Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

De câte ori am acuzat partidul şi regimul băsescian de neofascism, am fost acuzat de apologeţii spirtierului că exagerez tuşele groase. Scandalul declanşat de cordaciul de jacuzzi Baconschi cu ţigănetul, pe care l-a acuzat în bloc (ca etnie) că mangleşte din raţiuni fiziologice, m-a trimis înapoi la DEX. Unde scrie: FASCÍSM – Ideologie apărută în Europa după primul război mondial, care a stat la baza unor partide de extremă dreaptă, caracterizându-se prin naționalism extremist, misticism, violență, demagogie socială; regim politic instaurat pe baza acestui curent.

Oricine are răbdare să parcurgă textele teologului Baconschi din arhiva electronică a Dilemei Vechi va constata că omul nu-i la prima abatere şi că respiră prin pori o anume intoleranţă. Sigur că nu-i apucat la vedere ca Vadim, al cărui naţionalism primitiv şi feroce (e greu de uitat faimoasa expresie mafia iudeo-masono-ţigănească) nu poate fi mascat de tumbele de genul Ciutacu e un ţigan care pretinde că-i evreu. Omul are o aparenţă de rafinat, ţine pipa-n gură la poză de cad în cur toţi snobii cu pretenţii intelectuale. Floarea intelighenţiei româneşti, cum îi place să se autointituleze, care urla ca muşcată de şarpe când Cioroianu trimitea declarativ ţigănetu-n deşert, tace azi ca căcatu-n tufă (nota mea: cacofonie autoasumată, pentru electoratul manelist al lui Băsescu). De ce lui Cioroianu i se cerea demisia şi lui Baconschi i se caută scuze? Fiindcă, în căpăţânile de politruci ale unora care l-ar fi pupat în cur pe defunctul Ceauşescu (dacă ar fi trăit) mai abitir decât o fac azi cu Băsescu, Cioroianu e de-al lor, iar Baconschi e de-al nostru.

Uitaţi-vă la enumerarea atributelor din definiţia fascismului. Eu o să vă înşir nişte nume şi-mi spuneţi voi dacă am greşit sau nu ordinea. Theodor Baconschi, Aliodor Manolea, Traian Băsescu, Emil Boc. Cum scria mai sus, la cartea explicativă a cuvintelor, că se numeşte regimul instaurat pe baza acestor caracteristici?

P.S. Cristi Diaconescu spunea, la “Vorbe grele”, că pleacă din partid numai dacă Parchetul probează implicarea unui membru PSD în filaj. Să-nţeleg că a primit astă noapte răspunsul aşteptat? Poate-l ia şi pe Vanghelie. Până atunci, însă, ce-aţi zice de-o remaniere la Externe, cu minunatul Diaconescu în locul rasistului Baconschi? Apropo, mi se pare mie sau postul de ambasador la Paris nu a fost ocupat?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

245 thoughts on “Diaconescu mai lipsea de la neofascişti

  1. @Bogdan: nu-i agramatism, am balmajit niste cuvinte si a iesit aiurea. eu am facut gramatica la zi, pe stadion am ajuns abia-n timpul liceului

  2. Se poate intampla oricui – dintre cei care si scriu, desigur – asa ca nu te mai grabi altadata sa arunci piatra.

  3. Pt evrei, expresia “dupa mama, sunt evreu” este futila pt ca la evrei esti automat evreu 100% cand – si numai daca – mama este evreica. Nationalitatea (etnia) tatalui nu are absolut nicio relevanta in aceasta conjunctura.

    Vadim nu trebuie bagat in seama.

  4. Domnule Ciutacu!!!!Referitor la intrebarea adresata Domnului Ponta cu referire la Deputatu Florin Iordache….Vreau sa va spun cateva fraze in calitate de membru PSD al organizatiei Municipale Caracal…As dori sa va trimit cateva filmari care au fost inregistrate in decursul campaniei electorale la presedentie, Noiembrie- Decembrie sa vedem daca, cu adevarat, Domnul Deputat Florin Iordache s-a aflat printre echipa PSD Caracal si colegiul Nr 5 Olt din care acesta face parte, iesind pe unele posturi de televiziune spunand ca el este in mijlocul evenimentelor electorale si ca este prezent mai tot timpul. Eu vreau sa va spun doar atat:
    Domnul Deputat FLORIN IORDACHE nu a fost nici macar o zi sau o ora alaturi de Colegiul pe care il reprezinta in Parlamentul Romaniei, culmea acesta, facand contracampanie PSD-ului alturi de Domnul Primar Gheorghe Anghel care au cerut angajatilor Primariei si cetatenilor Mun. Caracal sa voteze in primul tur PNL iar in al doilea tur sa voteze PD-L-ul ajutat financiar de omul de afaceri Rico si Deputatul Tradator Bobes, el negocind cu Organizatia Judeteana PD-L olt condusa de Valcov chiar pana in dimineata alegerilor drept scop avand venirea sa ca Presedinte al Organizatiei PD-L Caracal daca rezultatul Congresului PSD l-ar fi dat castigator pe Mircea Geoana!
    Un alt aspect in privinta Domnului Dpt. Florin Iordache , este si faptul ca in timpul campaniei electorale prezidentiale , cand Domnul Adrian Nastase a venit in Mun. Caracal ptr. lansarea cartii sale acesta nici macar nu a coborat din limuzina sa ptr. a saluta 300-400 de militanti PSD imbracati in rosu care faceau campanie domnului Geoana, ar fi fost un gest de bun simt, un gest onoriific care ne-ar fi bucurat pe toti!
    Va multumesc si mai am multe de spus!!
    Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra

  5. Toti care parasesc PSD-ul,inca inainte de a se vedea in ce directie o va lua, sunt TRADATORI si trebuie tratati ca atare!

  6. Pe cat punem pariu ca presedintele senatului va fi de la grupul independentilor!? (prin demisia lui Geoana din PSD si trecerea lui la independenti)

  7. @florin: Bai gushtere , asa “pt. impartialitate” , ai dat cumva si o raita pe pe siturile de LaBe1 , ZeroTV , oficiosului Evz , Romania Libera , Hot News si le-ai propus tot pt. corectitudine SA SE INSCRIE SI EI , IN BLOC , LA PDL ….?????!!!!

  8. si de ce n-ar fi fost o simpla “balmajeala de cuvinte” si in cazul lui Voinescu? Ca doar tot de o litera pusa aiurea a fost vorba! 🙂

    Da, da, am inteles. Ati trecut la cenzura.

  9. @Bogdan: mi s-a umplut curu’ de lacrimi 🙂
    @Octavian CARACAL: ma intereseaza foarte putin spre deloc viata si opera parlamentarului Florin Iordache

  10. @victor: DIN RESPECT PENTRU TINE, ma feresc sa-i pun vreo eticheta lui diaconescu. nu pot insa sa nu constat ca, dupa ce n-a raspuns la ABSOLUT NIMIC din ce l-ai intrebat (o fi viata lui personala, dar si despre pozele din libertatea a dat de inteles ca nu sunt ce par a fi, adica facea cu domnisoara sincai la matematica…) A MINTIT IN FATA referitor la intentiile sale pe termen scurt. imi pare sincer rau, dar SCARBA e prea putin spus…

  11. imi este rusine ca traiesc in tara asta condusa asa cum este condusa. am sa va mai rog ceva pe cei care pun preturile la marfuri: reduceti preturile la servetelele de unica folosinta! macar sa ne putem sterge lacrimile. in caz contrar ne-om descurca noi plangaciosii cumva.

  12. @Aura: bati campii fara pic de gratie. apreciez incercarea de a schimba IP-ul, da’ nu musc. esti fraier, blegule, renunta la dialin.net si poate o halesc!

  13. foarte posibil cat de curand ori sparg televizorul, ori nu stiu cum sa fac sa nu mai dau de stiri de genul ce au facut psd-ii si pnl-ii si udmr-ii si toti de prin politica in tara asta.
    varianta 1. il sparg si apoi tre sa imi cumpar unu cand oi crede ca imi trebe. mi-ar face placere sa il sparg dar e prea bun si costa bani multi.
    varianta 2. ori ? sa scot anumite posturi nu imi convine ca mai sunt si alt gen de emisiuni la cele posturi. + ca si in emisiuni de genul “sinteza zilei” nu e intotdeauna cu politica. telecomanda ? asta cred ca e solutia. faza tampita e ca la gadea ma uit mai tot timpul. in special ca pe f multe posturi sunt nimicuri destule. da.
    varianta 3. am gasit solutia. cred. inca nu stiu. don Ciutacu. vb domne cu mogulu sa face un post antena 4 fara politice domne. no. zii ! vorbeste sau nu vorbeste tu cu mogulu?

  14. @giany: ajunge cu chat-ul! ai Antena 2. in afara emisiunii mele, nu exista pic de politica. plus Euforia, unde te saturi de coafuri

  15. pe postul concurent, realitatea, multe s-au lamurit .. saftoiu vorbi despre diaconescu folosind cuvintele cheie “cazon, organizatie,viitor profesional garantat” samd.. reactia lui diaconescu a fost uluitor de rapida (prin telefon) la beregata lui saftoiu – acuzandu-l voalat pe saftoiu ca este tot din aceeasi ‘familie’ .. raspunsul lui saftoiu a fost siderant – ‘ei nu mai spune’ 😀 .. plus alte mici consideratii .. cimilitura : care a avut/are gradul mai mare ? saftoiu sau diaconescu ? ca cel putin formula de adresare intre ei, e clar cea dintre doi ‘profesionisti’ ai serviciilor.

  16. Cred ca Diaconescu era singurul “cu cap” din PSD.. Imi pare rau.. l-am vazut aseara la Vorbe grele.. Pacat ca s-a ajuns aici..

  17. Oare chiar e nevoie sa descifram jocurile idiotice ale securistilor de la putere? Nu e mai simplu cu o lovitura de sabie sa taiem nodul Gordian?
    DESFIINTAREA SRI SI SIE! Cerem un referendum… avem nevoie de 100 000 de semnaturi sa declansam un referendum. Plosnitele de la putere o duc bine pentru ca au unde deturna fonduri de la buget:La SRI si SIE. Fara aceste doua institutii (fara sursa de bani pe care ele o reprezinta), 99% din machiavelismele basesciene nu s-ar fi putut realiza.

  18. Am pornit televizorul in momentul in care C. Diaconescu a facut niste precizari la Realitatea TV moderate de Dumitrescu si Saftoiu a fost cam nerespectuous, ceea ce l-a infuriat pe Diaconescu sa-i spuna ca si lui Saftoiu i-ar ‘fi greu sa dea niste raspunsuri la unele intrebari’, ceea ce mai sa aprinda o cearta in direct. Oricum Diaconescu a raspuns afirmativ la invitatia ca maine sa vina la emisiune si sa lamureasca pozitia lui. Si-l cred. Si astept deci ziua de maine.

  19. M-a sunat una din vrajitoarele prezente la congresu` PSD si mi-a zis ca Diaconescu va candida pentru presedintie din partea PDL la urmatoarele alegeri.
    Ceea ce suna ….fezabil pentru ca Bocii si Udrele n-ar castiga niciodata, pe cand Diaconescu e “ieuropean cu papion” fara imagine de afacerist.

  20. Mie nu mi-a placut nicidata Diaconescu. Are asa un aer libidinos, adica fara singe-n instalatie. Dar mai tineti minte ce fioros a devenit atunci cind a fost soasa nevasta-sa din nustiu ce functii?
    Acum daca a lasat sa poata fi santajat, este un om slab si poate este mai bine sa-si vada de treaba – in alta parte…

  21. Vrând, nevrând, Diaconescu transmite un mesaj foarte clar: dacă zici în gura mare, chiar dacă nu crezi asta, că “Băse e cool”, ţi se pot întâmpla lucruri minunate! Da’ dacă toţi vom striga în cor “Băse e cool”, va exista dreptate pentru popor, sau se continuă cu sloganu’ “Noi cu noi, ei cu ei”?
    O altă latură a problemei este grupul independenţilor. Ce interese sunt în spatele lor? S-o fi săturat nişte oameni de afaceri să susţină PSD-ul şi să rămână fără bunătăţi de contracte cu statu’? Vor să investească firmele apropiate PD-L în zone care coincid în mod nefericit cu colegiile distinşilor parlamentari şi nu se cade să bage bani în fiefurile adversarilor? Asta cu funcţiile promise şi remunerate gras, am înţeles-o. Da’ aş fi un BOU să cred că e numai atât.

  22. Plecam de la Congres. Cine a vrut sa ramana geoana la conducere pt ca era o persoana slaba usor de manipulat si cu complexul pierderii alegerilor? Cine vrea un psd slab? Cine putea sa comande urmarirea lui diaconescu ? cine are putere de decizie in acest sens? cine a mai facu-to? Sa fie oare BASSESCU? Dupa ce a vrut sa rastoarne rezultatul la congres prin razgandirea precipitata si de neinteles a lui Diaconescu sa fi ordonat si retragerea din PSD a acestuia pt ca vede ca nu are oameni competenti alaturi? SA FIE OARE TOT SFORARUL SEF CEL CARE FACE SI DESFACE? CE ZICETI?

  23. A demisonat Diaconescu.Ei si?S-o fi dat vreun ordin ca sa se stranga toti securistii “buni si cinstiti”(ai nostri adica)la un loc ca sa faca un maaaare partid de stanga mai curat si placut uscat…Cat despre ce a spus Baconschi,ce mai conteaza?Chiar nu ne-am lamurit ca ministrii spun in general lucruri traznite si de vina este doar presa care “interpreteaza”,sau “scoate din context”sau pur si simplu este platita de moguli?Ceea ce ma mira este de ce mai sunt primiti sau invitati la emisiunile tv aceeasi indivizi de tip Hoara,ciborgi cu un singur program:tupeul…

  24. @SimP : e utopie sa credem ca prin referendum se face ordine in serviciile secrete. momentul propice s-a dus demult – ianuarie 1990 .. intre timp caracatita s-a intins peste tot. solutia este, culmea, tot un serviciu secret, unul controlat de parlament pe bune si suficient de profesionist sa-i vaneze pe sobolanii infiltrati peste tot – politica, economie, ong-uri,presa (pana si-n dormitoarele noastre – pe modelul securitatii).

  25. inteleg ca regimul actual se incadreaza foarte bine la fascism. nationalismul extremist este de fapt , cum a zis base, manelismul (99%).

  26. Salut Maitre !
    De ce apare poza lui Oprea la articolul asta ? Sa subintelegem ca e si el un exponent al curentului fascist? Ca din cate stim nu se incadreaza la definitie…
    Ca e magar si oportunist e altceva… Cu el strici definitia data de tine fascismului 🙂 ! Iar unchiul Benito te-ar repudia pe viata 🙂 !
    Parerea mea e ca le faci o onoare pulifricilor numindu-i fascisti. Toti sunt in fapt niste gainari cu veleitati de oameni de stat… Si asta e valabil pentru toti, de la stanga la dreapta !

    Referitor la Cristi Diaconescu inteleg ca se aplica metoda ” nu mai e al nostru . hai sa-l dam in p… ma-si”! Descoperim brusc ca e magar, ba poate si un pic corupt si tragem obloanele cu “a fost de fapt un cal troian care ne-a aburit magareste” !
    Saracul a jucat rolul magarului lui Buridan care a murit de foame intre doua gramezi de paie…

    Hai sa traiesti !

  27. Despre Cristi Diaconescu cel posesor de excesiv de mult bun-simţ, am zis de mult că e “alunecos”. Am avut dreptate. În acest moment, cred că i se potriveşte vorba românească: ” spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti”. CRISTI DIACONESCU ŞI GABRIEL OPREA???? Dacă avea mai multă demnitate-dar nu are-îşi dădea demisia din Parlamentul României.

    Şi chiar n-am chef să-l văd la Sinteză.

    O fi fost racolat de alţii, datorită activităţilor pe plan extern pe care le-a avut?

  28. “e greu de uitată faimoasa expresie”. Mi se pare mie sau asta e un agramatism demn de Sever Voinescu?

    De Bogdan pe 24 February 2010 la 6:25 pm (#)

    Ţi se pare, crede-mă, dintr-un motiv foarte simplu.

  29. Oare nu ar fi mai bine sa asteptam si sa vedem ce are omu’ de zis si sa nu ne mai dam (dati) cu mucii in fasole? Io unu cred ca asa ar fi corect. De ce-i musai sa zici ca-i asa sau pe dincolo cind habar n-ai despre ce vorbesti (in general). In cazul asta cine stie adevaru’ e chiar cel in cauza si cel (cei) care l-au minarit. Adevar pe care noi pulimea asistenta la circ l-om afla cind or vrea “jucatorii”.
    Io cred ca ar fi de discutat multe alte teme pe care le simtim toti (acut, sau mai putin) pe propria piele.
    Despre Diaconescu ramine asa cum a zis orbul, si anume: “Sa vedem!”
    Banzai!

  30. Sa traiti Tovarasi “neo” sau “pro”! Hai sa chicim din ce partid vor face parte cu totii peste 2 ani? Mai are rost sa ne omoram neuronii degeaba…

  31. Dacă pleacă toţi, cum se va chema noul partid? Partidul Independenţilor Socialişti? Adică, de exemplu, pe burtieră la TV va fi “Cutărescu, preşedinte PI..” Nu ştiu, întreb şi eu.

  32. @biciclistul: o sa vezi ratiunea postarii pozei lu’ Oprea; un pic de rabdare. altfel, ti-as fi recunoscator sa-mi arati un singur cuvant rau scris de mine despre Cristi. si te invit sa te uiti la Gadea in seara asta.

  33. “De giany pe 24 February 2010 la 5:46 pm”
    Am observat si eu asta. Se modifica setarile blogului, si daca nu o face asta Victor Ciutacu apai… Doamne potoleste-i curiozitatea morbida a betivanului…

  34. Sunt bani multi in joc si nu ma mai mira nimic.Urmeaza Sarbu si inca ….chiar mai multi.Se poarta.Fara rusine de electoratul care i-a votat,ei sunt “cu uninominalul”cine mai (e) ca ei! Stia Geoana ce stia, cand le-a aratat biblia si i-a pus sa jure ca indiferent cine va castiga,vor ramane uniti si nu vor parasi partidul.Sunt sigur ca daca castiga Geoana, pleca Ponnta cu socrul,europarlamentara si cu toti baronii care l-au sprijinit.Fata de multi altii, Marian (Vanghele) a onorat partidul cu functia lui,nu psd-ul ia dat ceva.Cred ca si-a capatat multi dusmani in urma necontractarii a niciunei firme de dezapezire.A fost tare de tot si acum suporta consecintele dar ramane LICURICI.Aviz amatorilor!

  35. daca a fost santajat si are toate informatiile, merita sa le-o traga psdeilor. dar de ce merge la bovideul de Oprea??? probabil ca ai dat raspunsul in postare

  36. super mega dezamagit de Cristian Diaconescu, pe logica filatorii trebuie sa fi fost de la Geoana, altfel n-are logica, daca nu, sigur de la Base, daca nici de la base, D-nul Diaconescu stiu ca toti in tara asta si-au dorit sa fie secu sau sa aiba veleitati de casa Borgia, dar la putini le iese.
    Salutari la prieteni si m… la dusmani.
    In alta ordine de idei, ofticatii care trec pe aici, ia jucati-va la scara voastra.

  37. Io zic ca mitrea-i neghina, ca maine-l vezi la independentii portocalii! Qricum, remarcabila vanzoleala ca si victimizarea lui diaconescu, mai recent “cristi” pt tot mai multi!

  38. Mai lasati-ma cu balosul asta de Diaconescu, nu stiu ce se gudura toata lumea pe linga el, omul a vindut diplome la fac. de drept din Constanta impreuna cu consoarta, pina i-a venit rau. Nu e vreun geniu sau vreun talent cam pe niciunde. Da, e si agramat, ca toti coledzi lui. Mi se umple gura de voma. Nu am auzit sa fi facut vreo mare treaba la externe, l-am auzit in schimb cum se eschiva penibil sa il critice pe “El comandante” de barca.
    Ma scuzati un pic, ma duc sa vomit.

    P. S. Fac pariu ca in 2-3 saptamini are un post caldut pe undeva. “Independentii” astia nu realizeaza ca ei vor fi de vina pentru toate basinile guvernului de pluta, condus de credinciosul “Elf” al lui “Mos Traian”

    Mi-am tras viza, ma car, pa

  39. @cola : “momentul propice s-a dus demult – ianuarie 1990 ” DA, dar vine mai 2010… sau poate iunie 2010…sooner than later…
    totul e sa stim ce vrem. Sa stim cauza mizeriei (SRI) si sa o explodam. Plosnitele de la putere nu mai fac fata. Fac pasi gresiti DE TEAMA. Boc nu vrea sa impoziteze pensiile… e semn ca tremura… fara impozitarea pensiilor dezastrul e iminent. Sunt 2 pensionari la un salariat si cu 1000 de someri pe zi raportul pensionari/salariati urca vertiginos. Betivanul explodeaza toate partidele politice, taindu-si craca… o revolta populara care da jos partidul (in curand) UNIC, va crea un nou vid de putere. E o ocazie sa desfiintam atunci cuibul de plosnite SRI…

  40. Abia astept “Sinteza” . M-am uitat pe comentarii . Mi s-a parut interesanta ideea cu Diaconescu – Medvedevu’ lu’ Basescu in 2014 , dar ar putea fi o carte castigatoare pentru “Jucator” doar daca se schimba Constitutia si trecem la republica parlamentara (la vot direct Diaconescu pierde) . N-ar fi surprinzator sa se schimbe Constitutia in sensul de care vorbesc , avand in vedere ca Base nu mai poate candida si nici 75 de ani ca Iliescu nu va avea la retragere . Intr-o republica in care omul forte e primul-ministru si-ar gasi locul dorit .
    Am mai citit si ca Diaconescu e “libidinos” ???!!! (care vine de la libido) . Asta-i tare , zau .
    … Chiar astept “Sinteza” .

  41. Pentru prima oara dupa 2005 incep sa cred ca “societatea civila”(Pora, Boda & stuff) o sa voteze in bloc cu partidu’ lui Oprea dupa acesta si l-a infipt la butoniera pe Diaconescu, iar PSD-ul o sa defileze in 2012. 🙂

  42. Nationalism ? IN timpul ce UDMR-ul pluseaza pentru o regiune Autonoma care se suprapune perfect peste Diktatul de la Viena (1940). Sigur, coincidenta.(exista si o unitate paramilitara-garda maghiara-care se pregateste a fi viitoarea autoritate de stat..)

    Misticism ? Pentru ca Base sta crispat si teapan la diverite ierurgi,ca face cruci mari si e primul la pomeni si praznice? Sau o fi vreun ascet al flacarii violet? Sau nea Baconschi pare ca petrece numai in rugaciune si post? (la Paris alaturi de trucul cu abacul electoral, Catavencu povestea si niste zbenguieli nu neaparat ortodoxe.)

    Sunt mai curand niste caraghiosi, lacomi de bani si de putere. NU cred ca astia, in frunte cu don gheneral (n`ai vreo poza cu ceva inteligenta pe chip?), au bruma aia de cultura care sa nasca o ideologie. Parerea mea

  43. Mai tineti minte, cand au iesit pesedeii dela guvernare, cum aratau Diaconescu si Sarbu? Se leaga tot mai bine actiunea de atunci cu ceea ce se intampla acum. Unu se vede ambasador sau ministru de externe, celalalt ministru muncii, ca oricum tacutu de spritar l-a vrut.
    Mie mi-e oricum sila de ce intampla si de toata clasa politica, cu una sau doua exceptii.
    Pacat…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.