Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Despre popularitate, abjecţie şi isterie

Despre popularitate, abjecţie şi isterie

Credeam că isterie mai mare decât cea generată de triumurile electorale ale lui Traian Băsescu împotriva contestatarilor săi nu poate exista. Uite că m-am înşelat. Propaganda descreierată a atins vârful abjecţiei insinuând şi dezvoltând în cascadă un aberant conflict artificial între Alina Dumitru, proaspăt medaliată cu argint la Olimpiadă, pe de o parte, Mircea Badea şi Victor Ciutacu, pe de altă parte. În ziua când, pe manual, subiectul jurnalistic e (in)validarea referendumului, ecranele televiziunilor s-au îngălbenit, site-urile ziarelor, blogurile şi reţelele sociale au luat foc din cu totul alt motiv. Cică doi realizatori de emisiuni ai Antenei 3 au jignit-o pe proaspăt medaliată, i-au pus la îndoială valoarea şi performanţa. Total fals! Ciutacu a făcut-o, cu mânuţa lui, Omul zilei în, totuşi, cel mai important cotidian din România, iar Badea a vorbit deloc peiorativ despre unul dintre, probabil, puţinii medaliaţi ai României la Olimpiada de la Londra. Primul a făcut olecuţă de sport la viaţa lui, al doilea face zilnic. Ambii ştiu ce sacrificii impune performanţa. Nefiind ilogici, n-au cum să minimalizeze rezultatul. Însă ambii sunt suficient de trecuţi prin viaţă ca să nu li se pară normal ca un sportiv de top să declare că nu merge la un vot care a isterizat ţara unde s-a născut (şi care o va răsplăti financiar pentru peformanţă) fiindcă nici unul dintre cei doi preşedinţi care-şi disputau supremaţia politică n-a sunat-o s-o felicite pentru medalie. Restu-i poveste şi frustrare de oameni fără performanţe jurnalistice la adresa liderilor pieţei de profil. Fiindcă, asta-i realitatea, Mircea Badea şi Victor Ciutacu sunt, azi, în televiziune, cam ceea ce era-n judo Alina Dumitru acum patru ani.

P.S. Reacţie postreferendum

UPDATE: Luaţi şi două opinii contrare pe aceeaşi temă, Liviu Alexa şi Cătălin Tolontan, doi oameni a căror părere contează pentru mine. Lătrăii de Net sunt neinteresanţi şi nu mă impresionează.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

207 thoughts on “Despre popularitate, abjecţie şi isterie

  1. O poveste despre nimic…

    O doamnă, care excelează într-un domeniu anume – judo – spune că nu merge la referendum. Un domn face o glumă pe seama declarației ei. Niște imbecili de la niște publicații de marmeladă se apucă să împroște căcat (activitatea lor zilnică). Un alt domn sare în apărarea primului domn. Cetățenii ce se bucură de prestația primului domn în domeniul său de activitate – televiziune – sunt chinuiți cu această telenovelă…

    Ce mama dracului mai vorbim de frăsuiala asta?!
    Ce e nou?
    Că există neterminați în presă ce nu pot dacă nu trag o nară dintr-o bășină?
    Că o doamnă ce face judo are o opțiune politică?
    Că o doamnă ce ia argint la Olimpiadă se crede Ioana d’Arc?
    Că unii trăiesc rumegând fecale?

    Zău așa!
    Mai bine zi-mi ceva de Patapievici care și-a adunat osuțele și poneii cu zvastică și a întins-o de la ICR.

    Sau despre orice altceva…

  2. Ma frate a fost o gluma!!! De ce e un scandal mare pe o banala gluma are olimpica noastra Alina Dumitru s-a suparat din cauza ca o doare adevaru!! A pierdut meciul!! In fine e bine ca a luat argintul!! Dar sa faca atata scandal pe tema asta cu gluma lui Badea E imatur!!!!

  3. Asta da intoxicare de presa. Trebuiau sa gaseasca ceva criptobasistii sa poata face o legatura intre olimpiada, campionii nostrii de acolo, COSR si “flacara democratiei” Am setimentul ca nu fac alceva decat sa arunce democratia in flacari odata cu constitutia Romaniei . Asteptam cu nerabdare decizia cardinalilor constitutiei sa primeasca iluminare de la Sfantul Iorgovan Antonie si sa faca lumina in aceasta speta .

  4. Sunt perfect de acord cu domnul Ciutacu. Alina Dumitru nu a fost jignita in nicio forma, motiv pentru care nu inteleg reactia ei de copil “precoce” la afirmatiile lui Badea. A fost o gluma (buna) unde mai sus-mentionatul nici macar nu si-a folost ironismul la cote maxime, a fost doar de bun simt si nimic suparator. Iar in ceea ce il priveste pe Victor Ciutacu, e mult prea bun in ceea ce face si sper ca pe viitor sa nu mai piarda timpul cu prostii de genul asta !

  5. Pe Băshescu nu poate să-l reducă nimeni la tăcere?Ce naiba? Ne uităm ca proştii la tipul ăsta deraiat, care debitează zilnic numai inepţii.
    Este cel mai ridicol şi cel mai prost politruc văzut vreo dată. De ce îi e frică, nu scapă.În vara asta se Poarta Albă! Toto e el mereu cu puşcăria în gură. Ieşi afară. javră ordinară!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.