Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Epistemologic vorbind, jos Tiranu’!

Epistemologic vorbind, jos Tiranu’!

Motto: “Nu-i un premiu. Înseamnă să ieşi în maiou pe viscol” (Crin Antonescu)

Stiam ca Medelin are o parere execrabila despre prezumtiva candidatura a Prostanacului impotriva Consumatorului, dar mi-a placut cum a formulat-o aseara la “Vorbe grele”. Ca eu nu cred absolut nici o iota din tanguielile televizate ale mincinosului sper ca nu constituie vreo noutate pentru voi. Da’, fiindca goarnele prezidentiale au inceput (la comanda) demolarea preventiva a banuitilor de lezmajestate Sorin Oprescu si Crin Antonescu, o sa-mi scriu, pe scurt, parerea despre tema asta profund falsa si o sa-mi precizez in mod clar pozitia.

– Eu cred ca singura cale ca Basescu sa nu mai candideze e sa-l anunte Licuriciul, care l-a si facut presedinte, ca-i out. Si sa se declare invins, la tv, de sistem, dand vina pe coruptie sau invocand necesitatea sangelui tanar in sistemul politic.

– In actuala conjunctura politica, orice contracandidat al lui Basescu, indiferent cum il cheama, porneste cu sanse minime. E cvasiimposibil ca, in conditiile in care coalitia PSD-PDL va exista pana la alegerile prezidentiale, sa spere cineva ca poate invinge masinaria care-i va sta la dispozitie sefului statului. Singura speranta poate fi ca l-a apucat neghiobia umilirii in an electoral a bugetarilor.

– Daca, totusi, unul dintre Sorin Oprescu si Crin Antonescu se va aventura in cursa anti-Basescu, oricare dintre ei sau amandoi la un loc, sustinerea mea pentru ei/el va fi neconditionata. Dincolo de faptul ca-mi plac amandoi ca oameni, consider ca nici un efort nu-i prea mic pentru a-l schimba din functie pe cel mai nociv si mai toxic dintre presedintii Romaniei de dupa Ceausescu.

UPDATE: Fiindca stiu ca melodia de mai jos face rau la ficatul portocaliu, enjoy it!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

109 thoughts on “Epistemologic vorbind, jos Tiranu’!

  1. Avand in vedere ultima stire si anume ca omul anunta la RRA programul/bugetul guvernului , am o singura curiozitate :
    In afara de mamica lui, il mai crede careva in tara asta prim ministru pe Boc ?

  2. Cred ca niciunul dintre cei doi nu se va arunca intr-o asemea aventura in contextul actual. De aceea, parca vad “societatea civila” aruncandu-se la picioarele lui Zeus si implorandu-l sa mai candideze pentru inca un mandat.

  3. & eu cred ca doar Marele Licurici are un cuvant de spus in privinta candidaturii tov. traian basescu. noi,k de obicei,nu contam. ma tem insa ca Marele Licurici ii va da unda verde. & chiar de nu va fi asa,nu trebuie sa ne mai asteptam la surprize placute din partea americanilor. nu facem nici macar 2 bani in ochii lor. dispretul lor profund s-a vazut chiar in comportamentul lor la noi in tara. suntem un fel de colonie neghioaba pt. ei…

  4. Crin Antonescu mi se pare ca ar fi un presedinte f.bun pt. Rominia.Eun om destept,rafinat si nu e patat.Daca ar iesi presedinte ar face multe lucruri bune,in masura in care ar fi lasat.Cred ca Romania merita un astfel de presedinte,nu stiu daca si romanii-daca nu se lasa vrajiti inca o data de hahaiala de telenovela a lui Bas-lee.

  5. O limuzina vine catre Palatul Victoria. In ea doar soferul. Atat. In rest nimic. Nimeni. Limuzina opreste in fata scarilor Palatului, soferul vine si deschide usa din spate. De-acolo coboara Boc. Emil Boc. :))

  6. Intr-adevar esti genial!
    Vreau sa te intreb ce parere ai de documentarele Zeitgeist- The Movie si Zeitgeist Addendum?
    Iti doresc numai bine.

  7. Câtă dreptate aveţi!
    La ultima parte, cred totuşi că Adrian Năstase l-ar putea bate. Făcea spume madam Pora, arunca cu noroi şi dezinformari în toate colţurile studioului, ştie ea ce ştie!
    Sorin Oprescu, până nu face (măcar!) 10% din ceea ce a promis bucureştenilor, de ce s-ar cere Preşedinte peste toţi românii? Pe Crin Antonescu, îl votez (poate!) peste 6 ani. Până atunci, să înveţe! Nu-i de ici de colo să reprezinţi un popor, la nivel de Şef de Stat. (Greşelile Istoriei, gen cismar, marinar sau alţi “ar”, nu se pun!)

  8. tocmai ce am terminat de vazut sinteza zilei de luni(26.01).am ramas pur si simplu uimit de nivelul de asemanari intre ce a fost si ce e.ma simt urmarit, cu toate ca sunt un simplu reprezentant al pulimii.sunt uimit de cat comunism democrati e in tara asta.prin pdl-psd s-a consolidat o dictatura basesciana.sper ca adevaratii intelectuali(si aici nu ma refer la intelectualii cei dintai ai tarii:liiceanu, patapievici…s.a.m.d.) sa ia atitudine.
    cu respect,
    dan dimitriu

  9. VICTOR,
    Aseară, ca-ntotdeauna, ai fost cel mai bun.
    Subliniez şi prestaţia lui Mădălin, dar dincolo de toate, surpriza cea mai mare pentru cumpătare şi raţiune a fost Adrian Cioroianu. Nu ştiam că poate fi atât de obiectiv şi civilizat. Bravo lui.
    Cât despre înjurătorii de serviciu ai lui Ceauşescu, au fost jalnici. Ei îşi varsă continuu ura şi mizeria nereuşitei lor în viaţă pe fantomele trecutului.
    Oricum, Ceauşescu, fie el şi necultivat, avea de o mie de ori mai multă minte decât detractorii lui.

  10. Victor,eu nu pun botul la ce spune Zeus,asta e clar.Pun pariu ca Hot news crede frematand aberatiile tatucului.Scarba multa scarba yeachh.

  11. Sa i-o zica lu’ mutu… strategie veche, arunca duma in gugustiuci, boboru pe un val de simpatie il implora sa ramana, el se sacrifica, ne sacrifica si pe noi sa-i vedem mecla inca 4 ani… dixit.

  12. Scuze, am uitat ceva (tinereţea, ce să-i faci!), pentru CRIN ANTONESCU toată stima şi susţinerea mea, a familiei mele şi a tuturor rudelor şi cunoscuţilor noştri.
    Măcar de-ar fi cum zici tu.

  13. daca in privinta lui oprescu, n-as avea nimic de obiectat daca ar candida, in ce-l priveste pe crin, ma faci sa rad.
    ce a facut acest “profesor” in toata activitatea lui de politician?

  14. Aproposito:pun pariu cu tine ca Obama nici nu-l va baga in seama pe Zeus.Si stii ce,de unde-si va mai lua el lumina?
    Cat despre candidatura,noua ne place un dictator nociv si toxic,na sac.

  15. @Hapax,
    sa traiesti!
    …dar musiu Cioroianu a fost dincolo.Si mie(acolo) mi s-a parut al dracului de interesant.Daca faci vorbire despre alta emisiune imi cer scuze deoarece mai inainte m-am zgiit la N-Geografic,serilialul ala f.interesant cu Nimitz.
    A mai avut si alti invitati dar atit Octavian Tudor cit si”Nu trageti domnule Semaca”… au parut cam pe alaturi.In scimb era acolo Radu Filipescu.Rara avis !

  16. Buna dupa amiaza la Tonomat
    Eu cred ca Il Comandante poate fi invins, cu toate ca imaginile de Iasi si Focsani cu multimea cuprinsa de orgasme multiple ca il poate atinge pe comandantul suprem , m-ar contrazice…
    Din pacate, Sorin Oprescu nu este sustinut de PSD, asa cum nici Crin Antonescu nu este sustinut de PNL:)
    Jocurile se fac, asa cum bine a spus Victor, la Licuriciul Bronzat si cine stie…
    Hai ca nu mai e mult de asteptat si pana atunci , recomand portocaliilor, cu caldura, cantecul de mai jos, cu inlocuirea primelor litere de la ….escu:
    http://www.trilulilu.ro/OMBLADON91/412bcad0a89f3e
    Salutare taica si noroc

  17. Domnule Ciutacu,

    Am si eu un scenariu – o impletire de actiuni pe care le consider ca posibile dar nu neaparat probabile:

    1. Romania intra in criza in 2009 – asta nu mai trebuie demonstrat. Alaturi de Bulgaria, tarisoara asta a noastra este cea mai nepregatita tara membra a UE sa dea piept cu o rata de somaj in crestere, cu o inflatie sporita si cu falimente in lant declarate sau nedeclarate ale multor firme. De ce? Simplu Romania nu are fonduri sa sustina o economie in colaps, nu are prea multe reserve de infuzii intravenoase in jugulara economica si asa subtire a statului spre deosebire de tari cu o economie mai dezvoltata care vor atrage si prin exporturi capital strain pentru a sustine economia.
    2. Criza va fi severa pentru tarisoara noastra mai ales ca leul isi va continua scaderea desi in praguri datorita BNR-ului. Si multi chiar foarte multi romani au credite in euro pentru ca leul era in crestere atunci cand le-au facut. Asta nu poate insemna decat probleme care suna curios pentru unii dar economistii BNR nu le-au prezis. De parca in Romania ar fi prezis ei ceva vreodata.
    3. Mircea Badea a surprins o tehinca de a lui Basescu excellent. Fii complice si apoi incepe printr-o dezicere puternica! Uite ce au facut! Uite ce a ajuns o economie odata infloritoare a Romaniei? poate ca are sa sustina Basescu. Daca Basescu ramane in Guvern pe timp de criza va fi vai si amar. Va ajunge un Iliescu, odata conducator acum doar curiozitate. Daca Basescu e presedinte in 2010 prevad vreo 2-3 alegeri urmatoare in care PD-L –ul va pierde detasat.
    4. El va castiga alegerile doar pe amintirile populatiei din 2006-07 ca doar pana in noiembrie mai trebuie sa minta si e capabil a facut-o el de cand se stie mai poate vreo 10 luni. Daca ia masuri antisociale – gen legea lui 50% – isi pierde din electorat, daca refuza sa candideze pe de alta parte pierde alegerile prin neprezentare dar nu neaparat pierde si electoratul. Cred ca e in dilema. Inca un mandat de “glorie” si apoi tacere, uitare, nu tu putere sau un mandat sacrificat si apoi sa revina in forta intr-o perioada de crestere economica care va urma desigur dupa criza. In crestere furi mai mult ca ai de unde si desi furi iesi tot bine ca majoritatea observa doar cresterea. In criza furi mai putin ca e nasol si iesi si cu imaginea sifonata.

    Dar are scapare – e Boc prim-minisru. Yes. Are ministeri in cabinet din PD-L pe functii cheie. Deci se poate si sa evite alegerile si sa ramana la putere, exista o cale de mijloc. Dumneavoastra de ce credeti ca a cedat in fata PSD-ului serviciul 2 si un sfert. Pentru ca PSD trebuie sa fie la guvernare, vinovati trebuie sa fie. Lumea va cere pe cineva pe esafod. Go PSD, go, go…

  18. Eu mai va dun posibil scenariu pe care sa il propage Basescu. Acest scenariu sa tina seama de starea de agregare actuala a PSD. Care nici pe departe nu mai e ce a fost. Care PSD este unde este din inertia mainii Moldovene si Oltene care tine stampila deasupra patratzelului cu 3 trandafiri. PSD ca brand incepe sa semene a grohotis.

  19. Nu sunt de acord ca daca va candida Crin Antonescu acesta va porni cu sanse minime. Eu cred ca in situatia de fatza sansele minime sunt la Zeus. Oprescu a castigat luptandu-se impotriva candidatilor a doua partide mari, de aceea cred ca si la prezindentiale se poate repeta fenomenul buturuga mica.

  20. Pe de alta parte, stau si ma intreb daca nu cumva aceste afirmatii ale lu’ tiranu’ nu sunt datorate faptului ca Licuriciul mare i-a dat deja cu flit….Orice e posibil.

  21. Mda…o sa-mi lipsesti cand nu va mai fi Base presedinte…banuiesc ca alte subiecte nu mai ai. Imi aduci aminte de un disc stricat pe un pickup vechi…foarte vechi. E chiar interesant sa aud in fiecare zi cum situatia in care se afla Romania e imputabila unui singur om. Tu, Badea, Stan si Gadea ati devenit de fapt un singur personaj pentru mine

  22. Buna ziua d-le Ciutacu,

    N-am ce sa fac-indiferent de ce zic altii,eu va dau iar dreptate.
    Ce vrea Basescu,ce mai vrea?Azi afirma una,peste putin timp infirma-ba vrea sa candideze,ba nu ar prea vrea sa candideze,ba o ordonanta a fost perfect constitutionala,apoi afirma ca s-au cam grabit,ba ingheata salariile si implicit pensiile si multe altele…Pana acum cand este scandalul din sistemul sanitar n-a spus ca a stat 8 ore la Elias pana s-au hotarat medici ce sa-i faca-crede ca a fost tratat ca batranul de la Slatina.De ce n-a informat guvernul atunci sa faca ceva cu sistemul?A tacut chitic si face ce fac cei de la Slatina acum-vorbesc toti,dar pana acum de ce au tacut?
    Ii tamponeaza direct sau indirect pe actuali sau viitor rivali.Dar chiar politicienii,cei din opozitie sau din tabara lui n-au nici-o opinie,parere,opozitie chiar?
    Ne-am saturat,zau,credeti-ma…Sa ne lase in pace si sa nu mai candideze-sper ca poporul roman sa nu-l aleaga ,sa demonstreze ca e un popor destept ,nu un popor prost.

    Cu tot respectul,
    IoanaP

    P.S.
    1.Cand revine Oana Dobre in tara,sper sa aiba timp sa vina si in emisiunea dvs.Sunt sigura ca o veti invita.
    2.Aseara am vazut la Protv pe Elena Udrea,la Happyhour.Mi-e rusine ca avem asa ministru(ministra ,de fapt).

  23. Se zice ca cel mai impacientat in urma succesului lui Obama era un tip marunt ce se plimba nervos ,vorbind la telefon :
    – Sefu’ ,e groasa rau sefu’ , sincer ma scuzati , dar nu vad cum o sa va descurcati , ascultati-ma pe mine , e groasa rau….

    Ei , s-ar pare ca a avut si el odata dreptate

  24. – Eu am presupus in urma cu ceva timp ca cei de la Bruxelles i-au pus frana matrozului.
    – Consider ca actuala coalitie PSD-PDL mai are cam o luna de viata, hai, o luna si jumatate.
    – Mi se pare normal ca cei teferi la cap sa voteze impotriva betivanului, oricare ar fi contra-candidatii lui.

  25. Piratul nu mai are loc de-ntors :
    cu licuriciul ( cel mare !) , vorba cuiva , e groasa rau ,iar de la rusi ,cam bate crivatul in privirea celuilalt licurici…
    I-a mai ramas doar Marea Neagra , dar nici asta nu-l poate ierta , pe motive de Flota….

  26. cred in continuare in Crin Antonescu .Ar fi normal, si o sansa pt. Romania sa iasa presedinte.Pina atunci permiteti-mi sa observ ca boaca asta micu a inceput sa faca boacane.Se crede un fel de terminator,justitiar??? Ma tata lasa ma ,te cred ca esti tare,da nu mai face prostii,las-o in masa de economie,nu aicifaci tu economie.Ia uite-te cum fura hotii mosule .lasa oamenii in pace .nu mai face tu reduceri timpite de personal.te inteleg,esti tare,esti pe val,ai putere,futi pe oricine,mai putin pe mentoru tau,dar las-o moarta mosule.Ce vrei?

  27. Sper sa avem posibilitatea de a alege in turul doi intre Antonescu si Oprescu, desi va fi destul de greu.

    Eu il prefer pe Antonescu tuturor celorlalti candidati posibili. Este un politician total, dedicat cu adevarat Politicii si sensurilor ei reale.

  28. O alta varianta ar fi Lenuta Udrea ,candidata la prezidentiale 2009 sau d-nul Blaga…
    Lasand gluma deoparte cred ca si d-na Saftoiu sau V.Ponta, intr-un viitor nu prea indepartat ar avea sanse.

  29. Base ar trebui internat intr-o clinica de dezalcoolizare. Cred ca aceasta este singura explicatie pentru luarile lui de pozitie contradictorii din ultimele luni.

    Daca nu este vorba de alcool atunci avem o problema mai grava. Avem un presedinte dement care trebuie internat la ospiciu. Pentru ca doar inclinatia individului catre minciuna nu explica non-sensurile din exprimarea prezidentiala.

    Am cateva intrebari pt. Basescu:
    1.Este benefica sau nu prea Ordonanta lui Boc cu privire la cumulul salariu/pensie?

    2.Este bun pentru tara un acord cu FMI – ul sau nu?

    3.Rusia ar trebui sa devina un partener strategic pentru Romania sau nu?

    4.Exista sau nu o organigrama a functilor din administratie care ar trebui respectata de orice guvern?

    Si ar mai fi multe!

    Sper ca dupa ce vor trece aburii alcoolului presedintele sa declare si ceva coerent. Pentru ca eu ma rog ca alcoolul sa fie cauza incoerentei discursului prezidential!

  30. @Garcia Muerte: daca as fi in studio, regulile CNA m-ar obliga sa te-ntreb daca ai probe privind pasiunea presedintelui pentru alcool. dar nu sunt pe sticla:)

  31. exista persoane care sustin destul de vehement ca zeus nu va mai pupa al doilea mandat. din pacate, entuziasmul lor se singe brusc atunci cand pun si eu o intrebare: cine este contracandidatul?
    in rest, toata stima si pentru crin, si pentru doctor. din pacate, s-au nascut prea devreme pentru tara asta…

  32. Subscriu. Suntin pe orice are sanse sa-l bata pe mariner. Eu am alte optiuni politice, dar in lipsa merge si domn’ doctor si domn’ profesor. Sper ca mi-e iertata exprimarea.

  33. @victor: “…l-am primit acum vreo trei ani, cand, in naivitatea mea, ii mai suspectam pe unii de caracter…”. poti fi mai explicit?

  34. da ce sa zic…am vazut ce poate sa zica Madalin Voicu(el cam tace dar si cand zice!:)))..in legatura cu viitorul presedinte va fi ori Basel ori un PSD-ist ca alti n-au sansa…Basel are cateva ture in fata celorlalti…candidati vor fi cel putin 4(patru)…multa noroc si te mai vad ne mai auzim…;)

  35. Eu sper ca noi ,poporul sa ne trezim in al 13-lea ceas si sa -l schimbam pe marinar,ca altfel ajungem la sapa de lemn.Problema e,avem candidat?

  36. As vrea sa ii spun amicului care posta opinia ca incoerenta discursului prezidential se datoreaza alcoolului ca se insala. Ca se datoreaza betiei sunt de acord. Dar e vorba de betia puterii. Mircea Badea aseara spunea referitor la declaratia presedintelui ca s-ar putea retrage de la alegeri ca e o gogorita ca toate cele declarate de “Baselu'”. As fi vrut sa ii spun lui si celor care se indoiesc de acest lucru ca se inseala. S-ar putea sa renunte la alegeri, as spune mai mult ca sigur… Numai ca nu renunta la putere. Asadar mizeza pe instaurarea unei dictaturi la care atat de mult viseaza incat nici un efort nu i se pare prea mare. Si cu mentalitatea de sluga a majoritati (va rog sa imi scuzati opinia de loc magulitoare) se poate intampla acest lucru fara prea mare efort. Noi avem si obisnuinta si exercitiul firesc al spunerii la “dictatorii luminati” dintre care cel din urma este Dl. Presedinte . Mi-e si sila sa mai ating un astfel de subiect.

  37. Silviu Brucan a spus ca sant necesari 20 ani ca sa ajungem la democratie si multi au interpretat gresit aceasta afirmatie,dar nimeni nu sa obosit sa citesca printre randuri.El a vrut sa spuna ca de fapt atunci va avea loc adevarata revolutie cand vom scapa de comunisti si vechii securisti, dar nu a putut sa o spuna direct.Iar felul cum va avea loc acest fenomen tot el o spune printre randuri.Ia mai “ascultati-l” voi inca odata.

  38. Pai si bine domnule Ciutacu, sustineti contracandidatul lui Base in cursa pentru presedintie, da’ cum ramane cu echidistanta, atunci? Iarasi va trebui sa alegem raul cel mai mic, doar pentru a gadila orgoliul unuia si altuia(si ma refer inclusiv la dumneavoastra)? M-am cam saturat de alegerea raului mai mic. Plus ca gogoritele de gen “cel mai nociv presedinte” le-am inghitit si in 2004, cand Iliescu era asijdereahulit de o parte a presei.

    Parerea mea este ca nu Basescu e nocivul suprem. Nu vad in Oprescu sau Antonescu vreun sfant si nici nu vad de ce ar fi mai buni decat Basescu. Chit ca Basescu a fost dezamagirea mea no. 1.

  39. Oprescu presedinte? Antonescu? Alte glume proaste. Sa scap de draku inteleg,dar sa dau peste tacsu’ nu vreau.
    Chiar nu se gaseste in tara asta,la 20 de ani de la imbulzeala din 1989,un candidat care sa nu fie un profitor al regimulu comunist si post comunist?
    Fara beizadele de securisti nu putem?
    Fara penibili care vorbesc mult si nu spun nimic nu se poate?
    Un om CURAT la toate capitolele,intre 40 – 45 de ani,nu gasim sa-l facem presedinte?
    Tot cu mascarici de cartier facem campanie?
    Probabil ca la toate aceste intrebari raspunsul este unul sec si amar: NU.
    Pacat.

  40. Da’ ce văzui io la Dana Grecu în Emisiune? Cumva o lacrimă fugară în ochii lu’ Hrebe sau a lu’ Cezar Preda? Jucătoru’ joacă TARE! Şi numa’ ce-i drept, le cam dă băieţilor de la coaliţie la ţurloaie… Auauauauau, ce-i doaaareeeeeeee! Cred că toate socotelile făcute la încheierea “Parteneriatului”, erau menite să aibă drept garant pe “cel bun, cel drept, cel mare, cel viteaz”, sau aşa cum îl caracteriza plină de succesuri propria-i progenitură: “cel cool”.
    Nenea prezidentu’ ne bagă-n ceaţă cu totu’, reuşind să se contrazică în două luni de mai multe ori:
    1. pesedeii erau “duşmani” că din cauză dă doctrină şi dă corupăciune
    2. vrea Constituţie nouă, că nu mai poate el ca să fie mai preşedinte dăcât este, care s-ar putea totuşi să nu mai fie…
    3. Parteneriatu’ nu-i e opozabil, da’ el l-a aprobat…
    4. Susţine creşterile salarilale dă la buget, da’ să fie îngheţate toate salariile…
    etc.
    Şi acu’ să vezi tânguieli: că văleu, sau tulai (în funcţie de regiunea istorică de unde provin), nu poa’ să se candideze Băselu’ că n-are Guvern, că numa’ peneleii e dă vină că lăsară găuri la Bujet, că presa care l-a făcut pă el cu ou şi cu oţet- pă când el săracu’ voia binele la popor, că “agenturili străine” l-au călcat în picioare dă nu-l mai putea suferi dă drept ce era…
    Aşa după cum bine scris-aţi acilea D-le Ciutacu, Băsel zice ceva rău ca apoi să poată să-l ridice alţii-n slăvi. Vă rog io, din milă cetăţenească, no faceţi bine şi spuneţi-le, să nu-l mai tot ridice atâta, că poa’ să facă hernie (chiar şi de disc- boală permisă numa’ lu’ Băsel, că-i unic), şi nu se ştie ce e prin spitalele astea!

  41. D-le Ciutacu,aţi avut “mână bună” când l-aţi susţinut pe d-lDoctor la primăria capitalei.Sper să fie tot aşa şi la toamnă,că altfel cu matrozul la cârmă ne ducem toţi pe apa sâmbetei.
    Poate pune umărul(esenţial în problemă) şi Licuriciul cel mare.
    Doamne ajută

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.