Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

De câte ori am acuzat partidul şi regimul băsescian de neofascism, am fost acuzat de apologeţii spirtierului că exagerez tuşele groase. Scandalul declanşat de cordaciul de jacuzzi Baconschi cu ţigănetul, pe care l-a acuzat în bloc (ca etnie) că mangleşte din raţiuni fiziologice, m-a trimis înapoi la DEX. Unde scrie: FASCÍSM – Ideologie apărută în Europa după primul război mondial, care a stat la baza unor partide de extremă dreaptă, caracterizându-se prin naționalism extremist, misticism, violență, demagogie socială; regim politic instaurat pe baza acestui curent.

Oricine are răbdare să parcurgă textele teologului Baconschi din arhiva electronică a Dilemei Vechi va constata că omul nu-i la prima abatere şi că respiră prin pori o anume intoleranţă. Sigur că nu-i apucat la vedere ca Vadim, al cărui naţionalism primitiv şi feroce (e greu de uitat faimoasa expresie mafia iudeo-masono-ţigănească) nu poate fi mascat de tumbele de genul Ciutacu e un ţigan care pretinde că-i evreu. Omul are o aparenţă de rafinat, ţine pipa-n gură la poză de cad în cur toţi snobii cu pretenţii intelectuale. Floarea intelighenţiei româneşti, cum îi place să se autointituleze, care urla ca muşcată de şarpe când Cioroianu trimitea declarativ ţigănetu-n deşert, tace azi ca căcatu-n tufă (nota mea: cacofonie autoasumată, pentru electoratul manelist al lui Băsescu). De ce lui Cioroianu i se cerea demisia şi lui Baconschi i se caută scuze? Fiindcă, în căpăţânile de politruci ale unora care l-ar fi pupat în cur pe defunctul Ceauşescu (dacă ar fi trăit) mai abitir decât o fac azi cu Băsescu, Cioroianu e de-al lor, iar Baconschi e de-al nostru.

Uitaţi-vă la enumerarea atributelor din definiţia fascismului. Eu o să vă înşir nişte nume şi-mi spuneţi voi dacă am greşit sau nu ordinea. Theodor Baconschi, Aliodor Manolea, Traian Băsescu, Emil Boc. Cum scria mai sus, la cartea explicativă a cuvintelor, că se numeşte regimul instaurat pe baza acestor caracteristici?

P.S. Cristi Diaconescu spunea, la “Vorbe grele”, că pleacă din partid numai dacă Parchetul probează implicarea unui membru PSD în filaj. Să-nţeleg că a primit astă noapte răspunsul aşteptat? Poate-l ia şi pe Vanghelie. Până atunci, însă, ce-aţi zice de-o remaniere la Externe, cu minunatul Diaconescu în locul rasistului Baconschi? Apropo, mi se pare mie sau postul de ambasador la Paris nu a fost ocupat?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

245 thoughts on “Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

  1. @Victor Ciutacu

    Maitre,

    M-au inspirat micile rautacisme la adresa lui Diaconescu scrise ( nu de tine) pe-aici !
    Pe mine nu m-a impresionat niciodata in calitate de om politic… Dar mi se pare cam imoral sa arunci cu caca in cineva daca nu mai e “de-ai nostri” ! Parerea mea 🙂 !
    Astept cu interes sa inteleg rostul pozei… Banuiam eu ca e cu schepsis si ca nimic nu e intamplator 🙂 !

    Mult bine !

  2. Ce putem astepta de la un om dezamagit care a fost convins cu catva timp in urma ca va putea reface STANGA ADEVARATA,cu ajutorul multor colegi din PSD care pareau DEDICATI cauzei. A fost tradat de ei, si a fost tradata CAUZA STANGII. Mai mult de atat cand s-a pus problema ca dumnealui a fost santajat, NIMENI nu i-a sarit in aparare, nimeni nu si-a exprimat convingerea ca NU ESTE SANTAJABIL. Pai cum sa nu iei campii?
    Imi suna in ureche o afirmatie a dumnealui facuta in dupa masa aceastaL:”Nu primesc ordine de la nimeni” si-l cred. Sa dea Dumnezeu ca prin ceea ce va face de acum incolo sa dovedeasca ca ESTE OM DE CUVANT.

  3. avem si noi ‘democratii’ nostri zisi si ‘liberali’, populisti, ce nu vad cu ochi buni angajarea unei bone filipineze de catre noul sef al psd.oare cernahovscaia ce zice?

  4. Cand am auzit stirile zilei mi s-a parut ca sunt la surprize-surprize. Se anuntau… dar mi se pare ca deja asistam la un teatru absurd. Articolul mi se pare corect, afirmatiile pertinente si de mult anticipate. Totusi, am avut mereu speranta ca nu vom ajunge in asemenea hal. O tara de rahat din care as vrea sa plec prin teleportare ca sa nu pierd timpul. La varsta mea insa am un mare handicap, chiar si pentru faptul ca sunt mult mai cerebrala decat eram acum 20-30 de ani. Cred ca singura sansa ar fi o noua revolutie. Trec dintr-o extrema in alta? Nu cred. Am ajuns in asemenea hal -ca tara- incat presimt ca asta se va intampla. Nu se rezuma la un singur om precum Diaconescu ci este un sindrom deja. Dezertarea, lipsa coloanei vertebrale, lipsa unei scari de valori, lichelismul in masa, hotia, minciuna, slabiciunea, parvenitismul…toate relele din lume se pare ca au invadat Romania. Ei bine, cand ma uit in urma vad anii 90 cand au pornit manelele si manelizarea, personaje jalnice cu gura mare precum basescu care atragea adepti prin obraznicie, minciuna si populism… Dezintegrarea a inceput cu mult timp in urma, ne-a acaparat incetul cu incetul pana a devenit regula. Acum suntem in faza acuta cand orice tratament poate aduce moartea sau salvarea. Este deja un joc al hazardului din care din pacate voi face parte.

  5. Don Ciutacu

    Sa intelegem ca citesti Dilema Veche, editia electronica. E meritoriu. Vezi ca Baconschi mai scrie si cu alte ocazii. Poate il vei intelege. Te sfatuiesc sa-l aprofundezi inainte de a-l interpreta pentru masele de blogeri fideli. In rest, numai bine!

  6. Diaconescu – portocaliu? Si “Miki Spaga” – la fel? Din interes? Din convingere? Sau cozi de topor in “puterea oranj” ori in “flacara violet”?
    Ce alegem, Victore???

  7. Ciutacule, Vadim a mancat cacat (ha, si nici nu-i cacofonie, aproape!) Tu nu esti nici tigan, nici nu te pretinzi evreu. Da’ ce te-ai mai dori mason!!!
    Este?

  8. Inteleg sa fii orb, dar prost nu esti, Ciumatule!
    Pai asta este legea, daca a plecat dintr-un partid, trebuie sa se inscrie intr-un grup parlamentar.
    Si toti o dati cu santajul, aduceti-va aminte cand spunea basescu in campanie ca astia de la psd se filmeaza intre ei, apoi se santajeaza??!!
    Chiar merita aceste specimene sa mai conduca tara asta?

  9. D-le Ciutacu,
    nu credeti ca e posibil ca Diaconescu sa candideze la presidentie din partea PDL in 2014 ? As zice ca e f. probabil( nu au pe nimeni) !!!

  10. @I.I. Ori esti optimist, ori esti “naiv”. Din pacate, inca de pe vremea cand Ciutacu il numea prieten, mie imi suna “fals”- exact ca in muzica-. Singurul lucru care l-ar face sa actioneze diferit decat si-a propus sau “i-a fost comandat” ar fi marele scandal iscat deja in jurul numelui lui. Doar daca nu am avea presa asta “pacatos de independenta” am vedea adevarata lui “valoare”. cred ca avem totusi o sansa pentru ca jocurile sunt atat de importante incat o vom vedea cu orice pret.
    In cel mai bun caz vom vedea un Diaconescu care face aceste miscari pentru ca a pierdut totul si orgoliul nu-i permite sa ramana un simplu membru.
    Asta cum s-ar chema?
    Cred ca aici i-as da dreptate -partial- printre putinele dati lui CTP care a facut o remarca dura referitoare la Diaconescu – care este valabila pentru multi altii ce sar din tipar, fiind asazisi dizidenti guralivi care actioneaza in acelas sens cu alte mijloace-.

  11. @De pnl-ist

    Imi pare rău pentru mine, şi culme-i recidivă, mi-a plăcut mult dă Cristi. Daaar, a afirmat la Gâdea mai adineaori că a cetit Art. 16 un pic înainte de a veni în emisie, aaaadecă DUPE ce s-a înscris la dependenţi. Hâc! Trosc!

  12. Cred ca un singur lucru din tot ce a spus C. Diaconescu are valabilitate axiomatica: “Este un pret de platit daca nu umbli cu haita”.Trist, dar adevarat.

  13. Nu voi mai spune nimic despre sfertodoctul betiv, m-am saturat,(el este, ca sa spun asa, in naturalibus), dar cele ce vad ma umplu de nesfarsita scarba, oare acesta sa fie Diaconescu, pe care l-am vazut, acum cativa ani pe antena 2, evocandu-l pe Nicolae Steinhardt, I’m flabbergasted…

  14. Un gagiu care candideaza la functia de PRESEDINTE al unui partid si la 48 de ore o sterge ca un manelist suparat ca sala nu a aruncat cu bani in el,asta mi se pare ca inseamna “diaconescu”.
    Jenant si data viitoare cand mai vedem pomi din astia laudati,mai bine lasam sacul acasa sa se hodineasca.

  15. Buna seara d-le Ciutacu,

    Nu vazui emisiunea Dvs.(am fost la neurologul meu,ptr.consulatie ,ca era de garda),dar vazui emisiunea Sinteza zilei.Ce se intampla de fapt d-le Ciutacu?!Mai intelegem ceva?!Suntem total bulversati de ceea ce se intampla.Ma rog la Dumnezeu sa pastreze luciditatea oamenilor ca Dvs.,sa mai aveti rabdarea sa ne ajutati sa intelegem degringolada mizerabila in care traim.

    Va doresc,cu tot respectul numai bine si o noapte in care sa dormiti bustean,sa va odihniti,ca mare zbuciumata e viata!
    IoanaP

  16. Slautare!

    Iti citesc pentru prima data blogul. De ceva vreme, desi imi plac foarte mult discutiile pe teme (pacat ca rar mai vezi ceva de calitate la TV), daca aflu o stire, e in scris (sau de la altii, dar nu risc sa ajunga orice la ureche, sunt filtrate) :)).
    Dintotdeauna, dar mai ales de cateva luni, refuz sa ma mai uit la TV – pentru ca rareori mai aud ceva bine scris, bine citit de pe prompter sau, culmea: stiri.
    Politica: same as always, la 5 ani nu-mi amintesc cum era, dar stiu de pe la 11 (n.r. in ’96)…
    Sa nu mai zic de restu’, caci sincer, I don’t give a shit about tanti Tuta care si-a omorat barbatu’…

    Revenind la faptul ca am intrat prima data aici asta seara… primul lucru pe care l-am citit a fost “Despre mine…”. Ei bine, arogant nu “te vad”, destept stiam ca esti. Dar sa mai citim…

    Pe curand!

    Miana

  17. “lumea va incepe sa creada ca PDL s partidul taierilor de pensii, salarii si alocatii. Iar in timp ce noi vorbim de mere si pere pentru noua sigla pentru partid, alegatorii incep sa creada ca cel mai bine ni s-ar potrivi “, sustine Raluca Turcan”

    Pai daca luam in considerare si imprumutul de la FMI pe langa “taierile” care le fac ,atunci sigla PDL trebuie sa fie <<<>>>>>

  18. Nu s-ar putea sa nu intelegem nimic din ce se intampla pentru ca nu e nimic de inteles? Trecand de ciudatenia declaratiilor sale, sigurul lucru consecvent in toata aceasta poveste este chiar inconsecventa! Era o vorba populara cu un nebun si o piatra… Tot ce-am inteles eu din emisiunea din seara asta, si din aia de-aseara, este ca nu inteleg nimic, ca Diaconescu parea cam (foarte) irascibil, uneori chiar nervos, coleric, ca tot repeta faza cu dezamagirile desi se contrazice singur de multe ori (nu pot sa dau exemplu pentru ca nu pot retine ce-a zis), cred ca mai zicea si alte lucruri… Continui sa cred ca securistii si oamenii de acest tip nu actioneaza asa, cred ca au strategii bine puse la punct si foarte greu de demontat. Cred ca, nici Diaconescu, daca ar fi fost vreun soi de securist, si nici eventualii santajisti, n-ar fi reactionat atat de haotic. Nu exclud santajul dar exclud ca toate luarile de pozitie publice ale lui Diaconescu sa faca parte din vreun plan, orice plan. Pare mai degraba ca cedeaza psihic (poate pentru ca e santajat, nu stiu) si nu cred ca se preface. Daca ar fi avut aceasta abilitate ar fi putut inventa un plan mai bun. Poate ca noi am vazut prea multe filme cu spioni si prea putine cu oameni instabili psihic.

  19. Draga Victore,

    Ma intrebai, ce are Computerul Madalina si Prefectura, pai uite ca are ca azi s-a molipsit di Firea care tot cu CALCULATORUL ii da. Poate ca e ca SULA care se lipeste, momentan de sexul feminin. Asa ca atentie sa nu fie vre-un sindrom.

    A si la subiect ai fost SUPER pt gestul facut cu Diaconescu. Jos palaria!

  20. Daca cumva castiga Geoana, pleca jumatate din partid, asa..au plecat cativa si cu Diaconescu in frunte..Poate o sa plece si Geoana, ca parca trebuia sa plece la Banca Mondiala..ca asta e destept nu gluma..Diaconescu daca a plecat, asta nu e o tragedie pt PSD, acest om nu a fost in stare sa ia o decizie de cand este in politica..Cred ca este unul din slugile lui Basescu, unul din oamenii datori lui Basescu

  21. @ciutacu: mai citesti comentariile la ora asta? Ala care avea o problema legata de cuvantul calculator dar care nu a avut curiozitatea sa se uite in DEX, pe langa faptul ca persevereaza cu ideea asta, iti mai si jigneste una dintre colegele de la Antene…

  22. @Manuela: nu-s cavalerul pe cal alb al colegelor mele de trust, dar pe undeva ai dreptate.
    @Barosanul: sfatul meu politicos e sa renunti, cel putin aici, la obsesia asta

  23. mi se parea ca pe blogul asta n-ar trebui sa apara un astfel de comentariu, ca idee… Nu era asa important despre cine e vorba.

  24. Pentru mine e ca si cum s-ar fi destramat un mit.Vorba lui Badea, pe care o tot alungam, Cristi D. e santajabil.Mi-a inselat toate asteptarile.

  25. Trec peste comentariul la subiect, pentru ca oricum si oricat as “latra”nu ma aude nici dracu’ si daca ma aude, nimanui nu-i pasa.
    Ma distreaza doar faptul ca tovarasul general, a fost mistocarit intr-un mare fel si el nici macar nu-si da seama. Asta arata cat de mult a purtat tinuta militara si cat de multe stie despre ea. Uite, la guler exista niste “petlițe”, dar sunt cusute la misto,invers. Fix ca si guvernul din care face parte,care e total pe invers. :))

  26. Victor,am scris zilele trecute despre diaconescu ,ca este un prefacut si tot ce facea si face jigneste inteligenta romanului.Mazare are perfecta dreptate cand il numeste “jitie” sau poate jigodie politica.Dintre politicienii romani il apreciez pe Nastase care nu s-a lasat calcat in picioare politic,necedand nici o clipa santajului politic a lui basescu,nu a cedat cand a fost inlocuit de la presid. camerei si nu a plecat din partid.Asta da om politic.Daca geoana este dat jos de la senat,automat pleaca.Sunt multi oameni de valoare care au stat in umbra acestor jigodii politice si care la urmatoarele alegeri vor ocupa locul pe care il merita.Abia acum PSD-ul se va schimba.

  27. ECCE HOMO !!!

    Iata chipul lui Diaconescu ! Nu este decat un biet “diacon”, alaturat tzarcovnicilor, tzucalarilor si clopotarilor ce trudesc la bucoavna “BASESCIANISMULUI” !!!

    Macar de-ar fi primit “30 de arginti”, dar i s-a aruncat numai un oscior din care sa suga niscaiva maduvioara.

    Totul este un SPECTACOL PUERIL, LAMENTABIL SI GROTESC. Pute a BASESCIANISM de-ti pica parul din nas.

  28. Victore,e foarte simplu:Diaconescu a pierdut osul in psd,acum fuge sa sa prinda un alt OS in mafia lui basica. Despre tendintele fasciste a pdl-ului se pot spune multe si sunt foarte evidente.

  29. Diaconescu , ” calul troian” al PDL in PSD, a executat misiuni mult mai importante. Stii de ce s-a dus Geoana la Vantu? ca sa piarda alegerile in mod deliberat. Da, pare incredibil, dar sunt incurcate si secrete itele politicii noastre dambovitene. El( Diaconescu), impreuna cu Geoana sunt cei- care din ratiuni inalte de stat- fac si desfac , ajuta sau distrug( in functie de imprejurari) situatiile politice de putere la nivel inalt. Ma mir ca cei din PSD nu si-au dat seama, pana acum, ca ei joaca alte interese. Chiar si acum, vei vedea, se va juca o alta carte interesanta in ceea ce-l priveste pe Diaconescu. Asa ca…fara mari regrete, ratiunile sunt mai sus decat putem noi concepe. Nu inteleg: sunt atatia ofiteri acoperiti in politica noastra, de ce nu sunt adevarati patrioti? de ce nu ridica nivelul de trai al tarii prin deciziile pe care le pot lua? ar fi foarte simplu pt. ei si serviciul pe care il slujesc. Chiar nu-i inteleg. Cred ca ne-a ajuns cate au facut pana acum. Ar fi timpul sa schimbe ceva, ca ne-a ajuns la ” os”, la toti, fara exceptie. Eii, fara ei, bineinteles. Cu respect,

  30. PS:daca esti in confuzie, iti explic: Geoana a facut o intelegere cu Basescu. Da, ca sa se vulnerabilizeze( intr-un mod tamp) , complice fiindu-le chiar Vantu. Pare incredibil, nu? Cred ca asa si este, hahahahaha!

  31. Pana acum semnam cu “Manuela” dar pentru ca a mai aparut una semnez cu numele real si astfel imi asum corect ceea ce comentez.
    Din toata flecareala ( motive puerile) a lui Diaconescu a reiesit mai pregnant una: Tipul e frustrat de neputinta de a se remarca in PSD inventand orice fara sa recunoasca faptul ca se vrea Cineva! O sa vedeti ca lucrurile sunt mult mai simple. Nu discut faptul ca ar putea sa ajunga prin aceasta manevra Cineva aruncat cine stie prin ce ambasada! Asta e gandul lui ascuns pentru ca pe unde a incercat sa devina ceea ce se crede a fi nu i-a reusit. Ma mir ca punem atata suflet pentru a-l descoperi cand “mai sunt atatea de facut!”. Niciodata nu o sa aflam cauzele reale pentru ca acestea sunt numai in capul lui si cred ca nu le va divulga pentru ca s-ar cobori in propriii ochi!
    Fascismul exista si incet incet vom deveni si noi niste mici fascisti daca nu ne trezim la timp!

  32. Domnule Ciutacu,
    Cred ca ar trebui sa convingeti acest “popor de politruci” ca noi astia de rand NU SUNTEM PROSTI!
    Cat priveste cazul Diaconescu, lucrurile sunt clare EL (si nu numai el!) este este cel care “a dat din casa” la prezidentiale!
    Omul este dus, daca aveti timp uitati-va la fata lui in timpul congresului.

    Dar toate aceste lucruri sunt “coapte” de ASIMETRIC care sta in barlog, a castigat cu PSD-ul, urmeaza cu PNL-ul unde victoria va fi mai mare (Antonescu a luat-o razna mai rau ca d-ul Diaconescu!) si va termina cu PDL-ul. Cu aceasta ocazie retractez previziunea de 9 ani cu “sasiul”, vor fi minim 12 ani.

  33. Hai sa va povesteasca tetea ce s-a intamplat acum, aici in Germania.
    Biserica, care este, se imparte in catolica, cu saful suprem la Roma si evangelica. Care avea de sef pe o tanti. Care tanti a fost surprinsa de organe in pozitia de beuta la volan – cu 1 la mie. Bon! Fara televiziuni.
    Iar vitica ce face? In loc sa inceapa cu: “Ia ba laba dupa mine!” sau “Pupa-ma in cur!” sau
    “Hirea-ti ai dracului de militieni!” sau ” E o facatura catolico-politica!” sau sa inceapa cu telefoane in stanga si dreapta, ea ce face? In cel mai naiv stil nemtesc isi da demisia.
    Si nu trece in tabara catolica…
    PS
    1.Si in Romania a fost gasita o judecatoare beuta la ghidon. Oare ce s-o mai intamplat cu ea? Dar cu politistii?
    2. Va inchipuiti sa fie prins vreun popa beut la volan? Sau popa sef? Cam ce s-ar intampla?

  34. S-a gandit cineva ca filajul a fost pus la cale de cineva care in final, sau chiar de la inceput l-a sustinut pe Ponta, iar reactia lui Diaconescu stunci cand a aflat, stiind ca nu are nici o sansa sa iasa presedinte PSD a fost aceea de a le da flit si a-l sustine pe Geoana?
    Iar restul sunt niste povesti frumos tesute de manipulatori in jurul unor personaje?
    Inscrierea in grupul independentilor este oarecum obligatorie datorita regulamentului de functionare a parlamentului avand in vedere ca acolo scrie ca activitatea se desfasoara in grupuri parlamentare, care nu pot fi mai mici de sapte.
    Poate ca nu toti independentii sunt afiliati la PD-L (poate sunt si eu utopic), si din postura de independent pot vota asa cum le dicteaza constinta si nu cum le-ar impune partidul.
    Si ar mai fi ceva! Intotdeauna oamenii mici de inaltime au complexe si vor sa se afirme in fata celorlalti. Priviti in jurul nostru cu atentie!

  35. L-am ascultat pe CTP despre surogatele de disidenti, de predecesori marginalizati in defunctul PCR, de oportunisti, etc. Mi s-a facut parul maciuca, mai sa intru in trepidatie, ascultand comentariul taios la adresa lui C.D.
    “Stanga adevarata” in barca lui Oprea ce-i va aduce lui C.D.?

  36. Mărţişor pentru onorabilul octogenar

    Privindu-l îndeaproape, aşa pătat pe faţadă, am cugetat că ele, petele, erau din totdeauna acolo, dar acoperite de fardul „hemoglobinic” al luptei de clasă ce n-a rezistat lăturilor care-l ţintesc tot mai frecvent pe acest „peşte” de ape vidanjate, gata peste o săptămână să realizeze al 80-lea tur al haznalei, hărăzită de un destin implacabil.
    Dacă, pe bune, s-ar alătura pentru a forţa adevărul, ca o mână moartă deocamdată, celor doi coechipieri priponiţi pentru 15 revoluţii solare, aş zice că n-a fentat justiţia Divină.
    Astrograma natală a nativului de mai sus deconspiră că “stăpânul lui VIII este în VIII”, adicătelea că-n mulţime va-nghiţi găluşca, poate şi ca o uşurare faţă de unul care ne-a bulit (pe limba lui) ţara şi neamul.
    El, fără a avea scaun la cap, şi-a dorit, cu orice preţ, cel mai scaun la fund, lipsit fiind de oareştecare crez politic.
    Mintoşilor, după chemarea inimilor voastre, rogu-vă, băgaţi-l la vătale până-n 03.03.2010

  37. mah oameni buni…faza cu santajul nu prea sta in picioare. Din cate am inteles eu, in cele 10 zile de monitorizare, Diaconescu a vizitat nu stiu ce om de afaceri ( Victore… i-ai zis numele aseara.. da l-am uitat, de important ce e)si s-a intalnit cu o d-ra (d-na) de la Realitatea cu care ar mai fi fost vazut in trecut etc. Asa si? Respectivul om de afaceri nu-l cunoaste nimeni, nu cred ca are probleme cu legea ( s-ar fi aflat pana acum) iar pe cine fute (scuzati expresia) Diaconescu nu cred ca intereseaza pe nimeni ( sau cel mult pe sotia dansului, fiind fix problema lor). Cum ai putea sa santajezi un om cu chestii din astea? Fie el Geoana sau Ponta? Ce sa-i zici? ” Te zic lu’ nevasta-ta ca te intalnesti cu aia”? Sigur ca filajul, in esenta lui e ilegal, si omu nu se simte confortabil ca s-a intamplat asta ( nici-unul dintre noi n-ar fi, fie el persoana publica sau nu).

    Pe de alta parte scenarita e in sangele nostru, pentru ca din pacate ce se intampla in tara asta ne obliga sa gandim in scenarii…

    Prin urmare, sunt 2 situatii dupa mine. Ori, Diaconescu e pur si simplu sincer si noi nu putem sa-l credem ( cum ca ai lui din partid l-au lasat balta cand s-a pus problema ca a fost filat, santajat etc, si omul s-a umplut de greata si a plecat). Ori, exista alte chestiuni, pe care nu le cunoastem, si care au fost scoase pe tapet ( si nu cred ca de cineva din PSD si mai degraba de catre cineva de la putere) in anumite scopuri – respectiv sa-l oblige pe Diaconescu sa sara din PSD in PLD din motive lesne de inteles…

  38. Am inteles citind pe bloguri ca Jucan a lucrat pentru Virgil Magureanu. Puiu’ de dac, Imre Asztalos aka magureanu, a avut nevoie de cineva de incredere sa il santajeze pe Diaconescu…. pa cine poate fi mai de incredere decat un fost/fosta angajata? (Jucan putea sa vanda “materialul” pe bani grei… )Mai aveti dubii cine e in spatele ciumei portocalii? Magureanu Virgil.

  39. @Silviu:

    “Nu inteleg: sunt atatia ofiteri acoperiti in politica noastra, de ce nu sunt adevarati patrioti? de ce nu ridica nivelul de trai al tarii prin deciziile pe care le pot lua? ar fi foarte simplu pt. ei si serviciul pe care il slujesc”
    E imposibil sa fi patriot cand te cheama IMRE ASZTALOS!
    Va mai mirati ca ne indreptam ca tara spre pieire? Nici nu va stii betivanul ce l-o traznit si de unde o venit …in curand… nu ne poate el vinde chiar asa usor si sa creada ca there is life after that….

  40. Nu contează principiile, onoarea, ci doar meseria, pe care Cristian Diaconescu şi-o va face dacă va fi solicitat. Deci, a spus foarte clar ce era de spus. Iar Mihai Gâdea a stricat o bună parte din timpul emisiunii cu… NIMIC. Îmi pare rău de Vali Stan, care zice că-l cunoaşte de mult pe Diaconescu, iar acum încearcă disperat să-i explice comportamentul.
    Ce bine a fost aseară când a început adevărata Sinteză, odată cu intrarea în platou a lui Mugur Ciuvică şi a Mirunei Munteanu! Dar rămăsese prea puţin timp.

    Mircea Badea a zugrăvit cel mai rapid tabloul situaţiei, încă de la început. Cine a avut ochi şi urechi să vadă şi să audă, a făcut-o de la congres, când Diaconescu şi-a anunţat retragerea. Prezentarea demisiei direct lui Oprea şi anunţul ulterior al acestuia, doar au completat nefericitul tablou.

    Ce va urma pentru ţara asta rămâne de văzut.

  41. @SimP: n-are nici o legatura Magureanu, dupa parerea mea, cu povestea asta urata. iar ungurii, ca etnie, cu atat mai putin…

  42. DOMNULE CIUTACU , te rog asculta-ma si pe mine doua minute caci altfel nu-mi trece furia ce nu m-a lasat sa dorm asta noapte! Multumesc mult! Trebuie sa spun cuiva ce simt si scuza-ma ca tu esti cel pe care l-am ales! Am 50 de ani si in viata mea nu m-am ” implicat ‘ atat de mult intr-o problema politicianista ca acum …….Diaconescu m-a provocat intr-atata ,ca am stat 5 zile cu ochii in sticle abandonandu-mi toate preocuparile curente pana si somnul meu linistit, de obicei..Concluzia la care am ajuns dupa ce am ascultat atatia politicieni,jurnalisti,analisti etc. e ca nimeni nu l-a inteles pe OMUL Diaconescu si asta ma doare atat de tare de parca i s-ar fi intamplat ceva rau fiului meu,…va rog sa ma credeti!! Imi vine sa arunc cu ceva in toti care vorbesc despre el de duminica incoace …ma cert cu ei ,strig chiar daca nu ma aud ei ….pentru ca nimeni nu vede sau nu vrea sa vada adevarul pe care eu cred ca il vad….. . Nimeni nu vede un om inselat ,dezgustat abandonat de colegi si prieteni poate….toti vad doar scenarii ,variante de lucru intr-un “caz”…nimeni nu vrea sa patrunda in sufletul lui….al unui om respectat , apreciat profesional care atunci cand a avut nevoie poate prima oara in viata de sustinere (intr-o functie pe masura sa) nu a gasit-o la cei care l-au incurajat sa faca acest lucru ,culmea!….. Deci el se inscrie in cursa inaintea altora,convins de cei din jur ca e cel mai bun poate …pentru a-l darama pe fostul sef , ca sa se trezeasca in ziua votului singur (si la propriu,la masa prezidiului) privind cum admiratorii si colegii lui se impart in doua tabere iar el nu se gaseste in nici una ditre acestea….. Ce era oare in inima lui!? Cel care venise ultimul in cursa (mai tanar) era cel mai bun ,mai dorit!?….Acela era cel asteptat ,salvatorul!? Atunci de ce l-au facut sa se simta atata timp important ,i-au dat curaj( ce-i drept nu i-au facut campanie prea asidua,cum ar fi fost normal ,daca tot l-au pus la bataie) l-au impins intr-o lupta pe care de data asta si-a dorit-o chiar si acum , la congres ,unde erau TOTI ACEIA !? cum singur s-a intrebat aseara ( a dat un indiciu ,in sfarsit despre motivele abandonului sau) NIMENI nu l-a INTELES …… Dupa cateva ore de SINGURATATE in mijlocul a catorva sute de oameni ce putea sa faca un OM ONEST, DESTEPT, dar mai ales SENSIBIL!? cand S_A VAZUT ABANDONAT CA O HAINA VECHE….ori SENSIBILITAREA SUFLETEASCA nu trebuie sa-si aiba locul in “POLITICA “,de-asta nu-l poate nimeni intelege !? Un gest UMANIZAT nu putea face acest OM POLITIC ,trebuia neaparat sa fie santajat!?…Ca om in acele momente poate S_A RAZBUNAT pe fostii ADMIRATORI DIN PARTID votand cu” DUSMANUL” acestora ….. CHIAR NU E POSIBIL!? Eu asta am inteles si aparitiile sale ,in sfarsit mi-au confirmat acest lucru…. de ce nimeni nu vede aceasta, fie si ca o ipoteza, din atatia care il cunosc macar!?…. NU mai vorbesc de zilele de SINGURATATE de DUPA….cum sa mai ramana intre asemenea camarazi!? si cand te gandesti ca parlamentarii sunt oamenii cu cei mai multi colegi de serviciu….. Sper ca data asta s-a ambitionat (tot raul inspre bine) si isi V_A REACTIVA CARIERA in ciuda tuturor prezicatorilor sai….Va multumesc pentru rabdare, domnule..Ma duc sa ma culc un pic…..

  43. Eu cred ca Basel face ce stie (si vorba aia, gloaba batrana – si alcoolica, si operata la coloana, si iresponsabila, etc – nu se invata la buiestru, ca doar omu’ cat traieste, invata): momeste, in grup sau individual, nehalitii din gastile care i se impotrivesc, astia o pun dup-aia de un partid “al lor” si ulterior isi descopera afinitati (elective?! 😀 ) cu marea clica patrunsa de basescianism.

    Si uite asa se face o hoarda basescianista mare si puternica in cadrul nomenclaturii romanesti (OK, pana acu’ 20 de ani erau comunisti, au incercat cu capitalismu’, acu’ balmajesc niste tampenii ‘neofasciste’ – asta nu schimba cu nimic ceea ce sunt) care va stoarce si mai mult resursele necesare supravietuirii restului societatii.

    OK, “superioritatea si puritatea romanului absolut”, “spirtul neamului, care e diferit de spiritul natiunii” (asta-i din conferintele lui Puric 🙁 ) sunt garantate, mai ales cat timp ne pazeste flacara violeta si credinta cre(s)tin-ortodoxa (sigur ca cele doua sunt interdependente din moment ce marinarul a carui fapta eroica e ca a botezat un musulman – o fi si popa, poti sa stii? – i se supune Maestrului Aliodor) de a carei valoare de adevar dovedita stiintific nici un “roman absolut” nu se indoieste (ca doar cultura stiintifica a secolului XX a fost bine reprezentata in societatea romaneasca, mai ales prin sistemul de invatamant plin de capacitati pedagogice, profesionale si resurse materiale)… Mi-e o scarba… Nu mai sper sa prind o viata demna de o fiinta umana cat timp sunt nevoit sa traiesc in mizeria asta!

  44. @ Iordachel

    Pe de alta parte , Ulla Schmidt (fostul ministru al sanatatii) a plecat cu limuzina de serviciu cu tot cu sofer in vacanta in Spania (sejurul soferului s-a platit tot din bani publici) . Limuzina a fost furata , dar asta n-a deranjat-o pe frau Schmidt , care nu si-a dat demisia . Abia dupa alegeri , Angela Merkel n-a mai luat-o in cabinet (si medicii germani au rasuflat usurati – dar din alte motive decat cel cu limuzina) si l-a pus pe baiatul ala vietnamez .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.