice. Cei care credeti ca ii pedepsiti pe politicieni prin faptul ca nu votati, va inselati… de fapt ii ajutati, pentru ca ei vor avea mai putina “mita electorala” de dat, vor avea mai putine mase de controlat (“mituit”). Exista o vorba: “dintre doua rele o aleg pe cea mai putin rea”. Este valabila si in cazul politicienilor. Daca vor merge suficienti oameni la diversele votari, atunci costul “mitei electorale” ar fi prea mare pentru a fi suportat de politicieni si atunci s-ar orienta spre alte variante… poate profesionalism. Deci mai ganditiva un pic: politicienii nostri nu vor sa mergeti la vot!!! Ei au oamenii lor carora le dau bancnote de 50 RON (am vazut la stiri mai demult), saci cu faina, etc. Deci daca tu, votantule, nu ai primit nimic, atunci ei nu te vor la vot!!! Scurt! Gandeste!

  32. Eu zic asa. Merg la vot ca sa-i taxez eu si nu ca m-au chemat ei.
    Daca sun manios pe toti, ANULEZ VOTUL SEMNIFICATIV. Adica, PUN STAMPILA PE CEL PUTIN DOUA PARTIDE ca sa nu dau ocazia masluirii pe care o ofera votul alb.

    Semnificatia ar fi ca eu, cetateanul FuXi, cer explicit o SCHIMBARE RADICALA. Ganditi-va la situatia in care mai mult de 50% din voturi ar fi astfel anulate! Semnificatia ar deveni una de genul: hai, toti alesii ciocul mic si treceti la curatenie!

  33. Off topic: Am si eu o curiozitate idioata. Ce este in partea dreapta a televizorului(stanga invitatilor) in studioul de la Sinteza Zilei? Am observat ca toti se uita undeva in dreapta-sus. Cristoiu se uita mai tot timpul acolo, cand era la sinteza.

    On: Eu ma duc la sectia de votare, dar nu sa votez ci dau stampile si sa numar voturile:)). Trebuie sa manance si stomacul meu ceva…

  34. Am Votat… SIGUR DA( 41%, 20 Votes)
    Total Votes 49

    “In teritoriu”…ramane de vazut cine gafaie.
    ( “Portret de familie cu orfani”( Gandul)

  35. Eu zic sa mai incerc o data… Ma duc la vot, desi mi-e lehamite! N-am incotro, tre’ sa-i sanctionez pe-astia care-au incercat sa-mi bage mana-n buzunar, c-altfel li se urca la cap. Si-mi pare rau ca n-am decat un singur vot.

  36. @sorined…
    Traieste… dar daca nu-l ai vezi asa mult la tv in balacareala generala nu exista pt tine?

  37. Eu cred ca multi romani vor merge la vot deoarece s-au invatat cu pomenile electorale date in ziua cu pricina .Multi nici macar nu stiu ce alegeri sunt pe 7 iunie.
    Pentru altii aceste alegeri sunt mai putin importante ,asta pentru ca n-au inteles mai nimic din campania electorala .

  38. Am sa votez cu PNL;chiar daca pe plan local sunt niste anonomi(poate e mai bine!)macar cei din fruntea listei simt ca ma reprezinta.Stiu ca votez pentru a le fi lor mai bine dar imi fac datoria de cetatean.

  39. Cred ca o sa merg la vot. Ma intereseaza programul prima casa. Am cateva apartamente in provincie si, daca guvernul isi asuma prin lege sa garanteze statul imprumutul la banca am rezolvat problema. O sa le vand la 60.000 de euro unor baieti alesi dupa care acestia se vor declara insolvabili. Statul ia casele iar noi ramanem cu banii. Acum nu le pot vinde decat cu 20.000-30.000. Merita nu?

  40. Emisiunea cu Elena Basescu a facut-o celebra:
    “Elena Basescu, though seemingly a brunette, has been compared with the peroxide Miss Hilton, and potential voters can judge her online sprawling across car seats and astride reclining horses. She is the daughter of Traian Basescu, Romania’s president, and is running as an independent for parliament, to loud cries of nepotism. ”
    sursa:
    http://www.telegraph.co.uk/comment/personal-view/5420043/European-elections-2009-Best-chance-for-the-maverick-fringe.html

    Cum s-ar zice avem si noi un candidat swrios, sustinut de mass media.

  41. Eu cel putin sunt dezamagita de toata clasa politica si asta pentru ca de 20 de ani nu s-a schimbat nimic ,referitor la aspectul pozitiv .
    Peste noapte apar mari politicieni care de fapt n-au nici o legatura cu politicul,ne mai mira ceva in tara asta ?

  42. Sper,macar am taria de a mai spera ca d-l Antonescu va reusi sa elimine cativa factori negativi din clasa politica .

  43. Buna amiaza la Tonomat
    Pentru “modesta suma de 7000 de euro”, cu care sa-i ajutam pe “saracii baieti si bietele fetite”:)- asta ar fi un motiv de participare la votul de duminica.
    DJ Baselu insa, promite regaluri de sunet si lumina la toamna, asa ca pentru a ne intra in mana – ar fi un alt motiv de participare la balciul electoral.
    Dar cred ca cel mai plauzibil motiv, ar fi sa mergi la o bere cu baietii, spunandu-i “generalului” ca esti la votare:)
    Salutare taica si noroc

  44. Nu suport vaicareala, in stilul “dropului de sare”.
    Nu suport nici isteria pentru un partid sau altul.
    De aceea, megeti la vot, in numar mare.Le veti da peste cap sondajele, calculele si impartelile.Nu uitati, totul se centralizeaza in calculator si nu in listele electorale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.