Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Eşecul unei naţiuni. Care tace şi înghite

Eşecul unei naţiuni. Care tace şi înghite

Eşecul n-are doar părinţi politici. E al unei întregi naţiuni. Care, de secole, stă şi înghite. I se schimbă doar stăpânii, din când în când, în funcţie de mersul evenimentelor istorice. Acceptarea resemnată e un soi de tradiţie populară. Suntem, în esenţă, un tot; din păcate, neunitar, dar majoritar laş. Mândria naţională e o expresie din cărţile de istorie. Curajul e doar un cuvânt din DEX. Am fost opt milioane juma’ la referendum. Am votat, într-o majoritate devastatoare pentru orice ţară cu apă curentă la robinet, demiterea preşedintelui. Iar acum tot noi suntem acuzaţi că am fi fost părtaşi la o tentativă de lovitură de stat. Ne-nghesuim ca vitele-n staul, aşteptând să ne ducă la tăiere. Aşteptăm şi acceptăm. N-avem iniţiativă. Şi, în definitiv, poate chiar ne merităm soarta… (textul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

211 thoughts on “Eşecul unei naţiuni. Care tace şi înghite

  1. oameni buni,hai sa va povestesc ceva.am doua fetite.una de 7 ani si una de 9 ani.azi 21-08-2012 vazand balamucul care era pe la televizor,cu curtea ,cu ponta,cu blaga,intelegeti ce vreau sa spun,vin la mine sa ma intrebe ce se intampla.incerc sa le explic cum pot.am ajuns la vot.cand le-am spus ca din 10 oameni 8 au votat ca presedintele sa fie demis si 2 sa nu fie ,a urmat intrebarea daca se poate asa ceva.nu am stiut ce sa le raspund…… voi ce le-ati fi spus???

  2. Fiind in strainatate protestez si eu cum pot. Boicotez basisti,… fie ei rude, prieteni buni sau cunostinte.
    Ei mi-au boicotat votul, vot care intr-un final a fost aruncat la WC.
    Eu de ce sa nu-i boicotez?

  3. @ Monica

    Poporul nu. Doar vreo 8.5 milioane dintre noi. Ceea ce, dupa cum zice CCR si UE si USA si Basescu si ceilalti, nu-i poporul. Poporul e ala care n-are buletin, e mort, e plecat din tara- sustinatorii lui Basescu, se stiu. Acela e poporul. Iar noi, ceilalti, buni sa tacem si sa inghitim in continuare.

  4. Daca americanii intra in Iran, credeti ca vor fi atentate la noi in tara daca americanii vor decola de pe Cogalniceanu? Avem multi arabi in tara, ma gandesc ca la bulgari a fost un atentat.

  5. Se poate face oare sesizare pentru abuz in serviciu judecătorilor CCR care au dat un vot contrar evidentei?

  6. Ma autodenunt, am votat “da”. Si azi, in timp ce stateam cu perfuzia in brat, asteptam sa vad ca totusi contez. Am uitat sa spun… eram la o noua sedinta de chimioterapie, pentru care mi-am platit singura citostaticele din banii pe care i-am cersit de la toti cei care ma cunosc crezand ca merit o sansa la viata chiar daca banii de taxe platiti de mine corect o viata s-au dus… cine stie unde….
    Ma uitam cum picura in venele mele ceea ce numesc eu “life drops” si am extrapolat in idealismul meu sperand ca e chiar un pas spre mai bine pe toate planurile…
    Acum, cand ma bat sa inving efectele adverse cum sa fac sa transform “nu”-ul lor in “da”-ul meu? Cum sa pastrez vie ideea ca fiinta mea conteaza pentru a gasi resurse sa lupt pentru viata? In iarna am avut puterea sa ies in strada. Acum doar ma pun la adapostul vorbelor… dar e tot ce poate fizicul meu sa faca…

  7. Sunt foarte dezamăgit de Victor Ponta îl credeam bărbat dar vad ca si el sta capra in fata americanilor parca am fi colonie ,9 mapets au hotărât azi ca noi cei “putini„ 7,4 miloane care nu îl mai vrem pe basescu am votat degeaba nu contam si au invaliditat referendumul .Eu sincer cred ca de basescu si căteii lui din pdl mai scapam numai daca vom face ce am făcut cu Ceaușescu .

  8. Imi este sila de ce se intampla in “tara mea” , “in tara NOASTRA”. Locuiesc in Statele Unite de peste 6 ani si niciodata nu am votat.De ce ? Pt ca tb sa calatoresc vreo 8 ore sa o pot face.Imi pare rau ca nu am putut , dar de pe 29 Iulie ma tot gandesc daca numele meu , al sotului meu or al sorei mele sunt inca pe listele din Romania. E ca o obsesie pt mine.Il urasc pe Basescu din toata inima . Mi se pare cel mai abject personaj de pe fata pamantului. Mereu am fost mandra sa spun ca sunt din Romania , dar acum parca mi-am pierdut si asta. Ma intreaba prietenii mei de aici despre ce se intampla acolo , caci peste tot la televizorul , Basescu este victima.E greu sa le explici ce a facut abjectul asta atatia ani , si sa-i faci sa inteleaga , dar eu sper ca acei 7.5 mil de oameni care au votat ca lepra asta de Basescu sa plece , sa nu asiste pasiv ce urmeaza.

  9. E trist ce s-a inamplat si se intampla inca, sub ochii nostri neputinciosi dar care au fost constienti ca spre asta ne indreptam. Vedeam ingrijorarea zilnic in oglinda si pe multe fetze la Antena 3. E tris ca USL-ul a decis sa inghita regulile de la Bruselles, dar e incurajator ca s-au purtat democratic, desi personal nu as fii doamna cu un porc. Dar e incurajator ca exista inca oameni nesantajabili, hotarati sa mearga pana la capat (dl Antonescu), este esential ca Antena 3 sa reziste si sa mentina directia.
    Ar fii bine sa nu ne gaseasca acasa sentimentul nostru mioritic, ci in Piata, unde am marsaluit de atatea ori din 1990, macar sa constientizam ca existam, ca santem impreuna.
    Ne trebuie personalitati in Piata! Sa simtim ca santem o miscare, nu un eveniment intamplator. Pana acum ar fii trbeuit miscari de solidarizare cu tzaranii anchetati dar nu e tarziu nici acum, e nevoie de figuri cunoscute in Piata.

  10. Esecul acesta se datoreaza lipsei coloanei vertebrale in principiu.
    Romanii sunt lasi, lipsiti de cultura, lipsiti de simt civic, lipsiti de patriotism si mandrie. Asta este din pacate adevarul, si probabil din aceasta cauza vom disparea ca natiune la un moment dat. Ne meritam soarta cu varf si indesat! AR trebui sa schimbam si imnul tarii cu o manea, sa il votam pe basescu presedinte pe viata si fie ce-o fi ca la noi merge orice. Daca nici pe noi nu ne intereseaza de viitorul nostru si al copiilor nostri, atunci pe cine sa intereseze? In loc sa fie 7 milioane de oameni in strada sa isi ceara ferm drepturile, noi ne uitam la antena 3 si comentam pe blogul lui Ciutacu. Indiferent cat de vehementi sunt unii pe aici sau prin alte parti, realitatea este ca suntem cu totii niste viermi.
    Ii salut cu respect pe cei care sunt acum in piata universitatii, acei putini cati sunt, cateva sute, nu se lasa calcati in picioare, dar sunt prea putini ca sa insemne ceva.

  11. In vara anului de gratie 2012…
    fabuland cu Semanl M:
    http://youtu.be/eI08e8UbRBU
    si tot de prin clasicii genului,Sfinx:
    http://youtu.be/WSN6A7Anerw
    Cu scuzele de rigoare,dar cine inca nu a inteles “the big picture” trebuie sa mearga un pic inapoi adica dec. ’89 si ian. ’90 sa se documenteze in privinta vizitelor unor importante oficialitati straine(mai tarziu deveniti si aliati) cat si participarea atunci surpinzatoare a unui anume pastor,ulterior parlamentar european la cateva intalniri strict secrete cu leader-ii de atunci ai FSN,si cu participarea a ghici cui?…Mr Ambasador,of course…De atunci si pana acum,nu s-a schimbat nimic!…este aceeasi partitura,incredintata pe 4 sau 8 ani “dirijorului” care prezinta mai multe garantii.
    A,si inca ceva:terminati cu abureala asta cu democratia!…traim intr-un “sclavagism ultra modern” in care ne alegem stapanii si nu conducatorii…It sucks!,dar asta e!…

  12. Parerea mea este ca dupa atata amar de vreme asta este o sansa pentru poporul roman. Haideti sa-i lasam sa se sfasie ca hienele pe politicieni.Veti vedea ce inseamna foamea de bani, frica de faliment si saracire personala.Haideti odata sa fim destepti sa-i lasam sa se sfasie intre ei. De fapt Basescu acum nu mai are legitimitate nu! Deci ce va face se va apuca sa bage la inchisoare pe toti absolut pe ai lui pe ai lor. Acum sa vezi pe Otopeni avioanele. Pe de alta parte s-a vazut ca USL ul este o caricatura cu doi umoristi drept lider. Nu mai au trecere nici interna nici externa . Daca in cele 3 luni trecute de la locale faceau macar cateva lucruri economice lumea venea la vot covarsitor.De fapt nu au reusit sa scoata la vot pe cine mai trebuia.Iar romanii urasc politicienii si ma repet cunosc oameni , am prieteni straini mai mult care imi spun aceleasi lucruri.Romania este in galeata.

  13. Ponta: “Nu voi adopta niciodată, cât sunt prim-ministru, strategia premierului maghiar, domnul Orban, care a condamnat Comisia Europeană şi SUA şi a mers pe aripa naţionalistă:

    . Eu nu văd altă cale pentru România decât calea euro-atlantică”, a declarat premierul Ponta.

    Chiar era nevoie de declaratia asta? A cerut-o cineva in mod explicit?

    Pai nu este de condamnat Comisia UE pentru interventia in viata politica interna, prin Barosso si Reding? Nu e de condamnat SUA care au trimis un Komisar sa-si puna papusa pe tron la loc? Ca asa e “democratia” pentru catei, nu-i ca aia pentru dulai, vezi UK si Ecuador in cazul Assange.

    Pe urma mai au tupeul sa spuna ca romanii nu inteleg democratia. Ba da, tocmai ca o inteleg, vor alege probabil sa dea tot cu baltagul.

  14. M-am nascut pe vremea lui Dej. Am inghitit rahatul securitatii lui Ceausescu sa nu imi omoare familia. Nu am fost securist, membru de partid si nu am spionat pe nimeni. Doar am inghitit. Aproape ca natia romana m-a batut 10–12 ani ca l-am urit si il urasc pe Iliescu sustinut de aceiasi securitate. Acum familia este umilita si batjocorita de propagandistii si securistii lui Basescu. Un ratat abject care cred ca nu v-a muri in Romania. Nu vi se pare domnule Ciutacu ca e o viata de om traita in umilinta? Un evreu prost din Ambasada si unu,asa zis lingau doctorand al josnicei Clinton imi transmit arogant sa COABITEZ cu TORTIONARII UNOR REGIMURI DICTATORIALE. Dumneavoastea ati putea face acest lucru sa coabitati cu pleava propagandist-o-comunist-o-populista?

  15. @purcelix: ai uitat de pestele imputit distribuit
    in sectorul lui “moby-dick”.

    @cetateanul gogu: nici nu ma gindesc sa cer azil,
    nici in ue, nici in usa. No, nay never, no more !

    Sper sa ajung azi in piata, de citeva zile ma
    trezesc la 0400 si ma culc in cel mai rau caz
    la 0100, imi pica ochii de somn.
    Imi aduc aminte ca pe 29 iulie a fost putina
    lume in piata, dar bucuria celor de acolo nu
    putea fi stearsa de nimeni.

    Cu voia lui Victor, apropo de descretitul
    fruntilor, uite ce-mi place la irlandezi
    (o mostra de spirit):

    1. The Dubliners – “Whiskey in the Jar”
    http://www.youtube.com/watch?v=8eOIU9ekSMk

    2. “The Wild rover”
    http://www.youtube.com/watch?v=MhaM-16MwW8

    3. The Wolfe Tones – “The Foggy Dew”
    http://www.youtube.com/watch?v=A9MRbek0JXk

    4. The Wolfe Tones – “Come Out Ye Black and Tans”
    http://www.youtube.com/watch?v=aSytzYaBbJY

    5. “Follow Me Up To Carlow”
    http://www.youtube.com/watch?v=ORdtRpDULLw

    6. “A Row in the Town (Erin go Bragh)”
    http://www.youtube.com/watch?v=iEWlpP3RIW8

    7. “Proud to be Irish”
    http://www.youtube.com/watch?v=Dkky3YHzNBM

    8. Luke Kelly – “Black Velvet Band”
    http://www.youtube.com/watch?v=CBRQM0vErH8

    9. “One Shot Paddy”
    http://www.youtube.com/watch?v=FY00d-Ad7lg

    10. The Wolfe Tones – “The Boys of the Old Brigade”
    http://www.youtube.com/watch?v=sR8gi_gWy4M

  16. frustrare, confuzie, dispret, ura fata de semeni, exasperare …. descrierea unei realitati dovedite implacabile. in mintea mea s-a prabusit un intreg sistem de valori si principii, s-a prabusit o tara pe care eu am jurat sa o apar chiar cu pretul vietii. mie, prin lege, imi sunt restranse niste drepturi pentru ca eu am ales asa din convingere ca poporul roman si tara trebuie aparate, imi respect statutul si strig in tacere. este frustrant sa vad cum abjectiunea a infrant bunul simt si evidenta iar mizeria umana a ajuns arta. aici nu mai este vorba despre acest popor si aceasta tara ci este despre fiecare individ care se afla intr-un loc de care nu mai apartine. multumesc basescu

  17. Doctrina ideologică nazistă

    Ca o definiţie, se poate spune că propaganda face parte din “războiul psihologic“, fiind instrumentul prin care nazismul se opune lumii nenaziste, iar teroarea desfăşurată de poliţia nazistă reprezintă în fapt forma de guvernare, căci naziştii nu omorau mari personalităţi ale lumii politice, ci pur şi simplu omorau mici funcţionari socialişti sau membri ai partidelor opuse, arătând astfel populaţiei că era foarte periculos să fii un simplu membru într-un partid, altul decât cel nazist .

    Se poate spune că propaganda şi teroarea au reprezentat 2 aspecte ale aceluiaşi fenomen: astfel, acolo unde nazismul stăpânea absolut, propaganda era înlocuită cu îndoctrinarea, iar teroarea era folosită nu pentru a speria oamenii, ci pentru a realiza constant aceste doctrine ideologice. Propaganda se adresează acelor segmente ale populaţiei care nu fuseseră îndoctrinate suficient. În cadrul nazismului trebuie făcută astfel o distincţie între doctrina ideologică adresată celor iniţiaţi şi propaganda adresată “publicului larg “, mai ales în perioada în care mişcarea nu acaparase puterea şi avea nevoie de noi şi noi susţinători, în condiţiile în care doar elitele şi plebea s-ar fi lăsat atraşi de dezlănţuirea nazismului, iar marea masă a populaţiei trebuia convinsă prin mijloace propagandistice.

  18. Tot 7,5 milioane suntem de vina? Unde sunt parlamentarii care trebuiau sa fie pe ulitele satelor printre tarani, procurori si biblii, unde este parlamentul care sa ceara socoteala serviciilor secrete, CSM, Procuraturii care se plimba pe banii nostrii prin comune. Nu am vazut politicieni la Universitate nici in iarna, nici ieri, care sa stea cu un covrig si o sticla cu apa toata ziua acolo! Nu e numai poporul de vina ca a fost adus si vandut la stadiul de vita, asa las si prost cum e a votat …si?, institutiile create de politicieni in 22 de ani, toate parca au luptat impotriva natiunii, iar acum nu vezi unul in strada. Daca au frica de Obama, de Barosso, sau cine stie ce alti banditi, ei sunt lasi si rame! Trebuie vorbit continuu de sistemul securist, daca asta nu este desfintat, degeaba este inlocuit un politician cu altul care mai are si nas la SRI.

  19. Nu ne-au invins numai basescu si slugile sale de pretutindeni. Ne-au invins si nesimtirea noastra mioritica, tembelismul din ce in ce mai majoritar in acest popor, frica ancestrala mostenita din comunism. Voi merge din nou la Universitate, dar sunt din ce in ce mai dezolat. Mi-e greata cand ma uit la javre, care se cred intelectuali subtiri si s-au vandut, stau departe sau comenteaza ”echilibrat”, confundand criminalul cu victima, asa cum o face jegosul de CTP.

  20. Eu cred că se poate și mai rău, așa că-s bucuros că n-am ajuns ca-n Siria…deocamdată.

    Din punctul meu de vedere viitorul începe să arate din ce în ce mai sumbru. Pentru că dacă Băsescu s-a agățat cu atâta disperare de scaunul care-l mai ține în funcție doar 2 ani (teoretic), și a avut atâta sprijin extern, mă gândesc că n-o să se dea plecat în 2014 fără să încerce el o șmecherie. Iar o schimbare de Constituție ar fi tot ce-i trebuie – numa’ bună pentru a-i da ‘dreptul’ de a candida iar…

  21. Tzarile nu se nasc cu apa la robinet.

    Tzarile isi pun apa la robinet.

    Tzariel nu se nasc din spuma marii civilizate, prospere si cu un stat de drept functzional si credibil.

    Tzarile isi fac statul de drepte ca sa nu mai fie nevoie, posibil si necesar ca oamenii sa se macelaresca intre ei cand nu se intzeleg.

    Anglia nu s-a intrupat cu Habemus Corpus si Magna Charta. Anglia le-a descoperit ca necesare dupa secole de razboi civil.

    Dupa razboiul celor doua roze si dupa Cromwell.

    America nu a fost dintru inceput o republica democratica ci a inceput ca si colonie si atunci cand nu a mai vrut sa fie colonie a Imperiului a facut ceva.

    Iar ceva-ul respectiv ceva-ul respectiv cara a adus apa la robinet mai apoi nu s-a rezumat la grohaieli in piatza publica ci a fost cu sange mult sange si de o parte si de alta.

    Cei ce vor apa la robinet ar fi cazul sa faca ceva ca asa ceva sa fie cu putintza.

    Sa-tzi umpli matzul, sa ragai si mai apoi sa te cacai pe nasul tuturor celor de sub tine nu creaza conditziile pentru “apa de la robinet”.

    Nimeni din Ro nu e dispus pe moment sa se lupte pentru apa la robinetul celuilalt si de aceea … apa nu mai poate ajunge in cele din urma nici la robinetul sau.

    Altminteri da haidetzi in strada, da… de ce ?
    Doar pentru “Jos Basescu”? Insuficient .

    Revolutzia franceza nu s-a facut doar pentru jos Louis XVI desi a fost si cu ghilotinarea lui.

    Revolutzia americana nu s-a facut cu jos King George III a fost si cu jos cu regele daaaaa nu doar cu jos cu regele.

    Cand un sistemem se insurubeaza la putere impotriva vointzei poporului nu poate fi schimbat in interiorul regulilor si legilor sale.

    Ceuasuescu nu ar fi putut rasturnat de la putere in cu conditzia aberanta a respectarii la virgula a legilor si regulilor dictate de catre acesta .

    La fel si regimul terorist – mafiot Basescu.

    Penru resturnare acestuia de la putere e nevoie de o insurectzie de o de-nazificare de o epurare , de o de-stalinizare de o refeorme radicala si profunda ori pe moment USL nu pare dispusa sa conduca respectiva insurectzie care sa schimbe din radacini regimul mafiot Basescu.

    USL ar prefera sa preia la pachet tzara si mafia care mulge pe moment pentru Basescu si sa o folosesca mai apoi in interes personal.

    Momenetan USL nu pare dispusa sa eradicheze mafia basista asa cum acesta ar trebuei eradicata si ar prefera daca se poate sa o converteasca.

    Ghinion de nesansa mafia nu se vrea convertita.

    Pana aici nu e vina tzari e vina celor care se vor sa vina in fruntea tzarii conditzionat de o legitimare externa si in numele uneu gargare care demult nu mai spune nimic nimanui. Ei inca nu s-au trezit ca harjoana lor gen Jos Iliescu nu mai rezoneaza si nu mai capaciteaza pe nimeni.

    Daca char vor sa il dea jos pe Basescu atunci trebuei sa fie dispusi sa platesca costul de a da jos SISTEMUL de Abuz, Teroare si Coruptzie cu legea in mana pe care acesta il intrupeaza.

    Sistem cu ale sale: CCR, DNA, CNA, CNSAS, CSM, deontologi, media care se sustzine doar din santaj etc samd.

    Daca USL chiar vrea sa darame sistemul Basescu si nu doar sa il preia ar fi cazul sa se poarte ca atare.

    Ar fi necesar mai inatai si intai de toate sa dam afara pe Basescu din noi si mai apoi pe Basescu din jurul noasra de la vecinatatea apropiata pana la cea mai departe.

    Ar fi cazul sa fim dispusi sa platim pretzul intreg al lui Jos Basescu cqre nu se poate face in nomele gogosilor din care am trait pana acuma gen USA, UE, NATO, reforma statului, tranzitzie, etc samd.

    Daca vrem apa la robinet nu e destul sa rasucim de acesta patrunsi de importatza gestului nostru si sa ne iritam daca de la acesta nu tasneste mult dorita apa. Daca vrem un stat de drept poate ca ar fi cazul sa il si construim noi pentru noi si nu sa il asteptam pomana de la altzii.

    Daca vrem o revolutzie a bunului simtz poate ca ar fi cazul sa nu mai acceptam dictatul celor care se cred stapanii nostri ci s agandim noi cu capul nostru pentru interesul nostru.

  22. Sa nu ne mai mintim singuri, fie si cu riscul de a gindi 
    In primul rind, intrebarea care se pune, este de ce liderii USL accepta decizia CCR, decizie pe care si ei insasi o considera injusta, si se pozitioneaza acceptind decizia, pe partea celor ce ignora cele 8.4 milioane de voturi? Vor ei sa faca parte dintr-un “club select”, club care prin emisarii sai Barosso, Gitenstein, Merkle, Brown etc. tocmai le-au spus ca nu ii doresc?… si atunci care mai este diferenta dintre ei si basescu, de vreme ce ambele tabere ignora votul celor 8.4 milioane de romani?
    Ei bine, liderii USL se bazeaza pe sustinerea baronilor locali, baroni care in afaceri transpartinice, folosesc din plin fonduri acordate de “clubul select”, in mod direct sau indirect… posibil ca chiar ei, liderii, ma refer la Antonescu sau Ponta, in diverse forme prin cei din familie sa isi cladeasca bunastarea din acesti bani… asa ca apare legitim dubiul daca nu care cumva noi cei ce am votat, am fost doar folositi ca atu intr-un iarmaroc politic…. Si sint inclinat sa cred ca da.
    Povestea cu protestul… cu tot respectul este o idotenie enorma, nu va rezolva absolut nimic, caci protrestul fara revolta este doar un cliseu propagandistic.
    In cazul unei revolte reale, violenta nu poate fi evitata, fiindca revolta are la baza ura si frustrarea, violenta vine pe cale de consecinta….
    Asa ca daca e sa fim lucizi, daca vor daor protest pasnic, sa iasa in piata si parlamentarii USL, Ponta si Antonescu , alaturi de manifestanti,iar daca vor revolta sa isi cumpere cojones si sa ne organizeze sau sa ne lase sa ne organizam singuri… ca si cu interesele UE, US, Soros etc satisfacute, cu baronii locali cu fanteziile indeplinite si cu noi in strada… nu se poate!
    Au de ales si ma tem ca nu au ales in favoarea noastra.

  23. Reiau ideea unei persoane de pe Facebook: (Ionescu Dorina)
    ”daca in 2013 se dau publicitatii rezultatele INS si a comisiei de statistica si se va constata ca cvorumul la referendum a fost atins”?! Nu e bine dom’lor judecători, nu e bine!

  24. Barosso a spus, a incercat sa impuna si a reusit sa impuna cvorumul insa cel care a semnat a fost POnta…In opinia mea Ponta ne-a vandut …Aici se potrivea de minune o expresie de-a lui nastase, Ponta la cererea lui barosso sa semneze acel angajament , ar fi trebuit sa-si aminteasca ca poporul si nici macar Parlamentul nu i-a dat mandat sa semneze acel angajament mai ales sa accep[te cvorumul inexistent in europa. Cea mai buna replica pentru Barosso pe care i-ar fi putut-o da Ponta era sa-i numere ouale si sa-i aminteasca ca Romania e membra a UE, stat suveran si sa-l traga de urechi cum de isi permite sa ceara asa ceva….in secunda 2 aranjam o vizita in Rusia incheiam cateva acorduri bilaterale economice stratgice asa cum polonezii au facut-o si nu i-a acuzat nimeni de comunism….si in 2 saptamani barosso lingea mainile Romaniei in frunte cu Merkel….ba le mai spuneam ca ne mai gandim daca UE ne merita avand in vedere ca Ue a abondonat principiile democratice si impune statelor suverane legi inexistente ..asa trebuia sa fie..dar cu cine daca nu avem oameni cu cohones sa stie politica , sa o joace la nivel …pt tara…noi ne punem in genunchi si sugem la comanda…

  25. Prea multe greseli. De ce au acceptat un prag electoral, de ce nu au actualizat listele, de ce nu si-au sustinut sus si tare punctul de vedere in fata Europei, de ce au fost pasivi la intoxicarile lui Macovei, de ce nu au replicat dur la ce spunea Barosso, gordon si altii????
    Noi am fost la vot, ei nu si-au pregatit bine terenul.

    Si am luat act de un alt lucru foarte important. ANTONESCU NU ARE ONOARE!!! Trebuia sa se retraga din viata politica asa cum a promis in mai multe randuri. Asta e!

  26. nu-s in Bucuresti,dar as iesi sa demonstrez in fata ambasadei americane si cea a tarii lui Ferkel(vezi ce inseamna in germ)

  27. Pana nu vin toti cei nemultumiti de pe acest blog in strada, eu nu mai iau de bun nimic din plansetele astea.

  28. Domnule Ciutacu eu nu am tacut si nu am inghitit. M-am dus la vot. Am fost intrebat si mi-am spus parerea.
    Si ce am constatat? Ca votul a 8,5 mil oameni nu conteaza.
    In 22 de ani am ales diverse persoane si partide sa ne conduca. Si ce aflam? CA dupa atatia ani legile au fost facute sa apere interesele diferitelor grupuri nicidecum a cetatenilor de rand.

    Sa iesim in strada. Iesim de iesit, dar ce sa vezi? Noi cei de rand nu putem da legi, nu putem obliga prin forta pe cineva sa faca un anumit lucru. Noi putem manca bataie de la jandarmi, noi putem sa fim defaimati si jigniti de diversi si atat. PENTRU CA IN ROMANIA S-A DOVEDIT CA DEMOCRATIA NU EXISTA!!

  29. subscriu Alina, ieri spre rusinea mea nu am fost din cauza de plecat din bucuresti, toata seara mi-am facut mustrari de constiinta, alataieri am mers pe jos si am urlat si fluierat pana m-a luat dracu, ce folos eram cativa fraieri.Si eu ma gandeam sa mergem sa protestam si sa fluieram in fata ambasadei sua ca tot dau ei declaratii, ca s-a facut voia ccr.Tocmai m-au incantat cei de la zu acum cu melodia lui Socaciu, MAMA LOR LA TOTI.

  30. somnul “natiunii” naste monstrii.si ne mai miram ca am ajuns aici???nu este nimic de mirare,trebuie doar sa constatam.

  31. Zegrean tocmai a grait ca a luat deciziile in baza legii 3/2000. “Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.” Art. 10 din legea 3/2000.
    Deci?

  32. Nu vad de ce atata jale.
    USL a avut tot si a pierdut tot. Restul este doar vorba in vant. Nu i-apus nimeni sa joace in asemenea hal. Sa vii acum si sa te lamentezi ca tu ai fost prost pt ca nu te-a lasat ala din garaj sa fii destept este jalnic.
    Ce nu realizeaza, sau nu exprima USL, este ca al lor calvar de acum incepe. Mare mirare daca ii prind parlamentarele in aceasta formula…
    Sunt slabi. Un singur om le-a pus iar capastru. Cu atat mai jalnica e situatia cu cat acel om era f cunoscut, i se puteau anticipa miscarile. Si totusi, ca de fiecare data pana acum, a sters cu ei pe jos.
    De ce? Pt ca, dupa cum spuneam, sunt slabi. Prea slabi ca sa reziste in viata politica. Prea naivi incat sa creada ca au tot.
    Unde sunt cei 7,4 mil de votanti DA? Ca doar pe ei ii apara, nu? Pt ca daca Dogaru e tot ce au…devine hazliu.

  33. Mi-am pus sperante in USL, dar de cand au venit au avut doar proiecte de legi cretine si aceeasi atitudine ca si basistii. In plus, ei au dat legile care i-au distrus acum. Cretini au fost, cretini au ramas. Prost am fost ca am crezut ca vor schimba ceva. Sunt la fel de rai toti.

  34. Citeam acum ca s-a dus Ponta la CSM si a cerut sa nu mai fie fotografati judecatorii (vezi Mona Pivnicieru. Cat de retardat sa fii incat, in loc sa iti pui problema despre ce a cautat doamna in masina lui Nastase jr, tu tipi ca nu trebuia fotografiata.
    Pai sa ma ierte Dumnezeu, dar nici serviciile, nici paparazzi, nici Basescu nu au bagat-o cu forta in masina.
    Cand doresti si iti assumi functii publice, viata ta devine publica si ceea ce faci are conscinte.
    Ar trebui sa inghit si chestia ca nu stia in ce masina se urca…!?

  35. Domnule Ciutacu,
    creati un partid adevarat ca ne inscriem noi! Mai rau decat sa pierdem vreun referendum sau alegerile ca Geoana, nu se poate 🙂

  36. Salut Victore , sper ca nu e cu banat , dar la Mircea nu se mai poate scrie , a inchis mesajele. Spune’i tu ..ca ramle sunt niste vietati super folositoare pentru omenire , din cauza lor se pot cultiva legumele …ele fiind comparate ca fiind primul agricultor pe lumea asta …astfel, comparatia unora cu ramele este cel putin deplasata ..e pacat de vietatile folositoare…acele persoane ..nici macar rame nu sunt

  37. @cp.st: de cand a te sui in orice masina e o ilegalitate? termina cu propaganda asta proasta!

  38. Base a revenit prin frauda!
    Asa multa coruptie??? Asa pe fata??? Eu ma simt ca ultimul prost!!! Casi cum cineva m-ar trage cateva palme de fata cu multa lume, sa-mi adreseze injurii, sa ma calce-n picioare, sa-mi rupa hainele de pe mine, FARA CA EU SA FAC CEVA!! Asa ma simt acum cand curtea a luat decizia asta!

  39. Domnilor,

    Majoritatea in Parlamentul Romaniei este detinuta de USL. Legea spune ca decizia CCR trebuie sa fie citita in Parlamentul Romaniei, in sesiune comuna si dupa aceea ea poate sa fie trimisa la Monitorul Oficial pentru publicare. Nimic nu obliga USL sa asigure cvorum. Fara cvorum putem sa mergem pana la alegerile generale iar Basescu va avea la dispozitie suficient de mult timp ca sa isi dea demisia.USL trebuie acum sa iasa si sa se concentreze pe alegerile generale si sa demonstreze ca vointa lor politica este clar de partea celor 7,4 milioane de votanti care l-au demis pe Basescu. Daca USL va asigura cvorumul necesar va actiona contra celor 7.4 milioane de votanti. Basescu trage sfori ca sa manipuleze politic tara cu ajutorul cvorumurilor de ce nu ar putea sa invete si USL aceasta lectie si sa o aplice ca sa il invete pe Basescu cum este cand realitatile sunt manipulate cu subterfugii.

  40. De ce atunci cand toti isi bat joc de noi, de tara asta, de legi,noi trebuie sa ne tinem promisiunile, adica Ponta de ce ar trebui sa nu numeasca pe cine vrea, in orice functie din justitie, atata timp cand este ministrul acesteia? Pentru ca i-a promis lui Barosso? Si ce daca? Cine in aceste momente, s-a gandit vreo clipa la aceasta tara? Barosso, Merkel,madam Clinton? Ii doare undeva, ei au interesele lor, si atunci DE CE SA NU NE VEDEM SI NOI DE INTERESELE NOASTRE,SA FACEM CE ESTE BINE PENTRU NOI SI TARA ASTA, iar promisiunile facute unor oameni fara de nimic, nu merita respectate.Trebuie sa invatam sa platim cu aceiasi moneda. Nu stiu de ce neamul asta, este sensibil la parerile altora? Ce admiram noi America! As fi curioasa sa vad cati romani mai admira acum, America cu “democratia” ei cu tot.

  41. A spus ca Mona Pivniceru nu stia ca e masina baiatului lui Nastase, NORMAL ca nu stia, daca stia cred ca nu era “dusa” sa se urce in ea. Tocmai aici e problema e atat de simplu: fosta consiliera lui Nastase a fost chemata de Dana sa o roage sa il scoata pe bombo din parnaie, asta a sunat-o pe Pivniceru sa o intrebe daca poate sa faca ceva in acest sens. Masina nu reprezinta alt ceva decat DOVADA desfasurari acestor evenimente. Mona trebuie impiedicata sa devina Ministru Justitiei!!!!!!

  42. Fierbem fiecare in cotlonul lui, tacem si inghitim.De ce? Pai eu cred ca nu suntem capabili sa avem lideri. De cate ori se ridica vreunul, ii vedem doar defectele care ne impiedica sa ne identificam cu el, nu si cat din interesele noastre poate reprezenta.
    M-a obsedat mereu principiul lui Peter: fiecare avanseaza intr-o ierarhie pana la nivelul incompetentei lui.
    Acum ne aruncam cu totii sa dovedim incompetenta USL – de ce ? Pt. ca Basescu a demonstrat super-competenta in a folosi instrumente securiste si interese de grup impotriva tuturor?
    Daca nu ne este clar acum cine, din cei care sunt acum in politica, ne poate reprezenta o sa tacem si o sa inghitim multi ani de-acum incolo( nu pot spune pe blog ce). Eu stiu ca nu pot sa fiu reprezentata de Blaga sau Boureanu, de Neamtu, Pavelescu sau Ungureanu si nici de D. Diaconescu. Si-atunci ? Cata vreme, din cei pe care i-as vrea si i-as vedea lideri nu se angajeaza politic nimeni sa-mi ofere alternativa la Ponta si Antonescu, ei raman singurii care fac ceva si reprezinta varianta pentru mine – cu nivelul lor de competenta ( drept sa spun, in lupta murdara cu mijloace obscure, au facut mult – politic, l-au deligitimat pe Basescu). As iesi in strada daca mi-ar cere sa-i sustin pentru alegerile parlamentare, in care trebuie sa evitam ascensiunea etremelor reprezentate de unii din cei mentionati mai sus. Dar lupta cu Basescu s-a incheiat. Ce era de demonstrat s-a demonstrat. Urmeaza ca fiecare din noi sa facem o alegere importanta – sa decidem care din cei prezenti in politica acum ne pot fi lideri sau sa devenim lideri.( eu mi-am mancat malaiul … dar generatia de 40 ani are acum o ultima oportunitate)
    Cu drag de dumneavoastra si de politica virtuala de blog, va promit ca va votez daca veti candida la parlamentare

  43. @Victor: inseamna ca daca Zegrean sa urca peste 5 minute in masina lui Basescu n’are nimic. Ca nu e ilegal sa te urci in masina, dupa modul de gandire expus mai sus de tine.

  44. Sunt oribili acesti judecatori de la CCR, oribili, ma dezgusta! Nu au rusine, stau acolo pe bani multi si publici se plimba cu masini platite de acei 8,5 milioane de oameni ce au votat si nu numai, ca apoi sa-i scuipe in fata. Eu nu vreau sa le mai platesc salariile aloro, nu mai vreau! Cand se apropie un reporter de ei, fac pe secretosii si pe importantii, “e secreta sedinta curtii”, secreta fata de cine, fata de poporul care-i plateste? Nenorocitii, atat de mult tupeu si mizerie incat cu greu putem accepta ca exista. Basescu a cautat si a pus in functii cei mai urati oameni la minte si la suflet, care sa-i semene, securista aia de Aspazia si sleahta aia de pdlisti, asta e nenorocirea acestei tari, nu ce zicea basistul undercover CTP

  45. Da, daca eu sunt persoana publica am grija de imaginea mea atata timp cat sunt vizibil. Pt ca altfel nu mai pot da impresia de impartialitate.
    Dar pot sa admit si ca s-a urcat in masina la Nastase jr. Era mai corect sa spuna ca atata timp cat baiatul e o persoana majora si libera, isi asuma gestul si l-a facut in cunostinta de cauza. Si era ok. Corect, pe fata, fara sa mai ingalbeniti ecranele.
    Legat de propaganda, nu e cazul. Sunt, declarat, impotriva manariilor din USL exact in aceeasi masura ca si celor din PDL. Nu am fost la ref nu pt ca tineam neaparat sa ramaa Basescu ci pt modul in care a fost pus la punct. Consider ca niciunul dintre ei nu imi va da vreodata sa manac, asa ca nici grija nu le-o port. Daca nu se baga in ciorba mea, e f bine. Altfel, cu cat crapa mai multi si mai repede, cu atat mai bine!

  46. Mai am de zis ceva: SA NU NE LAMENTAM PE NET!!!!A sosit vremea actiunii pure,adevarate.

  47. sa puna un alt ministru, dar s-o puna pe pivniceru sefa procurorilor in septembrie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.