Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Iobag la Jucător. Profitabila sclavie

Iobag la Jucător. Profitabila sclavie

“O sută de ani de acum încolo nu cred că mentalitatea celor care vor conduce TVR se va schimba. Politruci cu carnet de partid sau artişti cu aere de libertini – toţi au făcut un singur lucru: i-au slujit pe cei care i-au numit în funcţie şi au sifonat banii celor aproape şase milioane de plătitori ai taxei TV. (…) Cum scoatem deci cenzura şi obedienţa din televiziunea publică? Simplu. Desfiinţând instituţia. Jumătăţi de măsură precum elaborarea unei noi legi de funcţionare sau restructurarea celor peste 3.000 de angajaţi care lucrează în acest mastodont de sorginte comunistă nu vor schimba mare lucru”. (Mircea Marian, Evz)

De ce trebuie contribuabilii români să suporte o instituție-mamut, nereformată, politizată și care nu slujește aproape deloc interesului public? Potrivit unui raport al comisiei parlamentare de anchetă a TVR, în 2006, în această instituție lucrau 3193 de angajați, plus 3248 de colaboratori externi! Pentru comparație, Evenimentul Zilei are mai puțin de 75 de oameni. ….Întrebarea mea este: credeți că televiziunea publică ar trebui desființată? Eu am un răspuns nuanțat: să păstrăm doar TVR Cultural și, eventual, să transformăm unul din posturile existente într-unul de muzică clasică și jazz, gen Mezzo. Nu cred că în România ar putea să apară posturi publice susținute din contribuții private, deși asta ar fi ideal.” (Mircea Marian, kiseleff.ro, citat de Ioana Dumitrescu)

“Mărturisesc, sunt o cucuvea plătită de Cotroceni” (Mircea Marian, Evz)

Nu, bă, eşti un vierme oribil pe care-l strâng chiloţii şi se scarpină. Şi un sclav, gata oricând să se bage în robie, spre exemplu, la un om politic care l-a dat jos din avion şi l-a înjurat bijăreşte. Să fii plătit ca să dai cu căcat în oricine ridică vocea la stăpân; ori din surse incerte (fiindcă ziarul unde eşti în conducere generează pierderi de ani de zile, deci uit-o p-aia cu economia de piaţă), ori de la stat, adică de noi, toţi. Fiindcă TVR, a cărei desfiinţare o cereai isteric pe vremea când nu sperai să ai o emisiune acolo, este o instituţie, economic vorbind, falimentară.

UPDATE: Uitasem că Mircea Marian este autorul unei performanţe jurnalistice unice. A scris un întreg editorial despre cât de detestabil e Gâdea pentru că a fost la ziua lui Vanghelie. Care Gâdea n-a fost la ziua lui Vanghelie. Bine că mi-am amintit

Comentarii

comentarii

Similar Posts

112 thoughts on “Iobag la Jucător. Profitabila sclavie

  1. Mai degrabă aş zice că o vor aduce încet-încet în faliment, după care o firmă privată binevoitoare va prelua acţiuni majoritare şi va face din tvr o minunăţie. Să nu uităm că bizonul carpatic se uită cu predilecţie pe “1”.
    Că doar ştim şi noi cum se face treaba.
    Despre indivizi ca M&M nu pot să exprim vreo propoziţie.

  2. BUNA SEARA,
    VA ROG SA BAGATI UN SHIFT+F3, DACA SE POATE, (CA IN WORD) CELOR CARE SCRIU CA MAJUSCULE, DE PARCA S-AR CREDE HORIA ZILIERU SAU ALT MARE POET CARE ISI SUBLINia MARETELE CONCEPTE ASTFEL.
    Eu nu am reusit cu acest text, dar nu am drepturi admin.
    Viel danke.

  3. Va rog mult ajutati-l pe Andi! Imi este prieten de ani de zile, un om extraordinar, insa, de curand, a fost lovit de o boala cumplita – cancer! Cuvintele celui mai apropiat om din viata sa, sora lui, pe care le gasiti mai jos, sunt un strigat de ajutor catre noi toti! Orice gest conteaza! Dati mai departe va rog mult! http://www.facebook.com/notes/ioana-kirsten/sa-fim-oameni/197784583589572 Pentru cei care nu au Facebook, donatiile se fac la CONT LEI: RO72BRDE300SV19654493000
    CONT EURO: RO89BRDE300SV81627453000

    Esti un fost coleg de-al meu care sufera foarte mult acum. Aveti incredere, nu este nici spam nici pacaleala. Si daca dati mai departe pe Facebook, mess sau alte surse este un ajutor binevenit.

    http://www.realitatea.net/asesoft-si-blue-generation–alaturi-de-andi_817512.html
    http://www.ziarulprahova.ro/stiri/sport/88281/asesoft-si-blue-generation-alaturi-de-andi
    http://www.iploiesti.ro/concert-caritabil-la-irish-pub-ploiesti-andrei-teodoroiu

  4. si lantul s-a strans.a3 a ramas ultimul avanpost si lumea se intreaba cat va rezista. cu desfasurarea asta impresionanta in media si cu o majoritate de oligofreni in case,parca nu mai e nimic romantic in meseria asta, ha?

  5. Victore,

    Ajunge. Ia-l din fața noastră. De două zile, cum mai intru pe blogul tău, dau iar de ipochimenul ăsta și mă ia de la stomac. Ai milă, postează ceva, … orice … bleahh …o poză cu o lămâie, ceva …

    Îți mulțumesc anticipat!

  6. Nu ma pot abtine sa nu remarc…marea majoritate a lingailor sunt urati,poate un psiholog ne-ar explica mai bine frustrarile traite de-a lungul vietii,iar sansa unica de a se vedea sau auzi egaleaza operatiile estetice.
    Deci,caci,nu conteaza pe cine trebuie sa linga…au satisfactii unice si maxime!

  7. Cu cat il bagi in seama,cu atat se va considera important,……bagat in seama de Ciutacu:)..wow
    Nici nu cred ca intelege ce ai scris mai sus!

  8. @gabi oarga: Nu chiar toti:) Spre ex. Visan e varianta Damboviteana, putin buhaita si cu cearcane a lui Benicio del Toro:) Mai sunt si cativa la care te poti uita fara sa te doara ochii.

  9. te rog nu mai pune asemenea poze, ca si asa am cosmaruri cand il mai expune si Badea la tv.mi-asi dori ca sa nu mai aud de divorturi,decat de desteapta si frumoasa este.Nu stiu daca ai avut vreodata ocazia sa stai de vorba cu activisti ai sectelor religioase:isi construiesc un vocabular care,cu mici exceptii este acelasi.Exact asa este si Ileana,Boc,Bourean,Turcan,Talmacean,Oajdea,sulfinica alma si altii(sunt suficienti de multi).Ambasadele americane se ocupa cu barfa de mahala.Eu totusi am o intrebare ce se va intampla cu Omar Hayssam daca americanii se ocupa acum si de destabilizarea Siriei.Care mai urmeaza?;LIBAN, TURCIA,BULGARIA….ROMANIA?….

  10. oare ce vor face cei de la TVR cand va pica basescu? se vor ingramadi toti intr-un studio, la fel ca in ’89, si vor striga in cor: “Suntem liberi!”?
    sunt niste oameni de nimic! lingai si mediocri! care mananca banii nostri… si mananca bine, nu ca noi!

  11. PRIETENE NU VEZI CE FATA DE CUR BASIT ARE TARANOIU NU AM CE COMENTA TOT CE POT SA FAC E SA FAC O ˝BURTA˝ DE RAS CAND Ii VAD MUIANU D-LUI LINGERICA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.