Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

Scurt şi cuprinzător, n-am timp şi nici chef de poveşti. Dacă-mi mai vin, mai bag…

– Un ministru în funcţie (chiar în două odată), în acest caz Elena Udrea, citeşte solemn la televizor (întâmplător, în latrina fraţilor Păunescu) desfăşurătorul şi conţinutul convorbirilor telefonice/sms-urilor unui cetăţean român, fostul procuror DIICOT Angela Ciurea. Dacă se întâmpla invers, puteam acuza subit gureşul fost magistrat de folosirea abuzivă a unor înregistrări (i)legale. Dar se-ntâmplă ca un demnitar să producă live demonstraţia poliţiei politice şi nimeni nu se urzică. Cred că l-am împuşcat degeaba pe nea Nicu. Măcar el o făcea mai discret şi centralizat.

– Cea mai importantă temă de dezbatere electorală e imposibilitatea staff-urilor candidaţilor de a organiza o dezbatere electorală. Privind din acest unghi, suntem unicat în lume şi un exemplu relevant de alienare şi scelerare generală. Băsescu, preşedinte în exerciţiu şi candidat care găseşte vreme să se vadă cu Văru’ Săndel şi cu diverşi nimeni în drum zgârietori pe Net, dar consideră sub demnitatea lui să dea ochii cu nişte contracandidaţi legali, joacă bine şi viclean. El inventează zilnic subiecte colaterale (vărsate-n reţeaua portocalie din media) şi motive de a refuza confruntarea, ceilalţi pun botu’ ca nişte fraieri şi-i ridică mingea la fileu.

– Pleșu e iar indignat pe criteriile de selectare a participanților la emisiunile tv. Azi îi put Ciuvică și Chilian. Altădată eram eu și Stan. Nu pricepe de ce. Îi desenez eu. Pentru că oamenii ăștia fac rating. Deci publicitatea multă și scumpă. Deci profit. Deci taxe la buget. Deci surse de venit pentru plata sinecurilor particularului Pleșu. Deci un trai îmbelșugat filosofului și camarilei din care face parte. S-a înțeles?

Licenţa din titlu-i aparţine filosofului Fane Spoitoru şi-mi pare extrem de potrivită.

UPDATE: Dacă şi-a propus cineva să scârbească definitiv lumea înainte de alegeri, i-a reuşit de minune. Nu există om interesat de alegerile astea (cu care să fi stat de vorbă zilele astea) care să nu fie îngreţoşat. Până şi ăia care clamau necesitatea şi oportunitatea urnirii din case (către urne) a nehotărâţilor participă cu voioşie la îndepărtarea de secţiile de vot a oamenilor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

169 thoughts on “Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

  1. Traian cel Mare din care ne tragem toti nu participa la dezbatere diseara. E prea josnic pt el

  2. Haide , bre, ca-mi place.Imi place cum se-alinta, ca cioara-n lat, Monica Macovei cind pe linga Cezar Preda (precum in poza de mai sus) , cind pe linga Gheorghe Flutur, la “dezbatetrea” de la Cluj…Altfel: Britany Spirs a noastra , cum e ea admirata din spate de floarea cea vestita …
    Ce ceata portocalie in Piazza Grande! E da la noi, sau i-au carat cu autobuxele prin tari straine sa ia cu asalt sectiile de votare aferente?

  3. Ce parere ai Victore? Se teme matrozu de dezvaluiri!-ULTIMA ORA:Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu nu va participa la dezbaterea de la TVR, de miercuri seară, şi a susţinut că Alexandru Sassu trebuie să demisioneze de la conducerea televiziunii publice pentru că serveşte interesul unui partid

  4. Basescu Traian = lup de mare sau iepure fricos?
    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  5. Din ciclul ,,In cea mai tara proasta”,…ca uitam:
    SI la noi in oras se distribuie pensiile IMPREUNA CU O SCRISOARE DE LA BASESCU!!

  6. victore,

    vrei sa dai discursul lui antonescu de la timisoara ? si vrei sa mai aduci aminte acestui popor despre PUNCTUL 8 din Proclamatia de la Timisoara ? Doamne, aveam 22 de ani si sustineam de atunci acest punct 8 in piata universitatii, dar cine sa asculte de niste studenti ……Ne-am pierdut viata cu acesti comunisti monstruosi, iar timisorenii nu ne-au putut salva !

  7. Nu mai pot sa ma uit la tv cand vad pe udrea si pe basescu,mi-e greata,dar nici dupa ceilalti nu ma omor.

  8. asta o vrea-n 3, ăla-n 6, altu-n 3 sau 4 sau 5 sau….băăăăaaaa ţara pooli pe lângă voi ăştia care “conduc” ţara mai suntem şi noi poporul. Nuţi e atât de proastă ca nici măcar nu realizează ce face, totul pt. al sluje,sluji pe maestrul beţivan

  9. @Cetateanu turmentat,
    Din pacate nu mai e valabil. Spun, din pacate. Si habar n-am de ce se intampla asta. Si nu ma refer la chior.

  10. Antonescu=Patriciu,Tariceanu.Basescu=scandal,dezordine,nepotism.Geoana=P.S.D,mafie,mineriade.Vadim=extremist,mincinos.Becali=cioban cretin.EU PE CINE VOTEZ?

  11. alo parchetu? diicotu’? piticotu’? acu’ nu va mai sesizati? Nici o grija, ce faceti voi se numeste favorizarea infractorului, abuz in serviciu etc. tineti minte, pentru ca ati slujit un regim criminal, veti plati, si scump de tot.

  12. Pe la ora 14 ziceam ca abia astept sa vina ora 20 a sa ma umfle risu’. Ma tot umfla deja de vreo 2 ore cind vad cum o dau “catindatii” la intors: ca conditii, ca negocieri, casa-si dea Sasu demisia ca minca kk, ca….
    Acuma chiar ca-mi vine sa vars pe tastatura!
    Ori cu dezbateri ori fara io stiu ca n-o sa votez altceva decit semnul pe care l-am tot votat de 20 de ani incoace si pe candidatul partidului al carui nume nu s-a schimbat tot de atunci. (componenta da da’ numele nu – care o fi ala?).

  13. Buna seara d-le Ciutacu,

    Aveti dreptate:traim intr-o tara-“cea mai ţară proastă”…
    Sper sa fiti si diseara la Sinteza zilei.

    Va doresc ,din tot sufletul,pace si liniste(ca ne lipsesc la toti)!

    IoanaP
    P.S. Rog pe toti cei care citesc blogul sa joace la loto6/49,ca poate castigam ceva,ca altfel…

  14. Stimate domn,cum ar suna pentru dragii nostri de politicieni daca duminica nu s/ar prezenta nimeni la vot?Si poate ca ar merita asta …daca ei nu sint in stare sa se adune si sa spuna poporului ceva,atunci si poporul sa/i trateze cu….

  15. Am citit toate cometariile. Foarte tare bancu’ cu babutza, frate.

    Se pare ca nu mai e nimic de spus. Asteptam alegerile. Totusi, e un pic ciudat. Chiar nu mai apare nici un dosar?!? Am asteptat azi toata ziua lucrul asta. Probabil ca au fost ocupati cu negocierile dezbaterii (lu’ peshte). Mama, cata implicare!

  16. Basescule in 2007 la suspendare poporul a considerat ca mai meriti o sansa,(asta nu inseamna ca Parlamentul a gresit), dar tu ce ai facut, ai continuat pe aceeasi linie, astazi vi sa mai cersesti un mandat, nu ti se pare ca este cam mult.

  17. V-am trimis acum prin e-mail o copie a scrisorii pe care am primit-o azi de la Traian Basescu. Vă rog confirmaţi primirea.

  18. Daca Antonescu nu participa astazi la dezbatere eu il scot din lista de preferati.
    Da dovada de parteneriat cu Basescu , daca se comporta asa, ori eu nu-l pot vota in aceste conditii.
    Nu exista niciun candidat care sa ne merite voturile? Oprescu s-a aliat si el cu Basescu, Kelemn se stia de mult.

    Sunt datori unei confruntari, vad acum la tv ca moderatorii se comporta excelent sunt echidistanti. Bv lor.
    “Moderatorii sunt de vina” nu este un argument plauzibil.

  19. Ce se mai aude cu celebrul tronson de autostrada? Isi mai pune Badea pene pe fund sau nu? LOL :p

  20. update: Au reusit televiziunile sa se inteleaga, nu au reusit candidatii.
    Sunt ca niste mironosite, cu fitze de vedeta, daca nu au curajul barbatesc sa iasa in fata cu Vadim si Becali cum pot conduce o tara cu multi becali?
    Incep sa ma indoiesc ca sunt curajosi…De ce nu candideaza si o femeie? I-ar fi facut de ras…

  21. cit de sobru se imbraca putoarea de udrea in ultimul timp….(s-a cumintit sau se pregateste de inmormintare?)
    de altfel si base +boc(muc)sint sportivi si tineri(culori puternice)

  22. Din diverse surse aflam ca :
    “Daca liderul PNL Crin Antonescu nu ajunge in turul II la alegerile prezidentiale, primarii liberali nu sunt dispusi sa-l sustina pe Mircea Geoana.” sau
    “Sorin Oprescu a declarat, că 88% din electoratul său, în cazul în care nu va intra în turul doi, se va îndrepta, potrivit studiilor făcute de echipa sa, spre Traian Băsescu.”
    Ce-nseamna asta , n-avem sanse sa scapam de Base ?!

  23. Sunt consternat sa vad ca o treime din populatia tarii este formata din idioti,hoti,betivani si prostituate,toti de culoare portocalie.

  24. gand la gand cu Mircea Badea: daca s-a ascultat telefonul Elenei Udrea, au fost inregistrate si convorbirile cu Traian Basescu ??

    daca da, rezulta ca a fost monotirat TB ?

    A 2-a intrebare care-mi vine in minte: ascultarile s-au incheiat odata cu eliminarea procurorilor? Sau ele continua, tehnica fiind aceeasi, fapt care deruteaza si irita din plin pe potentatii zilei

    Probabil ca celelalte nume, nu toate legate intre ele, pot fi citite in aceeasi cheie (sol): avertizmente publice si mici amenintari (pentru o posibila si viitoare colaborare)

    Am inteles, sa traiti !

  25. Am vazut ce discuta astia pe twitter si am si eu o intrebare pentru tine : Ce calificare ai? Pot spune ca nu sunt ipocrit, doar sunt curios.

  26. @RobbyE: eu n-am vazut, da’ iti raspund: inginer mecanic. cu 15 ani de presa (nu chiar 20, cat idolu’ CTP), o bursa NATO si ceva scoala cu un laureat de Pulitzer. e de ajuns ori tre’ sa-mi dea Basescu vreo decoratie?

  27. mda, ca si victor, ma intreb si eu asa, intr-o tampla, de ce marinelu’ cu vanturi la pupa isi face timp de-o sueta cu varu’ sandel sau super-extra-nemaipomenitu’ blogger gobleen, da’ nu vrea, sa-l pici cu tzuica, sa dea ochii cu vadim sau jiji a lu’ becali? peronal nu-i simpatizez pe cei doi, dar ma gandesc ca si ei reprezinta o feliutza din poporu’ suveran. si nu m-as fi asteptat ca si ceilalti, mai ales crin, preferatul meu, sa-si faca chiar toate calculele dupa gura stafului electoral. in fond, daca el, crin, iese presedinte, ceea ce-i doresc, ptr ca de asta o sa-l votez, o sa fie si presedintele lui vadim sau jiji, cu tot cu oamenii care se uita-n gura lor si-i cred pe ei ca-s cei mai buni.
    ma rog, vad ca intalnirile intre stafurile alea ar trebui sa se intituleze “cum sa facem sa-l jenam cat mai putin pe partz-imparat, gugululu’ de el scump si drag.”.
    …tui mama ei de politica si ruperea asta in basini electorale mioritice, una mai puturoasa ca alta.

  28. Ce mi se pare mie anormal este selectia candidatiilor la presedentie. Mi se pare grotesc sa vad tot felul de indivizi pe care nu i-a vazut si auzit nimeni, sa apara intr-o dezbatere generala. Logica iti spune ca este imposibil ca in 3 ore de dezbatere, ei toti sa apuce sa-si exprime in mod coerent argumentele pentru care eu alegator sa-l votez.
    Aici se vede inca odata ce carente are legea electorala si nu numai. Ca si constitutia care da liber la interpretari, in mod analog legea electorala ar trebui revizuita si completata, astfel incit dupa un anumit sistem de selectie din anul electoral, in final sa ramina numai 2 competitori, astfel ar disparea si al doilea tur de scrutin.
    Nu pledez cauza nimanui, personal stiu cu cine votez si nici o dezbatere nu-mi va modifica optiunea, sa spunem ca sint satula de ceea ce au prestat unii dintre prezidentiabili in ultimi ani.

  29. Off-topic
    In “cea mai tara proasta” au murit mijloacele de comunicare.Ramane emisiunea”vorbe grele”.

  30. Pentru ca si presa e dusa rau de tot. Astfel de oameni promovati. La asemenea nivel va coborati. Blonde/brunete nesarate cu juma’ de neuron, pitipoance, interlopi si manelisti. Voi veniti cu un model de “om de succes”, “femeie de cariera”, “tanar politician” nesimtit si tupeist. N-am vazut o emisiune cu olimpici, clubul de aeronautica.

  31. Mamaaaa, ce abereaza Geoana, in fata la TVR! Ce tupeu si pe asta! Cica le e frica celorlalti de o confruntare cu el. Parca am un deja-vu. 🙁

    Votati, fratilor, Crin!

  32. extraordinar ce tupeu jegos au astia…sa nu vina ei sa dezbata public…daca ei isi permit sa nu se prezinte, ce-ar fi sa nu ne mai prezentam nici noi la vot. sa iasa iara base, trazni-l-ar soarele si sa le rupa curu’!

  33. vis-a-vis de marea suspendare am si eu o opinie. Din toata mascarada singurul care a procedat corect mi s-a parut candidatul verzilor cu a lui sesizare la OSCE. Deoarece, normal ar fii ca in turul I ar fii sa se intalneasca absolut toti candidatii, deoarece aceste alegeri, conform constitutiei, asigura fiecarui cetatean egalitate in sanse. Normalul este confruntarea tuturor candidatiilor inscrisi, anormalul este confruntarea in doi sau trei. Oricum, aceasta miscare a candidatilor cu sansa nu face decat scarbirea electoratului, ceea ce va duce un plus pentru Basexu in final. Sper totusi ca doar ptr turul I…

  34. domnule ciutacu intrebati-l pe crin antonescu de ce dintr-o data nu mai este anti-basescu. sa intelegem ca pt dansul nu e foarte grav daca iese tot asta presedinte sau ce incearca sa demonstreze? sincer dvs credeti ca poate lua din procentele lui geoana numai facand doua trei ironii pe seama lui? mi se pare ca le lipseste patriotismul principalilor candidati. suna prost dar daca ar fi mai apreciat poate nu ar mai fi toata lumea asa scarbita de clasa politica.

  35. @RaSpo

    putem fi clari si concisi?
    incerc eu:
    1. Base ( se intelege si staful) dorea infruntare doar in 3 (trei)
    2. ceilalti doreau … fara numar
    3. au ajuns la intelegerea in 5 (cinci) si sa se desfasoare la TVR1
    4. la 5 minute vine SASU-dir TVR1 si anunta ca face o dezbatere i 7 (sapte)
    Ce inseamna asta : DINAMITEAZA DEZBATEREA IN 5 GREU OBTINUTA DE LA Basescieni.
    Se pune intrebarea DE CE?
    Simplu Geoana isi aduce pe pe cei doi circari ca in caz de dificultate sa sara la gitul lui Base ( nota bene ) si la Antonescu, tot nota bene din punctul lor, a kmerilor rosii, atit timp cit inca intrarea in turul II se joaca.
    Daca nu sunteti convinsi, poate numele HREBENCIUC va da masura realitatii. Marele combinator nu se dezminte niciodata.
    Jos nomenklatura komunista, fii aceluiasi om , Ion Iliescu Moskovici.

  36. @ Violet: Asa-i… ceva de genul: “Luati-l de pe mineeee…. ca-l omooooor…!!!” Hi, hi, hi…. As rade cu adevarat daca n-ar fi toata situatia IN-GRE-TO-SA-TOA-RE…!!! Parca anume pt. a-i determina pe “scarbitii” sa ramana acasa… (potentialii votanti ai lui Antonescu) Si, sincer, cand ma uit in jurul meu, nu stiu daca nu o sa le si reuseasca…., din pacate…

  37. A trecut ceva timp de cand am scris despre “cea mai tara proasta”; de atunci n-a mai functionat net-ul, o alta intamplare din “cea mai tara proasta”!Bine ca s-a rasgandit si ne putem desfata cu “dezbaterea electorala” care s-a amanat, dar “intamplarile” neatinse nu se vor neantiza ci ni se vor destainui distrugand vraja cu care unii incearca inca sa le mai dichiseasca. Totul intr-un viitor apropiat, eventual dupa emisiuni.

  38. @cristina

    nu il intreba pe dom Ciutacu, ca iti raspund eu.
    Crin a fost la Timisoara si a fost categoric, adversarul sau este in principal Base, dar nici pe Geoana nu il poate lasa deoparte.
    Se incearca alipirea de base, ca sa recupereze din electoratul pe care il fura zilnic Antonescu, ca de la kmerii/termitele portocalii nu se poate apropia.

  39. Ce păcat că n-a fost vreo confruntare azi! Zău, nu mai puteam de grija lor! Oricum mi-am format o opinie cu cine vreau să votez! De data asta chiar ne cred pe toţi nişte proşti, iar ei se cred “miezu’ din Fanta”. Da’ rumânii ăştia mulţi, au DREPTUL CONSTITUŢIONAL de a alege şi de a fi ales? Că asta vă doare pă toţi în trei litere, să vă aleagă, conform cu conştiinţa şi preferinţa fiecăruia, nu cu număru’ de catindaţi la o dezbatere sau cu număru’ de la pantofi al “strategilor” de campanie! Huooooooo!

  40. Toti o dau cu bas pe’a matii, de ce ?
    E simplu, cei doi ‘corifei’ din sondaje au ceva de ascuns, fac un blat ordinar, pentru a nu raspunde la intrebari incomode.
    Au muste pe caciula, o fi avind si Antonescu?
    Cine stie sa puna mina pe tastatura si sa zica.
    Geoana si Base au guvernat. Punct.
    Fiecare au un trecut comun. Ion Iliescu.
    Fiecare are ceva dosare. Punct.
    Fiecare au cercuri grele de interese. Punc.

  41. Korekt, cerea in 13 sa se dezbata.
    Adica de ce in 3, 5 sau 7?
    Care sunt criteriile sa excluzi chiar si pe unul din ei? Tot un abuz.

  42. Dupa toata mascarada asta PSD-ista, incep sa ma intreb cu adevarat , daca nu intra Crin in turul 2, SA MA MAI DUC LA ALEGERI ? Credeam ca “gashca” portocalie in frunte cu Basescu este cea mai nociva pt. Romania, dar incep sa cred ca E PE PICIOR DE EGALITATE cu “gashca” rosie…. !!! Sper, din suflet, ca Antonescu sa castige ALTFEL …. , la naiba, daca votam cu Carnetul de alegator…., il rupeam, da’ buletinul…. ?!

  43. D-le Ciutacu , ce aveti cu oamenii de pe net ale caror blogguri au succes?? aveti ceva cu vanzatorii de usi de garaj sau cu tinichigii?? mie parca imi miroase a discriminare . nu mi se pare corect , asa ca SA VA FIE RUSINE !

  44. Off topic:

    cine nu a vazut clipul de la Antena 3 a pierdut enorm. Nu Vadim e obiectul.
    pe scurt
    -o tinara ce doarme
    – se trezeste si se intoarce
    -in pat Base
    -face niste ochi mari (dar nu umezi) ci de groaza
    -se ridica si fuge
    Apare scris: “daca nu vrei sa mai traiesti inca 5 ani cu Basescu VOTEAZA”
    E colosal clipul.
    Am ris de unul singur de ma durea burta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.