Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Vastu’ la caraimanu’ cu biciclete

Vastu’ la caraimanu’ cu biciclete

Doctoru’ a facut o chestie de imagine mishteaux girand prin prezenta lansarea Cicloteque. Evident ca ar fi ideal ca, in mandra noastra capitala, sa se circule pe bicicleta ca-n orasele spalate din Franta, Belgia sau Olanda. Asta s-ar putea realiza cu mai multe conditii minimale: sa existe benzi speciale (si nu-s, decat prin exceptie), sa fie siguranta pe strazi (iar ultimii politisti pe care i-am intalnit luau aseara spaga de la curve-n centru) si bucurestenii sa fie mai putin hoti (greu de crezut) si snobi (la cat au bagat in masini, ma indoiesc). Pesimist cum sunt, estimez ca, maxim in septembrie, jumatate din bicicletele oferite la inchiriat vor fi fie strivite de bolizi, fie furate de intreprinzatori.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

26 thoughts on “Vastu’ la caraimanu’ cu biciclete

  1. Hopa! Ciutacu merge la curve!!
    este cam dezamagit de cel pe care l-a votat-Oprescu. Are si dreptate, in Bucuresti numai nevoie de biciclete fandosite nu este. Dar nea doctoru’ are nevoie de o zbenguiala cu Daciana.

  2. Super Tare! Bine ca au si modelul cu volan ca multi bucuresteni nu mai stiu cu ghidonul, le-a intrat in sange “covrigul”. :)))) Sa bage si biciclete cu girofar pentru parlamentari!

  3. Ce admir eu la tine, Victore, e optimismul!
    Apropo: unde luau poliţaii ăia şperţul de la curve? La intersecţia Victoriei cu Bulevardul Celor Două Bude, adică Dacia(dacă aşa s-o mai fi numind după furia schimbării numelor de străzi)? Sau peste drum de palatul lui Jiji, pe Aviatorilor?

  4. Vraciul independent face “chestii mishteaux” de cand a luat fatza Buldogului la macelarie…..si cam atat. Poate se apuca sa faca si ceva treaba prin pravalie,eventual in mandatul asta. Prea mult spectacol strica!
    Mai are putin si-l ajunge din urma,la ghidusii media,pe Piedone “soferul minune” care are cate un “sou” la trei zile in presa de famiglie.
    Salutare si la munca enoriasilor,nu la intins mana!
    PS: Executa si tu un exemplu si arata telespectatorilor primul tonomat-verde-biciclist din oras.

  5. Daca in fundal, alaturi de ricse, se mai vedeau si citeva pagode, juram ca suntem in Asia de sud-est(China,Coreea de Nord, Vietnam). Asta-mi aminteste de o intimplare de acum 35-40 de ani. O delegatie romaneasca s-a deplasat in Coreea lui Kim-Ir-Sen. Delegatia era transportata cu o masina “Volga”, o raritate pe strazile Phenianului. Masina trecea printre multitudinea de biciclete, singurele vehicule folosite de nord-coreeni. La una din opriri, soferul s-a grabit sa scoata din port-bagaj o mica sapaliga si sa sape intrun rond de flori. Intrebat de ce face asa ceva, soferul a spus: “Stie tovarasul Kim-Ir ce fac eu, acum!”. Cum vad, biciclete aveam, iar “maria-sa”, dl Basescu, se cam considera un fel de Kim-Ir! Sa se “repete istoria” pe plaiuri dimbovitene?

  6. Mare caracter, gcp ala. Are si dl. Cutacu un post din care n-as schimba vreo virgula, si vine un roman de serviciu sa o faca lata.
    Sigur ca proiectul asta Bicicloteque e si necesar, si inaintea timpurilor sale. Totusi, e tonic sa constati ca bucurestenii pot avea proiecte inadecvate si in sensul bun, nu doar in toate celelalte sensuri.
    Oricum, sfatuiesc pe toti bucurestenii de bine sa-si vanda betoanele din oras si sa mute la casa la periferie. Acolo nu e ce trafic sa decongestionezi.

  7. @Bogdan- pretentiosu’, au fost altii primari si 4 ani si nu au facut nimic iar tu ai pretentii dupa 2 luni? lasa ca a inceput bine si mai vorbim mai incolo…

  8. Mai lipsesc doar niste parizieni razbunatori care sa ia 2-3 biciclete inapoi cu ei in Franta, in semn de omagiu pentru bicicletele francofone importate de cativa investitori ecologici din Brasov.

  9. N-o sa prinda la romani din cauza ca nici o pitipoanca nu se urca intr-o bicicleta si nici nu poate sa-ti admire averea de acolo! Eventual cand se va face o bicicleta lamborghini, poate se vor folosi si la noi!

  10. La fel de pesimist ca Victor in aceasta privinta.
    Partz-urile astea ecologiste ieftine, cu bataie scurta si miza populista, ma fac sa urasc fasolea(la) politica.
    La cat de varza sunt strazile pe margine, cu gropi, pietre, borduri iesite in afara si canale prea ridicate, cand vezi un biciclist la 5 cm de oglinda ta din dreapta iti vine sa te dai jos si sa-l iei la capace, nu sa-l iei de exemplu. Sau ar trebui sa-i premiezi pe biciclistii care circula pe jumatatea benzii si tin in loc masinile? [Si habar nu au de regulile de circulatie.]

    Prosteli cum sunt si “pistele pentru biciclete” din parcul de la Unirea. Biciclisti pe ele nu vezi, doar pietoni care habar nu au ca nu ar trebui sa mearga pe ele. Avem noi asa un stil snob sa luam imediat ceva din afara fara ambalare in realitatea romaneasca.

  11. Fara legatura cu subiectul. Asa cum l-am primit, asa il dau mai departe:
    “Pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din tara.

    Noua ne pasa.
    Voua ?

    Flashmob umanitar! Insa nu chiar atat de flash.

    ESTI PIETON ?
    Vino cu o sticla de apa plata

    ESTI CU MASINA ?
    Vino cu un bax de plata.

    UNDE ?
    In piata din fata Casei Poporului- Palatul Parlamentului .

    CAND ?
    Duminica 03 August orele 10:00-13:00

    DE CE ?
    PENTRU MARAMURES BUCOVINA SI MOLDOVA.
    APA NOASTRA FACE MAI MULT DE 300 DE LEI (ATAT CAT LE DA GUVERNUL)
    Pentru ca NE PASA !
    VII, DEPUI APA SI PLECI. ANONIMI, UMANITARI CUM POT FI ROMANII CAND LE PASA.

    CITESTE SI DA MAI DEPARTE ! FORUMURI, EMAIL, BLOGURI !
    AVEM trei zile sa aratam ca INTERNETUL ROMANESC ESTE O FORTA !!!”
    Asta e.

  12. Conditie: sa existe benzi speciale : pai noi nu avem nici benzi pentru autoturisme , dar pentru bicicletele alea in forma de trasura. Ideea este buna insa eu ma rog sa interzica motocicletele noaptea ca e greu sa stai pe bulevardul Unirii. O simt pe pielea mea.

  13. Pe noi, “drumurile” ne omoara (si la propriu si la figurat)…In mandatul oricarui primar.
    De la Sorin Oprescu sunt asteptari mari. Ar fi fain sa le si onoreze!
    Inclusiv cu benzile pentru biciclisti. Daca e cineva care ar vrea sa mearga pe drumurile trasate, de exemplu, pe Oltenitei sau Brancoveanu spre parcul Tineretului…, pe langa IOR…sau prin Tei-Colentina cu bicicleta, la ce “drumuri” au trasat edilii pentru biciclisti, e de cascadorii rasului!

    Ar fi interesant de facut un inventar al bicicletelor dupa…o luna:).

  14. Merg in fiecare zi cu bicicleta si am mare noroc ca locuiesc in Nord. Altfel ar fi vai si amar de picioarele si sanatatea mea. Inteleg nevoia de PR a domnului Oprescu – accept si faptul ca nu sunteti atat de vioi sa o scoateti dumneavoastra in evidenta – dar nu inteleg de ce s-a folosit de o bicicleta tip ricsa. Era mai buna o bicicleta obisnuita cu care sa vada cum sta treaba cu bunavointa soferilor si marcajele stradale…

    @Victor Ciutacu. Probabil prin septembrie o sa se strice vremea si mersul pe bicicleta fara echipament nu va mai fi fezabil. Daca nu, cred ca merita sa strangem putin din dinti la acest tip “nou” de motorizare.

  15. super asa, cu terasiada din herestrau a facut canci, cu traficu nu face nimic, asteapta sa se termina proiectele incepute de videanu si gata cele “38% din probleme rezolvate” cum a zis.
    mama mama daca era asta in timpul lu’ videanu, sau daca ar fi castigat blaga…. ca e o chestie de ochii lumii, ca de ce face pe smecheru, ca de ce nu a facut primaria. numa frumuseti ieseau.
    cica de la oprescu sunt asteptari mari… a promis ceva? taxa pe lux ( dom’ ciutacu aveti grija ca acuma ca aveti masina e de platit la viitoarea taxa a lu nea chirurgu) jdemii de apartamente sociale si mai ales, dar mai ales autostrada suspendata!
    la mai mare bucurestiule!

  16. Sa vezi acu picioare rupte… ca masinile ii feresc (NU!?) si ei se feresc sa intre cu bicicletele in trafic. Oare cat o sa dureze pana pun baietii mangla la biciclete in functiune?

  17. Nici eu nu prea cred ca o sa mearga treaba asta desi mi-as dori.Daca Bucurestiul ar deveni mai verde si mai circulabil nu ar fi nevoie sa inchiriez biciclete de la primarie ci m-as opinti un pic si mi-as cumpara una cu care sa ma duc la servici insa in conditiile actuale as avea mai intai nevoie de o masca de gaze caci la capitolul asta Bucurestiul este un oras calamitat si dom’Doctor ar trebui sa monteze dozatoare stradale cu fise pentru oxigen.Mai avem un pic si vom avea nevoie cu totii de Asistenta si Terapie Intensiva(ATI)asa ca e bine ca ne-am ales un doctor primar

  18. @ Victor,
    Nu prea inteleg de ce esti asa de pesimist…
    Orice idee noua, prinde greu si din motivele tehnice enumerate…
    Eu zic ca dc. va fi sustinuta inclusiv de ziaristii de tonomat, ideea are sanse de reusita cel putin dpdv turistic ( prin america si nu numai dc. esti turist intr-un oras mare si nu numai, poti inchiria o bicicleta si te plimbi pe anumite strazi si alei ptr biciclisti…
    Victore, nu stiu dc. l-ai votat pe Oprescu, nu stiu dc. e idea lui sau s-a potrivit cu lansarea acum, ideea trebuie sustinuta si imbunatatita… Felicitari si mult succes…

  19. deseara sa cand vreti,domnule ciutacu, va rog sa abordati si ipocrizia numitului patapievici (cazul antohi)si idioteniile scrise de t.r.u. in cotidianul referitoare la “partidele mici psd si pnl”.multumesc anticipat.

  20. @Sorin

    Poate nu o sa iti vina sa crezi insa exista si biciclete BMW. 😀

    Pacat ca nu o sa fie foarte folosite. Pai are cineva impresia ca vor renunta smecherii la bemveuri si mertane sa mearga pe bicicleta?Ha… Pai nu se vor face de ras in fata pitzipoancelor?
    Din pacate nu avem o mentalitate europeana in multe privinte.

  21. Veti intelege de ce nu pot sa semnez. Nu-mi este frica de mine ci de soarta monumentului istoric pe care il am in grija. Nu inteleg de ce Dvs. jurnalistii nu doriti sa vedeti cum se cheltuie banii destinati restaurarii monumentelor istorice. Unii nici nu ajung la monumentele pentru care au fost destinati. Secretariatul de stat pentru culte care trebuie sa-i vireze in conturile unitatilor detinatoare de monumente, nu-i vireaza pana ce nu mergi cu spaga. Daca nu mergi, ti se descompleteaza dosarul pe sestache si esti anuntat la 15 decembrie ca ai dosarul incomplet deci nu ti se da banii. Acesta este un aspect. Pot sa dau cazuri cutremuratoare unde cucoanele de la Secretariat jecmanesc ca in codru. Ati pomenit intr-o emisiune de Flutur aviarul. Vedeti cum Fundatia Olarean (Radauti, Suceava)a incasat 14 miliarde lei vechi din banii monumentelor istorice.Asta in timp ce adevaratele monumente se distrug! Esti omul care poti face ceva: cu cei 8.ooo dolari dati pe zvatici si penisuri de I.C.R., se putea salva monumentul meu din sec.XIV.Noi nu putem vorbi, vom fi dati afara imediat. Dar voi, jurnalistii si mai ales Dumneata, poti sa ajuti.Iti multumesc!

  22. Arogant esti, intr-adevar, dar genial nici pe de parte, ba as putea spune ca esti de-a dreptul prost(dar ai nimerit bine in tara asta si la Antene)

  23. Da, apropo de biciclete: am vazut de curand niste filmari de la Nisa, facute de niste prieteni care si-au petrecut concediul acolo. Intr-un parc relativ central, niste politisti bine-intentionati montasera un circuit cu piste, semafoare, semne de circulatie, tot tacamul, pentru copiii cu biciclete. Pur si simplu isi petreceau dupa-amiezele invatandu-i pe copii reguli de circulatie, pentru a fi paziti pe viitor de soferii agresivi din oras. Mi s-a parut o chestie foarte tare, adica din punctul meu de vedere e o dovada de civilizatie. Sa sper ca se va intampla asa ceva si in Bucuresti in scurt timp ar fi o dovada de optimism exagerat, nu-i asa?

  24. NU SUFAR DE NICI UN FEL DE FANATISM , DAR AM AJUNS SA DORESC SA VOTEZ UN PRESEDINTE CARE SA FACA O MAJORITATE PARLAMENTARA CARE SA II PERMITA , DAR SA SI VREA SA IL PUNA PE JOHANISS PREMIER . BASESCU NUUUUUUUUUUU ORICUM ; SI DACA AR CANDIDA IMPOTRIVA LUI CIOCANITOAREA WOODY .
    CINE L-A VOTAT PE ASTA , SCANDALAGIUL SI BETIVUL SATULUI ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.