Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Diferenţa dintre politician şi om politic

Diferenţa dintre politician şi om politic

Discursul de azi al Regelui Mihai în Parlament n-a fost un moment istoric, ci unul de normalitate politică. Dată fiind, însă, raritatea normalităţii în România, evenimentul capătă, în imaginaţiile bogate ale amatorilor de senzaţional facil, valenţe istorice. Iar superficialitatea colectivă ne îndreaptă către interpretarea solemnă a formei, nu către fondul mesajului transmis. A fost, poate, prima bătălie mediatică de amploare pe care preşedintele Băsescu, maestrul confruntarilor de gen, a pierdut-o categoric. Fiindcă un om mic nu se poate ridica deasupra propriilor frustrări şi ranchiuni. Asta face diferenţa dintre un politician (fie el şi de talent) şi un om politic.

P.S. Nu i-am văzut deloc pe marii monarhişti Pleşu şi Liiceanu. Ei s-or închina, mai nou, la preşedintele Norvegiei. Patriarhul Daniel oricum se-nchină doar la parale.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Diferenţa dintre politician şi om politic

  1. Chinezule te-ai plans de IMAGINE , nu de SUNET, pentru care iti trebuia numai un RADIO !Eu, macar , am 7 clase primare

  2. Victore,

    Ai mare dreptate: este o chestie de normalitate. Dar gandeste-te ca Regele Mihai era acum Rege intr-o Romanie monarhica. Cred ca omul era facut deja bucati de politicieni iar “jurnalistii” de investigatii si/sau paparazzi i-ar fi facut viata un calvar cu tot felul de speculatii si dezvaluiri care mai de care mai stupefiante.

    Discursul lui de astazi ar fi fost criticat si rastalmacit pana la saturatie.

    Omul are 90 de ani, cei mai multi traiti in conditii mai putin decat regesti/regale. Crezi ca putea face fata vietii politice/jurnalistice din Romania de astazi?

    Eu cred ca daca in 1990 s-ar fi reinstaurat monarhia, Regele Mihai n-ar fi supravietuit pana in prezent ineptiilor care s-ar fi spus despre el (daca ar fi fost Rege).

  3. @Dragos: Parlamentul aclama o bucata de istorie a tarii, cu bunele si relele ei, nu un anume act politic al unui conducator. frumoasa lucrarea asta, menita sa demonstreze ca Mihai a fost un tradator si Traian are dreptate, se pot face talk-show-uri pe tema data, dar, din pacate, Evz mai vinde fix de-o ciorba. in plus, sa pui sa scrie ca regela a inchinat tara rusilor un turnator la Securitate ca Patrusca suna tare nasol. si nici sa-l faci in contrapondere erou pe Antonescu nu da bine la feng shui-ul relatiei de obedienta cu Marele Licurici 🙂

  4. Victor, nu “dau fala” nimanui.
    E vina mea ca omu’ cu 7 clase nu intelege principiul cauzalitatii ?! Du-te Fane la scoala !
    BTW, cu regret te informez ca evenimentul de azi
    nu are legatura cu Basescu.

  5. Articolul e genial, iar P.S.-ul chiar mai bun! Cat despre ziua de azi: La Multi Ani Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei!

  6. @ソリン: cu durere-n suflet te anunt si eu ca are al dracu’ de multa legatura cu el 🙂

  7. SI aceasta “bucata de istorie a tarii” ne-a adus unde ne-a adus.
    N-am stiut ca Patrusca a fost turnator la Securitate; nu-mi inchipuiam ca urasti, fara exceptie, 😉 pe jigodiile alea de turnatori la Securitate.

  8. Îi urez la mulţi ani omului Mihai!

    fiindcă regele nu m a impresionat niciodată şi nici nu are să o facă vreodată, nu s fan al său şi nici nu voi fi

    sunt sigur că are şi el penumbrele sale în ceea ce priveşte istoria României, pe care timpul le va scoate la iveală

    pe de altă parte am trăit să văd cum o ajuns iliescu şi toată şleahta lui de hiene să salute (filmul am auzit că i bun) discursul regelui 🙂 ce jenant… iliescu, cel cu minerii salută regele…

    de fapt ăştia sunt cei mai mari profitori ai lui 89… secta derivată din pcr –fsn adică psd şi pdl cu nişte “liberali” de care s o lipit de pc, tot o filiaţie iliesciotă, plus udemereii care la fiecare guvernare au fost ţinuţi în braţe de către toţi vor să ne tot mintă… aşa cu rocadă

    o avut dreptate marinelu într o sigură privinţă, conştient sau nu o legitimat cândva rocada care de ani buni se tot face… când o zis că i blestem pe România să aleagă mereu acelaşi drum către împătimiri, adică între comunişti mai răi şi comunişti mai puţin răi

    cel mai enervant este asaltul mediatic (voi ajunge probabil să renunţ la tv, fiindcă sunt sătul) la care “suntem” supuşi… or gătat cu clanu buoane(care se răceşte pe zi ce trece), or epuizat cazul Huidu, amu se ocupă cu regele şi discursul lui… oare ce mai urmează???

    Cât despre ăsta de o ajuns cică Patriarh… el mi se pare că este TATĂL vicleniei şi făţărniciei, ăsta se ştia ales dinainte Patriarh după cum îl declara în avans frunzăverde… pe mine ca ortodox acest Daniel NU MA REPREZINTĂ (poate ruşeşte presa să scoată la iveală mărturia Părintelui Făgeteanu, Dumnezeu să l odihnească, în care povestea cum acest Daniel era să l omoare… înregistrarea există, nu îneţeleg de ce presa nu sapă…)

    Îmi spunea mie un jurnalist din Cluj despre unii popi că s mai vicleni decât lichelele din “clasa politică”&com, poate că de aia se şi înţeleg de minune în aspectele de afaceri şi electorale…

  9. moment istoric fara indoiala. dar de ce abia acum? de ce nu in 90 cand era alergat pe autostrada? de ce nu in 97-99 cand era presedinte domnul constantinescu si primministru taranist? sau 2002 cu iliescu si nastase? de ce tariceanu l-a invitat acum si nu in 2006 cand era primministru? cam multa ipocrizie si fariseim la unii politicieni

  10. @Victor Ciutacu pe 25 October 2011 la 18:18

    Bre nea Victore, daca sti mai multe da nene din casa si nu ne mai tine pe jar. Oare chiar s-ar putea sa ineaceapa, ca’n bancu’ cu soferu’ de troleibuz?

  11. @Dragos: te-a adus pe dracu’. intrau rusii peste noi si daca era Stalone imparat. cat despre turnatori, ma lasa rece, toti. fiecare a avut motivele lui: frica, santaj, salt in cariera, foame de bani, oportunism etc. nu-i pasiunea mea sa-i analizez. am spus-o de nenumarate ori, inclusiv pe postul lui Voiculescu (sa nu mai fii tu asa aluziv), ca eu le-as pune pe toate pe Net, la liber. da’ sa zica un turnator nasoale despre sovietici nu da bine. discursurile basiste nu prin de blogul asta, crede-ma.
    @ソリン: care discurs are o mare legatura cu personajul

  12. @dragos

    “Pretene” ne-am cam saturat de voi, cei din aparatul de propaganda al portocaliilor, deci nu vreti voi sa ne lasati in pace?! Nu vreti voi sa va vedeti de pupatul “bravului conducator” si a gastii lui in liniste si sa lasati articolele platite din evz, pt. ca nu fac nici macar 2 parale?! Chiar nu realizati faptul ca voi, cei care il slujiti pe chiorete, sunteti o anomalie a naturii, niste penibili si niste bolnavi?!

    Imi cer scuze domnului Ciutacu, dar chiar m-am saturat de astfel de oameni!

  13. Basescu nu e vrednic nici sa-i stearga pantofii Regelui !!!…
    Sa-si vada de ” regii ” lui : Cioaba si Mondialu’ .
    Au mai multe in comun : mitocanie , smechereala si o uriasa lipsa de bun simt !!!…
    Mai bine ca nu a fost prezent … Mi s-ar fi facut scarba sa-l vad !

  14. Unde era IPS Daniel,Patriarhul BOR,reprezentantal unei instituţii legată strâns de istorie şi monarhie? Că tot vorbeam de normalitate.A lipsit din servitute ?

  15. OK, Victor, fiecare cu parerea sa.
    De ce intr-o astfel de zi trebuie sa ma gindesc la cel
    mai sus mentionat (chit ca discursul Regelui are legatura
    indirect [nu am auzit sa-i mentioneze explicit numele]) ?
    De ce trebuie sa minimalizam importanta zilei si implicit
    a evenimentului de azi prin legatura cu personajul ?
    Eu vreau ca macar azi sa nu ma gindesc la Basescu si
    nici sa aud de el. Macar azi.
    Multumesc.

  16. Victor,
    sigur că tot ce se întâmplă astăzi are o mare legătură cu Băsescu! 😉

    Mircea Diaconu este o hrană pentru suflet.

    Ce bine-i când vezi oameni FRUMOŞI! Ce diferenţă între ghiorlănia lui Băsescu Traian şi a slugilor sale necioplite şi LUMEA care se desfăşoară la Opera Naţională!
    Doamne, CE BINE E! ❗

    Dragoş,
    e bine şi ca un om (sau un FOST ziar ) să aibă simţul penibilului…

  17. eu ma bucur sincer ca nu au participat chioru, piticu’ si hoatza la asa o lectie de istorie.
    nu au cum nici in viata asa nici in alte 10 vieti sa se ridice la nivelul regelui sau al oricui din familia sa, nici macar al servitorilor de la casa regala… sunt prea mici gunoaiele astea, inclusiv oprea si plangaciosul de diaconescu care trebuia sa-l pupe de ziua armatei pe conducatorul suprem.
    ce scarba imi e……..

  18. In ’90 sau 91′,in comuna Baia,cetate a lui Stefan cel Mare,eram in vizita cu mai multi fruntasi taranisti;Dnul Coposu,Dnul Diaconescu,Dnul Ilie Constantin si altii.Vizita nu a mai avut loc.Am fost cu totii fugariti de oamenii de bine ai acelor timpuri.Venerabilii politicieni taranisti doreau doar sa ii faca pe oameni,sa inteleaga ce inseamna democratia.
    Peste ani,oamenii au inteles ceva,ceva.Dar,prea putin!
    Respect regele,familia regala,insa nu sunt monarhist.
    Insa,e atit de tragic sa vad,ca mare parte a celor care ii fugareau pe taranisti in acei ani sunt acum mari regalisti.Zgonea,descheiat la sacou,ii dadea o decoratie Majestatii Sale cu aceeasi expresie timpa cu care da sacose cu portocale batrinilor la azil de craciun.
    Ceilalti,Liiceanu,Plesu,Daniel,etc si-au pus picioarele in ghips.
    IN ORASUL ACESTA CU FLORI DE POMANA,
    IDIOTII ZIMBESC,SI AU FATA UMANA.

  19. @ソリン: fiindca marii lideri politici ai opozitiei au ajuns la consensul asta fix ca sa-i dea flit tiranului, nu insufletiti de mari trairi monarhiste respectuoase. gata, ma opresc, ca stric sarmul 🙂

  20. E dileala mare la toate tv.Antena e Mezzo acuma.Daca nu manca baselu’ rahat de rege,era doar o stire astazi.Dileala totala!!!

  21. In clipa asta se canta piesele preferate ale Regelui …
    Oare o veni si Guţa sau , e cu Basescu ” la una mica ”?…
    Oricum Verdi e un atacant de la Arsenal pentru chior !!!…
    O seara buna !

  22. ai dreptate, atat de putine momente de normalitate se petrec in tarisoara ca le percepi ca venind din alta lume, asa au ajuns sa gindesca cei mai multi. apropo de gandire de roman, am citit despre alpinistul caruia i s-a taiat coarda si care-a picat de la 15 metri cred; a zis ca se considera norocos ca putea sa moara. asa se considera si cei 95% dintre romani, norocosi ca putea fi unul mai naspa decat basescu. da, un adevarat noroc cu base.

  23. @Victor Ciutacu: Sunt convins ca au gasit rana si acum invart cutitul in ea. Mai ales dupa atacurile de anul asta ale lui Base impotriva regelui. 🙂
    Dar nu cred ca lumea politica-i lipsita de monarhisti, iar acum toti se dau de ceasul mortii doar ca sa-l oftice pe Basescu.
    E totusi amuzant cum nu s-a petrecut nici un eveniment remarcabil cand regele a implinit 89 ani, sau 88. Numai ca atunci nu stia nimeni cat de tare intra in rosu Basescu cand e vorba de rege. Sunt foarte curios totusi, daca dom’ director impreuna cu noul CNN de Romania or sa faca tot atat de mult Live si dupa ce n-o sa mai fie Basescu la putere. Ma refer la covor rosu, o zi intreaga plina de exclusivitati etc. Sa dea Dumnezeu sa apuce si 91 de ani Majestatea sa, dar sa nu cumva s-o petreaca asa cum a petrecut-o la 88 sau 89.

  24. Traiasca Regel! Eu, spre deosebire de multi altii, IL apreciez. Altfel, regret ca Opozitia a vrut sa-i daruiasca un flit lui Basescu. Sa le fie rusine, daca doar asta i-a facut sa-l onoreze pe Rege!

  25. @Victor Ciutacu: sunt de acord, iar fronda presedintelui are de-a face cu cine va fi alba ca zapada.

  26. Victor, esti o mare figura 🙂
    totusi pentru mine, pentru noi (astia care nu
    sintem politicieni), putin conteaza politica azi.

  27. a facut niste aluzii regele la dileala actuala, fine,niste povete si sfaturi pt. popor.care popor..
    basau nu a imprumutat tara,romanii i-au dat-o, e a lui o vinde.
    de fapt cine dracu e poporul? ca asta nu s-a pus singur presedinte.iti spun eu ca tot basau a iesit castigat din toate asta.poporul e ca el ,asa gandeste asa viseaza.
    Regele saracu.. bine ca ramane in istorie regele romanilor din timpul razboiului.nu cred ca ar mai vrea sa fie rege peste balta asta cu broaste maneliste.

  28. Regele a ‘atins’ si elita; in acest sens, p.s. -ul tau e magistral.simteam ca nu-i ratezi.hehehe, meticulos ca un inginer!!!bravo!!!dan grigore era in “tribuna” si el,din partea CNA-ului ?

    cu aceasta ocazie îi adresez Maiestatii Sale,
    La Multi Ani!

  29. Scuze pentru off topic: Dana Grecu observa la un moment ca “his Majesty has 90 years!”. Tinind cont ca interlocutorului in acel moment era un bulgar, fie el chiar ex rege, merge si asa, dar e pacat.

  30. E frumos astazi la Opera . Stiti ce ar fi fost si mai frumos ? Sa avem zile din acestea si cand presedintii Romaniei implineau anumite varste…ma rog , visam! Trezindu-ma : Marlania strica Romania !

  31. un mic p.s.:

    ma minunez cum a manipulat Regele(si cu ajutorul A3!) toata floarea nobilimii din cele 4 zări de au venit cu totii la aniversarea Maiestatii Sale!da, domnule, si ei sunt manipulati si “slugoi ai rusilor”!ar zice unul ce îşi serbează ziua de nastere(schimba prefixul in 6 peste cateva zile) in nustiuce carciuma!

    Noapte bună!

  32. O sa vorbesc din punctul de vedere al oamenilor obisnuiti:a fost moment istoric,astazi s-a vazut ca lumea e cam paralela cu trecutul natiunii,au fost pusi fata in fata cu istoria si nu prea au stiut oamenii obisnuiti cum sa reactioneze.Cam asta am vazut eu astazi.

  33. Bun articol…bun rau!
    Si..apropo de PF Daniel si de mercedesurile lui..da’ de vesmintele lui, Chanel si pantofii Versace, ce ziceti??? ..Asa o cere sa se poarte patriarhul..ce sa zic.Ca numai imbracat asa poti sa propovaduiesti smerenia si modestia..

  34. Recunosc ca nu stiu prea multa istorie si nici nu ma intereseaza prea mult domeniul asta pentru ca de obicei,cei care o scriu sunt subiectivi si deformeaza ,falsifica evenimentele dupa bunul plac…Nu stiu cine spune adevarul in privinta Regelui Mihai(tradator sau patriot), dar pot deduce si singura cateva lucruri…Un REGE fara de REGAT,cautand sa-si recapete demnitatea fata de cei de-un sange cu el,macar acum la finalul vietii…Pot vedea ca toate tarile din Europa care sunt monarhii o duc muuult mai bine ca noi…Si mai pot vedea ca suntem atat de PROSTI SI DE,, CAPRE RAIOASE CU COADA SUS” ca nici macar nu am fost , nu suntem ,si nu vom fii in stare sa ne ,,folosim”de pozitia sau de renumele LUI …care dupa cum se vede…exista!!Deasemeni mai pot vedea la EL ce inseamna educatia,prestanta,clasa, modestia…si chiar daca sunt disimulate imi dau senzatia si nevoia acuta ,ca ASTFEL ar trebui sa se comporte si sa arate orice conducator care MA reprezinta…
    NU MAI VREAU SA-MI FIE RUSINE SI SA SIMT UN ,,JUNGHI”IN PLEX CAND VAD EXEMPLARELE TIP ,,TZATZA MASCULINA”CU CARE DEFILAM PRINTRE MAI MARII LUMII…
    IN CONCLUZIE,TRAIASCA REGELE! pentru ca momentan ,aproape oricine ar fii mai bun decat ce avem la ,,inaintare”…

  35. @om de rind,doamna,incerc un sentiment de compasiune pt. d-voastra, dar Regele nu si-a pierdut niciodata demnitatea.e bine, totusi, ca incepeti sa intelegi incet-incet cate ceva.Doamne !

    inca o data, noapte buna, ‘oameni de rind’… ma rog, oriunde v-ati afla!

  36. victor….aveai zilele trecute un post referitor la cum se face presa…citeste-l pe cristoiu in adevarul! sa vezi doza de limba fina si catifelata!

  37. Parlamentul a fost CURAT astazi !!!!!!!!!!!!
    Nu a fost nici o MIZERIE de parlamentar PDL-ist !!!!!
    Ma bucur ca nu au venit !

  38. sunt un simplu tanar politist, insa incep cu aceasta precizare tocmai pentru a ma face mai bine inteles- nu exista nicio diferenta intre infractorii cu care ma confrunt si basescu…nu vreau sa-l elogiez pe rege, insa bataia de joc cu care a tratat basescu faptul ca regele vine in parlament pur si simplu mi-a intarit convingerea ca nu este decat un nemernic, un ignorant patetic care nu merita sa traiasca nicio zi la palat la cotroceni ,ci i-ar sta bine in ghetourile din ferentari. acum ceva timp am avut un talhar care la intrebarea” de ce ai pus cutitu` la gatu` femeii?”, a raspuns sec” asa si ce-i cu asta?”. am avut un sentiment de deja vu cand basescu a raspuns jurnalistei”mesaj care sa contina ce…?”. prin fiecare gest al sau, basescu nu face decat sa demonstreze ca este un COCALAR PLATINAT, inconjurat numai de inculti, ignoranti si oameni care nu au nicio legatura cu institutiile pe care le pastoresc si nu le pasa de aceasta tarisoara…imi vine sa imi smulg parul din cap cand vad cu cata scarba isi bat joc de noi. daca as prinde pestisoru` de aur nu i-as cere decat sa-i”ajute” pe cei care i-au votat sa traiasca mai rau decat cei din canale. nu i-am votat niciodata si nici nu o voi face, insa tare as vrea sa-i vad murind de foame pe cei care i-au adus pe acesti oameni organizati efectiv in “grupari infractionale”la carma tarii…cateodata ma amuz gandindu-ma ca ma confrunt cu diverse grupari care fura din case, din magazine, cand de fapt cei mai mari infractori sunt la carma tarii…

  39. Victore , stau si ma uit consternat la emisiunea lui Gadea: ori eu m-am dilit , ori colegii tai (mai precis: Stan , Mircea Tudor si chiar Gadea) s-au transformat inconstient in “agenti basescieni”. 😯 Cred ca jubileaza de placere “prezidentiabilul” cand vede cu cat venin si patos ESTE TRANSFORMAT UN ASEMENEA EVENIMENT EXCEPTIONAL , intr-un “esafod” pt. diversii mitocani si sobolani reprezentanti ai acestui popor. 😳

    Este pacat ca un asemenea moment , care AR TREBUI SA RAMANA in memoria romanilor ca un REPER , ca un NOU mod de a gandii viitorul politic al Romaniei , sa fie intinat cu asemenea demonstratii virulente referitoare la penibilitatea si lipsa de bun-simt ai diversilor nostri conducatori (realitati , oricum , binecunoscute de noi !!!).

    Mult respect si in asentiment TOTAL cu Mircea Geoana , pt. afirmatiile si comportamentul sau diplomatic si echilibrat fata de solemnitatea si unicitatea acestui eveniment. 😛 Este pacat sa uratim acest moment cu propriile umori fata de oamenii Puterii si acolitii acestora. Oamenii deschisi la minte VAD TOATE ACESTE comportamente penibile si fara sa li se sublinieze de “n”-ori , ca la “copii tampiti” , iar cine-i destul de cretin si nu vrea sa vada penibilitatea si nesimtirea guvernantilor , ala nu va intelege nimic nici dupa “n+1” demonstratii de-a lui Stan , Tudor sau Gadea !

    Pacat cand “ai nostri” ajung sa se comporte exact ca si ce uram la “ai lor” … 🙁 Pacat!

  40. Nenea chinezu, cred mai curand Sorin japonezu’, avea dreptate cu sunetul.
    Normalitatea e cam rara la noi, dar istoria in direct cred ca este totusi un eveniment. Poate ca e ultima data cand pot, asa ca spun si eu La Multi Ani Majestatii Sale.

  41. Pentru cei interesati si de o stire de afara, un scurt interviu BBC cu Regele Mihai I, realizat cu cateva zile in urma si publicat astazi
    “[]In a television chat show this summer, President Traian Basescu blamed the King for “betraying the national interest” by delivering Romania into the hands of the Soviets, when he was forced to abdicate in December 1947.

    “It’s not even worth reacting to a thing like that, because it’s so small, you know. And that’s the type. The small insults from him, the bigger he thinks he is. I couldn’t care less!” the former monarch says.[]”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.