Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

Vreau să vă informez că, în principiu, sunt bine, sănătos. Cel puțin așa par. Chestia asta-i vizibilă. Sunt și niște lucruri pe care aveți impresia că le știți, dar sunteți relativ departe de adevăr. Deci îmi fac datoria să vă informez transparent.

1. Nu vă aparțin. Viața mea este a mea, nu (și) a voastră. Nu m-ați câștigat la belciuge, iar eu n-am făcut legământ scris cu voi. Numai nevastă-mea și fiu-meu pot pretinde întemeiat ceva de la mine. Ei sunt prioritățile, voi sunteți auxiliarii.

2. Trăirile mele sunt exclusiv ale mele. Dacă postez o melodie tristă sau romantică, nu înseamnă că sunt în pragul sinuciderii sau îndrăgostit, ci doar că aia vreau să ascult în acel moment. Dacă nu socializez online, nu răspund la telefon ori la sms, atunci mă comport așa fiindcă nu am chef ori nu consider că e o prioritate.

3. Nu v-am cerut vreodată votul/încrederea, deci nu vă datorez nici o explicație, pentru absolut nimic: gesturi politice, obiceiuri, atitudine publică, aspect, anturaj, cheltuieli. N-am câștigat nimic în viață cu sprijinul vostru, nu aveți dreptul să pretindeți explicații ori să-mi dați sfaturi. Când simt nevoia de păreri, strig eu.

4. Deși am o existență (cât o mai fi)  foarte publică, vreau să-mi fie respectată intimitatea. N-am furat împreună, nu împărțim nimic. Eu cu mine, voi cu voi.

5. Nu sunt nici secretara colegilor mei de trust, nici curierul poștal al proprietarului societăților comerciale unde sunt angajat/colaborator. Nu le transmit mesaje.

6. Prietenia și încrederea mea se câștigă greu, nu-s obligatorii și se pierd ușor.

Vă mulțumesc pentru răbdarea de care ați dat dovadă parcurgând acest text.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

237 thoughts on “Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

  1. Domnule Ciutacu, imi pare rau ca nu sunt pe subiect, dar trebuie sa va semnalez ceva, ce am vazut acum 2 seri, la mine in oras, in Galati.

    Mergeam cu masina pe o strada destul de importanta din oras, B-dul George Cosbuc si ce vad?

    Un grup de oameni, cu ajutorul unei masini de la LUXTEN, montau pe stalpi mini panouri din alea cu Traian Basescu. Imi pare rau ca nu am oprit sa fac o poza la ceea ce se petrecea acolo, eventual sa filmez. Mi se pare inadmisibil ca firma LUXTEN platita din banii publici, sa monteze panouri pt PDL. In rest, imi cer scuze pt deranj.

  2. Nu inteleg cui simti nevoia sa te justifici cu privire la persoana ta, din moment ce tocmai tu spui ca nu dai explicatii despre tine.. in fine.. cred ca fiecare avem momentele noastre..

  3. D-le Ciutacu, va inteleg… Daca asa considerati, nu mai raspundeti. De fapt, si mie imi vine uneori sa plec cat vad cu ochii… daca asa simtiti, construiti-va o pensiune turistica undeva la munte si castigati-va existenta din ea si din alte afaceri mici, stati linistit cu sotia si fiul, lasati-o dracu’ de cloaca politica. Sincer, fara nici o ironie…
    Toate cele bune!

  4. Măi Carmen, e firesc. Orice om scrie despre ceea ce dorește, iar Ciutacu a precizat niște chestii. Chiar dacă este sau nu o persoană cunoscută, crezi că interesează pe cei care judecă? Îți spun eu, NU. Pentru că poate el să fie cum a fi, dar dacă are cap și judecă, atunci se poate vorbi cu el. Poate să spună ce vrea, îl critici, fie, ai dreptul, dar așa cum scrie mai sus, în titlul… Sper că ai prins ideea.
    N-am nimic cu nimeni personal, decât cu cei car pretind că-s ceva și sunt niște oameni care doar vorbesc fără să știe despre ce vorbesc și care nici măcar nu stau în picioare pentru asta.
    E atât de plăcut să afli din presă că ăla are un cui în cap, că Ciutacu are tatuaj, să eu am 184 de ani etc. Dar se pare că-i la modă să vorbești numai de dragul de a vorbi.

    Îmi pare rău că nu există niște limite între glumă/lucru serios, adevăr/minciună. Măcar în planul idealist, că în realitate, dă cu virgulă.

    O zi bună, Ciutacule, o meriți dpdv al meu.

  5. Domnule Ciutacu,sunt de acord cu dumneavoastra cei din jur uita ca si oamenii de presa sau televiziune sunt fiinte umane,uita ca si dumneavoastra trebuie sa aveti momente cand vreti sa fiti doar Victor Ciutacu ,sot,tata, fiu,… de multe ori nu se constientizeaza ca nu aveti puteri supranaturale ci doar inteligenta ,experienta,mumca,munca….Oamenii uita ca un ziarist sta noptile si scrie in timp ce ei dorm,ca suna tel la 2 dimineata si trebuie sa mergi la redactie sau unde trebuie,ca nu ai sambata sau duminica libera de nu se stie cand,dar cer socoteala pentru fiecare gest pe care nu il inteleg.Eu sunt o simpla profesoara de matematica care iubeste un ziarist si culmea e ca de fiecare data cand va citesc il regasesc pe el,eu stiu de la Dragos{asa il cheama pe iubitul meu},ce inseamna oboseala ,ore ,ore ore la calculator ,are si el blogul lui,nervi nu va pot spune,iar acum ca este campanie il vad mai des prin mass media locala ,la Craiova ,decat cu mine.Oamenii judeca usor dar in postura celui judecat nu se pun pt ca o idee au, ca s/ar putea sa fie greu .Succes ,putere de munca,explicatiile sunt pt familie,in rest nimic.Aveti toata admiratia mea pt talentul ,profesionalitatea si ignoranta pt prostie.NUMAI BINE.

  6. Poza spune mai mult decat textul,fii linistit Basescu pierde,si poate nu o sa mai avem stari din astea,chiar daca Geoana fuge cu banii(ai vazut ce cuminte a fost azi in emisiune la Ant.3?).
    hihihi

  7. OK! Tot arogant esti 🙂 . Nu ti-am propus teme de campanie sau de alt fel. Si nici nu-ti voi propune. Enjoy blogging, your family and your life!

  8. Punctul pe i. Mi se pare corect articolul pe de alta parte este foarte greu pentru noi, cititorii blogului si zvarlitorii cu parerea sa nu picam in capcana falsei familiaritati, parcurgand tot spectrul de la Victore la domnule Ciutacu.
    Unul dintre riscurile la care se supune un blogger cunoscut este bombardarea cu commenturi mai mult sau mai putin idioate, mai mult sau mai putin off topic si da, cu credinta celor care scriu ca macar aici conteaza ce au sau nu in cap.

  9. 7.imi bag pla in basescu
    daca nu iti asumi si punctul 7,atunci il trec la mine cap de lista.

  10. La postul asta vroiai commenturi?!? Ca suna a info. Unii totusi nu inteleg nici negru pe alb. Dap l-ai scris degeaba se pare 😐

  11. 0. (Pt a respecta numerotarea dumitale): Regret ca “ne tratezi cu ceafa”. Ti-am gresit grav? (Noi toti, cei carora ne esti drag?)
    1. Parintii catusi de putin? (Sa ma ierti te rog daca nu mai sunt in viata, sau daca s-au purtat fata de dumneata intr-un fel care i-a lipsit de indreptatire).
    2. Trairile sunt exclusiv ale dumitale cata vreme se petrec in interior. Dupa postare – prin impartasire voluntara – devin oarecum publice. (Ceea ce nu justifica interpretari neavenite din partea tertilor). Daca doresti sa asculti ceva vesel, sau trist – asta asculti. Daca postezi inseamna ca asta ai dori sa ascultam noi in numele dumitale (si/sau impreuna cu dumneata). Altfel – daca intr-adevar ai dori sa ramana intime – nu le-ai face publice postandu-le!
    3. Sfat (!) dezinteresat din partea unui batran: ascultarea (NU si urmarea!) unui sfat nu costa si nu doare! Daca iti respingi cu atata violenta admiratorii s-ar putea ca atunci cand vei striga sa nu ti se raspunda.
    4. , 5., si 6.: Corect! (mai putin partea cu furatul, puteai da ALT exemplu de ce nu facusesi “la comun”).

  12. Cu toată stupizenia unuia de 21 de ani, nu înţeleg de ce regulile astea trebuiesc scrise? N-ar trebui să fie implicite? Trebuie mereu trasate linii şi reamintite limitele?

    Şi nu, nu e de datoria dvs. să amintiţi regulile ăstea de minimum de bun-simţ. Cui îi place bine, cui nu să se ducă-n …[multe litere]. Îmi pot doar imagina cât de agasant trebuie să fie să staaaaaai să-i spui fiecăruia în parte că nu-i datorezi nimic, că uşa de la dormitor e uşă privată, că ce mănânci la cină nu trebuie să vomiţi la televizor să vadă toată lumea, etc.

    Deci un “Băgaţi-vă bă minţile în cap!” din toţi rărunchii pentru cei care nu sunt de acord cu postul ăsta, iar pentru dvs. mult respect şi multă sănătate şi la cât mai puţini băgăcioşi de seamă.

  13. sa intelegem ca nu va mai putem scrie?
    IMI CER SCUZE ,N-AM SA VA MAI DERANJEZ.SUNT CONVINSA CA SUNTETI PLICTISIT, DEALTFEL CA NOI TOTI.

  14. Si ce daca nu esti intr-o pasa buna. E dreptul tau. Deocamdata ar trebui sa te pui in pantofii mei si sa intzelegi ca esti la fel de public ca si …George Emil Palade de exemplu, adica intruchipezi vocea unora ca noi. Daca nu te simtzi in vana, ceea ce nu ma mira avand in vedere laturile pe care trebuie sa le suportzi zilnic, e OK. Te asteptam cand esti in forma. In imparatzia asta a ta esti ce vrei tu:dictator, rege, whatever. Sa fii sanatos! E o dictatura simpatica, o regalitate mishto ( cum se zice acolo unde iti faci cumparaturile). Recunosc ca ti-am atras atentzia de trei ori ca baietzii de la sectorul cu ochi albastri ca marea va sapa antenele on line, dar era doar un avertisment ca sa nu va risipitzi munca si sa vorbitzi doar pentru echipa din studio. Imi cer scuze daca te-am stressat cu asta. Promit sa nu mai cer anestezic cand imi extirpa baietzii aia placerea de a spera. De aici nu ar trebui sa ma mai intereseze ce se intampla in Romania da’ uite ca nu ma pot vindeca. Inca o data imi cer scuze daca am fost si eu cauza vreunui discomfort. Cu stima

  15. E greu sa fii inteles, mai ales in Romania.
    E o meteahna a noastra sa invadam cu nimicurile noastre ( pe care le consideram vitale ) viata celuilalt, fara a fi avut ocazia, macar o data in viata, sa fi impartit ‘un corn de 50 de bani’.
    Nimeni nu isi pune problema, de ce a intrat in ‘curtea omului’, cu ce drept i-a invadat intimitatea, viata in genere.
    Tu de buna credinta, ca doar esti ‘un animal’ social, vii la gard, schimbi o vorba, bei o tzuica sa o bere, fumezi o pustie de tigara si pleci linistit la treburile tale, avind constiinta impacata ca ti-ai facut datoria de ‘vecin’ si hodoronc trosc te trezesti cu el in ‘curte’, iar cu unii mai nesimtiti iti inta in casa si iti cauta ‘in dulapul cu chiloti’.
    Daca incerci sa il pui la punct, adica sa il expediezi afara, fata manusi, ti-ai aprins si paie in cap. Neamul prost iti bate obrazul si iti mai spune ca nu se astepta cu asa ceva de la tine.
    Ma bucur de cit dai pentru aceasta natie, dar ma doare cind vad ca te obliga sa dai si fiecarui nesimtit, in particular, mai multa atentie decit merita.
    Vin Sarbatorile si e cazul sa te bucuri de ai tai, aplicind lozinca cu ursul.

  16. Aceasta ‘epistola’ pe care eu as numi-o “Negarea Negarii” este ‘cu subiect si predicat’, dar nu este completa, este neterminata. De ce epistola? Nu numai pentru ca este compusa in forma, in stil de scrisoare ci si pentru ca ea contine ‘filozofia’d-lui Ciutacu, inspirata de ‘piatra filosofala’a vietii,la care a ajuns. De ce este incompleta? Mai lipseau cateva cuvinte de incheiere in afara de “va multumesc…”, in genul “cu drag”, “cu furia Angry Young Men (tinerii furiosi)” si semnatura scrisa de mana.
    De ce este ‘negarea negarii’? Uitati-va si Dvs.In cateva randuri dumnealui a folosit vreo douazeci de “nu” si “nici”.Negativismul dumnealui ne surprinde,dar ‘noi’ fiind niste “auxiliari” nu comentam motivele care l-au determinat pe dumnealui sa rabufneasca in felul acesta,incercam sa observam doar ca
    prin stilul folosit, dumnealui se ridica din nou la un standard la care putin jurnalisti ajung. Felicitari!

  17. Inteleg ca ceva v-a deceptionat. Ceva care v-a indus aceasta stare de abandonare a tot ceeea ce este in afara familiei.
    Intotdeauna sprijinul in momente dificile il gasim in preajma familie.
    Sper sa treceti peste! Avand familia langa dvs. , nu ma indoiesc ca totul se intoarce la normal ptr dvs.

  18. Motivul pentru includerea ‘pietrei filosofale’ este ca am folosit sintagma in comentariul care a fost luat de ‘undele magnetice’ si care nu a aparut nici pana acum.

  19. Am visat ca erai la tv si erai pus sa alegi pe cine sustii, Crin si Oprescu si te fastaciai … bine, probabil am visat asta pentru ca am adormti pe reluarea de la Sinteza Zilei si cine stie ce conecsiuni s-au facut in cap, cert e ca l-ai ales pe Oprescu! 🙂

  20. Imi pare rau de dezamagirea Dumnevoastra.Pacat ca s-a ajuns aici.Nu pot deca sa semnalez si eu un fapt marunt:Sorin Oprescu a promis ca va publica pe site-ul sau donatiile primite si de la cine.Acum cateva seri la Dumneavostra in emisiune s-a arata mirat ca aceste donatii nu sunt publicate si a promis ca va remedia imediat acest lucru.Inca nu s-a intamplat.Atunci cum sa il mai credem?

  21. Va inteleg perfect. Traiti intr-un mare stres: prin natura profesiei sunteti in miezul evenimentelor si atat de aproape de tooate leprele din politica. Era normal sa clacati, mai ales dupa articolul anterior.Sincer,multa rezistenta va doresc, mai ales perioada asta.

  22. Mi se pare ca, ati scris lucruri de bun simt.
    Una peste alta sunteti si ganditi…..Asta-i cel mai important si nu lipsit de importanta ,cine va intelege are de invatat.Si eu ma numar printre cei care va ascult cu interes.

  23. De obicei comentez doar atunci cand am ceva de spus, si fiind proprietarul blogului poti sa postezi / scrii ce vrei. Vorba ta…pe blogul tau poti sa faci dictatura…nu este democratie 🙂 O singura fraza mi s-a parut un pic….neadevarata. “N-am câștigat nimic în viață cu sprijinul vostru, nu aveți dreptul să pretindeți explicații ori să-mi dați sfaturi. Când simt nevoie de păreri, strig eu.”
    Esti un ziarist Victore…iti place sau nu, scri pentru public, esti platit pentru ca te adresezi unui public, care la randul sau te apreciaza. Este foarte normal sa tragi o linie intre persoana ta privata si persoana ta publica…dar afirmatia de mai sus mi s-a parut un pic prea “strong”. Nu imi datorezi mie absolut nimic (este evident) nici celorlalti care iti scriu pe blog, luati ca individ…dar cred ca datorezi ceva publicului tau in ansamblu care te citeste si apreciaza. Fara ei, ai ramane fara obiectul muncii (cel putin in presa). Doar atat am avut de spus..sper ca nu mi-o iei in nume de rau.
    Toate cele bune.

  24. D-le Ciutacu va ameninta cineva, cu ceva?asta e impresia mea…daca da..spuneti cu voce tare..noi stim sa ascultam.
    Toate cele bune!

  25. Respectul meu pentru aceasta afirmatie:
    “Prietenia și încrederea mea se câștigă greu, nu-s obligatorii și se pierd ușor.”

  26. Asta-i un articol de mare bun simt. E prima data cand imi manifest acordul fara rezerve fata de domnul Ciutacu. Si chiar nu pot fi banuit ca vreau sa-i devin simpatic.

  27. D-le Ciutacu, de ce n-ati fost prezent aseara la Sinteza Zilei? Prezenta dvs. in acel context mi s-ar fi parut obligatorie. Nici domnul Badea si nici domnul Ciuvica, pt amandoi nutrind o consideratie deosebita, nu au reusit sa-l puna in dificultate pe domnul Geoana. Mai mult decat atat, chiar i-a si dat peste nas domnului Ciuvica, spunandu-i sa vorbeasca atunci cand va candida la presedintie.

  28. Succes in continuare! Felicitari pentru tot efortul, din spatiul real si din spatiul virtual… sunt si cititori care nu comenteaza, dar apreciaza.

  29. :)Pe toti ii intereseaza de toti mai ales cand esti o persoana care apare pe sticla sau un jurnalist”mercenar” cum te-a catalogat “o mare jurnalista”de la realitatea.numai gura era toata cata era pe cei de la antene:)
    Ce e aia o democratie? inca nu s-a invatat,nu stim s-o strunim sau sa o gestionam.oamenii sunt invatati sa stea in jug,cred ca trebuie sa treaca cateva generatii pentru a invata,pentru a ne educa.
    Libertatea cuvantului la noi e perceputa gresit.se intra cu bocancii in intimitatea fiecaruia.

  30. Salut Victor,

    Nu am vazut emisiunea ‘minune’ de aseara dar, coreland mesajul lui Porta de mai sus cu textul tau, am senzatia ca ati avut un DoS (denial of service) din partea conducerii (scuze pentru exprimare – incerc sa evit niste sabloane). Sper sa ma insel. Este, in acelasi timp, firesc pentru interesul postului tv dar nasol pentru un om cu coloana vertebrala… Nu astept raspuns. Este numai o parere, posibil idioata. Numai bine!

  31. @Marius

    ai prins esenta de dincolo de “sticla”
    Urmatoarea victima trebuie sa fie Antonescu.
    A se vedea komunicatul celor trei tv-uri referitoare la anularea dezbaterii.
    In esenta cine da banul comanda, uitind faptul ca altcineva il munceste.
    Scuze de sfat, fa o indigestie intelectuala, pina trece turul I.

  32. @korbul: vrei sa nu transformi postul asta personal intr-o dezbatere politica isterica fara sens? ce Dumnezeu, parca ati baut apa dupa Basescu!

  33. Internetul va fi tot timpul plin de oameni care au impresia ca li se cuvine totul sau care doresc sa va fie prieteni intr-un mod copilaresc si imbecil.

    Dar asta e internetul…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.