Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > De ce nu-l mai vreau pe Traian Băsescu

De ce nu-l mai vreau pe Traian Băsescu

Deseori sunt întrebat mustrător ce am cu Traian Băsescu. Răspunsul e banal, în plan personal, nimic. Doar că nu comentez viaţa de zi cu zi a lui pe persoană fizică, ci în plan instituţional. Aşa că azi vă dau, preluând din spusele mele la Sinteza zilei ca din marii clasici, unul dintre motivele care mă mână-n luptă. E un post cu va urma

“România are posibilitatea să aleagă un preşedinte care să nu şteargă mucii de mâneca de la sacou, care să nu bea din sticlă, să arunce sticla în popor şi care în general să se comporte ca un om civilizat. După părerea mea, contraoferta la Traian Băsescu este foarte vastă. Rămâne doar să se hotărască lumea. Eu zic că-i loc. Atât mi-aş dori(…)Habar n-am dacă Radu Duda ajunge preşedinte, dacă ajunge Crin Antonescu, habar n-am dacă se va pricepe Radu Duda să conducă ţara asta sau dacă se va pricepe Crin Antonescu. Sau Mircea Geoană, să nu zică iar că am ceva cu el. Dar cu siguranţă nu-mi doresc de la anul ăsta electoral decât să nu-mi mai fie ruşine cu preşedintele meu. La ora asta îmi este ruşine şi mi-e ruşine de aproape 5 ani.”

Voi de ce nu-l mai vreţi sau, dimpotrivă, îl doriţi pentru încă un mandat?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

179 thoughts on “De ce nu-l mai vreau pe Traian Băsescu

  1. Eu unul nu-l mai vreau in functia de presedinte pe Basescu pentru ca de fiecare data cand il aud vorbind am impresia ca cineva incearca sa-mi insulte inteligenta in cel mai evident mod, am impresia ca cineva imi spune ca-s un prost zambindu-mi frumos. Sper sa se schimbe ceva in tare asta, sau macar presedintele!

  2. La ora aceasta sunt putini cei ce pot minti o mare masa de oameni asa cum o face Basescu. Ce e mai grav este ca odata “ce se urca politica la mansarda” persoana afectata se transforma intr-un mitoman incurabil. Am aceeasi senzatie ca in 2000 cand am avut de ales intre Iliescu si Vadim: ca o sa mi se usuce mana daca o sa-l votez pe Basescu.

  3. Da intr-adevar Romania are acum de unde alege un contracandidat pentru Base, dar intrebarea este suntem atat de destepti ca sa si alegem ? Nu e suficient doar sa vorbim ci si sa facem , si cu toate ca trambita lumea ca Base asta, Base face , Base drege se vor gasi suficienti ” naivi” care sa-l mai voteze. Si daca sondajele sunt adevarate si merge Basescu si Geoana in turul doi atunci nu ne ramane decat sa ” ciocu mic” ne meritam soarta!!!! Trist dar adevarat…

  4. Traian Basescu este unul dintre noi acei multi, care din intamplare, a ajuns in capul statului. Nu stiu cat din merit i se datoreaza lui, dar noi sigur ne meritam soarta, pentru ca nu l-a ales electoratul american. Noi l-am ales. Ca place, sau nu mai place acum la sfarsit de mandat, nu stiu , dar stiu ca a placut multora la inceput. Vom alege poate un altul. Sunteti siguri ca nu va veti insela din nou si cu acela? .Inclin sa cred, ca daca il aducem si pe Obama in fruntea tarii, mare lucru nu se va schimba. Cred ca mai important este ceea ce facem noi in asta tara si nu cel din capatul statului, fie si simplul fapt de a vota. Avem ceea ce meritam in plan colectiv.

  5. sugestiva imagine:[un actor in fata teatrului], dar va castiga pentru ca sAAntem un popor de spectatori

  6. A spus Cristoiu aseara o chestie trista dar adevarata,ai spus-o tu,Medelin,a spus-o si Badea …o chestie care planeaza deasupra tuturor celor care nu mai vor sa auda de Basescu in urmatorii 5 ani…Pericolul este urmatorul : Care este capacitatea poporului roman de a se lasa prostit din vorbe ? Pentru ca asta e ultima arma care i-a ramas lui Basescu si eu recunosc ca stie s-o foloseasca pentru ca animalul politic din el l-a invatat s-o manuiasca,are instinct de autoaparare si nu ezita s-o faca.Asa ca sa nu-mi spuna mie X sau Y ca aceasta rusine de presedinte,pana la urma,este deja invins,ca se gandeste la retragere etc.Nu,cat timp el simte ca popoprul asta neantrenat in ale votului sanatos mai prezinta simptome ca poate fi prostit macar o data atunci va crede in sansele sale si nu va ezita s-o mai faca o data,din vorbe.

  7. Victore,

    Nu o sa-l mai votez pe Basescu pentru ca în primul rând dupa 20 de ani societatea româneasca “a creat” candidati de calitate pe care-i vad/ îi vedem, înteleg/ ii întelegem si care ma pot/ ne pot reprezenta. Poate ca nu ne dam seama ce important este acest semn de sanatate politica si civica dupa ciuma comunista.

    Cum iti spuneam si în alte mesaje societatea are presedintele pe care-l merita. Istoria este ciclica: a creat monstrii, dar si personalitati. De ce sa cautam alte explicatii, când adevarul este simplu.

  8. Nu-l votez pe Basescu pentru ca imi creeaza aceeasi senzatie pe care o aveam cind presedinte era Iliescu: ma simteam nesigur ca cetatean!
    Daca pe vremea lui Iliescu eram cercetat pentru ofensa adusa autoritatii (pentru ceea ce scriam), acum simt ca nu suntem departe de situatii similare!
    Mai mult, daca despre Ilescu stiam ca este un comunist care nu se mai poate schimba, despre Basescu am crezut, initial, ca, sincer, era altfel. M-am inselat si imi pare rau ca l-am votat! (ma opresc aici, ca deja am dat-o-n calambururi 🙂 )

  9. Nu se reduce totul la Basescu. Conteaza armata de influenta care-l sprijina si care, oricat de nemultumita ar fi la un moment dat de palmele pe care le incaseaza si de la el, se gandeste pana la urma de rentabilitate. Si toti componentii armatei se sprijina intre ei. De exemplu, Tolontan face azi, in bucata lui de pagina din GSP, un tragi-comic cult al personalitatii fetei care conduce ministerul de sport si tineret. Nu intelegeam cine e tipa cu “privire executiva de pe Wall Street”, “Se vede, mereu se vede” (adanc de tot), “Poze, multe poze cu ea”, “E progresista”, “un citat din ea”, “femeia stapana pe stralucirea celor 31 de ani”, “Si uimirea abia incepea” (apocaliptic). Cred ca fara sa vrea, Tolontan a luat-o la misto.

  10. am gasit proba ca TB a citit cel putin o carte :-)) Deci tot i-a folosit la ceva presedentia :-)) The EU and Romania: accession and beyond By David Phinnemore, Traian Basescu, 2007 Published by The Federal Trust for Education & Research, 2007
    ISBN 1903403782, 9781903403785

  11. >>> viitorul presedinte al Ro va fi la fel ca TB. Ro este sub jugul Eu si SUA, nu poti face ce vrei tu. Esti dependent de stabilitate, democratie, bani. Al doilea jug este cel al boierilor autohtoni si al politicienilor, care trebuie reinventati. Nici un leader din ” generatia noua” nu a construit ceva. Cum poate el sa vina in fata tarii sa propuna un program politic. Acum 5 ani gandeam la fel. Nu s-a schimbat nimik. Ba da, datoriile externe ale tarii si fanatismul banului. Jos comentariile iluzorii si amgitoare!!! La aceste comentarii se pricep foarte bine jurnalistii, care sunt pe locul 90 si ceva in lume, la libertatea presei. Sus Elena Basescu, care a invatat marketing politic si va da lectii. Eu o sustin pe Elena Basescu. Ea te va conduce. Stie sa te minta si tu o crezi. Ea va da reforma pe paine. La asta se pricep RD, CA si Mircea Geoana. Ei vor propune reforma. Reforma trece , naravurile raman. VOI SUNTETI DE VINA!!! Solutia: un presedinte din alta tara. eu propun: Angela Dorothea Merkel. Asa da. <<<

  12. Am citit cate va comentarii la acest articol,dl Ciutacu,si toata lumea spune ca nu-l mai voteaza pe Base,BINE AR FII!!!!
    dar tare ma tem ca in toamna vom traii din nou bine……
    oricum ceea ce faceti dvs. este super inteligent ,spar sa nu renuntati ca vorba aia (grea) emisiunile dvs. ne mai tin conectati la viata asta de mizerie
    Bafta

  13. – pentru ca este si se comporta ca un cocalar
    – pentru ca este si se comporta ca un manelist de ultima speta
    – pentru ca nu a miscat un deget de niciun fel cat a fost in functia asta
    – pentru ca este mincinos si braveaza
    – pentru ca rade ca boul fara motiv
    – pentru ca ne crede prosti si mizeaza pe asta
    – pentru ca merge calare pe atv si danseaza tiganeste
    – pentru ca o impinge pe nulitatea de fii-sa in politica si-n parlamentul european
    – pentru ca o are amanta pe udrea si-si promoveaza amantalancul ieftin in functii mari din stat ca si cum ar fi srl-ul lui tara asta
    – pentru ca-i betiv si bea in locuri publice
    – pentru ca-i corupt si hot
    – pentru ca-i lipsit de diplomatie si prestanta

  14. Cred ca de prea multe ori am ales cu sufletul si nu cu mintea. Eu vad alegerile ca pe o recrutare: avem o fisa a postului, facem lista de competente si comportamente pe care le dorim de la candidat, tinem cont si de obiectivele pe care le avem pe termen scurt si lung etc. In cursul interviului incercam sa depistam daca persoana din fata noastra indeplineste toate aceste cerinte…sau macar mare parte dintre ele.
    Ma gandesc de exemplu la D-l Oprescu. Nu ii contest anumite calitati dar in acceptiunea mea nu are nicio legatura cu a fi primar. Dar a fost ales dintr-un sentiment de simpatie si mai ales pentru ca a fost o “victima” a PSD-ului. Nu am fost foarte atenti la ce inseamna sa fi primar si la calitatile necesare pentru a face acest job bine…. Mi-e teama ca nu am prea invatat din greseli si vom fi tentati in continuare sa alegem pe alte criterii, altele decat fisa postului. Revenind la alegeri: Basescu pentru mine a fost o mare dezamagire…motivul pentru care l-am votat a fost ca, parea un politician capabil sa finalizeze un proiect (de ex chioscurile din Bucuresti) pe principiul nu doar vorbe dar si fapte….dezamagire. Iar treaba asta cu un presedinte jucator este ceea mai mare porcarie….ce este aia un presedinte jucator? Eu vreau un presedinte care sa nu ma minta, care sa ma inspire, care sa respecte legea si pe ceilalti. Ne miram ca suntem necivilizati…..de unde sa invatam sa fim altfel, cine ne inspira? Am vazut ca ne dam cu parerea despre cine ar putea sa fie un bun presedinte, dar nu discutam care este definitia, criteriile pentru a fi un bun presedinte. Daca nu ne putem de acord asupra acestui lucru, vom continua sa facem tot felul de aprecieri….De ex. Cineva a scris ca-l apreciaza pe Crin Antonescu ca este tanar, ambitios si agreabil. Nu sunt sigura ca acestea sunt niste calitati relevante pentru un presedinte. Cineva spunea ca Radu Duda ca nu stie cum merg lucrurile la presedentie….adica cum, nu stie mizeriile, chiar vrem sa le stie? Ne grabim sa spunem ca s-a casatorit doar pentru ca a vrut sa parvina, nu avem informatii in acest sens dar ne grabim sa tragem concluzii. Pentru mine este relevant faptul ca face parte din Familia Regala de 15 ani si ca in tot acest timp a avut sansa sa cunoasca o alta lume cu alte valori. Este important acest lucru? Pentru unii, da, pentru unii, nu? Si revin si cu asta am incheiat: haideti sa vedem ce dorim de la un presedinte ideal si apoi sa vedem daca acesti candidati se apropie de acest “ideal”. Asa, o sa continuam sa discutam bezmetic despre cum este unul mai bun decat altul uitand care ne sunt de fapt criteriile.

  15. Cine nu merge la vot votează de fapt pentru băsescu.

  16. @ Mishulescu:
    Cu riscul de a da dovada de naivitate, declar ca am scris din tot sufletul-din pacate- si-ti multumesc!


  17. – pentru ca este si se comporta ca un cocalar
    – pentru ca este si se comporta ca un manelist de ultima speta
    – pentru ca nu a miscat un deget de niciun fel cat a fost in functia asta
    – pentru ca este mincinos si braveaza
    – pentru ca rade ca boul fara motiv
    – pentru ca ne crede prosti si mizeaza pe asta
    – pentru ca merge calare pe atv si danseaza tiganeste
    – pentru ca o impinge pe nulitatea de fii-sa in politica si-n parlamentul european
    – pentru ca o are amanta pe udrea si-si promoveaza amantalancul ieftin in functii mari din stat ca si cum ar fi srl-ul lui tara asta
    – pentru ca-i betiv si bea in locuri publice
    – pentru ca-i corupt si hot
    – pentru ca-i lipsit de diplomatie si prestanta

    De Cristina pe 7 May 2009 la 2:59 pm (#)”

    ai uitat sa spui “Sa moara copii mei!”

    Pentru ca o are amanta pe udrea auzi ? :)) ai fost sub patura cu ei sau ai citit in Libertatea sau Cancan? sau si mai bine ti-a spus ciutacu…

  18. @Samy: astept in seara asta un link catre textul unde am scris eu ca Udrea-i amaanta lu’ Basescu. daca nu-l postezi, e ultima oara cand ai scris aici.

  19. A spus cineva ceva de vreun post in sensul asta..
    Doar ma gandeam/intrebam retoric , ca poate a auzit treaba aia pe la Cinteza Zilei…

  20. Hihihi, mai copiii mosului, tare greu mai e cu voi. Abia astept alegerile, sa ne inscaunam cu totii un tatuc nou, Basescu sau altu’ chiar nu are nici o importanta , ramaneti o natie de retarzi fara speranta. Si maestrul vostru de ceremonii, Ciutacu pe numele din buletin, numai intr-o tara cu asemenea retarzi, condusi de un presedinte cocalar si betivan poate face rating. Oriunde intr-o tara civilizata Ciutacu, Badea, nenea laptop, Gadea, Antonescu, Basescu, Nastase ar fi niste nimeni asa cum sunteti voi toti, comentatorii de doi lei de pe blogul asta (cu mine-n frunte, desigur). Ma bucur mult ca ati ramas in Romania si bociti ca niste babe dar nu va faceti iluzii stimabililor, e doar prostia din capul vostru care da pe-afara. Hai, manele fara numar !!! Zi-le domnu’ Gadea !!!

  21. NU IL MAI VREAU
    categoric NU.

    fiindca, desi am votat NU atunci cand se dorea a fi linsat, dl Traian Basescu a spus ca domnia sa este numai presedintele acelora care l-au votat. Sa se duca sa-i conduca pe ei… Hai pa !

    Optiunea mea clara este dl Crin Antonescu.

  22. @ somebady
    Cu placere , si eu am fost sincer. Rezonez perfect la felul cum gandesti.

  23. Nu mai fiti si voi asa expliciti cu formularile, totusi sunteti pe blogul altuia. Credeti ca Ciutacu nu se autocenzureaza si el, destul? Oricum stie mai multe dect multi dintre noi. Sfat: folositi expresia:”relatie speciala”. Si e bine sa nu o folositi la singular, cand vorbim de base, ci la plural daca privim spre trecutu-i politic glorios.

  24. NU L-AM VRUT,NU-L MAI VREAU SI NICI NU O SA-L VREAU VREODATA PE ACEST “PRESEDINTE”;pur si simplu ne insulta ca popor!!NOI,ROMANII MERITAM MULT MAI MULT!!mi-este si greata sa mai continui…..DOAMNE-AJUTA SA SCAPAM DE EL !!!!!!DOAMNE,DACA NE IUBESTI SCAPA-NE DE IUDA!!!!!va iubesc DOMNULE CIUTACU ca si pe prietenii dvs.:MIRCEA BADEA,MIHAI GADEA,etc. K.K.S.

  25. A spus chiar el ca suntem un popor nefericit (atunci cand l-am ales) pentru ca a trebuit sa alegem intre doi comunisti, primul un hot glazurat, iar al doilea un presedinte de mahala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.