Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Mafia taie cărţi în tripoul din piaţa mare

Mafia taie cărţi în tripoul din piaţa mare

Pe vremea guvernării liberale a cărei grea moştenire o invocă astăzi papagalul său de serviciu adus de la Cluj cu ditamai gaşca după el, Traian Băsescu se lamenta a neputinţă că mafia a ajuns pe masa Guvernului. Vestea bună e că şeful statului nu s-a înşelat; deci, dacă n-ar fi un preşedinte slab, ar fi un analist bun. Veste proastă e că, în mandatul de cumetrie al coaliţiei pe care el însuşi a năşit-o, mafia chiar taie cărţile care se fac în tripoul de la Palatul Victoria.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

40 thoughts on “Mafia taie cărţi în tripoul din piaţa mare

  1. Ma indoiesc ca un om atat de subiectiv si obsedat de propria persoana ar fi vreodata un analist bun. Rechinul ce-si detecteaza prada de la mare distanta este la fel de precis si nemilos ca si Basescu dar in acelasi timp tot atat de lipsit de un adevarat simt analitic precum domnul presedinte.
    Folosind acum chiar discursul lui Basescu, putem legitim concluziona ca domnia sa si-a depasit toti predecesorii corupti, trecand la next level, devenind initiatorul, patronul, girantul si intaiul reprezentat al unui sistem de-a dreptul mafiot.

  2. Pai cum sa fie un stat de drept daca totul pana la cel mai inalt nivel e mana in mana cu anumite cercuri infractionale.ma scarbeste inclusiv faptul ca un judecator da o sentintza asta referitor la cei de la mall cum ca nu sunt o amenintzare sociala.haida de aveti orbul gainilor sau credeti ca ne-ati legat pe toti la ochi si nu mai vedem nimic..nu ca nu ar fi corupti si politicieni de pe alte meleaguri da aia de acolo o fac putin mai voalat nu de alta dar la altii legea isi cam spune cuvantul.sper ca sa ni se instaleze si noua cat mai curand ANTIVIRUSUL ca sa scapam de “virusi” ca e foarte rau virusata Romania saraca e aproape in prag de colaps.

  3. Hoţul strigă hoţul! Păcat că ţara a ajuns aşa de rău..

    România e o ţară frumoasă, păcat că e locuită

  4. Da, şi unora le şi place că au un Don în capul statului, mai don decât orice Corleone. Ăia aveau la îndemână o mică gaşcă (secretă) de pus să le facă treburile murdare, ăsta are PE mână un guvern întreg gata de orice nelegiuire pentru a-l mulţumi. Să-i trăiască, ca să-l mătrăşească! Cât mai repede dacă s-ar putea, altfel, după cum “fac” sociologii “cărţile”, mai prinde un mandat Don Băsrleone.
    (Sigur îl va prinde, de-l va avea drept contracandidat NUMAI pe preaplecata-i slugă, Geoană.)

  5. Dupa cum stau lucrurile imi amintesc de bancul cu galera.Intr-o zi seful de echipaj vine si le spune vaslasilor”baieti am o veste buna si una rea.Mai intai vestea buna:s-a schimbat capitanul!Vaslasii ura,ura,ura…si acum vestea rea:noului capitan ii place schiul nautic”!Daca ma uit in urma si nu numai la ultimii patru ani,realizez ca am primit vesti bune,s-au schimbat capitanii dar si vestile rele,tuturor le-a placut “schiul nautic”.Vor veni noi alegeri prezidentiale si chiar daca vom primi o veste buna ma tem ca noului capitan sa nu-i placa cine stie ce…

  6. Mă întreb, şi vă întreb,nu cumva în mod deliberat au fost”conduse” lucrurile astfel încât ele să fie un “preambul” al dictaturii?
    Nu-l vedeţi pe “crucişător” că tace mai mult decât îi este obiceiul?
    Până acum era atât de “vocal” şi-şi spunea părerea întrebat sau nu în toate câte se întâmplau.Acum tace.De ce oare?

  7. nu cred ca mai e nevoie de argumente care sa dovedeasca faptul ca Mafia conduce pe fata Romania… un om obisnuit poate fi inchis pt. simplul fapt ca injura pe strada,pe cand un interlop nu prezinta pericol public nici magar cand provoaca o incaierare cu arme albe intr-un spatiu public…

  8. Daca eram o tara normala , atunci cand traian basescu a spus ca ” Mafia a ajuns pe masa guvernului ” trebuia sa si dovedeasca .
    In timpul guvernarii Boc , membrii ai lumii interlope au ajuns sa stea la masa guvernului si sa decida cine sa fie noul ministru de interne .
    Este foarte sugestiva melodia pe care ai pus-o domnule Ciutacu !

  9. Bineinteles ca aveti dreptate

    Domnul Basescu desi este un presedinte slab din punct de vedere al utilitatii – putem spune chiar inutil pentru populatie – este nu numai un bun analist dar si un bun aplicant al propriei analize. Omul pune in practica ceea ce analizeaza si urmareste cu determinare obtinerea rezultatelor scontate.
    Insa acesta caracteriazare a domnului presedinte e similara cu estetica grotescului. E ca si cum s-ar analiza dibacia cu care a fost planificata o hotie. E utila pentru a nu mai da prilejul acelei hotii sa se infaptuiasca desi analiza in sine implica dezvaluirea unor adevaruri mai putin placute – cel ca cineva a fost pacalit – in cazul acesta noi ca popor. Daca stam si ne gandim doar la cate persone politice puternice a cam distrus domnul presedinte ne cam facem o idée de puterea gandirii sale si a echipei guvernamentale. Este fara doar si poate cea mai bine organizata mafie de dupa 1989, cea mai bine organizata haita de hoti si partea nasoala este ca se restructureaza mandat dupa mandat si acomodeaza – uneori doar temporar – si alte miscari de exemplu PSD-ul acum.
    Tocmai pentru ca este o hotie asa de mare aceasta caternica guvernamentala trebuie oprita dar nu trebuie nimeni sa se indoiasca de puterile echipei prezidentiale mai ales daca aceasta se va afla in disperare de cauza – in toamna.

  10. da’,nu-nteleg,interlopii astia aveau sau nu arme albe asupra lor? ca,din cate stiu eu,e ilegal & portul de arme albe. de ex.,eu am fost chemat la militie pt. ca ma intorceam noaptea de la munca,avand asupra mea un cutit pe care l-am luat sa-l ascut. chiar daca-l aveam infasurat in ziar,de amenda tot n-am scapat. am fost nevoit sa vin la militie & cu maistrul care mi-a dat voie sa-l ascut.

  11. Patriciu e de vin! Pe bune, nu glumesc şi nici nu încerc s-o ridiculizez pe jurnalista PD-L Andreea Pora! Patriciu e de vină pentru că n-a vrut să-i cedeze lui traian Băsescu o felie din afacerile sale. De aceea a început scandalul în Alianţa D.A., de aceea Patriciu s-a trezit legat şi băgat la beci, de aceea Băsescu a negociat încă de acum doi-trei ani cu alde-de-alde Hrebe coaliţia asta de azi, de aceea ne aflăm unde ne aflăm! Patriciu e de vină! Ce mare lucru era pentru el să-i cedeze lui Băsescu o felie de tort, ca să se liniştească marinarul? :-)))))

  12. Nu mafia a ajuns pe masa guvernului, ci guvernul sta la masa cu mafia. E in ograda lor, face parte din gasca. Altfel, cum se poate numi un presedinte asupra caruia planeaza suspiciunea ca a vandut flota, daca nu mafiot?!

  13. Oameni buni, acesta este visul domnului Basescu!
    Nu a declarat dansul ca si-a vazut visul cu ochii?
    Toate bune si frumoase daca Zana Maseluta indeplineste din cand in cand visele presedintilor insa visele lor frumoase sa nu fie cosmarurile noastre!

  14. Dle.V.Ciutacu,

    …stiti…in problema cu “un presedinte slab…” (o fi avand mai putine chilograme ca altii…si poate par pe cap la fel de putin ca dl.Marko Belo, dar….) dar ce ziceti daca in loc de autonomie teritoriala…”pentru ca…secuii(?) isi doresc” , cum zicea nu’shciu unde dl.Marko Belo, le-ar da (sau i-ar ajuta) Dl.Presedinte al Romaniei, autonomie individuala secuilor si acestia si-ar primi pamanturile, drepturile,titlurile de proprietate asupra pamantului(pamanturilor) bunicilor sau strabunicilor inapoi, legal, binenteles, dupa legile romaniei?! -zic si eu doar…nu dau cu paru’.Mi s-a parut ca Dl.Presedinte “simte” el ceva da’ nu’shciu cum se respecta legea in…zona aceea.Stiu un urmas de-al unui secui care…ar avea ceva pamant pe-acolo…da’…

    Poate s-ar respecta asa mai bine si legea…Pamantului.

    O seara minunata va doresc,Dle.V.Ciutacu !

  15. Acum ceva timp, o “doamna” a zis ceva de genul: “Gura, ca acum noi suntem la putere” si avea dreptate. Asa e si acum, stanga si-a dat mana cu dreapta si impreuna au undeva la 70 % din ..nu stiu din ce (sprijin public, voturi, voturi din cele exprimate), dar au puterea deplina in stat. Orice am spune noi sau voi, nu se mai poate intampla nimic. Nu ajung la polemica ieftina, vb de trusturi media, insa intreb simplu, cand 70 % din puterea politica merge intr-un sens, ce se mai poate intampla sau face? Sa spunem ca mass-media constata un abuz, unul special, sau doar unul in plus, ce se poate face? Rascoala? Revolutie? Miting? Sa fim seriosi, putem doar psune vorbe goale, ce nu aduc nimic nimanui, putere e la ei, noi suntem doar spectatori. Daca nu ma credeti, astept sa imi spuneti cum e

  16. @G.P.R
    Ai zis bine al bunicilor si eventual al strabunicilor ca daca mergi un pas mai in spate in istorie o sa constati ca prin alta tara se gasesc pamanturile stra-strabunicilor si cele de aici apartineau altcuiva decat ungurasilor simpatici si latifundiari:)

  17. Oricine ar fi Mafia va rog, nu-i scoateti pe liberali ( ma rog, guvernantii de acum 1 an) basma curata numai pentru ca se opun lui Basescu! Toti sunt la fel!
    Nu de alta dar nu mai scapam de ei pe toate Antenele, de parca ar fi unica opozitie!

  18. @ruxi: nu am nici un parti pris cu liberalii, imi sunt egali. momentan, fie ca va place sau nu, ei sunt singura opozitie parlamentara. d’aia-i cheama toata lumea, ca-s unicii liberi si disponibili la vorbit.

  19. În toate studiourile televiziunilor, s-au adunat “aleşii noştri”, şi analizând ei aşa cu patos, au dat cu nişte vorbe, de ziceai că acu’- acu’ răstoarnă lumea cu susu’-n jos, da’ recunoscând franc şi fără echivoc: “Dom’ne io nu pot să fac nimic, nu-mi permite legea!”. Da’ bine alesu’ şi unsu’ poporului lu’ Dumnezeu, de ce te-au trimis acolo ăia de te votară, nu cumva să faci nişte legi clare, eficiente şi pe înţelesu’ tuturor? Ori te-o fi obligat vreunu’ să te bagi la ceea ce n-ai fost, nu eşti, şi nu vei fi niciodată în stare să faci? Ia să-şi de demisia toţi aceia care mai spun odată că el nu poate! Sau o fi căpătat subit “caşcavalită cronică” de nu se mai pot lepăda de dânsa?

  20. Rogu-va dle V Ciutacu sa faceti aceste aprecieri si in DIRECT la emisiunile de larga audienta de la A2,3, numai asa veti reusi sa incitati la o discutie realmente deschisa NU mascata de “filele blogului Dvs’
    Succes si inainte ca “ziceti bine”, felicitari si numai de bine!!

  21. Salvaţi-l pe dom’ Costel!
    Haideţi să facem cu toţii o de campanie de strângere semnături, ca bietu’ dom’ nea Costel Iancu, să poată candida la “ieuroparlamentare”! Ce-ar fi rău în asta, că doar şefu’ lu’ dom’ nea Costel, a candidat şi s-a ales, prin 2004, dacă nu mă-nşel…

  22. Cea mai mare nenorocire pentru Romania, in viitorii 6 ani, va fi realegerea in fruntea statului a lui TRAIAN BASESCU. Nici nu vreau sa ma gandesc CUM VOM AJUNGE!
    Alegerile presidentiale din aceasta toamna sunt cruciale pentru viitorul Romaniei. Daca acest smecheras va obtine un nou mandat, va fi vai si amar de noi!
    Nu stiu care vor fi contracandidatii lui, insa faptul ca mai sunt doar 6 luni si nimeni nu s-a lansat serios in lupta presidentiala, este un lucru deosebit de grav.
    Cel mai important moment din ultimii 20 de ani va fi alegerile ppesidentiale din aceasta toamna. Tiranul trebuie alungat si noi romanii o putem face. Oricine altcineva, in afara de TRAIAN BASESCU.

  23. Buna seara d-le Ciutacu,

    Iertati-ma,daca nu ma refer la ce am citit mai sus.
    Imi place la nebunie ce ati postat,deasupra, la categoria”Ce dixtractie,ce mishteaux”:”Base pedepseste crunt laptopul lui Stan”!
    Inca o data imi cer scuze,mai ales ca ati scris “Comments off”,dar mi-ati dat un moment placut inainte de culcare.
    Va doresc numai bine.
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  24. Domnule Victor Ciutacu vad ca va place trupa Parazitii . Ati devenit baietas de cartier ? 🙂
    Mie imi place cand cei de la Parazitii vorbesc despre muzica romaneasca , despre tutele din muzica romaneasca. Moartea intreaba de tine si Shoot yourself , imi plac melodiile astea.

  25. @DirtyOne
    Ca să fim drepţi cu “doamna”, exprimarea ei a fost ceva mai… doctă. 😀
    “Ciocu’ mic, că acum noi… “

  26. Domnule Ciutacu, statul in sine este o gasca de “cetateni” care folosesc monopolul statului in scopul propasirii personale si jefuirii majoritatii populatiei.Chestiunea cu mafia este, daca vreti, o problema de “pedigree”.Noi romanii sintem cam “trufasi”(prin antichitate zicea unul despre traci) fiecare boier cu cnezatul sau voievodatul lui(suflatul in ciorba interzis). Apoi avem o lunga traditie fanariota iar istoria noastra moderna are un numar mare de comploturi si tradari.De la comunisti am mostenit vreo 70000 de ofiteri de securitate organizati intr-o “mafie” pe principii si metode de diversiune invatate de la o “ilustra” institutie, KGB-ul. De la revolutie incoace arta dezinformarii si creerii de curente de opinie cu scopul mentinerii la putere a “fostei clase privilegiate” a atins culmi nebanuite.Manipularea populatiei cu nerusinare folosind televiziunea,dupa revolutie, reprezinta una dintra cele mai mari”realizari” a mafiei securisto-comunista. Colac peste pupaza mai sintem si “latini” cea ce ne apropie de democratiile besmetice cum este cea italiana sau cele din America de sud.Ce sa-i faci pedigree prost!! Problema este ca acum dezvoltarea fara precedent a coruptiei in statul poreclit de drept(vina exclusiva a justitiei) si proliferarea infractorilor in regim mafiot a inceput sa atenteze la viata si bunurile populatiei.Aici incepe reactia de aparare a “maselor” cu intrebarea :ce e de facut?? Well ….in primul rind, parerea mea este ca, parafrazindu-l pe unul din secolul trecut ” razboiul este prea important sa-l lasam pe mina generalilor”. Adica, consider ca aceasta grava situatie nu poate fi lasata pe mina “politicienilor alesi”, a politiei si justitiei, nici chiar a elementelor cele mai lucide din presa si viata civila. Aici este nevoie de o actiune bine gindita propagandistic care sa foloseasca frica cetatenilor individuali cu scopul de a crea o miscare politica de masa pentru a restabilirii controlului popular asupra justitiei si chiar preluarea puterii in stat cu scopul incarcerarii si desfiintarii retelelor mafiote. O mega organizatie cu scopul eradicarii coruptiei si crimei organizate cu participanti indiferent de convingeri politice, asociati in scopul opririi procesului de “DECIVILIZARE” si reintoarcerea Romaniei la o tara civilizata.Conducerea si organizarea unei astfel de organizatii necesita inteligenta,caracter,devotament pentru cauza, rezistenta la “atacurile mafiilor”,clarviziune in cea ce priveste tradarea si alte multe calitati ale unor suflete nobile !! Credeti ca mai exista asemenea oameni ???

  27. Sunt intrutotul de acord cu observatile dvs. insa trebuie sa cautam cauzele si motivele pentru care traim intr-o societate bolnava de “criminalitate” si nesiguranta.
    Raspunsurile sunt relativ simple: avem siguranta pe care o meritam, conducatorii pe care noi i-am ales si legile pe care indirect noi le-am adoptat. Ca atare ori ne adaptam la situatia de fapt ori schimbam lucrurile.
    In ceea ce priveste siguranta cetateanului este nevoie de cateva precizari: nu putem cere politistilor, procurorilor si judecatorilor sa aplice alta lege decat legea romana; iar legea romana are lacune grave generate chiar de legiuitor. In fapt un procent mare din alesii nostri sunt avocati si nu ne putem astepta ca legile promovate de acestia sa faca viata grea clientilor dumnealor.
    Insa cea mai mare cauza de insecuritate sociala este data de legislatia (si practica judiciara) din domeniu judiciar – fiscal. cel mai important aspect este dat de diferenta majora dintre legislatia unor state puternice si legislatia romaneasca in domeniu veniturilor ilicite. Daca politistul/procurorul american, englez are posibilitatea legala de a confisca bunurile si veniturile a coror origine licita nu poate fi probata de catre acuzat, legislatia din Romania ce ofera?
    Raspunsul meu este urmatorul: NIMIC ! Ca atare, in cazul in care doriti pormovarea unri politici judiciare de effect in Romania, puteti incepe prin a discuta public despre instrumentele legale ogerite politistilor si porcurorilor.
    Dumneavoastra, ca scriitor, avesti nevoie de un calculator sau, in cea mai proasta varianta, de un creion si o coala de hartie pentru a va transforma gandurile in scriere. Acelas principiu se aplica si in cazul politistilor.
    Un exemplu elocvent este fenomenul traficului de droguri. Puteti face o ancheta pentru a stabilii pentru anul 2008 totalul persoanelor condamnate pentru trafic de droguri precum si bunurile si banii confiscati prin hotarare judecatoreasca. Pentru informarea dvs. preliminara pot sa afirm ca aceste confiscari tind spre cifra ZERO.
    In comparatie cu Romania, situatia este in totala opozitie cu practica americana unde politistii si porcurorii tintesc cu precadere produsul infractional pentru ca legislatia lor s-a adaptat rapid evolutiei fenomenului judiciar.
    Intrebarea mea (retorica de altfel) este: ne meritam sau nu soarta de amarati?

  28. de 20 de ani sint observator atent al evolutiei acestei tarisi am ajuns la concluzia ca la noi n-a fost revolutie. de fapt in 89 a inceput un razboi pe viata si pe moarte al celor din aparatul de partid si de stat al lui ceausescu.singurul lor scop fiind sa puna mina pe toate avutiile acestei tari.cum n-o puteau face pe fata ne-au luat prin invaluire ba ca trebuie sa aderam la nato ba la uniunea europeana si uite asa am ajuns unde sintem acum. o tara fara economie, agricultura,banci,resurse naturale. mai nou s-a vindut si ceva ce inca nu era al nostru. cum se zice au vindut si pielea ursului din padure doar comision gras sa iasa.si uite asa am ajuns de nu ne respecta nimeni pe plan international.parca sintem blestemati sa fim condusi de toti incompetentii si hotii din tara asta. sint foarte suparata si revoltata pt. ca noi cetateni onesti sintem buni doar sa muncim sa-i imbogatim pe altii ca si cum n-am avea dreptul la o viata mai buna.pina cind vom mai fi generatii de sacrificiu??

  29. se taie… in timp ce melteanu’ e furat de peisaj: madam deu plechcoa, coperta anastase, ritzi pitzi, fomeia sarma, logana sarbu.

  30. In viziunea lui Boc si Base, Mantoc si dom’ Costel prezinta o mai mare incredere decat membrii corpului de control. Demagogia si obraznicia acestui Boc sunt in mod cert invers proportionale cu inaltimea lui.

  31. Si azi a mers la puscarie un batrin de 80 de ani! Un mare MAFIOT care trebuie dat de exemplu pentru calitatea actelor din Justitia noastra. Scirba!!!!

  32. Din pacate eu cred ca Romania nu mai are nici o sansa, au mai furat si altii, au mai incalcat legea si altii dar mai cu perdea, astia fura pe fata fara teama si fara jena..daca mai scapam de ei vreodata sa fim fericiti dar eu cred ca deja e prea tirziu..asemeni termitelor au ciuruit tara asta, au ros tot ce a fost de ros…iar tara ma tem ca se va prabusi subrezita de termitele portocalii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.