Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > De ce atât de multe “de ce”-uri?

De ce atât de multe “de ce”-uri?

– De ce nenorocirile/veştile proaste se prăvălesc peste bietu’ sărac toate odată?

– De ce impostura asta cu interzicerea fumatului în spaţiile publice funcţionează peste tot în civilizaţie, cu excepţia plătitorilor de taxe şi/sau licenţe suplimentare?

– De ce românii ştiu să trăiască frumos afară şi nu se străduiesc s-o facă şi acasa?

– De ce campania electorală coboară şi la părinţii bolnavi aflaţi pe paturi de spital şi de ce un om (fie el şi candidat) trebuie să dea explicaţii privind locul nunţii?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

44 thoughts on “De ce atât de multe “de ce”-uri?

  1. La chestia cu părinţii bolnavi aflaţi pe paturi de spital, pot sa-ti raspunda Badea si CTP Primul ti-e prieten al doilea coleg de “breasla” , intreaba-i pe ei.

  2. De ce a trebuit basescu s-o “omoare” pe mama lui in poezie? Pentru cateva voturi?…
    Omul nu are nimic sfant! Nici pentru un mandat de 100 de ani de presedinte al Universului nu as face asa ceva….

  3. Victore,
    1. Starea de spirit tine de oferta de mediu – romanii traiesc frumos afara pentru ca mediul le permite si le nutreste speranta.
    2. Cred că Basescu si-a bagat mama in spital ca sa dea greutate poemei pe care si-o inchinase siesi si in care stelele aveau rolul sa il admire – Paranoia pompeaza naluci, naste himere si suceste minitile mai slabe. (Cum multe minti ascutite pleaca atrase de mediul ala de afara, mintile plate cresc aici, acasa, procentual – asta e o consecinta fireasca. Acestei categorii i se adreseaza Basescu)

  4. @rezistenta la blonde: nu-mi amintesc sa-l fi vazut pe Badea recitand la tv poezii despre o mama care tocmai trebuie sa se opereze de cancer. CTP nu ma intereseaza, n-am impartit nici femeile, nici banii.

  5. Ciutacu-le, cert este ca, schimbarea se face in timp.. probabil ca ne vor trebui 3 -4 decenii ca sa ajungem la nivelul de civilizatie la care sunt englezii in acest moment :(.
    Plus ca afara, in primul rand, guvernul/institutiile incearca sa promaveze aceste valori asigurand si conditiile in care sa iti fie muult mai usor sa le adopti si sa le pti aplica ..

    Toata stima.. >:D<

    P.S. Cat de prost/a (@rezistenta la blonde) trebuie sa fi ca sa scrii asemenea bazaconii?

  6. Totul e posibil , de la inscriptionarea numelui pe clopotul bisericii, platiti din bani publici( n-a fost in stare sa asigure ordinea in curtea Cotroceniului, d-apoi in toata tara) pana la concentrarea puterii in mainile unui grup restrans de ministrii( de oameni apropiati) si a unui singur partid.
    Mai avem nevoie de un Parlament monocameral si ne intoarcem de unde am plecat.

  7. As adauga si eu ceva:
    De ce Divertis se preteaza la ceea ce s-a pretat atunci cand a filmat mizeria cu Basescu?
    Raspuns:
    Pentru ca ProTv-ul face de mult timp reclama marinarului, cred ei subtila, dar cred prost!
    Repet ceea ce am mai spus demult; acest trust a contribuit si continua sa contribuie la PROSTIREA romanilor.

  8. Pentru ca la noi, de douazeci de ani, e in plina desfasurare un maraton al porcilor. Sa aplaudam de pe margini!!! Haideti, cu totii…

  9. Pentru ca…

    “ca romanul nu-i nici unu, unde’s multi putea fi unu.”

    De ce-uri exista peste tot, dar in Romana suna mai frumos, nu?

  10. @ un gaozar
    Problema este ca n-ar ezita s-o omoare fizic daca asta i-ar aduce un nou mandat …

  11. De ce nu Victore! De ce Romania da acum 13 milioane de lei UDMR ca organizatie a minoritatilor dupa ce anul trecut a dat UDMR vreo 7 miliare de lei vechi pe legea partidelor politice pentru ca Hunor, Marko Bela si altii sa ne scuipe in fata si sa ne zica ca Romania nu e stat national…Ce fel de popor suntem Victore ca finantam cu bani grasi tocmai ungurii, cei de care ne-am eliberat de doua ori in cele doua razboaie mondiale?

  12. dupa ce crin nu va intra in turul doi iti va da un tarrr si-ti va spune “multumesc batrane…”

    :))

  13. Oare de ce ne ofera D-l Ciutacu, spre ascultare, tocmai aceasta melodie “Why”, si tocmai in interpretarea pop-rock singerului, Annie Lennox?. Pentru ca lui Annie Lennox tocmai i s-a acordat premiul “Save the Children Los Ninos Award”, Madrid, in 30 septembrie 2009, pentru activitatea ei umanitara privind prevenirea si tratarea copiilor bolnavi de SIDA, facand parte din campania globala de reducere a mortalitatii
    la copii mai ales din Africa de Sud. Indignarea ei atinge culmi nebanuite; “Aceste lucruri se intampla chiar sub nasul nostru. Ele sunt aici!!!Dar sunt invizibile”.Si Annie vrea sa le faca vizibile, ca sa se ia masuri de catre organizatiile internationale. impotriva reducerii mortalitatii.

  14. Am citit acum in JN un articol semnat de Ilie Serbanescu ref la gazele noastre ( pardon… foste ale noastre, actuale ale OMV)… pe cale sa fie exportate de OMV in Austria…miscare ca va determina cresterea preturilor pentru consumatorii casnici.. Vine potopul?

  15. Victor, romanii nu se comporta frumos acasa pentru ca aici e nenormal sa te comporti civilizat, aici, acasa totul este infect , de la cel mai inalt si pana la cel jos rang.

  16. Cei mai in varsta isi pot aduce aminte ca si Ceausecu a compus si recitat o poezie la unul din ultimele congrese “Sa urce Romania spre comunism in zbor”. Si a zburat! Poate…

  17. Poate pentru că oamenii educati,cu bun simt si civilizati au devenit minoritatea acestei tari…

  18. D-le Ciutacu! Din punctul meu de vedere si un singur “de ce?”, la care Dvs.’nu’! asteptati un “de aia”, ar fi fost de ajuns sa intelegem ca de fapt Dvs. provocati institutiile statului sa ne dea raspuns de ce am ajuns noi sa-i intrebam “de ce?”, pentru ca suntem nevinovati, poate chiar saraci uneori in intelegerea unor actiuni, unor semnale.Prin urmare, suntem doar folositi in interesul lor, si consecintele le suportam noi.

  19. “Daca n-ar mai sta 2 milioane de oligofreni zilnic cate 20-30 de minute sa se hizileasca la diverse parti anatomice ale vedetelor stim noi pe ce portal, dar in schimb ar citi o carte de specialitate sau macar de cultura generala, rRomania n-ar mai fi cu ‘zdemii de ani in urma statelor dezvoltate. Dar asta e, unii invata sa dea clapa si sa se scuze, sa se jure ca nu au facut nimic iar altii isi inteleg rolul de sclavi, se complac in mizeria lor si singurul lucru care il fac e sa se lamenteze.”

  20. pt ca:
    -e politician platit din bani publici
    -e candidat, lucru care implica chltuirea altor bani publi
    -nu e prieten cu noi, deci avem voie sa punem si intrebari nasole
    si daca tot e sa se lafaie pe banii nostri macar sa stim dracului detaliile.

  21. Cat despre restul, iata ca s-a ajuns la stirea ca mama stimnoicui este in spital – ceea ce este trist – si iata ca stimnoicine bate cu stoicism tara … propunand beri, depunand coroane, sfatuind fermierii, udand gorunii samd. De ce? ..pardon, de ce nu a facut asta si in ultimii 5 ani?

  22. Repetarea cu obstinatie a intrebarii “de ce?”, nu face altceva decat sa ne atraga atentia asupra “nenorocilor”, asupra “imposturii” asupra “incalcarii demnitatii umane”, asupra “lipsei de respect” fata “de cei suferinzi”, fie ca sunt copii, sau oameni incaruntiti inainte de vreme.Prin “De ce”D-l Ciutacu trage semnalul de alarma, sa oprim masinaria diabolica, prin care societatea noastra ajunge la o degradare umana inacceptabila.

  23. Pentru că dacă lor nu le pasă de noi, nouă nu ne pasă de ei! Da’ când vă refereaţi la faptu’ că ne purtăm frumos afară, v-aţi gândit la meciu’ de sâmbătă, de luarăm 5? (:

  24. Da, ai dreptate Victore, sunt foarte m ulte intrebari fara raspuns.
    Eu am deocamdata una singura:
    CUM TRAIAN BASESCU ARE INCA PESTE 30% IN SONDAJE?! SUNTEM UN POPOR DE CRETINI?!

  25. – De ce nenorocirile/veştile proaste se prăvălesc peste bietu’ sărac toate odată?

    Pentru ca bietul sarac numai la asta se gandeste. Ca viata e de rahat, ca nimeni nu face nimic pentru el (cand ar trebui sa faca el singur ceva pt el) si ca peste el vor veni toate nenorocirile. Si sa vezi surpriza! Chiar vin.

    – De ce impostura asta cu interzicerea fumatului în spaţiile publice funcţionează peste tot în civilizaţie, cu excepţia plătitorilor de taxe şi/sau licenţe suplimentare?

    Pentru ca se permite.

    – De ce românii ştiu să trăiască frumos afară şi nu se străduiesc s-o facă şi acasa?

    Pentru ca afara nu au tupeul de a trai altfel decat frumos intrucat autoritatile isi fac treaba si in plus se mai gandesc si la binele celui de langa el, nu numai al lui.

    – De ce campania electorală coboară şi la părinţii bolnavi aflaţi pe paturi de spital şi de ce un om (fie el şi candidat) trebuie să dea explicaţii privind locul nunţii?

    Pentru ca nesimtirea e la ea acasa la prima, si la a doua (habar nu am despre ce candidat e vorba), dar aici cred ca si presa are o mare parte din vina pentru ca marseaza la astfel de nimicuri si la intrebari cretinoide.

  26. Victore,
    V-am văzut la Sinteză.
    Erați destul de stânjeniți cu treaba cu Poetul Nero(d).
    Eu nu sunt.
    Și, fac rezumatul poemului:

    Să moară mama, și stelele vede ce tare-s io!

    Apoi, fac rezumatul zilei de duminică:

    I-a șterpelit plăcuța lui Iliescu și a furnizat un comunicat oficial în care susține cu tupeu că Biserica Cotroceni a fost reconstruita … INTEGRAL … în timpul mandatului lui !!!

    Ne place sau nu, placuța aia era totuși un obiect de PATRIMONIU!

    Cine a aprobat scoaterea și distrugerea?
    Ce spune Panglicologu despre asta?
    Nu cumva e și PENAL?

    Ăsta, de gelozie că Patriciu a furat viitorul, vrea să fure el istoria!

    Lui NERO i-a intrat in cap ca-i Zeus!

  27. – Bietu’ sarac ar face bine sa nu se mai vaite sau sa astepte sa-i pice ceva din cer, ci sa munceasca, sa-si vada de treaba lui, sa nu mai piarda timpul barfind, band toti banii, jignind,batand nevasta/copiii, inseland….Un exemplu de nenorocire il reprezinta inundatiile ce aproape anual ‘invadeaza’ grav anumite zone ale tarii. Televiziunile,oamenii de rand fac eforturi pentru a le oferi ajutoare sinistratilor, le ofera materiale de constructii pentru a-si reface casele si ei stau la carciuma sau se uita la oamenii care au venit sa le repare casele, nemiscand un deget.
    Suntem niste oameni vai de capul nostru, noi, romanii, facem copii la betie si ne mai miram cati dementi/e sunt….poti sa ai zece facultati, daca esti nebun, nebun mori…pacat ca prostii si schizofrenicii nu-si dau seama ca sunt asa si isi bat joc de oamenii normali.
    – Nu cred ca ar trebui interzis fumatul…cine vrea sa fumeze oricum fumeaza…
    – Eu nu cred ca romanii stiu sa traiasca frumos afara. Cred ca, daca unii traiesc frumos afara, o fac pentru ca sunt obligati, pentru ca sta cineva cu gura pe ei sau vad ca altfel nu se poate intr-o tara civilizata. In esenta tot romani sunt si ar fura cu prima ocazie orice le-ar pica.
    – Un om (fie el si candidat) NU trebuie sa dea nimanui niciun fel de explicatie daca nu are chef. Poate anunta eventual ca s-a casatorit si atat, fara a explica nimic. Cred ca multi romani destepti si cu bun-simt apreciaza discretia.

  28. Într-adevăr, chestia cu nunta – la întrebarea aia stupidă a acelui moderator şi mai stupid mă refer – mi-a întors stomacul pe dos. De ce? De ce? DECEmbrie, Victore!

  29. Intrebarea nu este de ce aia, sau aia, sau aia…
    Intrebarea de baza la moda acum este:
    Si care e problema ?

  30. Da as dori sa ajung si eu la Cotroceni,sa conduc o tara ca Romania.Nu-i greu sa faci pe nebunu si sa ramai asa.Mai sunt si alte avantaje:1.imi pun copiii bine,in functii pe la UE;2.fur flote si nu ma trage nimeni la raspundere;3.imi aleg o blonda de suflet,ca de asa-i romanu iubaret.
    P-orma aia masi ,am dus-o bine pe spatele la fraieri,10 ani?!s… si caciula!!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.