Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Melodii cu mesaj social puternic

Melodii cu mesaj social puternic

Cineva mi-a trimis pe mail melodia de mai sus. Si m-a facut sa-mi amintesc, in contextul in care revolta din Tunisia a pornit (si) in acordurile protestatare ale unui hit cu puternic mesaj social, de “Noi vrem respect” si “Bag pula-n lume si v-o fac cadou“. Pe Tataee de la BUG Mafia l-am avut invitat la Antena 2, domnii de la Parazitii au strambat din nas (o fi fost prea mic postul pentru ei) si a doua invitatie nu mai pupa. Dar sunt gata sa recidivez. Imi trebuie doar o melodie adecvata si un personaj. E liber la propuneri si – surpriza! – la link-uri care sa ma convinga.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

155 thoughts on “Melodii cu mesaj social puternic

  1. Cu oricine poti purta o discutie, mai putin cu Puya. Iti vei smulge parul din cap, pana sa-i scoti doua cuvinte. Crede-ma, nu te risca.

  2. Conteaza protestul desigur , dar la fel de mult conteaza si ce se intampla dupa protest.Parerea mea ca daca esenta unui protest se bazeaza pe “Bag pula-n lume si v-o fac cadou“ nu poate duce la ceva bun.E posibil cred sa exciti masele cu trivialitati dar prefer cantecele revolutionare de moda veche.Parca degaja mai multa noblete si creeaza altfel de stare de spirit pe care se poate cladi ceva.N-am nimic cu Bug Mafia chiar mi se pare ca au cateva melodii cu scanteie dar nu-mi place ca-s presarate cu obscenitati si de multe ori cu mesaje slabe.Pe multi ii atrage felul in care spun ceea ce spun precum si melodia.Victor sunt chiar curios.Chiar crezi ca asta ar putea fi o melodie stindard?

  3. Multa lume spune ” ce reaperi va trebuie ? ” insa oamenii astia vad lucrurile asa cum sunt si le spun pe fata desi pentru “multi” sunt dureroase.
    Respect pentru toti cei care fac asta , si respect pentru blogul dumneavoastra

  4. Propun Cedry2k, nu e doar cel mai bun rapper din punct de vedere al tehnicii dar e si foarte inteligent si cu o viziune coerenta in ceea ce priveste politica actuala. “Manifest” de Guess Who e o lalaiala trista in comparatie cu “Manifest” a lui Cedry2k (strofa a 2-a). Stima.
    http://www.youtube.com/watch?v=VEui7QFXVzA

  5. Eu cred ca o melodie portivita pentru poporul roman e asta si anume Alexandra Stan – Lollipop (Param Pam Pam), eu cred ca se mobilizeaza grav romanul de rand pe piesa asta, toti fanii shaormei, de la romanul ca de rand pana la cel care se poate misca (cum a zis Guta in interviul ala ca raspuns la afitmatia lui Base’ ca 99% din romani asculta manele), Victore nu-mi vine sa cred ca o mai arzi asa revolutionar, in tara asta n-ai sansa sa schimbi opinia indobitocita a populatiei indoctrinate de Bianca, Sanzi, Tonci si de manele la greu si mai ales de chilotii lui Laurette:)) incerci in zadar, parerea mea, vei parea cidatul, tocmai tu care ai un scop drept, corect. Daca nu merge cu acadeaua sigur merge cu asta. Sa stii ca rezonez cu parerile tale, te respect mult!!!!

  6. Trebuie a fie numai rockeri, rapperi? Folkistii au si muzica buna si texte care ridica in picioare zeci de mii de spectatori. Un remember “Adrian Paunescu” a adus “Cenaclul Flacara” in centrul atentiei cu melodii ca
    Traiasca Romania,traiasca tricolorul,Clopotul reintegrarii, Mama lor la toti, Doamne ocroteste-i pe romani,texte chiar cu mesaj, e drept, mai mult patriotic dare erau versuri si de genul “Nimic nu se face in Romania in pozitie de drepti”;Texte fara cuvinte obscene.

  7. OK, am priceput ideea, dar ce te faci cu lobotomizatii, cum ii faci sa perceapa si sa priceapa mesajul dintr-o piesa, ba mai mult, sa-i scoti in strada? Asta in conditiile in care 80 % din populatie e masa de manevra. Masa care nu e in stare sa-si apere drepturile, dar care se gudura la vederea unui biscuite din 4 in 4 ani. Ca o curiozitate … tu si cu Badea ati facut acel protest, au fost aproximativ 3-4 mii de oameni. Ce populatie are Bucurestiul? … in conditiile in care toata lumea stie sa se planga si mare parte sa admita ca e “naspa”? Victor, oamenii iti vor iesi in strada eventual daca le promiti ca le dai ceva de pomana, natia asta are o mentalitate de cersetori. Si asta ma face sa-mi aduc aminte de un episod din 2008, in campania pentru locale. Venise vicele portocaliu Scripcaru la promis prin cartier ca reamplaseaza batatoarele de covoare si ca pensionarii vor face excursii cu autobuzul moca. Si m-a mancat pe mine undeva sa ma duc si eu, asa, de-al dracu, si sa strig o intrebare, ca deh, era intalnire cu cetatenii interesati, si pe mine ma interesa cum mama dracu’ costa un fir de lalea 7 euro. Am primit un raspuns ceva de genul cu fata europeana a orasului (deci, noroc cu giratoriile cu lalele, in rest putem face ceva pe sanatate, cultura, invatamant, calitatea vietii in sine), si plus de asta mai sa fiu caftit de cei carora li se promisesera batatoarele si excursiile moca. Si atunci reaiau, obsedant poate: cum ii scoti pe alde astia in drum sa faca revolutie????

  8. Nu stiu daca au neaparat melodii cu mesajul cerut,dar ca nivel intelectual mi se par potriviti pentru o emisiune cu Ciutacu Florin Chilian si Mihai Margineanu. Si nici nu te plictisesti cand ii asculti.

  9. Parazitii ramane cam singura trupa romaneasca pe care o mai asculti inca din 2002. Nu stiu de ce insa rimele lor parca au atins mult mai bine decat ale altora, chiar si cand vine vorba de campanii publice, sau poate MAI ALES ATUNCI. Am avut onoarea sa ii si cunosc atunci cand au venit in Galati.

    Eu ma intreb alt lucru. OARE aceste mesaje ajung acolo unde trebuie ? Jegurile alea care dorm prin Parlament de 20 si ceva de ani ( ce stereotip idiot.. sunt satul de expresia asta ) aud versurile astea ? SE SIMT ? Nu aud pe nici un Ponta/Omu cu bun simt sau Basescu sa comenteze ceea ce le transmite strada.. CHIAR SI IN VERSURI !

  10. Buna ziua,
    Foarte frumoasa initiativa dumneavoastra, va recomand cu incredere urmatoarea melodie

    pe langa mesajul social puternic, versuri inteligente si artisti cu personalitate, aceasta melodie sintetizeaza perfect clasa politica din Romania.
    Sper sa acordati atentia dumneavoastra acestei melodii.
    O zi buna!

  11. de Moi:esti un antisemit nenorocit.Specimene ca tine au fost judecate si condamnate la procesul dela Nurenberg dupa al doilea razboi mondial.
    Acolo tzi-ar fi fost locul.Din pacate istoria nu te-a invatzat sa fi om
    de noi 07 feb.2011,ora17:17

  12. Apreciez faptul ca acordati sanse si celor care au ceva de transmis prin muzica pe care o promoveaza. Felicitari tinerilor care se pot exprima liber prin muzica!

  13. cineva spunea mai sus de piesa “parol” de la parazitii. dar sunt mai multe piese “de interes” pe ultimul lor album, inclusiv piesa ce da titlul albumului (“tot ce e bun tre’ sa dispara”).
    cred ca poti sa iti calci putin pe orgoliu si sa le mai faci o invitatie pentru ca merita, macar pentru rating ;):P

  14. salut, iti citesc blogul dar nu am obiceiul de a lasa comentarii, sper ca le citesti pentru ca avem si noi aici in romania oameni care transmit mesaje prin muzica lor. nu stiu daca ai auzit de cedry2k, acorda-i 3 minute si lui.

    http://www.youtube.com/watch?v=uBOyAH6AVD8

    nu e neaparat cea mai buna melodie a lui, dar iti poti face o idee despre temele pe care le abordeaza.

  15. Cred cu tarie ca veti citi acest mesaj. Am incercat si la telefon dar nu reusesc sa prind legatuara. Aveti atatea posibilitati mediatice cu Antenele, incercati va rog sa ne cultivati un pic . Daca se vor transmite macar o data pe saptamana filmul Ferma Animalelor si Cei 300 cred ca multi dintre cei ca le vor urmari vor gandi altfel.

  16. Raku, Nimeni Altu´, Rimaru, Cedry2k, sau Doc. Doar cateva din persoanele pe care ar trebui sa le inviti in emisiune ! Multa Bafta cu emisiunea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.