Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Hai succesuri! Cu Eminescuri :)) Atat!

Similar Posts

73 thoughts on “Hai succesuri! Cu Eminescuri :)) Atat!

  1. Caci acelorasi mijloace
    Se supun câte exista,
    Si de mii de ani încoace
    Lumea-i vesela si trista;
    Alte masti, aceeasi piesa,
    Alte guri, aceeasi gama,
    Amagit atât de-adese
    Nu spera si nu ai teama.

  2. De obicei nu comentez, da’ acuma chiar nu ma pot abtine.

    Posterul ala, pentru un cunoscator de limba engleza, suna penibil. Pe langa greseala aia mare si lata. Nu poti spune “an exhibition of the literature..”. Adica ce expunem acolo? Literatura, creatia in sens larg, ideile? Cum vine asta?! Bine, asta nu merge nici pe romana, da’ nu e Eba una care sa remarce asemenea detalii.

    Apoi prepozitia “of” suna ca naiba acolo unde e asezata. Insiruirea (oricum stupida) ar suna ceva de genul “literatura, documente si arta *de* Eminescu”. Cum?! ..Si mai ales “arta de Eminescu”. Ce arta? Ce “de Eminescu”? O fi fost si pictor “geniul national” si n’am invatat eu in liceu? Si nici expresia “art collection that will display” n-am mai auzit, desi citit si am scris cateva pagini in engleza la viata mea… Repet: chiar daca, la limita, engleza posterului asta ar lua nota de trecere, pentru cineva cine stie limba respectiva suna ca naiba.

    Inca ceva, chiar daca e o problema oarecum de finete. Niciun om care cunoaste cat de cat literatura romana n-o sa-l numeasca pe Eminescu “cel mai mare poet roman”. E o naivitate, un cliseu de clasele primare (da, stiu, cam asta e nivelul domnisoarei, dar dati-mi voie sa astept mai mult de la un “MEP”). Daca vreti, e poetul national, creatorul limbii literare (ca Dante pentru italieni), dar clasamente cu poeti ca-n liga lui mitica nu se fac.

  3. sincer, nu vad nimic de criticat la evenimentul asta…mi se pare chiar destul de liberal…:)

  4. Sa nu ne inchipuim acum ca posterul a fost scris de mana MEP-ei. Atunci, ori persoana din staff in cauza a invatat engleza in clasa cu dl cu “aviara gripa”, ori a marsat putin, mergand pe ideea ca oricum nu se prinde eba, nici de timesurile alea care vin si pleaca, nici de ansamblul bodyului of work care pare facut cu traduceri babelfish.

    Also, cineva spunea ca nu e bine cu cine e’ no.1? eminovici, eminovici! Poate ca nu, dar sa mai stam o tura pana il numim “creatorul limbii literare”…baiatu’ a fost no.1 (pentru cele mai multe saptamani consecutiv, desigur) dar limba literara a gasit-o deja creata (fara grija, nu fac spoiler sa spui de catre cine, mai sapam prin literatura de liceu si aflam cine).

  5. Domnule Ciutacu, asta cu Elena Udrea am înţeles-o. Nu prea merită personajul atâta atenţie, dar fie cum vreţi. Pe când să aşteptăm un comentariu despre Cătălin Voicu?

  6. Before & After :
    “Mihai Eminescu 160 Years Birth Celebration

    An exhibition featuring Eminescu’s literature, documents and art from Dumitru Grumazescu’s personal collection.
    Elena Basescu MEP invites you to visit this antiques’ collection that has on display more than 200 objects that once belonged to the greatest Romanian poet, Mihai Eminescu. ”

    O incercare de tomneala… daca se mai poate tomni ceva… la limba lui Shakespeare e’o cale atat de lunga, ca mii de ani i-ar trebui Elenei sa ajunga

  7. traducerea nu e chiar ok. in schimb, initiativa e foarte foarte buna. la mai multe!

  8. Nimic nu este mai inspaimintator decit ignorantza activa.-Johann Wolfgang GOETHE.

  9. Cea mai mare gugumanie este una pe care ati incercuit-o si dvs – daca citesc bine ce scrie pe afis (Time goes by, times comes along) mi se cam face parul maciuca. Nu de alta, dar in a doua parte “times” este la plural, asa ca verbul trebuia folosit fara terminatia -s.

    Poate o fi vrut vrut cineva sa faca misto de EBA? 🙂

  10. Info
    Permisurile de accesuri se gasec la personalul PD-L selectat pe bază de succesuri profesioniste!

  11. @Florin Puscas: asta-i cu Elena Basescu, da’ nu conteaza. cand o sa ajung la birou, probabil, fiindca-i mult de scris, eu munceam in timp ce HN posta stenogramele si, fie vorba intre noi, nu-mi amintesc sa-mi fi asumat vreo obligatie in acest sens. da-i subiect si chiar merita comentat.

  12. ce cauta numele EBA pe aceasta invitatie? colectia nu este a ei, sustine material ceva? poate ceva din familie, followed by cocktail.

  13. Faina 🙂

    Apropos de Voicu,cu stenogramele alea ii vor face o frectie energica la piciorul de lemn,ca sa fie sprinten cand iese pe usa DNA-ului sau pe unde il vor mai invita sa-l fezandeze inutil.

    Discutii intre smecheri,nimic mai mult.

    Dar oricum a mai trecut o zi fara sa se discute de rahatul economic si de funia care se apropie de par.

  14. “Eminescuri”….

    Multe flori sunt, dar puţine
    Rod în lume o să poarte,
    Toate bat la poarta vieţii,
    Dar se scutur multe moarte.

  15. -ma ingrozesc in fiecare zi de subcultura personajului EBA, drept dovada:
    -nu stie vorbii bine limba romana, nu va asteptati sa stie engleza,
    -este 100% imposibila traducerea dintr-o romana proasta, o engleza imaculata (demna de fotoliul de la Strasbourg) in care se scalda, ca nu mai vorbim ca ar fi cazul sa gandeasca direct in engleza, dar vrem prea mult de la ea, saraca, ea are succesuri,
    deci nu va asteptati in continuare la lucruri marete (nici macar cuvantari) fiindca nu e in stare.
    -mi-e rusine ca am ajuns ca o inculta sa reprezinte cel mai mare poet roman,
    -dar, nu ma mai mira nimic,
    -mai urmeaza ca Becali sa recite Eminescu, si apoi putem spune ca le-am vazut pe toate,
    -traim in Romania si ne ignora tot timpul!

  16. vaaaai …
    aia cu “Times goes by, times comes along” zgarie cel mai mult. tot e bine ca nu a tradus cu “wheather goes, wheather comes” si
    dupa faza recenta cu tricourile cu “We need a European Roma strategy” – http://inconstanta.wordpress.com/2010/03/11/eba/ asta ete o incununare.

    Eu as mai comenta si chestiunea cu “special guest”, unde daca nu este vorba de prietenul ei italian Cvartet Giocoso, ar fi trebuit sa scrie Giocoso Quartet, chiar daca cei 4 sunt din Romania …

    eh, cand o sa editeze si ea fraze in engleza, dupa cum a inceput Boc sa editeze ca ea fraze in romana … atunci sa vezi …

  17. Apus de soare negru

    Oricâtă apă bea un peşte, toată o scoate pe urechi” iar Ion Iliescu Penu e Peşte zodiacal, mai ales când vine vorba de chemarea ruşilor şi lovitura de stat din decembrie 1989, aşa cum se-mpletici şi aseară la Gădea, lăsând-o în coadă de peşte. El ştie că “nu dorm toţi cei ce au ochii închişi”…de 20 de ani ! Şi mai ştie că “la cuptorul cald puţine lemne trebuie” ! Sunt convins că la plecarea lui vor bate tobele şi nu se vor trage clopotele !
    Ultima dorinţă a lui Iliescu : să fie îngropat la picioarele de lemn ale lui Băsescu !!!

  18. Acesti tineri minunati, aceste varfuri ale generatiei lor, acesti luceferi integrati perfect in moralitatea lumii patriarhale romanesti. Ave Elena.

  19. Că vă luaţi de limba română vorbită de domnişoara EBA e ceva, dar, domnilor, mi se pare că aţi mers cam departe cu a vă lua şi de engleza ei. Ce naiba! A efectuat studii la o facultate din cadrul Universitatii James Madison din Statele Unite. Poate că a învăţat vreun dialect…!?!

  20. Mai, Victore, limba română e și mai grea în engleză, îți trebuie ”permisuri” speciale pentru a o folosi… Punem pariu că prima sarcină a PDL va fi să forțeze Academia să schimbe Dex-ul?
    (chestia cu times go by a preluat-o din Casablanca? 😀 )

  21. Bai asta nu cumva a fost afisul de lansare al bricolaj la Iasi 🙂

    Mi-am facut o enclava , gardata de ignoranta si dispret ca sa uit ca sunt jumate roman dar dupa Dealul Negru si 20 ani condus de nemerniciti incepe sa nu imi mai mearga..:(

  22. Pentru a mia oara ne facem de ras?! Un MEP nu-si mai apartine siesi, el apartine unei natiuni, unui grup de natiuni si in final unui sef de stat si luand decizia “in mod iresponsabil” de a fi MEP, implicatiile sunt greu de dimensionat in timp si spatiu; trebuie totul asumat, iar daca am pierdut capacitatea de evaluare a situatiei, trebuie sa gasim macar modalitatea de a ne retrage discret lasand pe altii, poate cu CEVA mai inteligenti, mai perspicace, mai analisti, mai putin orgoliosi pentru a mai atenua petele negre ale alesilor nostri.

  23. ma gandesc ca daca tu esti prost si ai numai gargauni in cap macar iti angajezi consilieri, traducatori si persoane care sa-ti alcatuiasca un discurs care sa aiba inceput, continut si sfarsit. Dar se pare ca daca te intitulezi EBA si ajungi in parlamentul european poti sa faultezi nu numai limba romana dar sa iti incerci norocul si cu limba engleza. dar fetita asta nu are pe nimeni care sa o opreasca din elan? sau macar pe cineva care sa o invete engleza. Cum adica “times go by”? cred ca nici trepanata, cu alcolemia de 1% si dupa o sedinta de electrosocuri nu nascoceam asemenea tampenii! e de-a dreptul rusinos. dar vad ce pe cei de acolo nu ii deranjeaza!

  24. Cineva mai sus spunea ca nu Eminescu ar fi fost cel care a “descoperit” limba literara, ca ar fi gasit’o acolo: trebuie sa-mi marturisesc ignoranta, nu-mi pot imagina cine ar fi putut fi primul, de la Neacsu la 1870. Ca sa ramanem in domeniul competitiei, o sa spun ca a fost un mare “promotor” 🙂

    Oricum, noi scriem aici de Eminescu si de limba romana literara, ambele teme fiindu-i straine Printesei (nu -doar a- Ardealului). Sunt sigur ca Eba n-ar stii sa recite o strofa din “cel mai mare poet roman. Pacat vocea aceea “planganda” 🙂

    PS: Evident, nu domnisoara aleasa in PE mai independent decat Gabi Oprea si tot partidul lui a scris textul respectiv, dar a girat cu numele sau plus numele grupului(EPP Group) initiativa.

  25. OOOO!!!! cea mai FAZA TARE!!!!!!succesuri, permisuri, accesuri, decesuri si alte uri raman la clasa pufo!!!! times go by, times come along!!!! si “scaunu’ electric”, ala de invalizi, poate sa crape de ciuda. asta e engleza de Dorobanti, a unui copil de potential academician. sper ca anuntul/ afisul s-a lipit deja pe toti peretii si stalpii din Bruxelles. sa-l vada all.

  26. mai baieti stati calm,daca putu ea strica romana care intre noi fie vorba”este care este tare grea”ce credeti ca facu cu engleza care are la naiba gramatica si cum duduica vorbi prin s.u,a cine stie ce”limba”o stalci bine si pe asta

  27. da’ si treaba aia cu display-u’ e mistoaca, mancatzi-ash! pasa-mi-te, o sa afiseze obiecte, deci nu le expune. manca-o-ar tata, pe ea, de geniala mica inocenta!

  28. ENGLEZA INTRA LA “LIMBURI” STRAINE CARE SE POT APROFUNDA NUMAI DUPA ANUMITE “SUCCESURI” IN PROCESUL DIDACTIC . ORI AICI NU E CAZUL , CA MADAM’ ENGLEZA N-ARE ARIPILE ALEA DE LA BENTLEY PE FRONTISPICIU SA FIE ASHA INTERESANTA PENTRU EBA !

  29. posterul asta e castigator la mai multe categorii: pe langa “rezervatia cu imbecili”, intra si la “ce dixtractie, ce mishteaux/ ce-i place geniului/papornita cu intelepciuni” si, evident, la “replicile zilei”!!!!!

  30. Timpuri trece, Timpuri vine
    Am succesuri si-mi e bine.

    P.S. Oamenii a-nceput sa vorbeste cu mine. :))

  31. Ceea ce confirma ca Romania se screme pe la periferiile gramaticale ale UE.

  32. O sa-ti sun de la inceput, sa imi scuzi limbajul mai putin adecvat in anumite situatii, dar o sa fiu nevoita sa ma exprim mai altfel putin , tocmai din motiul ca sunt foarte indignata de ceea ce se intampla….E clar si se intelege ca cei care sunt sustinuti de pile sau de cate o burta grasa si slinoasa ajung sa ocupe posturi foarte bine platite…si mai ales la stat unde sunt salarii mari.Stau si ma intreb cateodata…de dracu’ nu fac concurs la astfel de posturi, sunt convinsa ca sunt sute si mii de proaspeti masteranzi sau doctoranzi care sunt ..mai mult decat capabili de multe chestii economice, politice, sociale , si pe ei nu-i baga nimeni in seama, si lucreaza pe salarii…de cacat…iar astia isi infunda cururile de atatia banii pe care ii primesc degeaba…este cea mai grava situatie in care traim acum si sunt cele mai mari discrepante intre clasa sociala mediocra si clasa puternica (dpdv financiar) …e imposibil sa existe asemenea diferente intre oameni egali…sau mai putin egali in ceea ce priveste intelectul.Am mai notificat si cateva comentarii si pe blogul lui Badea, pentru ca mereu ma uit cu mare placere la emisiunile voastre, pentru ca se pare ca aveti dreptate, desi intr-o tara civilizata nu ar fi trebuit sa existe asemenea comentarii, acide:)) dar aceasta este situatia in Romania in care traim, iar mai marii nostri, cei care sunt vinovati , ar fi trebuit sa se sesizeze si sa ia cuvantul tocmai in astfel de emisiuni.Dar se pare ca sunt atat de lasi si ascund multe lucruri.Daca s-ar fi prezentat si la tine in emisiune sau la Gadea, sau la Doamna Firea..dar observam cu totii ca agreeaza numai anumite televiziuni sau emisiuni.Dar nu mai are sens sa mai spun cum ar fi trebuit sau nu sa procedeze..pt ca oricum, noi i-am ales, si vorba lu’ Badea, meritam tot ce se intampla acum dupa alegeri…pt ca noi i-am votat…Mai mult decat atat, eu nu am votat niciodata in 5 ani de cand am dreptul, si sunt linistita sufleteste , pe de-o parte, dar pe de ce-alalta parte , ma gandesc destul de serios, daca apare CNP meu ca si persoana ce a votat…ar fi culmea…de fapt, nu ar fi chiar asa culmea …te poti astepta la orice din partea sacalilor astora.Sorry again daca am deraiat in anumite cazul, dar sunt foarte revoltata de ceea ce se intampla…sunt la inceput de drum in viata, si ma gandesc ce se va intampla pe viitor…sau copii mei ajung sa traiasca vremuri de genul acesta, vai de ei!!!

  33. O,Doamne! Cati retarzi intra pe cm patrat in jurul ei? Trebuia sa fie unu/una care sa vina si cu o astfel de bomba de traducere. :)) Bine ca e Eba care `invites` si nu `Romania` ca turbam!

  34. Eminentul poet s-ar intoarce in mormant daca ar vedea ca numele lui este alaturat de maneaua compusa si scrisa de Adrian Minune exact la aniversarea a 160 de ani de la nasterea sa. Nici macar de asemenea ocazii nu poate sa lipseasca azi-maine Imnul National gen manea? Pai, nu suntem de rasul curcii?

    Adrian Minune – Vremea Trece, Vremea Vine

    Eu te astept de o viata
    singura in casa
    si ma tot gandesc
    daca ai sa vii langa mine…
    si mi-e sa nu regret

  35. “Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”
    ~ PLATO

    Oare această veritabilă “paradigmă” ambulantă (după “înalte” studii prin USA)a AUZIT măcar de TOEFL, Certificate in Advanced English CAE/ Business English Certficate BEC/Certificate of Proficiency in English (CPE)/First Certificate in English (FCE), ca să numesc doar câteva? Suntem reprezentați cu “succesuri” de o adunătură de sfertodocți.

    http://www.youtube.com/watch?v=V0W7Jbc_Vhw

  36. Oare ce reactie o fi avand Traian Basescu la cele constatate de mii de oameni privind greselile de neiertat ale lui EBa atat in ceea ce priveste limba romana, limba ei materna, cat si cunostintele de limba engleza? Cu siguranta, nu este fericit. Oare este in stare sa fie si nefericit ca parinte ca nu-si poate jalona evolutia fiicei prea putin constienta in ce lume a intrat si ce implicatii are fiecare vorba, gest sau chiar si de mimica?

  37. va ganditi ca poate nu e vina ei?!?!?! posterele astea is facute de designeri. Si banuiesc ca in parlament sunt majoritatea straini (nu cred ca is chiar asa de multi romani) care au jobul asta si plus ca nu cred ca toti stiu engleza.

    nu e un capat de lume parerea mea, eu ma bucur ca cineva a avut initiativa sa organizeze o expozitie pe tema asta…

    plus ca e foarte greu sa traduci in engleza anumiti termeni care sa isi mai pastreze si semnificatia pe care o au in romana.

    eu ii doresc multa bafta!!!

  38. Măcar a încercat şi ea ceva intelijent. Că a ieşit penibil (cu traducerea), nu mă miră. Da’ dacă tot plăteşte nişte consilieri, că mă gândesc la faptu’ că nu lucrează singurică, de ce nu îi şi sancţionează când o pun în situaţii penibile. Să-i fi întâlnit în Bamboo? Atunci, spele-se pe cap cu ei!

  39. @just me:..ca nu cred ca toti stiu engleza…plus ca e foarte greu sa traduci in engleza anumiti termeni care sa isi mai pastreze si semnificatia pe care o au in romana.(e.q)
    Tu EȘTI chiar tâmpit?!Într-adevăr, nu TOȚI membrii Parlamentului European sunt DOAR “figuranți”..

    Uite o mostră de măiestrie lingvistică:

    “Days go past and days come still
    All is old and all is new,
    What is well and what is ill,
    You imagine and construe;
    Do not hope and do not fear,
    Waves that leap like waves must fall;
    Should they praise or should they jeer,
    Look but coldly on it all”.

    Mihai Eminescu – GLOSSA

    *

    “Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi şi nouă toate;
    Ce e rău şi ce e bine
    Tu te-ntreabă şi socoate;
    Nu spera şi nu ai teamă,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamnă, de te cheamă,
    Tu rămâi la toate rece.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.