Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Fapte de viață cu și despre A. Năstase

Fapte de viață cu și despre A. Năstase

ciutacu-nastase-ponta

Fiindcă văd că tot el e personajul zilei şi astăzi, luaţi, de la unul care l-a văzut și altundeva decât la televizor, două cu Adrian Năstase, ambele cu martori în viaţă.

Londra, 2001

– Salut, Victor, am auzit că eşti consilierul lui Ovidiu
– Bună seara. Am îndoieli că doar aţi auzit şi n-aveţi nici o legătură cu decizia lui
– Felicitări, cum îţi merge?
– Mulţumesc, bine. Dar ţie?

Bucureşti, 2007

– L-ai avut în mână pe Traian. Făceai un semn şi-l luau de pe stradă în Dosarul Flota
– Aşa e, dar mai bine că n-am făcut-o. Era un precedent periculos. Doar nu ne apucam să ne ridicăm unii pe alţii.
– O să te ridice el pe tine
– Cred că exagerezi, Victor. Eu zic că am făcut bine că am oprit povestea aia. Există, totuşi, nişte limite. Ne batem politic, ne înjurăm, dar nu ne arestăm
– Să dea Dumnezeu să fiu eu prăpăstios şi să ai tu dreptate
– O să vezi…

Ne cunoaştem din 1995. În 95% din cazuri, ne-am vorbit cu dumneavoastră. Am lucrat trei ani într-un minister în timpul mandatului său de premier. Timp în care ne-am văzut de maxim 5 (cinci) ori, de fiecare dată în ipostaze publice. Nimeni, niciodată, nu mi-a cerut să comit abuzuri sau ilegalităţi şi nici n-a încercat să mă determine să intru în PSD. Refuz să cred că am fost unica excepţie fericită. Mi se pare corect ca unele lucruri să fie spuse/scrise. Pentru că viaţa nu e un film alb-negru, e a dracului de gri.

P.S. Cei mai vocali înjurători de azi ai lui Năstase aveau slujbe-n presă pe vremea tiraniei lui, luau salarii (și) din publicitatea de stat împărțită personal de dictatorul arogant și, să vezi eroism, nu i-a dat nici dracu’ afară. Acum, pe vremea democrației popularului Băsescu, suduie de pe margine. Mustăriile lor democratice și promotoare ale libertății de exprimare ori s-au închis din lipsă de bani, ori i-au dat afară, considerându-i dispensabili.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

58 thoughts on “Fapte de viață cu și despre A. Năstase

  1. Mare dreptate ai! Dar in Romania s-a inventat proverbul cu ursul si coada lui lipsa .

  2. Esti mare Victore, chiar nu mi-am putut imagina ca esti per tu cu Adi Nastase. Chiar daca, “decat”, in 5% din intalnirile voastre. Un an cat mai bun.

  3. @adrian: sunt la per tu cu aproape oricine mi se adreseaza spunandu-mi pe nume, dar, intotdeauna, in public, le respect si varsta, si pozitia sociala. altfel, n-am nici o urma de satisfactie ca am avut dreptate

  4. Domnule Ciutacu, eu nu am inteles niciodata de ce a trebuit sa se inchida ochii la vanzarea flotei romanesti, a IV-a in lume, doar ca sa aperi si pe unul din partid care putea fi implicat. Ce era mai important, pentru Romania? Acolo nu se putea spune ca nu trebuie sa ne arestam unii pe altii. In dosarul acela, trebuia sa se vada cine era autorul moral si faptic, care trebuia pedepsit. Ceilalti, mai mult sau mai putin vinovati, puteau fi achitati sau pedepsiti. Drama natiunii romane consta in neputinta ei de a discerne: a votat de doua ori un individ corupt,vulgar, care striga “jos coruptia”, in locul unui om capabil,educat, caruia presa i-a acordat epitetul “arogant”, pentru ca nu a stat cu unii din reprezentantii ei la un pahar de whisky (cum se intampla in Primaria Capitalei), pentru ca muncea ca sa indeplineasca conditiile impuse , pentru intrarea Romaniei in UE. Aceata este realitatea.

  5. In cazul lui Basescu s-a adeverit vorba aia cu pe cine nu lasi sa moara… sper ca asta sa fie o lectie de viata pentru toti, nu trebuie sa ierti pe nimeni,nu de alta, dar s-ar putea ca maine sa fii tu la mana lui si nu se stie daca o sa-ti faca acelasi serviciu.

  6. Mare om Adrian Nastase … De departe cel mai capabil premier care l-a avut tara asta .. si asa va ramane ca nu vad sa fie altul in viitorul apropiat-mediu … Bunatatea sa fata de Basescu s-a intors impotriva lui .. Pacat pentru cele intamplate… Maica Domnului sa-l ocroteasca si sa-l intareasca

  7. @dorian: hai ca nu-i nici Maica Tereza reloaded. nu l-a umflat pe Basescu dun calcul politic si punct

  8. 1.Este absolut lăudabil faptul că în aceste momente grele pentru Adrian Năstase, prin prisma experienţei personale, scoateţi la suprafaţă şi latura pozitivă a acestuia. Este o dovadă de curaj. Lumea trebuie să-l cunoscă cu bune şi cu rele pentru că nu-i nimeni drac şi nimeni sfânt, cum ar spune poetul. Griul este culoare lumii în care trăim.
    2.În emisiunea din seara aceasta aţi adus în discuţie cazul Helmut Kohl şi, în opinia mea, nu aţi mers până la capăt cu analiza. Aţi omis un aspect al cazului. Şi Adrian Năstase a vorbit cândva despre cazul H. Kohl, dar şi el a omis aspectul la care o să mă refer. Au fost şi alţi politicieni şi analişti care au îmbrăţişat “soluţia germană” în cazul Kohl, dar, aţi ghicit, şi ei au omis aspectul pe care vreau să-l subliniez… Despre ce este vorba? În Germania, statul a renunţat la acuzaţii şi Kohl A RENUNŢAT LA POLITICĂ. Lafel s-a întâmplat şi în cazul lui Cristian Wulft, preşedintele Germaniei, acuzat de corupţie. El a demisionat din funcţie, statul German a renunţat la acuzaţii ( din câte ştiu eu). Deci, fiecare a renunţat la ceva. În Germania, curvei i s-a spus că este curvă şi curva a plecat acasă. N-a încercat să susţină până în pânzele negre că este virgină. Ea a renunţat la politică, acceptând tacit că este curvă, Statul s-a făcut că nu a recepţionat recunoaşterea vinovăţiei şi a clasat cazul. Pax Germana. Ei, în România ( ca şi în Italia), curva nu recunaşte că este curvă nici după ce se pronunţă ginecologul ( completul de cinci…). Credeţi că lui Kohl i-a fost uşor să plece din politică în felul ăsta? El, unificatorul Germaniei, care va sta în istoria ţării sale pe acelaşi piedestal cu Otto van Bismarck ( primul unificator al germanilor)? Bineînţeles că nu, dar nobleţea l-a obligat. La noi nu există nobleţe, doar obraz GROS. Şi dacă nu există nobleţe, nu putem aduce în discuţie “soluţia germană” în astfel de cazuri. La noi curvele vor la ginecolog, sperând că poate, poate… Şi dacă asta le este dorinţa ,să nu se lamenteze atunci când ajung şi la… brutărie.
    Va veni şi rândul lui Traian Băsescu, o altă curvă virgină. Şi-n cazul lui traseul va fi acelaşi: ginecolog, brutărie…

  9. Astia,vocalii, vor fi primii care-i vor face felul si lui Nasolu’.
    @ Andrei-ce e aia “premier care”?

  10. flota o tot plimbam prin gura o bagam,o scoatem si nu o gasim. flota a “disparut” din mii de motive,context economic,politic, strategic etc. dar fiecare vede ce vrea si da bine pentru partidul lui. nastase e un hot dovedit si condamnat definitiv. dupa 10 ani.sa speram ca altii vor fi condamnati mai repede daca sunt gasiti vinovati

  11. Adrian Nastase a avut ghinionul sa fie premier intr-o perioada in care toti se credeau atotputernici. Impartiala sau nu, datorita justitiei de azi orice politician se va gandi de doua ori inainte sa mai bage mana.
    In alta ordine de idei, cei care au stat cuminti in banca lor nu am vazut sa infunde puscariile sau sa fie haituiti de DNA.

  12. Foarte tare Victore, dialogul din 2007. Cica ,” doar nu ne apucam sa ne ridicam unii pe altii “. Ba uite ca ne apucam.Basescu e ca o tumora. Daca o lasi sa se extinda si nu o tratezi corespunzator , te omoara. Daca ar fi avut o gandire corecta, Basescu era anchetat si condamnat, iar poporul Roman nu mai indura apocalipsa PDL-ista.Acuma, ia de la Basescu.

  13. Victor Ponta, in sala la acest discurs, nu a reactionat, nu a comentat, nu a raspuns:
    Traian Băsescu, Președinte al României:
    « Aceste dosare au fost la mine şi eu le-am avizat pentru începerea urmăririi penale şi pot să vă spun ce era acolo, ca să vedeţi cât sunt de politice. Era plângerea lui Sergiu Sechelariu că i-a dat şpagă lui Adrian Năstase. Era plângerea doamnei care a fost inspector la Inspectoratul în Construcţii, care şi ea spunea că pentru a fi numită a trebuit să facă nu ştiu ce. Era plângerea consulului sau declaraţia consulului de la Beijing, care spunea cum domnul Adrian Năstase i-a dat 500 de mii de dolari ca să cumpere mobilier. Şi pe urmă era iarăşi declaraţia lui Sergiu Sechelariu cu containerele din China au venit la Bacău. Ei, ăsta e dosarul politic. Eu ce să vă spun? Politic, nepolitic, doar dacă vi l-aţi făcut în acelaşi partid. Că domnul Sergiu Sechelariu a fost membru PSD, dânsul a iniţiat plângerea, doamna de la Inspectoratul în Construcţii a fost de la PSD, dânsa a făcut plângere. Consulul era numit de primul-ministru, la Beijing, deci consulii nu se numesc de preşedinte, deci nu domnul Iliescu l-a numit, ci l-a numit primul-ministru. Omul ăsta a scris ce a trebuit. Dosarele astea au fost la mine. Deci de unde le scoateţi politice? Chiar este o chestie de eleganţă. Eu am aici acest dosar. Prima dată când mai aud că dosarele lui Adrian Năstase sunt politice le fac publice ca să ne liniştim odată cu minciuna asta. V-aţi făcut voi de la PSD dosare unii la alţii şi ţipaţi toată ziua că e vinovat Daniel Morar şi Traian Băsescu”

    Citiţi mai mult: 2009. Băsescu:”V-aţi făcut voi de la PSD dosare şi ţipaţi toată ziua că e vinovat Morar şi Băsescu”. Victor Ponta tace în sală – Media > EVZ.ro

    Mesajul e copiat de pe EVZ.RO.

    Imi pare interesant !

  14. Multumesc!
    Nu sunt fan, dar citesc antena3.ro si radu-tudor, hotnews si evz.ro, gandul.info si adevarul, realitatea.net si voxpublika, si nu in ultimul rand ciutacu.ro.

    Presa internationala – unde imi dau seama cat de mici si neinsemnati suntem cu toate tampeniile noastre, la care participam pasivi sau activi, in loc sa dam valoare lumii in care traim !

  15. adica nastase cand era ministru avea puterea sa influenteze justitia.deci , nu a facut nimic ca justitia sa fie independenta lucru de care a profitat basescu dupa ce a venit la putere.deci se poate spune ca nastase s-a bagat singur la puscarie.desigur nastase a facut si lucruri bune pentru romania dar in privinta justitiei nu a facut nimic, fapt care s-a intors chiar impotriva lui.

  16. tu stii despre flota din ceva hartii ce ai vazut probabil si din auzite.eu stiu de la fata locului,chiar din miezul evenimentelor navrom,romline,petromin,petroklav etc. o flota este un elefant care mananca zi de zi enorm,daca nu te pricepi moare imediat si te lasa cu datorii de zeci de milioane. dar nu se poate discuta in 2 randuri si punct.

  17. Păcat , mare păcat ce se întâmpla cu Nastase.Daca a greșit a plătit deja,este terminat politic,păcat, a fost un ministru si un prim ministru bun.Il umilesc inutil,sunt surprins de CTP care a luat o gălăgie de bani in regimul lui,cum da cu barda.De afara da bine condamnarea lui,dar noi știm ca este politic totul.Ce mizerie . Sper sa il vad si pe Morar,Kovesy,Macovei ,Roberta ,Udrea si de ce nu si pe Base tarati in tribunale .S-a deschis cutia Pandorei .

  18. @geo: eu am vazut rechizitoriul; si ordinele de plata de la Klaveness 🙂
    si tot eu am publicat expertizele

  19. Victore,

    1. “Există, totuşi, nişte limite. Ne batem politic, ne înjurăm, dar nu ne arestăm”.
    Cu alte cuvinte, furam amandoi dar nu ne bagam la puscarie. Daca Base a furat era de datoria lui sa nu se bage si sa-i lase (sau chiar sa-i incurajeze) pe procurori sa-l bage la puscarie. Asa, s-a bagat acolo unde nu trebuia (“Eu zic că am făcut bine că am oprit povestea aia”) si acum el este la puscarie.
    Base a avut curajul sa rupa acest pact si bine a facut. Sper ca Ponta si urmatorul presedinte sa faca la fel (sa-i bage la puscarie pe cei care au furat, macar pe cei din tabara adversa – adica pe cei din PDL pentru antibasisti). Poate asa le va intra frica in oase.
    Din pacate, cred ca USL-ul (si PDL-ul) se vor stradui sa refaca alianta transpartinica intre politicieni: furam dar nu mergem la puscarie.

    2. “Cei mai vocali înjurători de azi ai lui Năstase aveau slujbe-n presă pe vremea tiraniei lui, luau salarii (și) din publicitatea de stat împărțită personal de dictatorul arogant și, să vezi eroism, nu i-a dat nici dracu’ afară”.
    Nici pe vremea lui Base nu s-a schimbat. A3, RTV, Realitatea, B1, etc. primesc cu mana si inima deschisa publicitate guvernamentala. E adevarat publicitatea nu era impartita cu mana lui Base, dar Tariceanu, Boc si Ponta au avut si ei cateva degeta bagate pe acolo.
    Nu vad sa-i opreasca cineva in a-i critica pe Base, Tariceanu, Boc, Ponta, Antonescu, etc. De ce ar fi fost diferit pe vremea lui Bombonel?

    PS. Inteleg ca stii momentul mentionat de @cristian, dar cum comentezi? Pana la urma, se pare ca PSD-ul nu numai ca nu este strain de ce i s-a intamplat lui Nastase, dar pare sa fie chiar sursa problemelor!

  20. @bigradu: e de notorietate ca plangerea penala a fost depusa de Sergiu Sechelariu; dupa ce l-a dat afara Adrian Nastase. care Sergiu nu mai are de atunci treaba cu PSD.
    baietii cu publicitatea sa faca ciocu’ mic. nu poti sa negociezi cu banditu’, sa iti iei bani cu ghiotura pe comision si sa-ti cumperi/infiintezi ziare, iar dupa aia sa-l acuzi ca-i ciorditor. sau, in Romania, poti. si sa treci chiar drept constiinta publica…
    la povestea cu Basescu, Nastase a oprit un abuz. si, legal si politic, bine a facut atunci. Basescu nu era de arestat, ci de trimis in judecata. iar justitia era si atunci la fel de controlata politic cum e si azi

  21. Victore,

    Tu chiar crezi ca cei care-si luau bani pe comision din publicitatea negociata cu “banditu'” tineau toti banii? Parerea mea este ca o (mare) parte din acei bani ajungeau la cel care impartea. Asa ca este un caz clasic de banditi care si-o trag unul altuia.

    Nastase a avut bani sa plateasca cei RON 3 mn daune catre ISC. Cred ca nu va fi nici o problema sa plateasca si cei RON 1.8 mn din ultimul proces. Nimeni nu s-a interesat mai in detaliu sa gaseasca de unde are atatia bani iar Nastase, evident, e mucles. Poate mai are vreo matusa Tamara responsabila cu plata despagubirilor impuse de instante.

    De asemenea, nu se intreaba nimeni cine-l plateste pe avocatul lui Nastase. Eu am un prieten care este intr-o belea mult mai mica decat a lui Nastase si trebuie sa plateasca EUR 35.000 unor avocati mult mai putin straluciti decat dl. Cazacu. Banuiesc ca in cazul lui Nastase onorariile avocatilor ar trebui sa fie de multe ori mai mari (sute de mii de euro).

    In sfarsit gandeste-te la cum omul asta a primit o gramada de bani (de care se stie) de la diversi si nimeni nu se mira:
    1. Scoala copiior a fost platita de soacra.
    2. Terenul din Zambaccian l-a luat la un pret de 10 ori mai mic decat pretul de piata de la o batrana care l-a cumparat de la Bivolaru (pe 2 lei) si l-a tinut doar cateva luni. Intre timp, Nastase “condamna” persecutarea politica a bietului Bivolaru.
    3. Apartamentul i l-a facut Sechelariu, el n-a dat un ban pentru ca a dat la schimb terenul, care evident, dintr-o data, a devenit mult mai valoros decat suma pe care a platit-o el.
    4. Matusa Tamara i-a lasat o avere.
    5. Padurea din Corbeanca a fost cumparata, iarasi, pe 2 lei, dar a fost vanduta pe jumatate de milion de EURO.
    6. Sursa despagubirilor de RON 3 mn este inca in ceata, samd.

    Si da, evident, Nastase este persecutat politic!!!

  22. @bigradu: Nastase nu e, dupa parerea mea, vreo lumina, ci un om cu multe bune si multe rele. dar ce nu vrei tu sa intelegi e ca in nici un sistem juridic normal la cap nu esti condamnat pentru intreaga activitate, ca nu e Oscar, ci pe baza de probe, in dosare concrete. care probe in dosarul precedent nu au existat (scriu clar judecatorii in motivare asta), iar in asta habar n-am daca exista (si astept motivarea, ca sa ma pronunt)
    altfel, din toata insiruirea ta, ai zbarcit-o la aia cu soacra-sa. era putred de bogata. fiindca barbatu-sau, fostul ministru al Agriculturii Angelo Miculescu, a fondat, dupa Revolutie, una dintre primele firme de import-export cereale din Romania si, dupa ce a murit, a lasat mostenire un munte de bani.

  23. Victore,
    Munti sunt si in Nepal (Himalaia) si in Dobrogea. “Muntele de bani” lasat de socrul lui Nastase semana mai mult cu Muntii Dobrogei: e mai mult o campie (hai sa-i spunem podis). Are multa piatra si este putin roditor.
    Banii soacrei sunt mai degraba spagile lui Nastase si cele rezultate din aranjamentele Danei.
    Deci, nu cred ca am zbarcit-o prea mult.

  24. @bigradu: inteleg ca e cool sa-l demonizezi pe Nastase, da’ socru-sau chiar a fost unul dintre primii milionari in dolari ai Romaniei postdecembriste. altfel, ma bucur ca tu stii unde-si tine Arogantul spagile. eu auzisem de Bittner, Petrache si altii, nu stiam ca soacra-sa era depozitul. vezi, nici macar eu nu sunt infailibil in meseria mea 🙂

  25. Degeaba bagati HOTII la puscarie, pt ca scapa in citeva luni. Sechestrati AVERILE ce nu pot fi dovedite. Valorile sa fie folosite la Spitale si Scoli. Ar fi ceva, dar in RO? Nici o data. Pacat.

  26. Domnilor GEO,CONSTANTIN,BIGRADU, sunteti justitiari! Ca sa ma convingeti ca Adrian Nastase a furat, aduceti dovezi. Nici macar, vigilentii procurori nu le-au gasit in timp de 10 ani. Singurele dovezi sunt dolarii tipariti, dupa ce au fost dati acelui consul.
    Domnule CRISTIAN, de ce mintiti? Daca ati avut in fata dosarele Zambaccian, stiti prea bine ca doamna de la Inspectie nu a facut plangere. Ati inteles: NU A FACUT PLANGERE! Acest lucru l-a spus Prezidentele, ca diversiune, intr-o emisiune TY. De asemenea, acea doamna nu a fost niciodata membra PSD. Si-a facut doar meseria, nu a interesat-o niciodata politica. Va este greu sa acceptati, ca poti fi valoros si ca poti ocupa o functie si fara sa faci parte dintr-un partid politic? Daca sunteti atat de puternic si aveti acces la dosare, intrati si pe cele ale PSD-ului si nu o s-o gasiti ca membra a partidului.
    Eu pun urmatoarea intrebare tuturor basistilor: DE CE ESTE ATATA URA? De ce nu se inflameaza niciunul dintre cei care-l fac hot pe Adrian Nastase la cheltuielele facute de Neculaiciuc sau de M.R.U.? De ce nu va intrebati de unde a avut Neculaiciuc bani ca sa-si cumpere case la Miami, sa traiasca acolo, sa isi plateasca avocat? ( a propos, va informez ca stimabilul Necolaiciuc a facut afaceri si cu Sergiu Sechelariu. Ma mir cum domnul Cristian, care le stie pe toate, nu stie acest lucru!)
    Earnest

  27. Am apreciat intotdeauna la D-voastra verticalitatea atitudinii. Regret ca tara asta nu are mai multi politicieni de cultura si valoarea lui Nastase.

  28. la un anumit nivel de cultura nu ma astept sa ai pe pereti copii de trei lei ale unor picturi clasice ale marilor artisti ai lumii! una-i una – alta-i alta! inchisoarea nu are examen – esti cult, ai valoar, stai afara! ai calcat legea dincolo de anumite limite – mergi la inchisoare. nu e treaba mea sa citesc dosare, treaba mea e sa fiu cinstit, sa nu incalc poruncile de sus si cele pamantesti! vrei o scurtatura si sa iti construiesti un piedestal mai repede decat altii – risti! evaluezi – castig x milioane just like that ! si apoi petrec 8 luni la liniste compiland o carticica – sau muncesc cu sudoare si dorm in patul meu! e fix grija lui, si deloc a mea…de altfel – spuneti-mi un roman care a gandit ca trebuie sa iasa si sa protesteze pentru nedreptatea crasa care s-a petrecut! asa cum domnul respectiv si-a incolonat partidul si s-au dus cu mic cu mare la parchet sa-si apere un membru al grupului lor, probabil la fel de victimizat de Basescu, nu ?

  29. Domnului OW: eu am citat un ziar, care mentioneaza NU ca discursul dlui Basescu ar fi fost confirmat de realitate, ci ca intr-o sala plina de pesedisti, (Ponta inclus!) – NIMENI nu a protestat, nu a negat, nu a corectat, nimeni nu replicat acestor fapte mentionate de Basescu, ATUNCI si ACOLO! Ori e adevarat ce a spus Basescu, ori nu au avut CE TREBUIE (balls), ori nu le pasa unora de ceea ce fac ceilalti, ori li sa parut natural sa se toarne intre ei, in familia lor mare…, si asa mai departe…

  30. Multumesc, am citit.
    Langa Bucuresti, dar nu Snagov sau lacuri sau stiu eu ce fite am dat exact 42,000 euro pe 603 metri ! Comparati cu cei 700 din Zambaccian… Naiv vanzator, bietul de el…

  31. Victore,
    Eu am cumparat un teren, la 25 km de Bucuresti (intr-o zona rural), in 2001, cu US$ 30/mp. Bombonel a cumparat, in 1998, un teren in Zambaccian (in buricul zonei de lux a Bucurestiului), cu US$ 16/mp. Mie nu-mi suna deloc a tranzactie corecta (poate citeste si Oscar Wilde si incearca sa rumege cifrele).
    Nu mai vorbesc despre sirul de tranzactii prin care a trecut terenul, de la Bivolaru pana la Nastase, care ar trebui sa fie, cel putin, considerat ca spalare de bani (sau spaga mascata de la Bivolaru la Nastase pe intelesul lui Oscar Wilde).
    Si in sfarsit, intrebare pentru tine: Daca socrul lui Nastase era asa de bogat (asa cum spui tu) de ce nu i-a niste banuti (asa cum a facut Matusa Tamara) sa-si cumpere terenul de pe piata libera? Parerea mea este ca familia Nastase este avara si socrul nu avea banii pe care se zice ca i-ar fi avut (sau nu erau bani albi).
    In sfarsit, intre cei pe care i-ai mentionat ca tin banii lui Nastse, l-ai uitat pe Truica.

  32. PS. Sa stii ca “dragostea” mea pentru Nastase nu este nascuta atunci cand a venit Basescu la putere. E putin mai veche, cam de pe vremea cand era Presedintele Camerei Deputatilor. Atunci a inceput sa-si dea masura adevaratului caracter.
    In sfarsit, Iliescu cred ca stie ce vorbeste cand a spus ca dosarul lui Nastase nu (doar) este politic.

  33. @biradu: frate, n-a scris nimeni ca Nastase a fost vreo lebada. si nici eu nu-s tembel, sa-mi inchipui ca terenul ala din Zambaccian a ajuns la el, la pretul ala, in baza unui lung sir de coincidente fericite. da’ nu pentru achizitia terenului a fost judecat, ci pentru bideurile si piticii de gradina din China. dupa cum lesne se poate remarca, nu am facut nici o afirmatie privind (ne)vinovatia lui. pentru ca n-am citit dosarul, iar motivarea nu a aparut inca. daca si cand o voi citi, ma voi putea exprima in (relativa) cunostinta de cauza. pe ailalta am citit-o si mi-a produs o acuta senzatie de voma. altfel, regret sa constat ca un om peste media clasicilor datatori cu parerea refuza sa priceapa ca oamenii nu sunt judecati de instante pentru intreaga lor activitate, ci doar in spete judiciare concrete.
    P.S. Truica a fost o mica rotita, n-avea ce sa caute asa sus in ierarhie. Si – oh, da! – Iliescu a devenit brusc frecventabil pentru simpatizantii lui Basescu. e a doua oara, dupa blatul ordinar din 2004

  34. Victore,

    precedentul pe care nastase nu a vrut sa il creeze a fost un proces CORECT al mafiotilor din politica.

    Daca nastase lasa sa se deruleze o ancheta corecta si un proces corect in “dosarul Flota” nu infunda doar basescu puscaria ci si multi altii.
    basecu tot spune ca si vacaroiu are partea lui de vina in dosarul Flota. Nastase i-a protejat pe altii fiind astfel fortat sa il lase pe basescu scapat.

    Daca nastase a oprit justitia sa nu creeze un precedent, basescu a strambat justitia din acelasi motiv: judecam pe nastase stramb sa nu cumva sa antrenam in procesul lui nastase o halca mare din clasa politica. (politicienii fura in haita transpartinica)

    Presiunile externe sunt imense pentru ca occidentul are nevoie de Romania dar nu de coruptia din ea. Atat de imensa a ajuns coruptia politicienilor din Romania incat occidentul nu se mai uita cum ajung politicienii simbol al coruptiei in inchisoare. Lumea internationala pare lamurita ca justitia in Romania nu poate functiona drept si decat de loc, mai bine asa, stramb.

    Nu vad de ce l-as plange pe nastase ca a fost judecat stramb cand chiar “el insusi” a nutrit sistemul … chiar el a avut grija sa nu creeze un precedent, crezandu-se imun la umbra inactiunii sale.

    nastase a evitat “precedentul” unei justitii drepte si a venit matrozul ce a creat “precedentul justitiei strambe”.

    De plans, deplang amarastenii care cad victime precedentului basescu nascut din aberatia politica numita FSN cu nastase cireasa de pe tort.

  35. Da, Victore, asta e genul de abordare pe care-l vei intalni la oricare dintre membrii sectei “Adorarea lui Basescu” (ca sa-l citez pe maestrul Cristoiu), indiferent daca apare la televizor sau il cunosti in tren. Se da de dreapta, pretuitor fara limite al valorilor democratice si ale statului de drept, dar n-are nicio problema sa bage oameni la parnaie pe baza de impresii, perceptii, zvonuri si deductii personale sau induse. Daca te-ai uita la B1 cat ma uit eu, te-ai cruci atat de des incat ai face niste bicepsi cat ai lui Craiete. Asa au facut tot timpul, mi-aduc aminte ca Vantu era retinut pentru amenintare/santaj impotriva lui Ghita iar ei se bucurau pe post, alde Cartianu si Pora, ca, in sfarsit, Vantu plateste pentru nenorocirea miilor de pagubiti care si-au vandut casele ca sa-i investeasca la FNI.
    Iar povestea asta mestecata de 10 ani incoace, cum ca Nastase a primit spaga terenul din Zambaccian pentru ca l-a insotit pe Bivolaru la Parchet, e o imbecilitate pe care numai Basescu si Musca puteau s-o emita, chiar si intr-o campanie electorala dementa, ca aia din 2004. Cu ce putea sa-l ajute pe Bivolaru gestul asta, putea sa-l scape de urmarirea penala? In 1997?! Sa fim seriosi, atunci ne aflam in plina lupta anticoruptie declansata de CNAICCO, aflata in directa coordonare a lui Emil Constantinescu! Astia mancau PDSR-isti cruzi, fara paine, in zilele alea! Dar sa presupunem ca asa s-au inteles si nu le-a reusit… Atunci cum explica propaganda basista, puternic reprezentata si aici, ca Bivolaru a intrat la beci pentru 5 ani, la inceputul lui 2004, cand Nastase era la putere si (se spune ca) stapanea total justitia?! A luat Nastase spaga de la el si dupa aia i-a dat teapa? Atunci de ce Bivolaru a refuzat sa-l dea in gat, dupa 2005, cand procurorii lui Basescu s-au dus la el la puscarie si i-au propus eliberarea in schimbul unui denunt impotriva lui Nastase? Putea sa faca un denunt, la fel ca Boierica, si sa fie liber, dar el a preferat sa se-ntoarca in celula. Si a fost eliberat conditionat, nu de Nastase, in 2007, in plin regim Basescu…

  36. Sa stea mult si bine acolo, acolo sa-l urmeze toti, absolut TOTI. E clar ca nu se vede vreo lumina, dar macar sa le ia nene si banii pe care i-au furat, ca altfel sunt martiri ai partidului/familiei/neamului(in functie de cati a imbogatit).

  37. Domnule Bubulea, si Al Capone nu a fost condamnat pentru cati oameni a impuscat, si pentru nereguli in declararea veniturilor.
    Cu asta au putut sa il prinda.
    Dl Nastase nu a fost prins cu privatizarea Petrom – (in alte context to Rrrromanul urla ca ne-am vandut pe nimic bogatiile solului) – dar uitam acum cine l-a vandut !
    S-au facut postere cu banii cu care trebuiau sa faca targuri de constructii, ci cine era pe Poster – dl Nastase, sef de partid, sef de campanie, de Delta dunarii si de altele.
    Si la fel – cu bani de la Matusa Tamara care cu dl Bitner care a primit delta dunarii si asa mai departe, si cu alte termopane si bideuri a construit un bloc pe un teren preluat pe nimic !!! (goagalul colegului sau pastreaza in memorie tranzactii si preturi, va rog verificati suma !!!)
    Asa e viata…
    Unii spun ca a fost chinuit zece ani cu Zambaccianul asta, dar cel care a chinuit justitia cu zeci si sute de tertipuri (legale de altfel) a fost insusi dumnealui, iar daca colegii de Partid nu-l fereau ani de zile prin vot de Justitia, probabil ca s-ar fi chinuit ai putin…

    In alta ordine de idei, va recomand vizitarea muzeului care are acelasi nume cu celebrul dosar: este senzational, nu numai prin exponate ci si prin cladirea in sine !!!

  38. In fotografia prezentatat cei trei “coparticipanti” la decor alaturi de Nastase au trei atitudini diferite dar definitorii: titularul blogului priveste barbateste partenerul de dialog in fata, domnul necunoscut este putin plictisit in timp ce actualul prim ministru are o privire prin care parca cere permisiunea sa respire in preajma Tatucului sorbindu in acelasi timp fiecare cuvant.

  39. Victore,
    Eu am votat in toate cele 6 alegeri prezidentiale din 1990 pana in prezent. Dintre toti candidatii am votat doar cu 2: Iliescu si Basescu. N-am votat nici cu Vadim, nici cu Contantinescu (care a fost o greaseala a istoriei post-decembriste), nici cu Geoana si, in nici un caz, cu Nastase. Deci Iliescu a fost frecventabil dinainte sa “se dea” cu Basescu.
    @Bubulea.
    Eu lucrez de 20 de ani in domeniul privat. Adica sunt dintre prostii care stau la capatul la care se baga bani, spre deosebire de cei despre care vorbim, care sunt la capatul la care curg banii. Din pcate nu mi s-a intamplat niciodata sa am parte de vreo pleasca la fel ca cea a lui Nastase (Zambaccian), Basescu (Mihaileanu) sau a altora. In plus, n-am avut nici vreo soacra plina de bani, nici vreo matusa care sa-mi lase mosteniri si nici o fiica notar care sa-mi plateasca spitalizari sau sa cumpere terenuri agricole. Probabil ca sunt mai fraier.
    Tu, pe de alta parte, pari sa fii foarte ingaduitor cu acest mod de face bani. Ce nu-mi este clar este de ce nu ti se pare ca Nastase ar avea vreo problema cu terenul din Zambaccian iar Basescu ar avea toate bubele din lume cu casa din Mihaileanu? Pana la urma, intre cei doi sunt mai multe asemanari decat vrei sa crezi.

  40. Referitor la dosarul Flota si discutia dintre tine si Natase, rezumatul este “furam si luam spagi, dar ramine intre noi, nu ne arestam unul pe celalalt”

  41. Dle Ciutacu,
    cred ca sunteti singurul “mogul” de blog unde “basistii” dialogheaza civilizat cu “uselistii”, pentru ca in ciuda unor pareri diverse chiar contrare, tonul este supercivilizat, fiecare are argumente, nu se ajunge la insulte… Cred ca Romanii ar fi mult mai buni FARA politicienii lor ! Ar trebui sa ne conduca tara blogari ca dumneavoastra – care reusesc sa echilibreze luvrurile si sa impuna respect… Stiu ca nu va comentati fostii colegi, dar atmosfera pe radu-tudor.ro este departe de a fi civilizata, si cuvintele cu care se adreseazalui celor care scriu ies din normele civilizate…
    Eu, ca “basist” spre “incercare de a fi om echilibrat cu parerile mele” va spun: JOS PALARIA ! Va multumesc !

  42. băi nea big radu, pe la privații matale văd că-i mare vacanța și multe-s pauzele de la program…

  43. @cristian: Doamne fereste sa conduc eu vreodata tara. altfel, fiecare-si tine blogul cat de curat considera de cuviinta

  44. Stimabile Oscar Wilde,
    De unde ai tras concluzia că în postarea mea eu mă refeream la Adrian Năstase ( sau DOAR la Adrian Năstase). La punctul doi al postării , eu vorbesc despre curvele virgine, nu am nominalizat pe nimeni… Vi se pare că Adrian Năstase este o curvă virgină? Dacă da, de ce?! L-aţi regăsit în descrierea mea? În câte rânduri? Prin mâna ginocologilor „de cinci” au trecut mai mulţi… Îmi ceri fără temei să probez că Adrian Năstase este vinovat…Dar eu, repet, nu mă refeream la Adrian Năstase, ci la un fenomen. Mătăluţă, bag seamă, ai o obsesie. Nu te impacienta, în fază incipientă se tratează.
    Dar să trecem la lucruri serioase şi citez din domunul Ciutacu:
    – L-ai avut în mână pe Traian. Făceai un semn şi-l luau de pe stradă în Dosarul Flota
    – Aşa e, dar mai bine că n-am făcut-o. Era un precedent periculos. Doar nu ne apucam să ne ridicăm unii pe alţii.
    Dacă frazele astea sunt adevărate ( şi cred că sunt adevărate), în anul de graţie două mii şi ceva, primul ministru al României avea la degetul mic puterea judecătorească!!! ÎN STATUL DE DREPT NUMIT ROMÂNIA! Sau statul de drepţi? Tu cum crezi? Pentru asta au murit nişte mii de oameni la Revoluţie? Să spună El Însuşi da sau nu? Citise el dosarul lui Băsescu? Analizase el probele? Cine era el să spună da sau nu? Cât tupeu a avut acest personaj să se substituie puterii judecătoreşti? Dacă Adrian Năstase îşi vedea de treaba lui de prim-ministru, Traian Băsescu era arestat în 2004; tu, eu şi România nu mai traversam 10 ani de regim Băsescu. Bine, mă gândesc la faptul că poate a fost un noroc acestă întâmplare, 10 ani de Adrian Năstase puteau fi mai cumpliţi… Cu asemenea concepţie, sărisem din comunism în feudalismul timpuriu. Separaţia puterilor în stat, vorbă-n vânt. Constituţia, o foiţă de ţigară… Şi toate astea sunt opera unui jurist eminent. Adrian Năstase ESTE un jurist eminent, un om cult. Fără caracter, însă… Că mulţi aduc în discuţie educaţia, cultura lui Adrian Năstase. În ani 40, ofiţerii nazişti cântau la pian, ascultau Bach, erau tobă de carte şi gazau evrei… Nu există nicio legătură între cultură şi caracter. Naziştii au demonstarat asta. Au fost analfabeţi cu caracter care au salvat evrei de la moarte, riscându-şi viaţa, oameni cu bun simţ, fără să fie erudiţi. Au fost doar OAMENI. Adrian Năstase nu a fost OM, a fost o maşină de făcut bani pentru familia lui şi o nenorocire pentru ţara sa. Adrian Năstase, dacă nu era corupt, lăsa moştenire neamului românesc un sistem judiciar “la cheie”. Avea această capacitate pentru că este un om deştept. Păcat că a fost lacom… Să nu-l mai bocim, nu aveam de ce. În 2004, l-am votat pe Traian Băsescu, fără să fiu băsist, am vrut ca Năstase să dispară din peisajul politic românesc. Eu nu am avut aşteptări de la Traian Băsescu, nu am sperat că un marinar va redresa sistemul juridic pe care l-a făcut praf un jurist eminent. Aşa ceva era/este imposibil.
    Înţeleg jocul PSD-ului, aduce voturi, ţine la prostime. Dar tu, stimabile … Oscar, faci parte dintre ei?!

  45. Cand vrei sa vezi cine se afla in spatele unei actiuni (sa zicem condamnarea lui Nastase) intotdeauna trebuie sa urmaresti cine are de castigat in urma acelei actiuni.

    In 2012, dupa prima condamnare, Basescu a pierdut urat de tot la referendum cu cele 7.4 milioane de voturi impotriva, iar PDL-ul a pierdut la fel de urat in alegeri cu cele 12% obtinute. In schimb a castigat USL-ul pe toate planurile.

    Dupa condamnarea de acum mai trebuie asteptat putin ca sa se vada cine are de castigat, dar tare imi e ca la alegerile europarlamentare PSD-ul va obtine 35-40%, iar PNL si PDL cate 15-20%.
    Si atunci, cine l-a vrut neaparat pe Nastase condamnat cu executare ?!?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.