Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Istoria unui protest; despre solidaritate

Istoria unui protest; despre solidaritate

UPDATE: Inregistrarea emisiunii

În momentele importante, oamenii simt nevoia de solidaritate. Fiindcă singuraticii nu câştigă niciodată marile bătălii. Dar nici ăia care stau pe margine şi cârcotesc.

P.S. De ce trebuie sa demisioneze Baconschi

Comentarii

comentarii

Similar Posts

74 thoughts on “Istoria unui protest; despre solidaritate

  1. In sfarsit incep sa iasa in fata si oamenii care vin de nicaieri (aparent).
    Sa-i dea Dumnezeu sanatate pentru ca a avut curaj, chiar si daca are si motive ascunse. M-am saturat de “marianimunteanu la kil”.

  2. Am impresia ca astia au vandut tara si nu stiu cum sa extermine populatia.Cumparatorii au luat numai terenul nu si poporul.Asadar CAPUCHEHÁIE acesta de aia ne tot imbie :plecati,plecati,plecati voi ingineri,plecati voi doctori plecati cu totii.Ce sa fie ?Ce sa fie?Mai sa fie?

  3. Buna seara d-le Ciutacu,

    Aveti perfecta dreptate;doua randuri spun TOT adevarul.

    Cu tot respectul,
    IoanaP

  4. Traducere pentru domnul profesor universitar in drept, clasele I, II, III, IV, V: “Sa gresesti este uman, sa perseverezi in greseala este diabolic.”

  5. Astfel de initiative sunt foarte bune, dar le-ar trebui mai multa promovare. Cu siguranta se vor alatura si mai multi.

  6. de foart putine ori romanii au fost solidari, de cele mai multe ori sint solitari. sa moara capra vecinului, da acu’ repede daca se poate, e caracteristica romanasilor. asta cu solidaritatea s-a pierdut de mult, cam dupa Revolutie. Tu ai zis bine , oamenii simt nevoia de solidaritete, romanii nu, ei nu simt nimic pina nu li se face rau sa moara, stau asa inerti.

  7. Bravo Egipt! Bravo egipteni! Insa sa nu ajungeti fundamentalisti musulmani! Nu o sa mai aveti venituri….Bravo Dle Ciutacu si vant la pupa!

    Banzai!

  8. In Egipt, ca si in Romania! Nu se intampla nimic. Deja bok incepe pregatirea pentru campania electorala din 2012: grupele de munca sunt in sfarsit recunoscute, se mai dau 15% la bugetari, M.Sarbu zice ca UNPR ramane in coalitie doar daca revin salariile la nivelul lui iunie 2010 si daca pensiile se vor indexa cu inflatia din 2011, a aparut OUGnr1/ 2011 cu” revizuirea” pensiilor militarilor si, ultima pe lista, “liberalizarea” preturilor la gaze si energie, “impusa” de FMI, dar acomodata de guvernul pd ( in sensul ca nu inseamna cresterea preturilor ci chiar scaderea lor pentru populatie). Daca mai stii ceva din sursele tale, mai adauga!

  9. Solidaritate? Ce-i aia? Un club de fiţe?Întreabă un puştiulică de 20 de ani şi vezi că tot aia te întreabă.
    Banzai!

  10. Vecina de palier se uita pe vizor sa vada daca nu am crapat.
    Cunoscuti ma urmaresc sa vada daca imi mai porneste dimineata Dacia ca sa poata ride pe infundate.
    Concurenta injura pe infundat si se intreaba : cunm de nu ma ia dracu?
    De unde atita solidaritate?

  11. DA! Si ar fi bine să dai câteva secvențe cu debilii mintali din emisiunea lui Striblea (rezidurile deontologiei purulent-portocalii) care faceau un misto de ultima speta relativ la protestul acestei doamne.

  12. Victor, e solidaritate intre cei putini, care prin educatie, mai au habar si de altceva. Cei multi sunt puternic ancorati in tarisoara manea, unde presedintele ne canta ca solist manele zilnic, unde Boc & Co asigura backing-ul vocal, unde madam Nuti are rolul pitipoancei dansant – imburicate din videoclipul standard. Si unde mama dracu’ e vorba in vreo manea despre solidaritate, cand in “lirica” aia fabuloasa se regasesc doar banii si dusmanii, care au ajuns la noi valori nationale. Si as da eu exemple concrete despre cum stam cu solidaritatea, cu mentalitatile de iobagi si cu memoria scurta de lobotomizati, dar mi-e ca plictisesc cu acelasi scenariu tip sablon in care difera doar personajele.

  13. Cuvintele lui Robert F. Kennedy ilustrează esența spiritului civic: „În orice timp când o persoană stă în picioare pentru un ideal, sau acționează pentru a îmbunătăți viața altora, sau se luptă împotriva nedreptăților, el trimite mai departe un minuscul susur de speranță”.

    Desigur, acest gen de oameni apar destul de rar. Mai ales in Romania, unde nu avem o cultura a protestului civic…Cei care actioneaza pot fi catalogati ca bolnavi! Iar cei cu adevarat bolnavi ne decid noua viitorul…

  14. Divide et impera… asta e sloganul lui basescu si a gastii lui. Si inclin sa cred ca netrebnicii astia care conduc tara sunt fani Parazitii, ca prea au aplicat unul din textele lor :
    “Dac-as fi pentru-o zi presedinte
    Tineti minte, as lasa Romania amanet, fara cuvinte
    Dac-as fi pentru-o zi presedinte
    V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde”
    Din pacate asta e presedinte in continuare si ne amaneteaza pina si sufletele !

  15. Momente importante?
    Dumnezeule Victor, adunate toate la un loc se fac ore, zile, poate chiar luni sau ani!
    Solidaritate…la romani?
    Tare mi-e teama ca spre deosebire de celelalte, nu reusim sa le masuram…nici macar in ore.
    Din pacate pana acum, noi in tarisoara noastra minunata am fost doar singuratici si carcotasi, parerea mea.
    Ma insel?
    Sa dea Dumnezeu, sa ma conving cat mai repede ca da,…m-am inselat!

  16. Un domnitor fara palat, un cler fara morala, o aca­de­mie fara membrii, o biblioteca fara cititori, strazi imense fara case, locuin­te splendide langa maghernite infecte, bu­levarde superbe si coclauri infame; pre­tutindeni ape si nicio fantana, o mu­ni­cipalitate fara sef, o politie fara agenti, tribunale fara justitie, intrigi lip­si­te de iubire, divorturi fara frau, bar­bati fara neveste, neveste fara bar­bati.

    Da, este vorba de Romania. Este parerea unui cronicar francez despre Romania undeva pe la 1860. Am dat acest citat pentru cei care au impresia ca poporul roman este o fiinta imaculata pervertita in ultimii 20 de ani. Mai ganditi-va.

  17. Sa nu fim rai!
    Se simnt si la noi frisoane. Ale puterii. Nu ati observat, oameni buni, ca se cumpara pusti, gloante,etc, in draci!
    Avem deci un guvern grijuliu!
    O zi buna Victor!

  18. SOLIDARITATE ?…
    E un fel de mancare sau asa o cheama pe urmasa lui Varciu ???…
    Numai daca are silicoane e demna de atentie !

  19. egiptenii nu au atitia lachei stupizi si crapulosi ca noi,nic nu au lideri sindicali care sa aSIGURE INSTABILITATEA SI PROSCRIEREA SESIUZABILULUI.
    NOI
    NE/AM OBISNUIT CU ULTIMUL CUVINT: ” am inteles’,
    SI DACA NE GINDIM BINE , tara musteste de profesori de fericidologie.. pe cine sa mai chemam si noi sa fac treaba.. cind un simplu portar de firma te da afara(sa nu cyumva faci ascultare pasiva), ca si cind locul de la poarta ar detine informatii clasificate …atunci simplu portar devine mirificul si irezistibilul custode al spatiului sacru ..dar tot dobitoc este si toti ii confirma reputatia , dar patronul are nevoie de el..ca a fost ,fost militian sau secu…

  20. Cu tot respectul pentru cei care spun: “astia-s putini” , pun si eu o intrebare..

    La revolutia din `89 oamenii au murit pentru ca azi sa existe imbecili care danseaza pe manele cu lanturi de sute de grame de aur scoase din camasi?
    Nu, au murit fiind idealisti si poate ca-i mai bine ca azi nu vad pentru ce au luptat.

    Poate ca nu am prins vremurile alea, dar simt inca mirosul durerii pentru ca revolutia nu a avut niciun rost, iar 21 de ani de furt si minciuna nu au facut altceva decat sa il reabiliteze pe Ceausescu.
    Cu ce rost deci, sa lupti? Inainte de reforma in parlament, facem totusi o reforma in popor.
    Pacat..

  21. Am vazut ca incep ziaristii sa fie amenintati cu moartea, usor usor vad ca sistemul din Egipt incepe sa intoarca situatia, sa nu ii vedem cu catuse la spate pe ziaristi vreo 15 ani pe la carcera. lumea trebuie informata . pe de alta partea e clar ca presa a contribuit la intretinerea si extinderea protestului..dar poate fi si un lucru bun

  22. Foarte tare! Intr-adevar, un model pt eroii care traiesc revolutiile in direct, de sub plapuma, la tv! Totusi, don ciutacu, ma tem ca audienta dvs n-are nevoie de modele! Audienta dvs va urmeaza in piata cand aveti ceva de protestat, iar ceilalti privesc manele ori alte tiganeli televizate, vinerea seara la 11. Oricum, felicitari doamnei si s-o apere Dumnezeu, pe ea, pe sot, restul familiei, vecinii lor, rudele, cateii pripasiti in vecinatatea casei lor, soarecii cuibariti in pod ori pivnita, gargaritele din gradina, furnicile! Toti si inca altii cu cre vin in contact, vor suporta represalii. Apropo, de cand cu iesitul in piata, domnului rotta ii mai merg afacerile?!

  23. Oameni cu IQ ridicat, intreprizatori, cu simtul dezvoltat pentru afaceri au stiut cum sa ‘valorifice’ evenimentele de la Revolutia din 1989. Cred cu nu este om in frumosul oras pe malul Somesului sa nu fii auzit de familia Alice si Razvan Rotta, oameni care pe munca cinstita si-au creat aproape un Imperiu in Cluj. De detaliile imbogatirii lor, dar mai ales de protestul doamnei Alice R. Ne va informa D-l Ciutacu. Astept nu nerabdare dialogul acesta.

  24. Tot respectul pentru aceasta doamna.
    Fizic nu are “cohones”, dar poate juca la categoria grea cu orice “cocos” de la guvernare fara probleme.
    A adunat sute de oameni, e bine dar nu destul. Sa creasca cu 1% pe saptamana (cum zice unu’) si atunci sa vezi “people power”.

  25. La noi se pregatesc preventiv pentru ceva,doteaza jandarmeria cu munitie si armament pentru reprimarea revoltelor..pentru asta au bani,pentru salarii si pensii,nu.
    sa nu uitam nici de frunzulita.

  26. Hai mai ce D-mne iarta-ma vbm de solidaritate , cand am ajuns ca popor sa nu mai simtim solidaritatea in familie , d’apoi printre straini .Intr-o lume plina de ura si viclenie acest cuvant nu isi are rostul .Simt solidaritate fata de nevasta-mea , fii-miu , si niste rude , restul este de umplutura .

  27. Am vazut stirea la TV.
    E bine ca si oamenii care au facut multi bani din afaceri cinstite incep sa ia atitudine. Cred ca au inceput sa isi dea seama ca abuzurile si dictatura ii afecteaza si pe ei.
    Plus ca, daca nu “cotizeaza”, sunt controlati si puricati in fiecare zi.
    Astept emisiunea.

  28. Draga Victore,
    Abia ieri am vizionat filmul facut de catre argentinieni despre asa-zisa lor criza financiara si revolta din 2001,pe Youtube,titrat in romana (evident provocata de politicienii lor care au furat pe toate caile posibile,sub indrumarea FMI,20 de ani pentru ei personal si straini,ce “genii” fianciare i-a condus la dezastru si cu cce minciuni sfruntate).Culmea este ca au strabatut aceiasi secventa de pasi ca noi,presedintele Menem la fel ca basescu “a reformat aparatul de stat” pina a juns la MAFIOCRATIE,au adoptat in final chiar si “flexibilizarea” legislatiei muncii pentru a scapa de muncitori si alte obligatii.Ca tot ca nu a reactionat nimeni s-a intimplat.
    Iti sugerez sa dedicati la Antena 3 sau oriunde altundeva,timpul necesar pentru transmiterea acestui film extrem de actual (din pacate) pentru noi,in care TRAIM ACUM.Nu de alta,dar sa stie toti cetatenii inconstienti inca ce ii asteapta in viitorul imediat,cu acesti conducatori fara nici un orizont (glumesc, la orizont sint gramezi mari,mari de bani).
    Iti multumesc,

  29. Cred ca va fi o emisiune interesanta, cat despre solidaritate sunt sigur ca sa urmarit ca sa nu mai functioneze. Pai ce se faceau astia daca mai exista ultimul nucleu de solidaritate, minerii pai veneau astia si mai se alipeau lor ceva Romani infometati si le crapa capul conducatorilor iubiti. Asa ca orice nucleu de solidaritate este distrus din fasa.

  30. Daca as avea posibilitatea, d-nei Rotta, i-as adresa câteva intrebari:

    * ‘Ce parere are dânsa, mai este tara asta a noastra, a multimii de români, fiecare cu aportul sau in societate, sau este un sistem care s-a instrainat altor interese, straine noua (interne sau eterne)’
    ** ‘Exista pericolul sa ajungem ca si argentinienii?’
    *** ‘Având o anumita vârsta, a constatat, comparativ cu alte vremuri, o alterare a solidaritatii oamenilor?’

    Multumesc, Victor!

  31. @don ciutacu: absolut, si sper ca usoara amaraciune pe care o detectez, e doar alint! Succes la emisiune si ne vedem la “vorbe”!

  32. Solidari? Pai au avut grija sa ne anunte ca si-au cumparat gloante si puscoace ca sa reprime…oare ce?>

  33. Victore, nu vorbesc de audienta aici, pentru ca blogul tau nu are legatura cu antena 3 (asa mi-ai zis de curind) si cu directoratul de la antena 3 (iar noi, aici, vom fi “la naiba”, daca nu postam pe subiect).

    pentru mine, care am o simpatie pentru tine, nu ma intereseaza invitatul din seara asta.

    daca sotul meu ar fi cu milioane de euro, fii sigur ca as milita/ as fi solidara pentru “democratie” (dar de pe alte meleaguri). ce inseamna asta pentru dna. Rotta? un frigider gol, datorii, intrebarea “ce dracu facem, ne vindem masina, casa? etc), dar sa spun cu burta goala “da, viva democratia”?

    personal, mi se pare inutil sa mai scriu aici.
    si nu ma refer strict la blogul tau. cumva mi se pare inutil sa mai am cablu tv.

    am probleme de supravietuire, vad ca nu poate avea loc nici o “adunare” gen piata egipteana, am incredere in Ponta, nu am incredere in alianta cu PNL si PC. nu-s de acord cu paritatea dintre ei, paritatea lor, aici unde traiesc ar insemna iar machedoni ajunsi la putere, si de x ani sunt satula de asta.

    da, felicitari dnei Rotta. da, financiar, isi permite luxul revoltei, sa fie un catalizator posibil pentru solidaritate.
    eu, nu am asta nici macar cu parintii mei, care in 2012 ii vor vota tot pe pedelisti, chiar daca pensiile lor acum sunt taiate cu 5,5%, dar mi s-a spus “aia nu au solutii”.

    azi, pe la orele 15,10 ascultam la voi, pe antena 3, ca salariile celor din administratie publica au crescut inca de anul trecut.
    o mega minciuna, dar antena 3, in ultimele 2 saptamini a fost ocupata cu scaderea pensiilor militarilor.

    Victore, doi oameni pot trai cu 14 mil vechi?

    succes la emisiune 🙂

    da, sunt solidara cu dna. Rotta.
    insa TREBUIE sa ma gindesc la mine, si la familia mea, adica eu si sotul meu. 🙂

  34. @piatra de plastic: si, daca e bogata, ar trebui s-o doara-n cur de restul tarii? dupa parerea mea, tocmai asta o face mai de apreciat. cat despre ce anunta Antena 3, iti repet, pentru ultima oara, ca n-am nici o responsabilitate si nici un merit. si nici dorinta de a avea.

  35. victor, comit o indiscretie, azi, in mailul meu, intr’o relatie episolara cu un domn cu discernamint garantat si probat indelung, am primit asta:

    “…
    Fiind in Bucuresti simt mai multe, (nu ca sunt mai destept Doamne iarta-ma).
    Sunt intrigat ca de vreo trei zile, am vazut din nou pe strada, capra cu trei iezi.
    Numai ca acum este in varianta duo. Dar este destul de stridenta aparitia.
    Sa dea Dumnezeu sa ma insel, as prefera, sincer.
    Am mai trecut prin asta si nu mai vreau si nici nu am putut pleca atunci cand am avut rezidenta. ”

    in segmentul celor de virsta mea, sintagma “capra cu trei iezi”, semnifica patrula de militie (actuala politie/jandarmerie) inarmata cu armament de razboi (AKM) si cu port incarcator cu trei sectoare.

    te rog, fa’mi onoarea si favorul a o ruga pe doamna rotta sa comenteze acest mesaj, chiar de nu este rezident al capitalei.

  36. No sa vezi tu de astea in Romania niciodata.
    Daca au ajuns tineri de 18 ani sa imi spuna ca base e ok, mi-a fost de ajuns sa inteleg.

    as vrea sa vad, as vrea, as fi acolo in prima linie si n-as ierta.

    Cand un om face ce face Base? cand stie ca totul in jur de darama.

    Eu iti sugerez ca frate de sange sa nu te mai sfarmi pentru nimeni si nimic, ai o familie de care trebuie sa ai grija si sunt convins ca ai !

    Succes Victore.

  37. “pentru ultima oara”, cred ca ma asteapta banarea? nu-i nimic.
    de ceva vreme, eu fun antena 3, prefer sa ma uit pe Realitatea. ma mai uit la Razvan Dumitrescu, Gabi Stan, la tine, in functie de invitati.
    eu, personal, credeam ca esti o PIATRA dura in antena 3. nu doar un invitat la director sau un realizator saptaminal de emisiune.
    partial, ai dreptate.

    eu, ca cetatean roman, am si eu dreptatea mea.

    succes!

    ana

  38. @piatra de plastic: te victimizezi de pomana, bati campii, nu te baneaza nici dracu’. da, traiesti cu o impresie gresita. in A3 sunt exact ceea ce trebuie sa fiu: invitat si realizatorul extern al unei emisiuni. cum, spre exemplu, editorialistul Nastase nu-mi conduce mie ziarul, nici colaboratorul Ciutacu nu-i conduce televiziunea lui Gadea. cu managementul oricarei intreprinderi, fie el si de resurse umane sau redactional, se ocupa conducerea, nu colaboratorii. oriunde-n lume, chiar si in tarile sarace.

  39. victore, aparent off topic, vreau sa iti spun.scriu urmatoarele:

    indiferent de cit de mult difera viata voastra sociala de viata noastra, ramineti una dintre ultimele redute unde speranta noastra s’a refugiat.

    stiu ce consum inseamna munca in presa.
    cind am demisonat dintr-o redactie, am scris considerind decenta sa motivez gestul:” intre motivarea demersului meu publicistic si politica redactiei au aparut conflicte ireconciliabile”.
    in realitate dupa ce cazusera capete ca urmare a ce publicam, si in locul lor aparau ticalosi si mai mari,sustinuti de redactorul sef, parte din patronat, nu mai aveam raspuns la intrebarea ” ce si cine ma investeste pe mine, sa prezint “felii” de realitate,felii prezentate cu buna credinta, insa incomplete, in fuga realiarii normei publicistice.

    apoi, am revenit in media, stiind de data asta ca inactiunea este cu mult mai rea.
    piatra de plastic” nu se victimizeaza, singurul ei “pacat” este ca iti spune ca a investit in tine incredere si speranta, ca vocea ei nu se va pierde intr’un desert.

    piatra de plastic traieste disperarea unei majoritati nute si nereprezentate.

    aici, la tine pe blog se socializeaza.
    la tine pe blog, noi cei prezenti credem in tine, ca tu vei putea sta drept, ducind mesajul nostru,
    daca asta te deranjeaza, ok, noi am gresit.

    ion

    p.s.demisia amintita a fost inaintata lui radu mazare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.