Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Mic popor, mare doliu. End of story…

Similar Posts

153 thoughts on “Mic popor, mare doliu. End of story…

  1. Cine mai spune ca romanii constituie o natie amorfa merita tot dispretul. Adrian Paunescu a reusit pentru ultima data ne demonstreze ca avem un numitor comun si acesta este SPIRITUL ROMANESC.
    Nu era greu pentru guvern sa respecte acesta evidenta si sa declare zi de doliu national. E o greseala care va costa aceasta putere si partidul aflat la guvernare cu mult mai mult decat isi imagineaza. Cei aflati vremelnic la putere astazi ne sfideaza pana intr-atat, pentru ei nu au insemnatate patriotismul si valoarea nationala sau pur si simplu sunt inabili in a comunica cu poporul? Pun aceasta intrebare pentru ca imi este greu sa accept ca Guvernul Romaniei nu este si al romanilor.

  2. Superba atmosfera de pe Ion Oblemenco! Mi s-a facut pielea gaina urmarind acest clip. Dumnezeu sa-l ierte pe maestru.

  3. Poate că acest sfârşit înseamnă şi un nou început.
    Eu aşa vreau să cred, însufleţită fiind şi de ceea ce am văzut şi auzit azi. Inclusiv în studioul A3.
    Poate că astăzi s-a simţit nevoia de spirit a acestui neam. Nu numai de mâncare, vorba lui Condurăţeanu.

    A trebuit să moară un om mare ca să vedem la televizor şi altceva decât mizeriile cotidiene, care au pălit fără drept de apel în faţa forţei sale. În aceste zile parcă ne-am întors în timp, în acea perioadă în care eram cu toţii mai buni.

    Adrian Năstase a făcut, dincolo de moarte, să dispară diferenţele dintre oameni. Bine a zis cine a zis, că a avut loc o întâlnire a Cenaclului Flacăra cu publicul său.

    Am fost mai mult decât nostalgică în aceste zile; nici nu mi-am imaginat că mă va afecta aşa de mult trecerea în nefiinţă a poetului.

    Mă bucur că ai scris aşa de repede după ce te-ai întors acasă.

  4. Cei de la Putere n-au existat în aceste zile. Sunt prea mici ca să mai vorbim de ei. Românii au fost oricum în doliu, fără ca acest lucru să fie decretat de nişte NIMENI.

  5. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace iar pe noi sa ne fereasca de prostia si veninul celor care nu cred in nimic sfant!

  6. Am citit si am auzit si lucruri care trebuiau date uitării cel putin în aceste momente,momente în care poporul,cel care are dreptate întotdeauna,cinsteste memoria celui pe care l-a simtit aproape si cu ale cărui poezii si-a încălzit sufletul.Asta este ceeace contează.

  7. eh, lasa atatea vorbe mari despre poporu asta cu adevarat mic din punct de vedere al reactiilor.. doar cand moare cineva au romanii trairi dinacestea..
    Dumnezeu sa il odihneasca pe Adrian Paunescu, care ne-a parasit mult prea devreme; oricum el nu a murit cu totul, va fi mereu viu in sufletele noastre

  8. Admirabil. Totul plin de demnitate si pretuire, programele, discutiile, amintirile, discursurile. Zguduitor vadim, ca intotdeauna cu adevarul stindard, curajos si aprig, pe masura Poetului. De remarcat si schelaiturile de sustinere ale intristatei asistente, uneori dadeau impresia ca pleaca direct la revolutie, de-acolo, de la cimitir, altfel cand a fost nevoie de proteste adevarate, stateau la tv! Bineinteles ca guvernantii au fost pe masura asteptarilor: n-au aprobat doliul national, invidiosi pe ceea ce nu vor putea fi nicicand, razbunatori pe ceea ce nu vor putea intelege! Cred ca marinarul si-a muscat pumnii de ciuda cand a vazut felul in care poporul a rezonat la ideea de patriotism, in pofida eforturilor sale disperate de-a invrajbi, de-a alunga, de-a instraina, desi as pune pariu ca a cam mustacit la gandul de-a aduna si el mase de oameni care sa-l slaveasca si sa-l adore! Oricum, la loc comanda, Poetul s-a dus, noi am ramas, tristi si debusolati, sa ne ducem crucea mai departe.

  9. La multi ani pentru maine! Sa fi sanatos, sa ai mereu putere sa lupti si sa-ti fie aproape oamenii pe care ii pretuiesti.

  10. Buna!

    Romania profunda plange….plange dupa Paunescu…plage dupa ea…dupa ce crede ca era si dupa ce vede ca e….
    Ar fi bine insa ca din plansetul nostru sa iasa in sfarsit si ceva actiune…nu ma refer doar la proteste…pt ca un protest poate insemna si infiintarea unei firme….si descoperirea unei inventii…si o cariera profesionala frumoasa…si curatirea unei strazi sau a locului de langa casa ta…iar mai apoi poate si o comunicare mai mare intre noi, cei ce ne plangem si suspinam dupa Romania…dupa NOI….dupa Paunescu….
    Respect don’ Paunescu!

  11. imi este scarba de absolut toti cei care s-au perindat pe la televiziuni zilele astea si pe la capataiul MAESTRULUI, si atunci cand a fost in viata, si ma refer aici in mod special la ultima parte a ei, atunci cand era chinuit de boala foarta crut, si era slabit astfel incat inafara de mintea stralucita si spiritul inconfundabil era de nerecunoscut, nimeni nu vorbea de talentul lui si de ce a reprezentat el ptr natia asta.sunt pe cale de disparitie cei care mai au catusi de putin vreun sentiment ptr tara asta, ptr istoria ei si ptr personalitatile ei.meritam tot ce e mai rau, un popor care nu isi cinsteste istoria si eroi, oameni care au facut ceva ptr tara asta, nu merita nimic, si viitorul lui este sumbru.

  12. Nu m-am mişcat de pe A3. L-am auzit pe Condurăţeanu spunând ceva despre unul, Cornea. Am înţeles că vorbise nepotrivit despre Adrian Păunescu,la TVR.
    Adineauri am aflat de pe net declaraţiile făcute de acel anonim, ÎNTR-O EMISIUNE ÎN DIRECT, LA tvr.

    Ceea ce am citit este incredibil, nici nu pot să comentez! S-a ajuns mult prea departe cu această Putere! Nici măcar n-au avut decenţa să respecte trecerea în nefiinţă a unui om. Au făcut o emisiune în direct, în timp ce era băgat în pământ, pentru a-l desfiinţa. Şi totul pe banii noştri.

    E INCREDIBIL! DACĂ STAŢI BINE CU NERVII, PUTEŢI AFLA DESPRE CE VORBESC.

  13. “.Salut fratern, Moldova, Bucovina,/Salut fratern, Ardeal, si tu, Banat,/Salut fratern, Muntenie vecina,/Si Maramures, neam ne-ngenunchiat./Priviti aceasta sacra frumusete:
    Oltenia pamant de oameni buni/Si pumn pedepsitor cu cinci judete,/Caus al palmei vechilor taciuni.[…]Tot ce avem, noi am facut cu truda/Si n-am trait din mila si pomeni;/
    Spre binele acestei tari asuda/Si semetia noastra de olteni…”
    Este prima data cand citesc acest imn, aceste versuri atat de pline de iubire pentru acest popor. Frumos gestul Oltenilor, mi se bucura sufletul ca fratii mei(si-mi sunt frati, doar sunt moldoveanca)isi recunosc valorile si le apreciaza.
    Insa plang si ma tem ca vom fi din ce in ce mai saraci, cu fiecare valoare care pleaca dintre noi. Si de fiecare data nepretuita de poporul pe care l-a slujit, pentru care a ars atat de puternic, pe care l-a iubit nespus.
    Ne vom mai aminti noi de acest “Salut fratern” Oltenia , Moldova, Bucovina, Ardeal, Banat, Muntenie, Maramures, “salut fratern” intreaga Romanie? Ne vom mai aminti noi de acest “pamant de oameni buni” ? Sau ne vom vinde atat de repede raului, vom lasa ura, invidia, lacomia sa roada ca rugina, lasand ca truda, sacrificiul inaintasilor nostrii sa fie in zadar?
    Vreau sa cred ca Dumnezeu se mai uita totusi la noi, la fiecare, si ne spune asa cum i-a spus lui Ghedeon:” Domnul este cu tine, viteazule!”, cu acea viziune a ceea ce am putea sa fim. Si putem fi viteji, putem sa redevenim ce-am fost, dar pentru aceasta este nevoie ca fiecare, acolo unde este, sa dea ce este mai bun din el, sa desparta graul de neghina, sa lase valoarea sa iasa la suprafata, cu orice pret.
    Imi iubesc tara, si vreau ca tot ce fac, de dimineata pana seara, sa fac cu gandul mai intai la cel de langa mine, si in ultima instanta la mine. Nevoia lui sa primeze, si abia apoi a mea.
    D-le Ciutacu-sa nu incetati vreodata aceasta lupta cu raul, oricat de greu vi s-ar parea, oricat de atragator ar parea oferta de pe celalalt mal. Daca Dumnezeu va este alaturi, va va fi suficient in tot ce veti face, in orice demers. Sper sa aveti aceasta credinta. Adevarul intotdeauna va iesi la suprafata, cand te astepti mai putin. Este singurul lucru care dureaza, care nu este efemer.
    Sa aveti izbanda marti cu d-l Mircea Badea la protest, sa aveti trecere inaintea membrilor CNA.
    Numai bine si toate panzele sus! Avem o lupta de dus si de terminat!

  14. N-am crezut ca-n ziua de azi, unde ura aproape ca a devenit o caracteristica a acestei natii, atata omenire sa se stranga sa-si ia adio de la un om de cultura.

  15. Salutare Victore

    Ai 100% dreptate in legatura cu guvernul, cu toate ca sa fiu sincer nici nu ma asteptam la altceva. Guvernul s-a comportat cu indolenta si nepasarea caracteristica. Daca nu e vorba de conturile lui madame Udrea sau obsesiile marinarului, guvernul nu catadicseste nici sa ciuleasca urechile.
    Ce imi provoaca sila si scarba in schimb este articolul lui Tismaneanu legat de acelasi subiect. Pentru prima oara in foarte multi ani, am simtit nevoia fizica sa-i pocesc fata de comunist si ipocrit nenorocit al acestui impostor.
    M-am resemnat cu ideea ca in timp ce istoria il va tine minte pe Paunescu ca pe un mare poet si patriot, Tismaneanu va dispare din constiinta publica odata cu disparitia fizica.
    Un jeg ordinar.

  16. vremea cand vor mai fi adulati conducatori actuali a apus demult……se apropie vremea cand vor trebui sa se scunda ca sobolanii….romanii incep sa se trezeasca,cred ca au dormit destul.

  17. Eu n-am sa ma lamuresc niciodata ce Doamne-iarta’ma, invata jurnalistii la scolile alea de scris jurnale!! Daca n-am auzit azi de sute de ori, “sicriul cu trupul neinsufletit al lui Adrian Paunescu”, inseamna ca’s surda. Nu pricep?! Sicriul cu A.Paunescu, sau simplu, Paunescu a plecat de la Ateneu spre locul vesnic, nu ne-ar fi facut sa pricepem ca acolo, in alea patru scanduri, ori ce-or fi fost ele, ca tot 4 erau, se afla un trup neinsufletit??! Nu stiu…is chiar obligatorii sabloanele astea?!! Ce vor sa accentueze prin asta? Ca trupul pleaca, OMUL -POET ramane?!! Nu pricep si gata!
    In rest, nici nu trebuia decretata zi de doliul national, pentru ca a fost!

  18. Dincolo de părerile fiecăruia dintre noi, politice sau nu, hai să vedem: să întrebăm pe oricare român, de la ţară, de la oraş, tânăr sau bătrân, cu şcoală sau nu: să ne spună câteva versuri. Ce poezii vor spune, ale cui versuri le cunosc? Ale lui Eminescu şi ale lui Păunescu. Aproape toţi, dacă ştiu vreun vers, e de-al lui Eminescu sau de-al lui Păunescu. Şi atunci ne mai întrebăm cine este sau cine nu este poet naţional ? Şi mai putem sta să-i ascultăm pe constipaţii care spun că Eminescu sau Păunescu sunt desueţi, sunt depăşiţi, sunt „fumaţi”? Pe unii care nici azi nu reprezintă nimic, d-apoi să mai lase vreo urmă în istorie.
    Sau, să mai urmărim lipitorile (nu, nu lipitorile, fiindcă astea sunt totuşi nişte fiinţe folositoare, până la urmă), pe… târâtoarele, nevertebratele alea fără nume atacându-l pe Păunescu? Sincer, habar n-am ce spuneau, fiindcă nu am răbdare să urmăresc toţi idioţii, dar am văzut titrat mare „Adrian poetul-minune” şi asta la o emisiune de pe un post de sport şi în timp ce poetul murea în spital.
    Toţi aceşti „nimeni” nu-l pot ierta pentru geniul lui, pentru opiniile lui, pentru faptul că a existat. La fel ca şi pe Eminescu. Detractorii lui Păunescu sunt aceiaşi cu cei ai lui Eminescu. Amândoi au fost acuzaţi de naţionalism, Eminescu de antisemitism, Păunescu de comunism. Se încearcă ştergerea operei lor publicistice, la fel de importantă ca şi cea poetică. Nu li se iartă verticalitatea, fermitatea opiniilor politice. De fapt, nu cred că se poate spune mai bine decât a spus-o Eminescu:

    „Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
    Ei vor aplauda desigur biografia subţire
    Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,
    C-ai fost om cum sunt şi dânşii… Măgulit e fiecare
    Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
    Şi le umflă orişicine în savante adunări
    Când de tine se vorbeşte. S-a-nţeles de mai nainte
    C-o ironică grimasă să te laude-n cuvinte.
    Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
    Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înţelege…
    Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
    Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale –
    Astea toate te apropie de dânşii… Nu lumina
    Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,
    Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt
    Într-un mod fatal legate de o mână de pământ;
    Toate micile mizerii unui suflet chinuit
    Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit.”

  19. Paradoxal s-au adunat mai multi oameni la o inmormintare decit la un miting al saraciei pentru a-si cere dreptul legitim la o viata decenta si ceva mai mult respect din partea politicienilor care conduc destinele Romaniei. Poate ca cei mai multi dintre noi au mai mult respect fata de o tragedie decit despre o viata normala. Am convingerea ca daca Paunescu i-ar indemnat sa-si strige in strada saracia, n-ar fi avut nici o sansa sa scoata in strada atita lume. Intr-o lume paralizata de frica si habotnica prin execelenta este mai firesc sa-ti iei ramas bun de la un om valoros, decit sa-i urmezi indemnul la lupta pentru propria demnitate.

  20. Inca nu realizez. NU POT realiza ca POETUL a murit. Doliu a fost azi in sufletele romanilor, lacrimi de crocodil au fost – din nou – in ochii celui pentru care nu era greu sa semneze o simpla hirtie. Poporul il iubeste pe POET si dincolo de moarte si “pune doliu la steag” dupa cum bine a spus dl. Vadim. POETUL va ramine in istoria literaturii romane si in sufletul poporului pe care l-a iubit atit.

  21. Impresionant!!! Mi s-a facut pielea gaina…Pacat..pacat de tara asta ca a ajuns in halul asta in care a ajuns datorita tuturor janghinilor care ne-au condus pana acum. Daca eram o tara condusa cum trebuie, impreuna cu spiritul asta romanesc care ne fierbe prin vene, eram departe acuma una dintre cele mai mari puteri ale Europei de departe

  22. Ne mor patriotii si poetii de geniu si in urma lor ne raman boaitele in limuzine si blondele lor semidocte, ebe-le, si toti cretineii care se dau pe sticla marilor ecrane drept oameni de stiinta. Este epoca imbecililor ambalati in euro, a vanzatorilor de limba romana si tara pe un pumn de voturi. Guvernul isi asuma tot, sa-si asume si moartea lui Paunescu! Am ajuns straini in propria noastra tara. Pana-ntr-o zi…

  23. Oare TRV, este post national? Eu una,nu cred. Este incredibil faptul ca nu au transmis nimic de la inmormantarea MARELUI POET.Prin gestul de astazi au fost jigniti toti romanii, care TOTUSI, platesc taxa.Cinste celor care au adus un omagiu MARELUI POET- ADRIAN PAUNESCU.Bunul Dumnezeu sa-i ierte pacatele si sa-l odihneasca in pace.

  24. Oltenii l-au iubit cu-adevărat.Păcat că nu i-au arătat asta atunci când mai putea conta.A fost o SCÂNTEIE,va fi întotdeauna o FLACĂRĂ.

  25. Vadim mi s-a parut absolut dezgustator. A avut cel mai slab discurs din viata lui, iar incercarea de a se da “siamez”, in cariera si-n viata, cu Paunescu e jalnica. In afara de dozajul remarcabil al timbrului vocal si de talentul de interpret, n-a mai ramas nimic din el.

  26. desi nu-mi plac inmormintarile, am fost la cea a lui adrian paunescu, poetul inspiratiei mele, pina la anuntul mortii lui m-am trezit la ore pe care nu le aveam in calendarul diminetilor mele numai cu ideea de a deschide televizorul si a afla ca nu a murit, ca mai exista o salvare, ca inca nu si-a parcurs drumul, am izbucnit in plins de zeci de ori, mi-am strigat neacceptarea, m-am prabusit in dezordinea prapastiei mele. timiditatea, situatia mea financiara m-au condamnat pina in prezent sa-mi ratez rind pe rind putinii oameni contemporani pe care as vrea sa-i intilnesc, sa-i intreb, sa-i descos, pe unii ratindu-i definitiv: adrian paunescu si jose saramago. ii mai am pe fidel castro, garcia marquez, diego armando maradona si ion iliescu. cam ciudata incidenta a domeniilor, nu conteaza. din aceleasi motive stiu o sa-i ratez si pe acestia.
    sint deprimat si deopotriva suparat pe mine ca m-am resemnat cu un viitor improbabil al unor gasiri fictive, ca l-am ratat pe adrian paunescu desi aveam la dispozitie limba care imi putea facilita intilnirea, aveam iubirea poeziilor lui, aveam admiratia pentru personalitatea acestuia, aveam iubirea de la 5 ani pentru universitatea craiova, aveam afinitatea pentru saracie, foame, dezastru, atitea motive, insa nenorocita mea de rusine nu m-a lasat niciodata sa fac vreun demers. poate si virsta a fost un dezavantaj pentru mine, 30 si ceva de ani poate ca nu-ti dau curajul de a fi fata in fata cu un om de o asemenea complexitate. sau poate ma scuz.
    sint suparat ca uniunea scriitorilor nu si-a trimis intiiul reprezentant (pe manolescu), ca institutul cultural roman parca nici n-ar exista, ca ziua doliului national a fost doar pentru noi in intimitatea noastra, dar nu si a oficialitatilor, ca intimpalrea a facut ca eugen simion sa nu poata veni la inmormintare, ca la putere sint chiar cei care l-au tot desfiintat ani la rindul pe adrian paunescu, ca nu a fost un cimitir mai cuprinzator sa vina si mai multi oameni, ca la poetul a murit la virsta asta (de parca el si-a ales sa moara acum).
    l-am auzit la un moment dat pe un om de linga mine spunind “i-a dat dumnezeu o zi frumoasa”. aproape imediat m-am auzit spunind: mai bine ii dadea mai multe zile!

  27. Ca de multe ori, cu titlul si prima fotografie esti genial, imparate ciutacesc! Cred ca zdrobitoarea majoritate a comentariilor de mai sus demonstreaza ironia.

  28. @violet: “Adrian Năstase a făcut, dincolo de moarte, să dispară diferenţele dintre oameni.”

    Stii de cate ori s-a facut greseala asta pe tv , de vineri pana azi ?

  29. Fie ca moartea marelui OM DE CULTURĂ ADRIAN PĂUNESCU să aprindă o nouă REVOLUȚIE ROMÂNĂ AUTENTICĂ
    PS .
    Î-mi este silă să trăiesc în vremea în care
    președintele țări, se poartă ca ultimul boschetar,disprețuind prin comoportamentul său,dezonorând prin prezența sa ca la un picnic , un mare om de cultură un mare ROMÂN.
    DEȘTEPTAȚI-VĂ ROMÂNI !

  30. Superb!Sper ca Marele OM,Adrian Paunescu sa fi putut vedea de undeva jalea,dorul de el al romanilor care l-au plans si condus pe ultimul drum,omagiul adus in cinstea lui de catre televiziunile care i-au fost aproape si iubirea de care a dat dovada poporul pe care El la iubit atat.Pacat ca nu l-am apreciat in viata atat pe cat merita,pacat ca s-a dus prea devreme,mai avea multe de spus.

  31. TVR ar trebui desfiinţat. Ca şi Revista22. Venetici pe care istoria nu mai poată să-i încapă, alde tismăneanu, cornea, palade. Aţi scuipat veninul vostru de vînduţi pe obrazul acestui biet popor. Ruşine!

  32. Vadim a avut de departe cel mai bun discurs iar tu nu esti decat un complexat.Macar acum trebuia sa-ti lasi frustrarile deoparte,nu se face,domnule Ciutacu ,sa vii cu asemenea aprecieri ;chiar daca era adevarat,e un eveniment trist si nu da bine sa faci asta,tine de educatie pana la urma.

  33. despre morti numai de bine. totusi pana la doliu national e cale lunga.nu am urmarit nici o emisiune despre subiect,unde vedeam bocitoarele sau criticii schimbam imediat canalul. e prea devreme pentru judecati de valoare

  34. Draga Victor
    te rog, razbuna cumva maxima dovada de jigodism basist de pe tvr…televiziunea pe care culmea o mai si platim
    In timp ce Adrian Paunescu era pe catafalc si noi toti abia ne mai controlam starea de profunda tristete si simteam un imens gol sufletesc dupa aceasta imensa pierdere a unui titan al constiintei romanesti, pe tvr eram “änuntat” ca am participat la cenaclu flacara de fapt la “sedinte de misticism unde eram invatati sa fim sovini si nationalisti” de catre un ilustru necunoscut eseist invitat de D-na CULCER si moderat de un pitifelnic basist……RUSINE!!!!!! . Cum asa?
    De asemenea a inceput sa vorbeasca de raportul Tismaneanu dupa ce cu ceva timp in urma discutau fara probleme despre soarta coalitiei …De ce n-au transmis si ei direct cu un car de reportaj platit de mine, de tine ,de noi de fapt
    Striga,tipa spune ceva ca noi nu o putem face cu acelasi impact ca si tine…te rog

  35. Ne mor valorile rind pe rind iar noi murim putin cite putin in fiecare zi. Nu mai avem nici o sansa, ne stingem ca natie sub teroarea portocalie si nu facem nimic.
    Ne tot agatam de cite ceva dar nu sunbtem instare sa iesim din anonimat.
    A murit singurul patriot adevarat care a mai fost in Romania, singurul om care tinea la indentitatea nationala ca la o evanghelie sacra.
    Poate ca afost un comunist. Dar cine nu afost dintre cei cu vitste de peste 50 de ani ? Si totusi merita o zi de doliu national. Asa comunist cum a fost a fost mai patriot decit toti anti comunisti fosti securisti cate sunt in diferite partide, macar el a recunoscur (de parca ar fi un pacat de moarte sa fi fost comunist),si-a asumat si si-a dus crucea pina la capat,
    Pacat mare pacat.
    Dumnezeu sa-l odihneasca

  36. Prin opera sa, Paunescu ramane si dincolo de viata un stalp de sustinere a romanismului.
    Cantecele si poeziile din Cenaclul Flacara vor insoti, pana la implinire, lucrarea de reintregire a Romaniei si pe versurile sale va fi sarbatorit evenimentul.

  37. BRAVO FANILOR CRAIOVEI!Eu astept asta de vreo 20 de ani.MAESTRUL la fel.Sa-i fie tarana usoara,ca de odihnit in pace ,nu are cum, pana nu ne vede scapati de blestemul asta portocaliu.Sub nenorocitii astia si tot neamu lor ar trebui sa se deschida pamantul.

  38. Și, totuși, există iubire…Aceasta este expresia care rezumă toată viața unui OM. Într-o lume tot mai cenușie, Adrian Păunescu a constituit pata de lumină care să confere speranță surghiuniților sorții.

    El, titanul, nu mai este…S-a stins încet, în contrast cu impetuozitatea sa, rănit în suflet și lovit în inimă a preferat să nu mai aparțină lumii acesteia.

    A “evadat” dintre noi cu sufletul măcinat și cu memoria pătată. Vânat și “exilat”, Păunescu și-a dus cu el povara unei suferințe pe care nu i-o putea genera decât dragostea de oameni. A iubit, lăsându-ne moștenire spiritul său. Pe care suntem obligați să îl conservăm.

    Și, totuși, există blestem…A fost neșansa lui de a fi contemporan cu o societate care nu știe să își aprecieze valorile decât postmortem. În acord cu obiceiul autohton, după care un om este sublim doar după ce a fost scos de pe şină sau a plecat la cele veşnice, acum i se aduce obolul. Cu mâini trădătoare și inimi ipocrite…

  39. Impresionant. Acum, o întrebare : Cine apreciază un interval de timp pentru care geniul Păunescu, “cel mereu prezent în sufletele tuturor românilor de pretutindeni” se va stinge ușor-ușor asemeni unui neuron bine dozat de aburii cotidianului? Îmi permiteți o estimare ?: o săptămână, mai mult nu-i dau, și asta o consider o prognoză optimistă! Se vor găsi toate creaturile astea de circ, toate leprele astea ce-și flendură organele pe la televizoare în speranța că vor da, într-o bună zi, de o cârjă aurită care să le umple “suflețelul” să-i ia încet-încet locul. Nu, nu mă refer doar la pipițele Chiloțarului sau la nu știu ce derivate, mă refer și la șacalii care, deocamdată, stau pe fotoliu, la căldurică. Deocamdată …

    Toți sunt devină: de la scârbele în cauză pentru că-s conștient bolnave la toate televiziunile ce dau pe post așa ceva. Toți își au vina.

    Nebunilor, trezițivă! Viața reală e-n cratița goală!

    GENIULE, așa ne lași ? Ești mândru de noi ?

    Recunosc, umil, că nu l-am citit pe Păunescu, asta deși am imediat 21 de bețe, dar cum să citesc ceva de a cărei existență să nu fi auzit ? Da, este posibil. De ce ? Pentru că în liceu nu te învață Păunescu. Nu se predă Păunescu, dar se predă Cărturescu. Eh … las-așa … Cărturescu/Păunescu … “escu” să fie, nu? NU! Dintre macabru și patriotism, prefer doza mea de suferință vă rog. Da da, știu că e scump, și știu că nu se vrea, dar nu știu că nu se poate. Jegi de capabili ce sunteți … nu mă citește nimeni, știu, dar nu mai pot. Am o dedicație pentru voi : e din repertoarul “Inevitabil, așa să-mi ajute D-zeu!”

    Remember remember the fifth of November
    Gunpowder, treason and plot.
    I see no reason why gunpowder, treason
    Should ever be forgot…

    Mi-e jenă să recunosc că am trăit cu o așa valoare fără de care să nu știu. Pun capu în pământ și tac.

    P.S: Nu scoate Jurnalul o carte de-a lui? Mi-ar plăcea să fie sub sigla “mișcării de rezistență” vă rog. Mulțumesc.

  40. D-le Ciutacu
    Nu stiu daca ati aflat de masacrul moral realizat de catre TVR. Invitarea lui Andrei Cornea este inacceptabila. Este totusi televiziunea platita din banii nostri. Cred ca ar trebui gandita o forma de protest. Portocaliii au depasit limita!!!!!

  41. Asa cum picturile capata valoare si pret doar dupa moartea pictorilor asa noi Romanii acest popor cam ciudat ne pretuim valorile doar atunci cand le pierdem.

  42. Da, discursul lui Vadim a fost penibil. Ca sa incepi sa spui toate balivernele de partidul tau si de cat de mult ai vrut tu sa-l ajuti denota lipsa de bun simp

    PS: Victor, in aceasta seara a trebuit sa schimb canalul, sa nu ma mai uit la “Sinteza zilei” “datorita” colegului vostru Lucian Mandruta. Mai aveam putin si dadeam in ulcer. A gresit Mihai Gadea ca l-a invitat pe acel individ sinistru.

  43. Ma uit la Mandruta si nu imi vine sa cred cat de infatil e. Recomanda-i sa se uite si el la inregistrarea acestei emisiuni, poate intelege ca mai bine statea acasa in seara asta.

  44. tvr-ul il invita pe neica nimeni sa-si dea cu parerea despre Paunescu,voi il chemati pe Mandruta ,acest colos al culturii romanesti,sa-si debiteze ineptiile pe post.Era acelasi lucru daca o invitati pe Simona Senzual(sper sa nu o chemati in emisiunea de maine}.
    Dupa parerea mea {neavizata}este cea mai mare pierdere a culturii romanesti din ultimii o suta de ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.