Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Ieșirea bruscă din tunelul certitudinilor

Ieșirea bruscă din tunelul certitudinilor

Dat fiind că s-a terminat campania asta electorală isterică, vă propun să ne descrețim olecuță frunțile. Plecăm de la premisa că, în conformitate cu “înțelepciunile” de Net, indiferent cine va triumfa duminică, eu voi fi un om terminat. Dacă iese Băsescu, zic meseriașii ghicitului în destinele oamenilor, mogulu’ va fi nemulțumit de investiția fabuloasă și nerentabilă-n mine și mă va pune pe liber. Plus că va căuta să facă pe plac triumfătorului, deci voi fi tot pierdut pentru cauză. Dacă iese Geoană, filosofează adânc specialiștii citați, același mogul va fi parte a arcului puterii și nu-i voi mai fi de folos, fiindcă eu nu știu decât să-njur. Deci iar rămân sportiv. Cum-necum, zarurile Netului cică se rostogolesc strâmb. Nu-mi rămâne decât să aștept sugestii de petrecere a multului timp liber.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

218 thoughts on “Ieșirea bruscă din tunelul certitudinilor

  1. D-l Ciutacu revine la o tema favorita: tunelul timpului, tunelul haosului, iar acum “tunelul certitudinilor”.
    Oricat as vrea sa-mi imaginez ca “tunelul” pe undeva se infunda, si atunci nu are decat gura de intrare si de iesire ba,este o absurditate. Tunelul, la propriu si la figurat, fiind o cale de comunicatie, trebuie sa aiba “iesire”. Dar cum arata in interior daca nu exista iluminat propriu-zis? Bineinteles, ca arata inspaimantator, intunecos, cu o liniste ‘asurzitoare’.Cu ce scop intri in tunel? Sa ajungi la luminita de la capat, care se intrezareste din exterior, abia palpaind fie din curiozitate, fie din interes. Parcurgi distanta alene,sa vezi cum e construit si ce taine ascunde.Cum inaintezi luminita parca creste in intensitate si simti nevoie sa-ti iutesti pasii, dar vantul te trimite parca inapoi. Dar tu vrei sa iesi la lumina si inaintez greoi, cu efort mare contra vantului. In cele din urma cu ultimele puteri reusesti sa iesi, nu ai nici voce sa strigi, nici vedere sa vezi, nimic poate doar ‘certitudinea’ ca esti in viata.
    Dar ma intreb de ce te-ai bagat in tunel din moment ce erai in siguranta, aveai incredere deplina in sansa ta? Intelegeam sa intri in tunel daca aveai ezitare, nesiguranta, lipsa de certitudine. Si daca aveai certitudine de ce sa “iesi brusc” cand stii ca la iesire te intalnesti cu incertitudine.
    Daca D-l Ciutacu accepta rationamentul meu, va recunoaste ca tunelul este simbolul intunericului, al linistii ‘asurzitoare’ si este in antiteza cu “certitudini”. Deci, din nou avem transfer semantic pentru a obtine efecte stilistice. Bravo!

  2. in ultima vreme m am scarbit de ce se intampla n politica incat nici sa mai comentez pe site uri nu mi a mai venit,nu pot fi ipocrit sa spun ca nu ma intereseaza politica,astia de ne conduc is platiti si din banii mei sa ma conduca spre o viata mai buna cica,e ca si cum ai avea o firma si nu te ar interesa ce fac managerii cu banii tai,astia care spun ca nu au treaba cu politica sunt niste idioti,parerea mea….totusi s a ajuns asa de jos incat..unii spun ca situatia e comparabila cu cea din 2000 cand am avut de ales intre vadim si ilici,fals..ilici e mult peste geoana si vadim e peste base,si eu ca si altii am votat raul mai mic,acum insa…nu e nici o diferenta intre ei si mai ales ceea ce e n spatele lor,la care mai adaug si sila de a pune stampila pe ei deci ca multi altii nu voi vota…nu am inteles un lucru,dle victor ciutacu,de ce plm nu l a promovat psd ul pe diaconescu,fostul ministru de externe,e mult peste geoana din orice punct de vedere..ca acum cativa ani a iesit pe 3 sau 4 la primarie sau unde a candidat?pai atunci era base n verva,plus de asta diaconescu s a afirtmat cat a fost la externe,deci mai tarziu…nu mi e de ajuns ca mi e rusine ca roman din cauza tiganilor si a taranilor coborati din fundul pamantului direct n marile orase europene acolo unde se imbraca ca niste oieri,sparg seminte si vorbesc tare..violeaza babe si fac gainarii,acum tre sa mi fie rusine si cu un presedinte prostanac,iar cu base…spre deosebire de geoana,base are coaie ce i drept dar nici cu el nu se mai poate,criza politica si modelele ce le promoveaza:tupeul si smecheria,nepotismul si prostia in dauna competentei si inteligentei sunt dezastruase,voi care sunteti plutonul de executie sunteti asa de prinsi in treaba incat nici nu mai realizati situatia asta care e de tot rahatul,nici pana acum n am avut de ales dar parca ca acum..si ce i culmea se mai implinesc si 20 de ani de la revolutie,iar porcii astia 2 care candideaza se acuza de comunism unul pe altul cand amandoi sunt manjiti intr un fel sau altul,direct sau indirect

  3. @ Velentin. Sper din toata inima sa nu fie corecte sondajele pt ca nu suport inca 5 ani cu batausul de copii. Erau sondaje INSOMAR, CCSB. In ambele piratu era in fatza dar in marja de eroare. Nu stiu cum au fost facute dar au fost dupa dezbatere, deci se poate sa fie prin telefon. Dar de asta spun toti la vot pt ca nu utem lasa pe basel sa ramana tot el. Am ajuns sa fim un cliseu din filme ” Fiecare vot conteaza” sau “votul tau decide”

  4. – Ce aşteptări aveţi odată cu venirea lui Geoană la Cotroceni ?
    – Să-mi meargă internetul când postez antibăsescu pe blogul lui AN.

  5. Familia si prietenii iti vor umple acest timp liber si sunt cei mai buni sfatuitori.

  6. Rahatul asta mic al meu, nu cred ca are atatea contacte cat al tau, dar, uneori, tot simt nevoia sa-l dau de pereti. Cine a inventat scula asta a fost diabolic.
    (Asta este pentru postarea noua, tiranule, acolo nu putem sa ne hahaim ?

  7. D-le Ciutacu,

    Aceasta este ultima mea interventie in cadrul comentariilor dedicate subiectelor propuse de Dvs. Stiu de foarte mult timp ca presedintele Romaniei va fi : Mircea Geoana !!! Acest lucru este de mult stabilit…Ce m-a interesat pe mine a fost doar un singur lucru : cei care l-au sprijinit pe unul sau altul dintre candidatii cu sanse la presedintia Romaniei sunt capabili sa-i spuna ca greseste atunci cand acest lucru se intampla ? Sau doar sunt genul care “critica indiferent cine-i la putere”? Ma tem ca cea de-a doua varianta este cea care vi se potriveste…Poate mai vorbim…Cine stie…

  8. observ cateva comentarii care condamna lipsa ta de impartialitate

    ma adresez celor care au comentat astfel:

    este de datoria fiecarui om ca atunci cand isi formeaza o opinie sa sape in mai multe locuri si doar apoi sa pretinda ca are o opinie. daca sunt oameni care au deschis ochii pe ciutacu si nu si i-au mai luat de pe el, nu e vina nimanui cu atat mai putin a lui. niciun jurnalist nu poate sa oblige gandirea cuiva (vorbesc de oameni normali nu de ultrasi obsedati).
    va multumesc 😀

    pot sa spun ca ciutacu mi-a deschis interesul pentru politica si a crescut in fiecare zi pana a culminat cu momentul geoana – vantu.
    dar m-am uitat si la realitatea, si la b1 tv (putin la OTV) si m-am intors la ciutacu al meu. si acolo raman!

  9. Aseară Dinescu zicea că i-ar place să iasă Geoană, să fie pace şi că aşa el va ieşi la bibani pe Dunăre. Păi vă duceţi cu el la bibani! 😉 Cred că ar accepta să-l însoţiţi. Vă trebuie puţină răbdare şi mult tutun şi veţi avea ocazia să vorbiţi cu un “comunist”!
    Doamne, parcă mâine vine Apocalipsa. Nu mi-ar părea rău deloc. Da’ măcar exit-poll-u’ să nu-l dea câştigător pe Tiran!

  10. Draga d-le Ciutacu, sunt un copil cuminte si Mos Nicolae o sa ma asculte . De aceea eu cred ca pot sa ma rog frumos la mosu`, fiindca va iubesc, sa nu va faca nici un rau mogulul. Si stiu ca daca va fi reales presedintele nostru mult iubit si stimat Basescu, vor fi foarte multe locuri de munca, pentru toti, deci si pentru dumneavoastra. Asta stiu precis, ca am vazut la noi in oras ( Agnita se cheama si este in judetul Sibiu) ca primarul nostru, sotia sa, sora sotiei sale si prietenii lor, au fost cuminti, ca le-a adus deja mosu` niste geci portocalii foarte frumoase, si i-a facut ieri si azi mesagerii sai: au dus muuulte daruri, ambalate in plase portocalii, cu masinile primariei la oamenii din orasul nostru. Si le-a dat la fiecare si cate o scrisoare de la prima doamna a Romaniei. Asa ca nu dispera, dupa Mos Nicolae vine Mos Craciun, si acesta are nevoie de si mai multe ajutoare care sa duca daruri la oameni de Craciun. Asa ca o sa il rog pe mosu`, sa il roage pe domnul presedinte Basescu, sa te trimita la noi in Agnita sa imparti daruri si tu cu domnul nostru primar. Si o sa mai il rog sa ne aduca si in plase rosii, ca doar culoarea Craciunului este rosu!. Asa ca nu mai fi necajit, ca eu te ajut sa iti gasesti de lucru, daca mogulul cel rau s-a suparat pe tine. PS. Maine este duminica, si am inteles ca oamenii mari se duc sa voteze. Cred ca tata o sa il voteze pe Mos Craciun, ca acesta iubeste copiii si nu ii bate.

  11. simplu si la obiect SUNTEM UN POPOR DE MASOCHISTI DOARE DAR PLACE!!!ce vreti mai mult de atit?! am un singur sfat suna mai sexy in engleza….
    TRUST NO ONE!FEAR EVERYOANE!
    There’s no one you can trust!
    Dupa parerea mea asta ar trebui scris pe buletinele de vot ….poate romanul isi va da un pumn in gura inainte sa puna stampila pe vreun smenar din asta care ne fura ceva care nu are valoare in lumea asta VIATA!!

  12. La mine se vede o luminita in capatul tunelului.Sigur e si IohhaniS acolo .Mor de nerabdare pana maine seara.DOAMNE AJUTANE. O seara buna ROMANIA

  13. @Victor Ciutacu : Fie ca aceasta seara de Ajun de Sf. Nicolae sa-ti ofere liniste si tihna alaturi de familie si de toti cei dragi ,iar Mos Nicolae sa-ti aduca pe langa o joarda cu care sa-i mai “altoiesti” pe cei obraznici si nesimtiti , SI IMPLINIREA ACELUI VIS COMUN …!!!

  14. Ai putea sa-ti deschizi un magazin de inghetata non stop la mine in cartier… Aseara aveam o pofta uriasa de inghetata, si magazinele din zona sau nu aveau, sau erau inchise….

  15. Victore, visezi la concediu si vacanta….
    prevad ca nu ti se va arata sansa.
    acsute-ti condeiul.

  16. Mișto poanta… când mai vine Mama Omida să vă viziteze să ne povestiți și nouă dacă tot de pe net își ia informațiile…

  17. “Harnic și deștept cum sunt, am făcut noaptea trecută un simultan update/backup pe telefon..”

    e semn de viata noua, Basea e duuuuuuus:)

  18. Cuplet al lui Tanase de acum peste 70 de ani, de o actualitate descurajanta !!!

    Constantin Tănase, “Şi cu asta ce-am făcut?” …

    Ne-am trezit din hibernare
    Şi-am strigat cât am putut:
    Sus Cutare! Jos Cutare!?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Am dorit, cu mic, cu mare,
    Şi-am luptat, cum am ştiut,
    S-avem nouă guvernare?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Ca mai bine să ne fie,
    Ne-a crescut salariul brut,
    Dar trăim în săracie?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Ia’ corupţia amploare,
    Cum nicicând nu s-a văzut,
    Scoatem totul la vânzare?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Pentru-a câştiga o pâine,
    Mulţi o iau de la-nceput,
    Rătăcesc prin ţări străine?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Traversam ani grei cu crize,
    Leul iar a decăzut,
    Cresc întruna taxe-accize?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Totul este ca-nainte,
    De belele n-am trecut,
    Se trag sforile, se minte,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Se urzesc pe-ascuns vendete,
    Cum nicicând nu s-a văzut,
    Ţara-i plină de vedete,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
    E sloganul cunoscut;
    Iarăşi am votat ca proştii,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    E inspaimantator ca e atat de valabil si azi, dupa 70 de ani !!!

  19. Sa-mi fi cu iertare daca nu consider “premisa”
    drept “punct de plecare” pentru ca D-l Ciutacu a prelucrat initial in “mintea” lui “in gandul ei”, ceea ce ne ‘arunca’ in brate, si a ajuns deja la un rationament, din care a dedus deja si o concluzie, dar ce sa-i faci asta e stilul dumnealui de a ne incita la “intelepciuni”, ca de pe Net le-a aflat deja.
    De ce nu la singular “intelepciune”, ca tot capacitate superioara de intelegere si judecare a lucrurilor inseamna.Pai cum sa renunte la pluralul cuvantului,si sa nu ajunga la”intelepciuni”, ca e tocmai lucrul interesant, pentru ca “multe intelepciuni” fac “filozofia”.Imi place cum se joaca cu cuvintele.

  20. Intre “meseriasii astia” este si Patrascoiu sau cum dracu il cheama? Tapalaga, adjunctul lui madam colonel Culcer, Rogaozanu?
    Ei ce vor face dupa 6? Pe cine vor mai linge?

  21. Eu vreau sa faci exact ce ai facut si pana acum. Nu vreau sa te vad cantand rock, comentand meciuri.. etc.. etc. 🙂 E mult?

  22. Buna seara,

    Nu va lasati infrant, nu fiti trist. Vreau sa va urmaresc emisiunile si dupa 6 dec ,oricine ar castiga alegerile. Avem nevoie de punctul dvoastra de vedere si dupa ziua de maine. Poporul sper sa se trezeasca , sa scapam de raul cel mare. De raul cel mic se ocupa Crin.
    Numai bine.

  23. O publicaţie personală, domnule Ciutacu.
    Săptămânală, lunară, anuală, seculară, cum te ţin curelele.
    În mod firesc, zilnică.
    “Concediat de Mogul”
    Nu-i bun titlul, ştiu.
    Dar vei găsi cu siguranţă altul mai bun.
    Presarii sunt de doar câteva feluri: ori fac plecăciuni, ori fac presiuni, ori fac presă.

  24. Toate stihiile lumii vor avea sansa de a se revarsa peste tara, tote mizeriile din oameni vor avea timp sa fie vomate pe si in societatea “ce trebuie reformata”, noi BASESTI se pot reinventa si renaste din cenusa ca pasarea Phoenix, in viitorii 5 ani totul e posibil ca acea gena umana cancerigena care a adus si hitlerismul in lume, si comunismul, si dominatia marilor imperii sa reancerce a instaura o dictatura.Si e posibil sa se reuseasca si asta in viitor, dar maine imi voi aduce aportul meu in a nu se intampla acest lucru in viata ce mi-o chinuie tara asta cu toate paiatele ce se chinuie sa na prosteasca.Unii din noi chiar pun botul si au si sperante, si nadejdea ca acele promisiuni se vor intampla in viata lor.Merg la vot sa mai aman apocalipsa, sa creez un spatiu in care sper ca macar copilul meu va reusi sa faca ceva concret pentru el si societate, reusind sa traiasca normal.MERGETI LA VOT PENTRU A NU-I LASA SA INSTAUREZE IN 5 ANI O CRANCENA DICTATURA MASCATA SUB STINDARDUL DEMOCRATIEI.

  25. nu are legatura cu post-ul tau…dar k sa ma lamuresc si eu;tocmai ce am citit pe facebook cum k basescu ar fi acuzat de viol.e adevarat?k dak nu,mi se pare k se merge prea departe…

  26. O sa fie mult de lucru .
    O sa trebuiasca curatata toata mizeria portocalie care ramane in jurul marinarului, nuami fii pesimist se gaseste de lucru..
    Cu respect deosebit
    Ando
    Arad

  27. Cred ca romanii nu vor mai accepta sfidarea unei individe cu trecut (si prezent) in zona moravurilor usoare, sau pe “jucaria chinezeasca” = papagalul Boc, explicandu-ne lupta lui perpetua cu privilegiile parlamentarilor si nici pe inginerul in marmura tinand socotelile financiare ale tarii. Ar fi prea mult. Preferam un prostanac, asa cum ne considera si pe noi atunci cand ne aduc sacose cu o sticla de ulei si 1 kg de zahar in schimbul votului. La ora la care iti scriu, in Neamt, tov Pinality coordoneaza o misiune de distribuire a sacoselor in toate comunele judetului. Cui sa-i reclami? Secretarilor de stat, proaspat avansati, in mainile carora a lasat dl Blaga ministerul de interne? Orice sesizare – nu se confirma. Sunt disperati, dar lumea nu mai poate fi pacalita, Nu vreau sa-mi mai fie frica sa vorbesc la telefon. Aleg raul cel mai mic, Mircea Geoana!

  28. Sunnecesare cateva precizari la comentariul anterior; individa care ne sfideaza nu poate fi alta decat Nuti Udrea; jucaria chinezeasca e acea jucarie care reprezinta o vietate iar cand o apesi pe un buton reproduce bolnavicios un text (Y love you, Y love you,…) – cam asa face si micul Boc – luptam cu privilegiile parlamentarilor, am platit subventia pentru animale….

  29. Fratilor,daca v-a dezamagit “prostanacul”,daca din acest motiv nu mai vreti sa mergeti la vot (desi stiti ca numai TRIUMVIRATUL ne mai poate salva),atunci dati o raita prin acest f.f.mobilizator site: http://www.traianbasescu.org/ JOS HAIMANAUA,CAFTANGIUL,BETIVANUL,MINCINOSUL,BRUTA PRIMITIVA,NECIOPLITUL,…!!!

  30. Maine este un moment foarte important pentru noi toti, dar si pentru candidatul pe care il sustinem, Mircea Geoana. Daca suntem sustinatori adevarati, trebuie sa fim alaturi de el, asa cum sunt eu acum, cum am fost de la inceputul campaniei, cum l-am votat in turul 1 si cum o sa-l votez si in turul 2. Nu-mi pot imagina cat de inconstienti trebuie sa fim ca sa ne dorim inca 5 ani cu Basescu, 5 ani in care nu a stiut decat sa se foloseasca de noi pentru a-si duce la capat planurile lui murdare. 5 ani de scandal, de invrajbire intre noi, cei care l-am sustinut cu naivitate in 2004, care am tremurat pentru el la referendumul de suspendare din 2007. Ma uit in urma si-mi dau seama ce prosti am fost, cat de creduli, un popor care se crede inteligent si cu capacitatea de a discerne intre bine si rau. 5 ani in care am ajuns sa traim doar in trecut, sa fim din nou cuprinsi de spaima, de teama de a fi ascultati cand ne e lumea mai draga, de a fi deprivati de intimitate, de libertate, de exprimarea propriilor pareri. Cat de inconstienti sa fim sa-l votam din nou pe acest marinar cu apucaturi de badaran, de crasma, care nu stie ce este acela respectul, ce este aceea demnitatea, eleganta in politica, un om care nu a invatat inca sa fie rezervat, diplomat, sa dea un adevarat exemplu in fata poporului care l-a ales, dar si in fata celorlalte tari. Ce parere pot avea alte state despre noi ca tara, daca vom fi in continuare reprezentati de un astfel de presedinte, despre care din ce in ce mai mult aflam ca are obiceiuri din cele mai josnice, care isi arata adevarata fata si care nu se sfieste de acest lucru? Cum putem trai cu constiinta impacata, fata de noi si de cei care vor veni dupa noi, stiind ca am votat un astfel de presedinte? Cum sa concepem un al doilea mandat al lui Basescu? Pentru mine exista o singura varianta: Mircea Geoana, profilul unui adevarat presedinte, cu care ma pot mandri si de care nu-mi va fi niciodata rusine. Poate ca nu este presedintele ideal, dar nu exista un presedinte perfect, ci unul care poate deveni, vorbim aici de omul potrivit la locul potrivit, si stiu sigur ca Mircea Geoana este solutia cea mai potrivita pentru momentul in care ne aflam. Haideti sa-i oferim increderea noastra la votul de maine, si stiu ca nu vom regreta. Ce avem de pierdut? Oricum cu totii stim cat de rau ne-a fost cu Basescu. Haideti sa incercam o noua varianta, un proiect propus de trei politicieni de marca in aceasta tara, seriosi si competenti, un proiect viabil, palpabil, concret, real….si nu amenintarile lui Basescu, nu lupta lui cu inamicii imaginari, cu mogulii, cu presa, si chiar cu noi, poporul….Basescu este cunoscut prin acesti ultimi 5 ani de esec total. Haideti sa descoperim ce are de oferit proiectul Geoana, Antonescu, Johannis. Cum putem sa-i condamnam inainte de a vedea exact in ce consta acest proiect? Cum putem anula o propunere daca inca nu i-am dat nici o sansa de a fi pusa in practica pentru a vedea daca functioneaza? Nu ne grabim oare sa punem etichete pe care nu le intelegem unor lucruri care ne sunt inca necunoscute, si pe care refuzam din start sa le aprofundam? Sa nu fim obtuzi la minte, sa lasam ochelarii de cal pe care ni i-a oferit Basescu acum 5 ani la inceput de mandat, si sa ne largim orizonturile, sa ne orientam catre un alt tip de politica, modern, occidental, care are mari sanse de reusita. Cine nu risca nu castiga. Cum putem castiga daca nici macar nu am incercat? Haideti sa demonstram ca putem fi si altfel decat ne-a “educat” Basescu in acesti ultimi 5 ani ratati din viata noastra. Asa cum spunea Antonescu, sa fim deschisi catre schimbare, pentru ca sa nu le dam ocazia celor care vin dupa noi sa ne intrebe de ce nu am facut nimic pentru a ne da o noua sansa…..Eu votez, ca intotdeauna, cu Mircea Geoana, pentru o Romanie unita, o Romanie a bunului simt. Inca o data, maine vom invinge impreuna, de data asta pentru totdeauna! Asa sa ne ajute Dumnezeu, sa fie alaturi de noi, si, cu credinta si cu incredere, vom reusi.
    P.S. Ce om poate avea taria si falsa sinceritate de a jura stramb pe Sfanta Biblie? Cum se poate uita Basescu in ochii nostri, ai poporului pe care atata il lauda si-l vrea mereu alaturi de el, si sa jure stramb cu mana pe Biblie? Cata frica de Dumnezeu sa aiba un astfel de om, care isi bate joc si de lucrurile sfinte, care ia in deradere numele Domnului, si, intrebat fiind daca va castiga, se “hahaie” spunanand: “Intrebati-l pe Dumnezeu”. Acesta sa fie oare presedintele pe care ni-l dorim inca 5 ani? Iata o intrebare la care trebuie sa mediteze in aceasta noapte cei inca nehotarati…..si sa constientizeze consecintele deosebit de grave pe care le declanseaza daca vor face alegerea total neinspirata de a continua cu Basescu…

  31. La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor, purtători ai numelui Sfântului Ierarh Nicolaie !
    Nouă, tuturor românilor : Doamne Ajută!
    “Repetabila scrisoare”

    Am adormit
    cu gândul la fereastră
    unde-am lăsat
    doar gheata mea de suflet
    spre o poveste
    cu “a fost odată”
    un Moş bătrân
    ce tainic,
    fără chip,
    ne aducea,
    în miezul cel de noapte,
    un vis cuminte
    agăţat în plic.

    I-am scris mereu,
    ani după ani,
    de-a rândul…
    Nu i-am cerut
    decât, din toate,-un strop:

    Moş Nicolae,
    adu-mi altă soartă
    şi lasă-mi
    în ghetuţă
    şi noroc.
    Moş bun,
    cu lacrima,
    te rog…

    Mi-am lustruit cu sârg
    ghetuţa schioapă
    din sufletul
    ce la vedere-l port.
    I-am pus
    şi o lumină,
    lumânare,
    ca drumul să nu-l rătăceşti…

    Te rog,
    nu mai zbura
    peste fereastra mea,
    gheata-i acolo,
    către geana ta.

    Atena-Mariana Zară, Bacău,
    28 noiembrie 2008

    http://www.youtube.com/watch?v=iMHcOot03vU
    http://www.youtube.com/watch?v=E8ORtFIqe_Y&feature=related
    Sibilla

  32. BUNA SEARA,
    CE FACI NE TESTEZI? VREI SA NE FACI SA CREDEM CA VEI FI CONCEDIAT? HAI ,LAS-O JOS CA MACANE,PA TINE NU TE POT DA AFARA NICI CU BULDOZERU HAI LASA….VORBA E CA NU O SA AI TIMP NICI SA RESPIRI CATA TREABA O SA AI.
    CE NE FACEM DACA IESE PAZVANTE CHIORU?
    O SA UMBLE BETI PA STRAZI O LUNA.
    SA SPERAM CA NU VA AVEA NOROCUL ASTA.
    VOM MERGE LA VOT POATE CA AVEM BAFTA. SA FIE!!!EU STIU CA SPERANTA E MARE CURVA ,TOTI TRAIM CU EA ,DAR CE PUTEM FACE ,OACCEPTAM SI ASA.
    GEOANA PRESEDINTE.

  33. Chiar daca iese tot basecu, PDL nu poate tine puterea. O castiga dar este incapabil sa o pastreze pentru mult timp. Antonescu a spus clar : PNL nu face coalitie cu PDL. PNLul este singurul partid care poate scoate tara din criza economica (PSDul a demonstrat anul acesta ca in afara de taxe peste taxe si forfetari peste forfetari, nu pot “cloci” nimic care sa puna economia pe “roate”).
    Cu basecu si PDL la putere se adanceste criza economica si de suferit vor suferi mai rau exact cretinii care l-au votat pe basescu. Basecu va fi rasturnat de la putere de exact tembelii care l-au votat.
    Pariu?
    Deci chiar daca vintu te da afara va fi doar un scurt “concediu”.

  34. Domnule Ciutacu, nu suneti normal. Din simplu motiv ca la varsta mea imi permit sa ma prinda noaptea si deseori dimineata [3~5 AM] in fata monitorului dar ca sa vad intr-una ca update-ati blogu la orele astea =)) ma-ntreb cu ce combustibil functionati… Aveti grija ca doar aveti si familie 😉
    Sanatate si prosperitate! si sa zambim ca niste oligofreni!
    Dar oare daca ne prefacem ca-i mai bine, chiar ne-o fi?.. 😕

  35. Intr-o scrisoare adresata unui prieten Albert Einstein scria: “Am descoperit formula intelepciunii vietii.Ea se explica prin ecuatia: X = A + B + C unde
    X – succes in viata
    A – munca
    B – odihna
    C – stapaneste-ti limba
    Ultimul element al formulei este un avertisment pentru multi dintre noi,dar nu in sensul “daca taceai filozof ramaneai”.

  36. Oricum, baselu te stie de tonomat asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji. Schimbi formatul emisiunii in “Ïarta-ma!” si ai rezolvat problema pentru o vreme.Totusi, eu sper ca baselu sa faca o pauza ca sa poata da cu subsemnatul si sa-si lamureasca treburile din pozitia de cetatean, fara imunitaturi, sa poata striga si el in gura mare ca dosarele sunt politice, dar mai ales sa simta cum i-a reformat Monica sistemul judecatoresc.

  37. Nenea,

    la momentul in care vei avea informatii, ne dai si noua cam cum e salata? adica cite rosii si cite mandarine intra la salata?

  38. Pai poate pui bazele unui post TV de stiri?…

    Unul bazat asa, pe un minim de cultura democratica, pe cat mai multe informatii si pe cat mai putine opinii.

    In care sa fie clar cand o emisiune este de stiri (iar aceasta chiar sa fie de stiri!) iar alta este bazata pe opinii.

    O televiziune in care daca subiectul este opinia privitoare la AXSRZR, sa aud 17’30” opinii pro si tot 17’30” opinii contra… Iar daca cei care sustin opinia pro sun in numar de 3241, si cei care sustin opinia opusa sa fie tot 3241.

    Tin minte din unele cursuri mai vechi si cateva manuale americane de presa (nu au avut nici o consecinta asupra a ceea ce fac, nu profesez in domeniu; din fericire…) ca treaba fundamentala a presei nu este nici sa critice, nici sa laude. Treaba ei este sa prezinte cat mai echidistant faptele. Si sa aiba incredere in mintea mea si a fiecarui cititor / telespectator etc ca putem judeca singuri cine e bun si cine rau, pe cine merita sa votam si pe cine nu, cine e cinstit si cine nu s.a.m.d.. Fa, draga Victore o televiziune care sa nu imi mai ceara sa fiu o molusca extrem de comoda, care sa nu imi mai spuna ca trebuie sa imi ajunga ca, iata, sunt “presarii” care gandesc in locul nostru. O televiziune care sa nu mai indemne sa imi hodinesc neuronul, ca poti gandi pentru mine tu, Badea, Dumitrescu, Moraru etc. etc.

    Ce zici?…

  39. Ma tot uit la textul articolului si ma intreb oare vorbiti in general de “meseriasii ghicitului in destinele oamenilor” si de “specialistii” respectivi sau aveti “preferinte” anume? Un singur lucru pot afirma cu “certitudine”, ca astia NU “filozofeaza adanc” pentru ca in nici un caz nu ajung la “piatra filozofala”.

  40. De ce cred eu ca nu va iesi Geoana :
    In primul tur a trebuit scapat de Crin ( nu-mi explic de ce Patriciu,presupus sustinator al lui Crin nu a scos filmul cu Basescu atunci).Iesirea lui Crin din seara primului tur se explica prin faptul ca abia atunci s-a prins ca a fost sapat de cele doua televiziuni si de oameni din anturajul lui prin niste sondaje supraevaluate in ceea ce-l priveste si , care i-au creat o stare de liniste.Se stia ca Crin il va bate pe oricare in turul 2.
    Vizita lui Geoana la “prietenul” Vantu are loc in acelasi context : sfaturi binevoitoare din partea oamenilor cu care este inconjurat Geoana.Aceasta vizita nu are nici un sens : daca este vandut lui Vantu, acesta ar dori sa nu se stie de legatura lor, asa cum nu s-a stiut de legatura lui Basescu cu Vantu in 2004; daca sunt prieteni adevarati Vantu nu l-ar fi primit ca sa nu se lase loc la speculatii.Si ce prietenie e asta in care Geoana vine si zice la ora 22.00 ca s-au intalnit de 2-3 ori si tu suni la 23.00 si il faci mincinos afirmind ca sunteti prieteni de 4 ani cu 3 zile inaintea alegerilor? De ce nimeni din echipa lui nu i-a comunicat de pozele cu vizita lui la Vantu?Deoarece toti mogulii, oamenii de afaceri din cele 2 partide ( PNL, PSD ) isi doresc sa nu se schimbe nimic.
    Mai sunt si alte fapte care ma duc cu gandul la asta, dar vizita asta nocturna pur si simplu nu are sens, decit daca iti doresti sa pierzi sau esti efectiv un PROSTANAC.
    Cred ca vom vedea o guvernare minoritara PDL in genul celei PNL din vremea lui Tariceanu ( care cred ca este un prieten bun cu Basescu, si, care cred ca va reveni la putere in PNL ), guvernare contestata de toti, in care nu vei putea da vina pe nimeni, in care nimeni nu-si va asuma cu adevarat ceea ce se intampla deoarece, ca si pana acum, toti vor fi la conducere si toti vor fi in opozitie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.