Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Sorin Oprescu se-ntoarce la locul faptei

Sorin Oprescu se-ntoarce la locul faptei

Orice zi vine într-o zi. Nu ştiu cine a scos înţelepciunea asta populară din el, dar mare dreptate a avut. O să fiu scurt. Mâine e ziua. Dacă aş fi vrut mascaradă, făceam şi-o ţigănie emoţionantă, cu revederi lacrimogene şi cu amintiri despre cât de bine era să ne fie nouă când era să ne fie bine. Şi-mi luam papion. N-o s-o fac.

Deci, dacă se mai poate conta pe cuvântul de onoare al unui om (şi, până acum, n-am avut prilejul să mă prăjesc cu omul), mâine seară, de la 20:45, candidatul la preşedinţie Sorin Oprescu şi realizatorul emisiunii Vorbe grele se vor revedea în studioul Antenei 2. Loc pe unde au trecut deja, în aceleaşi condiţii, Crin Antonescu şi Kelemen Hunor şi unde mai sunt aşteptaţi (dacă au chef) Traian Băsescu, Mircea Geoană, Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali. La restul anunţaţilor mă mai gândesc. Până atunci, simţiţi-vă liberi să postaţi decent orice fel de întrebări pentru Doctoru’. Părerile şi analizele politice, cu tot respectul, nu mă interesează acum.

P.S. Unii ar spune că, după Municipal şi Primăria Capitalei, non c’e due senza tre.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

133 thoughts on “Sorin Oprescu se-ntoarce la locul faptei

  1. Dupa ultimul sondaj publicat in Jurnalul National, parerea mea este ca Sorin Oprescu, printr-o buna campanie electorala, poate intra in turul doi cu Basescu.
    Astept cu deosebit interes emisiunea din aceasta seara. Stiu ca ii vei pune foarte multe intrebari, poate incomode. Foarte multi vor urmari cu maxima atentie aceasta “confruntare”.
    Deja haitele portocalii au inceput sa-l atace pe Doctor. Se anunta o campanie incendiara si plina de marsavii.

  2. Cum vede Sorin Oprescu relatia Romaniei cu Republica Moldova? Care este pozitia domniei sale fata de prolema simplificarii procedurilor de acordare a cetateniei romane fostilor ei detinatori sau descendentilor acestora care au fost privati contrar vointei lor de aceasta?

    As vrea sa aflu si pozitia dvs, dle Ciutacu in aceste probleme. Merci.

  3. daca nu intra in turul 2 , s-a gandit catre cine vor merge voturile lui ?
    de care candidat se teme cel mai mult ? si de ce?
    crede ca se vor frauda voturile ?

  4. Intrebare pt. D. Oprescu: (Pensionarilor care isi depun banii la banci le iau bancile jumatate din ei sub forma de comisioane bancare de care nu au habar)Il va trage la raspundere d-ul Oprescu pe Mugur Isarescu pentru jaful pe care bancile straine il comit asupra pensionarilor?

  5. Intrebare d. Oprescu:(Mugur Isarescu imprumuta bancile straine cu dobanda 8%.Bancile straine imprumuta guvernul cu 10% iar guvernul se vaita ca nu are bani de pensii pentru ca trebuie sa plateasca dobanda la banci pentru banii Romaniei)Are de gand d. Oprescu sa puna capat camatariei pe care Mugur Isarescu si bancile straine o practica asupra guvernului, astfel incit acesta sa aiba bani de pensii?

  6. Intrebare d. Oprescu(La ora actuala noi pensionarii ne tinem banii de medicamente si inmormintare in sifonier si sintem in pericol de jaf pentru ca daca ii punem la banca ni confisca ca comisioane si daca da faliment ni da dupa 6 luni si ce ne facem daca ne imbolnavim sau murim?)Ne va face si noua d. Oprescu un CEC cum era pe vremuri ca sa nu mai stam cu grija ca da faliment sau ni ia ca comisioane?

  7. ma uit la antena nu-stiu-cat cu circul de la parlament .. funny

    o singura observatie: prietene, gaseste pe cineva sa-i spuna aurei vasile ca dupa ce te-a ajuns menopauza, e mai dificil sa umbli imbracata (mai ales in parlament) cu fusta peste genunchi si rochii cu bratele goale

    nu e nici monica belucci, nici madonna, poate putin cher mixata cu cruella

    despre nea doctoru – m-a facut sa ranjesc larg la faza cu cocoselul … dar cred ca votul este ptr presedentie, nu ptr pozitia de clown; oricum, intrebarea este:

    din pozitia de vidanjor al vietii politice made in rromania in care vrea sa se erijeze, are de gand sa dea in gat toate parandaraturile lui udrea/ridzi spaima pidzii/pd-l, sau intentioneaza sa o lase in coada de peste ? adica vendetta sau armistitiu ?(fapte, nu vorbe)

  8. Victore,

    Iata întrebarea mea:

    Dupa cei 20 de ani de “tranzitie rusinoasa”, pentru a-l cita pe dr. Sorin Oprescu, as vrea sa-l întreb care este viziunea lui pentru România din probabila prima sa zi de Presedinte?

    Oare n-ar fi bine sa se gândeasca la marea lectie de istorie si patriotism, pe care Regele Juan Carlos al Spaniei a dat-o poporului spaniol si lumii întregi, când preluând puterea de la Franco, dupa 36 ani de dictatura, în loc sa o continue cum Franco îl pregatise (si-l desemnase ca succesor) si în ciuda opozitiei conservatorilor, a orientat tara catre adevarate reforme democratice (Legea pentru reforma politica din 1976 si prima Constitutie a Spaniei din 1978, dupa ce Franco a guvernat fara constitutie din 1936 pâna în 1975)? Si, mai ales, a cerut poporului sa uite si ierte toate crimele facute în timpul dictaturii, sa aleaga unitatea nationala, sa înceteze vânatoarea vechiului regim si sa înceapa de la zero catre democratie?

    P.S. Cum sunt departe, îmi pare asa de rau ca nu va pot urmari în seara asta, dar sunt convinsa ca va fi o discutie pe cinste, între doi barbati cu … portocale !!!

  9. Domnule Ciutacu, mai am o intrebare pentru doctor.In conditiile aderarii Romaniei la moneda comunitatii europene euro, ce parere are domnia sa despre “independenta politica” a ECB fata de parlamentul european.Cu alte cuvinte, este doctoru’ dispus sa incredinteze sistemul monetar al tarii unor “grupuri de interese” asupra carora nu va avea nici un control “what so ever”. Va amintesc ca independenta politica a ECB incepe sa semene tot mai mult cu independenta de ” facto” a modelului american Federal Reserve( un cartel bancar privat). Este,cred eu, foarte proaspata in viata romanilor “criza mondiala” in care Federal Reserve a bagat o lume intreaga. Oare, Oprescu nu are rezerve fata de ECB, avind in vedere istorioara cu Federal Reserve, sa angajeze moneda nationala intr-un aranjament “european” care , potential, ne va putea baga in “rahat” economic in viitor???
    Mai simplu spus, dupa toata criza asta mondiala cerata de Federal Reservs si WallStreet, este inteligent sa ne “bagam cu capul in gard” la dispozitia ECB, adica a unor “grupari cu interese obscure” independente politic fata de parlamentul european sau sa mai asteptam ?? Intrebarea aceasta ar trebui sa fie standard pentru toti candidatii la presedentie.
    Un taliban suspicios…

  10. Guvernul boc-poc a intrat in istorie! Primul guvern (cica guvern) care a picat la motiune! Yes we can!

  11. Crede ca e mai destept decit cei care l-au votat ca primar sau spera sa fie ,doar, mai persuasiv decit Basescu?

  12. Victore…
    Eu as avea o singura intrebare pentru doftor…
    Cand trebuie sa incepem sa`l credem, ca ceea ce spune, este si adevarat…?!

  13. oprescu este singurul candidat care m-a convins sa merg la vot,lucru care eram hotarat sa nu il fac!transparenta si independenta doctorului ma obliga ca si ceteatean roman sa ii acord votul si sa il sutin mai departe!!

  14. @SorinM
    Cu intrebari de astea vii ? Trebuie de alea lacrimogene ,despre patrie ,tara ,independenta politica ,providenta .Victore,Victore …Daca n-ai fi specificat ca nu vrei analize si pareri ,ti-as fi spus ca rar am vazut un demagog mai mare ca el .Dar n-o s-o spun .Mirarea mea este cum de-l girezi .Hai sa pun o intrebare ,totusi :Va mai intra vreodata in vreun partid ?

  15. Hai sa nu o luam pe aratura pentru ca dl. Oprescu nu a dovedit nimic in pozitia de primar.
    In afara de evenimente pentru Cartea Recordurilor (adica PR pe bani publici), nu s-a remarcat prin nimic. Cei care contesta cele spuse de mine aici, sa caute pe net programul sau din timpul campaniei si sa compare promisiunile cu rezultatele. Eu am pe undeva, salvate, promisiunile sale, si credeti-ma pe cuvant ca nu se potrivesc deloc cu activitatea si rezultatele sale!

  16. Dle Ciutacu,daca nu cer prea mult,spuneti-i domnului Oprescu ca dumnealui este motivul pentru care ma duc la vot.Dar il rog frumos sa nu ma dezamageasca.

  17. Inca o intrebare ajutatoare: Cum a reusit sa decongestioneze cat de cat traficul, anul trecut, in aceeasi perioada, parcurgeam aceeasi distanta( periferie-centru) cu o durata mai mare?

  18. As dori o singura intrebare sa-i adresati lui Sorin Oprescu :daca ajunge presedinte este capabil sa starpeze prospetimea mafiei din politica romana? Daca da il votez din toata inima !

  19. Sunt mama a doi de copii de 12, respectiv 5 ani si 9 luni. Ce de-al doilea copil este nascut in Spitalul Elias pe vremea cand domnul doctor era directorul spitalului. Am vazut atunci ce inseamna mana de gospodar intr-un spital din Romania si n-am stat in vreo rezerva speciala.
    Am trecut cu fetita printr-un cosmar in clasele I-IV, iar acum ma gandesc cu groaza ca la anul merge si baiatul la scoala. As vrea sa-l intreb pe d-l doctor (acest titlu nu vi-l va lua nimeni, niciodata, nu-i asa?!) ce crede ca trebuie schimbat in sistemul de invatamant si cat va conta,pentru domnia sa, parerea parintilor in aceasta privinta.
    Sincer, m-am saturat sa cumpar manuale si caiete speciale “savante” din care copii nu inteleg nimic, m-am saturat sa aud: “Lucrati cu ei acasa!”, m-am saturat sa-i indemn sa invete o multime de lucruri, cuprinse in programa, care n-au nici o treaba cu realitatea in care vor trai, m-am saturat sa platesc meditatii… As putea continua mult si bine!
    Va multumesc.

  20. O singura intrebare as vrea sa-i adresati lui Sorin Oprescu:daca va iesi presedinte va putea sa sarpeze prosperitatea mafiei din politica romaneasca? Daca da atunci il votez din toata inima!

  21. Victore, tot eu, de data asta în varianta “batut câmpii” …

    Cum cred ca viitorul presedinte trebuie sa aiba neaparat si simtul umorului si cum am avut o zi cumplit de grea si prin gând îmi trece un banc de când eram studenta referitor la “pusul” unei întrebari. Deci, am si o eu o întrebare pentru dr. Oprescu: oare pot sa i-o “pun” ???? Bineînteles, întrebarea ;-)))…

    Cu tot respectul si admiratia mea,

    Cristina

  22. O sa ma uit la emisiune cu mare atentie , pentru ca eu cred ca Sorin Oprescu o sa fie noul presedinte al Romaniei .

    Practic dumneata l-ai facut pe Sorin Oprescu primar general al capitalei .

    Cred ca Sorin Oprescu este singurul care are coaie si poate sa-l invinga pe Traina Basescu .

  23. daca cineva ii va sesiza dlui Oprescu , ca presedinte, ca o institutie de stat nu respecta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , cum va proceda. multumesc.

  24. mult succes doctore in aceste alegeri. sunt convins ca vei castiga si vom scapa de basescu pt cel putin 5 ani. pe cine va nominaliza ca prim ministru si pe cine ar sustine pentru ministerul sanatatii?

  25. Stimate domnule Ciutacu,
    Am o intrebare, nu pentru domnul Oprescu, ci pentru dumneavoastra:
    De ce nu sunteti sincer si de ce va compromiteti credibilitatea prin minciuni gratuite?
    In seara asta, la emisiunea unde a fost invitat domnul Oprescu, i-ati adresat invitatului intrebarea lui horya (n.n. daca face parte Victor Ciutacu din staff-ul sau de campanie), mentionand, ca din intamplare, ca “acum am vazut intrebarea asta”, desi chiar dumneavoastra i-ati raspuns mai sus lui horya la aceeasi intrebare cu ceva timp inainte. De altfel, raspunsul dat deja excludea nevoia unui raspuns al candidatului.
    Ceea ce am observat implica fie ca nu dumneavoastra va administrati blog-ul (destul de improbabil, dupa parerea mea), ceea ce ar insemna ca discutiile de mai sus nu sunt sincere (in ceea ce va priveste), fie ca ati ales sa spuneti un neadevar in emisiune, in ambele cazuri atitudinea dumneavoastra este nesincera.
    Mi se pare ca aveti ceva de spus in media si cred ca teatrul ieftin de dragul domnului Oprescu nu va prinde.

  26. Se pare ca toate stelele se aliniaza in favoarea doctorului. Dupa prabusirea auto rovocata a lui Base, impreuna cu astia de la pdl se apuca sa-si taie cracile de care se mai agata. Au dat cu guvernu in gard, motiunea i-a terminat efectiv. Daca nu-l numeste pe Johannes, cred ca nu face 30% la primul tur.

  27. Mi se urca sangele la cap cand vad, pe lista candidatilor, pe Klemen Hunor si Nati Meir….cu ce drept domnilor, candidati dvs la presedintia Romaniei.Sunteti ruda cu Stefan cel Mare sau cu Mihai Viteazu, plecati mai bine sa candidati la voi in tara…Romania tara tuturor posibilitatilor, unde intri intr-o localitate si scrie pe panou in alta limba decat romana.Lasa ca va taie doctoru de la temelie,voi astia de sperati la autonomie in Romania.Niciodata! Am ajuns ca la mine in tara sa imi spuna vanzatoarea (nu stiu cum se scrie, pentru ca sunt ROMAN)Nem tu dom romano!Plecati la voi in tara.

  28. @Nea Victore,

    Eu am luat-o de buna ca mergem sa vedem suspendata si sper ca invitatia n-a fost la misto. Accept orice gluma, dar pana la suspendata! Cu suspendata chiar nu e de glumit!

  29. Am impresia ca esti foarte increzator spre entuziast de perspectiva Oprescu presedinte.Sper doar ca crezi in ce stii,stii ce sa crezi, sau crezi in indeplinirea asteptarilor tale,personale sau nu..

  30. Imi place de Oprescu ca si medic. De ce nu-mi place Oprescu ? Pentru ca a intrat in politica. Asa cum spune o melodie : ”Romanu face de toate, pana strica TOT ! ”

  31. omu’ e oricum mai bun decat “base”. frumoasa emisiune asera, mai putin invitata(jurnalista), foarte enervanta si fara fond. in afara sa repete o parte din ” cugetarile” tale, ale lui badea si ale moderatorului de la antena 3 este total paralela.
    sper sa nu o mai invite nimeni in emisiune, nu face dacat sa incurce…..
    ps: sper sa nu te superi pe mine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.