Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

De câte ori am acuzat partidul şi regimul băsescian de neofascism, am fost acuzat de apologeţii spirtierului că exagerez tuşele groase. Scandalul declanşat de cordaciul de jacuzzi Baconschi cu ţigănetul, pe care l-a acuzat în bloc (ca etnie) că mangleşte din raţiuni fiziologice, m-a trimis înapoi la DEX. Unde scrie: FASCÍSM – Ideologie apărută în Europa după primul război mondial, care a stat la baza unor partide de extremă dreaptă, caracterizându-se prin naționalism extremist, misticism, violență, demagogie socială; regim politic instaurat pe baza acestui curent.

Oricine are răbdare să parcurgă textele teologului Baconschi din arhiva electronică a Dilemei Vechi va constata că omul nu-i la prima abatere şi că respiră prin pori o anume intoleranţă. Sigur că nu-i apucat la vedere ca Vadim, al cărui naţionalism primitiv şi feroce (e greu de uitat faimoasa expresie mafia iudeo-masono-ţigănească) nu poate fi mascat de tumbele de genul Ciutacu e un ţigan care pretinde că-i evreu. Omul are o aparenţă de rafinat, ţine pipa-n gură la poză de cad în cur toţi snobii cu pretenţii intelectuale. Floarea intelighenţiei româneşti, cum îi place să se autointituleze, care urla ca muşcată de şarpe când Cioroianu trimitea declarativ ţigănetu-n deşert, tace azi ca căcatu-n tufă (nota mea: cacofonie autoasumată, pentru electoratul manelist al lui Băsescu). De ce lui Cioroianu i se cerea demisia şi lui Baconschi i se caută scuze? Fiindcă, în căpăţânile de politruci ale unora care l-ar fi pupat în cur pe defunctul Ceauşescu (dacă ar fi trăit) mai abitir decât o fac azi cu Băsescu, Cioroianu e de-al lor, iar Baconschi e de-al nostru.

Uitaţi-vă la enumerarea atributelor din definiţia fascismului. Eu o să vă înşir nişte nume şi-mi spuneţi voi dacă am greşit sau nu ordinea. Theodor Baconschi, Aliodor Manolea, Traian Băsescu, Emil Boc. Cum scria mai sus, la cartea explicativă a cuvintelor, că se numeşte regimul instaurat pe baza acestor caracteristici?

P.S. Cristi Diaconescu spunea, la “Vorbe grele”, că pleacă din partid numai dacă Parchetul probează implicarea unui membru PSD în filaj. Să-nţeleg că a primit astă noapte răspunsul aşteptat? Poate-l ia şi pe Vanghelie. Până atunci, însă, ce-aţi zice de-o remaniere la Externe, cu minunatul Diaconescu în locul rasistului Baconschi? Apropo, mi se pare mie sau postul de ambasador la Paris nu a fost ocupat?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

245 thoughts on “Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

  1. @Silviu: “Stii de ce s-a dus Geoana la Vantu? ca sa piarda alegerile in mod deliberat.”
    Si eu am aceeasi teorie : Geoana a vazut ca are sanse reale de a castiga , asa ca si-a creat un handicap pentru a nu-i face vreo surpriza neplacuta basinosului. Din acelasi motiv , nu s-a intrebuintat prea tare nici in confruntarile televizate. De aia Basescu si PDL-ul il preferau pe el http://www.gandul.info/politica/pedelistii-il-invita-pe-geoana-sa-candideze-contra-lui-basescu-la-prezidentiale-3767280 ,in locul lui Nastase.
    Sambata , la congres , Basescu l-a retras pe Diaconescu pentru a-i creste sansele lui Geoana , in conditiile in care tabara lui Ponta incepea sa capete proportii neasteptate. Nu i-a reusit… Nu-i nimic , macar si-a infiltrat (cel putin) o cartita -Mitrea- in grupul lui Ponta .
    @Victor Ciutacu:”ia mai du-te, ba, olecuta-n plimbare-n pizda ma-tii! poate auzi ecoul”
    Te rog io frumos , ma lasi si pe mine sa injur pe cate unul/una de p-aici ? Promit sa nu abuzez.

  2. DRAGA victore,…CU MICI CA ASA MERITI!
    asta am somtit aseara si alaltaseara,privind ca boul tamp,la voi,si cind spun voi va includ pe toti frumuseii,incepind de la isterica de grecu d.,cu tot ce inseamna antena 3!neavind altceva mai bun de facut aici in grecia,unde fac ceea ce badea a spus ca nu ar face niciodata ,in lipsa unei burse onorabile,si neavind posibilitatea unei intoarceri in …,era sa zic,tara!,dar care tara? si a cui,ma uit asa cum spune-am la emisiunile pe care dintr-o dorinta efemera astept ca prostu’,sa aud si ceva bun,de luat in seama,ceva care s ama determine sa pot lua de git pe cai care indiferent ca au fost sau nu in strada,acum ,ani de zile,ca mine fraierul,fara ca in schimb sa incerc sa-mi adjudec hirtia care sa-mi aduca acum foloase,mercantile,…..pe cei pe care acum voi incercati sa-i aparati ,sa le oferiti sansa de a se apara,pe sticla,asa cum incearca Diaconescu ,s-o faca!
    mi-e jena de rusinea si slabiciunea lui!
    opriti-va oameni buni!pentru ca altfel cacatul,ne va reprezenta maine poimaine prin nu stiu ce ministere mai aveti acolo,si ,….suparat pe nu stiu ce omolog care nu-l gidila la coaie,poate apasa doamne fereste butonul exploziei diplomatice impotriva ”cuiva”,care nu va mai avea rabdarea,romanului,tolerant si prost,si ne va face sa platim,pentru frustrarile acestui papalapte,jalnic.ma doare-n basca daca mai continua sau nu,in diplomatie sau ca gunoier adjunct,un lucru este cert,este doar parerea mea ,a altui roman tampit,adica eu,ca daca astfel de paparude ne reprezinta,sintem varza indiferent cita audienta va continua astfel de subiecti sa va ,..aduca!in rest numai de bine!
    pacat sinteti,putini( tu,pentru ca esti asa cum ai spus genial uneori,hihihi,gidea,stan,badea,insa fara gecu pentru ca s-a tampit,tipa,urla,chiar si la amorful de ,…ursu,)dar totusi,fiind mama,sotie si cred destul de femeie,incearca sa manince si ea o paine,cinstita.
    toate bune!

  3. @ DANIEL:

    Mă întreb dacă ai văzut emisiunea de ieri a Danei Grecu şi ce prostii debita un prost de la PDL, şi sunt curioasă dacă tu ai fi rezistat calm în locul ei. Nu am fost dură cu tipul, constat că a apărut pe sticlă un val nou de portocalii, pe care eu cel puţin, nu i-am văzut până acum. Ei nu sunt la fel de tupeişti precum cei consacraţi pe Tv şi aproape că inspiră şi milă, în efortul lor de a explica nişte aberaţii care nu sunt de explicat nicicum.

  4. Eu nu cunosc un alt exemplu de ţigan normal – măcar – înafară de Mădălin Voicu. Dar sunt deschis la contraziceri.
    Victore, ai fost acuzat că eşti ţigan ? Şi dacă ar fi aşa – ţi-ar fi ruşine ?
    În trecăt fie spus, nu orice brunet e – automat – şi ţigan. În orice caz, dacă ai origini într-o etnie – nu cred că e cazul să fii stigmatizat pentru asta.
    P.S.: M-am uitat o dată pe DEX – on line şi am văzut că unul dintre sensurile cuvîntului “ciutac” are legătură cu etnia turcă…

  5. @Laurentiu: exagerezi generalizand. si nu de mine-i vorba-n poveste. dar, pentru a-ti satisface curiozitatea pe care o intuiesc, sunt corcitura de roman cu evreica, botezata ortodox. n-am neamuri printre tigani, dar cunostinte respectabile da.

  6. Valabil pentru Geoana, Diaconescu, Basescu si multi altii !!!

    Matriarhat, patriarhat, Unchi-arhat, Bunic-arhat si toate formele organizate pe care ni le-am insusit de-a lungul amaratei noastre evolutii, nu au facut altceva decat a face mai confortabil procesul de “gandire”, de a bloca dezv. inteligentei, de a ne tine in custi sociale.
    Ce e ciudat ca toate cele de pe Pamant au si vor proceda la fel, la animale exista HAITA – condusa de vreun smeker sau altul cu mai mult tupeu ! – deci….exact la fel dar de ce oare ? Pt ca, cred ca e mult mai usor sa-l lasi pe cel mai cu mot sa gandeasca pentru tine, iar tu….te limitezi in a copia sau a asculta “masculul sau femela ALPHA”. E mult mai usor asa decat a incerca un proces de gandire – oauuuuu !!! sa gandesc ??! ce e aia ??!!
    Prefer sa-i acord statul de INTELIGENT altuia (poate mai prost ca mine) care a avut tupeul, sau poate din plictiseala si intamplare, s-a gandit la ceva mai repede decat mine si…..a avut TUPEUL sa o spuna.
    De multe ori inteligenta sau geniu = tupeu, norocul de a o spune “primul” si toti striga in cor – mamaaaaa ce destept e asta !

    Ce este intr-adevar nasol este ca,….daca nu faci parte dintr-o HAITA, esti ultimul om de pe lume, esti leprosul leprosilor, esti paria societatii, esti nebunul nebunilor, esti dezertor, esti oaia neagra, vei fi pus la zid, vei fi izgonit si ars pe rug – daca nu esti cu ei clar…..esti impotriva lor.
    Se ingradeste orice sansa de a gandi si analiza de unul singur, de a fi autentic, orice lucru facut altfel decat asa cum se obisnuieste este catalogat ca NEFUNCTIONAL, NOUTATE, FARA REZULTATE, asta doar pt ca nu e facut ca “ei” !!!
    – SOCIETATEA – este o HAITA
    – Locul de munca – este o HAITA pusa pe a face bani – asta este defapt o companie
    – Politica – este o HAITA adunata si pusa pe “condus” haita de rang inferior
    – Fiecare TARA de pe glob – este o HAITA nascuta intr-un loc cu aceleasi legi si mentalitate dar nimic mai mult…o HAITA
    – Familia – o HAITA cu scopul de a se procrea si de a da nastere “propriei HAITE”
    – s.a.m.d
    Daca nu faci parte dintr-o HAITA….nasol pt tine……oare ??!!!

  7. Hmm…evreii…un popor remacabil…cu o evoluţie fascinantă….care au învăţat lecţia dată de Hitler şi şi-au schimbat destinul…recucerindu-şi patria.
    Pe la noi au făcut lucruri mai mult bune…părinţii mei povestindu-mi doar lucruri pozitive despre comercianţii, farmaciştii şi medicii evrei – ce le-au marcat viaţa lor şi a părinţilor lor.
    P.S.: Circumcizia practicată de ei e prilej de ironii dar a plecat de la raţiuni de igienă (acolo…la ei…in deşert). Plus că ajută la continenţă. Iar continenţa…rules 😉

  8. Erată (kind of):
    Continenţă în sens de inhibare a ejaculării…precoce….ce lasă partenera “cu ochii în soare”….”pe deal” 😉

  9. Nene IORDACHEL…faina poveste.D’aia Germania-i fruncea.Au caractere cacalau prin landurile alea si fara onoare nu existi.Ma umfla rasu’ daca ma gandesc in ce parodie televizata s-ar fi transformat intamplarea asta in RO.
    Salutare Stimabile…

  10. Domnule Ciutacu

    Domnul Diaconescu e bun ca ministru de externe , ca si domnul Geoana, recunosc , dar dupa ultimile zile ce a facut Diaconescu( ma refer la ceea ce face, eu chiar credeam ca se tine de cuvant la ce a spus la emisiunea ta, sau probabil ia spus Basescu cine la filat) e bun de presedinte de partid oricare ar fi el? Eu nu cred.Tu ce crezi? Sunt diplomati el cu Geoana, atat , nu stiu sa conduca un partid, oricare ar fi el , nu imi dai dreptate?
    Din partea mea sal ia si pe Geoana, sa-si faca amandoi alt partid cu Oprea

  11. Se curata PSD de oportunisti si e bine ,acuma se vede cine sta si lupta pentru PSD

  12. Pentru mine, in acest moment, este cat se poate de clar: Diaconescu stia ce avea de facut de la inceput. Si a candidat la prsedentia PSD pentru ca asa trebuia, a facut pe santajatul pentru ca asa trebuia; a demisionat pentru ca asa trebuia; si s-a raliat formatiunii care trebuia. A urmat pas cu pas tot ceea ce trebuia… Au plecat ceilalti, va pleca si Sarbu. Doar nu degeaba au fost oamenii in vizita pe la Cotroceni inainte de congres.
    Ceea ce trebuia facut, s-a facut.
    Ma uit pe canele de stiri si-i vad pe “aprozii” de la PDL cu ranjetul in canin explicandu-ne cat de fair si democarti sunt ei ca de-aia sunt uniti, si ce “hemoragii” sunt in PSD si – spun ei- in curand si de la PNL.

  13. @Victor Ciutacu

    Nu crezi ca Magureanu e in spatele santajului lui Diaconescu? Hmmm…. what can I say?
    The best kept secrets are the ones protected by people’s incredulity.

    Apropo, si lui Magureanu i se spune “PROFESORUL”.

  14. Gabriel Oprea este un apropiat al lui Cristian Diaconescu ? , este avocatul lui ?
    Diaconescu si Sarbu profesionistii laudati de Basescu , oare sunt mai presus de orice ? Daca la acest nivel TRASEISMUL este o calitate ,la ce sa ne mai asteptam ? Trebuia sa ne asteptam ,dupa trecerea lui Cristoiu in barca lui Basescu ,de acum totul este permis si posibil si va fi numai in folosul POPORULUI .
    Oare mai auzim si de bine ?

  15. Nene Victoreee te-ntreba nenea Bubulea pe la 10 s’un sfert daca dai drumu’ la injuraturi la liber, ca m-as baga si io. Stiu sa sudui frumos pe toate literele alfabetului fara sa ma opresc de la A la Z. Motiv imi trebe!
    Azi n-am:-(((! Azi sint “decit” dezamagit ca nu mai pricep nica din ce se tot vorbeste si p’aci si pe la tv.
    ULA! si Banzai!

  16. BANCNOTA FALSA !!!
    Am primit rest cand am cumparat un bilet de tren o bancnota de 10 lei falsa… mai tarziu acasa din intamplare am observat… am stat si m-am gandit sa-i declar si sa fiu stresat de politisti o perioada de timp sa fiu chemat sa dau declaratii si cine stie ce le mai trece prin cap, sau sa-i arunc, sau sa-i reppun in circulatie… sau sa fim in continuare chiriasi in romania si sa ne purtam ca atare?

  17. @vlad mihai
    Nene fa si matale ca Bula care s-o dus la aprozar la Itic sa cumpere de-un leu morcovi cu o bancnota de 200 (falsificata de el). Stii ce-o patit? O vint acasa cu morcovi de un leu si cu rest: 2 bancnote de 75 si una de 49.
    Banzai!

  18. Raman in politica!Daca ar fi sa fac parte din….!Ah, deci in alta barca accepta functii! Da, e dreptul lui sa aiba o optiune!Deci, ‘le petite “ciocu”!’.Sa i se indeplineasca iluzia implinirii!

  19. Esti cel mai tare…Pentru mine, din punct de vedere mass-media, in Romania exista doar Antena 2 si Antena3.Emisiunile pe care le faci impreuna cu Mihai Gadea si cu invitaii sai sunt singurele care spun adevarul din tara asta.Va respect si mergeti inainte tot asa…Sunteti singurii in care mai poate avea incredere poporul roman.
    ps:La multi ani lui Mircea Badea si Valentin Stan!!!…cu putina intarziere dar sper sa se accepte:D

  20. De ce nu se poate sub nici o forma vedea emisiunea pe net in varianta inregistrata?Incerc de foarte multa vreme dar degeaba.Multumesc.

  21. In Romania actuala tot ce se intampla, are atasat “stampila” haoticului. Un singur lucru se intampla organizat/concertat: distrugerea tarii. Distrugere pe care o face Basescu ca un om “dirijat”/”santajat” de cineva. Cine il poate santaja pe Basescu? Cine a avut access la dosarul lui de securist inainte ca el sa si-l faca disparut? Magureanu e unul … or mai fi si altii? Nu stiu…

  22. As vrea sa te intreb cv si te rog sa imi raspunzi daca poti.Se tot vorbeste despre o presupusa boala a lui Basescu…Ce parere ai?…Poate fi adevarat?…Eu zic ca incepe sa isi ia rasplata pentru toate hotiile si jegurile din tara asta, pe conduce prin stilul sau mafiot si comunist.

  23. Ciutacu plange DE MILA MILITIENIlor!!!!!!
    Aveam o impresie foarte buna despre voi, echipa tanara dar sincer sunt dezamagit mai ales cand l-am vazut pe Ciutacu si Radu ca ii plang pe militieni, pensii mici, salarii mici.
    Mircea vreau sa-ti spun ca un subofiter castica net, bani in mana peste 3000 lei, un ofiter intre 4000 si 9000 lei, adevarul ca sunt de plans, NU?
    In schimb un doctor care salveaza veti are salar 2500 lei, Ti se pare CORECT?

  24. @mnd: “Gabriel Oprea este un apropiat al lui Cristian Diaconescu ? , este avocatul lui ?”
    Acum , este seful lui.:) Si va fi si in noul partid care o sa se formeze dupa Paste. Deja isi insusise retorica lui Oprea de marti seara (la emisiunea lui Ciutacu) ,cand l-am auzit vorbind despre “barbati de stat”. In curand , o sa-l auzim vorbind despre “modernizarea statului” , “respectarea vointei romanilor exprimata la referendum” , “basescianism” ,etc.
    Abia acum am vazut inregistrarea Sintezei de aseara si imi e si mai sila de el. S-a purtat ca o curva care – fiind prinsa la cordit – da vina pe barbat ca nu e destul de tandru cu ea. Cum adica , pleci dintr-un partid in care esti de sapte ani , pentru ca nu te-a sunat nimeni sa te scarpine pe burta cand te-ai facut de cacat ?

  25. el era,vezi doamne dezgustat ca nu fusese mangaiat pe cap,da ce are 3 anisori si trebe sa-l pupi sa-i treaca,in politica nu-i loc de sarumanusitele,haaaaaaa pe noi cine ne pupa sa ne treaca ca ne-a dezamagit,daca avea sange in instalatii dadea bine si apoi pleca si nu oriunde

  26. @ Adi
    Ulla Schmidt a fost una din “slabiciunile” mele. A nesimtita in stil cras. N-am ales in viata mea rosu sau verde. Chiar poci ca sa spun ca ii urasc. Putin. Dar apasat.
    @ bocitor cinic
    Te contrasalut!
    @shogunu
    Bun bancu´!
    Scuze Victor Ciutacu pentru ce am facut.Dar iti multumesc!

  27. Daca domnul Cristian Diaconscu s-a facut “independent”, astept cu interes momentul in care domnul Ion Iliescu va deveni monarhist si va milita pentru reinscaunarea Regelui Mihai. Ajutat de domnul Traian Basescu (dupa o noapte de ascultat manele).

  28. se intareste organul !
    membrii noi,singe proaspat in instalatie!
    basina voda e multumit…
    nu mai dureaza mult anomalia in cauza!
    vom avea un nou partid de stinga,evident serios,evident supus chiorului manelist

  29. @De Casa Stirilor
    Sa inteleg ca, daca C. Diaconescu se alinia frumos la coada si isi exprima adeziunea profunda si unanima pentru viitorul luminos al partidului, atunci era de lauda.
    Dar daca a avut alta pozitie, pe care, culmea! a facut-o publica, atunci e de ocara.
    Care-i diferenta fata de PCR?
    Eu sustin libertatea de opinie si libertatea de exprimare a propiriei opinii.
    Daca opinia este obligatorie, numai pentru ca este a celor care sunt ceva mai multi, unde a ramas democratia?
    Majoritatea decide, dar nu are dreptul sa arunce cu noroi in cei care nu o aproba.
    Pentru ca asa ceva se petrece acum.
    Diaconescu trebuie acum sa plateasca pentru ca s-a exprimat public, altfel decat majoritatea.

    Cine castiga?
    Nastase, desigur!
    Dupa Geoana, Diaconescu, Oprescu, etc, urmeaza Ponta.
    Sper sa n-aiba Adi si satisfactia asta. Are clasa, are stil, e capabil, dar e pervers.

  30. Daca il mai intalniti zilele astea pe Cristian Diaconescu sa-l intrebati ce parere are acum cand nu mai este membru PSD , despre Mircea Geoana.
    Sunt sigur ca dupa filaj si-a schimbat parerea.

  31. Buna seara Victore!
    Incep prin a felicita psd pentru alegerea fericita alui Ponta,iar efectul nu a intarziat sa apara!PSD a crescut in cateva zile(!) cu 6% intentie de vot!Era firesc ca adversarul cel mai inversunat(baselu) sa nu stea cu mainile in san!Inca de la congres,cand a simtit ca gioana prostanacul o ia la vale si pierde fara drept de apel in fata lui Ponta(un pericol potential!),l-a scos la inaintare de diaconescu,un om fara coloana vertebrala,fara “sange” in instalatii,vorba lui Mazare,in speranta redresarii corabiei prostanacului.Vazand ca nu i-a reusit “manevra” si ca psd creste spectaculos cu Ponta presedinte,a apelat la acelasi individ fara caracter,l-am numit pe diaconescu, a carui demisie din psd i-a anuntat-o generalul Oprea!!!!
    Din nou Mazare are dreptate:e ca si cum ai candida la presedentia Romaniei,iar dupa ce ai pierdut lamentabil si ai facut-o de oaie,a doua zi renunti la cetatenie!!!Acum cred ca reusesc sa inteleg ce a simtit Nastase,care in ciuda tuturor santajurilor,nu numai ca nu a demisionat din partid,ci a luptat cu stoicism pe baricade,avand onoarea de a demisiona din fruntea camerei deputatilor -nu si din partid!-atunci cand a simtit ca nu mai are sustinerea partidului!
    Daca Victor Ponta va avea abilitatea-si se pare ca o va avea- de a scapa de fripturisti(gen diaconescu,sarbu,miki spaga,etc) si inca vreo cateva personaje total neavenite(gioana prostanacul si vanghele almanahe) dand in acelasi timp un imbold inscrierii tinerilor in partid,are toate sansele sa ajunga acolo unde si-a propus duminica dimineata,in varful ierarhiei politice din Romania,ceea ce e ,cred eu,un pas urias inainte pentru noi toti!

  32. Măi dom’ Ciutacu,

    Ce tot plimbaţi curvele politice, ca pe moaştele sfinte, din emisiune în emisiune (a dumneavoastră, a lui Gâdea, dar şi în cele de după amiază), ca să vă explice că au avut principii şi nu interese !? Sau vă simţiţi, dumneavoastră şi ceilalţi, oarecum trădaţi de faptul că nu aţi evaluat corect caracterul acestor personaje ?!? Pe mulţi dintre ei, VOI i-aţi făcut celebri, iar ei profită în continuare de rating-ul posturilor Antenei şi explică ce fecioare neînţelese sînt. Dacă măcar o zi sau săptămînă nu i-aţi mai pomeniţi decît în ştiri (eventual), fără a încerca să descoperiţi nuş’ce subtilităţi filosofice în dorinţa lor de bani şi/sau putere, cred că ar muri (d.p.d.v. mediatic), pentru că la celelalte posturi TV vă uitaţi doar voi (ca să puteţi comenta enormităţile debitate de putere acolo) şi vreo cîţiva „români“ de bine. Dragul POPOR ROMÂN (cu excepţia celui din străinătate) sper că nu mai crede, după toate aiurelile/gafele/ retractările/tîmpeniile guvernului, că au făcut cele mai potrivite alegeri în ultimii doi ani ! Chiar dacă mă veţi înjura (m-a uns pe inimă cea adresată unui tîmpit de pe blogul Oanei Dobre !) că-mi permit să vă spun cele de mai sus, cred în continuare că Vorbe grele pot fi spuse şi pe alte subiecte – şi, din păcate sînt atît de multe în prezent – şi nu lăsînd să-şi facă publicitate oameni de nimic ! Gîndiţi-vă ce programe traznet (morale, etice, vai cum trădează ! sau în sfîrşit s-a trezit la realitate !) urmează să transmiteţi după celelalte congrese (PNL, PD-L) ! Deşi nu citesc ziare, atunci cînd cumpăr Jurnalul, îl parcurg (pe bune!) în totalitate. Şi îmi place şi cel de duminică (revista !). Ştiu că nu e în legătură cu subiectul propus (dar este !).

  33. 1.C. Diaconescu a fost “protejat” de servicii pentru propria siguranta.
    2.Protectia i s-a retras “oficial” cu 2 saptamani inainte de 1 feb. 2010,dupa spusele dansului.
    3. Dosarul de presupus santaj se refera la perioada 1-10 feb.
    Intrebare: De unde a aparut ideea ca monitorizarea ar fi fost facuta de cineva din PSD?
    Are mai mult sens sa cred ca monitorizarea a continuat neoficial, cu aceiasi oameni care o faceau si pana atunci, atat pentru siguranta lui C. Diaconescu, in caz ca amenintarile chiar se concretizau si in actiuni iar prezumtivii agresori vor prinde mai mult curaj crezandu-se neurmariti, cat si pentru siguranta altora.
    Habar nu am ce contine dosarul respectiv, sincera sa fiu nici nu prea conteaza. Semnificativ este faptul ca a fost indusa ideea de urmarire ilegala in scop de santaj pentru ca Diaconescu era candidat la sefia PSD, deci ar trebui sa credem ca urmarirea si santajul ar fi fost realizate de cineva care nu il dorea pe Diaconescu presedinte PSD.
    Monitorizarea si dosarul ei au existat. Santajul a fost doar o galusca otravita de natura sa incinga spiritele mai ales in PSD, dar si un pretext, o scuza, pentru gesturile ulterioare ale lui C. D.
    Cred din ce in ce mai mult ca dl. Saftoiu are dreptate, pentru ca doar asa actiunile lui C. D. au sens. Argumente: Domnul C.D. a fost vizibil iritat de insinuarile ca ar avea legatura cu o anumita zona in legatura cu serviciile de informatii. Numai ca, in cateva randuri a spus chiar el mai mult si anume ca el nu este santajabil pentru ca oameni care au participat la discutii privind extinderea NATO si scutul antiracheta sunt dincolo de orice banuiala de acest gen, de unde pot sa presupun ca sunt verificati atat inainte cat si dupa ce nu mai au acea functie. In plus, a tinut sa specifice ca nu are alt grad in afara celui de ambasador. La intrebarea daca a fost la sediul SRI in perioada cu monitorizarea, nu a raspuns direct NU, ci a spus ca, si daca ar fi fost,ar fi avut ce discuta, chiar si 3 ore, de exemplu despre scutul antiracheta. De unde pana unde? Stiam ca avem alt ministru la externe sau la aparare. Pot sa speculez ca discuta el pt ca ceilalti nu se pricep, sau nu sunt credibili, deci ii ajuta, colaboreaza intr-un fel sau altul cu ei? PSD-ul stia?
    Eu cred ca rolul lui C. D. era bine stabilit intr-un scenariu care nu a luat in calcul neprevazuta “Victor Ponta Presedinte PSD” iar cand aceasta neprevazuta a aparut, a dus la o reorganizare rapida, pe picior, la o schimbare de plan care, din punctul meu de vedere nu a reusit sa aiba rezultatul scontat.
    Chiar pana in ziua Congresului multi credeau ca va fi o finala Geoana- Diaconescu,sau, si daca va ajunge Ponta in turul 2, tot Geoana va castiga. Or, pentru adversarii PDS, Geoana presedinte era de preferat, iar Diaconescu presedinte ar fi fost cam la fel. Anuntul lui C. Diaconescu ca se retrage si il sprijina pe Geoana a venit cand parea ca balanta inclina decisiv spre Ponta si a avut rolul de a o echilibra. Cred insa ca daca ar fi fost un simplu anunt: ma retrag si il votez pe Geaona, ar fi avut si rezultat. Ce a mirat, socat, decumpanit, dezamagit, a fost motivarea gestului – il cunosc pe Geana de 16 ani si imi e prieten.. .Asa, si?! Pana acum nu stiai? Ba da, dar motivarea nu a fost sincera, ci in plus.
    Daca C. D. nu se retragea si Geoana devenea Presedinte, plecarea lui C. D. ar fi avut alt efect, mai puternic, si ar fi fost intr-adevar o lovitura de imagine.
    Insa cand Victor Ponta a anuntat categoric ca domnul Diaconescu nu va face parte din echipa lui, era evident ca acesta nu va mai avea nici acces la informatii, nici alte mijloace prin care sa serveasca scopului initial si a devenit necesara “recuperarea” lui daca se putea ” cu daune majore pentru inamic” dar, pentru ca nu mai putea argumenta cu dezamagirea ca nu s-a schimbat nimic,a aparut toata nebunia cu santajul ordinar si cu lipsa de interes a colegilor, cu tradarea, etc. oferind drept motivatie dezamagirea ca, intr-o problema personala, colegii din PSD nu i-au fost alaturi, dar neoferind nici un singur argument in favoarea afirmatiei ca filajul a fost facut din interior.

    La intrebarea domnului C. D. De ce nu se intreaba nimeni de ce s-au retras Mitrea sau Mazare pentru Ponta, insinuind ca principala problema e ca el s-a retras pentru Geaona si nu pentru Ponta, incerc eu un raspuns: Pentru ca nici Mitrea nici Mazare nu au spus: il cunosc pe Ponta de x ani si sunt prieten cu el, de aceea ma retrag. Amandoi s-au inscris in cursa impotriva lui Geoana, sau in orice caz, pentru o schimbare, la fel ca si Ponta, deci aveau un scop comun iar cei doi au intuit ca Ponta are si mai multe sanse si mai multa putere si mai mult chef pentru a realiza acel scop. In naivitatea mea am crezut ca si Domnul Diaconescu vrea sa fie presedinte pentru ca se considera mai bun presedinte de PSD decat Geoana, de aceea nu am crezut in povestea cu retragerea din prietenie si am cautat raspunsuri, punand cap la cap evenimentele petrecute de la Congesul PSD. Nu cred ca sunt prea departe de adevar.Daca ma insel, imi cer scuze, dar asta e ceea ce gandesc acum.

    P.S. Victor, nu te mai obosi sa intrebi in emisiune: sigur nu aveti legatura cu alte structuri? raspunsul va fi mereu acelasi: “categoric NU”. Ce te-ai astepta?! sa spuna vreunul, DA domnu` Ciutacu, sunt maior, general sau naiba stie ce , in serviciul secret X si seful meu este….?. Asta nu se intampla, nici macar de dragul sau in numele prieteniei sincere pe care tu le-o oferi.

    P.S. 2 Nu credeam ca voi deveni atat de interesata de viata asta politica sau cum o fi ea, dar imi dau seama ca interesul vine dintr-un soi de disperare combinata cu neputinta si cu teama ca tara in care mai am ceva de trait (conform sperantei de viata) si in care vor creste copii mei va fi condusa de indivizi votati de mine in (ne)cunostinta de cauza, cu teama ca nu voi putea sa-mi dau seama care sunt oamenii politici care vor sa construiasaca o tara despre care sa pot spune ca ii apartin si ca e a mea, si care sunt cei rai care vor sa manelizeze un popor, sa ne transforme in populatie usor de invrajbit si usor de cumparat cu o galeata, un mic, o sacosa sau o bricheta.

  34. Baieti, usor cu pianul pe scara. Chitimia destramarii PSD este Miron Mitrea. Diaconescu a fost folosit si filat de Mitrea. Mitrea a fost cel care l-a convins pe Diaconescu sa candideze. Tot el a fost cel care la dus la masa cu Oprescu si apoi a anuntat presa. Diaconescu nu stia ca la masa va veni si Oprescu.Apoi brusc Mitrea nu l-a mai sustinut si culmea nesimtirii, dupa ce l-a convins sa candideze, Mitrea s-a inscris si el in competitie si apoi a renuntat in favoarea lui Ponta si nu a lui Diaconescu pe care el l-a convins sa candideze. Furia lui Diaconescu a venit tocmai din incercarea lui Mitrea de a-l santaja sa treaca de partea lui Ponta. Ca sa dovedeasca ca nu ii este frica de santaje, Diaconescu a reactionat invers. Abia a doua zi, dupa alegeri, a aflat ca cel care a ordonat filajul a fost Mitrea cu stiinta lui Nastase. De ce Mitrea si Nastase au inclinat spre Ponta si au vrut sa scape de Diaconescu? Simplu. Cei doi au obtinut sa nu se discute acum modificarea statutului, ci in congresul ordinar din iarna. Pana atunci Nastase si interpusii lui vor face totul sa dovedeasca ca tanarul Ponta nu este capabil sa conduca PSD. De fapt Nastase stia ca acum nu poate castiga conducerea PSD si asa ca l-a impins in fata pe Ponta si la impins afara din PSD pe contracandidatul cel mai puternic – Cristi Diaconescu. Ce au comun Mitrea si Nastase?- Ura fata de Geoana. In timpul campaniei pentru prezidentiale chiar daca declarau cu o juma de gura ca il sustin pe Geoana, ei faceau tot ce se poate sa nu fie ales Geoana. Nastase a ajuns pana acolo incat si-a trimis consiliera santajista anca alexandrescu lanaga Oprescu, dand un semnal clar cu cine voteaza nastase. AA a fost cel mai abject critic al lui Geoana. MItrea va destructura PSD si va pleca spre Oprea, lsasandu-i lui Nastase un partid de vreo 12-17%.
    Destructurarea PSD a inceput in momentul in care Miron Mitrea a convisns PSD sa intre la guvernare. Acum Mitrea ramane sa stinga lumina. Se foloseste de Nastase, care este ros de resentimente, ambitii si orgolii, pentru a distruge partidul. Ponta va fi sacrificat cum a fost sacrificat si Cristi Diaconescu, care trebuia sa plece din PSD – noul partid al lui Oprea avea nevoie de o tichie de margaritar pe capul nou nascutului “magar” partinic.
    PSD s-ar putea restructura daca ar fi eliminati trei sforari – Mitrea, Nastase si Hrebenciuc.
    Pana in iarna, Ponta va fi mazilit. De cand Congresul nu poate hotara niste modificari de statut si organiza alegeri pe baza acestor modificari? Lasul Nastase stia ca nu poate castiga alegerile si acum il are pe Ponta, dar il va “lucra” si elimina la viitorul congres.

    Miron Mitrea va termina PSD – asta este rolul pe care l-a primit de la Basescu.
    Chiar si acum la plecarea lui Sarbu, i-a data dreptate acestuia, uitand ca PSD nu a fost de acord cu legea salarizarii nici cand a fost la Guvern, iesind din sala cand Boc a citit textul asumarii. Mitrea are memoria scurta cand e vorba de interesele lui, dar nu uita sa se razbuna – nu a primit un minister, nevasta-sa nu a primit conducerea unei comisii parlamentare, a fost marginalizat in partid etc….

    Cristi Diaconescu a fost manipulat MURDAR de Mitrea si Nastase – doua lichele politice. O sa ajungem sa-i regretama pe Geoana si Vanghelie.
    Mitrea trebuie dat afara din PSD daca acest partid vrea sa se salveze.

  35. Personal l-am apreciat pe domnul Diaconescu, imi placea cum punea problema precum si calmitatea sa. Cred ca a fost santajat, dar nu de cei din PSD ci de jegul de Basescu.

  36. daca si diaconescu se “impreuna “cu oprea si cu “traian cel mare” la ce ne mai putem astepta in tara asta.pacat,mi se parea un om destul de corect,cred ca m-am inselat.pacat de el

  37. Domnule Ciutacu,

    Daca am inteles bine actualul premier si-a sustinut teza de doctorat cu tema “Superioritatea sistemului bicameral in comparatie cu cel bicameral”. Or, in conditiile in care nu aplica in practica ceea ce a sustinut teoretic, in mod normal ar trebui sa-i fie retras titlul de doctor. Prin intermediul Dvs.,ii sugerez premierului o tema care ar suna in felul urmator “Consecintele paralelismului sinelor de cale ferata asupra ciclului menstrual la ratele salbatice, cu implicatii asupra guvernarii portocalii in Romania”.

  38. Rectific ” Superioritatea sistemului bicameral asupra celui UNICAMERAL…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.