Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cei mai egali dintre talibani

Cei mai egali dintre talibani

La ora la care scriu acest text (şi sunt mai bine de 48 de ceasuri de la terminarea emisiunii), habar n-am care-i percepţia generală asupra desfăşurării ei. Dat fiind că nu eu sunt cel care candidează la bine plătita dregătorie europeană, iar viaţa mea de om obişnuit nu e influenţată în vreun fel de trecătorul episod “EBA şi Tonomatul”, nici nu sunt extrem de apăsat pe tema asta. Însă nu pot să nu remarc două lucruri. Primul dintre ele – recunosc, cu satisfacţie profesională – este că probabilul acord al Elenei Băsescu pentru legalizarea marijuanei a fost ştirea altfel ternei campanii electorale pentru alegerile europarlamentare, inspiraţia atacurilor politice a unor lideri de partide lipsiţi de idei şi, un week-end întreg, materie primă pentru ştiri şi dezbateri pe toate posturile importante de televiziune.

Al doilea, însă, o scriu cu amărăciune după ce am şi spus-o răspicat în emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea, e că talibanii anti-Băsescu nu sunt cu nimic mai prejos decât cei ai preşedintelui României. Atâta ură la un loc, translatată (virtual sau chiar prin viu grai) Elenei Băsescu şi mie pentru că n-am tranşat-o în direct, rar mi-a fost dat să văd. Traian Băsescu este un personaj care polarizează. Îl placi sau îl deteşti, variantă de mijloc nu există. Nu ştiam că-i şi contagios, fie şi prin tranzitivitate. M-am lămurit citind uluit o postare (mult sub media de violenţă verbală a ultimelor zile) de pe blogul meu: “de azi, nici nu mai meriţi să te numeşti tonomat”. Cred că orice cuvinte suplimentare sunt de prisos…

Mai mult, aici

P.S. Vreau să-i felicit din suflet pe “colegii” de la Antena 3, autorii recent premiaţi de breaslă ai celui mai bun jurnal de ştiri, singurii din toată piaţa media serioasă care n-au găsit nici o ştire în toată emisiunea produsă de Trustul Intact. Şi să-i mulţumesc public Gabrielei Vrânceanu Firea pentru fair-play.

UPDATE: Ion Cristoiu sugerează candid că întrebarea privind legalizarea drogurilor ușoare ar fi fost pusă la cererea Elenei Băsescu. Așa-i când te retragi ca să demonstrezi ceva, iar efectul e invers. Ajungi să accepți necondiționat invitați în promo-uri electorale înregistrate și să devii accesoriu nedorit în emisiunile altora.

POVESTEA POVEŞTII

Comentarii

comentarii

Similar Posts

183 thoughts on “Cei mai egali dintre talibani

  1. @renata

    De la “Cum de a ajuns EBA candidat?” incolo
    ajungem la “Cum de a ajuns 99% din clasa politica
    sa fie… aaaaa clasa politica?”,
    situatie in care ori dam cu bomba biologica
    prin institutiile statului, ori acceptam ca votul oricum n-are sens.
    Deci daca nu simplificam, intr-o tara a extremelor
    singura alta optiune e sa complicam lucrurile.
    Si ma tem ca nu ne ajuta nici varianta doi prea tare.
    Eu macar incercam sa ma limitez la niste principii democratice.
    Tu inviti la descalcirea incalcelilor incalcite si rasincalcite
    specifice politicii romanesti.
    Sa-ti vand un pont: necastigator.

  2. Stimate domn Ciutacu,
    Incep prin a va spune ca am urmarit cu deosebit interes atat emisiunea Sinteza zilei unde deseori participati, cat si emisiunea dvs de pe Antena2 unde ati avut-o invitata pe d-ra Elena Basescu.Am urmarit pana acum cu interes emisiunile dvs deoarece am vazut in dvs un om ferm pe pozitie, imposibil de manipulat si consecvent in opinii si gandire.Cu regret va spun ca m-am inselat asupra dvs iar daca prestatia Elenei v-a impresionat intr-atat incat sa va modificati parerile si rationamentul inseamna ca trebuie sa ma uit la altceva de acum incolo.
    Ca sa nu va mai plictisesc cu parerile mele de rau sau ca sa nu ma numiti taliban anti-basescian..va rog sa imi raspundeti si mie la o simpla intrebare:in emisiunea dvs ati incercat sa demontati mitul conform caruia Elena este analfabeta si nu poate sustine o discutie sau ati incercat sa ne demonstrati ca Elena poate fi un bun europarlamentar?Pt ca eu sunt in acest moment intr-o mare dilema…la ce intrebari i-ati adresat si la cum s-a descurcat Elena dupa ce a fost pregatita de o armata de consilieri si lingvisti luni intregi…cred ca fiecare dintre noi am putea fi europarlamentari…Care este diferenta dintre Elena si majoritatea oamenilor care pot povesti despre viata lor?Ce calitati trebuie sa aiba un europarlamentar dupa parerea dvs?
    Va multumesc anticipat pt raspuns!
    Foarte probabil un fost admirator al dvs,
    Florin

  3. @Florin: n-am vrut sa dmontez vreun mit ori sa demonstrez ceva. am adus in direct una dintre figurile publice; extrem de comentata si de controversata. v-am oferit-o pe tava sa va faceti o parere. nu m-a impresionat in vreun fel, nici pozitiv, nici negativ. e exact cea la care ma asteptam.

  4. Nu stiu de ce toata lumea sare la gatul d-rei Basescu…adevarul e ca si mie mi-ar fi placut sa am un nume ca al ei ( sau mai bine zis ,,my daddy ,, sa fie mr. president….si cine spune ca nu i-ar place macar putin minte )sa mi se deschida toate usile fara ca macar sa bat la una dintre ele…sa am o asemenea ascendenta in politica ca al ei ( sau ma, rog in orice alt domeniu, intradevar fata are multa ambitie, pentru ca nu este usor sa nu ai anumite calitati dar totusi sa vrei sa le dobandesti.
    Ea inca este novice, dar in cativa ani veti vedea un Traian Basescu la fel de agil ( pt ca Traian seniorul are multe defecte, dar nimeni nu ii poate contesta calitatea de manipulator de mase-adica de bun politician ) in varianta feminina….
    Lavinia Costica

  5. Va salut din nou d-le Ciutacu,

    Va multumesc pt raspunsul prompt acordat!Tin sa mai precizez ca ne-ati obisnuit cu pareri transante,obiective,si dintr-o data ati dorit doar sa ne oferiti pe tava un personaj, sa spunem al scenei politice romanesti…(dar pe scena politica au loc multe personaje, unele poate mai rele decat Elena)…sa deveniti doar “observator” desi cred ca profesionalismul de care ati dat dovada, precum si pregatirea si accesul la informatii va permiteau sa fiti mult mai transant si mai incisiv.Avem nevoie de parerile dvs obiective si transante in continuare…nu vrem doar sa asistam la un spectacol electoral de care suntem satui pana in gat.
    In speranta ca nu interpretati cele spuse de mine ca un repros ci mai degraba ca o dorinta a unui simplu om( ca multi altii) de a afla o umbra de adevar din aceasta mocirla politica.
    PS: Tin sa va precizez ca chiar vreau sa ma duc la vot de data asta..:)
    Multumesc!
    Florin

  6. Mda, desi initial am fost retinut si nu m-am ambalat, acum, dupa acest articol si dupa emisiunea de aseara (de la dl Gadea), imi dau seama ca nu va mai pot aprecia ca inainte!
    Dati-mi voie sa va intreb, cine este taliban, noi cei care nu il avem la inima pe prea purul presedinte, Mircea Badea (mare taliban), Bogdan Teodorescu, Valentin Stan? Daca nu ma inseala memoria chiar dumneata ai fost taliban (dupa propriile cuvinte ori il iubesti ori il urasti, nu este cale de mijloc)!!
    Ca idee, de ce ar trebui sa o apreciem pe duduia Basescu? Pt ca a reusit sa vorbeasca corect romaneste? Pt ca nu s-a balbait? Pt ca a invatat pe de rost ce sa-ti raspunda in cazul in care este intrebata? Ca pt idei bune si cinste n-as putea spune! Toata emisiunea s-a autovictimizat asemenea tatalui!

    In fine, din partea mea multa sanatate! Chiar daca nu va pasa, ati mai pierdut un telespectator (nu pt ca ati fost civilizat in emisiune, ci pt ceea ce a urmat)!

  7. Dupa aparitiile Elenei Basescu la Antene, am ramas cu impresia ca motanului Felix i-a mai retezat cineva din gheare. Gresesc? Tare m-as bucura sa gresesc.

  8. din pacate am avut dreptate! Multi chiar vor muta telecomanda. Si nu din cauza emisiunii ci din cauza “sapunelii” pe care ai acordat-o publicului tau dupa aceasta emisiune. Sper ca ai invatat ceva din asta. Toti gresim, important e sa recunoastem si sa aratam ca am invatat ceva. Eu te voi urmari inca cateva emisiuni sa vad daca vei recunoaste ca ai gresit cand ai sarit la gatul nostru si ti-ai uitat rolul in povestea ta de om de presa.

    Numai bine!

  9. @mmm: cand o sa gresesc, o voi recunoaste. daca unii dintre voi nu sunt in stare sa perceapa ratiunile unui demers strict jurnalistic si nici sa afle vreo noutate din el, chiar ca nu-i vina mea. iar eu – care ma adresez publicului cu inteligenta peste medie – misionariat nu fac.

  10. Adica suntem si sub medie? 🙂 Nu era vorba de nici un misionariat. Era vorba de faptul ca ti-ai jignit o parte din cititori (si telespectatori) facandu-i talibani gratuit! In definitiv, atat Badea, Teodorescu, Stan cat si tu, fac parte dintr-una din cele 2 categorii de talibani!

    Mult succes!

  11. Cred ca nu cititi atent cele ce vi se scriu. Ratiunile si demersul jurnalistic nu a fost atins cu nimic. Eu cel putin. Ceea ce am incriminat a fost atitudinea de “dupa” in care va criticati publicul pentru ca a comentat cum a gasit de cuviinta.
    Cine nu este de acord cu dvs inseamna ca are inteligenta sub medie?
    Hmmm … mai reflectati…
    Si va pot spune si despre teoria elitelor care trebuie sa-si pastoreasca (“misionariat”) turmele, dar nu cred ca e cazul, inteligenta dvs peste medie in mod sigur cunoaste aceste teorii.
    E atat de greu sa recunoasteti ca ati gresit facandu-va publicul taliban si situandu-va pe domnia voastra in afara acestui atribut?

  12. @mmm: cine-si inchipuie ca ma poate agata, pe post de breloc, impotriva vointei mele, la remorca unor interese politice are inteligenta sub medie. da, niste oameni care ma idolatrizau si ma glorificau ca ma lupt cu Basescu au ajuns sa ma jigneasca si sa ma acuze ca m-as fi vandut lui dupa ce-am chemat-o pe fie-sa. sunt ca aia care ma acuzau ca iau bani de la Nastase ca sa-l reinvii, deci nu-i nici o diferenta; se cheama talibanism politic.

  13. Pai tu te razbuni pe noi (multi) pentru ca ti-o fi zis unu-doi chestia asta?
    Orice om cu inteligenta medie (nu peste) stia din prima ta emisiune cu domnisoara ca te vei purta asa cum ai facut-o. Unde ai gresit dupa parerea mea este ca suparat pe unu-doi, adica pe exceptii, ai sarit cu bata la cateva sute.
    Atentie Domnu’ Ciutacu … asta e ca la Baselu, daca un ziarist e corupt el spune ca toata presa e corupta!

  14. @mmm: eu zic sa recititi fluviile de jigniri pe care le-am publicat sub textele anterioare. s-ar putea sa ajungeti la concluzia ca am avut dreptate; sau nu.

  15. Eu cred in teoria ca avem conducatorii pe care ii meritam. Asta e constiinta de masa a acestui popor. Si popoarele nu se judeca niciodata. In 90 eram comunisti si nu prea si am avut un Iliescu comunist si nu prea. In 2000 am vrut sa fim occidentali ai am ales un Constantinescu. In 2004 am devenit manelisti si am ales un Basescu. In 2009 rezultatul votului ne va spune daca suntem altceva, E simplu! Atat de simplu….

  16. OK! Eu am incheiat subiectul. Citesc acest blog de pe bremea cand avea 7-8 comentarii la un post si l-am vazut crescand. Rar mi-am scris o parere.
    Nu pot sa-ti spun decat ce am mai scris si alta data: inrancenarea naste/genereaza incrancenare! V-ati asumat un rol in viata publica trebuie sa aveti grija ce generati. Mi-ar placea sa vad mai putina incrancenare in societatea asta. Dar sa incepem fiecare cu noi insine!
    Succes in continuare!

  17. daca Eba intra in PE inseamna ca suntem cel mai prost popor de pe Terra si ne meritma soarta.

  18. nu mi-a placut atitudinea ta din emisiunea lui Gidea de aseara. m-ai dezamagit! pacat

  19. @rosu camelia: nici mie nu mi-a placut ce-a trebuit sa fac, dar unele lucruri trebuie spuse cu orice risc de popularitate. in esenta, suntem chit.

  20. Eu nu stiu ce atata agitatie, v-ati propus ceva si ati realizat. Nimic n-o sa ma convinga ca n-ati avut un plan, pe cat de simplu pe atat de inteligent! Eu cred ca v-ati infipt privirea in ochii gasculitei, i-ati adresat toata gama de zambete marca proprie, ati convins-o cu fiece gest curtenitor ca-i sunteti amic si aliat si apoi ati cules roadele! As baga mana in foc ca micuta a fost ravasita de faptul ca, in sfarsit, o baga si pe ea in seama un barbat destept si inteligent, un “cineva” veritabil, care o trateaza si pe ea ca pe un om mare si ca pe un politician ! Realizati ca biata fata a avut de-a face doar cu gelatii aia din bamboo, plini de bani si rasini, cu care conversatiile se rezumau la tampenii?! Acum parea si ea mai desteapta si mai capabila alaturi de dvs! Sigur ca ati stiut ca veti fi criticat si injurat dar si vizionat si admirat, ceea ce cred ca, in fond, nu va deranjeaza! Acu’, daca ma-ntrebati pe mine, as zice ca, pe langa lectiile invatate de acasa, de la consilieri, lectii ce-au sunat penibil si artificial, era bun si-un logoped, biata creatura parea ca se screme la fice vorba, dar altfel e transparenta ca sticla, previzibila ca inserarea la capatul zilei, prefacuta si incapatanata ca tac’su si naiva ca noaptea. In rest, fata e deja pe drumul PE, ne va reprezenta, indiferent ce va insemna asta, deci ce sa ne mai agitam?! Felicitari, don ciutacu, si sa ne ajute Dumnezeu!

  21. Domnule Ciutacu, Ca “simplu cetatean” care acum,datorita dumneavoastra ( si eu va multumesc) ma aflu in capul listei talibanilor, vreau sa va spun ca ( din exemplele de mai sus) nu prea am inteles definitia “talibanismului politic”. Sa fie oare:
    1.Ca in amor, relatia iubire-ura, adica daca azi te iubim si miine te urim se cheama “chagrin d’amour” adica .. talibanism politic ??
    2. O grupare, variata ideologic dealtfel, care lupta impotriva unui dusman comun si care este neiduratoare, intransigenta, (isterica??), atunci cind un membru de frunte tradeaza interesele comune si comite (cu voie sau fara de voie) delictul de ” favorizare a infractorului”. Aceasta intransigenta( garnisita cu lipsa de recunostinta) o numiti dumneavoastra ” talibanism politic”.
    3. O comunitate umana ad-hoc constituita care se considera ” constiinta natiei”,avind in vedere constientizarea membrilor la pericolul national reprezentat de presedinte, are ca principiu de baza egalitatea tuturor membrilor, ca simplii luptatori pentru cauza suprema ( in cel mai altruistic sens) si care, comunitate nu intelege de ce unul din membrii desconsidera flagrant cauza ascunzindu-se in spatele unor tehnicalitati jurnalistice. Deci, egalitatea in lupta si egalitatea in tradare dumneavoastra o definiti ca “talibanism politic”??
    4. Daca dumneavoastra ca roman,cetatean, membru al societatii ( si apoi ziarist)declarati sus si tare crezul dumneavoastra ca fiind “realegerea lui Basescu = catastrofa nationala” atunci cind va deziceti prin fapta contribuind ( in prime time in media nationala) la propasirea campaniei de imagine a familiei Basescu si va treziti cu oprobiu public pentru actiunea dumneavoastra. Sa inteleg ca acest oprobiu public este “talibanism politic” ??
    Va rog in numele ” ratiunii pure” luminati-ne pe noi, ce inseamna “talibanismul politic” !!
    Amin,

  22. […] talibanii anti-Băsescu nu sunt cu nimic mai prejos decât cei ai preşedintelui […]

    […] Îl placi sau îl deteşti, variantă de mijloc nu există. […]

    Spuneti-mi (daca nu deranjez prea tare, ca vad ca nu prea raspundeti talibanilor) sunteti taliban sau nu?????
    Daca da, din ce categorie 🙂 (imi place sa cred ca din cea anti-schimba-l-ar votu’!) ?

    PS M-am luminat, stiu de cine-mi aminteste EBa 🙂 … de MoniCA COlumbeanu! The same friggin stuff! Amandoua au invatat sa vorbeasca intr-un timp foarte scurt! Doar ca cea din urma are doar fro’ 22-23 de ani!

  23. @SkyNet: raspund cui vreau, cand am timp si chef. il detest, dar incerc sa-mi pastrez uzul ratiunii. nu stiu si cat imi iese. la fel cum nu stiu cat vei continua sa mai postezi aici daca nu termini cu obsesiile si fixatiile.

  24. 🙂 Nu inteleg de ce sari asa, a fost o simpla intrebare!
    Uzul ratiunii si l-au pastrat toti cei care ti-au adresat vorbe (mai grele sau mai putin grele) pe acest blog!
    Multa sanatate!

    PS Asta cu amenintarea nu tine! Cel putin nu la mine, asa ca te rog in avans sa imi dai BAN (pe IP daca se poate), cu ocazia asta ma asigur eu ca nu-ti voi mai calca blogul!

    PPS Tot n-am inteles daca esti si tu taliban, probabil nici nu o sa aflu, in fine … asa cum am mai spus, multa sanatate!

  25. Mai Victore greseala a fost ca ai invitat-o pe eba la emisiune. (d.p.d.v. al meu, nu al tau). Fata asta nu merita nici macar mediatizare. Tu ti-ai pus sacii in caruta – te inteleg. Dar sa nu mai zici ca voi presa nu aveti nici o treaba cu promovarea politicienilor non-valori. Faptul ca a putut sa se exprime in fata publicului a facut tot raul (nu ce a spus – bine sau rau). Si, intre noi fie vorba, te inmoi binisor cand ii ai in fata pe cei pe care foarte pertinent ii critici in dos. Poti nega, dar impresia e generala.

  26. La cum arata lucrurile acum, Basescu va castiga detasat un nou mandat.Vor mai fi inca cinci ani de Basescu.In urma cooptarii PSD-ului la guvernare,presedintele si-a sporit puterea.Daca va castiga alegerile, atunci nimeni nu ii va mai putea sta in cale si va face ce vrea.Presiunile la adresa jurnalistilor vor fi enorme,iar libertatea de expresie va fi doar o expresie. Trustul lui Vantu sprijina agresiv PDL-ul si pe iubitul conducator.Televiziunile de stiri au o influenta enorma pentru ca se adreseaza celor care vor vota. Votul meu va fi anti-Basescu.Voi, jurnalistii Antenelor,ce veti face?

  27. Care-i rostul acestui blog, mai infatuatule,daca tu faci selectie si raspunzi doar la ceea ce-ti convine ?!oricine are opinii diferite e impotriva ta , dusmanul tau sau nu merita bagat in seama!! nu suporti dialogul?(mmm si skynet asteptau un raspuns de la tine ,ziaristule!)n-ai rabdare sau n-ai argumente ? pai ..atunci te-ai caracterizat perfect : AROGANT = INCHIPUIT ,DISPRETUITOR CARE SE CREDE MAI PRESUS DECAT ALTII,ATRIBUINDU-SI DREPTURI CARE NU I SE CUVIN !
    Omul destept e tolerant si mai ales modest!
    Bun si monologul .
    Have fun !

  28. toate trei emisiunile a lui Cristoiu, ciutacu, si ultima moraru puerile ,nu stiai despre ce e vorba despre un candidat la europarlamentare,sau despre viata domnisoarei elena basescu.Apoi toti moderatorii cam aceasi prestatie blanda fara verva parca erau timorati asa cum zicea si domnisoara de notorietatea numelui adica basescu .Ce sa mai crezie o virare spre alta directie Poate

  29. buna seara urmaresc cu interes emisiunile antena 3 si va apreciez prestatiile astept raspunsu dv la mitocania domnului boc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.