Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Dumnezeu n-are apel în aşteptare

Dumnezeu n-are apel în aşteptare

Înregistrarea emisiunii

UPDATE: Am căznit, cu patimă, şi un text despre Emil Hossu. Văd că face furori pe facebook. Habar n-am de ce. Probabil fiindcă emoţia şi tragedia vând.

http://www.youtube.com/watch?v=7KXJIcSw91Y&feature=player_embedded

Există zile în care cea mai înţeleaptă decizie mi se pare să mă las dracului de meseria asta nenorocită. Azi a fost una dintre ele. E prea mult, mult prea mult. Odihneşte-te-n pace şi-n cer, Milule, că Dumnezeu e mult prea ocupat să ţină toate leprele pe pământ.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

87 thoughts on “Dumnezeu n-are apel în aşteptare

  1. Victore!
    Dumnezeu sa-l Odihneasca ! Pana si in moarte i-a luat caimacul lui Basescu!

    Toata lumea era inversunata sa comenteze discursul lui Base, dar prin vestea mortii Dl-ui Hossu, liniste si numai vorbe de lauda pt Personalitatea lui Hossu.

    Exact ceea ce-l irita pe un autoritarian, sa fie trecut pe plan secund, ‘i-a furat lumina’ (in sensul scenei in care lumina de pe scena a trecut brusc pe personajul principal) ‘la lasat ca magarul in ceata’ pe base. Exact cum trebuia facut de extrem de mult timp.

    Asa ca vasta majoritate a comentatorilor, au renuntat la analiza nuantelor, stilisticii, tonalitatilor etc care l-ar fi ‘victimizat pe basescu’ facandu-i jocul preferat. S-au rezumat la analize simple si condensate care traduse ar suna de genul
    ‘ Un conducator paranoic avind cultul personalitatii si rupt complet de realitate’

  2. cred intr-un echilibru, poate uneori dificil de observat sau de acceptat, intre bine si rau. un astfel de rau trebuie ca va fi urmat de un mare bine. o astfel de mare nedreptate trebuie ca va fi urmata de macar putina dreptate. nu vreau sa fiu penibila, doar sper…
    odihneasca-se in pace

  3. Odihna vesnica,Emil Hossu !
    Acum 7 ore respira,acum 16 ore visa vise de somn linistit,acum 1,2,3…1000 de zile iubea,acum de-o viata actorea…
    Vad din imaginea postata ca acum 7 zile mitingea la Arcul de Triumf,stim noi pentru cine…
    Cam asta cred unii ca trebuie retinut din ultimile zile de viata unui mare artist…

  4. Scrisei si in postul anterior.
    Ce-mi vine in minte e bucata din “Secretul lui Bachus”
    cu nea Bachus si Victor Mirea zis si “Balaurul”;
    Nea Bachus (Stefan Mihailescu-Braila):
    “- Victore, Victore… doamne sa am eu asa noroc sa
    te cunosc pe tine ! Fara poezie viata ‘e’ pustiu…”,
    iar de la mitingul de acum o saptamina, o parte a
    speech-ului sau:
    “…’indiferenta este esenta lipsei de umanitate’…
    vreau sa spun, in acelasi timp, ca ‘nu poate fi
    iubit cineva care nu iubeste pe nimeni’…
    va multumesc, victorie.”

  5. Celebru pentru rolul din ,,Secretul lui Bachus”,ultima cruciada a fost tot impotriva unui ,,Bachus”,doar ca mai bine plasat si cu lada ceva mai mare…mult mai mare…
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe marele nostru actor!
    ..Acum mai ramanem noi sa-i luam lada inapoi lui …Bachus,ca fata nu ne trebuie la nici unul!

  6. Trebuie sa marturisesc sincer ca nu l-am cunoscut pe dl. Emil Hossu, nici in viata reala si nici ca si actor, doar din vagile amintiri ale copilariei.
    Un singur lucru doresc sa spun. Dintre toti cei care s-au perindat prin lumina reflectorului in Piata Universitatii, el mi s-a parut de departe cel mai decent, distins, (aproape sfios) si sincer.
    Dumnezeu sa aiba grija de el.

  7. Primul pas pentru a fi ascultat de un numar mare de oameni este vizibilitatea vorbitorului. Apoi vine evaluarea credibilitatii si ulterior, necesitatea de a proba cele afirmate.
    A vorbit si Dl. Hossu, Dumnezeu sa-l odihneasca, au vorbit si aceia pe care el ii critica in urma cu doar cateva zile la Arcul de Triumf.

    De ani de zile, Romania “spectatoare” mi se pare impotmolita la stadiul intai. Ii identifica pe cei care “ies din tipare” dar remarcarea “pe stil romanesc” nu are greutate calitativa.

    Chiar daca depaseseti granita in directia penibilului, a nesimtirii, a prostiei si a rautatii, se numeste ca esti special si pe cale de consecinta de remarcat. Axa numerelor la romani pare sa fie vaduvita de plus si minus si orice se departeaza de centru este valoare in modul.

    Si totusi, vulgaritatea nu merita aceeasi atentie ca decenta! Greselile gramaticale nu merita aceeasi atentie ca eruditia si efortul depusa in a-ti invata propria limba!

    Ultimele zile par sa indice maturizarea si trecerea in stadiul al doilea- analizarea credibilitatii. Este un semn de normalitate ca discursul lui Basescu a fost trecut pe plan secund si ca Domul Hossu “i-a furat lumina”!

  8. Sunt oameni care inseamna mai mult decat orice se scrie despre ei, oameni pentru care nu e nevoie de “nici o prezentare” e deajuns doar sa li se spuna numele si atat.
    Emil Hossu este unul dinte ei.

  9. Domnule Ciutacu, v-as ruga sa fiti mai atent cum va raportati la Dumnezeu. Cel putin asa cred eu ca se cuvine: iti place/nu-ti place – Dumnezeu trebuie respectat.

    Pe de alta parte, desi noua ni se pare unfair faptul ca dl. Hossu a murit, parerea mea e ca-i mai bine asa: a plecat intr-un loc mai bun! (vezi filmul “The Green Mile”).

    Partea proasta pentru noi e ca am pierdut o valoare. Ce mai putem face acum, si ce cred ca ar vrea el sa facem? Sa-i urmam exemplul in ceea ce tine de caracter, de actiuni, dedicare…

  10. Ai mare, mare dreptate. Saracul Emil Hossu a avut decenta sa ne scape de a mai discuta despre ce ragaie un dement paranoic.
    “Odihneşte-te-n pace şi-n cer, Milule, că Dumnezeu e mult prea ocupat să ţină toate leprele pe pământ.”
    AMIN.

  11. DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA !!!

    DOAMNE, CATA TREABA SA FI AVUT CU EL ACOLO SUS, DE L-AI LUAT ACUM CAND RESPIRA IN PRIMUL RAND PENTRU NATIA ROMANA SI APOI PT. EL… JUCAND !!!

  12. Il vedeam aproape zilnic iesind la plimbare prin parcul Kiseleff,alaturi de cainele sau.O sa-mi lipseasca !
    Dumnezeu sa-l odihneasca !

  13. @Cezar: nu-s in cea mai adecvata forma pentru o dezbatere religioasa. si as prefera sa nici nu fiu stimulat s-o fac

  14. DUMNEZEU SA IL IERTE , pe dna Catrinel sa o intareasca cel de sus pentru pierderea suferita si sa poata merge mai departe fara partenerul ei de o viata, imi pare rau pentru dvs stiu ca erati prieteni si il apreciati mai mult decat noi, si pentru dansul am puterea sa strig mai departe LIBERTATE si DEMNITATE si sa port in continuare banderola alba pe palton pe care scrie JOS BASESCU, am stat la voi sa vad asa zisul discurs sau interventie cu populatia un penibil, dar noi aici ne-am strans pt dl.Milu asa cum ii spuneati dvs.RESPECT

  15. Mai CEZARE mare-i gradina lu al de sus si multi ii sar gardul.Tu esti unul din aia ! Cum poti sa spui ca-i mai bine ca a murit ? Ce suferea de vre-o boala incurabila ? Mai avea sa ne dea mult domnul Hosu,ca om si actor, dar nu poti cere nimanui ce nu are.
    Condoleante familiei unui actor deosebit !

  16. In adolescenta mea ii ascultam lipita de radio piesele radiofonice. Astazi vreau sa cred ca acest OM s-a dus undeva sa ceara indurare pentru poporul asta inghetat in strada cu strigatele de indignare in piepturi. Coincidenta momentului este prea mare. Odihneasca-se in pace!

  17. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE PE ACEST MARE MAESTRU AL SCENEI ROMANESTI!
    USOR, USOR, NE MOR TOATE VALORILE!
    Uneori ma gandesc, cu ce fel de masura cantareste si judeca DUMNEZEU?!

  18. Condoleante familiei! Dumnezeu sa il odihneasca!
    Este prima oara cand regret ca nu ai emisiune inregistrata. Am fi avut sansa sa il mai auzim si sa ne umple sufletul de frumos, ideal si ratiune! Pacat…

  19. Aseara priveam analiza discursului presedintelui Romaniei cand cei de la Antena au anuntat trista veste.
    In acel moment mi s-a confirmat faptul ca asa cum nimic pe lumea asta nu este mai important decat sanatatea si viata, tot asa Romania nu inseamna politicieni nevertebrati, ci Oamenii care si-au lasat sufletul in fata noastra.
    Adevarata Romanie a fost aseara Emil Hossu. Un om cu suflet frumos, un actor talentat, carismatic si dedicat meseriei sale.
    Odihneste-te in pace!

  20. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Iar familiei sa dea mangaiere si sprijin, stiu cata nevoie au. Pana la urma conteaza cum ai fost ca om si ce spun despre tine cei ce te-au cunoscut. Oamenii frumosi nu dispar niciodata, raman in inimile noastre si ne inspira sa fim mai buni, sa fim altfel decat inainte, pentru ei si pentru sufletele lor, ca in fata unor icoane de mare pret. Mare pierdere pentru toti. Inca o data condoleante familiei si prietenilor apropiati.

  21. Condoleante familiei
    Maestre….ai fost si o sa ramai pentru mine un exemplu pentru ce inseamna “om”.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-l aseze unde dreptii se odihnesc.
    P.S Mahnirea mea cea mai mare este aceea ca se duc valoriile si raman ceilalti.
    Cumplit

  22. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Va inteleg foarte mult.Aveti grija de Dvs.,pentru ca noi avem nevoie de oameni ca Dvs….

    Exact acum trei ani(pe 29 ianuarie)am trait o tragedie,care nu se sfarseste niciodata:fratele meu,care nu avea 54 de ani impliniti, a murit exact ca dl Emil Hossu,secerat dintr-o data…

    Cu sufletul foarte trist exprim condoleante pentru d-na Catrinel,pentru familia lui.Sa-i ajute Dumnezeu sa treaca peste acest moment tragic,sa aiba mangaiere si sprijin,ca fericire nu vor mai avea decat atunci cand se vor reintalni in imparatia Domnului.

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si liniste!

    Cu mult respect pentru Dvs.si dorinta de mai bine,
    Ioanap

  23. Dumnezeu sa-l odihneasca! astazi voi merge in Piata Universitatii din respect si in memoria maestrului si romanului adevarat, Emil Hossu. Restul e tacere si durere, ca cei mai buni dintre noi se duc unul cate unul.

  24. Stii, mama mereu zice:”pai normal ca Dumnezeu ii ia tot pe aia buni,ca de lepadaturi ii satul si El!”Dumnezeu sa-l odihneasca!

  25. Am mai pierdut cu totii o valoare.Un zimbet mai putin, doi ochi blanzi in minus si amintirea unui suflet care a avut atat de mult de daruit.Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace!

  26. Domnule Ciutacu,numai vorbe grele pot sa rostesc in aceste clipe.
    Din Maramures,transmit familiei condoleante,iar pe maestru Dumnezeu sa-l odihneasca.
    Pentru tine Victore,tot binele din lume

  27. din ce in ce mai multi oameni de valoare trec in alta dimensiune, spre stele. Dumnezeu este gelos pe noi, si vrea sa aiba in cer spectacole magistrale cu oameni deosebiti. noua nu ne ramane decat sa-i plangem… sunt trist si nu pot spune decat: Maestre sa-ti fie zborul lin si ingerii aproape, sincere condoleante familiei si prietenilor nemangaiati.

  28. Cat de rau imi pare! Ce mare pacat! Dumenzeu sa-l odihneasca!
    “Există zile în care cea mai înţeleaptă decizie mi se pare să mă las dracului de meseria asta nenorocită.” – nu cred ca domnul Emil Hossu si-ar fi dorit acest lucru! Isi dorea altceva cu siguranta: Libertate! Libertate! Continuati sa luptati pentru un vis dorit nu doar de dumnealui, ci si de multi dintre noi!- Libertate! Libertate!

  29. Dumnezeu sa-l odihneasca Fie ca vorbele lui ’indiferenta este esenta lipsei de umanitate’ sa trezeasca in fiecare dintra noi adevarata demnitate a rasei umane. Libertate de acum in veacul vecilor!

  30. Am Mai spus si vreau sa ma repet e cazul ca Dumnezeu sa isi termine concediul si sa inceapa sa imparta dreptatea in Rominia.
    Dunezeu ii ia le el doar pe cei buni dar dracu ce face de nu si ia pe ai lui, sau are prea multi si nu mai face fata.
    DUMNEZEU SA II ODIHNEASCA PE EMIL HOSU . Asa sa mai stins unu mare ,mare actor al Romaniei

  31. Omule Ciutacu…te iubesc! Stii ce-i asta in cea mai simpla si curata forma???!! Un soi de “asa simt si eu” si nu pricep de ce nu’s unica intr-o lume mizerabila! Multumescu-ti Doamne ca esti! Si nici n-am icoane cu tine-n casa…da-mi pictez ca, printre altele, am si oareshce talent in sensul asta!

  32. Dumnezeu sa-l aiba in grija lui si de acolo de sus sa ne calauzeasca pasii spre LIBERTATE.
    Ii datoram atat de mult pentru tot ceea ce ne-a daruit cat timp a fost printre noi. Fie ca mesajul lui , ’indiferenta este esenta lipsei de umanitate’…sa trezeasca in noi adevarata demnitate a rasei umane.

  33. Asta mi-a venit si mie ieri in minte … multi care nu se cuvenea sa moara sunt morti si multi care se cuvenea sa fie morti inca haladuiesc pe aceasta lume. Cat despre Dumnezeul unora si al altora, ma intreb, daca intr-adevar nu este o inchipuire desarta a oamenilor, oare ce imbold ii mai trebuie ca sa se trezeasca …
    Drum bun, Emil Hossu, pe drumul fara intoarcere …

  34. Poezia unui Intelectual:
    Anatemizand natura, seara ni se umple gura, mergem la universitate, spunem nu stilului spate.
    Si catelele-n calduri inca se mai f.t in c.r, frigul iti intra in oase, dar basescu-i mare-n boase,
    Asta fiindca-i la caldura, caci la frig si-o ia in gura.

  35. Dumnezeu, don ciutacu, ia la el pe cei buni ca sa-si bucure zlele, si lasa pe pamant, netrebnicii, pe de-o parte ca sa ne invatam minte ,pe da alta ca sa nu ne incerce! Zimbetul fermecator, vocea calda si privirea cinstita, asta a daruit emil hossu, si un model de echilibru, decenta, modestie si talent actoricesc! Sa-i daruiasca Domnul lumina. asa cum el, hossu, ne-a daruit noua din lumina sufletului lui cald! Si putere sotiei.

  36. Nu avem dreptul in momentele astea sa fim excesivi.Caci al de boceste mai mult e dator sa arate cum a iubit mai mult.Or, valorile ( adica oamenii ) se respecta doar si prin simplul fapt ca se recunosc.Post mortem atitudinea valoreaza in masura in care este insotita de valoare si probitate.Daca as jeli vreun manelist risc sa fiu luat pe sus…Ironia e, ca invers astia pot mima piosenia…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.