Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Frânturi din România politică de astăzi

Frânturi din România politică de astăzi

– Insuportabilul ăla de Lăzăroiu (cătuia-i voi reaminti pe vecie cum stătea el în poziţia ghiocelului în birou la Tucă să mănânce şi el de la Jurnalul Naţional o pâine la şi pentru CURS) ne anunţă sec că Băsescu l-a sunat pe Tăriceanu să-l cheme la o guvernare comună fiindcă nu-l recunoaşte pe Antonescu drept lider. Nimic despre Patriciu, corupţie, notariatul nevesti-sii, grupuri de interese, Energy Holding, valize cu bani şi subminarea economiei naţionale în afacerea Sterling…

Foto, provided by sinapse

– În dorinţa oarbă de a-l răsturna pe Crin din fruntea PNL, după ce şi-a împrumutat consultanţii de imagine şi campanie lui Băsescu, sobrul şi educatul Călin a ajuns să se preteze la nişte acţiuni politice de două parale. Dacă el îşi închipuie că liberalii adevăraţi îi vor ierta vreodată afrontul de a se pune capră în faţa celui care a vrut să desfiinţeze ultimul partid istoric din România, se înşeală amarnic. Şi nici Crin nu se va simţi bine, ca viitor politic, dacă îi va da şah lui Traian şi ăla va acepta.

http://www.youtube.com/watch?v=MNKInZjliLU

– La aproape trei zile de la închiderea urnelor, continuă să curgă mesajele scrise de tipul “l-am votat pe Băsescu numai ca să vă văd vouă feţele”. Nu pot decât să mă plec în faţa unui argument atât de redutabil pentru a-ţi decide viitorul. Ah, ba nu! Mai e ceva. Portocaliii ştiu că nu există bani de salarii la stat şi de pensii nici măcar pentru ianuarie 2010, d-aia şi vor să împartă guvernarea cu alţii. Ei bine, când şi dacă o să intrăm în incapacitate de plată, votanţii entuziaşti ai Băsescului şi neamurile lor să se ducă să le dea o pâine ăia care le-au spus că din cauza mogulilor, în general, şi a lui Ciutacu, în particular, n-au ei pulovere pe gât. Sau la ăia de-afară care cică ţin ţara pe banii lor trudiţi. Sau la Chirtoacă, la Chişinău…

UPDATE: În cadrul marelui discurs pacificator-adormitor de astăzi (în timpul căruia s-a dat pe surse băieţilor verificaţi din sistem şi detaşaţi temporar în mass-media consemnul la frontieră pentru Vântu), Băsescu a ţinut să elogieze încă o dată aportul celor din diaspora şi contribuţia lor politico-economică la propăşirea ţărişoarei. Ştie el de ce. În ordinea paralelă de idei, până acum, Crin joacă bine.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

291 thoughts on “Frânturi din România politică de astăzi

  1. Probabil sunt masochist, dar chiar imi doresc sa ai dreptate si sa se duca dracu tot in tara. Sa nu mai vina banii de la FMI, sa nu gaseasca bani de plata bugetarilor. Pentru ca nu au si nu au avut niciodata un program de guvernare pd-l-istii. Romanu nu vrea solutii sau programe de guvernare.

    Dar nu-i bai ca romanu se hraneste din scandalurile oferite de base, din intelginta nemarginita a d-rei eba sau din tatele d-nei udrea.

    Hai pa!

  2. Cata prostie la sectiunea Comentarii, pana si pe blog-ul tau.
    Cat de dobitoc sa fii ca sa-l votezi pe Basescu ? Imi este imposibil sa inteleg.

  3. Basescu ne indeamna la calm ,viata continua? dar cum ? credeti ca imparatul a vazut ca e gol? cei de langa el nu ii spun adevarul despre tara,…il perie ,il divinizeaza(mai urmeaza sa il impuste ca pe tatucu ). Uneori as prefera sa se imparta tara in doua cei care nu l-am votat pe base sa ne alegem conducatorul nostru sa traim in demnitate,liniste cu respect pentru tot si toate.

  4. Pacat ca nu eu pot decide soarta liberalilor.
    Iau postul de PM si dupa 24 de ore de la intrarea in pita , dau pe toti pedelistii afara,
    merg pe mina PSD-ului si fac alt guvern fara portocalii.
    In aceste conditii Base se sinucide.

  5. traian isi pregateste inca cinci ani de opozitie nu vedeti , cu asta a castigat si la bucuresti unde n-a facut nimic si in primul mandat de presh nu face nimic baga jigodiile in fata le da un os de ros dupa care se da fecioara neprihanita si luptatorul ninja cu toti

  6. Blocaje financiare am mai avut, acorduri cu FMI am mai avut. Bai tata dar alegeri ca astea …
    Pana si renumararea voturilor in Florida ca sa iasa cine trebuia paleste.

  7. Daca statul ramane fara banii pe langa bugetarii care vor urla in strada de foame vom urla si noi ceilalti. De ce? Simplu! Politia comunitara impreuna cu firmele private de profil ridica masini de pe strada sub pretextul ca sunt parcate ilegal! Parcking-uri nu au fost construite, deci nu poti cere respectarea unei legi aberante.Cealalta Politie va incepe cu abuzurile deja cunoscute respectiv “te-ai uitat la mine urat si m-ai insultat” sau vor oprii soferii in trafic si ii vor amenda pentru contraventii inventate! Functionarii iti vor spune de la obraz daca vrei sa-ti rezolvi problemele da si tu ceva, intreaga masina a bugetarilor va functiona la capacitate maxima. A sa nu-i uit pe profesori care vor incepe un nou an de… meditatii cu toti copii, ca de programa este mare iar orele sunt foarte scurte si nu este timp fizic pentru a preda totul!Medicii cu AH1N1, HIV/SIDA, EBOLA sau …orice altceva, nu mai conteaza, trebuie sa justifice spaga luata sau incompetenta profewsionala! Si in cazul asta nu ar fi corect ca toti astia care au votat cu baselu’ sa plateasca factura?

  8. Dl Băsescu, în calitate de ”fost preşedinte al României”, cum s-a exprimat cu mînuţa lui, dîndu-se exemplu de calm, a invitat partidele să iasă din atmosfera electorală şi să se aplece spre treburile rămase la coadă din cauza alegerilor. Şi a început din prima zi de după alegeri să-l sune pe Tăriceanu, unul pe care îl preţuieşte de mai mult timp, cu intenţia vădită de ”a calma” şi de ”a uni”, toată dreapta, spre buna ocîrmuire şi înţeleapta reformă a statului pe care cu onoare şi pricepere l-a condus pînă acum. Ce nu este clar??

  9. @ bogdan

    Liberalii erau de stanga in sec.XIX . tullio ramonte exagereaza spunand ca au fost de stanga “o suta de ani” , dar in raport cu conservatorii erau de stanga . Nu trebuie judecate notiunile de stanga si dreapta din sec . XIX cu ochii secolului XXI . Daca vrei , o distinctie general valabila intre dreapta si stanga politica (desi asa ceva nu exista in realitate) ar fi binomul conservator / revolutionar . Nu e general valabil ca dreapta reprezinta interesele capitalului , iar stanga interesele fortei de munca . Partidul lui Hitler nu era un partid al burgheziei sau mosierimii prusace (cand s-a infiintat , in 1918 , clasa junkerilor din Prusia Rasariteana era inca puternica) , din contra , se revendica de la proletariat (Partidul National-SOCIALIST al MUNCITORILOR din Germania) .
    PNL a “devenit” de dreapta in momentul in care contraponderea sa pe scena politica a devenit PNT (aici ai tu dreptate) .

  10. Tocmai am citit ” Băsescu: Fiţi la fel de calmi ca mine, demersul PSD e constituţional ” acum l-a apucat dragul de constitutie , ii era frica ca se ridica poprul sa ii linseze pe cei ce au depus contestatia . Mi s-a pus pata si pe teza asta , ca cei din diaspora ne tin in spate , tot respectul pentru munca lor , dar stiu ca si eu si altii ca mine muncim de ne sar capacele 8 ..9 ,10 ..12 ore p e zi , si in primul rand muncim bine deoarece calitatea trebuie sa prevaleze in fata cantitatii ( nr de ore ) , asa ca nu este corect se ni bage pe gat ca suntem toti la mila banilor din diaspora . Conditile de lucru din afara sunt pt muti compatrioti groaznice , dar trebuie respectati si cei din tara . Faptul ca 80% , 90% de acolo au votat asa ridica unele suspiciuni macar statistic vorbind , sa inteleg ca toti erau rudele a exat celor ce se inscriu in tara in acel aproape 50% care au votat PDL probabil.

  11. Aia 5 mil care l-ati votat pe basescu cand o sa va bata vantul in buzunare sa mergeti la basescu,udrea si la videanu sa va dea de-o maslina(sa va ajute doamne doamne ca eu nu va doresc raul)

  12. @ Uzum Victor

    Lucrarea se chema cumva ”O da cu bucurie”?
    Atunci, cui o da si ce da?

    Sa asteptam oare si un Reqviem pentru Ciuruiti?

  13. Buna ziua tuturor!
    Nu ma pricep prea bine la politica, insa am fost la vot de fiecare data pentru ca m-am informat care este functia presedintelui in stat si cred ca si parerea mea conteaza.
    Din punctul meu de vedere un presedinte trebuie sa fie un om vertical. In primul rand trebuie sa fie un exemplu POZITIV pentru poporul sau, ceea ce basescu nu este. A violat-o pe Doina Lecusescu cu care are si un copil, nerecunoscut cu toate ca a incercat sa il ia, a batut un copil in plina campanie electorala, o bate pe nevasta-sa si astazi, nu are habar ce inseamna diplomatia si pe deasupra mai este si fudul cu caracterul sau infect.
    Cred ca toti cei care l-au votat se identifica in persoana lui. Acestia nu sunt altii decat parazitii societatii.
    Nu am cuvinte sa descriu starea Romaniei in momentul de fata, si nu ma intereseaza neaparat cum suntem vazuti de cei din Europa si celelalte state ci faptul ca suntem in buda si nu isi dau seama cele 5 mil de votanti ai COMUNISTULUI SUPREM.

  14. Si eu sper in fiecare zi sa am o imaginatie mai bogata… Faptul ca te-ai deranjat sa intri pe blog ma onoreaza… ca esti primul, nu e o noutate pentru tine, pentru mine este imbucurator la 1 saptamana dupa activarea blogului… Altfel, numai bine…;)

  15. Nu ai ce sa faci sa te aduni cind totusi exista 5 mil de oameni care cred ca basescu e OK. 5 mil de oameni pentru care meltenismul este ridicat la rang de cinste si reprezinta o virtute.

    eu personal sint multumit ca nu cunosc/interactzionez in real life cu nimeni care considera ca Basescu este ok.

    @Victor. funny descrierea ta despre tine 😛 si eu cred approx la fel despre mine: ‘Eu sint destept/inteligent/genial/perfect … cu modestie spus’ 😛 iar daca m-ar fi interesat parerea altora despre mine mi-ash fi facut blog 😛

  16. @Dan Lascu: Cumva au fost micsorate salariile, au ramas multi someri, au crescut preturile sau dobanzile la banci…etc. din cauza imprumuturilor facute de stat la banci sau FMI? Sau din cauza crizei mondiale? Si statul s-a imprumutat tot din cauza crizei…si cred ca si altii daca ar fi fost la guvernare ar fi ajuns la aceleasi imprumuturi.
    Cu stima si respect.

  17. Biroul Electoral Central a respins, miercuri, ca neîntemeiată, cererea PSD de renumărare a voturilor de la alegerile prezidenţiale, partid care a reclamat fraudarea acestui tur de scrutin. Decizia BEC este motivată de faptul că PSD nu a precizat secţiile de vot în care s-ar fi constatat erori în procesele verbale. BEC a respins şi solicitarea de renumărare a voturilor din străinătate-fragment de pe site-ul antena3..
    ma gandeam ca mai avem o speranta..ca frauda electorala vizibila cu ochiu’liber o sa fie vazuta si de BEC..ca poate totusi e democratie in romanica noastra cea de toate zilele si noi n-o percepem..Zat! au zis autoritatile..ce frauda?care frauda?e totul curat..vi s-a parut, bai astia..a castigat cel mai bun..Clar???
    By the way, intalnirea barosanilor PDL la Ministerul de interne, la o gustarica mica, e legala??

  18. @Octav

    Sunt atat de dobitoc incat imi dau seama ca faci parte din segmentul celor mai dobitoci ca mine.
    Dl. Ciutacu, nu exista premisele de intrare in incapacitate de plata a Romaniei. Semnalul major in contextul acestei indatorari, care nu este exagerata decat de amatori, dar nu neg ca nu reprezinta o problema, este relativa stabilitate ( costisitoare) a monedei nationale. Nu exista prabusire economica fara ca moneda sa nu o ia razna. Si daca va exista o depreciere controlata, nu va face decat bine exportului. Ma scuzati pentru ca am luat-o eu razna, dar scenariul apocaliptic, este o fantasmagorie. Ca sa va parafrazez, as fi dispus sa va desenez o schema !

  19. Eu cred ca daca Basescu s-ar debarasa de slugarnicii care nu au limite,de clanurile de smecheri care ne ranjesc superior la TV, de curvele cu ochii dati peste cap (tehnica cu gluga o fi de vina?)..ei bine,eu cred ca daca aceste miracole ar fi posibile, atunci Romania ar avea o cat de mica sansa.

    Momentan sunt diaspor.Am discutat cu colegii de aici, fireste un nivel mic si nepolitic. Lumea occidentala NU isi poate imagina ce traieste Romania. Ei spun:`si la noi sunt nereguli`,`si la noi sunt grupuri cu interese economice`.

    Adaug doar atat: France are un Minister AL CRIZEI (al relansarii economice), temporar, dedicat crizei. NU unul al turismului. E condus de un armeam…ca ironie

  20. Daca tot doreste d-nu Tariceanu sa guverneze cu PDL de ce nu isi da demisia din PNL si sa se duca la PDL, nu il opreste nimeni. A uitat tot ce a zis cand s-a rupt Alianta DA….este om fara coloana vertebrala

  21. @Cahul: inainte sa-mi desenati mie scheme, scoateti virgula dintre subiect si predicat. si, daca tot va vad priceput si informat, dati un telefon la BNR si MFP pentru a vedea cum stau cu malaiu’
    @everybody: terminati cu jignirile. pe ambii candidati i-au votat si prosti, si destepti, si oameni onorabili, si canalii. nici unul n-a strans crema la el

  22. @FuXi

    Esti pe aproape…

    Eu ma gandeam la altceva… Domnul Rusu a declarat, inainte de turul doi al alegerilor, ca nu mai doreste ca melodia domniei sale sa fie imnul pdl-ului (atentie, am scris cu minuscule).

    In acest sens, eu cred ca aceasta minunata valoare culturala, intitulata “Hai basescu la putere!”, interpretata de inegalabilii artisti rromani “florin salam” si “roxana (printesa ardealului)”, poate servi, cu cinste, partidului.

    Este mobilizator si rezuma, in mare parte, valorile pentru lupta ei, cu atata ardoare, impotriva comunistilor cei rosii si rai…

  23. Tristetea profunda este aceea ca adevarul cumplit despre basescu nu a reusit sa fie suficient expus in lumina sa hidoasa. Singurul care a facut-o a fost Crin Antonescu, dar nu a avut suficient sprijin. Restul nu e tacere, este durere, durerea noastra de a fi fost infranti intocmai de cei mai josnici. Acum intelegem oare de ce au indurat parintii nostrii comunismul? Pentru ca nu au avut cum sa se lupte cu ticalosia. Noi avem impresia ca luptam, dar nu o facem suficient…

  24. Eu vroiam sa subliniez faptul ca Basescu a fost votat fara argumente reale, fara logica a fost votat pe minciuna!

  25. Romanii au votat liber, dar au votat cuprinsi de ignoranta infinita. Imi amintesc cum descria Camus ignoranta, in cartea sa “Ciuma”, drept un pacat devastator. Intrebarea este cum de noi ceilalti am fost atat de slabi si de usor de invins? Ce ne-a scapat? Cui o sa reprosam acest rezultat? Cetatenilor inconstienti, PSD-ului ptr. ca nu au venit cu un alt candidat, lui Geoana ptr. ca este incapabil, PNL-ului ca este prea mic, fortelor mediatice ca nu au pariat pe Crin in locul lui Geoana sau institutiilor statului ce au viciat votul?

  26. In primul rand sunt foarte amarat ca s-au gasit 5 mil.de oamnei sa il voteze pe basescu…incredibil chiar in al doilea rand eu ca si broker pe piata de capital am avut luni dimineata o zi pe bursa mai rosie ca niciodata anul asta dovada ca si investitorii cati au mai ramas si ei pe piata de capital de la noi se asteptau sa castige geoana iar dezamagirea si panica i-a cuprins pe toti vanzand actiuni in masa pentru a avea lichiditati pentru ca adevarat spun la anul va fi crima si pedeapsa cu acest chior,marinar iar guvern sper sa avem pana de ziua mea (2 aprilie mai exact) nu de alta da sa nu ma dea afara de la servici pentru ca de la anul va intra din nou impozitul pe profit de 16% iar bursa se va duce dracu din cauza unui singur om care se tine cu catusele de scaun.In rest Victor sa auzim numai de bine…nici echipa noastra nu mai joaca nimic 🙁

  27. Sunt atat de lipstiti de viziune si strategii toti acesti baroni PNL de carton, niste inchipuiti, care nu sunt buni de nimic.Vor pati la fel ca PSD-ul, care decat sa isi aleaga un lider capabil si convingator au ales o marioneta doar ptr a-si face ei jocurile linistiti si acum vor trebui sa suporte gustul amar al infrangerii cu propriile arme. Crin e prea bun pentru gasca aia infometata, de abia astept sa ajunga PNL la 4%, sa vedem ce o sa faca atunci.

  28. Imi doresc din suflet sa guverneze PDL singuri singurei….sa vedem pe cine va mai da vina atunci Base.Daca am putea intelege cu totii in ce cacat real se afla tara asta nu ne-am mai arunca cu lozinci luate de la Nasu…..Dar din pacate pana nu va fi prea tarziu,unii dintre noi nu vor intelege…Si atunci ii vom astepta la cersit insa vom deveni atat de imuni la asta dupa ce am in cercat sa le deschidem creierele portocalii incat ii invitam sa plece de acum din tara sa cerseasca altora,prietenilor din diaspora care le vor da cu un mare flit.Este crud cum am fost impartiti in 2 si acum mai ramane sa ne cucereasca ce nu au vandut,pardon privatizat,in ultimii 5 ani…celor care l-au votat pe comandant de nava scufundata le urez CRACIUN FERICIT si vacanta placuta neplatita,facturi marite la gaze cu 50% desi se lauda ca s-au ieftinit cu 30%,inglodare placuta a statului la FMI daca ne-or mai da ceva si multe,multe succesuri in viata politica minunata pe care o vor trai cu toti in reluarea si aducerea aminte a ultimului cincinal.

  29. Numarul celor care au votat din diaspora este undeva sub 20% din totatul romanilor de peste hotare. Poate ca ei au inclinat balanta, cu sau fara frauda. DAR cei 8 (opt) milioane de concetateni care au stat frumos acasa? Ei? Era greu sa mergi sa votezi? Acu’ stai sa-ti plangi de mila. Suna frumos “eu nu fac politica”, “nu ma intereseaza”. Traiti intr-o lume paralela? Vreau si eu!

  30. exista o realitate trista,
    multi din cei tineri ( 25-35 ani) au votat impotriva rosiilor, adica contra comunstilor, numiti neocomunisti. Bravos natiune!
    Cind l-am intrebat de ce stie despre comunism imi dadea nume de la PSD.
    Citi ani aveau la “revolutie” ?
    Intre 5 si 15 ani, deci niste foarte buni cunoscatori ai comunismului ceausist.
    Nasoala pricepere.

  31. Se mira multa lume de ce a castigat Base…in orice confruntare strategica castiga cel care este mai bine organizat si care are mai multe resurse.Eu am votat impotriva lui Base si sunt dezamagit ca multi altii,dar nu sunt chiar asa mirat ca el a castigat.Daca n-ar exista marea masa a oamenilor usor de manipulat atunci nu ar mai exista nici politicieni.Ne miram ca avem 5 milioane de tampiti in Romania? Stati linistiti ca in America sunt vreo 150 de milioane.Asta e realitatea.Propaganda PDL-ului a fost net superioara fata de cea a PSD-ului, si asta s-a simtit in mediul urban…iar in mediul rural primarii fac legea iar PDL-ul a cumparat voturile multor primari liberali si chiar ai unor primari PSD. La asta s-a adaugat si un sistem foarte bine pus la punct de fraudare(prin tot felul de mijloace), un sistem pe care nu-l folosesc pentru prima oara si de care nici cei de la PSD nu sunt straini.Si binenteles, Base nu a prea avut contracandidat…nu vreau sa ma intelegeti gresit, il detest pe marinar ca om dar el se dovedeste un bun politician(cel putin pentru politica din Romania).Are o retorica foarte buna, e foarte usor de inteles de catre boboreni, a invatat foarte bine ce inseamna sa-ti vinzi imaginea pentru voturi.Pe cand Geoana, pe care il respect ca om, nu are carisma lui Base, limbajul pe care il foloseste ii baga in ceata pe ascultatori, cand termina o fraza ai uitat deja ce-a vrut sa zica… pe scurt nu este un politician pe masura lui Baselu,…iar de multele gafe pe care le-a facut…nu mai vreau sa vorbesc.
    Deci…nu e de mirare ca a cistigat!Il urasc pe Base pentru ca va fi presedintele tarii in care traiesc pentru inca 5 ani si il admir pentru masinatiunile infernale pe care le-a pus la cale pentru a ramane la putere!

  32. @catalin: cine spuneai ca a stat duminica acasa si-si plange de mila? ca nu prea ma prind…

  33. Ma intorc doar pentru ca mi se pare ca cei “cinstiti” care au votat basescu nu au inteles un lucru: patima celorlalti este dictata de constiinta nocivitatii acestui personaj. La aceste alegeri nu am avut de ales intre doua propuneri acceptabil politic ci am avut sansa de a stopa un om care are bastonul de dictator in traista (nu intamplator, la intrebarea: cine a fost cel mai bun presedinte al Romaniei, el a cerut sa i se precizeze daca dupa 1989 – in mod evident se subintelege ca Ceausescu pare a fi modelul lui). “Efectul basescu” se simte peste tot: suntem o tara in care exista dovezi ale implicarii la varf inalt in afacerea Hayssam, exista dovezi ale trimiterii la vot a “maselor – turma”, exista dovezi ale nerusinarii berceanu, blaga, udrea…si totusi 5 milioane de oameni “cinstiti” considera ca basescu este cea mai buna optiune. De asta sunt speriata pentru ca nu mi-e frica de cei care au primit bani sa voteze cu basescu, ci de cei care au facut-o din convingere. Si ei sunt multi.

  34. Domnule Ciutacu,a ajuns tara la marginea gropii,dar nimic nimicutza nu misca,in curand nu vom mai misca nici noi.

  35. In seara alegerilor m-a speriat cu adevarat figura basesciana, ce in timp ce isi urla victoria era plina de ura, de incrancenare, ceva infiorator. De partea cealalta, Geoana care desi se bucura prea repede, prezenta o cu totul alta imagine. Una ce poate fi blamata de naivitate, dar avea in ea seninatate si ceva inofensiv. Bucuria copilareasca a lui Geoana, in opozitie cu furia si chipul desfigurat de ura a lui Basescu confirma indiscutabil drumul spre care merge Romania, condusa prin impostura.
    Oare Basescu o sa-l mai lase pe Tariceanu sa poarte papion? Eu cred ca nu! Tariceanu si Andronic imi provoaca greata!

  36. Update: Nu pot sa tac d-nule Ciutacu, ca sa nu mai creada base ca toti suntem “inteligenti” ca…el.Ne-a vorbit frumos, ca un presedinte in functie si a “aratat pisica” Curtii Constitutionale, sugerand ca PSD n-are probe.
    Eu nu sunt asa informata da’ ma intreb de ce tace UE? De ce tace licuriciul ? Fara sa jignesc, parca am fi Nigeria…

  37. Adi,

    E perfect adevarat ca binomul stanga dreapta este relativ si depinde de multe alte elemente.
    PNL in Romania a reprezentat o miscare reformista cu accente de protectie sociala.
    Iti reamintesc de :
    impozitul progresiv introdus de un nene pe nume Titulescu,
    de venitul minim neimpozabil creatia aceluiasi,
    de legislatia muncii din anii 1920,
    de legile de nationalizare ale unor mari intreprinderi,
    de legislatia cooperatista (ce sa faci Vintila Bratianu era mai cooperatist)
    de asigurari obligatorii, pensii
    de participarea muncitorilor la profitul intreprinderii.

    Nu mi se par deloc masuri de dreapta. Ca sa nu mai vorbesc de sintagma proprietatea are functie sociala…
    Si toate acestea intre 1900 şi 1937..

    Nu vreau sa vorbesc despre aripa Tatarascu pt ca acolo se poate obiecta asupra presiunilor comunistilor.

    Oricum este paradoxal sa vorbim de victoria dreptei intr-o tara roasa de saracie. Bine că în tari ca Austria, Franta sau Germania castiga mai mult stanga.

  38. Daca toata lumea din tara asta (incepand cu presedintele [care-o fi] si terminand cu maturatorii din strada) si-ar face treaba macar pe jumatate atat de bine pe cat o fac hanbalistele noastre in China, chiar acum cand stam de vorba, atunci ROMANIA ar fi cu mult mai departe, iar discutiile astea nici n-ar exista.

    Priviti-le si admirati-le, pentru ca merita!

  39. Ne tot plangem ca vai ce rau e cu Base. Ca se fura, ca aia, ca alea. Cu o prezenta mai mare la urne pondera fraudei scade. E usor sa dai vina pe 150.000 de romani cand alte 8 milioane au stat acasa. Am avut sansa sa scapam, nu a fost sa fie …
    Hai ca ma intorc la lucru.

  40. Mai oameni buni.Sunt unul dintre “capsunarii” din Spania si cu riscul de ” a incasa ” injuriile de rigoare va rog sa nu ne mai judecati asa la gramada.In Spania traiesc aproximatix 600000 de romani.La aceste alegeri,in cel de-al doilea tur,au votat in jur de 14.000.E adevarat marea lor majoritate cu Basescu si chiar daca nu am probe, facand turism electoral si votand multiplu.Eu personal sunt de acord ca nu avem dreptul moral sa ne pronuntam cu privire la soarta cetatii din moment ce am parasit-o, fie si temporar.Si altceva.Circula un fel de zicere intre noi astia plecati, conform careia “sa te feresti ca de dracu’de romani si sa nu muncesti pentru ei”.Si marturisesc ca are temei.Insa nu toti suntem la fel.De fapt,proportional vorbind,calitatea romanilor de afara este conforma, fara marje de eroare, cu cea din tara.Adica : 15 cel mult 20 la suta oameni cu vot de constiinta sau care sunt scarbiti de politica si restul de 80 pt care politica nu inseamna decat ca din patru in patru ani sa astepte galeti,peste,zahar,ulei,peste,si bani pentru a merge la vot.Asta e.

  41. Presedintele nostru nemarioneta, demn, integru si necondus de nimeni, e tinut la dos de catre reprezentantii democratici ai poporului suveran deoarece se tem de manifestatii spontane, de revolte populare. Mentionez ca necetatenii romani, carora le-a fost furat votul, nu au aroganta si tupeul basescian. Unii au plans, altii si-au pus mainile in cap, altii ai injurat, insa stau cu totii resemnati acasa si inca fierb. PDL-istii sunt constienti de lucrul acesta, ca lumea fierbe, si de asta nu-si expun inca jucaria. Oricum, si multi din PDL sunt dezamagiti de turnura pe care o iau lucrurile in tara asta,recunosc ca alegerile au fost castigate de Geoana, la 4,5 procente in fata, ca au fost partasi la frauda comisa…Astia sunt sefii din deconcentrate. Iar unii parlamentari PDL sunt epuizati fizic si psihic, cata presiune s-a pus pe ei in campanie. Si ca sa vezi, recunosc si ei ca discutiile din partid se refera la functii, privilegii, sfere de influenta… limbajul de campanie electorala, manipulator: regim comunist, popor suveran, binele tarii, etc, nu-si are locul in vocabularul lor uzual.
    Si oamenii chiar stau si plang in pumni,sunt invrajbiti unii impotriva altora, altii, mai tineri, sunt fericiti ca au avut o contributie insemnata la starpirea comunismului, si pastrarea valorilor democratice…de Calinut, ce sa zic, un oportunist, in Romania lui. Si coleg bun cu Vosganian, cu Relutu…din toata campania asta, marele perdant e Crin Antonescu. Pentru ca a fost singurul in stare sa-l infrunte pe Basescu,a avut un discurs mobilizator,are carisma. Dar nu a avut in spate o forta, numita PSD. Geoana, cel cu bun simt, educat, diplomat,familist model, cu o sotie implicata in actiuni caritabile, educata, eleganta, rafinata…nu a corespuns valorilor autentice romanesti ale momentului.Acum prind sloganurile care persifleaza sistemul de invatamant, ii ridiculizeaza pe dascali, zeflemeaua. PDL-istii si-au gasit publicul tinta si l-a manipulat. A stiut cum sa i se adreseze: tatuca-victima, cu parlamentari corupti langa el, care are grija de popor cu o sacosa de produse.Pentru ceilalti, anticomunistul, care lupta impotriva lui Iliescu. Din pacate, cu un intreg mecanism in spate, Geoana, cu eticheta pusa de multi ani:”Prostanacul”, fara tupeul, mistocareala, aroganta lui Basescu, nu a putut sa se impuna in fata acestuia. La atacuri murdare a raspuns cu eleganta. Cei care i-au condus campania i-au facut-o prost. Din 5 ani de hahaiala, aveau ce asterne pe o hartie, ce sa puna in cutia postala. Am fost bombardata zilnic de hartii jenante ale PDL,dar care prindeau. In schimb, de la PSD, niste afise seci, cu figura lui Geoana si cu proiecte, etc. Care, nu au priza la poporul suveran.
    Sfat pentru PSD-isti:fratilor, nu ati avut candidatul, nu ati avut mesaj,nu ati avut consultanti de valoare, ati mers pe automatisme in promovarea candidatului, ati fost lenti, defazati in toate actiunile. Cred ca o recunoasteti si voi. Noi, v-am ajutat. Am iesit din casa. Eu, a doua oara dupa revolutie: prima data, sa nu iasa Vadim, acum,Basescu. Eram satui, ,3/4 dintre romani. Pe unii i-ati pierdut pe drum, pe altii i-ati adormit, pe altii n-ati stiut sa-i atrageti….”Mogulii si slugile lor” v-au ajutat, noi v-am ajutat, Crin v-a ajutat, voi ce ati facut cinci ani? Ca in campanie, nu ati miscat. Ati stat si ati visat ce frumos va fi cand va cadea Base, ce functii veti avea, asta in timp ce rontaiati din os. Si, in ultimul timp, preocuparee principala era sa le gasiti o functie si prietenilor din PNL, care va inrosisera liniile.Voi ati dormit, nu noi. Nu PDL-istii sunt vinovati ca au furat, voi ca v-ati trezit tarziu. Nu ati invatat in 5 ani cu cine aveti de a face. A avut dreptate Basescu cand a spus ca “v-a ciuruit”. LA voi se referea, cei din Romania lui. Voi va veti descurca, cum v-ati descurcat si pana acum, dar, cei care stau acasa, resemnati, ce faceti cu ei?

  42. Ce tot o dati atata cu Diaspora, mai usor fratilor, de ce nu a luat Geoana Aradul si Clujul? au votat aia din strainatate ultimii (America de Nord in principal) mare filozofie, ce sa zic !, plus restul de milioane care nu a fost la vot, sunt mult mai multe motive.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.