Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Falimentul vine pe ţeava caloriferului

Falimentul vine pe ţeava caloriferului

Ascult şi citesc, de aseară, repetitiv, o liotă de “specialişti” şi “analişti” de pripas care peroreză inept şi propagandistic despre răul cel mai mic şi/sau lipsa influenţei negative asupra mediului privat a măsurilor promise de preşedintele Băsescu.

De la gureşa doamnă Paul, fostă Vass (care uită că ia banii statului să-l consilieze pe şeful guvernului care n-a făcut până acum absolut nimic şi se comportă precum comentatorii economici neimplicaţi politic) şi până la prăpăstiosul domn Şerbănescu (coleg cu mine la ziar, portstindardul demonizării moştenirii Tăriceanu şi al luptei împotriva băncilor imperialiste care sug sângele poporului), “crema” analizei economice nu scoate un sunet despre cea mai cruntă decizie: desfiinţarea subvenţiilor la energia termică. Care va duce, indiferent cât s-ar strădui să ascundă poeţii de curte ai Cârmaciului, la dublarea facturilor la întreţinere.

În multele blocuri care împânzesc Land of Choice locuiesc, în afara pensionarilor condamnaţi la moarte, a şomerilor şi a salariaţilor sistemului public, o mulţime de întreprinzători privaţi ori angajaţi de-ai lor. Care vor suferi. Restul influenţelor măsurilor iresponsabile, de extremă dreaptă, anunţate live de Traian Băsescu le-a explicat, neaşteptat de calm şi (până şi) pe înţelesul inepţilor care au fost în stare să voteze himera anticomunismului şi a luptei împotriva corupţiei, Mircea Badea.

UPDATE: Hai că taie cu 15% şi alocaţiile nesimţite ale copiilor, şi indemnizaţiile de handicap. Probabil fiindcă victimele nu pot protesta în Piaţa Victoriei. Aştept cu încredere cumpărarea patentului Zyklon B şi folosirea produsului pe scară largă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

142 thoughts on “Falimentul vine pe ţeava caloriferului

  1. Imi pare foarte rau, mai ales pentru pensionari! Bolnavi sau singuri, ei au cotizat deja, nu ar trebui sa depinda de un om jegos si lipsit de bun-simt cum a dovedit, de nenumarate ori, ca este acest Traian Basescu!
    Am sperat pana in ultima clipa, in toamna, ca nu va castiga el, pentru ca isi batuse joc de noi in primul mandat! Apoi m-am infuriat pe romani, fiindca au fost prosti si l-au ales! Acum, furia s-a diminuat in fata milei pe care mi-o starnesc oamenii jefuiti de acest neom.
    Zicea ca fiecare minister poate decide intre a concedia salariatii si a le diminua salariile, pana scad cheltuielile cu 25%, dar pensionarii cum ii restructurezi? Ii omori?! Am impresia ca asta vrea sa faca si cu ei si cu somerii si cu oamenii handicapati… Macar de ar purta uniforma de nazist sau de fascist, ca sa stim ce ideologie politica are!!!

  2. Am auzit doar o parte infima din ‘explicatia foarte clara, rostita cu o voce rasunatoare” a lui Basescu privind reducerea masiva a subventiilor in Bucuresti care suna cam asa: “Subventiile globale vor fi sistate si vor beneficia de ele doar cei care realmente au nevoie de ele”.Pentru mine aceasta afirmatie era egala cu “subventia se acorda pe spranceana”, dupa cum interesul guvernantilor dicteaza. Hai, dar de data aceasta chiar sunt prea suspicios fata de bunele intentii ale guvernantilor.Si curios din fire, dar neavand prea mult timp sa-mi satisfac intotdeauna curiozitatea, am intrat pe bloguri, etc. ca sa aflu mai multe informatii, si sa trag concluzii judicioase vis-a-vis de masurile luate in ‘sprijinirea populatiei’.
    Abia acum am aflat ca preturile reale la apa calda si caldura sunt de 2-3 ori mai mari decat cele platite de populatie?!, si daca se sisteaza subventia vom plati de doua sau de trei ori mai mult. Deci pana acum statul ne-a ajutat si acum ne face sa dam banii inapoi triplu. Faina treaba si ‘corecta’ pana in detalii. Vai ce rautacios pot fi fata de guvernanti.

  3. Aşteptam să tragă cineva sirena lu vasile roaită, să explice cam ce înseamnă tăierea subvenţiilor. Înseamnă că n-apuci să te bucuri că moare capra vecinului, fiindcă între timp agonizează şi a ta.
    Sper că, acei reprezentanţi ai populaţiei care mi-au luat faţa azi cu comentarii de genul – “‘Ai, doamnă, că n-are Băsescu nicio vină! E ăştia de la FMI!” – să apuce iarna, să clănţăne din dinţi pe lângă calorifer, să le chiorăie maţele, că poate se trezesc şi se subtilizează la minte, şi recunosc decorul de-acum 20 de ani!

  4. Lecţie deschisă

    Un bătrân uscat, cu vârsta apreciată cât numărul troleibuzului 90 în care călătoreşte, se apropie şovăielnic de singurul loc liber, nerevendicat de minoritarii cei mai protejaţi şi fericiţi – rromii, fiecare având la ureche câte un mobil. E învelit cu o pereche de pantaloni kaki, un pulover din lână ciuruit (de TB sau de molii), o pălărie la a treia generaţie iar în picioare o pereche de pantofi negrii cu semişirete legate slab numai la rândul de găuri din mijloc. Pielea de pe mâini are o transparenţă nefirească, lăsând la vedre o bună parte din reţeaua sangvină din zona expusă. În piept poartă o hârtie circulară cu diametrul de cca 100mm pe care o mănă tremurândă a scris cu majuscule JOS CANALIA DE BĂSESCU ASASINUL BĂTRÂNILOR. După trei staţii coboară anevoie, prin faţă, privindu-mă cu o demnitate şi superioritate dezarmantă. Era ora 8:45 am din această zi. Multe gânduri mă frământă în legătură cu Traian Băsescu printre care şi acela al ridicării cetăţeniei române pentru acest neom !

  5. Boc daca ar fi avut simtul realitatii si al penibilului si-ar fi dat demisia in secunda urmatoare inceperii discursului lui Base, insa ce poti cere unui homo sapiens(ex.a ajuns la examenul de admitere la faculate nestiind la ce materii se sustine examenul sau demiterea functionarilor Corpului de Control al Premierului motivata de neincrederea acordata de catre guvern, el fiind profesor de drept…hahaha).Tragic!!!Dar permiteti-mi sa va descriu o situatie la fel de tragica dupa parerea mea, si anume:sora mea(cu studii superioare si sefa de promotie) de ieri de la acest anunt plange continuu intrucat lucreaza intr-un minister unde la o directie de 6 persoane sunt 3 sefi(dintre care sefa de serviciu numita acum cateva luni in baza performantelor sexuale acordate directorului general si care abia acum si-a luat licenta).Din aceste 6 persoane numai ea lucreaza deoarece ceilalti au motivat ca sunt prea batrani pt a invata sa utilizeze calculatorul, iar ea primeste toate lucrarile de la cei 3 sefi!!Salariul ei este mizer(al sotului de asemenea) insa cu reducerea de 25% nu-si vor mai putea intretine copilul si nu vor mai avea din ce plati taxele darile etc., astfel incat se pune problema chiar vom muri de foame la propriu???Este posibil sa sacrifici copii nevinovati pt neleguirile si faradelegile unor umflati parveniti si grohaitori????Sau pt a-si intretine amantele oligrofene??De ce nu sunt impuscati ca Ceausescu, care in acelasi mod au indatorat, au infometat si ucis poporul???!!Mentionez ca un alt coleg de-al dansei a iesit acum la pensie cu o pensie de 6500 lei pe luna!!!!!Ma intreb cum simte el reducerea de 15% din pensie si cum simte ea reducerea de 25%!!!E inadmisibil ce se intampla!!!!!

  6. Dar cresterea impozitelor pe terenurile agricole n-o ia nimeni in calcul?! Taierea subventiilor pentru agricultura se adauga la aceasta masura dementa! Asta este inca o MARE CRIMA la adresa populatiei Romaniei, careia ii mai ramasese o iesire, valabila de milenii: agricultura de subzistenta! Acum a venit “capitalismul”, “politica de dreapta”, “statul de drept”, “liberalismul economic” si “democratia” sa distruga si acest ultim refugiu! Oamenii nu vor putea sa plateasca nici impozitele pe terenurile agricole, si le vor lua gratis marii mafioti ai tarii! Se prefigureaza REINSTAURAREA IOBAGIEI in cea mai crunta forma a sa! Imi tremura mainile de nervi cand prevad ceea ce urmeaza! Iar serviciile secrete si-au trimis oamenii “pe teren” sa “ia pulsul” si sa raporteze cine protesteaza! Cine isi imagina ca a disparut comunismul in Romania se insala: se vor folosi cele mai abjecte si abominabile mijloace ale securitatii pentru inabusirea oricarei revolte!

  7. Scrieti si spuneti si de cresterea impozitelor pe terenurile agricole, in conditiile anularii subventiilor! Se prefigureaza IOBAGIA cea mai crunta, vine Evul Mediu! Taranii isi vor da terenurile gratis, sa scape de impozite, sau le vor fi confiscate si date bogatilor si potentatilor, iar taranii vor ajunge SCLAVI! Ultima sansa (agricultura de subzistenta) ne este anulata!

  8. Iti inteleg frustrarea, nervii si greata fata de baietii (si femeia) de la guvernare. Multa lume simte acelasi lucru si sunt justificate, la cum misca ei treburile. Totusi nu inteleg de ce esti pornit pe cei care i-au votat si pentru ca au iesit ei si nu ceilalti. Chiar esti convins ca gasca pesedisto-penelista ar fi miscat mai bine? Acuma pe bune. Varsarea asta de borhot pe faptul ca au iesit basestii si nu antonestii sau geoanii ma face sa cred ca ai pus botul la coalitia lor anti-basescu. Repet, e justificata flegma pe guvern, dar nu pentru ca au iesit ei si nu ceilalti, ci pentru ca nu au miscat nimic. Crezi ca daca era alta gasca statea altfel situatia la ora asta? Hai sa nu mai fim impotriva unora care au votat intr-un fel sau altul (nu cred ca sunt mai manelisti votantii lui base decat votantii pesedeului, doar ati mediatizat mai mult subiectul). Prea multa lume se oftica pe astia mai mult pentru ca au fost alesi decat pentru ca nu fac nimic, transmitand cumva frustrarea ca daca iesea altfel la alegeri curgea miere pe Dambovita. Ba chiar as spune ca sunt unii care abia asteapta sa se iasa in strada, numai ca sa dea un cap in gura cuiva. Daca e de dat capuri in gura, o merita baietii din parlament si guvern, nicidecum cei care i-au votat, pentru ca nu era o alegere buna nici una, nici cealalta. Incearca sa eviti cliseul asta cu “din cauza voastra, ca i-ati votat”, pentru ca nu traiai mai bine nici in varianta a doua.

    Sper ca nu vei lua comentariul meu drept o scuza pentru cineva. Toata lumea trece prin aceeasi mizerie in tara asta si nu din vina lor, ci din vina celor care conduc (chiar daca sunt la putere sau in opozitie).

    Sanatate si sa speram ca nu ne vom da singuri in gura, ca spectacol in fata mizerabililor demnitari.

  9. @gimiM
    Uauuu , si la ospiciu au Internet… , asta n-am mai stiut-o …?! Sau acolo-i noul Sediu PDL ???

  10. -25% salarii;
    -15% pensii;
    -15% somaj;
    -urmeaza tva si cota unica;
    -niciun procent taiat de la achizitii publice (masini de lux, toalete, panselute, plasme, arteziene, toate suprasupraevaluate);
    -niciun procent din evaziune in conditiile in care a ajuns la 30% din pib tot atat cat bugetul de stat.

  11. Victore, nimic nu se pierde, totul se transformă… subvenţia de la încălzire va deveni ajutor de înmormântare, probabil, mai ales pe fondul scăderii pensiilor… (întrebare, că eşti ziarist bun şi ai acces la mai multe informaţii: Nu cumva după marmură şi borduri, pedeliştii au investit în firme de pompe funebre şi acum încearcă să le rentabilizeze?)

  12. Bugetul Presedintiei urmeaza sa fie 40.688.000 de lei, comparativ cu 33.074.000 de lei, cat a fost executat anul trecut. Cheltuielile de personal vor fi mai mari cu 11,4 la suta decat in 2009, ajungand la12.500.000 de lei, iar cele cu bunurile si serviciile se vor dubla practic, ajungand la 25.2852.000 de lei, reprezentand o majorare cu 49,7 la suta. Sumele alocate salariilor vor spori cu 13,5 la suta, ajungand la 10.174.000 de lei, scrie Gandul.

    Vor creste salariile de baza, cu 16 la suta, fiind desfiintate salariile de merit, indemnizatiile de conducere vor fi mai mari cu aproape 8 la suta, la fel ca si sporul de vechime, mai mare cu 9 la suta. Cresterea-record – 117 la suta – este la capitolul sporuri pentru conditii de munca, pentru care s-au alocat 100.000 de lei. Nu se mai platesc orele suplimentare, dar fondul de premiere este mai mare cu 5 la suta decat anul trecut, iar primele de vacanta sunt si ele mai mari cu 14 la suta. Cititi mai mult pe http://www.gandul.info

  13. Au fost aseară câteva momente superbe după ieşirea preşedintelui.
    Mai întâi, citatul din Gândul cu ghilimelele ieşind din gura lui Şeitan: “Rămâne să ne lămurim mâine ce-a vrut să spună preşedintele”.
    Apoi, pe RTV, Andreea Pora îi dădea puternic cum că Ponta şi Antonescu (Crin) sunt vinovaţi pt că a tăiat Băsescu pensiile , salariile şi ajutoarele de şomaj. Asta în timp ce Radu Moraru îi invita pe bugetarii nesimţiţi cu 500 de lei venit să plece din ţară dacă nu le convine.
    Totul a culminat cu citatul Ancăi Boagiu: Românii deja simt că trăiesc mai bine”

    SUPERB!

  14. Am glumit si am ras, dar scroafa e moarta in cotet. Sa incercam si noi sa facem o scurta analiza. A adus criza in Romania functionarul de la primaria din Poplaca sau agentul veterinar din Vascauti Deal? Asistenta medicala de la dispensarul din Vaideeni? Medicul de familie din Salva? Inginerul de la drumuri si poduri? Sigur si evident ca nu! Ei si-au facut treaba, fiecare conform fisei postului, mai bine sau mai rau. E.S. mare Timonier a spus mai antart ca Romania nu intra in criza. Apoi ca nu e nevoie de masuri de iesire din criza pentru ca ne va lua la edec restul lumii. Adica, el si guvernul lui nu si-au facut treaba. Acum constata cu stupoare si surprindere, ca Hibernatus, ca suntem in plina criza si ca trebuie sa faca vulgul sacrificii. Concluzia: Criza se datoreaza guvernului si E.S. mare Timonier, care nu au luat nicio masura de prevenire apoi de iesire din criza. Deci vina este a lor! Sa nu dea vina pe trecutul istoric, pe daci, romani, agatarsi, gepizi (si nevestele lor), turci, tatari, Stefan, Mihai, sau pe Kim Ir Sen! Sigur ca vom plati noi, cei multi. Dar cei cu adevarat vinovati, sunt scutiti? NU! Ei trebuie sa plateasca politic si penal. Deci: Nu puteti sa scoateti tara din criza decat prin masuri tip Gaga, cu urmari grave asupra poporului? Lasati pe altii, poate mai priceputi! Demisia, E.V.domnule presedinte! Demisia domnule prim-ministru Boc! Parchetul sa se autosesizeze si sa inceapa, in regim de urgenta, urmarirea penala pentru subminarea economiei nationale, genocid asupra poporului roman, invrajbirea diferitelor categorii sociale si punerea in pericol a sigurantei statului! Sunt intrunite toate conditiile pentru incriminare, faptele putand fi probate usor.

  15. Victore, daca ai fi mai serios si ti-ai citi blogul cu pixu’n mana, ai putea tine si JN si “13 13 mai dati un ban la Mogul” fara sa mai nevoie de banii motanului Felix. Vorbesc pe bune. Tu’t’ dai seama ce drame se consuma pe blogul tau?

  16. Daca iei o prostituata ,o vopsesti blonda si-o mariti cu cocos iti da ministru’ integrarii(sau mwie, ca tot aia e).O combini de n ori cu doi , trei gaozari in vederea aflarii solutiei si observi ca rotundul gaozarilor este mai mic decat radical din buca stanga a metresei poporului. Solutia finala este data de numarul de sticle de uischi baute intr-un timp dat de un marinar.Daca marinaru’ a fost ales de un popor bascalios,cu un simt al umorului ajuns la paroxism,bineinteles solutia va fi un cacat de pamflet.O solutie reala,dar al drac’lui de vulgara!
    Asta sa’ntampla cand un popor se ia la misto cu buna stiinta.Ii alegi in gluma si ei ies in serios…,naspa frate ciutace..,naspa..

  17. Mie mi se pare ca pute ceva mai rau decat cei 15% cu care vor fi pensiile reduse. In mod cert va fi redus si salariul mediu pe economie, referinta pentru calculul pensiei.Si daca e sa luam in serios ce a latrat Ceaubasescu ieri, pe sticla, mai adaugam o reducere de 25% a salariului mediu pe economie de referinta, respectiv 730 lei aproximativ. Per total reducerea pensiilor ar putea atinge un nivel mai mult decat alarmant, in jur de 40%.

  18. Lipsesc 500 de milioane de euro de la bugetul de pensii. Din aceasta cauza, pensiile trebuie reduse cu 15 %, pentru ca nu pot fi platite. Sa mori tu, Basescule? Pai e de ajuns sa luati cei 500 de milioane de euro alocati proiectului e-Romania, cel mai scump portal din galaxie. Sint sigur ca imaginea tarii in lume poate sa mai astepte. Q.E.D.

  19. Scad veniturile bugetarilor. OK, să scadă şi cu 50%, numa’ că io n-am înţeles ce va creşte… Nu cred că nivelu’ de sărăcie, asta, în ţara lu’ Zăus Vodă nu se poate!

  20. Ciutacu Victor,
    -pensionarii au sa moara de frig si de foame, iar ultimul lor cuvant va fi:
    “parlamentarii fura”.
    – ‘dascalii” vor cersi sandwich-uri de le elevii cu bani si vor da spaga sa fie primiti in pedele.
    – taranii isi vor taia vacile la iarna ca sa nu moara de foame(vacile nu taranii) si vor cara apa de la fantana cu galetile portocalii inscriptionate ‘votati Traian Basescu”

    Deocamdata:
    -sindicalistii sefi si pensionarul sef se duc cu jalba la Cotroceni sa-l induplece pe voda sa aiba mila de ei.
    -pe Ponta si pe Nastase ii fute grija de impozitul progresiv si de ‘falimentul dreptei”
    -Voiculescu isi prezinta petitia pentru chiriasii din casele nationalizate in fata Elenei Basescu

    Analistii, sosologii, politologii si epidemiologii se lafaie pe sticla si din cand in cand repeta: “pai despre ce vorbim”.
    Istoricii inca nu au stabilit cine a declansat revolutia din 89 asa ca nu stim cui sa ne adresam pentru a obtine o noua comanda.

  21. Intrebari.
    Din cei cu salariul bugetar redus fac parte si:
    – Presedintele Romaniei cu toata trupa sa?
    – Guvernul Romaniei cu toate lacustele sale?
    – Serviciile Speciale
    – Internele, Externele, Apararea
    – Parlamentul
    – Ministerul Justitiei, CSM, ICCJ, Procuratura,
    DNA, ANI, CNSAS, CNA, CSAS
    – Directorii de diverse Fonduri finaciare, de diverse Centrale, de diverse Agentii
    – Profesorii si personalul nedidactic
    – Medicii, Asistentele si personalul auxiliar
    – BOR si popii
    – ICR, TVR, SNR
    – Primarii, Consilierii si personalul din Primarii. Dar groparii din cimitire?
    – Berceanu si CNADR
    – Academia Romana
    – Ceferistii, Metroul, Transportul in comun
    – ANAF, Fisc, Curtea de Conturi,Vamesi
    – ETC, ETC
    Se excepteaza de la impozitari:
    – Tiganii
    – Manelistii
    – Cei care fac afaceri cu Statul
    – Marile Comisioane
    – Vanzarile anterioare
    – Munca la negru
    – Lucrurile introduse fraudulos in Tara
    – Baietii destepti
    ETC, ETC…

  22. A sosit vremea achitarii notei de plata pentru realegerea Nealesului. Boc nu a facut nimic anul trecut pentru a nu-i strica imaginea celui care trebuia reales. Acum, Boc nu pleaca pentru ca sponsorii campaniei trebuie sa-si recupereze investitia. De aceea se fac tot felul de “investitii”, la care nu se renunta, pentru a se acoperi deficitul de bani. Nu este mai usor sa iei de la cei multi? “Turcul” plateste intotdeauna, adica, citandu-l pe M.Badea, sa-i prostim pe prosti, ca de aia e ei prosti, ca sa plateasca ce cheltuim noi, pentru binele nostru.

  23. Cu tot respectul, Dom Ciutacu, astia sunt de extrema stanga. N-au inteles niciodata cum e cu sectorul privat si tocmai de aceea lovesc in bugetari. Paradoxal ? Nu. Vor sa-i sufoce indirect pe privati pentru ca n-au cum sa le impuna sa-si inchida afacerile. Asa vor putea da vina pe privati. Scazand salariile bugetarilor, pensiile si subventiile vor reduce lichiditatile si puterea de cumparare, implicit nivelul de trai. Efectele se vor rasfrange asupra privatilor care vor fi acuzaati de tot ce se va intampla rau. In fine, poate ma insel, dar nu prea cred.

  24. P. S.: Iata ca tocmai, Omul cu Laptopul, dl. Stan, tocmai a spus aceeasi chestie pe post.

  25. Se poate si mai rau! In Targu Mures, pe langa eliminarea subventiilor, ca sa fie completa treaba, s-a hotarat inchiderea a 16 centrale, dintre care 3 in nici 4 saptamani! Adica locuitorii acelor zone au 3 saptamani sa isi instaleze centrala sau sistem orizontal.
    Din 1 octombrie mai urmeaza….
    Si culmea… vor fi ajutati financiar pentru aceasta operantiune cu imprumut doar cei ce au sub 616 Ron…
    http://www.citynews.ro/mures/din-oras-10/lista-16-centrale-energomur-vor-fi-inchise-definitiv-81021/
    si mai zicem ca e democratie …

  26. Brrr!”Zyklon B” -insecticid pe baza de cianura cunoscut pentru folosirea de catre Germania nazista in camerele degazare din lagarele de exterminare in timpul Holocaustului.Poate D-l Ciutacu a amintit de Zyklon B ca sa ne aducem aminte ca Hitler nu a ingerat insecticid dar a muscat o capsula de cianura si apoi s-a impuscat?!

  27. Intrebai intr-o emisiune de-a ta de ce nu iese lumea in strada (in mod pasnic) si protesteaza. Sau de ce nu se reactioneaza ca in argentina. Un mic detaliu care mi s-a parut important: s-au marit pedepsele pentru ultraj asupra politistilor de la o simpla amenda la puscarie de la 6 luni la nush cat. Bun, zici si in ceea ce traiesti se numeste libertate? Nu, categoric. Vroiam doar sa mai aduc inca un argument(de parca n-ar fi destule) la demonstratia ca Romania devine stat fascist.
    Partidul
    cu Basescu
    Romania

  28. Am infiintat o firma la sfarsitul anului 2008 sa ma intretin din ceea ce stiu sa fac. Cu harnicie, cu placere si cu greu. Ajunsesem sa visez la o masinuta luata pe firma, un birou normal, sa nu mai impart cu fetita biroul de facut teme si m-am trezit speriata de o stire: impozit forfetar. Cum sa se dezvolte o firma abia pornita in asemenea conditii? Nicicum. Asa ca lucrez pentru forfetar si pentru serviciile contabile. Degeaba adica…

  29. oare ce ar fi dacă ăia care au săvârşit primul milion or miliard pe căi ilicite, imorale şi fără a respecta orânduielile de spirit ale legilor ar ajunge să deie înapoi cu dobândă la buget banii?

    oare ce ar fi dacă băieţii dăştepţi fie din energie, fie din petrol, fie dintre ecşii responsabili cu afacerile externe, fie dintre cartonaţii cumetriţi pe lângă orice guvernare, fie dintre feneişti, ne ar face un bine şi ar da la buget cu dobândă în rate sau direct sumele de bani furate naţiunii?

    ni se spune că nu sunt bani. dar de ce pentru udrea, pentru videanu, blaga sau berceanu& com sunt?

    Oare cum I ar sta lui videanu adriean să vândă în mărinimia lui casa de pe terenul tocmit cu beoreii statului tocmai spre a mai acoperi vidul bugetar?
    Oare cum ar arăta această lehamite de „clasă politică” deparazitată de banii luaţi cu japca?
    Marinarul se implică făţiş ca să nu zic nesimţit în umilirea şi obidirea celor mai problematice categorii de angajaţi sau neangajaţi;
    Boc este tot mai singur şi fără de cuvânt; probabil că ştiind că nu mai are ce pierde şi nefiind sigur că poate păcăli poporul să aleagă iarăşi între două rele, din obicei, şi să ajungă la o putinificare a României, marinelu se bagă la înaintare crezând că salvează surogatul deviat din filiera iliesciotă; dar aşa cum s a imbuibat cu traseişti dintre cei mai avansaţi în perfidie şi cu fugari de o zi după privilegii de mandate or cu slugoi prin chip de ciocoi şi caricatură de habotnici aşa are să şi sfărşască;
    acei care stau la masă cu el îi sunt cei mai mari duşmani, mult mai periculoşi decât întreg poporul care la ora asta este revoltat tot pe el dar şi sătul să aştepte de la un şef de stat ceea ce nici un preşedinte după 89 nu s a sinchisit să facă: reforma reală, ceea ce evident că pe marinel nu îl preocupă decât constant şi în voinţa muşchilor lui…
    amu fără să vadă bârna din ochiu lui aruncă ocara asupra naţiunii, o umileşte cum are chef, dar nu şi vede îmbuibaţii&com din propriul partid… ridicol manelistic, prostie comportamentală şi hoţie ticăloşită

  30. Update-ul D-lui Ciutacu este absolut socant, e chiar inuman. Dumnezeule dar se leaga si de alocatii pentru copii si de indemnizatii pentru handicapati? Astia chiar vor sa ne termine?

  31. Victor, un lucru care vad ca scapa la multi (mai putin la Gabi Firea, ea am vazut ca intelege), daca scazi veniturile la “nesimititi” bugetari, scade puterea lor de cumparare, scad vanzarile alora de la privat (fie ca ofera produse sau servicii), deci sufera si aia de la privat. Dar deh, suntem un popor de manelisti si o sa punem botu inca odata. Aia de la privati care au un singur neuron o sa zica ca asa merita vampirii de la buget. O sa inghitim in sec si o sa murim de foame…ma rog aia mai saracii.

  32. Am avut tenacitatea cvasimasochistă să văd în reluare 6VinePresa de ieri. Invitat HOARĂ care … radia ca după o mare realizare. De la conservatori era madam Grapini care nu putea sa mascheze o oarecare usurare de patron. Bineinteles ca mai era si madam Vass care debita platitudini de tip rationalitate economică (adica ce bine ar fi daca piata ar fi teren de joaca pentru niste roboti total rationali carora cel mult li se termina bateria si piuie ca sa anunte ca s-au stins).
    Hoara a reusit s-o enerveze si pana pe sclava Dilă.

    Subtitlul de pe banda de jos era mai jubiliar decât Hoară:
    Băsescu: Nu cresc taxele!

    Cel mai realist era tipul ala care joaca puternic pe bursa (un matematician).

    Știa că de fapt sub-titlul corect ar fi fost:

    Deocamdată nu cresc și taxele!

  33. Sunt din ce in ce mai uluita…. Stam, vorbim, dezbatem…. Dar acum sunt necesare faptele! FORTA! IESIREA IN STRADA!
    Nemernicii astia trebuiesc starpiti cu orice pret! Dumnezeule, cu cata placere i-as ucide pe jigodiile astea de Basescu, Boc, Udrea, Videanu & comp.
    Nu merge cu vorbe la astia! Sunt prea tampiti si nenorociti! Aici trebuie altceva! Trebuie sa-i starpim!

  34. domnule Ciutacu candidati la alegeri, va imploram!
    nu e o idee noua, daca stiti a fost o lista cu ministri, printre care Mircea Badea si Victor Citacu!
    asta e ultima solutie!
    romani la urne!!!
    deocamdata mai intai o petitie online pentru popularizare!
    (va rog s-o faceti voi, eu aici nu mai am baterie la laptop. multumesc!)

  35. pai cum procedam? in ’89 au venit KGB-ishtii sa instige evenimentele de la Bucuresti? acum cine sa vina?

    Belgienii?

    apropo: pai nu ne scot ashtia din UE daca o comitem din nou ?

  36. Imi vine sa-l mananc pe D-l Oprescu, ca ideea ‘taierii ‘ subventiei globale a pornit de la dumnealui si nu de la Baselu. Dar ca dumnealui s-a exprimat mai subtil nu atat de direct, atat de dur ca Baselu in momentul in care a fost intrebat de sistarea subventiei energiei termice, si ar fi spus, in stilul dumnealui de bucurestean smecher: “Sunt incercari, cautari, sa nu speriem lumea”.Ce mai!, suntem speriati de-a-binelea.

  37. Ba astia care sinteti la privat adica lucrati la spalatorii de masini si vindeti pufuleti la chioscul de langa bloc…Cam aroganti pentru cat valorati in realitate…Bugetarii v-au alfabetizat,bugetarii v-au despaducheat,bugetarii v-au scos amigdalele…Pana in 2012 la alegeri e posibil sa te mai dea de 10 ori patronul afara ca n-ai curatat closetul firmei cum trebuie asa ca grija castigului alegerilor de catre PDL ar trebui sa fie ultima dar deocamdata ai senzatia doar ca Basescu ar fi de partea ta…Mai stai un pic,nu-ti etala chiar din prima bucuria tampa…O sa ai o surpriza,doua,zece pana in 2012…Mai vorbim.

  38. „Tembelus” de vorbă cu pensionarii

    Un pensionar: – De ce ne-o mai scurtaţi, că ş-aşa era mică ?
    TB : – Lasă, că voi tot făceaţi cu deştu (în vinclu, spre mine) !

  39. Doamne, ce gandire de copil pot sa am, daca cred ca eu, sau oricare cetatean poate primi incalzire subventionata fara a se tine cont de veniturile mele care depasesc inaltimea Muntilor Carpati.In conditiile acestea chiar trebuie sa ma incarce cu o povara de 3 ori mai mare ca pana acum.Asa-i?

  40. “Cred ei ca ii vor apara cumva politistii, jandarmii sau militarii, dupa ce si acestia vor pierde un sfert din venituri?”
    Ii apara baietii lui George Maior SRIstul!
    Tot ce sper e ca idiotul a auzit ce “garsoniera” de lux si bling-blinguri i-au dat astia lui Stanculescu si isi tine “fiarele” in frau.

  41. Din pacate , daca vreti sa va pastrati credibilitatea , eu sper ca v-ati pastrat o urma de Demnitate , recunoasteti ca ” ati fost manipulati “, e greu , li se intimpla si celor inteligenti dar , o dovada de buna credinta este si sa recunosti ca ai gresit . Un om inteligent se uita in urma , vede cronologia stirilor – mai ales a stirilor PE SURSE – isi da seama unde este hiba si cu orice risc , iese si recunoaste ” AM FOST MANIPULAT SI V-AM MANIPULAT !”.Chestia cu marirea TVA si a Taxei Unice , a fost clar o MANIPULARE ordinara , avand in vedere ca se urmarea de fapt sa se puna in balanta cu ceea ce avea sa urmeze – iesirea din Rahat a conducerii de Partid si de Stat prin mutarea Geniala a Actorului Principal . Voi nu v-ati intrebat de ce vi s-a livrat PE SURSE ceva si de fapt varianta finala a fost cu totul alta ?? Mutarea este geniala pt. ca loveste mai multe obiective cu o inteligenta demna de invidiat dar DIABOLICA in acelasi timp . Fara sa vreti – SPER !! – v-ati transformat in instrumentul cel mai puternic al MANIPULARII .Presa , Televiziunea in special are o putere uriasa de a introduce in mentalul colectiv mesajele repetate OBSESIV , pana la exasperare si din pacate preluate direct si livrate fara prea multa analiza . Ce vi s-a spus de fapt –
    1. Aveti de ales dintre DOUA rele : Cresterea TVA si a cotei unice SAU scaderea Pensiilor , Salariilor , REDUCEREA sau chiar ELIMINAREA SUBVENTIILOR ( eu cred ca asta este cea mai grava dar a trecut in plan secundar ), atat la CALDURA SI APA CALDA cat si in AGRICULTURA !!
    2. Cine spune ca NU EXISTA SI ALTE SOLUTII ????
    – Poate chiar cei care v-au dat stirea PE SURSE – CU CE SCOP ??? Pai sa vedem : decredibilizarea posturilor de stiri care nu vor iesi niciodata sa spuna ” RECUNOSC – AM GRESIT – AM FOST PACALIT si V-AM PACALIT !!! ” dar si spalarea de pacate a IMPOTENTILOR din conducere care nu vad alte SOLUTII . DACA EI NU LE VAD NU INSEAMNA CA ELE NU EXISTA !!!!! dar lumea asta trebuie sa creada – GENIAL ! -La felul cum merg lucrurile in continuare , imi pare rau sa va spun dar, SI-AU ATINS SCOPUL !!!
    ATI FOST FOLOSITI exact asa cum si-a propus Carmaciul . O asemenea inteligenta ar fi putut fi pusa in scopuri mai bune , dar ce rost ar avea , Ar mai fi iesit EL inca o data ca SALVATORUL NATIUNII ??
    Am incredere ca veti citi ce v-am scris si ca macar o umbra de indoiala trebuie sa aveti si voi in legatura cu aceasta Manipulare . Nu vreau sa-mi pierd increderea in voi , vreau sa cred ca mai exista oameni inteligenti in aceasta tara si nu ne-am transformat cu totii in Legume !
    Cei care nu inteleg ce vreau eu de fapt sa spun -exista acest risc- nu trebuie decat sa revada , cu multa atentie CRONOLOGIA faptelor , este incredibil cum ati cazut in capcana lor dar , daca nu ati facut-o cu intentie niciodata nu e prea tarziu pentru a repara o greseala .
    Cred ca daca eu am dreptate – si s-ar putea sa am – ar fi o mutare buna sa scoateti la iveala aceasta strategie , acest plan Diabolic de Manipulare , prin care oamenii sa vada cum sunt dusi ca o TURMA in directia in care vrea Carmaciul . Trebuie sa recunoasteti ca este un gest care ar repara cat de cat greseala pe care ati facut-o ( ma refer aici la cei care au rumegat trei zile o STIRE FALSA – pentru ca asta a fost ).
    D-le Ciutacu , daca sunteti de acord cu ce v-am scris ar fi interesant un punct de vedere .

  42. Nu va puteti intinde mai mult decat va permite plapuma dar tapul ispasitor sunt doar cei sdaraci care v-au facut voua bogatiile,iar pensionarii sunt cei care au contribuit la construirea sub Ceausescu a ceea ce voi ati vandut si incasand comisioane grase in frunte cu presedintele v-ati insusit munca noastra.Nu suntem nostalgici dar aolidari sunt cei in saracie iar cei bogati nu platesc decat ca si ei.Nu vorbesc de impozitul pe profit al agentilor economici ci averile nerusinate care au fost obtinute prin furt de catre toti dar mai ales de catre oamenii lui basescu care avandu-l in spate nu se tem de nimic ci fura in stil mare in continuare.Averea lor dece nu poate fi impozitata in plus sa nu omoram oamenii saraci care deja au inceput sa moara de inima rea.De fapt basescu acest lucru l-a dorit si il doreste nu sa faca ceva bun pentru ca tara si poporul sa o duca mai bine.Uitati-va la ei cand vin la interviurile putine pe care le dau,pentru ca totul il fac pe ascuns si ne pun in fata faptului implinit,ranjesc si se slizesc de bucurie ca ne-au terminat.Nici unuia nu ii pasa nici macar un pic ca pe noi ne infometeaza si ne omoara prin interzicerea celor mai elementare drepturi de viata.S-a propus de un parlamentar nu stiu cine a fost ca macar in perioada de criza sa se impoziteze aceste averi uriase furate iar basescu cu portocalii lui si cu independentii de carton declarati de stanga dar in masuri de extrema dreapta pentru ca si ei sunt in aceeasi barca cu pdlistii, putrezi de bogati prin furt.Vom apara drepturile sociale ale ramanilor care sunt in pericol spunea marian sarbu,iar acum declara ca va vota cu guvernul,asta ce este daca nu minciuna si nerusinare,sau prosteala a celor care mai vor sa-i aculte.Cred ca va trebui sa iesim in strada si sa cerem o noua lege a controlului averilor, sa-i obligam sa o adopte si sa se ia masuri impotriva celor care si-au dobandit averile necistit.Imi cer scuze ca i-am bagat in aceeasi oala si pe cei cinstiti, dar acestia sunt foarte putini si de regula ei sunt adusi in fata pentru ca se stie ca isi pot dovedi cinstea si corectitudinea chiar daca le este sifonata imaginea.Imi pare rau ca ei din bun simt nu-i dau in judecata pe cei vinovati si sa le ceara daune,poate ca astfel in viitor ar actiona cu mai multa prudenta.Ma bucur ca cei de la fmi desi probabil au facut jocuri politice, nu stiu ale cui totusi au precizat ca autorul masurilor este basescu,care ar trebui sa dea pensionarilor ca bonus sumele cheltuite anul trecut si pe banii lor la toate serbarile campenesti din toata tara.Probabil ca aceasta suma plus injumatatirea cheltuielilor cu administratia prezidentiala care nu face nimic inafara de a ne saraci si a ne condamna la o moarte lenta, ar determina ca pensiile sa nu fie diminuate.De asemenea prin recuperarea de la udrea ridzi,videanu, beceanu blaga si altii a cheltuielilor aberante si inutile facute in scop de partid ,pecum si a cheltuielilor grandomane facute de primari pdl in toata tara la care trebuie adaugat si eliminarea pana la iesirea din criza a tuturor licitatiilor pentru procurarea de bunuri si servicii pentru guvern si presedentie si recuperarea banilor pentru licitatiile in favoarea clientelei politicear determina ca nici bugetarilor sa nu li se diminueze leafa.Sigur ar mai trebui dati afara toti care au venit in ultimul an pe criterii politice si boc pus sa plateasca pentru pagubele pe care ni le-a pricinuit prin msurile neconstitutionale luate.Daca la toate astea s-ar adauga si diminuarea evaziunii la acool si tutun,precum si la o seama de importuri care de fapt nu se vrea pentru ca e o sursa de bani negri la partid,la blaga stie cum sa acopere acest lucru, veti vedea ca nu ar fi fost necesar nici acordul cu fmi.Dar asta este tara lui basescu fura tot mituieste tot si acapareaza tot,iar populatia saraca si cu nivel mediu sa suporte daca a fost fraiera si s-a lasat imbatata cu minciuni si vorbe goale de catre acest individ nerusinat.

  43. Dar fonduri pentru inca 38 de nave de razboi (pe langa aia cea mai mare de aseara) exista deja, a spus Blaga cu gurita proprie ca sunt necesare pentru aparat granita spatiului schengen in care intram la anul. Si cu avioanele de vanatoare americane cum a ramas, am avut bani sa le achitam ori ne mai taie 15-25 % din ceva si peste o alta luna? De ce se inarmeaza Base?

  44. Vai si de capul astora de la Garda Financiara, Curtea de Conturi, alte institutii de control. Ii mana acum in teren, ca pe vaci. Bani,bani si iar bani.Sa vedeti voi cati vor mai rezista stresului, pana la sfarsitul anului.Vor avea cu ce umple Stirile.Le va plange cineva de mila? Nu, doar sunt toti bugetari. Trebuie bugetul alegerilor facut,pentru 2012, ce mai ramane, la caine pentru oase.Popoului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.