Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

Scurt şi cuprinzător, n-am timp şi nici chef de poveşti. Dacă-mi mai vin, mai bag…

– Un ministru în funcţie (chiar în două odată), în acest caz Elena Udrea, citeşte solemn la televizor (întâmplător, în latrina fraţilor Păunescu) desfăşurătorul şi conţinutul convorbirilor telefonice/sms-urilor unui cetăţean român, fostul procuror DIICOT Angela Ciurea. Dacă se întâmpla invers, puteam acuza subit gureşul fost magistrat de folosirea abuzivă a unor înregistrări (i)legale. Dar se-ntâmplă ca un demnitar să producă live demonstraţia poliţiei politice şi nimeni nu se urzică. Cred că l-am împuşcat degeaba pe nea Nicu. Măcar el o făcea mai discret şi centralizat.

– Cea mai importantă temă de dezbatere electorală e imposibilitatea staff-urilor candidaţilor de a organiza o dezbatere electorală. Privind din acest unghi, suntem unicat în lume şi un exemplu relevant de alienare şi scelerare generală. Băsescu, preşedinte în exerciţiu şi candidat care găseşte vreme să se vadă cu Văru’ Săndel şi cu diverşi nimeni în drum zgârietori pe Net, dar consideră sub demnitatea lui să dea ochii cu nişte contracandidaţi legali, joacă bine şi viclean. El inventează zilnic subiecte colaterale (vărsate-n reţeaua portocalie din media) şi motive de a refuza confruntarea, ceilalţi pun botu’ ca nişte fraieri şi-i ridică mingea la fileu.

– Pleșu e iar indignat pe criteriile de selectare a participanților la emisiunile tv. Azi îi put Ciuvică și Chilian. Altădată eram eu și Stan. Nu pricepe de ce. Îi desenez eu. Pentru că oamenii ăștia fac rating. Deci publicitatea multă și scumpă. Deci profit. Deci taxe la buget. Deci surse de venit pentru plata sinecurilor particularului Pleșu. Deci un trai îmbelșugat filosofului și camarilei din care face parte. S-a înțeles?

Licenţa din titlu-i aparţine filosofului Fane Spoitoru şi-mi pare extrem de potrivită.

UPDATE: Dacă şi-a propus cineva să scârbească definitiv lumea înainte de alegeri, i-a reuşit de minune. Nu există om interesat de alegerile astea (cu care să fi stat de vorbă zilele astea) care să nu fie îngreţoşat. Până şi ăia care clamau necesitatea şi oportunitatea urnirii din case (către urne) a nehotărâţilor participă cu voioşie la îndepărtarea de secţiile de vot a oamenilor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

169 thoughts on “Întâmplări din “cea mai ţară proastă”…

  1. Vorba Oanei Dobre, confruntarea asta se face mai greu decît Guvernul. Asta şi din cauza că lui Geoană îi e cam tîrşă de astfel de dezbateri.

  2. In Vrancea profesorii au primit o hartie de la ministerul eductiei in care se spune ca zilele libere neplatite trebuie luate in vacanta. Profesorii au semnat si ei o hartie prin care refuza si am inteles ca le vor lua sapt. viitoare. Hartia de la minister nu e semnata de ministru. Tara lu’ dracu!

  3. @Victor Ciutacu:…“cea mai ţară proastă”
    Acum 20 de ani , mergand in compartiment cu o familie de tigani, l-am auzit pe unul: “asta e cea mai statie lunga” 🙂

  4. Domnule Ciutacu, “Privesc cu surprindere la analizele pe care comentatorii TV le fac(…)” si constat ca “Avem nişte analişti care(…)orbiţi într-o asemenea măsură de formă, de bancuri răsuflate, şi-au uitat menirea de a face aprecieri legate de fondul unei dezbateri de acest nivel.” … 😀
    Semnat, o admiratoare a doamnei Elena Udrea. 🙂

  5. cea mai importanta tema de dezbatere electorala ar fi trebuit sa fie egalitatea de sanse… care e de fapt o vorba in vant. Toti candidatii ar trebui sa fie tratati in mod egal si ar fi trebuit sa participe toti intr-o emisiune, sa stea cu totii la aceeasi masa si sa raspunda la intrebari, sa vada lumea diferentele intre ei, ca doar criteriul celor 200,000 de semnaturi s-a aplicat tuturor, nu numai unora. Nu cred ca domnilor geoana, antonescu sau basescu li s-au cerut mai multe semnaturi, astfel incat sa li se justifice o pozitie privilegiata fata de ceilalti (sa poata ei stabili cine participa la dezbateri si cine nu).
    mi se pare f trist ca nimeni nu sesizeaza acest aspect.
    Pentru motivul asta mi-e f clar ca nu vom putea schimba lucrurile in tara asta, pt ca politicul controleaza tot si cei din afara sistemului vor fi in continuare exclusi.
    VOTAM DEGEABA aceeasi oameni!

  6. si cu asta cam ce ar vrea sa spuna votantu’ ca “la dracu cu toti, imi e sila si nu ma mai duc la niciun vot ca tot aia e!” …eh, uite ca tot ma duc, numa’ d’al dreac, asa! 😀

  7. Domnule Ciutacu,
    Eu nu inteleg de ce la aceste confruntari intre posibilii prezidentiabili se abordeaza teme care nu au nici o legatura cu atribuitiile Presedintelui Romaniei, cum ar fi plitica economica, educatia si altele.
    Am scis un articol despre “ce poate si ce nu poate sa faca Presedintele Romaniei”. Nu am avut timp suficient de documentare si probabil am greseli sau/si omisiuni importante.
    Astept adaugiri si corecturi de la cei care stiu mai mult decat mine.
    Cu deosebit respect

  8. Crin cel mai adevarat, aseara, in Sinteza Zilei, a zis ca se duce la toate dezbaterile. Oprescu a zis si el ca isi ia hainutele de Pasti si vine peste tot. Pe geoana si basescu ii cam strang pantofii si d-asta vin ei cu multe conditii. Pele juca fotbal si descult, nu-i trebuiau ghete puma. I-au incaltat acum stafurile, dar poa’ sa aiba ei orice ghete, ca important e piciorul!

  9. Deja am inceput sa fiu trist, desi fac parte de multa vreme din tara lui ‘tristan si isoda’,
    abia acum ma intreb cum o sa fie ziua “de miine” fara Elena, fara Berceanu, Videanu, Blaga, dar mai ales fara Bok. Pe Base nu il mai pun la socoteala, fiind rejectat din sistemul meu de operare si gindire.
    Poate imi revin cu ‘sarbatorile’ , atit cele dedicate, cit si de alta natura calendaristica.

  10. Nu mai bine il punem pe Fane Spoitoru prim-ministru , macar stim o treba . Oricum cred k e mai cinstit decat Udrea & company .

  11. Daca Nu se va face urgent un test psihiatric candidatilor.. vom repeta istoria cu Pingelica.
    cat era ala de analfabet era totusi un bun psiholog al maselor.
    Astia Nu au niciun Dumnezeu… lege sau bun simt.
    Ce sa faca Geoana la o confruntare cu Crin si Basescu ???
    Sa-i faca pantofii piratului ?
    Sterge ala pe jos cu el ????
    daca ii intrerupi fraza kilometrica e terminat…
    Iar Matrozul are frica ca dracu de tamie de Crin si Sorin ca-l termina ambii inainte de vot…
    Deci cu Nutzy inainte mars…

  12. mi-e scarba de madam udrea si cred ca si la barbatuso dar nu are ce face ca aduce profit in casa

  13. Pozele cu portokalii imi produc repulsii, ma intreb cum putem fi concetateni cu pulimea din imagini…???dar si mai grav e ca majoritatea dicteaza, sau cel putin asa ar tr sa fie:)) daca stiti un tratament care sa dezvolte ignorantza, marturisiti pls.

  14. Nuti nu seamana cumva cu ana pauker, mai tanara, mai blonda, mai impertinenta si cu chiloti base’s secret?

  15. Prima poza imi face greata! Vorba lui Badea “nu mai pot cu duduia asta”. Cind ma uit si mai in spate si mai vad si rusinea de la Rachitele (pacatde zona ca e splendida! mai ales cascada care are vreo 70 de metri si e cea mai inalta din tara) linga dragastolo-frankenstein …mai ca-mi vine sa-mi murdaresc tastatura da-i pacat sa-mi dau de lucru degeaba.Mai bine ii dau dracului pe toti portocalii si pe toata gasca lor!
    Adoua poza ma face sa-i dau dreptate unui nene care facea tot aici o asemanare cu nationala olandei de acum citiva ani! Ce ma sperie e ca “olandezii” astia sint prea multi. Sper numa’ sa apuce sa apuce sa “citesca cit mai multe “afise electorale” de 45 de grade incit duminica
    sa nu-i lase mahmureala si raul sa-si indeplineasca dreptul constitutional la vot, adica sa stea dracului acasa!
    Cit despre mult asteptata “dezbatere” de deseara abia astept sa vina ora 8 si sa ma umfle risul.

  16. Situatia penibila din aceasta campanie (nu se poate pune de o confruntare intre candidati), este unicat in scurta perioada “democratica” din Romania.
    De ce se intampla asta, simplu pentru ca asa vrea Basescu.
    Mandatul mafiotului suprem a fost unul plin de premiere:
    – primul presedinte suspendat de parlament;
    – primul guvern cazut prin motiune de cenzura;
    – prima lege adoptata si promulgata dar neaplicata;
    – cel mai mare nr de guverne propuse spre aprobare parlamentului cred ca 5 bucati daca socotim si pe Tariceanu;
    – prima data cand un ministru sfideaza parlamentul;
    – prima data cand o institutie ca TVR este atat de aservita politic incat nu organizeaza o dezbatere electorala.
    Mai gasiti si voi altele.
    Cred ca va fi prima data cand un presedinte in functie nu va intra in turul 2. Succesuri Basescule.

  17. Geoana este pasiv sa piarda locul doi dupa o dezbatere intre primii trei candidati. Antonescu s-a pozitionat contra lui , Basescu era deja, iar mai nou a aparut o vizita la Moscova , vizita explicata balbait de staful de campanie , vizita pe care eu nu o vad periculoasa, dar se pot smulge cateva voturi pentru contracandidati.

  18. aa si sa mai adaug ceva.

    Sa nu-mi spuna mie nimeni ca Antenele si Realitatea nu lucreaza pentru Geoana. Nu-i cred.
    E pe fata fratilor, astia care aruncati cu pietre asupra voastra, intre voi:))

    FOXNEWS e mic copil pe langa Antena3

  19. @korbul
    Parca suna mai bine “tara lui tristan si iscoada ” 🙂
    La un moment dat circula si un banc :
    “Noua forma de salut pe un telefon mobil:
    – Buna dimineata tie si ascultatorilor nostri !”
    In rest, sa asteptam marea confruntare si sa nu mai aud de “schimbare” ca am inceput sa am alergie la cuvantul asta.

  20. eu asa un circ referitor la dezbateri politice in campanie electorala n-am vazut in cei 20 de ani de asa-zisa democratie, pe cuvant (de pionier)! pana si Iliescu venea la dezbateri politice televizate, cu toate relele lui; acum 5 ani, in primul tur de scrutin la prezidentiale, TVR a organizat o dezbatere din asta cu TOTI candidatii (pana si cu aia de erau “neica nimeni”) si a fost ok! chiar nu inteleg de ce nu se face asta si acum (de fapt, inteleg, e clar ca la unii le tremura chilotii, dar voiam sa spun ca e absolut ridicola fuga asta de confruntare… vorba carmaciului: “de ce le e frica, nu scapa”)

  21. In Alexandria, o umila resedinta de judet, stam si la aceasta data fara caldura in calorifere, din ordinul lui VIdeanu, care a interzis conducerii locale a Terma Serv, furnizarea caldurii. Domnule Ciutacu, in ce tara traim. Poporul este suveran sau nu, caci dupa cum se vede, simplul fapt ca cetatenii unui oras care nu are conducere portocalie, nu exista, nu au drepturi. E jenant pentru o tara ce se vrea europeana.

  22. @korbul
    “O intrebare ‘proasta’:
    normalitatea e trista sau vesela?”

    Care normalitate? Aia anormala sau aia normala?
    Dar tind sa cred ca amandoua sunt dureroase… 😀

  23. Cat de ingust poti fi atunci cand faci un fir logic sustinand ca invitandu-l pe Ciuvica, Ciutacu, Stan contribui la “sinecura” dl.Plesu ?

    Pentru cei care nu stiu, sinecura este o functie platita pentru a face foarte putin sau chiar nimic..
    Dl. Ciutacu, ceea ce ati scris seamana foarte mult cu celebra sintagma “noi muncim, nu gandim” ! Probabil conditia generala de existenta in tenebrele ziaristicii, ar explica aceasta atitudine de mina impotriva unui om de remarcabila cultura .

    Desigur, e blogul si opinia Dvs, aveti dreptul, normal…Dar a avea dreptul nu este sinonim cu a spune ce e drept..

    Basescu l-a indepartat prin atitudine pe dl.Plesu

  24. @Catalin din Dorohoi: ca sa vorbesc pe intelesul tau, Basescu-l plateste pe Plesu, ca sa nu faca nimic (=sinecura) in consiliul de conducere al ICR, (si) din banii platiti ca impozite de televiziunea care-i invita pe Stan, Ciuvica si Ciutacu. e clar sau desenez o schema?

  25. off topic, dar vreau sa zic: MONITORUL OFICIAL, hotarare privind supravegherea sanatatii lucratorilor, in temeiul art.108 din constitutia Romaniei, republicata si art.46, alin.2, lit. b, din legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006: Personal cu functie de decizie- functionar public aflat temporar intr-o functie din viata politica sau sociala, cu atributii de interpretare a legilor in vigoare pe teritoriul sau de activitate:
    examen medical la angajare
    a) conform datelor din dosarul medical
    b)examen psihologic(coef. de inteligenta, teste de comportament, teste de personalitate)- anual
    c)examen psihiatric
    examen periodic
    -examen clinic general anual
    -examen psihologic
    -examen psihiatric-la indicatia medicului specialist de medicina muncii
    Contraindicatii pentru functie: psihoze
    conform legii, fara comentarii.

  26. Dupa tot acest spectacol mizerabil al (dez)baterilor televizate concluzia e una singura: interesele lor sunt mai importante (interesul de a nu se afla in preajma unor candidati incomozi, interesul de a iesi ”in fata”, intresul de a isi pune piedici). Nici pe departe dorinta de a se prezenta publicului asa cum sunt. Daca si din asta au facut un circ…SCARBA noastra creste. Dupa 20 de ani de la revolutie, asistam cu totii la un spectacol jenant. Presedinte implicat in afaceri cu arme, cucoane cocotzate pe pozitii de prim rang in stat, premier teleghidat, guvern bazat pe interese mafiote, ascultari, interceptari…In ce tzara traim??? In urma cu 20 de ani, ascultam pe furis, in casa, Europa Libera. Acum ne temem sa vorbim ”lucruri” la telefon, ne temem sa scriem ”lucruri” in corespondenta electronica…Ca cine stie unde ajunge ”informatia”…Si totusi, dupa 20 de ani, in acest peisaj sumbru, noi trebuie sa mergem la vot. Ce sa alegem? Sigur avem optiuni. Dar ce se va intampla daca, dupa 6 decembrie, ne vom trezi iarasi cu coalitii ”contra naturii”???

  27. Am fost sigur si-am tot spus-o, marinaru’ nu-si lasa pielea de buna voie ci va muri cu noi toti de gat! Acest cantec de lebada cu sonoritati de raget de catar ce mai bine se pune-n cur decat sa se dea urnit, este cel mai degradant si rusinos mod in care un barbat de stat, comandant de nava si securist, poate pierde in fata natiunii al carui cap se considera! Sa speram ca nu intra in turul doi, ca nu se stie la ce se mai preteaza! Sa nu ne surprinda daca, in duminica de 6 decembrie, in cazul in care pierde, nu vor iesi hoarde portocalii pe strazi sa faca zavera! Un lucru e clar, de foame om muri in acest decembrie absurd si nesigur, dar din lipsa circului, ba!

  28. @ Catalin din Dorohoi:

    Nu stiu cum se face, dar vad ca Basescu ii indeparteaza abia acum (sau de putin timp) pe oameni ca Plesu, Mungiu-Pippidi etc.
    Sa fie vorba despre sobolani care au simtit ca ia apa corabia? Si uite asa vorbesc in metafore.

  29. cu toate mitingurile pro si contra , cu teme nenumarate despre coruptii portokalii si cate si mai cate nu mai vedem ce se intimpla aici , langa noi …
    boc a decis sa-si carpeasca bugetul avortat prin AMENZI !!! . toate organele , organismele si alte alea s-au pornit pe controale drastice de mila bugetului …
    poa’ca mai stiti si voi cate ceva despre viata asta de zi cu zi

  30. Oameni buni, lasati deoparte gandurile sinistre si sa gandim pozitiv cu toti. Acest lucru eu vreau sa se realizeze. Domnule Ciutacu, fiti in continuare caustic si spontan, “ASA DA BINE LA PUBLIC”

  31. Mi-e foarte dor de mama mea. Sunt trist când vorbesc cu ea pe calculator, dar când ne vedem, cu ajutorul camerei web, de două ori pe săptămână, sunt fericit”, a declarat Constantin Roman, în vârstă de 13 ani, care visează să ajungă fotbalist şi a cărui mamă lucrează ca menajeră în Italia, de patru ani.

    Fiara.

    Asta e piesa, nasol, nasol

  32. Victor, termina te rog cu pozele astea cu boschetozauri portocalii, ca iti jur ca ma duc sa aplic pentru viza in Botswana 🙂

    Am devenit atat de intolerant la culoarea asta in amestec cu nuante maro incat zilele astea cred ca imi asasinez dealer-ul local de portocale.

    Oaia care zice ca portocaliu este culoarea maslinelor sale.

    PS – Sa-mi bag monedele nationale ale Botswanei (cine stie cunoaste) in buzunarele portocaliilor.

  33. ”Afara ploua”
    Cum de ceva vreme ma cam bantuie ganduri de emigrare am inceput sa caut un loc unde m-as putea duce.
    Asa am aflat cate ceva despre Botswana.
    De exemplu, incurajatorul fapt ca in 1998 presedintele Masire s-a retras din functie ( deci la altii se poate), cat si faptul ca esti platit ca la noi, doar ca acolo ii poti spune linistit pe nume fara sa atragi priviri reprobatoare.
    Problema e ca nu prea am bani iar salariul meu (ultimul, ca as pleca pana sa vina ala diminuat) nu cred ca face cat o moneda nationala de-a lor.
    Oare cu putina sprinteneala, daca reusesc sa particip la toate mitingurile electorale o sa reusesc sa fac rost de atatea galeti, pixuri, geci, fulare si ce-o mai fi (n-am preferinte pentru vreo culoare), pe care eventual sa le schimb acolo in bani?
    A propos cica minunatia de moneda inseamna “ploaie”.
    Daca ar veni mai multi “indecisi” am putea intemeia in tara ploii un mic trib (sa zicem romswana) de oameni fericiti ca macar pe caldura nu mai dau nici o moneda.

  34. Faza cu Nea Nicu are o importanta simbolica. Mai exact, pe vremea lui stiam ca suntem ascultati si aveam grija ce vorbim, acum credem ca nu mai suntem ascultati si vorbim ce ne vine la gura. Probabil ca mai trebuie sa treaca niste ani sau niste evenimente ca sa revenim la starea dinainte.
    Parerea mea e ca Nea Nicu a cazut pentru ca securistii (printre care si Basescu, ce detinea 60000 de dolari) nu-si mai puteau cheltui sumele agonisite prin diverse metode.
    Securistii au ramas, dar acum, desi au bani, nu le mai ajunge puterea.
    Pe bune ? Acum trebuie doar sa votam cu securistii mai bine educati si care n-au apucaturi de dictatori sau tortionari.
    In rest, ramane cum au stabilit. Trebuie sa ai simtul umorului in tara asta.

  35. Hartiile s-au pus in dosare.
    Asteptam dezvaluirile.
    La ce nebunie a fost dozata in Dezbaterea aceasta, sunt curios cum va reactiona opinia publica la ceea ce se va intampla acolo.

    Unul singur va castiga!

  36. @Victor Ciutacu:”…latrina fraţilor Păunescu”
    Intr-un interviu , Crin Antonescu a admis teoria portocalie ca trusturile lui Vantu si Voiculescu vor sa influenteze viata politica.
    As vrea sa-l intrebi, daca ai ocazia, de ce nu i-a inclus si p-alde Paunescu in declaratia asta.

  37. am primit un banc pe mess

    O babuta la cabina de vot, sta 15 minute, toata lumea o asteapta. Iese baba si intreaba: Maica, f…tu-va-n gura se scrie legat sau despartit…

    cred ca li se potriveste, aproape tuturora

  38. D-na Lenuta U. a amenintat un jurnalist
    ca-l “face informativ”. Daca e adevarat cu interceptarile procurorului, inseamna ca Lenuta ii “face informativ” si pe procurori ? N-are ambitie daca nu-l face si pe sefu’!
    Confruntarea electorala de azi- un show in direct! Am inteles ca:
    Geoana -se fereste de subiectul “Omar” cum se fereste de subiectul “Rusia”, va fi o prezenta sfioasa si stearsa,
    Antonescu- vrea sa se bata cu toata lumea,sper sa-l lase
    Vadim sa vorbeasca. altfel nu vom putea sa-l auzim pe
    Basescu_cum se eschiveaza si se bate cu mogulii pentru postul de presedinte(?) si cum explica el ce a facut in ultimii 5 ani(evident, a doua zi va veni cu precizari la propriile afirmatii, noi suntem idioti si nu pricepem),
    Oprescu sper sa se abtina de la spectacol si sa vina cu programe ,
    Becali sper sa vorbeasca cat mai putin.

  39. Scuze ,din viteza: “vorbeasca_cat” (cacofoniile se potrivesc situatiei).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.