Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Istoria unei furăciuni de presă măgăreşti

Istoria unei furăciuni de presă măgăreşti

– Jurnalul Naţional publică primul material în care se pomenesc nepoata şi şoferul.

– 13 zile mai târziu, începe bâlciul. Cotidianul îşi arogă cu tupeu o exclusivitate pe care n-o are (ulterior avea să revină discret), Realitatea preia-n cascadă, se scoală în sfârşit şi Antena 3 din somnul cel de moarte, iese panaramă naţională.

– Frica păzeşte pepenii. Iar eu sunt păţit, aşa că anunţ, din nou, şi la Antena 2, şi la Antena 3, că există o ştire pe care orbeţii nu-s în stare s-o scrie.

– Ca să nu rămân cu gura bătută de pomană, bag dimineaţa şi pe blog la mine. O zi întreagă, cea mai bună televiziune de ştiri pur şi simplu nu e-n stare (cu excepţia Alinei Petrescu, pe care o suspectez că se uită la televizor) să facă o ştire dintr-o informaţie pe care a avut-o în prime time pe post. Fiindcă meseria-i grea.

– Şi bine am făcut, că Mediafax preia lucrarea, o spală şi-o da ca nouă. După aia pleacă-n cascadă, la Oficină, la Gândul, la ZF şi la cine naiba o mai fi descoperit apa caldă de la bloc. Mişto e că aricii ăştia stau cu deştiu’ pe F5 la mine-n blog, da’ nu-s în stare să recunoască. O să încep să vă public IP-urile, lotrilor!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

57 thoughts on “Istoria unei furăciuni de presă măgăreşti

  1. Ca aia fura nu e nimic nou, ca ai vostri de la antena 3 sunt impotenti aia e adevarata problema. Nici macar la ora asta nu e NIMIC PE SITE LA A3. Concurenta ce sa astepte? Invitatie?

  2. D-le Ciutacu, la noi în sat e o vorbă: “Ce să-i faci, la tăţi ni-i greu, tăte s-o scumpit”. Da’ poate că s-o fi scumpit şi la deontologi hârtia, pixurile, toneru’ şi toate celea, de n-o mai încăput ştirea în ziarele lor. Şi-o fi tăiat şi ei bieţii din bujete, ca să fie solidari…

  3. Vă indignaţi degeaba,este a câta furăciune? dacă nu ia măsuri cine trebuie ,ăştia îşi vor face în continuare de cap,furând fără ruşine că tot e sport naţional furatul,şi-l practică cele mai”alese” feţe din fruntea bucatelor.
    Sau îi veţi pune cu botul pe labe sau se vor obrăznici şi mai şi…

  4. Mai Victore da astia chiar nu se vindeca in veci.Ca deja ai facut scandal acum 2 zile cu cei de la cotidianul si “lotrii “dupa cum le zici nici ca le pasa si dupa ce ca aseara mai merge stirea odata si pe tv.ei astazi nici macar un cuvintel asa ca o fi din sursa J.N.nimic frate ca-n palma..Auzi sursa mediafax.Pai iti vine sa razi in hohote din alea nervoase si apoi sa te apuci sa dai cu ei de pamant.Pai daca nu-i dai frate in judecata cu tzadula la mana(J.N.din 11.02.09) nu te mai cheama Victor Ciutacu.E normal sa fie preluata de toata presa o stire mai ales una ca asta dar sa nu pomenesti nimic de autor in spetza J.N. nu-mi mai pare deloc normal.

  5. Ciutacule
    hai sa-ti spun! in urma cu aproape 3 saptamani, ai fost contactat de cineva din guvern ca sa iti dea niste documente. Ei bine, acele documente: ordine de-ale lui Baba, note, o declaratie a unuia care a intarziat 10 minute si trebuia sa dea cu subsemnatul, doua tabele cu “meseriasii” de la Cluj adusi la Palat(inclusiv cu adnotarile de rigoare, care-i nepoata, care-i portarul, care-i neamu’ lu’ manivela etc. Acel set de documente mi-a fost livrat si mie. Asa ca nu mai te crede tu buricu’ Pamantului!

  6. @rahoveanu: diferenta dintre noi doi e ca eu sunt Victor Ciutacu, iar tu esti nimeni pe strada. deci ia-ti repede viteza, gunoiule, ca imputi atmosfera si n-am dezinfectant la mine!

  7. Sincer, îmi pare rău. În această perioadă grea pentru noi în care, de la aşa zisul şef de stat până la ultimul funcţionar de la primăria din Slugoii de Jale fură, singura speranţă ne-a mai rămas în Media. Măcar aici să vedem Profesionalismul, Adevărul, Cinstea şi Solidaritatea care au dispărut din toate celelalte 3 Puteri în Stat.

  8. Pai da bine domnule Ciutacu dar in Romania se fura orice cu toate ca nu se poate vinde pe bani. E singurul “sport” in care administratia a investit masiv in ultimii 60 de ani iar ca rezultat avem atleti de clasa mondiala cum ar fi nenea Boc care este adaptat atat psihic cat si fizic. Scuzati-ma ca nu argumetez dar ar fi si pacat.

  9. Victor asa arata exclusivitatile in viziunea ziarelor care nu intra in top 10 audienta. Pacat ca Antena 3 sta prost la cateva capitole.

  10. Victore, esti pus pe anchete amice! 🙂
    Stiu ca ai dreptate, dar crezi ca se merita sa-ti irosesti timpul cu tembelii astia?!
    Eu am observat o chestie! Cu cat deconspiri mai mult golaniile unora, cu atat ei fac SI MAI MULTE!
    NU LE PASA DE OPINIA PUBLICA, DE CE ZICE LUMEA, parerea mea.
    Mi-aduc aminte de ce mi-a povestit un amic acum cam un an.
    In campania electorala din 2004, Stolojan impreuna cu o mare gramada de deontologi si fatuci dupa el, se aflau pe undeva prin Drumul Taberei. La un moment dat, draga Stolo se opreste in fata unui case de amanet si spune” Vedeti voi aceasta casa de amanet? Ei, daca venim NOI la putere, Va DISPARE!” Si una dintre fatuci intreaba foarte MIRATA:” Cum domnule Stolojan?!” La care nea Stolo raspunde PROFUNT FILOZOFIC!!!” Pentru ca romanii o sa o duca atat de bine, incat NIMENI nu va mai apela la casele de amanet!!!” Si bineinteles, toata LUMEA DIN JURUL AU RAMAS MUTI DE ATATA ,,genialitate”!( NU E BANC, ESTE FOARTE REAL DIALOGUL)
    P.S.
    Iti dai tu seama, cam cat de PROSTI NE CRED PE NOI POLITICIENII?! (persoanele de fata se exclud)
    E CEVA DE NEIMAGINAT!

  11. La Antena 3 pare sa existe o singura persoana care scrie stirile online, a carei ocupatie principala e sa puna cit mai multe virgule in titluri, in special intre subiect si predicat.

  12. A DISPARUT DE PE SIT-UL CAMEREI DEPUTATILOR, CURRICULUM VITAE, AL ROBERTEI ANASTASE:
    poate fi gasit: IN OALA CU CIORBA DE INCARCATOARE DE PISTOL;LA PRIMARIA ORASULUI CLUJ;LA COTROCENI;IN DEPOZITELE DE LA COIROGARLA;…cine il gaseste sa mi-l trimita si mie ca am mare nevoie de el

  13. Incredibil MAI OMULE:)))) Ma uit in direct acum la conversatia ta cu domnu’ prim ministru:))) Mititelul in ce hal bate campii…Daca as fi un bun crestin, as putea chiar sa simt mila…

  14. Victore, sa stii ca sunt la fel de inversunat ca tine impotriva furaciunilor, despre care am scris in repetate randuri si eu pe blog. Pur si simplu, repoterul nostru de la Guvern NU a citit articolul publicat mai demult in JN. Daca dedea si Antena 3 atunci era o chestie de expunere mai buna. Chiar ca ar fi trebuit sa le semnalezi de atunci articolul si ma mir ca nu ai obtinut citarea de la ai tai de la bun inceput ca acum nu mai discutam asta. Cred ca a fost si o problema de expunere mediatica. De exemplu, eu as fi luat de atunci de la voi lista ca ai observat ca nu avem retineri sa citam nici Realitatea, nici Antena 3. Ba chiar pot sa iti dau ca exemplu o declaratie a lui Boc preluata de noi cu citarea Antenei 3 si luata de la noi fara citare de Realitatea. Si sunt multe cazuri la fel in toate sensurile!
    In privinta cazului de fata, noi am mers pe firul purtatorul de cuvant venit de la Cluj (pe care duminica nu am aflat-o de la ProTV!), nepoata (pe care am aflat-o marti), etc. Am dat primii pe surse si chiar am avut acuzatii pt. ca nu am asteptat raspunsurile Guvernului (si aici stii ca astepti mult si bine!) Si asa am ajuns si la soferul Buzea. Dovada e ca de Peter Pal nici n-am apucat sa scriem. Declaratia de avere a lui Buzea – despre care stiam ca a fost numit in functie – nu este o exclusivitate pt. ca e pe site, iar faptul ca a fost soferul lui Boc la PD tot nu este o exclusivitate, ci e un lucru care se afla. Sigur, daca aveam tot la pachet, cum a primit/dat JN, nu mai trebuia aflat si ii dadeam pe toti deodata. Iti garantez ca ne facem meseria cum putem mai bine si cat sunt sef la Mediafax asa o sa se intample. Sa stii ca, daca ma apuc sa fac o lista cu toate stirile pe care le-am dat primii si nu am fost citati, e groasa rau 🙂 Succes cu Jurnalul!

  15. Daca tot e sa intram in detalii si sa aratam cat tari suntem ca ziaristi, lista aia pe care o aveti voi a ajuns si pe la noi, iar la Buzea scrie de mana pe ea “fost sofer pers. la PD-L BUC.”. Buzea e la pag. 13, pozitia 5, intre Ilea Codruta si Dozsa Maria-Teodora, am hartia in fata si dateaza de la inceputul lui februarie. Tot in perioada aia noi am mai dat ceva “exclusivitati” de la Guvern. De fapt, acum daca e sa ne dam mari pot sa iti spun ca lista aia o investigam de cand am primit-o. Te asigur ca n-am primit-o azi.
    Apropo, sunt multe “exclusivitati” Mediafax prin presa necitate! Daca vrei, ti le trimit pe mail impreuna cu documentul pe care il avem si noi si pe care il ai si tu. Hai sa ne si protejam sursele!
    Acum, daca Antena 3 da cand dam noi sau cand vrea ea, n-am ce sa zic. Hai sa ne facem meseria cat mai bine!

  16. Oare asta cu nepoata si soferul si altele care vor mai aparea, nu sunt sarcini de partid care sa abata atentia de la basescu acum in an electoral? ce zici victore? in ultimele saptamani nu s-a mai prea auzit nimic de base.

  17. Ii cunosc bine pe baietii de la cluj si stiu de ce sunt in stare!Sa nu uitati ca ei l-au scos primar pe boc in 2004 atunci cand l-a terminat pe ioan rus

  18. Un articol care imi apartine despre o alta poama din cancelaria lui Boc, repetentul Peter Pal, care ii cara la Primarie geanta. Mai nou este si consilier local in Cluj-Napoca, in locul noului primar Sorin Apostu.

  19. Azi(26.02.2009) la “Sinteza zilei” comenta domnul Stan declaratiile ministrului vesnic de schimb al MAI. Una dintre ele suna ceva de genu: prinderea domnului acela de la Brasov, Serghei Gribenco, este una la 20 de ani. Explicatia e foarte simpla: asa functioneaza oamenii legii, prind unul la 20 de ani, mai rezolva si ei cate o gainarie la tara(consider ca sunt interesante cuvintele mele). Da’ apare alta intrebare: de ce sunt puscariile pline? Cine isi ia partea din zilele de munca ale puscariasilor? Cine castiga din plata intretinerii lor in puscarie(adica din bugetul de la stat)?…….Foarte interesant

  20. Boc în direct. Nervos! =)) =)) =))
    Parcă văd cum şi-o luat-o de la mai-marele, pentru timpul de antenă depăşit… =))

  21. @Cristi: vad ca toata lumea sustine ca a avut informatia, dar numai noi am dat-o. oare de ce? cumva fiindca toti ati asteptat sa riste altii mania guvernamentala? sau fiindca noi am fost primii care am verificat-o? ma lasa rece ce face Antena 3. arata-mi o exclusivitate de-a voastra necitata de JN si ma-nchin smerit. ca voi preferati sa spuneti ca nu stiu cine a declarat “intr-o emisiune de televiziune”, fara sa nominalizati postul daca nu e Pro TV sau Acasa, va priveste; la fel, daca altii dau inaintea voastra ceva si nu-i citati, desi nu v-ar cadea mana si nici rangul. da’, te rog eu, nu-mi puneti mie in carca magarii pe care nu le fac si nu muta mortu’ de la voi din curte la mine. fuse si se duse, insa nu ma lua de prost. ne cunoastem de pe vremea cand chiar se facea meserie in presa, hai sa nu ne mintim uitandu-ne unul in ochii celuilalt.
    P.S. apropo, joi seara, Emil Boc a intervenit, la cererea lui, pe tema in dezbatere, intr-o emisiune de televiziune care se cheama “Vorbe grele”, realizata, la Antena 2, de un individ antipatic numit Victor Ciutacu.

  22. Exista pe undeva pe net emisiunea “Vorbe grele”, inregistrari??? tare curioasa as vrea sa-l aud pe Boc. din pacate aici am pot vedea doar Antena 3 si va urmaresc numai la Sinteza zilei, nu si pe Antena2.
    politicienii romani dau dovada de ipocrizie si obraz gros, lucru care ma face sa nu-mi doresc sa vin in tara, functioneaza prea mult PCR-ul (pile cunostinte relatii) inca de la cel mai inalt nivel.

  23. Ce sa mai zici daca nepotismul care in definitie e un lucru blamat a ajuns un lucru normal in tzara asta,aseara chiar eram curios ce o sa zica d-nul Boc ma asteptam la cu totul altceva,de unde frate, o sfidare pe fatza a bunului simt,niciodata nu cred ca a fost mai pregnanta vorba celebra deja,emulatie personala a acelei deputate de la democrati cu “ciocu mic ca acum noi suntem la putere” dar in timp ce atunci era adresata opozitiei acuma s-a extins la tot poporul.Eu le prezic o prabusire mare de tot vezi CDR din 1996-2000 atunci cand pnt-cd s-a volatilizat de pe scena politica.primii care o sa o incaseze vor fi candidatii de la europene mai mult sau mai putin,pt ca sentimentul de repulsie inca nu va fi atat de acut in randul populatiei si al doilea personaj sigur va fi Basescu care asa cum a tras dupa el la putere PD asa il va trage si acum in jos in groapa istoriei la capitolul asa nu.

  24. Buna dimineata la Tonomatu’
    Am trimis aseara( pe banii mei evident:) ) un mesaj la Vorbele grele. Nu a aparut in banda, deoarece unul dintre cei la care faceam referire era invitat in emisiune.
    Ce ziceti de triunghiu PSD-ist : Ilie Sarbu – ministru, Victor Ponta – ministru si Daciana Ponta ( stie toata lumea, fosta Sarbu ) – europarlamentar si fost secretar de stat pe la educatie parca? In curand copilul familiei Ponta ( bunul Dumnezeu sa-i dea sanatate si parintii sa se bucure de el ) va fi numit in avans sef peste soimii patriei psd-isti?
    Salutare taica si noroc

  25. Degeaba ne tot miram noi de incredibelele angajari fantoma care s-au facut de la instalarea noului Guvern,deoarece sunt sigur ca astfel de cazuri mai exista….ramane sa le descoperiti!
    Sa nu uiti Victor sa pui inregistrarea emisiunii Vorbe Grele cu Boc(daca nu ai pus-o inca)!

  26. @ozzy osbourne: cu tot regretul, nu-i ma mine-n poala masina de sms-uri, dar, daca mesajul nu era injurios (si n-am motive sa cred ca ar fi fost), trebuia sa apara. insa nu stiu care-i vina lui Victor. el s-a insurat cu Daciana dupa ce aceasta era-n politica la Bucuresti/Bruxelles. la Ilie-i alta discutie.

  27. Ati zis-o dvs. Am tot vrut sa o spun, dar mi-a fost jena. Pana la urma intram in “casa” dvs si va criticam colegii. Parca nu se cadea. Dar e realitatea crunta: ceilalti fura-nu-fura, dar speculeaza stirea. La Antena 3 pana la ora cu Sinteza Zilei totul e fad, fara sare, fara piper. Si, in speranta ca mi s-a dat macar un deget, eu iau toata mana si continui: intre emisiunea lui Dumitrescu si Gabi Firea aleg fara sa cliepsc: Dumitrescu.

  28. la-m auzit aseara lka tine in emisiune pe Emil Boc. penibil
    dar si mai penibil a fost Ponta care a dat din colt in colt…
    nu domle politicienii astia au coaie… deloc…

  29. ZICE UN COMENTATOR MAI DEVREME:
    Sincer, îmi pare rău. În această perioadă grea pentru noi în care, de la aşa zisul şef de stat până la ultimul funcţionar de la primăria din Slugoii de Jale fură, singura speranţă ne-a mai rămas în Media. Măcar aici să vedem Profesionalismul, Adevărul, Cinstea şi Solidaritatea care au dispărut din toate celelalte 3 Puteri în Stat.
    De SuKaRiT pe 26 February 2009 la 8:39 pm

    Pe SuKaRiT il stiu om cu o mare doza de umor. Noroc ca mi-am adus aminte de asta tocmai cind ma pregateam sa ma intreb ce l-a apucat.

  30. Ziceti ca ati fost consilier pe la fostul MEC. Trag concluzia ca il cunoasteti/ati auzit de domnul Teodor Chirica.
    Dupa parerea mea un excelent manager…
    Q:Stiti cine este acum presedinte la CA-ul de la Nuclearelectrica?
    A:Un tanar de pana in 30 de ani(nu zic…poate e competent) care ATENTIE!!! a fost sef la administratia cimitirelor, actual consilier al inginerului ministru de finante.
    Acum ori baietii astia vor sa ingroape la propriu grupurile III si IV, ori nu sunt constienti ce i-au dat acestuia pe mana.
    Cat despre relatia dintre Adriean si baiatul in cauza, cred ca e la mintea gainii, de unde se cunosc, ca parca in cimitire se foloseste muuulta marmura.Trist, sincer! Mai ramanea sa puna un preot director general si prohodul era gata.
    O zi mai buna va doresc!

  31. @baiatCUminte: hai sa spunem c-am si avut un rol la numirea lui Dorin. l-au sustinut liberalii, l-au dat jos democratii. asta-i viata la societatile de stat.

  32. @victor:
    Domnule Ciutacu, nu va contrazic.
    Chiar as putea spune ca in mod normal, stiind cine te-a pus, ar trebui sa pleci cu toata echipa. Daca dupa asta “noii veniti” te recheama in functie, dandu-si seama de valoarea ta, poti accepta sau nu.
    Eu nu am contestat neaparat destituirea domnului Chirica, ci CV-ul noului presedinte.
    Sunt de obicei un sustinator al tinerilor, dar nu o sa ma convinga nimeni NICIOADATA ca acel tanar are experienta necesara pentru a administra o companie ca Nuclearelectrica.
    Voi reveni cu noi exemple, pentru ca mai stiu(sau voi afla).
    o zi mai buna in continuare.

  33. Victor,du-te tati la Vantu si cere-i bani pentru subiectele furate.Las-o in … ma-sii de treaba,ce muncesti pe shaorme?!

  34. Victor esti genial ca de obicei,printre cei mai buni jurnalisti din presa, esti incoruptibil; toate cele bune.

  35. Stimate Domnule Ciutacu,

    Felicitari pentru “Vorbele grele” de aseara! Foarte tare premieru’: “mai baiete, tu nu-ntelegi??” :))))))

    Nu stiam ca emisiunea Dvs. e una de divertisment. 😛

    On a more/very serious note: cum poate, mai fratilor, omuletul ala sa minta cu atata tupeu? Cica nepoata e angajata la cabinetul UNUI secretar de stat! Da, la acel secretar de stat care a fost directorul lui din primarie si care acum ocupa la Palatul Victoria biroul in care a stat Mihnea Constantinescu, un birou tip vagon, in care ca sa ajungi la scaunul tau de prim -ministru trebuie sa treci prin biroul stefaniei fereţ, camera in care este si neopoata. Extraordinar cat tupeu are sa minta fara sa clipeasca!

  36. …partea buna din decizia asta cu consilieru’ e ca…inca un tanar licentiat a scapat de umilinta meseriei de sofer.Sper sa fie capabil pe noua functie.
    …iar ca avem si nepoate…capabile, tinere, licentiate…e ok.Mai trist e ca sunt atat de putini oameni in tara asta capabili, in care se poate investi incredere ca…tre’ sa apelam la…”sangele apa nu se face”. Si eu sunt ruda cu Dna.Margareta MURESAN, da’…am aflat prea tarziu asta…si nu am performat in ale jocului mintii , numit shah.
    ….daca imi caut bine radacinile arborelui genealogic…oi fi ruda cu …Adam si Eva?!?!…sau cu Darwin…?!?…
    Va cer scuze, Dle.V . Ciutacu, dar iar am neshte dureri de cap pe baza de colesterol si poate sunt neclara in gandirea mea simpla.

    Va stimez mereu !

  37. Aseara, uitandu-ma la emisiunea dumneavoastra am constatat ceva ce stiam de multa vreme si anume ca acesti politicieni nu sunt decat niste personaje sinistre, lipsite de cea mai mica urma de bun simt si de cel mai mic respect.In incercarea lamentabila de a-si arata in fata lumii un fel de camaraderie si loialitatea scremuta, domnul Ponta si domnul Boc au fost mai mult decat penibili. Cei doi au profitat de amabilitatea dumneavoastra pentru a nu spune nimic interesant,in schimb, si-au expus ei demagogiile si explicatiile mincinoase si au debitat tot felul de banalitati si ipocrizii.

  38. rahoveanu are dreptate.
    cat despre domnul ciutacu , dumnealui a ramas la nivelul baiatului de 10 ani care se cearta cu pustii pe tapsan , cu jigneli infantile idioate.
    dar se intelege inversunarea si intelegem de ce v-ati aprins asa…

  39. Stii cum se spunea, si de fapt cum a recunoscut si domnul Marius Tuca. Ziarele se faceau dupa emisiunea lui.
    Acum, la cativa ani dupa, incepem sa avem alte repere ca sa scriem articole. F5 la blogu’ lui Ciutacu
    Mi-e rusine de rusinea lor.

  40. Presa romana… Parca e inregimentata intr-un organism ce sprijina corectitudinea, deontologia, adevarul, bla-bla-bla. CRP e numele lui, nu?
    Oare CRP vine de la Copy, Refresh, Paste?

  41. Domnule, m-ai dezamagit! Te suna omul ala in emisiune sa-ti spuna ca nepoat’sa e de gradul 5 si nu-l intrebi exact ce era mai important. Era gradul 5 pe Mercalli sau pe Richter? Na, cum dau de el sa ma informez?

  42. @klm: nu va impiedica nimeni sa plecati dupa rahoveanu daca vreti sa fiti solidar cu el pana la capat. doar anuntati-ma, ca se rezolva dintr-o tasta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.