Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Dulce ca mierea-i gustul revanşei…

Dulce ca mierea-i gustul revanşei…

Nu-i nici un secret în mica şi meschina noastră lume că, la evenimentele importante, Realitatea TV se mişcă mai bine decât Antena 3. Trebuie să fii orb să nu reuşeşti să vezi asta. Regula a fost respectată şi la alegerile europarlamentare, zi în care, absolut pe merit, televiziunea trustului eolian şi-a dominat copios concurenţa la audienţe. Şi la calitatea programelor, dacă stă să mă întrebe cineva pe mine, privitorul. Fiindcă, pe lângă cheltuieli, Realitatea TV are viziune, coordonare, viteză de reacţie şi dorinţa de a ieşi din banal. Stare de fapt pentru care merită felicitări.

Show-ul nostru de seară a fost singurul care, după o zi umilitoare, a mai spălat ruşinea postului. Dar, asta-i viaţa, ne bazăm (sau ar trebui s-o facem) pe echipa de la ştiri, recent premiată de breaslă pentru înaltul profesionalism. Iar premianţii au ratat cu graţie şi fără apăsări profesionale cel puţin trei momente importante de live: sosirea şi declaraţiile lui Traian Băsescu la sediul de campaniei al fiicei sale, revenirea în partid a Elenei Băsescu, reacţia lui Gigi Becali după confirmarea alegerii sale ca europarlamentar. Dincolo de impotenţă, prestaţia publică a televiziunii e minată (şi) de orgolii prosteşti. Care te fac pe tine, televiziune de ştiri, spre exemplu, să ignori informaţia că EBA se pronunţă, în plină campanie electorală pentru legalizarea drogurilor uşoare sau, mai nou, ştirea că premierul jigneşte, cu instrumentele tale sub nas, un jurnalist (absolut întâmplător, de la tine din trust).

Aseară, din fericire, n-a fost nevoie decât să ne bazăm pe noi. Şi pe cuvânt că ne merge al dracului de bine pe cont propriu. Cifrele pe care le-am postat spun multe…

P.S. Pentru rigoare, Antena 1 a dat ştirea şi chiar cu aplicaţie şi profesionalism.

UPDATE: În noianul de flegme, această reacţie mă întăreşte; pentru că-i sinceră. Şi mă surprinde plăcut că s-a mişcat CRP. Cu judecata mă mai gândesc

PRECIZARE DE FINAL: Nu plec la Realitatea, fals îngrijoraţii de viitorul meu pot dormi liniştiţi. Sau, ca să fiu (conform obişnuinţei) extrem de riguros, pur şi simplu, nu intenţionez s-o fac. Sigur, unii pot încerca să mă împingă din spate, dar mă pun cu mâinile-n tocul uşii şi mă ţin băţos pe contract. Pentru că mie, ştiu că deranjează asta în stratosferă, chiar îmi pasă de trustul ăsta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

103 thoughts on “Dulce ca mierea-i gustul revanşei…

  1. Bravo, intr-adevar sunteti foarte buni ! toti ! este o mare placere si pe deasupra vital, sa va urmarim !

  2. Stii cine e sef pe stiri la Antena3 ..pila lui Marius Tuca ..”vizionara” Aura Titiriga aceasta mare sefa in viata..ca eu de as fi Sorin Oancea de mult o zburam afara !!..dar se pare ca nici el nu prea are putere cu toate ca are actiuni la Antena , de vreme ce duduia e inca acolo !!
    Asa ca atunci cand mai ai suparari pe colegi ..sa ai de fapt pe aceasta doamna !!!
    Sper ca nu e la fel de “vizionar” domnul Marius Tuca atunci cand vine vorba de Jurnalul National ..
    O zi buna

  3. Te-am asteptat aseara sa vii cu replica, era si normal sa iasa audienta asa. Si cand ne asteptam sa-i bati obrazul, in mod deontologic, zbang, ai declarat razboi. Si mai tare audienta. Acum trebuie sa aflam: te-a sunat Boc? Ti-a transmis ceva… un buchet de floricele printr-un SPP-ist? Nimic? Accepta razboiul?

  4. Mie imi place mai mult A3. Si consider ca e sunt mai buni cei de acolo. Daca nu ar fi fost asa nu ar fi existat acel mail intern de la Realitatea in care se dadeau ordine clare de a nu lua bataie prea tare de la A3.

  5. Şi PROTV-ul pe evenimentele importante ia bătaie.

    @Moscalifar. Serios? La orice oră? E nici chiar aşa 🙂

  6. Ca care e problema mosu,nu poate si baetii sa faca o duda ca sari tu la gatul elicei eoliene:-))

  7. @Mos Califar
    Da,da de unde sti matale ce fac pe online,RTV nu sunt pe Trafic Ranking,eu unul nu-mi dau seama.

  8. “Acasa ” demonstreaza fara echivoc natura si preocuparile reale ale poporului roman iubitor de telenovele.Ne meritam presedindele pe care il avem care nu rateaza sa ne arate in orice ocazie cit de bine performeaza la capitolul asta.Sa vedeti ce frumos o sa fie in urmatorii 5 ani cu Base la timona.Apropo, Boc esti o femeie lasa prietene.Victore, arde-l tata.

  9. Scuzati-mi interventia off topic, dar imi statea pe limba, ca sa zic asa…

    E ok sa iei primul loc intr-o tara Elodizata, mai putin ok e sa te si lauzi cu asta…

    Merg cu trenul dintr-o tara (vest europeana) spre o alta tara (tot vest europeana)… Pe langa stropul de normalitate din serviciile oferite, am posibilitatea (on line si free ca aerul respirat) sa scriu acest post…

    Din cauza unor defectiuni tehnice (si TGV-ul are asa ceva) am intarziat (pana acum, fara sa ajung inca la destinatie) aproximativ 120 min…

    Ca urmare a timpului suplimentar am citit atat presa “locala” cat si presa romaneasca… Analizele “reci” si pragmatice au fost puse in balanta “ïsteriilor” nationale. Ce daca a ajuns Gigi Becali in Parlamentul European? Ce daca a ajuns EBA sa ne reprezinte? Ce daca un jurnalist a ajuns sa fie injurat oarecum pe la spate?

    Problema noastra e ca am uitat normalul…

    Si aici pe unde sunt doar temporar exista “neandertalieni” sau mimoze sau neamuri proaste. Si aici acced la putere… Si in lumea asta exista “pitici atomici”, dar aici exista si normalul…

    Aici daca trenul intarzie, primesti din partea sefului de tren un pliant prin care esti invatat cum sa-ti recuperezi banii. In cazul meu toti banii.

    Si aici esti platitor de taxe, dar neandertalienii, chiar daca sunt miliardari si patroni de echipa campioana (a se vedea OM) fac puscarie, daca esti vinovat…

    La noi in tara scandalul e pe primul loc, aseara pe marea majoritate a canalelor de stiri am vayut comentarii asupra accidentului aviatic, dar cu experti care stiau ce sa vorbeasca, sau, culmea, analiya partidei de fotbal Lituania – Romania. Si acolo erau comentarii tehnice, argumentate…

    Alegeri europarlamentare? Si alea, dar explicate ce efecte sunt la nivel comunitar, apoi la nivel national…

    …Dar aici au vreme sa fie normali…

  10. Partea cea mai nasoala ii ca pe intervalul 21:15 22:30 cam toate televiziunile o iau in freza de la Acasa TV.
    Statisticile astea cu ratingurile sunt prezentate undeva pe net sau ajung numai la televiziuni?

  11. Victor, am o mare rugaminte la tine.
    Uita-te la inregistrarea voastra cu momentul votarii presedintelui si a familiei sale.
    Uita-te la fundal, la reactia ficei lu’ tata vis-a-vis de mama sa.Ea incearca sa pozeze in protectoare si o ia dupa umeri iar DOAMNA BASESCU (intentionat cu litere mari) se retrage.
    Ai sa vezi aceeasi parsivitate la eba ca si la tac-su’

  12. Eu aş fi făcut ştire din opţiunea iniţială a infantei pentru votul obligatoriu… Dar seara la Emiluc s-au executat, orişicât, “măi omule”!

  13. A te lauda asa cum o face irealitatea ca a facut rating de alegeri cu Jiji Becali..asta da televiziune de stiri ..vai de capul lor !!
    Ca asa si tiganii si manelistii fac rating !!

  14. Oamenii au dreptate. Cand e vorba de live, Antena 3 cam da cu dintii-n trotuar – eu nu sunt iubitor de stiri (fiindca vestile primite sunt intotdeauna proaste), dar putinele jurnale pe care le-am prins m-au facut sa ma intreb despre cine face angajarile de personal si dupa ce standarde… Reporterii A3 de live parca sunt toti jurnalisti de anul I.

  15. Chiar m-am mirat când am văzul lipsa de interes a celor din A3 cu privire la subiectele menţionate de tine…probabil postul cu pricina pune pe întâiul plan repugnanţa, în defavoarea profesionalismului!

  16. Ciutacule,

    Ce-ti mai trebuie sa faci media ? Nu zic sa te faci un TRU, dar sa iei injuraturi gratuite de la IPv6 modrogan:lasi:incompetenti:etc -> se merita ? Te-ai gandit vreodata sa te dai dupa cires si sa te retragi in berou si sa te gandesti la pensie ? Eu unul n-am copii, dar nu mi-ar placea sa afle mereu de pe la colegii de scoala ca tata e derbedeu sau ce mai zic aia de la CDep.

    Fortza Autobuzul !

    Fiara.

  17. Intradevar emisiunile de la antena3(sinteza zile si in gura presei) sunt clar mai bune ca orice de la realitatea, dar eu consider ca stirile lor sunt mai bune ca cele de la antena3, au si stiri locale,de cele mai multe ori ei ajung primi la fata locului , site-ul lor este iara peste al vostru, ei chiar fac emisiuni speciale pt site, pe site-ul lor apar cam de doua ori mai multe stiri(se poate observa daca va abonati prin rss).

    @mery atat realitatea.net cat si antena3.ro sunt in clasamentul sati :

  18. Stirile de la A3 sunt mult mai bune, cred ca dl Ciutacu vrea tabloidizarea lor.

  19. Scuza-ma dar aseara Realitatea cand l-a avut invitat pe Ciorbea a batut tot. Nu au iertat nimic si cine nu a fost pe Realitatea are ce regreta. Mitzi-Pitzi de la PDL era sa faca atac de cord la cum au prezentat-o aia pe EBA. Mitrea era in forma. PNL iar s-a facut de ras.
    Circul a fost la ei de data asta asa ca v-au facut. 😛

  20. Da, dar Realitatea merge pe pierderi, pe cand A3 face profit urias. Probabil ca al vostru mogul n-a trecut de etapa capitalismului salbatic, fiind interesat exclusiv de profit. Nu stiu in ce etapa se afla celalalt mogul. Poate imi zici tu.

    La Realitatea exista intr-adevar un soi de fervoare gazetareasca. Doar ca aceasta dorinta de a iesi din banal ii cufunda in ridicol de suficient de multe ori.

  21. In general audientele le fac persoanele din platou d.p.m.d.v. Normal ca Gadea, Ciutacu, Stan, Badea, R.Tudor etc o sa faca audienta chiar daca ar fi la B1TV sau TVRM :)dar emisiunea “La ordinea zilei” este greu de urmarit cand d-na Dana este suparata tot timpul si foloseste un tot ridicat indiferent daca e vorba de o problema majora sau un banal accident de circulatie. Vis-a-vis de stiri parerea mea ca sunt prea multe din ora in ora, nu isi au rostul la 2 se repeta stirile de la 1 care repeta ce s-a zis la 12 s.a.m.d., totul intr-un mic colaj de 10-15 min timp in care lumea care ar urmareste postul schimba canalul in genere pe Realitatea si poate ca vede ceva interesant acolo astfel incat raman pe postul Realitatea.

  22. nu înseamnă că dacă ajung primii la faţa locului sunt şi cei mai buni. La Realitatea TV la o ştire de 3 minute nu afli nimic, la Antena 3 se dă ştirea brută, fără dramatisme sau comentarii inutile, fără complicaţii emoţionale.

  23. Buna amiaza la “The Evil Derbedeu”( varianta clujeana pentru lb.engleza a derbedeul drakului)
    Concurenta-i mama intelepciunii.

  24. Financiar vorbind care post iese mai bine? Tinand cont de suprematia Realitatii pe 21 de ore din 24, dar si de banii mult mai multi investiti de cei de acolo. Intrebare serioasa, astept raspuns :))

    Iar Antena3 in online se face de rusine.

  25. Draga Victor C, eu am o sentinta definitiva si irevocabila pe care o institutie a statului refuza sa o execute , si ptr ca sunt insistent mi au spus DA L DRACULUI.Cu stima.

  26. Sunteti mult mai buni ca cei de Realitatea si o stie si Vantu!
    Problema este cu adevarat, cred eu, cine va fi viitorul presedintele al Romaniei.
    Inca 5 ani de guvernare portocalie va arunca tara in haos si dictatura.
    Eu nu mai inteleg nimic! Juri ca e blat! Crin Antonescu si Mircea Geoana merg din greseala in greseala!

  27. @das ferkel: Antena 3 e pe plus, iar Realitatea pe pierderi; chestie de cheltuieli

  28. nu vad rostul contrarierii diferitelor posturi, atata timp cat alegerile au loc la o perioada considerabila de timp, cei de la realitatea nu se pot baza pe acestea. le urez bafta si vacanta placuta pana in toamna 🙂 antena 3 straluceste prin badea, gadea si ciutacu. cat timp vor trai cei mentionati, antena 3 poate fi considerata etalon pentru realitatea

  29. Da’ ce bagă ăia de la Acasă Tv la ora 10 de’s aşa de urmăriţi?
    La ce lăbăreală inutilă e prin buletinele de ştiri si talk show-uri nici nu mă miră că românu’ beleşte ochii la telenovele.

  30. Eu cred ca ar trebui dat mai mult dinamism stirilor de la Antena 3 .

    Daca nu ar fi Bizbazar , Sinteza zilei si In gura presei , eu nu m-as uita decat din intamplare pe Antena 3 .

    De fiecare data cand vreau sa vad ce se mai intampla in tara si in lume , dau pe Realitatea , dar schimb repede cand vad ca incep sa deraieze si sa pupincureasca din greu la pdl si traian basescu .

  31. Vede si Boc ratingurile astea, de aia i se rupe. Romanii sunt telnovelisti si manelisti. Bine ca nu se vad si ratingurile de la OTV, ca ne ingrozeam.

    S-a prins si “marele impiedicat” ca aia care se uita la Antena 3 oricum nu voteaza, de aia se si bucura de prezenta redusa la vot. Cu cat voteaza mai putini, cu atat i se pare ca e mai inalt in oglinda cand se urca pe scaunel dimineata sa se rada.

    Cred ca de la ratingurile astea s-a lasat Cristoiu de Sinteza zilei.

    Daca TB i-ar da ordin lui Umil Boc sa nu-i mai creasca barba, oare i-ar mai creste?

  32. Imi place sa vad ca mai exista ceva onoare si-n meseria asta. Fie ea simulata sau nu. La fel si la Boc, macar a avut buna crestere s-o faca off air… Cu ghilimelele de rigoare.

  33. @Victor Ciutacu

    Atunci problema e rezolvata :)). Multumesc de raspuns.

    Noroc si sanatate.

  34. Degeaba si REALITATEATV si ANTENA3 si toate talkshowrile si para talkshowrile si “in gura presei” si “mondenii” si “carcotasii” … DEGEABA!!!! Roamanii au votata tot manelismul, analfabetismul, tigania, prstul gust, parvenitismul si-or sa voteze asta in continuare indiferent de cate zeci de mii de comentarii si dezbateri veti avea voi! Asta-i cea mai trista concluzie: DEGEABA!!!!

  35. Domnule Ciutacu, aveţi o soţie inteligentă! Ceea ce spune multe şi despre dv.: puţini bărbaţi suportă inteligenţa feminină!
    Şi nu numai inteligentă, şi integră, cu coloană vertebrală; aşa va fi şi fiul dv. şi chiar aveţi motive să fiţi mândru!
    Eu speram că vă referiţi la o eventuală revanşă faţă de nenea Boc!

  36. Bună ziua la Tonomat! Uhhh… Am deschis cu sufletul la gură blogul, pentru că citisem titlul şi am crezut că i-ai pus-o deja piticului de grădină!

  37. “If you want to grow the size of your customer base, you need to confront the buffet dilemma.” zice Seth Godin. Deeper or wider? Adica fac un produs de nisa remarcabil sau ii adaug alte cateva, nu neaparat de top, dar imi largesc audienta cu niste procente bune. Eu, ca si privitor, inclin sa cred ca televiziunile de la noi se vor sparge, mai devreme sau mai tarziu, in nise – migrand masiv in online, cum deja se intampla de ani buni pe afara. E drept, Realitatea, Antena 3, sunt deja construite asa. Dar as merge si mai departe. Eu, personal, as prefera un post de televiziune care sa livreze produse unice, atent targetate, si pe care sa le pot viziona online, unde sa pot posta cu usurinta intrebari si sa mi se raspunda in timp real, sa fac parte, ca membru inregistrat, dintr-o comunitate care sa aiba aceleasi afinitati cu mine si sa putem schimba pareri si opinii in mod civilizat, etc.

  38. Domnule Ciutacu, Bok poate fi lovit cel mai usor facind haz de inaltimea lui sub umana si sapind prin tineretea sa de limbist uascrist si cadet la trupele de Securitate, exista chiar poze cu el in uniforma mindra de tinar vlastar de Secu. Si mai apoi faceti sapaturi cu afacerile lui oneroase care sunt trecute pe numele fratelui sau, o pensiune si ceva terenuri prin zona Clujului. Un frate nu prea intelignet, ca si el de altfel, care a fost simlu gospodar in sat. Asa ca, succese depline in discreditatrea limbricului vorbitor Bokuta, rahat in limba turca, dresat de Traian si folosit pe post de prim-ministru. Cu stima, gelu.

  39. Totusi, despre audientele facute de emisiunea ta in comparatie cu alte posturi nu prea vorbesti niciodata, oare de ce?:>

  40. @Nu.sNormala: pentru ca postul ala de super-nisa nu se concureaza cu nici unul si fiindca e un pariu asumat de ambele parti. aseara, daca vrei neaparat sa stii, am facut 0,9. asta inseamna cam 120.000 de telespectatori. in esenta, sunt cel mai profitabil produs al unui post tv aflat pe plus.

  41. “Emil Boc se trage dintr-o localitate, Rachitele, unde 80% dintre locuitori sunt penticostali, iar parintii, sotia si copiii sai sunt protestanti. Pe mine m-a deranjat, insa, ca el a refuzat in ultimii ani sa acorde terenuri pentru construirea vreunei biserici ortodoxe sau catolice, desi au existat numeroase solicitari. In plus, a refuzat sistematic sa participe la manifestari ale Bisericii Ortodoxe ori sa primeasca in audienta inaltele fete bisericesti ortodoxe – cel putin episcopul de Cluj, Vasile Somesanul, a facut, odata, vreo doua ore anticamera la el, dupa care domnul primar a iesit pe alta usa, fara sa il primeasca-, lucru care a cam deranjat inaltii ierarhi. La fel cum a refuzat intotdeauna sa primeasca la primarie, de sarbatori, colindatorii veniti cu Steaua ori cu alte obiceiuri.” Iar acel frate detine, un bar, o brutarie si o pensiune construita din fondurile europene, se pare ca, unul din nepotii lui Bok fiind chiar cel care raspunde de aceste fonduri in regiunea Clujului. Asa ca, cu discretie si bunavointa aveti destule pietre de moara pe care sa i le legati de gitul piticaniei oligofrene ce joaca ca, prim ministru tinindu-se de dirlogii lui Basescu.

  42. N-am urmarit niciodata cu ochi de critic tv vreun post, cu atat mai putin realitatea, care-mi displace profund si la care nu ma pot uita decat fugitiv, intre doua reclamN-am urmarit niciodata cu ochi de critic tv vreun post, cu atat mai putin realitatea, care-mi displace profund si la care nu ma pot uita decat fugitiv, intre doua reclame! La antene recunosc ca ma uit cu placere, fiecare moderator, realizator sau redactor fiindu-mi placut, mai mult sau mai putin. Sigur ca observ gafele si lipsa de reactie, cand e cazul, ca si unele reactii hilare ori relatari inutil prelungite, ca-n seara cu cutremurul sau la invadarea proprietatii lui becali de catre trupele speciale. Sunt subiectiv, stiu, e! La antene recunosc ca ma uit cu placere, fiecare moderator, realizator sau redactor fiindu-mi placut, mai mult sau mai putin. Sigur ca observ gafele si lipsa de reactie, cand e cazul, ca si unele reactii hilare ori relatari inutil prelungite, ca-n seara cu cutremurul sau la invadarea proprietatii lui becali de catre trupele speciale. Sunt subiectiv, stiu, dar n-as da o seara de vizionare tv la antena 3 pe una de la realitatea nici daca si-ar pune toti pene de paun pe sau in fund! In fond, toate premiile alea primite de antene, nu fac decat sa-mi confirme optiunea! Sa fiti sanatosi si sa nu uitati ca pt multi sunteti singura gura de oxigen, intr-o tara sufocata din nou de un tiran, de familia si de sleahta lui de pupincuristi, intr-o tara in pragul falimentului, instrainata, dispretuita si atat de saraca! Mai da-i in ma-sa pe lingaii aia de la realitatea, atatea scame care erau sa fie au scuturat de pe reverul marinarului, ca si daca i-ar plezni peste fata in direct, tot n-as avea incredere ca-s sinceri!

  43. @moscalifar ma seci. Esti paranoic si de toata jena. Srii doar de dragul de a scrie. Vorba lui Badea: “Hai sa va zic nimic!” Esti cam disperat, mai respira. Cum scriu saracii baieti, primul comentariu e al tau. Zic sa iei o pauza.

  44. A aparut cumva vreo reactie de regret din partea lui Boc? In acest caz Clubul Romana de Presa poate lua eventuale masuri ?

  45. Nici pe M Radulescu n-a aparat-o Trustul. Dincontra.
    Face parte din fisa postului probabil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.