Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Despre popularitate, abjecţie şi isterie

Despre popularitate, abjecţie şi isterie

Credeam că isterie mai mare decât cea generată de triumurile electorale ale lui Traian Băsescu împotriva contestatarilor săi nu poate exista. Uite că m-am înşelat. Propaganda descreierată a atins vârful abjecţiei insinuând şi dezvoltând în cascadă un aberant conflict artificial între Alina Dumitru, proaspăt medaliată cu argint la Olimpiadă, pe de o parte, Mircea Badea şi Victor Ciutacu, pe de altă parte. În ziua când, pe manual, subiectul jurnalistic e (in)validarea referendumului, ecranele televiziunilor s-au îngălbenit, site-urile ziarelor, blogurile şi reţelele sociale au luat foc din cu totul alt motiv. Cică doi realizatori de emisiuni ai Antenei 3 au jignit-o pe proaspăt medaliată, i-au pus la îndoială valoarea şi performanţa. Total fals! Ciutacu a făcut-o, cu mânuţa lui, Omul zilei în, totuşi, cel mai important cotidian din România, iar Badea a vorbit deloc peiorativ despre unul dintre, probabil, puţinii medaliaţi ai României la Olimpiada de la Londra. Primul a făcut olecuţă de sport la viaţa lui, al doilea face zilnic. Ambii ştiu ce sacrificii impune performanţa. Nefiind ilogici, n-au cum să minimalizeze rezultatul. Însă ambii sunt suficient de trecuţi prin viaţă ca să nu li se pară normal ca un sportiv de top să declare că nu merge la un vot care a isterizat ţara unde s-a născut (şi care o va răsplăti financiar pentru peformanţă) fiindcă nici unul dintre cei doi preşedinţi care-şi disputau supremaţia politică n-a sunat-o s-o felicite pentru medalie. Restu-i poveste şi frustrare de oameni fără performanţe jurnalistice la adresa liderilor pieţei de profil. Fiindcă, asta-i realitatea, Mircea Badea şi Victor Ciutacu sunt, azi, în televiziune, cam ceea ce era-n judo Alina Dumitru acum patru ani.

P.S. Reacţie postreferendum

UPDATE: Luaţi şi două opinii contrare pe aceeaşi temă, Liviu Alexa şi Cătălin Tolontan, doi oameni a căror părere contează pentru mine. Lătrăii de Net sunt neinteresanţi şi nu mă impresionează.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

207 thoughts on “Despre popularitate, abjecţie şi isterie

  1. Asa cum am scris si ieri, cand a izbucnit scandalul cu Alina, ma dar numai fraierii pot crede ca a-ti jignit-o in modul acela care era descris in ziarul de aruncat la gunoi, atat cat ma pricep si eu se vedea de la o posta ca era facatura.Fimea saraca care e la cuca macaii in romania, si care s-a dus la vot la stana de vale(unde e in concediu) ma suna ieri oripilata, mama ai vazut ce a zis dl.Ciutacu(stiind ca te citesc zi de zi) i-am spus mai copile, esti fata inteligenta nu mai pune botul la toate neroziile.Dar cat priveste votul sio eu consider ca ar fi trebuit si sportivii sa puna umarul la vot, ca si noi p….. de ne-am dus pe canicula.Respect maxim pentru ceea ce fac si pt munca lor, dar si ei traiesc aici chiar daca o duc mai bine.Respect inca o data pentru cei batrani, care iara ne-au dat o lectie de demnitate, l-am vazut pe dl.IONESCU QUINTUS care are 95 ani, si care spunea ca si-a exercitat dreptul de vot intotdeauna, niciodata nu a lipsit.Si atunci stau si ma intreb de ce atatia romani au facut pipi pe noi? ca sa zica basescu ca de fapt toti cei care nu au votat, il sustin pe el? va convine looserilor, ca pana la urma voi sunteti looseri, nu noi.Noi cel putin ne-am declarat ura impotriva lui, votand DA.Aveti grija de sanatatea si familia dvs, sa speram ca bizonii aia de la ccr fac ceva, inca mai sper.

  2. Nu stiu daca va ajuta la ceva, nu stiu daca se va rezolva ceva, dar stiu ca simt nevoia sa spun cuiva care poate va citi, va intelege ceea ce simt (m-am saturat sa discut la coltul strazii cu vecinii, cunostintele sau prietenii)si v-a spune lumii intregi.
    Nu are legatura cu medalia de argint a Alinei, sau poate ca are, dar vreau sa-mi strig neputinta si durerea: am in curte ridicat cu multa bucurie si respect (la ora aceea) drapelul Romaniei. Dimineata ies pe prispa casei batranesti (in care m-am nascut de altfel) cu cafeaua de dimineata si ma uit la el cu mandrie. Ieri dimineata, luni dupa 29, uitandu-ma spre steag am realizat ca nu mai gasesc in mine mandria ca sunt romanca (am suportat de mai multe ori in viata mea acest sentiment) si am simtit nevoia sa ma duc sa dau steagul jos, sa-l ingrop si de ce nu, sa caut si sa abordez steagul ungariei pentru ca vad ca ei in minoritate ne conduc (ma mai gandesc la a doua parte!!) dar daca referendumul nu se valideaza dau steagul jos pentru CA IMI ESTE RUSINE pentru ca m-am nascut in Romania si regret amarnic ca nu am plecat atunci cind am avut ocazia. Este infiorator, dar la ora asta fac tot posibilui sa-mi conving copii sa emigreze si va rog sa ma credeti pe toti care poate veti citi strigatul meu ca DOARE infiorator.
    Stiu ca un numar mare de romani inseamna bani mai multi de la UE, dar asta inseamna si cotizatie mai mare din partea noastra si va asigur (stie toata lumea ca nu se intorc toti la noi), stiu ca un numar mare de romani (multi si prosti din punctul lor de vedere) inseamna mai multi europarlamentari romani care voteaza cu ei in spiritul de gasca/turma, dar chiar nu tine seama nimeni de cee ce gandim si simtim noi toti? De ce nu spune nimeni ca de fapt din cei care nu au votat sunt foarte multi care ar fi fost de acord cu demiterea dar poate ca nu au ajuns sau nu au putut (pentru ca va spun multi nu au inteles de ce sau s-au regasit in hahaitul “domnului basescu”). De ce oare atunci cand s-a nascut copilul cu numarul 20.000.000 pe vremea “odiosului”(ca ne place ca sa zicem asa) era tinuta o evidenta statistica exacta iar acum in epoca calculatoarelor ne balbaim si nu stim cati suntem vii, morti, plecati din tara, copii, alienati sau dobitoci? Am inebunit cu totul? Aveam senzatia ca sunt o persoana cu un IQ acceptabil si cu o experienta indelungata de viata, dar ceea ce se intampla acum ma BULVERSEAZA total si inca o data ma face ca sa-mi fie RUSINE CA SUNT ROMANCA SI CA M-AM NASCUT IN ROMANIA!!!! Si sigur ca mine gandesc cei 7.400.508 de romani ale caror voturi fusesera numarate si validate ieri de bec (va spun sigur ca din cele 111.797 de voturi anulate si cele 943.031 de voturi cu nu multi au vrut tot demiterea si au gresit cind au stampilat).
    Deja am inceput sa bat campii si cred ca trebuie ca sa termin, dar va multumesc celor care ati avut rabdarea sa cititi si poate ca totusi nu am mai irosit o duminica de pomana.
    DUMNEZEU SA NE AJUTE! pentru ca noi nu mai stim sa avem grija de noi si de viitorul nostru

  3. unul din 7500000.
    badea,ciutacu +1.
    la ora asta,cand ma simt fraierit ca ultimul farier de catre “statul” care ma “mulge” de bani,cand ranjitorul urat se hlizeste ca o stafie pe toate ecranele,chiar aceasta duduie nu mai este importanta.
    poate sa castige si 10 medalii,ca ROMAN care trebuie sa ofere exemplu,este doar un zero barat.

  4. Nu aveam sanse sa castigam nici daca ieseam 18 milioane la urne! Bruxelles-ul a zis ca daca nu accepta pragul, ii vor izola politic in Europa! In lumina asta, verdictul curtii constitutionale este previzibil!

  5. Alina Dumitru cred ca a fost data de prea multe ori cu capu’ de podea cand era mica! Probabil ca, daca ciocanesti un roman de prea multe ori in cap, invariabil obtii o performanta de genul Alinei Dumitru sau Bute…

    In primul rand, sunt satul de prostia cu “fac sport pentru tara”, etc. TOTI acesti sportivi o fac (sportul) exclusiv pentru BANI (stiti, cand ai bani incepi sa-ti descoperi rude si prieteni, toti nevoiasi, fireste… si uite asa nevoile cresc, cresc si nu se mai opresc).

    In al doilea rand, eu consider acest proces electoral a fost SINGURUL la care avea sens sa participi, dupa ala din ’90 (Ratiu vs. Iliescu, etc)!

    In al treilea rand, daca ar fi fost mai putin preocupata sa-si gaseasca iubirea vietii si mai mult de pregatirea pentru Olimpiada, poate ca si performanta ar fi fost maxima… Aici poate ar merita batuti ca pe covoare cei din cercul ei social, care i-au bagat numa’ tampenii in cap in ultimii ani, ca s-o exploateze dpdv financiar.

  6. Ok, a luat argint, bravo. Pe de alta parte e chiar de noaptea mintii, trebuia sa o sune un presedinte in secuda doi? Sunt sigura ca vor fi felicitati oficial cand se vor termina toate competitiile. Dar nu, ea ar fi vrut acum. Si sa mai zici ca asta e motivul pentru care nu ai mers la vot, in ce lume traim?

    + 1 Ciutacu

  7. suntem o tara si un popor cum nu e altul ! sunt bucuros – amar de rezultat ca este scorul care este si suparat ca nu a trecut ca cetatenii romani au fost lasi (o parte) si poarta exclusiv raspunderea pt ce urmeaza!
    Am Libertatea inca sa strig cat pot :
    Basescu te urasc!!!!! esti un mincinos, un tiran, un dictator si un mare sarlatan – gaina!
    Nu ai avut curaj sa vii in fatza poporului …vrei sa te intorci cu aceasta smecherie ……JOS BASESCU ! toti 7 milioane iti strigam …..si te sperie sunt sigur !

  8. @Mihai esti redus ! Votul obligatoriu nu presupune o optiune cu predilectie, presupune participare. Si cum as fi stiut eu daca ai votat??? Pai simplu, daca in legea votului obligatoriu, era scris ca dovada votului se face la plata impozitului anual, cand te duci sa iti platesti impozitul sa le arati functionarilor buletinul, sa faci dovada ca ai votat ! Dar nu prea te duce mintea !

  9. Prea mult tam-tam pentru nimic important.
    Cui nu-i place si cine nu incearca sa-l inteleaga pe Ciutacu, cu felul sau de a fi si de a se exprima, nu are decat sa schimbe canalul/ziarul.
    Omul a fost cat se poate de franc cu doamna Dumitru, in contextul in care cetateni suntem cu totii, situatia tarii de arde pe toti la fel, iar gogorite de genul “nu votez ca n-am cu cine” ne scarbesc pe noi, cetatenii de rand, indiferent din partea cui vin.
    Faptul ca esti olimpic te scoate in evidenta, te transforma in persoana publica, populara, iar o atitudine cetateneasca de doi bani este si va fi sanctionata mereu, daca nu stii sa iti gestionezi popularitatea.
    Daca ar fi cainat-o pe doamna Dumitru, ar fi jignit probabil pe cei 8,4 milioane de cetateni care s-au prezentat la vot. Respect pentru curajul sau!
    Ciutacu a spus defapt un lucru simplu, insa in felu-i caracteristic: Esti un simbol? Atunci comporta-te demn, exact cum se comporta un simbol!

  10. draga Victore, in starea asta de iritare generala,te atita orice!!!!!!!!!toti suntem nervosi si extrem de irascibili!!!!!!!!!!!!!!!cine sa creada(daca va cunoaste cit de cit,si pe tine si pe Mircea) ca ati putea desconsidera un sportiv de talia Alinei(males Mircea care e pasionat de sporturi din zona asta!vezi insistenta lui pentru promovarea meciului lui Bute….)chestia cu votatul, spune tot!si eu cred ca toti sportivii nostri AR FI TREBUIT SA VOTEZE,ca la intoarcere sa fie rasplatiti(material)cum se cuvine de noul guvern si nu cu 2lei impozabili!era un gest de solidaritate reciproca cu poporul lor!(indiferent cum votau!!!)si mai vreau sa-ti spun ceva:fac pariu ca cei care au comentat denaturind afirmatiile voastre nu va sunt prieteni…….Iar pe Alina, iertati-o ea s-a lasat influentata usor desigur in betia succesului din primele zile!INAPOI LA LUPTA CEA MARE!!!Nu te blameaza decit cine te uraste.si cine te uraste pe tine,face patre din “grupul” ce face opazitie opiniilor noastre si s-ar lega de ORICE pentru a lovi. sper ca nu-ti doresti sa te iubeasca toata lumea!?(ca atunci ai fi un om fara personalitate)P.S (ha, ha,nu cred ca ai rezista ca politician ca prea te lasi usor iritat..nu-ti consuma energia pe prosti si intriganti!)RABDARE SI TUTUN!

  11. asta este cand nu vezi mai departe de varful bocancului cu care dai spitzuri pdl-ului. daca aranjau un pic legea lui baconski cu votul electronic acum aveau minim 2 milioane de voturi de afara. e un mit ca toti voteaza pdl.dar daca strategul o fi fost tot sova nu ma mai mira nimic

  12. Ce nu inteleg oamenii politici si varfurile aceste tari, inclusiv sportivii olimpici…ei devin modele de conduita, etica si morala pt. generatiile fragede, pornind de la copiii din invatamant primar pana la absolventii de liceu. Stim bine ce explozie a fost dupa succesul Nadiei. Salile de sport si parcurile erau pline de copii care isi doreau sa triumfe. Ei nu privesc numai performanta sportivului ci si felul de a vorbi, imbraca, invata. Insa daca devii campion, si implicit model, iti asumi si rolul de te ridica la nivelul asteptarilor si ca om, cetatean responsabil al acestei tari, al oamenilor care te-au aplaudat, laudat si care au lacrimat de fericire pt. performanta ta ca sportiv. Deci, dragi sportivi, nu indemnati generatiile tinere, indobitocite de manele, hahaieli si curvasarii la neexercitarea unui drept castigat cu sange in ’89, iar politicienii au datoria sa ii respecte, premieze in conformitate cu ce au obtinut federatiile. Sigur, am tot respectul pt. sportiva Alina, insa ca om, ne-a lasat un gust amar, a dat cu bata in balta. Nu era nici locul, nici momentul unor declaratii politice si a plangerii de mila. Cam asta face la un moment dat diferenta intre aur, argint, bronz…Pacat.

  13. explica-mi:”pragul”pleaca de la premisa ca toti cu drept de vot,voteaza!?(nu tu absenteism, nimic!?suntem poporul cetateniei perfecte!?UUAUUUU)E ca si cum ai calcula productivitatea muncii raportind rezultatele, efectele, productia realizata la populatia apta si nu la cea activa!!Victore, in ce tara prezenta la vot a fost vre-o data100 %!? Si mai vreau sa-ti spun ceva:nu incalca Basescu Constitutia incitind populatia la neexercitarea drepturilor constitutionale?si nu contravine hotaririi C.C care cere …”cu respectarea tuturor conditiilor de participare la Referendum” ?Si cum e cu iesitul de vre-o 4 ori ‘nu participati la vot!?(propaganda electorala i beneficiu sau(ca a merge era echivalent cu DA!

  14. Adică Alina Dumitriu luptă pentru glorie şi osanale? Credeam că sportul înseamnă altceva. Dar în ţara asta…

  15. Alina Dumitru s-a grabit sa dea niste declaratii la cald, manipulata probabil de cativa ziaristi din satul olimpic. Cu siguranta campioana nu este specializata in comunicare, nu stie cat de usor se formeaza un turbion de presa dintr-un zvon. Explicatiile lui Mircea Badea din emisiunea de ieri au fost menite sa elimine, macar partial, efectul acestei manipulari de care, din nefericire, tot oamenii de presa sunt vinovati. Clenciul este in fapt intre doi oameni de presa si confrati. Alina Dumitru a fost prinsa la mijloc sau altfel spus, a fost folosita, fara nici un scrupul. Fara indoiala starea de sanatate a spatiului jurnalistic nu este cea mai buna. Multi neaveniti, multi pseudo jurnalisti, mult amatorism si foarte mult egou fad fara substanta. Cred ca situatia s-ar fi rezolvat mult mai repede daca o sunati pe Alina Dumitru si clarificati aceste confuzii. In ce priveste afirmatia “Mircea Badea şi Victor Ciutacu sunt, azi, în televiziune, cam ceea ce era-n judo Alina Dumitru acum patru ani” este o rautate gratuita Victor. Nu ai inca un premiu Pulizer in vitrina. Performantele tale, pe care nimeni nu poate sa le nege, sunt totusi aici, in liga nationala. Mai este mult pana la recunoasterea internationala.

  16. Domn’ Ciutacu. Isteria nu a fost intamplatoare. Cum nu cred ca a fost intamplator faptul ca in timp ce tvr dadea stirea ca olimpicii voteaza, apare si una care NU voteada dar o si spune in gura mare.

    Nu stiu exact momentul in care a inceput sa tipe, sper sa nu fie in timpul referendumului, ca iar e o coincidenta a drk de intamplatoare

    Este o miscare de PR negativ indreptata catre oamneni din Antena3. Se incearca discreditarea acestora prin orice mijloace. Internetu e plin de referinte cu “atacul” vostru la olimpic, prin metode de seo avansate. E vb de multi oameni care lucreaza, cu foarte multe resurse.

  17. nenea “DE joker” cu tot respectul…cu votul electronic, i-am rupt gura tatei Floarea si lu’Nea Molgoase!ai dreptate ..daca aranjau un pic!?pai si cum facem cu boicotul?Corect E UN MIT CA TOTI VOTEAZA!!!!!!!!!!!!!!lasa-l pe Sova in pace ca strategia nu sta pe umerii unuia singur!cu consideratie.

  18. Va cer sa nu mai cititi o saptamana ce scrie Ciutacu pe Twitter. 🙂

    Victor, ceea ce doare chiar mai mult decat nesimtirea lui Basescu este nesimtirea unora din tabara cealalta. Hrebengiuc si Ponta mi-au lasat o impresie la fel de proasta, macar de la Basescu nu ma asteptam la altceva. Oamenii astia chiar viseaza ca vor lua 7,5 milioane de voturi la toamna, e halucinant sa vezi ca nici pe ei nu i-ar deranja prea mult daca s-ar sterge cu buretele votul nostru.
    In rest, Alina Dumitru nu prea conteaza, nu cred ca basistii mor de grija ei, ea e doar tufa dupa care tampitii se ascund sa va poata scuipa.

  19. Victor, nu iti mai pot scrie pe blog?
    In ce o priveste pe Alina Dumitru este evident ca ea se pricepe la sport, in redt habar nu are. Voi nu aveti de ce sa va simtiti vinovati, este ridicol.
    Referitor la referendum, CCR a respins proiectul de lege in care pdl solicita ca presedintele sa fie demis cu 9 mil de voturi impotriva, ar fi absolut ilogic ca referendumul sa nu fie validat, pentru ca daca nu se valideaza, CCR isi va contrazice propria decizie.

  20. Probabil ea n-a avut habar ca lipsa ei de la vot va fi contabilizata la “pro” Basescu. Nu cred ca ar fi acceptat sa fie partasa la un blat, la un arbitraj incorect.

  21. Cei ce au refuzat sa iasa la vot merita sa li se ia dreptul de a mai vota .Am si eu nebunia mea…

  22. De ce nu se reintroduce votul obligatoriu? Atunci se va termina cu castigarea prin validare sau nevalidare si cu alte golanii.

  23. Daca nu votezi=nu te intereseaza>deci,de ce comentezi?au dreptul sa comenteze cei pe care i-a interesat si s-au dus la vot,cei care au stat acasa de ce se baga in discutii?sunt la fel ca Base…numai GURA de ei,punct.

  24. Buna ziua,

    Referitor la ungurii din Harghita si Covasna care nu au votat la indemnul premierului ungar, va rog sa anuntati pe post urmatoarea provocare:
    Ar trebui, ca noi, toti romanii, sa nu mai cumparam din magazine nici un produs din judetele respective, cum ar fi apele minerale Tusnad, Perla Harghitei, Sarea de baie de la Praid, si tot ce chilul meu mai produc acesti falsi unguri.

    Spun falsi pentru ca stiu ca acesti unguri din secuime sunt detestati de ungurii din Ungaria, au un accent oribil, taranesc, fata de maghiara adevarata, si drept urmare, acesti oameni, nu au nici o identitate: ungureste nu stiu ca lumea, iar romaneste nu stiu deloc. Sa le vanda frate apa lor la unguri, si sa vada cine le-o cumpara, ca in Ungaria apa este de proasta calitate, dar este exagerat de ieftina, si cum ungurii nu au bani, pentru ca traiesc mai rau decat noi, sigur nu le-o cumpara nimeni.
    Va rog, lansati aceasta provocare, poate asa le mai dati de gandit la penibilii astia, care cred ca pot decide pentru o tara intreaga, sa vada cum ar fi sa traiasca fara romanii pe care-i detesta atat.

  25. Daca USL nu au un plan B sa-l impiedice pe Basescu sa se intoarca la Cotroceni de ce au acceptat cvorumul? Era clar ca riscul era enorm si ca va fi foarte greu sa se atinga (mai ales cand aveau si evaluarea corecta a numarului real de alegatori). Raspunsul cu Europa nu tine din foarte multe motive, primul fiind ca Romania cu Basescu va fi intr-o situatie incomparabil mai rea peste 1 an, decat ar fi fost daca il dadeau jos fara cvorum.

    Iar semnalele lui Ponta ca ar abandona lupta ma revolta pur si simplu. In ciuda presiunii la care sunt supusi trebuie sa caute o solutie sa isi repare prostia. Sustinerea celor 7.5mil de votanti nu este pentru marea guvernare USL, duminica s-a dat un mesaj clar si simplu: sa plece Basescu. Nu a fost despre UE, nu a fost despre guvernare, nu a fost despre USL. Doar atat: jos Basescu.

  26. adevărul, ca de obicei, e undeva la mijloc. Badea a făcut o ironie groasă cu mâna domniţei “apolitice” iar aceasta a reacţionat poate mai mult decât era cazul. sunt mai supărat decât tine şi ţăranu la un loc (io tot pierd la alegeri din 2000…), dar asta nu mă împiedică să observ că Badea te înjură şi atunci când, chipurile, îşi cere scuze.

  27. va rog sa verificati informatiile din recensamantul 2002:

    http://www.insse.ro/cms/files/rpl2002rezgen1/10.pdf

    daca scadem din numarul total al cetatenilor numarul copiilor intre intre 0-14 ani, ajungem la o populatie de 17.860.462 . va rog sa le solicitati celor de la statistica si numarul minorilor intre 15-17 ani si atunci veti avea adevaratele date dupa care se poate ghida referendumul chiar si dupa datele referendumului 2002.
    cei de la BEC au luat in considerare numarul cetatenilor care poseda C.I. per total, dar in aceasta categorie intra si copiii intre 14-17 ani, care, nefiind majori, evident ca nu au drept de vot.

  28. Domnule Ciutacu,aveti tot respectul meu.
    Acest referendum a divizat societatea.
    Ieri doi prieteni la catarama pana in 29,azi dusmani.
    -In fata mea te prezinti cu buletinul,altfel nu avem ce discuta.
    Cum va fi in institutii unde trebuie sa prezinti buletinul?
    Daca in orasul meu prezenta a fost 56% cum e starea de spirit in orasele unde votul a fost pro ori contra Basescu{sa nu ne amagim ca nu a fost vorba de a vota asa}
    Rog o dezbatere serioasa,poate conteaza la judecatorii CCR.
    Cu stima si respect!

  29. si alin moldoveanu a raspuns la fel? ca ala a luat aurul…………….alina a fost prinsa in joc de o mana de borfasi porcotalii, platiti din banul pullimii iubitoare de baselu(doar 10 mil nu s-au dus la vot pt ca-l iubesc pe baselu, nu?- sa vezi peste 6 luni cand vine guvernul MRU2-MRU3-MRU4 – ce o sa “IA prin gura DE LA BASESCU” TOTI PAPAGALII CARE AU STAT ACASA…………bravo voua, sa stati mereu acasa si sa va plangeti pe la colturi ca va e greu, ca alea-alea………nici eu nu beau si nu fumez, castig mult peste media din RO dar nu mi-am facut un palat ca al lui videanu (oare cum o fi reusit asta??)

    manipularea basista facuta de sclavii de la evz, labe1 si alte latrine porcotalii e atat de puternica incat multi devin zombi basisti(doar stie lazaroaia ce stie, nu?)

    “sa traiti bine” ca noi sigur traim si o sa traim la cat am furat………eventual daca va prostim mai punem de-o furaciune si cu “multe succesuri” ca oamenii vor sa vorbeasca cu noi……..ne asculta si stau acasa.

  30. Exista in Romania un fel de cult al sportivului ce face performanta, cult ce ii acorda un fel de imunitate in fata oricarei altei pareri potrivnice, indiferent de domeniul pe care aceasta este exprimata. Astfel Bute si Doroftei sunt eroi ai neamulul desi nu au reprezentat Romania ci cluburi de peste ocean, Hagi este un fel de icoana vie si putini au avut curaj sa spuna ca e varza ca antrenor, post pentru care ai nevoie macar de o farama de inteligenta, si exemplele pot continua. Este adevarat performanta sportiva cere munca, talent si sacrificii, dar aceste valori sunt cerute si in cazul celui ce lucreaza in industrie, sapa pamantul, studiaza si cerceteaza diferse domenii, tine pixul in mana pentru a scrie un articol sau isi cauta disperat un loc de munca in Romania crizei. Eroi suntem cu totii, truditori cinstiti intr-un sistem bolnav, fiecare luptand in propria olimpiada.

  31. cu ce ma ajuta pe mine gaina de alina dumitru ca ia medalii la olimpiada ?! sa-i spuna cineva imbecilei ca in schimb fataiala ei la londra se intampla pe banii nostri ! si daca ea nu voteaza eu nu voi avea o viata mai buna sa-i platesc ei prostia ! ipocrizie si fals patriotism ! participa si castiga pentru ea ! creierul cat o ghinda ! sa declari asa ceva e minte de gaina !

  32. Ai scris sau nu pe Twitter ironic la adresa Alinei? Ai aprobat un user retardat care a facut-o Vaca?

    Ce nu va dati voi doi seama ca pe anumiti oameni chiar nu ii intereseaza politica. Si tu si Badea ati fost ironici gratuit cu un sportiv de exceptie care si-a exprimat o parere sincera si nevinovata la adresa referndului. Nu toti cei care au o parere diferita trebuiesc ironizati/jigniti

    Tu chiar crezi ca ea avea timp sa voteze? Nici nu putea fi vorba de asa ceva.

    Ma rog… treaba voastra. Eu va stimez foarte mult pe amandoi dar de data asta cred ca ati gresit.

  33. Domnule Ciutacu,ma simt tradat de Antonescu si Ponta. La primul stranut dinspre Europa,astia doi sa-au scapat in pantaloni.Ponta a intrat in biroul lui Barroso precum boul intors de la pascut…si a iesit vaca, iar Antonescu s-a grabit sa promulge legea referendumului desi putea sa o amane. In acel moment am fost convins ca Basescu isi va schimba imediat mesajul de campanie privind participarea sustinatorilor sai la vot. AntoPonta trebuia sa amane luarea acestei decizii pana la maximul legal. Nefacand asta, Antonescu s-a dovedit a fi un potential presedinte slab care in niciun caz nu va putea sa-i scoata la “raport” pe generalii serviciilor de informatii. Toata treaba asta imi aminteste de Geoana care cu o zi inainte de dezbatere s-a dus sa-l viziteze pe Vantu. Alta tradare, alt idiot. Basescu,in ciuda renumelui de animal politic puternic, este slab insa mediocritatea oponentilor a contribuit din plin la formarea acestei false impresii de invicibilitate. Un adversar mai puternic ar fi maturat cu Base pe jos precum Carl Froch cu Bute. Si Bute era considerat de multi ca fiind de neinvins desi el boxase numai cu papagali. Din pacate Romania nu are astfel de politicieni, insa dupa parerea mea exista o exceptie si cred ca acest om are o datorie morala sa intre pe scena politica nationala si sa lase in urma fotoliul confortabil de primar. Romanii sanatosi au nevoie de el si sunt convins ca acesta nu va avea nicio problema sa-i puna la respect pe Basescu si camarilla. In plus, Romania si-ar recastiga respectul si pacea interioara de care are atata nevoie. Numele lui nu este Sorin Oprescu(alt papagal), numele lui este Klaus Johannis. Dar mai intai Antonescu trebuie sa demisioneze, daca nu din politica atunci neaparat de la conducerea PNL. Si nu pentru ca a promis asta, ci pentru ca prin prostia lui si a lui Ponta, pe care il banuiesc de blat cu Basescu, a dezamagit pe multi din cei iesiti la vot cu speranta de a scapa de chior. In al doilea rand,Klaus Johannis sa se inscrie in pnl si sa candideze la postul de presedinte vacantat de Antonescu.
    In alta ordine de idei, sunt un simpatizant PNL si inteleg principiul de a te face frate cu dracul(PSD) pana treci podul(alegerile parlamentare) dar cei din conducerea pnl sa inteleaga ca rabdarea mea are o limita. Pe termen lung asocierea asta cu psd va avea un cost urias pentru partid.
    Iesirea penibila a lui Sova in noaptea referendumului mi-a amintit de ministrul de informatii irakian din timpul invazie americane.Spunea Sova ca se asteapta la 150 000 de voturi din strainatate in timp ce toata lumea stia ca in Italia, de exemplu, votasera doar unu la suta din romanii care locuiesc acolo. Imi venea sa sparg televizorul de ciuda si de scarba.

  34. Mi se pare o penibila Alina Dumitru… Daca stie ce haos e in tara, daca stie cum se ataca politicienii unii pe altii zilele astea, daca stie ca tara asta daca o mai tine mult asa se duce dracu’ in prapastie, si cu toate astea ea nu are alta grija decat sa se planga ca o fata mare care nu gasit pe nimeni sa-o rezolve, ca vezi Doamne, nu a sunat-o presedintele imediat dupa ce a luat medalia sa o felicite, inseamna ca este o PENIBILA! Daca ea crede ca un presedinte de tara nu are alta treaba intr-un moment de isterie nationala, decat sa o sune sa-i zica “bravo fata ai luat argint, o sa-ti facem statuie pt. asta, o statuie de argint”, inseamna ca este dereglata mintal! Cat despre “atacul” lui Mircea Badea si al dumneavoastra la adresa ei, daca asta e “atac” inseamna ca traim intr-o lume de sfinti si de virgine si nu mi-am dat eu inca seama… In alte tari am vazut sportivi facuti PRAF de presa, pt. lucruri mai marunte decat asta! Dar va asigur eu, ca in orice tara civilizata si normala, o astfel de incurajare de neprezentare la vot din motive subiective, atragea critici din toate partile!

  35. Parca s-ar fi luat de mamele voastre! Ce se sacrifica pentru mine, am fortat-o eu pe ea si pe ceilalti “olipmici” sa practice vreun sport? Se sacrifica pentru curul lor la fel cum fiecare dintre noi isi sacrifica sanatatea, familia si altele ca sa o duca mai bine. Cat despre “binele” pe care il fac imaginii Romaniei, parca “am” tot castigat dea lungul anilor zeci de medalii pe la diferite sporturi si tot TIGANII, HOTII, CURVELE si NESPALATII lumii am ramas.
    Sunt strainii la fel de impresionati de medaliile noastre la fel cum sunt eu de medaliile nu stiu carei tarii africane. Eu prefer sa ne comparam cu marile natiuni la NIVELUL DE TRAI. “Olimpicii” o fac pentru ei, iar pe noi ne costa niste sume destul de frumusele. Ce a avut Romania de castigat(ceva concret) daca “marele” Bute a venit si a boxat le Bucuresti?! Stiu doar ca s-au cheltuit 2.5mil de euro.

  36. @cmaxi: deci nenorocitu-i ala care intreaba, nu ala care scoate porumbelu’

  37. Daca este o fata desteapta isi cere scuze motivand(poate chiar real/in fapt) ca nu a auzit personal AFIRMATIILE FACUTE DESPRE EA ,ca s-a pripit luand de bune toate”bagarile de bete prin gard ale ziaristilor portocalio-maronii”.Daca la Comitetul Olimpic Roman este vre-un om cu doxa la cap(sunt sigur ca exista )o va invata sa procedeze ASA, spre stingerea imediata a acestui foc dintr-un pahar cu apa.D-le Ciutacu am o rugaminte ,pentru noi cei mai prosti ,de ce esti “atacat” dupa interviul cu Manolea?. Este cumva efectul flacarii violet(nu cred sub nici-un fel ca ati putea avea un parcurs profesional”a la cristoiu”).

  38. “Însă ambii sunt suficient de trecuţi prin viaţă ca să nu li se pară normal ca un sportiv de top să declare că nu merge la un vot care a isterizat ţara unde s-a născut (şi care o va răsplăti financiar pentru peformanţă”

    E intr-adevar frustranta atitudinea asta a multor fosti si actuali sportivi: “eu nu fac politica” sau “eu fac doar politica sportului”.
    Dar, dl Badea, de ce nu recunoaste ca a fost extrem de sarcastic?

  39. Biata fata, complexata de faptul ca nu si-a putut incheia cariera cu o medalie de aur, a ales, in spirit pur romanesc, sa coboare de pe podium, direct pe paginile revistelor de scandal. Nimic anormal in tara asta, unde, din ce in ce mai des, descoperim ca si bijuteriile sunt turnate din aur calp! In ordinea lucrurilor, urmeaza silicoane, sex pe plaja, amant fotbalist.

  40. Twitterul e plin cu titluri ca ” CIUTACU SI BADEA SUNT POPONARI ” !!!!!!!!!!!!!
    ”E PRIMUL PAS DE HARTUIRE DIN LUNGUL SIR DE HARTUIELI CARE VA ASTEAPTA !!!!!!!!!”…
    Daca romanii au preferat sa-l vada pe Banica Jr cum isi zbantuie coaiele la Concert si l-au lasat pe Basescu sa ne omoare … atunci BINE !!!!!!!!!!!!!
    Ma fut pe voi de romani cretini !

  41. Când am văzut la tv (mai precis la Antena3 – asta e o precizare pentru preşedintele Masă-Verde) că sportivii români de la olimpiadă au găsit puţin timp pentru a-şi face şi datoria de cetăţeni ai acestei ţări, m-am simţit mândră. Poate că au votat împotriva demiterii preşedintelui, poate nu. Asta deja nu mai contează. Ceea ce a contat a fost doar că ei au devenit nişte repere morale pentru noi toţi, repere de care tinerii (inclusiv cei care au mers la vot după spectacolul de la Costineşti) au mare nevoie. Oare cer prea mult ca cei pe care îi admirăm şi onorăm să fie modelele noastre din toate punctele de vedere?

  42. Am mai citit cateva comentarii, imi e greata de “eu consider ca era singurul vot care conta” , “toti romanii trebuiau sa iasa la vot”, “voturile acestea contau” si alte forme de imbecilitate.
    Frate dar nu-mi pasa de ce consideri TU sau alt destept ca e important pentru mine, nu-mi pasa de Basescu nici de Antonescu nici de alt Escu. Nu ma intereseaza daca votul meu sau lipsa votului meu satisface nu stiu ce joc politic. Imi pasa ca ma insulti, ca atat te duce mintea, imi pasa ca insisti sa ma obligi sa fac ceva de genul “TREEEBUIIIE”, uite ca nu vreau, ca-s gaina ca-s proasta ca-s oricum e TREABA MEA. Nu ma intereseaza ca ai votat, serios nu ma intereseaza, nici cum ai votat nu cred ca trebuie sa fac spume si sa te insult si sa improsc cu venin ca TU ai ales sa votezi sau sa fii interesat de politica.

    Eu nu vreau nici politica nici vot, dar vreau dreptul de vot sa mi-l exprim cand am eu chef (asta pentru genialul care crede ca ar trebui sa nu mai am drept de vot). Eu am vrut duminica fix atunci ca-mi era comod sa stau sa fac schimb de timbre si sa gatesc sarmalute. M-a parasise fix duminica spiritul civic. Vecinul de la 4 care-si bate ritmic nevasta si copii a fost la vot, asta-l face un cetatean deosebit fireste nu ca pe fiinta aia nedemna care a castigat si ea o medalie parlita acolo.

    Mai clar pentru oligofrenii care nu reusesc sa citeasca decat din 2 in 2. Gigelule, Costelule nu-mi pasa ce faceti voi mergeti frate votati faceti mitinguri si sperati ca va fi altfel, ca va fi mai bine eu mi-am pierdut speranta si actionez in consecinta si cum nici Gigel nici Costel nu da 2 bani pe mine nu inteleg neam de ce sa imi pierd timpul mergand la un vot care considera ei ca le va aduce o viata prospera.

  43. @Kepos! Putea sa se abtina in a face declaratii cu privire la vot si avea respectul tuturor. E un om care mai ales in acel moment putea influenta. A ales s-o faca asa si merita toata ironia cu care a tratat-o Badea. A facut politica si suspectez si-un mic “pact cu diavolul”. In rest, respect pentru medalie!

  44. Pai e decizia fiecaruia daca voteaza sau nu. E un drept democratic la nivel de individ, si fiecare individ e liber sa decida daca isi manifesta sau nu acest drept. Si mai mult de-atat fiecare indivit isi poate impartasi decizia daca a votat sau nu, si nu vad nici un motiv ca altii sa judece ca a facut rau sau nu. Pur si simplu a decis ca nu vrea sa voteze, si ca ea, au fost peste 50% din romani.

  45. Am vazut emisiunea domnului Badea si nici urma de bataie de joc. Articolul tau din ziar il citeam la o cafea, il stiu si nici urma si acolo de bataie de joc. Problema e ca multi romani sunt intoxicati cu emisiuni pline de “ciocolata”. Daca un ziar nu are tzatze si buci pe prima pagina … nu e ziar =))). Deaia, personal, imi place jurnalul national si in fiecare dimineatza il cumpar. Tu alaturi de Radu Tudor si inca vreo 2-3 sunteti preferatii mei, asa ca keep up the good work. peace!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.