Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > E vremea politică a oamenilor mărunței

Similar Posts

83 thoughts on “E vremea politică a oamenilor mărunței

  1. Patimile lui basescu
    Nu de putine ori am fost acuzat de catre pupinbasisti ca l-as uri pe actualul presedinte al Romaniei.
    Nimic mai fals!
    Nu poti uri pe cineva pentru care nu simti nimic altceva decat sila si dispret, si nu pentru omul basescu, ca cetatean, ci pentru omul basescu ca presedinte.
    Ieri insa, dupa ce am vazut la televizor imaginile live de la summit-ul NATO, imagini in care acesta nu-si gasea pur si simplu, in toata liota de sefi de state, macar un omolog cu care eventual sa mimeze purtarea unui dialog, fiind ignorat cu desavarsire de catre toti participantii la intrunire si lasat sa-si planga singur amarul leprosului din lazaret, mai inatai m-a invadat o imensa rusine nationala, inlocuita treptat de o la fel de imensa mila crestineasca.
    Vazandu-l pe omul care in tara lui, nestingherit de nimeni, isi face toate mendrele in materie de sfidare a legilor statului de drept si conducere discretionara, putand fiind asimilat unei caricaturi abstracte (sic!) a unui dictator ratat cum, mai intai s-a gudurat, dand din coada pe langa mai marii lumii, pentru ca apoi sa sfarseasca lamentabil, ignorat si izolat precum un paria al civilizatiei europene si nu numai, am trecut brusc de la sila la mila, terminand prin a-l compatimi sincer pe acest bufon national.
    La un moment dat acest sentiment mi-a fost acutizat de o viziune in care, respectivul, nereusind sa mai castige un mandat, va ajunge sa sfarseasca la mana celor pe care timp de cinci ani de zile i-a terorizat cu prezenta si actele sale, moment in care mai mult ca sigur ca va trebui sa deconteze, pe langa marsaviile si meschinariile de care a dat dovada fata de oricine i-a stat in cale, si ilegalitatile in care s-a scufundat ca presedinte pentru a satisface pohtele de parvenire si imbogatire ale clanului cat si pe cele ale camarilei formate din slugile sale politice.
    Am inteles de ce acet om, n-ar ezita sa se auto-aresteze cat si pe membrii familiei, daca aceasta actiune i-ar asigura fara drept de apel un nou mandat prezidential.
    Omul este pur si simplu disperat de evolutia trendului electoral care, dupa ultimile dezvaluiri legate de neamul sau, cat si ca urmare a comportamentului marlanesco-mafiot al acestuia in relatia cu societatea romaneasca, este in cadere libera, tinzand catre valori negative.
    Cate reprosuri, cati scuipati, cata ocara, cate rechizitorii va incasa acest personaj, dupa ce va pica de la Putere, probabil ca nu va putea contabiliza altcineva in afara de el.
    Dar poate ca asta-i singura rasplata justa cuvenita unui om, care timp de cinci ani de zile a semanat vant, pentru ca in final sa culeaga furtuna.

  2. @Andrei

    1. off the record = something you do not want to be publicly reported, with the extended meaning that what you state should not be taken as an in-built argument of the main statement.

    But thanks for trying — next time try harder. Don’t worry, always look on the bright side of things — you’ve just learned something new. One day you could be the pacemaker — just not today.

    2. Eu nu reprezint presa, deci ai vorbit degeaba. Totusi, ca mine mai sunt si altii, care pot discerne intre presa de nimic si presa de calitate. Ca si la punctul 1, ma bucur ca ti-ai testat muschii pe subiectul acesta. Intr-o buna zi ai sa te prinzi cum functioneaza. Hopefully.

    All best.

  3. @ anca
    prima parte nu are rost sa fie comentata pentru ca este interpretabila. pana la urma cand publici un text este PUBLIC. incerca sa folosesti mai mult limba romana si mai lasa cambridge-ul in pace.
    in legatura cu a doua. daca vezi intr-o groapa de gunoi 5 lalele asta inseamna ca peisajul merita conservat ? diferenta intre presa de calitate si presa de nimic este de minim 3 oridine de marime… ceea ce o face neglijabila, din pacate. degeaba exista ciutacu & friends pentru ca in aceasta groapa de gunoi sociala nu vor face niciodata diferenta. doar vor oferi o mica si de scurta durata multumire oamenilor care vad ca exista cineva la tv care mai spune lucrurilor pe nume.

    P.S. sper sa nu se supere prea tare ciutacu pe noi

  4. Erevan News
    Agentia noastra de presa pune la dispozitia cititorilor, ultimile modificari aduse Regulilor de Protocol ale Presidentiei Romaniei. Astfel pentru a se preintampina efectul catastrofal de imagine adus presedintelui Romaniei, de modul in care a fost tratat cu posteriorul (poponetul) de ceilalti participanti, Sefi de Stat, la actualul summit NATO, regula 3 este adaugita cu regula 3.1, care stipuleaza:
    “Din acest moment, presedintele Romaniei, la orice intrunire politica majora internationala va participa, va fi insotit de d-na Elena Udrea, d-l Emil Boc si grupul Mondenii, cu care in eventuale momente penibile generate de ignorarea domniei sale de catre ceilalti participanti sa poata, fie sa poarte un dialog sau sa joace un septic, fie sa-si alunge plictisul. In vederea alungarii plictisului, optional, d-l presedinte poate fi dotat cu un Yo-Yo, sau cu un titirez”.
    A consemnat pentru dvs.
    Vartan Vosganian

  5. @Anca
    Încep prin a răspunde cerinţei tale. Nu cred că e bine să facă domnul Ciutacu un poll pentru că doamna “oarbă” din România se ocupă zilele astea fix de instigări şi de violenţă (eventual la pachet). Te asigur însă trenurile patriei încă circulă şi libertatea de circulaţie (ca şi cea de exprimare sau cea de cugetare)nu ne este îngrădită. Dacă eşti curioasă unde ne situăm intre doi papagali şi `jdămii de oameni îţi răspund cu titlul unei piese [muzicale] (nu prea bună dealtfel), şi anume: The Only Difference Between Martyrdom and Suicide Is Press Coverage.
    @johnson
    Problema este că mulţi se aşteptau de la “regele ales” la un salvator al patriei care să demaşte hoţii şi eventual să-i şi decapiteze şi aşa că au şi votat. M-aş bucura să alegă acum un preşedinte (nu are nicio legătură eventuala provenienţă nobilă). Principele mi se pare că este o astfel de persoană. În privinta “romanicului” mă pronunţ doar după ce se pronunţă şi el asupra evenimentelor într-o manieră mai pronunţată ca să zic aşa.

  6. @Andrei: usor cu impuscatul, mamicule! N-ai argumente si ai trecut la amenintari? Sau ai sa spui ca ai glumit? Sau nu ti-ai luat medicamentele? Ai norocul ca traiesti in tara lui Papura Voda, altfel pentru astfel de amenintari ti-ai lua-o scurt si fara televiziune!
    Sau poate organele abilitate se vor sesiza de la 112. Si…scripta manent !
    Periculos.
    @ Victor: asta nu -ti sugereaza sa pleci, iti spune pur si simplu ca (te-)ar impusca. Mai are nevoie doar sa-i doneze cineva un pistol.

  7. Domnu’ Ciutacu, pacat ca nu ati postat o secventa de ieri cand, intr-o pauza, sefii de stat stateau in grupuri de 3-4 si discutau, iar basescu se plimba cu mainile la spate, singur, intr-o margine. Ce sa discutecu ei? El stie doar gagici si bautura. In ce limba? Stie doar putina engleza infecta.
    Cocluzia: Long live Crin President!

  8. Domnule Ciutacu— sa lasam can-canurile , sunt vremuri nasoale !!!! IERI SI ASTAZI , PNL -UL A AVUT CEVA EVENIMENTE , LA CARE A CUVANTAT SI PRESEDINTELE [LOR] , CRIN ANTONESCU !!!!! ANTENA 3 A DAT CEVA , 10 MIN. [MAXIM] , RATALITATEA O [ZERO] , ALTE POSTURI NU EXISTA !!!!!!!! OAMENI BUNI—— VA DATZI SEAMA CA ACEST OM NU VA EXISTA , V-A VORBI SINGUR SI NU-L VA AUZI NIMENI – DACA TV. NU PREIAU CEEA CE SPUNE ??????? IN TIMP CE SI PENTRU O BASHINA A MATROZULUI , UNII AR FI IN STARE SA INTRERUPA ORICE PROGRAM PENTRU A O TRANSMITE IN-DIRECT ???????!!!! NU APARI PE STICLA, NU EXISTI !!!!!!!!!! CULMEA E CA RATALITATEA NU L-A BAGAT PE BASESCU , IN TIMP CE ANTENA 3 I-A TRANSMIS TOT DELIRUL IN DIRECT [ ADICA TOATE GUGUMANIILE DEBITATE , DUPA SINDROFIA CU NATO]???!!! MI SE PARE O SITUATZIE DEOSEBIT DE GRAVA , FAPTUL CA OPOZITZIA E CAM PE NICAIERI- IN PROPORTZIILE APARITZIILOR TV., VESTITA ,,O TREIME OPOZITZIE – DOUA PUTEREA” !!!! ASA CA , POATE VORBI CRIN ANTONESCU 10 ORE , DACA NU DA NICI O TV , NU EXISTA !!!! SI SPUNEA LUCRURI INTERESANTE CU SERVILISM , LACHEISM [ SI LICHEISM] SI PROMOVAREA TINERILOR SERVILI DE CATRE BATRANA CODOASA A POLITICII ROMANESTI !!!!!!

  9. @Andrei

    1. N-ai inteles nimic.
    2. Ce propui, o bomba biologica sau acomodarea cu gunoiul?
    Unii dintre noi nu subscriu la nici una dintre variante.

    ___________________
    @Petru

    Am inteles, tu n-ai nici o problema, esti fericit, e perfect.
    Asta ma duce cu gandul la o mana de oameni care pe vremea comunismului, desi erau cu rahatu’ pana deasupra capului, ca toata lumea, din cand incand se saltau pe varfuri (cam ca Boc, asa) si bolboroseau cu gura plina:
    “Inca nu-i rau!”
    Dar repet, e minunat daca te simti implinit.
    Si tocmai pentru ca inca mai functioneaza libertatea de exprimare, in timp ce tu te dai cu trenurile patriei invaluit in aburul extazului, noi putem, de exemplu, sa ne exprimam opinia inclusiv in grup, inclusiv in strada.

  10. Coane Victore, mare durere a politicii romanesti, ca sa ma limitez doar la spatiul nostru geopolitic, este jalnica tstatura (intelectuală!) a asa zisilor lideri. ma rfer la cei care s au autoistalat la pupitre de comanda ale societăţii, ale vietii spirituale si, deloc in ultimul rand, eale politicii. cu o spoiala de cultura, americnnizanta , imitatie jalnica a frnatuziririi de alta data, acestia au edictat “cu noi incepe România!” arma lor este pustulatul iar inamicul lor declarat : indoala carteziana si demonstratia de idei. Neoautoritarimsul asta bulevardier este de cea mai urat mirositoare sorginte dogmatica, la ei crede( ceea ce a spus Basesu ) si nu cerceta! Lipsa unei solide culturi politice la nivelul de jos de baza al natiei, si mai ales la tineret este cel mai solid postament al uor asemenea cariere zise si politice. iar populismul deşantat este baza lor (ideala!) de masa. Micide zile, marid e patimi, aceştia ne sunt liderii de mucava în rest, sa nu ne miram -la asa lideri asa performante!

  11. asta nu-i nimic, sa nu le fi ciordit sarko si ceva de prin portofele…

  12. am vazut ca se face atita caz despre vorbitul la pertu.imi fac mea culpa.va rog sa ma scuzati domnule Victor Ciutacu.poate ca a sunat a lipsa de respect.tocmai un ciuri-buri ca mine sa vorbeasca la pertu cu dumneavoastra.meritati sa fiti respectat.booon sper ca scuzele sa fie acceptate.acum ce sa zic de aceste situati…….un om inteligent ca dumneavoastra se ridica sau se coboara la nivelul oricarui om.adica mai concret poate sa vorbeasca si cu un prost ca mine si cu un inginer,profesor,doctor.cam asta s-a intimplat cu domnul Boc si Sarkozy.sa aveti o zi buna si un vinchend placut.nu mai pot cu englezizmele astea.in fine un sfirsit de saptamina placut.

  13. @Anca
    Nu-s fericit doamnă [domnişoară] şi sunt de acord cu dumneavoastră, dar insinuam doar că nu e bine din nici un punct de vedere să ne antepronunţăm şi asta nu pentru că mi-ar fi frică sau că m-aş da la o parte de la ceea ce propuneţi. Am rămas de atâtea ori cu gură cascată văzând ce se întămplă încât vreu să le facem şi noi, papagalii, nişte surprize. Nu-s atât de naiv încât să pun botu’ la ideea că dacă libertăţile nu ne sunt îngrădite acum ele nu ne vor fi îngrădite în viitor. Despre asta vorbim. M-aţi înţeles greşit.Sunt doar meschin.
    În altă ordine de idei vorbim aici de o situaţie ipotetică (preluată şi amplificată de almanahe).
    PS: BTW analizând almanahele îmi dau seama că raportul de forţe dintre grupurile din psd este justificat şi că în politică legea lui Darwin funcţionează.

  14. Sarkozy este un papagal evreu, care este maimutoiul unui grup de interes din franta, care a bagat milioane de euroi in campania lui Sarkozy care in anii 1956 a emigrat din Ungaria in Franta. Un papagal care raspunde la comenzi nu poate sa se comporte decat papagalul din Romania Emil Boc….. astai lumea in care traim, NE CONDUC PAPAGALII

  15. poi… daca si minibok ar avea macar jumate din prestanta si diplomatia lui Sarkozy… credeti ca s-ar mai uita cineva daca se ridica pe varfuri sau nu?… discutam discutii, ce naiba!!!

  16. Oameni buni aici se incearca o comparatie penibila inter cei 2 oameni.
    Poc inca nu a ajuns la notorietatea lui Sarkozy, nici nu va ajunge pt ca este un sevitor, dar Zeus l-a intrecut la capitolul “Inca una si ma duc…, la culcare… Nuti, unde dracu imi sunt pijamalele alea domnule, ce caraghios sunt…”

  17. Sarkozy este un papagal cu pretentii de lider de mare putere, ce traieste cu vesnica frustare frantuzeasca ca nu limba lor este limba internationala si nu ei au avut cel mai mare imperiu de fata Pamantului.

  18. Il copiaza pe Boc, Boc poate sa-l dea in judecata pentru drepturile de copyright, pentru ca el a fost primul.

  19. Doamne sfinte, m-am tampit, am inceput sa scriu ca Eba. Merci mult de observatie! Cred ca am nevoie de un lung concediu.

  20. Crinul are peste 1,90.in sfarsit ii vom eclipsa si noi.nic si emil naspa de voi.

  21. lol pe Sarkozy il inteleg intr-un fel. :)) cand nevasta-ta e fost topmodel la el o fi vorba de un complex de inferioritate oarecum primitiv: masculul trebuie sa fie mai mare decat femela. Dupa cum reiese din poza, Carla Bruni s-a prezentat in pantofi fara toc, probabil tocmai pentru a nu-l emascula pe Sarko in fata atator sefi de state. :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.