Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Îţi meriţi soarta, fraiere!

Îţi meriţi soarta, fraiere!

Ai contribuit financiar la realizarea recensământului. Ţi-au bătut unii la uşă. Le-ai dat drumul în casă. Le-ai oferit o cafea. Le-ai răspuns la întrebări, unele extrem de personale, despre tine şi despre familia ta. Drept mulţumire pentru efort şi cheltuială, recensământul nu a putut fi validat. Or fi fost oamenii obosiţi. Cum să centralizezi şi să prelucrezi datele statistice, în era calculatorului, în doar nouă luni? Asta ai putea s-o faci tu, la tine-n firma privată. Sau în familie, dacă ai chef să creşti copii pe vremurile astea. La stat e imposibil. Aşa că, pe banii tăi, ai rămas vecin pe listele electorale cu morţii din cimitir. Şi cu foarte mulţi vii care, de bine ce le-a fost aici, nici nu mai ştiu cum arată România. Şi bine fac. Eşti, statistic, egalul lor. În definitiv, ai faţă de mort cu loc de veci în străinătate. (integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

132 thoughts on “Îţi meriţi soarta, fraiere!

  1. NU va fie frica, Basescu tot pica!! Sunt putin dezamagit de romanii din strainatate…totusi 1-2% prezenta la vot din cateva milioane….e putin. Probabil au fost intoxicati cu minciunile din presa straina.

    Si totusi, domnule Ciutacu, nu aveti dreptate in privinta Statisticii. Exista un calendar instituit de Consiliul European pentru prelucrarea datelor de la recensamant. Nu inteleg de ce credeti ca o cercetare statistica exhaustiva si cenzitara trebuie sa fie pliata pe o serie de alegeri, calendarul acestora din urma fiind decis DUPA cel al unui recensamant, care se organizeaza TOTDEAUNA in primul an al unui nou deceniu. La fel a fost si la Recensamantul General Agricol din 2010 iar datele FINALE au fost publicate saptamanile trecute, la fel s-a petrecut si la Recensamantul din 2002, doar ca atunci nu s-a facut o asemenea galagie pe acest subiect pentru ca alegerile au fost in 2004. De asemenea,nu inteleg de ce nu cititi legile si hotararile pe baza carora se organizeaza un recensamant. Puteti observa ca datele pentru TOATE tarile din Uniunea Europeana se vor termina de prelucrat abia in 2013 (conform calendarului) si probabil vor ajunge la Eurostat in 2014. Astfel se respecta principiul comparabilitatii datelor in timp intre diferitele tari, avand acelasi moment de referinta.( Principiul 14: Coerența și comparabilitatea. Statisticile europene au coerență internă și în timp și sunt comparabile între regiuni și țări; )

    Totodata, va amintesc ca la Recensamant nu se numara doar populatia (chiar daca pe majoritatea oamenilor asta ii intereseaza). Sunt zeci, poate chiar sute de indicatori: date privind migratia interna, migratia externa, nivelul de educatie, situatia gospodariilor (monoparentale sau bi), o serie de indicatori privind somajul, pe zone, pe varste,fondul national de locuinte,etc, CNP-uri duble (persoane (in varsta uneori) declarate de vecini de exemplu unde au avut sau inca au o locuinta dar ei traiesc si au fost recenzati si la copiii lor in gospodarie). Apoi oameni care au declarat generic “universitatea x,y sau z” si nu specializarea, facultatea pe care o fac…ce sa mai codifici in acest caz? Statisticile nu se fac pe cati oameni au absolvit Univ. Bucuresti sau ASE sau Hyperion, ci pe specialitati.

    http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2012/07/INFORMARE-rezultate-RPL2011L.pdf

  2. Stimate concetatean,

    Ti-am citit acest articol si pe jurnalul.ro si am citit si comentariile. Imi pare rau sa spun ca votul meu nu conteaza si mai mult prezenta mea nu conteaza atunci cand acei “inadaptati sociali” precum cei care posteaza acolo alaturi de “maghiari” ne-au decis soarta. Privim cum Basescu ne insulta si ne ignora laudandu-se cu 10000000 de oameni (morti, copii fara drept de vot, “basisti” si indolenti-puturosi), cu “lovituri de stat” si alte prostii.
    Da a fost o lovitura de stat. STATUL(poporul, adica noi) L-AM LOVIT CU VOTUL si acum moare de ciuda si ne ameninta.
    Te respect ca cetatean si apreciez ceea ce faci ca jurnalist.

    Sa ne ajute Dumnezeu ca “Dracul” e la noi in tara si nu vrea “sa mearga pe apa”.

    Ai grija de tine!

  3. Nu se poate sa ne facem tara noastra noi astia care am votat Da? Sa ne despartim de astia care-l plac pe Base? S-ar rezolva multe atunci. Dar nu-i mai votez pe atia de la usl ever! Numai in voi astia de la Antena am incredere. Numai pe voi v-as vota daca ati vrea sa ne guvernati.

  4. @Cristian
    Asa si? Crezi ca o sa se rezolve? Tot acasa o sa tragi, crede-ma.
    Rezolvarea nu este sa pleci, cum credeam si eu acum o vreme. Vei trai mult mai bine, dar tot o sa te doara atitudinea si modul de gandire al celor din jurul tau.
    P.S.
    Eu am turbat cand in Doha, la ora 19,30 am avut nr. 89 pe lista de vot.
    PS
    Victor, RESPECT, pentru lupta si pentru incapatanare.Avem nevoie mai mult ca oricand de voi.

  5. Victore,macar tu ai mila de cetateanul onest cu bulina pe buletin.
    Intelectualii care marsaluiau cu ALESUL acum 8 ani nu-s fraieri.
    De ce vinovat e doar cetateanul?

  6. Cerem repozitionarea geopolitica a Romaniei!

    In lumina ultimelor evenimente, si ma refer desigur la referendumul de suspendare a presedintelui Traian Basescu, s-au clarificat foarte multe lucruri cu privire la situatia noastra geopolitica.

    Daca pana acum aceasta pozitie nu a intrat in lumina reflectoarelor si a ramas intr-o umbra de mister, acum, dupa reactiile internationale la care am asistat, adevarul a iesit la iveala.

    Paharul s-a umplut!

    Cuvantul de ordine este: INDIGNARE! Si cred ca in situatia mea sunt sute de mii de romani.

    O sa expun cauzele indignarii mele pe subpuncte si la final fac apel la guvernul si parlamentul Romaniei sa ia masurile necesare pentru scoaterea de sub suzeranitate straina a acestei tari si mai ales repozitionarea ei geopolitica.

    Cauze:
    1) Printr-o imixtiune in afacerile interne ale Romaniei fara precedent, s-a impus un prag de 50%+1 prezenta la vot pentru demiterea celui a carui nume nici nu vreau sa il rostesc. Au votat 7,270,000 de romani cu DA la referendum, in conditia in care individul in cauza a fost ales cu 5,200,000 de voturi. Mai mult, la acest referendum nu a obtinut nici macar 1 milion de voturi. Si cu toate acestea, Romaniei i se impune acest presedinte ilegitim!! Cine impune? Mai ales Germania, Comisia Europeana, tot la presiunile Germaniei, si intr-o mai mica masura SUA. De ce doreste Germania cu orice pret pastrarea lui Basescu? Pentru ca el spunea DA la orice cerere a lui Merkel. Pentru ca a cedat drepturile noastre pe toate fronturile. Era un presedinte comod reprezentant al unei tari supuse. Ori guvernul condus de Ponta (dupa declaratiile sale care din pacate au trecut neobservate) s-a aventurat in a crea un bloc al tarilor din Europa Centrala si de Est, bloc care sa incerce sa blocheze deciziile nefavorabile lor din cadrul UE. Ori Germania, si alte tari puternice din Europa, nu pot accepta asa ceva. Merkel nu vrea o tara care sa formuleze obiectii, ei vor slugi.
    O alta observatie fata de politica Germaniei in regiune: intelegerea cu Rusia in ceea ce priveste federalizarea Republicii Moldova (cine urmareste evenimentele de peste Prut stie despre ce vorbesc): Se pare ca cele doua tari si-au dat mana ca sa impuna Transnistria ca componenta a Rep Moldova, intr-un stat federal. Astfel Rusia va pastra controlul asupra intregii Moldove, iar Germaniei i se vor da avantaje economice.
    2) Sa trecem la SUA. E poate momentul sa vedem si niste beneficii de pe urma „aliantei” noastre cu SUA. Ori pana acum noi am servit iar ei au profitat: Bechtel, baze americane in Romania gratis, soldati romani morti in Iraq si Afganistan, cererea lor de a le cumpara ruginiturile de F16, exploatari petrolifere ale companiilor americane, lista poate continua. Ce am abtinut in schimp? Felicitari si vorbe frumoase…Ajunge!
    3) Ungaria. Ceea ce a facut Orban zilele trecute este deosebit de grav. Prin boicotul electoratului maghiar, impus de acesta, Basescu a fost pastrat la putere. Este evident jocul Ungariei: incercarea de a slabi Romania si a o angrena intr-o lupta interna fara precedent. De pe urma slabirii Romaniei, Ungaria crede ca va putea profita si va obtine prin pasi mici dar sigur autonomia si ulterior independenta maghiarilor din Secuime. Intentia lor este evidenta.
    4) UE per ansamblu. Am intrat in UE in 2007 cu speranta ca vom creste ca si tara, ca vom deveni respectati si demni. Unde suntem dupa 5 ani? La coada Europei. Si vom fi pastrati aici. Ce ne-a adus UE? Suntem net contributori la bugetul UE!! Companiile romanesti au fost inghitite, astfel ca acum 85% din economia Romaniei e detinuta de firme straine. Le cumparam produsele in Kauflanduri, Carrefoururi, si malluri, iar ei raman cu profitul. Ce se intampla cand vrem sa recapitalizam o banca romaneasca (vezi ce s-a intamplat cu CEC)? Ne blocheaza. In schimb ei pot sa nationalizeze si sa-si recapitalizeze bancile (Volksbank de doua ori, doar un exemplu). Schengen, ne tin la portile Schengen doar pentru ca asa vrea Olanda (care are si un anume port Rotterdam, cu trafic foarte mare de marfa, care ar putea fi afectat dupa intrarea noastra in Schengen). In rest, restrictii pe piata muncii in majoritatea tarilor pentru romani. ETC ETC ETC!

    Multe altele se pot adauga.

    Si acum solutia:
    REPOZITIONAREA GEOPOLITICA A ROMANIEI SI RECONSIDEREA ROLULUI IN UE
    – cer deschiderea urgenta a Romaniei spre tarile emergente ale lumii (cu exceptia Rusiei, care a avut, are si mereu va avea interese contrare Romaniei). Astfel: reorientarea puternica spre China, India, Brazilia, si tarile arabe. Avand in vedere ca investitiile straine in Romania (desigur investiti venite din tarile Occidentului) sunt la un nivel aproape insignifiant (400 milioane in primele 5 luni). Ne putem lipsii de ele. Intrarea intr-un parteneriat strategic cu China, sau orice alta tara cu putere financiara considerabila ar rezolva aceasta problema. Sa vedem daca avem nevoie de Vest mai mult decat au ei nevoie de noi!
    – Reanalizarea relatiei cu SUA: e momentul sa vedem si niste beneficii, nu doar sa servim si sa cumparam avioane F16!
    – Repozitionarea in cadrul UE: O mai stransa legatura cu Marea Britanie si eventual Franta pentru contracarearea influentei crescande a Germaniei si in acelasi timp alierea cu tarile mici ale UE in vederea blocarii oricarei incercari de concentrare a puterii in mainile tarilor mari. Ceea ce acum se intampla. Oricum, prin reactiile avute de unii oficiali UE s-a reusit crearea unui curent anti-UE si in Romania – curent care lipsea cu desavarsire pana acum. Ii felicit cu aceasta ocazie pe numitii: Merkel, Barosso, Redding, Schultz.

    Doar prin repozitionarea noastra geopolitica pe termen lung avem o sansa sa ne ridicam, sa iesim din conditia de supusi. Polonia este un bun exemplu pentru noi. Si noi putem sa reusim.

  7. CCR va zice (apropo de ce se discuta la Gadea in emisiune, cu numarul real de votanti – toti stiam cam cat e) ca baza legala sunt listele electorale de la MAI. Si ne intoarcem iar la Rus.

  8. Atentie la calculul dl.Sova: populatie 0-17 ani inseamna 18.4%, dar cei de la 17-18 deasemenea NU AU DREPT de vot!

  9. Nici eu nu consider ca imi merit soarta, ci doar am sperat ca proasta ca impreuna putem schimba ceva, dar constat ca frati nostrii romani au facut pipi pe noi, cat despre UE suntem doar iobagii lor.Atat si nimic mai mult, restul e tacere.Vad ca nu sunteti la sinteza, suntem pe receptie chiar daca basescu ne-a somat sa nu ne mai uitam, ba sa ma pupe undeva.Nimeni nu imi spune ce sa fac.stima

  10. Vorbeste prostii Sova. Listele electorale cuprind NUME, datele INS cuprind CIFRE. MAI putea opera in liste daca verifica, probabil pe baza de CNP, cine a decedat. Listele electorale trebuie actualizate si nu se actualizeaza pe baza datelor INS. Adica dupa ce ne zice INS putem verifica, persoana cu persoana, cine apare aiurea pe liste si inainte nu? Hai, lasa-ma naibii, ca e aiurea.
    Evident, daca vrea, CCR poate stabili precedente in materie juridica, mai ales ca nu exista o precizare expresa a Constitutiei legat de ce se intampla daca referendumul de suspendare e invalidat. De asemenea, ar putea tine cont si boicotul PDL si de altele. Daca vrea…

    PS Bravo, Adrian Ursu. Buna chestia cu listele de la Casa de Pensii. Deci acolo se pot actualiza.

  11. ma uit la sinteza si salut ancheta cu documentul
    de la statistica.

    ca orice votant / cetatean m-am intrebat:
    – ba, da de ce nu s-a hotarit numarul inainte
    de referendum ca sa stim care va fi cvorumul
    lui peste prajit (ala bagat pe git europeneste) ?!

    astazi vad ca totul (numarul initial pe care batea
    hahaitorul moneda) de fapt era mai mic.
    deci inca o smecherie ca la alba-neagra.

    apropo, catalin ionescu, tu esti un caz aparte
    (badea are dreptatea lui cind vorbeste de genii ca tine):

    http://www.ciutacu.ro/articol/traiane/#comment-306093

  12. N-am votat cu Basescu nici in 2004, nici in 2009. In 2007 nu m-am prezentat la vot fiindca nu aveam datele necesare. Ieri am votat impotriva lui cu amandoua bratele. Din acest moment insa, va doresc sa dispareti cu tot cu Antenele voastre, fiindca voi aruncati cu kkt in absolut oricine si orice nu corespunde “standardelor” voastre inalte, adica cine nu-l injura non-stop pe Basescu. Ati jignit un sportiv roman care ne face sa fim mandri ca suntem romani, care a adus faima, glorie si medalii Romaniei (ceea ce voi nu veti realiza nici in doua vieti)… DE CE? fiindca nu s-a dus la vot, deci, conform standardelor voastre, e “basist”. Din acest moment, pentru mine NU MAI EXISTATI. Ati coborat in haznaua lui Basescu, sunteti EGALI CU EL. Adio si n-am cuvinte.

  13. Sunteti prea pro o parte; ceilalti prea pro cealalta parte. Nu se poate ca unii sa fi facut numa’ rau; cum nu se poate la fel pt ceilalti aialalti sa fi facut la fel de rau.
    Deranjeaza.
    A fie obiectiv e o calitate in Romania; din pacate presa din Romania nu mai are aceasta calitate.

  14. Eu mă gândesc că trebuie identificate certificatele de deces și centralizate. Cât poate să dureze asta? Dacă aș fi fost solicitată, aș fi lucrat gratis la această situație.

  15. Referitor la numarul de romani, iata declaratiile lui Basescu intr-o situatie similara (numarul de asigurati din sanatate):
    http://stirileprotv.ro/programe-inregistrate/81/stam-cu-mortul-pe-masa-haos-la-casa-de-asigurari-de-sanatate-timis.html
    Chiar la inaugurarea sistemului, presedintele Traian Basescu a dat urmatorul exemplu de eficienta, pentru a ilustra in ce masura SIUI poate ajuta la descoperirea eventualelor fraude din sistem:
    “Inainte de introducerea sistemului, cand adunai toti pacientii care erau inscrisi la medicii de familie, Romania avea 27 de milioane de inscrisi. Cand s-a trecut la introducerea in baza de date, s-a constatat ca sunt doar 19 milioane si vreo 800.000. Sapte milioane… Frauda! La fel ca la asistenta sociala, la fel ca la pensionatii pe caz de boala, la fel ca in multe alte locuri”.
    http://www.adevarul.ro/actualitate/Soneria-_pentru_fraude_in_Sanatate_0_674332881.html
    La sfârşitul anului 2010, când s-au centralizat bazele din judeţe, totalul depăşea populaţia ţării – erau înregistrate aproximativ 27 de milioane de persoane, fiindcă unele apăreau în două localităţi. Acum, numărul lor a scăzut la 19,584 milioane, total care cuprinde şi cetăţenii străini aflaţi în România, dar şi o parte a românilor plecaţi peste graniţă la muncă, dar care vin din când în când şi-şi plătesc asigurările sau merg la medic (în special la stomatologi).

  16. Victore, jos cu clopu’ (again) pentru acest articol. Dar, asa cum ti-am mai spus si intr-un comentariu de saptamana trecuta (pe care nu l-ai validat. Nu, nu este un repros, in definitiv este ograda ta si primesti pe cine doresti) deseori esti mult prea elevat in exprimare…Pacat de cei care au crezut intr-o cauza si si-au exprimat crezul la vot (ma numar si eu printre ei, desi, traiesc departe de lumea damboviteana sezlantuia. Radacinile mele vor fi insa totdeauna acolo si ma doare sa vad aceasta trista figura a istoriei noastre contemporane alaturi de regele Mihai in galeria sefilor de stat romani! Halal reprezentare!) Jurnalisti ca tine mai tin in viata ideea de democratie. Dar, ma intreb, pana cand? Aveti grija de voi!

  17. Sa fim bine intelesi.
    Noi putem boicota interesele PDL,eu unul evit ,patroni ai unor magazine ce apartin PDL
    Hai sa vedem cand sunt loviti in interese ,contam ori nu?

  18. Victor Ponta pare onest, dar cred ca e neexperimentat. Probabil ca el nu ar fi declansat suspendarea, dar imi aduc aminte de faimoasa emisiune (la antena3) in care i s-a zis: domnule, Ponta, va vad cam moale…
    Base ar fi bine sa plece pe mare!

  19. Va multumesc…, sunt de aceeasi parere (convingere). Suntem un neam de RAHAT , IMI ESTE RUSINE CA M-AM NASCUT AICI, DAR ASTA IMI ESTE SOARTA, TREBUIE SA-MI DUC CRUCEA. Suntem un popor incapabil (inca…) de a ne ridica din genunchi, de a renunta sa mai stergem la cur europa si restul lumii, un popor de slugoi (MARELE NOSTRU CONDUCATOR, pardon COMANDANT(SECURIST) si mare parte din politicieni) ai cancelariilor occidentale, un popor fara coloana vertebrala, un popor de pupincuristi, LAS, FRICOS, fara ” SANGE IN ….INSTALATIE”……
    Eu ce-as putea face , un SOMER la 57ani, mai mult decat sa merg la vot, sau sa vin in piata Universitatii ?… De ce-oi fi facut o facultate tehnica acum 32 de ani ?…

  20. o lupta pierduta … dar vine iarna…si cu ea alegerile parlamentare … macar pdl-ul sa dispara 🙂

  21. De ce nu citeste nimeni decizia Curtii Constitutinale?
    In decizie nu se cere cvorum de 50%+1 ci se cere doar ca referendumul sa asigure prezenta la vot a 50%+1, ceea ce este cu totul altceva. Daca s-a asigurat prezenta la vot dar unii au boicotat referendumul atunci demiterea presedintelui suspendat cu majoritatea celor prezenti este constitutionala. TB stie asta si de aceea a luat in brate povestea cu cvorumul si asa se explica si schimbarea lui de atitudine in campanie. Si tot in acest mod se explica si paradoxul demiterii cu 4,7 milioane la 50%+1 si a nedemiterii cu 7,4 milioane de voturi.

  22. Degeaba dam din gura steril: e evident ca in tara asta a revenit “Legea Bunului-Plac basisto-maghiaro-Occidental” 👿 Si ne-o trag … !
    Iar aceasta datorita indolentei si imbecilitatii unora dintre noi , dublata de superficialitatea abordarii MULTIPLELOR aspecte si chichite ale Referendumului de catre USL ! 🙁 Si , chiar daca LEGAL si MORAL nu am pierdut , am deschis poarta tertipurilor abuzivo-propagandistice , impecabil organizate de Puterea basesco-maghiaro-Occidentala . Iar acestia au o forta logistico-financiara URIASA , imposibil sa ne comparam cu ei. Sansa noastra ar fi fost ELEMENTUL SURPRIZA , pe care l-a inceput f. bine USL-ul , dar mai apoi , imbatati de aburii succesului si , poate , de viteza de desfasurare a evenimentelor , si-au pierdut cadenta si coerenta , ratand , IMPREUNA CU NOI , POPORUL ROMAN , momentul culminant , major : “retezarea capului hidrei”. 😳

    Asta e …

    Eu , unul , nu mai vad alta cale realista de rezolvare decat fie RESEMNAREA si ACCEPTAREA tuturor abuzurilor si faradelegilor basiste care vor urma pe spatele nostru , fie VARSAREA DE SANGE … 🙁
    In “minuni” am invatat sa nu cred , dacat in “minunile pe care ti le faci cu propriile maini” … ! 🙄

  23. Tonton
    T.Basescu la lansarea sistemului IT din sanatate: “Inainte de introducerea
    sistemului, cand adunai toti pacientii care erau inscrisi la medicii de
    familie, Romania
    avea 27 de milioane de inscrisi. Cand s-a trecut la introducerea in baza de
    date, s-a constatat ca sunt doar 19 milioane si vreo 800.000. Sapte milioane…
    Frauda! La fel ca la asistenta sociala, la fel ca la pensionatii pe caz de
    boala, la fel ca in multe alte locuri”.Din Adevarul (“Soneria pentru fraude in sanatate”): La sfârşitul anului 2010, când s-au centralizat bazele din
    judeţe, totalul depăşea populaţia ţării – erau înregistrate aproximativ 27 de
    milioane de persoane, fiindcă unele apăreau în două localităţi. Acum, numărul
    lor a scăzut la 19,584 milioane, total care cuprinde şi cetăţenii străini
    aflaţi în România, dar şi o parte a românilor plecaţi peste graniţă la muncă,
    dar care vin din când în când şi-şi plătesc asigurările sau merg la med

  24. parerea mea sincera esta ca totusi o mare parte din moderatorii de la antena 3 au depasit limita decentei . si mai este un aspect : pun prea multa ura in tot ceea ce fac si comenteaza . ( vezi dana grecu / niels / badea ) poate ar trebui figuri noi si mai echilibrate .

  25. Prostie mai mare ca la USL nici ca am vazut!!
    Credeam ca Igas ala de la PDL e etalonul dar m-am inselat!

  26. Oh, m-a uns pe suflet. Nu cred ca cineva putea reda in cuvinte frustrarea si indignarea noastra, a celor 8 mil. de fraieriti. Da, ne-au ciuruit din nou si acum, mai mult ca oricand, trebuie un formator de opinie si drum. Il asteptam si speram sa apara cat mai repede…A trecut vremea bunului simt, a celor la costum si cu ton moderat. Zbieram, ne zbatem si sfasiem carnea de pe noi la gandul anului pe care il vom parcurge alaturi de cel care are tupeul sa imi spuna cand sa votez, la ce tv sa ma uit. Astept sa ne dea indicatii cu privire la orarul de masa, somn si schimbarea lenjeriei intime…intre noi, ca bani pt. cumparaturi….
    Le multumim lasilor si celor care la ora 22-45 s-au gandit sa mearga la vot. Ne-ati f…t inca un an si 4 luni din viata copiilor!

  27. Incep sa ma tem vazand limbajul si atitudinea sustinatorilor basisti si nu cred ca sunt singura. Ce nu inteleg ei este ca teama naste riposta. Daca un caine se tine dupa mine 50 de m mi-e teama dar daca nu se lasa, in final iau un bolovan si-l arunc dupa el.
    Scriu asta urmare a faptului ca am citit atat articolul (genial si fara nimic de adaugat, ca de obicei) cat si comentariile aferente. Am citit si multe alte comentarii, atat cat am avut nervi sa-mi pierd vremea pe alte site-uri. Ajunge! Sper intr-o decizie favorabila a CCR, daca nu, in strada ca nu mai tine! Sa luam “foc” vorba lui Badea. Sa vedem toti latratorii postaci fata in fata!

  28. “DACA VOI NU MA VRETI, EU VA VREAU!!!!”
    BASESCULE, N-AI INVATAT NIMIC DIN ISTORIA ROMANIEI!!!TREZESTE-TE, MACAR ACUM, IN AL 13-LEA CEAS!!!
    OAMENI BUNI, L-ATI VAZUT AZI, LA TV???OMUL ASTA NU-I IN TOATE MINTILE!!!!!

  29. Se intampla multe lucruri lipsite de logica in tara asta dar in ultimele zile se exagereaza mult prea tare nu inteleg cum poti sa ignori ceea ce spun 8 milioane si ceva de oameni(ca au spus DA sau nu nu e neaparat relevant dar au spus ceva) si sa ii asculti pe restul chiar 10 milioane daca ar fi, care nu au spus nimic, fie ca nu i-a interesat fie ca sunt morti de cativa ani asemenea lucruri nu pot fi trecute cu vederea desi mi-e teama ca oamenii vor sta acasa si se vor uita in continuare cum isi bat joc de noi niste impostori

  30. Buna seara !
    As dori sa ma lamureasca cineva de ce documentele care atesta ca in realitate sunt mai putini romani cu drept de vot au aparut abia acum, dupa referendum si nu inaintea lui, ca sa corecteze cifra de 18 milioane avansata initial.
    Va intreb din perspectiva unui om care a fost la vot si s-a intristat cand a aparut Basescu si a zis ca nu tine cont de votul democratic exprimat de cele 7.5 milioane de romani care il vor demis. De ce nu s-a facut o minima verificare nici la institutia care a efectuat recensamantul in 2011? Personal, am suspectat ca ceva nu e in regula si discutand si cu persoane din anturajul meu, mi s-a parut in neregula cifra de 18 milioane de votanti avansata oficial. Ar fi insemnat ca Romania numara mai mult de 22 de milioane de locuitori, ori toata lumea stie ca ne aflam in plin declin demografic si multi au si emigrat definitiv sau lucreaza in afara.Daca eu, un simplu cetatean am reusit sa anticipez acest fapt, de ce USL nu a luat nici o masura in acest sens? S-ar fi clarificat situatia in legatura cu validitatea referenfumului inca de duminica seara sau in cursul zilei de luni cel tarziu. I-ar fi inchis gura lui Basescu cu flacara lui cu tot si ne-ar fi scutit de emotii la CC. Dar asa nu a facut decat sa ii dea apa la moara si sa ii alimenteze paranoia si mai mult. Fara suparare, dar neglijenta de care a dat aici dovada USL,e de neiertat, ca se joaca cu nervii oamenilor. Voi ce credeti despre aceste documente? De ce au aparut asa tarziu si mai ales, vor fi luate in seama ?

  31. imi cer scuze, m-am luat cu altele si am uitat.
    e o intrebare care nu ma lasa de citeva zile.
    de la inceputul campaniei de demitere, respectiv
    de la aprecierea vertiginoasa a euro versus ron,
    se poate observa cine a avut de cistigat pe piata
    valutara (din deprecierea ron/aprecierea euro) ?
    e.g. declaratiile iresponsabile care au inflamat
    lucrurile si in europa, n-au avut doar efectul de
    ochi de melc (e.g. cocosirea europenilor vis-a-vis
    de vot, ci si cresterea nemultumirii in rindul
    populatiei noastre vis-a-vis de guvern), apoi
    cistigul pe piata valutara. deci trei iepuri
    dintr-un foc.

  32. BĂŞESCU, SINGURUL PRESEDINTE IN FUNCTIE CU 7,4 MILIOANE DE VOTURI IMPOTRIVA !!!! REVOLUTIE DRAGI ROMANI!!!

  33. eu sunt in Londra in concediu (asa s-a nimerit)si tot am votat. Am cautat 5 ore consulatul Romaniei unde sa pot vota si eu, 5 ore am mers continuu in zona respectiva unde aflasem ca tre’ sa fie sectia de votare iar daca era necesar mergeam mai mult… mereu am fost la vot, niciodata n-am lasat pe altii sa “voteze” pt mine, dar….. NICIODATA nu l-am votat pe chiorete. Trageti voi concluzia daca-mi merit sau nu soarta, soarta pe care altii (inconstienti) au ales-o pt noi… Ma gandesc serios sa raman aici, cine stie…

  34. ciutacule documenteaza-te ….nu noi platim recensamantul populatiei si al locuintelor din banii din buzunarul propriu… vin de la UE
    in plus judetele sunt in grafice cu introducerea formularelor in sistem…plus ca unii din dorinta de a nu lua amenda au declarat cnp-urile gresite recenzorilor.
    un ultim lucru care trebuie adaugat este ca data finala in care se transmit ultimele date legat de recnsamantul populatiei se transmit si se disemineaza pana in semestrul II 2013
    asa ca… tu decizi daca dezinformati lumea sau nu…intrebati la ins daca am sau nu dreptate

  35. Interesant cum de prin 2004 incoace PSD-ul tot proclama sus si tare ca a castigat alegerile si in realitate le-a tot pierdut:

    2004 – au sustinut ca au castigat alegerile impreuna cu PUR, dar in final guvernul l-a format Alianta D.A.
    2008 – iarasi “au castigat” alegerile, chiar avand cel mai mare de voturi, dar la imparteala locurilor in parlament PDL a iesit cu un loc in plus (datorita voturilor din strainatate) si a avut functia de prim-ministru
    2009 – povestea lui Geoana e deja arhicunoscuta
    2012 – acum (impreuna cu PNL) sustin ca au castigat referendumul, doar ca referendumul, cel mai probabil, nu va fi validat

    Inseamna ca votantii PSD sunt multumiti cu astfel de “victorii”, altfel e greu de explicat cum de le tot merge asa.

  36. Niciun partid nu a dorit si nu doreste actualizarea listelor electorale. Asta dintr-un motiv foarte simplu: numarul de parlamentari este calculat in functie de aceste liste. A fost mai important pentru USL sa nu scada numarul de parlamentari, decat sa scape de Basescu.

  37. Pt. niste posturi de consilieri au acceptat recensamantul cu nr. Marit de votanti. Pt. niste aranjamente, l-au acceptat pe fenechiu mare purtator de cuvant. Pt. umilinta au acceptat 50 +1. De aici indiferenta celor care il urasc pe base!

  38. Luni,30.07.2012,la 43 de ani,am simtit pe pielea mea pentru prima data ce inseamna NEPUTINTA SI INUTILITATEA …Este o senzatie oribilaaaaa!!!

  39. adevarat.
    urat,dar adevarat.
    ps
    a spus acel,hm,lazaroa…ca suntem un popor de ZOMBIE
    cei care vom vota…
    acum ma intreb:exista in constitutie un capitol care sa trateze drepturile “mortilor vii”???cum sa ne comportam,sa facem frumos,sa nu injuram,sa platim taxe???

  40. Basistilor, mergeți si scrieti comentarii labeunu la excrementul zilei la oficioasele lui chiorul .

  41. Excelent articolul.Trist dar adevarat.Se pare ca, intradevar, suntem blestemati.Cine, cand si de ce, inca nu m-am prins.

  42. Este intr-adevar oribil ce se intampla. Insa am o intrebare. Se stia de la bun inceput ca la acest referendum trebuie sa participe 50 + 1 % din populatia Romaniei ca sa fie validat, conform legii lor de rahat. Ma aflu printre acei romani care au fost sa voteze, am strans oameni pe langa mine si i-am dus la vot voluntar desigur si am trait emotii pana seara tarziu cand am aflat rezultatul. Lasandu-i la o parte pe boicotistii pe care atat ii duce capul, sa nu se duca la vot si pe cei care nu s-au dus fara un motiv anume, tot pentru ca atat ii duce capul, aia care vroiau sa-l dea jos pe nea caisa ( ca presupun ca d-aia se duceau la urne ca altfel erau si ei in boicot ) ce dracu` cautau la 11 fara 1 sfert la o coada imensa sa astepte sa puna stampila? Oare ce credeau ca o sa se intample daca stau ca sardelele acolo in ultimele 10 minute inainte de inchiderea urnelor? Asta, desigur pe langa listele de votanti alese de desteptii astia de la USL, de numaratoarea dupa recensamant care inca nu exista desi recensamantul a fost acum aproape un an samd.. Eu cel putin cand imi propun ceva serios sunt motivata indeajuns de mult incat sa imi iau toate masurile de precautie care ar presupune prostia altora.

  43. Victor Ciutacu, voteaza si mortii ca sa poata fi parlamentari in tara si la Bruxelles cat de multi. Nu uita ca si Antonescu si Ponta, la fel ca si Basescu au sotii si fiice la Bruxelles. E o conspiratie generala asta cu numarul de parlamentari si nu datorita, vezi doamne, grijii reprezentarii stralucite a Romaniei, ca s-au dus, evident, toate nulitatile acolo, pe bani frumosi, evident. De asta, printre altele, s-a acceptat asa usor si de catre USL numarul total la care se raporteaza cvorumul.

    A doua problema: nu-i de gluma, astia, USL-istii sunt, s-au dovedit, neinchipuit de slabi. In conditiile date, cum evident se incearca o restauratie de-a lui Basescu+PDL, trebuie sa iasa in fata cei mai buni din USL. Imi pare rau, dar trebuie sa-si asume Ponta+Antonescu esecul si USL sa iasa cu tot ce are mai bun in fata. Asta, evident, daca are, ca am inceput sa ma indoiesc.

    Iar pe voi, Antena3, nu va vad deloc bine.

  44. Sunt dezamagita ca multi dintre romani sunt in stare sa stea cu mana intinsa calcandu-se in picioare la pomenile partidelor care le arunca cate un mic la o sarbatoare, pot sa se paruiasca/inbulzeasca /roage /pupe/injure/roage/tarasca in genuchi/roage(dar mai ales injure), la moastele unui sfant,sa stea pe malul santului sa se jeleasca cat sunt de amarati si cum nimeni nu face nimic pentru ei, dar nu au fost in stare sa se duca sa schimbe ceva, sa faca ceva sa le fie altfel…cel putin sa incerce.
    Sunt mama unui baiat care luat 9.75 la BAC, si acum sunt mai hotarata ca oricand sa nu il las sa ramana aici.A fost admis la facultate in UK si daca pana acum stateam pe ganduri daca sa faca acest pas, acum m-am hotarat. Eu ca mama TREBUIE sa fac ce este cel mai bine pentru el si binele sau nu este aici unde este umilit de unii care ii sunt inferiori, de o sleahta condusa de un smecher ,de o clasa politica formata din hoti, parasute si pupincuristi. O sa plece chiar daca imi vand casa pentru asta, dar o sa fie mandru de realizarile sale, sa fie respectat pentru ceea ce a realizat si va realiza.Si daca eu o sa mai fiu cu capul pe umeri si n-o sa dea dementa-n mine o sa-l conving sa nu se mai intoarca aici unde parerea a 8 milioane de oameni nu conteaza si unde cocalarii s-au dus la vot la 23.59….ca sunt “jmecheri”. M-e sila de unii si rusine pentru altii, dar imi este mila de cei care sunt la varsta cand inca mai cred ca or sa faca ceva bun cu viata lor aici.Cand iesim toti cei 8 milioane pe strada sa le aratam ca nu toti duntem niste lasi????!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.