Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Mai conteaza Geoana in ecuatia politica?

Similar Posts

157 thoughts on “Mai conteaza Geoana in ecuatia politica?

  1. Nu voi uita niciodata seara alegerilor,momentul 0,cand l-am aplaudat,crezand ca in sfarsit vom avea un Presedinte,care nu ne va face de ras,indiferent de situatie,care va stii sa poarte un dialog,indiferent in ce limba internationala,care va gasi aliati,indiferent de continent,care isi va vedea de treaba lui-atenuarea conflictelor,mediator-indiferent de partid.Asta e,din pacate,nimeni nu il va uita pt gafa comisa,mai mult,pt lipsa de incisivitate dovedita in turul 2,cand putea sa scoata el asul din maneca.Pacat pt anii pe care i-am pierdut,ii pierdem si ii vom mai pierde.Prea multa galanterie strica,mai ales cu un opozant de talia lui base.

  2. Geoana? Care/cine e Geoana ?!
    Stiu ca esti baiat finut si nu formulezi tu intrebari din astea, dar oare cum e sa fii cel mai mare looser al Romaniei ?
    Pana la urma migreaza-n PUR sau in inpur – UNPR ?
    Oricum e un personaj pe care nu suport sa il ascult nici macar in reluare, am si eu limita mea . Asta pe langa faptul ca omul acesta a demonstrat intotdeauna ca de fapt nu are nimic de spus si ca daca il lasi sa vorbeasca singur, debiteaza banalitati/tampenii infioratoare.
    In insignifianta mea parere, va fi cel mai slab invitat din anul acesta.

  3. Probabil conteaza chiar mai putin decat Ion Iliescu. Nu ar dori sa se intoarca in diplomatie?

  4. Daca ramanea in diplomatie poate si astazi sub Tiran era ambasador in USA,asa colegii ii arata usa

  5. Am avut ocazia acum câteva zile, graţie lui Mihai Gâdea căruia îi mulţumesc, să văd ce am pierdut cel puţin în planul imaginii externe, atunci, în decembrie 2009. De Moş Nicolae. Un fost potenţial preşedinte; de fapt, chiar preşedinte ales de românii din ţară, cei care n-au dat bir cu fugiţii, după care să voteze de parcă ei plecaseră de prea bine cu Băsescu. Adică în bătaia noastră de joc. Am văzut un om care vorbea într-o emisiune a unui canal francez de televiziune, în limba franceză, la fel de bine cum vorbeşte în limba română, cu un moderator român al unei emisiuni româneşti. Şi graseiază la fel ca francezii, având acea particularitate de pronunţie a sunetului “r”.
    În engleză ştiam că e cursiv de mai demult.

    Nu ştiu cât de mult contează Geoană în ecuaţia politică. Nu ştiu ce a fost cu adevărat atunci, în acea confruntare. Pentru că e greu de crezut ceea ce PARE că s-a întâmplat. Chiar şi cu un om dezmierdat ca “prostănac”. Şi nu sper să aflăm prea multe nici în această seară, dar orice prezenţă “curată” şi elevată, de om de stat şi nu de ghiolban, e binevenită pe micul ecran.

  6. N-are priză la public… Nu poate mobiliza foarte mulţi oameni la vot, nu-i politicianul acela vocal, care să-ţi ridice părul măciucă atunci când ţine un discurs. E chiar ridicol când ridică vocea… nu-i şade… În rest, e băiat bun, da’ cam naiv…

  7. Ghinionul lui este ca s-a inscris intr-un partid de semidocti si tradatori care n-au inghitit nici-odata superioritatea lui intelectuala. D’aia a pierdut si Primaria si Presedintia!

  8. Hmmm…Cred ca o sa rrraraie vorbe bine asezate intr-o fraza,ne va spune despre economia tarii cat de rau e gestionata,va mai abera niscai “ce putem noi sa face ca partid”(de parca pana acum n-au fost la guvernare)…si cine ar putea sa mai creada ceva?!Toti stiu sa vorbeasca,sa scoata tara din criza…vorbesc…vorbesc…Sunt vorbe grele 🙂 fara finalitate.

  9. Nu vreau sa-i ridic monumente lui Geoana, dar din pacate Geoana nu este facut pentru romani. Este un diplomat veritabil, un om scolit, vorbeste perfect mai multe limbi straine si in mare parte are un comportament mai mult decat decent. Un astfel de om nu va fi niciodata pe placul electoratului roman.

  10. Te asteptai oare ca la intrebarea asta sa primesti raspunsuri neasteptate, surprinzatoare? Ne este foarte clar (cred) tuturor ca lipsa de stofa de conducator combinata cu lipsa de carisma, fler si experienta il il impiedica sa conteze cu adevarat in ecuatia politica. Sunt convins ca ne-ar fi facut mult mai putin de rusine (pe plan extern macar) decat Marinerul cel Groaznic, dar asta zic ca n-ajunge.

  11. Nu sunt un fan al lui Mircea Geoana, insa, cred ca daca ar fi castigat alegerile in acea seara neagra de 6 decembrie am fi avut o Romanie normala, in care presedintele ar fi avut un comportament si un limbaj decent, am fi avut politica externa si o alta imagine in cadrul aliantelor din care facem parte si nu in ultimul rand un alt guvern. Poate, asta no sa-i iert niciodata lui Mircea Geoana. As vrea ca acum sa lase un pic deoparte orgoliile personale si sa sprijine daramarea acestor sinistri din fruntea tarii si astfel raspunsul la intrebarea dumneavoastra va fi unul afirmativ.
    Cu siguranta va fi o emisiune interesanta, succes!

  12. În prezent mă îndoiesc că Geoana mai contează în ecuaţia politică. M-a dezamăgit comportamentul lui în acea confruntare dar mi a trecut în seara rezultatului alegerilor când aplaudam şi eram foarte fericită că am scapat de Base şi vom avea un adevarat domn cu prestanta la cârma ţării!Insa nu pentru mult timp, constatând ca de fapt coşmarul continuă 🙁

  13. Unii nu au stofa de politician, adica sa minta, sa profite de pe urma statutului, sa urmareasca interesele partidului si nu ale romanilor in general, etc. Si celebra replica din Titanic Vals: “Are incarcatura politica? Are..”. Cam asa si cu cei din zilele noastre.

  14. NICIODATA ! … NICIODATA !… NICIODATA !…
    Daca nu a avut FORTA sa castige , atunci , la revedere !…
    Lumea l-a taxat deja ca ” slab ” ceea ce dovedeste in continuare ca este.
    Daca PSD -ul ar fi fost intr-adevar o putere in tara asta , nu mai stateau de talk show -uri si aranjat freze pe la televizor .
    AM FI AVUT ALTA SOARTA … PROBABIL!

  15. Daca moare piratul , atunci Geoana va fi seful statului si sa vedeti voi cati dintre cei care-l ¨arunca¨ acum il vor peria …

  16. Imi pare sincer rau de Geoana. Este un om educat, care a fost la inaltimea functiilor detinute, care si-a controlat imaginea si comportamentul public. Mi-as fi dorit ca un asemenea om sa ne reprezinte din cea mai inalta functie a statului roman. Cu el cred ca ar fi fost posibila cooperarea. Dar romanii aleg manelele si violenta. Ei pur si simplu nu inteleg discursul unui om educat si elegant.

  17. M-am saturat de figura lui, poate tocmai pentru ca eu cred ca alegerile le-a pierdut el, nu le-a castigat Basescu. In mod normal, lumea ar trebui sa-l injure la fel si pe el pentru tot ceea ce face “marineru”, ca este complice.

  18. faptul ca a pierdut alegerile, i se poate imputa de catre colegii de partid, dar eu cred ca tocmai de aceea va trebui sa faca tot ce depinde de el, pe plan extern pentru stergerea petei negre reprezentate de guvernarea basescu. Probabil ca ar fi un foarte bun ambasador sau ministru de externe.

  19. miezul noptii: Mihaela, dragostea mea!!!!! am castigaaattt!!sunt presedinte!!!!! uraaaaaaa!!!!!

    dimineata: ai lor au furat mai mult ca ai mei.

  20. regreta cineva din cei 5 milioane care l-au votat pe geoana ca nu au votat cu basescu?!

    invers categoric regreta acum cu foamea-n git si vintul fluierind prin buzunare…

    p.s. ce bine era cu un premier neamt si Antonescu in umbra guvernului!!! dar la cocalari a tinut treaba cu “ce ba sa-l votam pe prostanac?!” – atunci s-au gindit bine sa voteze javra

  21. Imi permit shi eu arogantza unui scenariu sf. Schimbarea titularului de la Cotroceni ar fi putut insemna pentru colegii lui „cu ochi albashtri” pierderi pe mai multe planuri: fonduri mari, aparatura de ultima generatzie, distractzie non stop (cu ascultarile). Despre SOV s-a scris la un moment dat ca ar fi colaborat cu ei. Nu cumva invitarea lui Geoana a fost la ordin?

  22. Daca tinem cont de recentele declaratii ale lui Victor Ponta,Geoana si-a trait traiul si-a mancat malaiul,PSD-ul la cam scos din ecuatie. Oricum Goana va ramane in manuale la capitolul ,,NU faceti ca el,, si viitori candidati vor fi mai atenti (speram).Postul de presedinte pe la noi il castiga cel care urmareste santajeaza si minte cel mai bine deoarece castigul pe care il aduce acest post se poate lesne observa locuri in prima linie la furat si jefuit tarisoara.

  23. In acest moment nu, dupa ce Ilici “crapa” o sa conteze enorm de mult pentru PSD, in acest moment PSD-ul are o problema de imagine grava si o scada in sondaje din ce in ce mai mult (sondajele pe bune) din cauza lui Ponta si a declaratiilor infantile, mai vine si partidul poporului din spate…, pacate de Cristian Diaconescu.

    Sanatate domn Ciutacu.

  24. Imi pare rau de el si de noi. Romanii au ras de el ca e prostanac, dar, de fapt, au ras de ei.
    Nu au inteles limbajul lui de om educat, civilizat, cu bun simt. In opinia lor asta tine de prostie si slabiciune.

  25. @Dan …nu regret ca l-am votat pe Geoana cei care regreta sunt cei care l-au votat pe Basescu si cei care au furat pentru el Blaga,Videanu si Berceanu care ,,numarau,, (masluiau)pentru Base iar acum Base ii injunghie la margine de drum pe rand. Ha Ha Ha.

  26. Ce-ar fi fost dacă… Mai contează? Avem ce am ales și trebuie să vedem ce facem acum.

    Într-adevăr, și pe mine m-a trecut un fior când l-am auzit pe Geoană vorbind în franceză de bine despre România, deși el n-are niciun interes să intrăm în Schengen acum. I-ar fi mai bine dacă România n-ar intra și Băse ar sta. Poate ar prinde câteva zeci de zile de Cotroceni, lucru pe care altfel nu prea îl mai văd a se întâmpla altfel.

    A, o întrebare pentru Geoană, ce face din 2012, după ce nu va mai fi Președintele Senatului? Că nu prea îl văd în Guvern sau în vreo funcție de conducere la cât de bine se înțelege cu cei din partid.

    Spor la emisiune!

  27. Geoana e un fel de Boc, putin-putin mai evoluat si din alta tabara politica. Daca, printr-o minune, ar ajunge iar Iliescu presedinte, Geoana ar fi bocul perfect.

  28. Oare sunt singura persoana din tara asta care nu-l ironizeaza (ba din contra)pe dl. Geoana pentru exclamatia “Mihaela,dragostea mea!..”?? Singurul lucru pentru care nu-i gasesc scuze e faptul ca a pierdut alegerile. Ne-a costat mult prea mult. In rest e ok , presedinte nu-l vad, dar in diplomatie sunt convinsa ca ne-ar face cinste.

  29. M. Geoana era candva un ‘sahist politic’ redutabil; si-a cam pierdut aceasta calitate de cand nu l-a dus mintea sa faca mutari si sa gandeasca dupa principiile celui mai vajnic adversar, traian basescu.Nu vad pentru dumnealui o sansa de revenire, dar nici nu jubilez la aceasta idee. Poate in seara aceasta ma va convinge ca n-am dreptate; m-as bucura.Ar fi o revelatie cred ca nu numai pentru mine ci pentru toti ascultatorii.

  30. Da! E un om destept si cu bun-simt! Este un om care daca ar fi facut politica in alta tara probabil ca ajungea presedinte… In Romania fiind insa prea multi tarani si cretini e greu sa impresionezi prin cinste, bun-simt si inteligenta… La noi a fost ceva de genul: “punem stampila pe base ca el e jmecher si dat dracu'”, deci destul de greu pt. unul ca Mircea Geoana sa castige… Oricum mai are multe de spus in politica si in viitor va redeveni un personaj important! (Mi-ar placea sa-l vad Ministrul Afacerilor Externe :D)

  31. Nu,iar daca insista va avea de pierdut toata lumea.Eu nu sustin de doua ori pe cineva care a demonstrat ca nu e in stare,cand i se ofera totul pe tava.Se cam joaca cu focul.Chestiunea e valabila si cu Base.Omul nu e in stare sa conduca o tara si o demonstreaza de ceva timp.Jocul cu vamile,cam de fatada .Condamnari ceva mai la nivelul important?Nu se ivesc la orizont.Deci o sublima perdea de fum.Capete jos la nivel de ministri?Nuuuuuuuuuuu,cei mici au facut de capul lor.Concluzie:cei mari nu sunt buni conducatori si nu au habar ce se intampla in subordinea lor, desi ma indoiesc.

  32. Educat, manierat,civilizat, foarte bun vorbitor de limbi straine si excelent cunoscator de politica externa – vi se pare ca se incadreaza in tiparul omului politic de azi ?

  33. “Mai conteaza Geoana in ecuatia politica?”

    Nu. Adica, n-ar trebui. Desi are toate datele unui politician occidental de succes (educat, cu bun simt, competent, instruit), n-ar trebui sa-si mai gaseasca locul in nici un partid din opozitia de astazi. PSD-ul ar face bine sa-l izoleze, laolalta cu Mitrea, Oprisan, Rus, Dancu si alti basisti camuflati din interiorul partidului. Alegerile din 2009 s-au pierdut din cauza lui, nu din prostie, ci pentru ca “a trantit meciul”, cum se spune in sport. Lumea ii reproseaza vizita relaxanta la Vantu, dar nu e numai atat… Intai au fost vizitele la Moscova, facute pe sestache, servite apoi lui Antonescu pentru a avea cu ce-l ataca (n-a inceput atacul Basescu, ca sa nu bata la ochi) si lasate neexplicate. Apoi, a adoptat o suspecta atitudine de non-combat in confruntarile televizate, cam ca Gary Goodridge in meciul cu Morosanu: s-a lasat lovit in nestire, fara a riposta convingator, de teama sa nu-i scape vreun “lucky punch” adversarului care n-avea nici o sansa in fata lui. La vremea aia, nu prea banuiam, dar lucruri care s-au intamplat ulterior m-au condus la concluzia asta: Geoana e omul lui Basescu (nu de buna voie, ci la ordin). Altfel, de ce l-ar fi retras Basescu pe Diaconescu (in ultimul moment) din cursa pentru sefia PSD, in favoarea lui Geoana ? Si mai cred ca marturia video postata pe blog de catre Geoana (in care-l para pe Ponta ca l-a-nvatat sa minta poporul) a fost facuta tot la comanda Cotroceniului; a fost un gest atat de prostesc, incat nici el, prostanacul, nu s-ar fi gandit sa-l faca.

  34. Sa ne ferim de sentinte definitive. Cei care opereaza cu “niciodata” si “pentru totdeauna” limiteaza infinitul si ideea de evolutie.

    Mircea Geoana a facut o greseala imensa, si nu doar ca ne-a dezamagit dar, pe multi, i-a nenorocit la propriu.

    Daca mai are sau nu viitor politic depinde de capacitatea lui de a invata din greseli si de disponibilitatea de a-si recunoaste marea eroare de la alegeri intr-o forma cat mai sincera, cat mai convingatoare si cat mai cu sentimentul responsabilitatii fata de cei ce-i duc in spinare consecintele.

  35. Nu pot sa cred….Vad ce-a scris Armand D.,acum de Geoana…
    D-le Armand,sper ca vei citi ce scriu;ma rog,daca vrea D-nul Victor sa lase “la vedere” mesajul?! Am citit cartea ta. Esti mare!!! Desi nu inteleg psihologia(sunt prea multe noutati in psihologie),m-a ajutat matusa-mea sa inteleg. Pacat ca nu se mai gaseste cartea ta! Nu poti sa reeditezi? Sau mai publici o carte? Si,iarta-ma ca te intreb,esti persoana feminina? Iar Armand Dusovski ti-e pseudonim? Dacxa da,atunci ai fi precum Aurore Dupin alias George Sand sau,pe-aproape…
    Cum as putea sa iau legatura cu tine?

  36. 1.Mircea Geoana este foarte bun in fruntea senatului.
    2.Nu regret o clipa ca nu am votat pe Ciclop nici in 2004 si nici macar in 2009 – in acel an votind Mircea Geoana.
    3.Nici nu se discuta ca in actualul context talentele sale diplomatice erau binevenite pentru tara si poate treceam mai usor prin situatia in care se gaseste tara.
    4.USL ar trebui sa cumpaneasca cu grija viitorul canditat la presedintia Republicii. Ar fi foarte potrivit in aceasta functie.

  37. Da, contează! Nu găseşti pe oriunde un diplomat de asemenea calitate. (Eu cred că a învăţat din greşeli, M*Ali 😉 ).

  38. Cred ca Geoana face parte din alt film.
    1. Este o mare diferenta intre el si Hrebenciuc, Dragnea, Mitrea, si alti PSD-isti (in favoarea lui Geoana)
    2. A gresit rau de tot in managementul relatiilor publice cu persoane controversate (vezi spa-ul de la Vantu). A incercat sa fie golan (desi nu stia cum este sa fii golan) si desi a vrut sa nu se afle, a facut greseala capitala: s-a aflat.
    3. Nu a stiut sa piarda. S-a bucurat ca fraierul (cand altii din tabara lui stiau ce se intampla!!!) si a reactionat prost dupa aceea.
    4. Nu a avut curajul sa demisioneze dupa alegeri si s-a luat in gura cu Ponta.
    5. Cele de mai sus ma duc cu gandul la episotul cu scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Constantinescu in care il critica pe Iliescu. A incercat sa-si pastreze postul dar nu a dovedit decat lipsa de caracter. Si s-a aflat (din nou).

    In concluzie cred ca Geoana are putine sanse de revenire. Dar, depinde si de interesele mogulilor (atat cei politici cat si cei de presa). Nu ar fi prima data cand se spala “cadavre”. Asta in loc sa se caute fete noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.