Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Jack şi vrejul de umilinţă; trist destin…

Jack şi vrejul de umilinţă; trist destin…

România politică a ajuns la stadiul de nebunie patologică. Raţiunea este pe cale de a fi scoasă definitiv în afara legii. Oficinele, acoperiţii din presă şi uneltele puterii delirează, rostogolind, unii din ticăloşie, alţii din slugărnicie, scenariul aberant al tentaivei de lovitură de stat căreia i-a supravieţuit miraculos Providenţialul. Părintele găinii care naşte pui vii îşi bate joc la bătrâneţe de tot ce-a făcut bun în carieră, îşi dă ochii peste cap în compania unuia pe care-l dăduse în judecată pentru acuzaţia de turnătorie plecată şi rostogolită din studioul lui, extrage scenarii fantasmagorice, de om cu febră mare şi pixul după ureche, din buzunarul vestei de piele şi-i înjură cu ochii scoşi toţi mogulii care l-au plătit după Revoluţie.

Ajuns, după slugăreala la curtea Elenei Udrea, coleg de idealuri şi de încartiruire cu Ioan Talpeş, George Roncea, Andreea Pora, Mircea Marian, Grigore Cartianu, Nicoleta Savin şi Radu Moraru, jonglează neobosit cu mingea pe nas, poate o băga stăpânul mâna-n găleata cu peşte. Imaginea teribilă a lui Ion Cristoiu îngenuncheat în faţa celui pe care-l dispreţuia public, bătând apăsat şi umil cu fruntea în ţărână a îndurare, mi se pare cea mai cruntă şi eficientă răzbunare a lui Traian Băsescu pentru ce a îndurat la Sinteza zilei, strângând din dinţi, în primul său mandat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Jack şi vrejul de umilinţă; trist destin…

  1. Nu mi-a placut niciodata de Cristoiu . Cam din vremea gainii cu pui vii . Desi am apreciat talentul cu care a impus EvZ in prima jumatate a anilor ’90 . Era ceva nou (cred ca modelul era Universul interbelic – am citit cateva zeci de numere din acel ziar la Biblioteca Universitara din Cluj) . Desi nu ma crede nimeni acum , eram convins (inca din vremea in care era invitat cvasi-permanent al Sintezei) ca e omul capabil sa “intoarca armele” oricand . Cel mai tare ma supara enunturile cu iz de sentinta pe care le emite . Cu aroganta . Ia cateva inregistrari din “Sinteze” si uita-te cand cineva spunea ceva ce nu-i convenea cum incepea sa priveasca in sus pe pereti , in sensul ca “cate prostii trebuie sa ascult” . Cred ca nici macar nu merita atata atentie . Nu sunt de multe ori de acord cu Badea (mai precis , cu felul in care o spune decat cu ceea ce spune – acolo avem multe opinii comune) , dar faza cu “incerca sa semene cu un ardei umplut” (sau asa ceva) a fost de nota 20 .

  2. LIPSA CELOR SAPTE ANI DE ACASA SI A OBRAZULUI GROS (DE SORICI) IL FACE O SPECIE DE CARE ESTE BINE SA TE FERESTI,SA IL EVITI,SA TRECI PE TROTUARUL OPUS,SA NU TE SIMTI OBLIGAT DE BUNUL SIMT SA SALUTI UN ASEMENEA SPECIMEN.

  3. Acest om detine unul din cele mai jegoase caractere. Cred ca Octavian Paler ar fi disperat pana la sinucidere daca ar vedea in ce hal a ajuns partenerul sau de emisiune din fiecare miercuri seara de la Antena 3. Am ajuns sa-mi fie scarba de cartile pe care i le-am citit. Mai jos nu se poate!!! Sau da,fiind vorba de ion cristoiu?

  4. @everybody: asta nu-i un perete de injurat Cristoiu! daca aveti ceva de scris in context, v-as fi recunoscator s-o faceti, daca nu, abtineti-va!

  5. De la Veselia generala i se trage,acum arata mai bine ceea ce a fost odata,pe mine nu m-a pacalit cu gaina materna,ce flacau eram odata.Acelasi ardei umplut,nu face decat sa-si bata joc de batranete,se spune ca devii mai copt odata cu trecerea anilor si modul cum o face ma duce clar la o concluzie trista.Este tare greu sa tii stacheta ridicata trebuie si putina manjala.Presurile le-ai enumerat si e chestiune de timp sa le terfeleasca basescu si pe ele,se stie,nimeni nu scapa de bombeul prezidential.Lovitura de stat e in mintea lor bolnava si fara neuroni activi.

  6. Chiar ma intrebam azi ce polita cumplita plateste Ion Cristoiu de a ajuns sa se umilieasca in halul asta sustinand cu patos niste teorii la fel de SF ca alea cu “agenturili straine” care au provocat Revolutia sau ce-o fi fost ea in ’89. Ce pacat si ,da, mai ales pacat ca Supremul are parte de o asa stisfactie !

  7. E plina istoria acestei tari de tradatori, lingai si pupincuristi.Cristoiu si altii ca el se vand acum pe cativa galbeni, incercand sa induca putinii oameni care ii mai asculta in eroare cu fel de fel de scenarii, care mai de care mai tembele, poate,poate o pune romanu` botu`.Exceptie face madam pora, ea chiar cred ca e pe aceeasi frecventa mentala cu marinaru`.

  8. N-am prea rezonat cu Ion Cristoiu nici inainte de stanga-mprejur, cu atat mai putin dupa. Nu l-am considerat nici Maestru, nici Piticul din Gagesti. I-am admirat instinctele de manager de presa cand era la Zig-Zag si mai apoi la EvZ. Si cam atat. Daca povestea cu dosarul de reala, da, are un destin trist. Acutizat si de incapacitatea de a-si asuma trecutul. Asta abia il face sa fie las. Altfel, se potriveste bine in peisajul (politic, de presa, cetatenesc) din Romania. Doar inca unul care linge unde a scuipat.

  9. deci
    1. acum cca 2 ani am postat la tine o critica la adresa lu’ cristoiu. m-ai facut muci. ca de ..erati in aceeasi barca.
    2. voi scoateti scenarii in fiecare zi

    asa ca…

  10. O fi o dovada a faptului ca fiecare are un pret?
    Dvs. l-ati recunoscut public:1 mil euro. Diferenta e ca al dvs este pretul de a pleca si a nu mai spune nimic, pentru altii a fost gasit pretul a de linge unde au scuipat,de unde au fost scuipati. E trist pentru ei ca nu vad (sau nu vor sa vada), la ce umilinta groaznica sunt supusi.
    Sper din suflet ca dvs. sa nu aveti al doilea pret…

    Cu acelasi respect,
    Violeta Nita

  11. Totusi, oare ce s-o fi intamplat cu el? E greu de crezut ca s-a sucit pur si simplu. Trebuie sa fi fost ceva care a declansat schimbarea asta a lui.
    Altfel intr-un fel il inteleg, chiar daca acum si-ar da seama ca a gresit, nu mai are nici cum sa se intoarca si nici unde sa se mai duca. Ar trebui sa stea acasa, dar asta nu cadreaza cu personajul!

  12. @ ciutacu,
    Daca nu e un perete de injurat cristoi, de ce ati deschis subiectul intr-o maniera profund dispretuitoare? Mie nu-mi place personajul pentru ca a dat tonul tabloidizarii in presa serioasa, dar daca nu era el aparea sigur un altul. Daca tot va atacati colegii de breasla, de ce nu deschideti un serial in care sa-i includeti si pe cei care injura la baselu’ (stiti bine ca multi au probleme la coloana)? In plus, cum ramane cu acel “maestre” slugarnic din perioada in care “presta corespunzator”?

  13. Nu vreau sa fiu inteles gresit, reprosurile la Cristoiu sunt motivate. Ideea e ca ai (aveti) mai multe posturi despre Cristoiu decat despre oricare alta persoana care are cel putin la fel de multe defecte dar presteaza de cealalta parte a terenului.

  14. NU MAI CITESC REVISTA HISTORIA PENTRU CĂ E CONDUSĂ DE UN ZIARIST CAMELEON LA FEL CU PERSONAJUL DIN NUVELA CU ACELAŞI NUME DE A.P. CEHOV. ESTE POLIŢAIUL DIN NUVELĂ PERFECT.

  15. Imaginea e, intr-adevar, teribila… La urma urmei, poate ca viata asaza pe fiecare in locul pe care-l merita.

  16. @blackman:
    1. eu nu i-am spus niciodata “maestre”. schimba destinatarul intrebarii
    2. Cristoiu e unicul dintre cei alaturi de care am lucrat care azi pupa unde a scuipat ieri
    3. am deschis subiectul fiindca asa am vrut eu, iar tu n-ai nici o cadere sa faci pe inchizitorul
    @ Iolanfd: te fac muci si acum daca mai continui sa aberezi

  17. L-o fi ajuns foamea in vremuri de criza “mondiala”. S-or fi scumpit camasile in carouri si vestele din imitatie de piele. Etcetera. Pot exista multe motive pentru care cineva isi muta curul dupa alte “deontologisme”.

  18. @mircea: “…Octavian Paler ar fi disperat pana la sinucidere daca ar vedea in ce hal a ajuns partenerul sau de emisiune…”

    Nah…imi amintesc foarte limpede ca Octavian Paler il cam ignora , tratandu-l cu un usor dispret (chiar statea cam cu spatele la el) , cunoscandu-i , probabil, caracterul marunt si trecutul de turnator al presei de dinainte de 1990.

    Trist (pentru el) e ca tot n-o sa scape , in ciuda faptului ca se umileste intr-un mod inimaginabil. Basescu l-a trimis, mai intai, sa linga peste tot pe unde a scuipat intre 2005-2008 (Moraru , Turcescu , Pora , Cartianu). Apoi , intr-o buna zi , cand o sa-i convina lui Basescu , vor aparea pe Hot News file din dosarul lui de turnator.
    Culmea e ca insusi maestrul spunea la Sinteza zilei ca nimeni n-ar trebui sa creada in cuvantul lui Basescu , ca nu-si respecta niciodata intelegerile.

  19. Si care-i noutatea?

    Singura intrebare care se merita pusa e cine dintre intransigentzii de azi va fi noul cristoiu de maine pupand curul elenei udrea sau al succesorului ei oricare ar fi acesta ?

    Atat .

    Sigur, sigur “noi nu, niciodata, noi nu” daaaa pe ce va bazati altetzele vostre cand rostititzi asemenea verdicte categorice ?

    Mie personal a inceput sa-mi fie frica, a inceput sa-mi fie frica de erorile mele de “verdictele” mele.

    Cat despre voi jurnlistii sincer , ….., de ce v-ar crede cineva ? Ce realizari deosebite va recomanda in pozitzie de Phytia sau cea de vestitor al lui Mesia ?

  20. e tragic ce a patit nenea asta, ca nu cred ca poate fi atat de prost incat sa creada ca duce de nas pe cineva. singura intrebare e “cu ce il are la mana, asa dintr-o data, base pe cristoa?” oricum, trebuie sa fie ingrozitor ce a facut ori el ori cineva de care ii pasa. sartre spunea ca intotdeauna ai o iesire. trebe doar sa nu iti fie frica de ea, ca doare. sper doar ca jegul in care a ajuns sa ii fie rasplata si sa nu fie doar o victima nevinovata. nu de alta, dar e oribil ce a ajuns.

  21. Pe cat punem pariu ca, daca pica PD_L, va injura si partidul si pe al lor conducator… si Pora si Cartianu si multi altii…

  22. “Parintele gainii care naste pui vii” era “Maestre” la Sinteza Zilei.
    De aia n-are ursul coada in Rromania.
    Ptr ca o nulitate poate fi o nulitate sau un geniu, in functie de gasca.
    In rest vax albina.
    Toti, politicieni (in frunte cu basescu) si jurnalisti, va bateti pe voturile/audienta aceluiasi segment de manelisti/cocalari/pegra.
    Pe aceasta pegra a societatii, pe manelisti si cocalari ii mingiiati la cur si voi si politicienii si basescu.
    Asta o demonstreaza activitatea voastra “profesionala”.
    Toti cultivati vulgaritatea, semidoctismul, lipsa oricarui simt critic, fanatismul.
    Si dupa aia va mirati cu ipocrizie cum e posibila aceasta catastrofa generala in care ne zbatem.

  23. Nu am urmarit Delirul si nici nu am de gand s-o fac, dar daca a pomenit vreun Nume, indicat ar fi pentru acele persoane, sa ii dea in judecata pe dementii astia doi, si sa ii cocoseze cu despagubirile. Oricum , urat imbatrineste cristoiu, la fel ca Javra, cat despre moraru…zi moraru si trage apa

  24. Dat fiind faptul ca sunt de aceeasi varsta cu Ion Cristoiu, ma rog la Dumnezeu in fiecare clipa ca sa nu-mi ia mintile, indiferent de ce se-ntampla in jurul meu. PACAT.

  25. Tipic oamenilor ” interesului ” !… sau …
    ca la nunta : cine plateste , aluia ii canta mai cu spor !!!
    In rest , eu cred ca si-a dovedit talentul jurnalistic … sa mai faca loc si la ai tineri , totusi !!!…

  26. Cea ce face Cristoiu acum nu tine de calitatea de ziarist,incontestabila consider eu ci de caracterul lui slab. Ma intreb ce va face peste cati-va ani cu cei care ii scuipa acum si care,,probabil,,vor ajunge la putere??

  27. am fost coleg de liceu si de camera la internat cu fratele lui cristoiu si am ascultat de multe ori povetele pionieresti sau uteciste debitate de aceasta familie(mai putin colegul meu Andrei).ce indemnuri,ce perspective,ce prietenii cu studentii chinezi(cred ca se referea la statura)paranghelii etc. mai auzeam ca era gata gata sa ajung comunist convins(cu toate ca ,la un moment dat,chiar am crezut in binefacerile asaa zisului comunism)Nelu cristoiu…putoiu!si acum pentru cei care sunt linsi pardon, lingusiti de tatal gainilor orfane:Ca sa ajungeti la ciolan Ne-ati dat galeti pt voturi Va intoarcem,dup-un an,Tot galeti dar…cu laturi! valabil si pt J.pupaciosu

  28. Ce l-o fi determinat pe cristoiu sa schimbe macazul?! Si in ce hal… Sa vii cu un asemenea scenariu e nebunie curata. Am citit si eu aseara si m-am ingrozit. Acest om a stat langa Paler si nu a inteles nimic!!!

  29. Mi-amintesc de un articol aberant de dupa alegerile din 1992, cand sustinea intr-un editorial ca am avut doi prezidentiabili de dreapta, adica Iliescu si Constantinescu. Se straduia din rasputeri sa ne demonstreze ca emanatul din 90 tinut in punga 2 ani, ar fi un alt gaz, de data asta neflatulent.
    Baaaai, zice Boc acum la TV (prim-ministrul presedintelui cu nume flatulent de azi), ca se dau masuri de sprijinire a IMM. Ma duc sa fac afaceri ca acum ma simt sprijinit. Deh, guvern de dreapta, ce drecu…

  30. Din intamplare poza ta de la ABOUT de pe acest blog unde te prezinti asa dragutz il contine pe acest maestru sasait care mi e foarte nesuferit. Poate gasesti alta. In rest sunt prea muta in fata a ceea ce se intampla in Ro ca sa mai comment ceva.Peace!

  31. Dacă îmi amintesc bine,acest călător,în timp,pe la curtea tuturor mai marilor zilei stătea cândva alături de dl.Octavian Paler la masa unui asazis mogul.Mai mult nici nu trebuie spus pentru a arăta ce caracter are.

  32. Pentru mine reprezinta un adevarat mister trecerea d-lui Cristoiu , cu arme si bagaje , de partea cealalta a frontului . Nu cred ca banii reprezinta motivul acestei miscari . Pupincurismul nici atat pentru ca Ion Cristoiu facea presa in vremurile in care unii ,dintre actualii ziaristi , se stergeau cu delicatete la nasuc . Pana la urma , nu trebuie uitata nici perioada petrecuta de acesta la Antena 3 . Asa ca , cu regretul de a va fi pierdut , fara nicio explicatie cat de cat logica , va doresc , in continuare , d-le Cristoiu , toate cele bune !

  33. S-o fi saturat si omul sa injure mereu la fel,mereu aceeasi persoana,mereu in aceeasi companie,mereu inghesuit la masa lui Gadea,mereu cu Ciuvica si alti cativa corifei ai luptei contra dictaturii…
    Serios,acum,Victor,o schimbare face bine la charisma.De pilda,eu cand te ascult raspunzand unei intrebari,cam 90% din ce spui este complet previzibil.

  34. Daca maine ai demonstra cu Einstein a fost un retardat ai avea vreo patruzeci de sustinatori la fel de convinsi.
    In momentul in care pui un om la zis cum te astepti ca restul sa nu scuipe pe el? Asta este reflexul care s-a format.

  35. Vad foarte multe comentarii in care se spune ca Ion Cristoiu s-a dat de partea lui Basescu pentru ca acolo e puterea si banii . Vreau sa amintesc totusi ca nu e neaparat un om al puterii . N-a fost nici de partea lui Iliescu , nici mare fan CDR-Constantinescu nu a fost si a fost o buna perioada anti-Basescu . Cred ca e explicatia e mai putin simpla decat pare . Sau a intrat in criza financiara si a inteles ca-si vinde mai bine condeiul fiind de partea puterii sau e santajat .

  36. @andrei: in momentul in care intri zilnic pe un blog si postezi ce nemultumit esti de continut, ai o mare problema
    @everybody: cine mai posteaza enormitatea potrivit careia i-as fi spus EU vreodata “maestre lui Cristoiu” e banat indiferent ce (altceva) scrie

  37. Ai perfecta dreptate iar ultima fraza este chiar de exceptie. Intrebarea mea este (probabil ai mai raspuns la ea) cum de s-a ajuns la situatia asta? A fost dat afara de la Sinteza, a plecat singur, v-ati certat, l-ati batut …. ?

  38. @Garm: l-a anuntat pe Gadea, in direct, ca el nu mai vine, ca mogulii-s rai si, spre stupefactia toatala a moderatorului/telespectatorilor, ca are de platit, din cauza ca a fost administrator la nu stiu ce revista a lu’ Vantu, o gramada de bani daune

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.