Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > De ce-ar fi absolute adevărurile noastre?

De ce-ar fi absolute adevărurile noastre?

Cred că, printre alte probleme de structură a neamului care ne trag în jos, se pot aşeza la loc de frunte polarizarea excesivă a societăţii şi intoleranţa indivizilor. Orice ai face, masa tinde să te plaseze undeva. Eşti ori cu ăla, ori cu ălălalt. Nu poţi să te manifeşti anti (cineva sau ceva),  pentru că valul mâniei populare te va include automat, la 180 de grade, în tabăra adversă, cea pro restul. Mai departe, orice opţiuni ai avea, încercarea de a fi raţional, de a asculta şi părerea celui ale cărui vederi nu le împărtăşeşti şi de (eventual) a polemiza decent cu el este catalogată automat, de cealaltă facţiune socială, autointitulată cea corectă, drept trădare.

Iau, din nou, cazul meu ca exemplu definitoriu pentru ambele stări de fapt pe care am încercat să le condensez în câteva rânduri scrise. Am o părere mizerabilă despre Traian Băsescu încă de când îl cunosc (şi, profesional vorbind, am împlinit vreo 13 ani). Aceleaşi sentimente, de profund dezgust, le nutresc, dintotdeauna, oricare a fost componenţa echipei de conducere, şi faţă de partidul pe care, deşi Constituţia nu-i permite, îl conduce faptic (prin uneltele sale umane) şi acum. Manifestându-mă, prin natura meseriei, în spaţiul public, automat sunt al celorlalţi (după caz, pesedişti sau liberali, extrem de rar conservatori) şi lucrez în beneficiul altui lider politic (de regulă, Mircea Geoană/mai nou Victor Ponta sau Crin Antonescu). Oameni pe care, de-a lungul vremii, i-am susţinut public (conform crezului meu că şi foca de la circ ar fi preferabilă), când a fost cazul, ca alternative la Traian Băsescu. Şi o voi face în continuare, transparent, deşi nu ne leagă nici un fel de relaţii comerciale, doctrinare sau de subordonare şi în pofida realităţii că nu mă interesează vreo funcţie în structura de vârf a statului. Gata cu polarizarea, trec la radicalizare.

Când m-am contrat prima oară, destul de violent, la Antena 3, cu Crin Antonescu, pe motiv de idiosincrazii cu moguli care l-ar fi persecutat şi pe el, au luat foc liberalii. Vai, s-a demascat tonomatul că-i pesedist! Când, aproximativ în aceeaşi perioadă, îl căpăceam constant pe Mircea Geoană, pesediştii făceau spume că lucrez pentru liberali. Când, mai nou, m-am hârâit public cu Victor Ponta, am auzit, dinspre mediile pesediste, cu detaşare, zău dacă mai am puterea de a mă enerva, că am capitulat, bănuiesc că pe motiv de şantaj, în faţa lui Traian Băsescu (varianta soft) sau că, de-a dreptul, m-a cumpărat (varianta hard). Că activiştii politici se mint frumos nu-i vreo dramă. Fiecare caută justificări pentru propriile neputinţe/eşecuri. Altceva mi se pare mai grav. Nu mai avem răbdare – şi aici mă includ liniştit, fără să clipesc, şi pe mine, care, spre exemplu, nu găsesc suficiente resurse de energie să mă uit, dar deloc, la Radu Moraru – să ne ascultăm unii pe alţii. Avem adevărurile noastre absolute, orice spune duşmanul nu trebuie şi nu merită ascultat.

A fost Monica Iacob Ridzi, departe de a trece printre simpatiile mele, la Vorbe grele. Am remarcat destui oameni, inclusiv pe acest blog, unii cu scaun la cap, care au decretat superior, dinainte de a o vedea, că nu merită urmărită şi ascultată. Pe mine (şi, după cum arată tabelul cu audienţe, pe foarte mulţi români, în jur de 300.000) m-a interesat ce are de spus după atâta amar de tăcere şi autoizolare. La fel cum m-ar interesa cum s-ar comporta şi ce ar avea de comunicat, într-un mediu jurnalistic considerat apriori ostil, Elena Udrea sau Traian Băsescu. Cum mă interesează şi ce au de zis Crin Antonescu ori Victor Ponta. Nu trebuie să ne şi împrietenim ori să plecăm împreună la şpriî după emisiune, la fel cum nu trebuie nici să ne băgăm cuţite-n spate pe holurile televiziunilor. Poţi rezona sau nu cu un interlocutor, îţi poate plăcea sau te poate scârbi, dar, dacă nu ai răbdarea ori interesul să-l asculţi, nu-ţi poţi face, după părerea mea, o imagine de ansamblu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

80 thoughts on “De ce-ar fi absolute adevărurile noastre?

  1. Bv. F bun postul. Fara avrea sa te laud, ai cateva momente aproape geniale………..

  2. Asta e si crezul meu. Si in blogroll imi tin si unii “dusmani” (esti in blogroll, si te consider prieten pentru ca intotdeauna am rezonat cu ce ai scris si vorbit – mai putin contrarile cu Ponta).
    Dupa parerea mea, trebuie tinuti aproape si cei care gandesc total opus, ca sa fii la curent cu mutarile, sa le afli din timp si sa stii cum actionezi, ori pur si simplu, sa fii in tema.

  3. Monica Iacob Ridzi nu mai este un subiect de interes pubic. A iesit din atentia opiniei publice, este (parca) cercetata, singurele stiri pe care doresc sa le aud despre ea sunt cele de la institutiile care se ocupa de justitie. Personal, fara sa te superi, cred ca orice incercare de a o readuce in atentia publica este un fel de PR involuntar, pe care nu il merita. Repet, este o simpla opinie, sper sa nu te superi…

  4. Victor, consider că ai procedat şi procedezi corect. Chiar trebuie să ascultăm şi pe cei ” vinovaţi”. De multe ori, chiar trebuie să te ” introduci” în modul de gândire al celuilalt, pt. a-ţi corecta sau nu propriiile manifestări, pt. a lua decizii în cunoştinţă de cauză, pt. a intui, contracara sau orice altceva din ceea ce va face, decide, executa etc. celălalt, pt. multe alte corecturi sau beneficii. Asta înseamnă să fii puternic, să asculţi, să doreşti sau să gândeşti aşa ceva pe baza unor principii corecte de viaţă, ce-ţi proiecteză, îţi aşează locul cuvenit, meritat, în rândul comunităţii, al societăţii în ansamblu, dându-ţi posibilitatea să te manifeşti corect acolo unde îţi este locul, unde te-nmplineşti profesional, social, familial etc. Cu respect,

  5. Mi-a plăcut mult exemplul dat cu Radu Moraru. 🙂
    Foarte de acord şi cu ultima frază; problema e că există câţiva oameni despre care ne-am făcut, de prea mult timp, o imagine de ansamblu, ba chiar mai mult de atât. Şi pe care mulţi dintre noi nu mai vor decât să-i vadă plătind pentru faptele lor.

    P.S. Consider că i-ai pus toate întrebările care ar fi putut fi puse. Nu cred că ai ratat ceva. Recunosc.
    P.P.S. Reacţiile noastre vizavi de ce faci şi/sau zici în plan profesional există pentru că…EXIŞTI TU, VICTOR CIUTACU. Şi ne pasă. Sunt mulţi alţi colegi de breaslă care NU EXISTĂ.
    În concluzie, noi ne-am procopsit cu tine şi tu cu noi, şi trebuie să ne descurcăm cumva. 😀
    🙂

  6. Iti doresc sa ai parte de rabdare! Doar ascultand ambele tabere vei detine o parte a adevarului.Ai nevoie de acest adevar pt ca esti jurnalist,unul bun vreau sa zic.Nu te plafona si nu eticheta cum fac majoritatea.

  7. Ai dreptate, insa de vina sunteti in mare masura chiar voi, mass media (aici, sper sa nu-mi raspunzi cu vreun cliseu à la Badea, de genul: televiziunea n-are nicio influenta asupra societatii, daca nu-ti place poti sa schimbi canalul etc.).

    Spui ca te intereseaza ce are de spus Traian Basescu asa cum te intereseaza ce au de spus Crin Antonescu si altii – ok, acuma, nici chiar asa :)Si excesul de echidistanta risca sa devina o forma de sidetaking. Nu poti vorbi cu/despre Amin Dada in aceiasi termeni in care ai vorbi cu/despre Mahatma Gandhi. (a se lua comaparatiile paralel, nu incrucisat – adica TB vs CA si, respectiv, Idi Amin vs Gandhi) 🙂

  8. Ai dreptate in tot ce spui, daca lumea asta a noastra ar fi normala.
    Dar nu e…
    Si madam Ridzi, ca toata gasca din care provine, a facut tot ce se poate ca aceasta lume a noastra sa nu fie normala. Aici e problema. Ca tratamentul pe care i l-ai aplicat tu deriva din civilizatie si profesionalism, iar ea abia acum cere, chiar imperativ, astfel de reguli (si drepturi), acest lucru e normal abia acum, ba chiar obligatoriu. Cand taia si spanzura regulile astea nu existau. Cum nu exista, in continuare, pentru cei ramasi in gasca. Gasca langa care ea s-ar fi aflat si in prezent, daca nu existau angajatii mogulilor…

  9. ”…m-a interesat ce are de spus după atâta amar de tăcere şi autoizolare ”… spui tu !
    Ai aflat , pana la urma daca a avut ceva de spus ?…
    Poate nu am fost atent , insa am simtit ca am un ” deja -vu ”… aceleeasi vorbe , aceleeasi justificari !…

  10. @Hardtalk: sunt ultimul care poate fi suspectat ca s-ar da echidistant 🙂
    @Optimal Media: 300.000 de oameni au considerat-o subiect de interes. altfel, liber la opinie!

  11. Ma uitam la Ridzi aseara si, saraca, este prizioniera unei adinci credinte cum ca cine va putea sa-i faca bine, ii va face. Saraca ea crede si acum ca basescu o va salva cu toate ca ea stie foarte bine ca oamenii lui au ingropat-o. Ai incercat sa scoti mai mult de la ea cind ai facut paralela cu Anastase dar saraca e in faza de “denial”. Nu poate sa creada ca cel care o poate salva n-o va face. Se va convinge singura, “the hard way”.
    Altfel, faptul ca la tine in emisiune inca vin oamenii controversati ai puterii denota faptul ca ce ai scris mai sus nu sunt vorbe goale.

  12. M-am uitat la emisiunea asta de la prima editie.Am inteles-o ca pe o emisiune “de cafea”,de vineri seara,intre un moderator si un invitat.O emisiune in care antipatiile si simpatiile nu au a trece dincolo de profesionalism.Asa a fost si emisiunea de aseara.ea a reusit doua lucruri: unu- de a demonstra ca victor Ciutacu nu este un “ultras” anti, ci un anti echilibrat si doi- ca Monica Ridzi a invatat macar sa accepte ca a gresit si macar sa asculte intrebarile pana la capat.In plus,faptul ca Victor Ciutacu a obtinut de la un PDL-ist fraze de genul “regret ca l-am atacat in trecut pe Adrian Nastase” sau “nu e normal ca in cazul Voicu sa se dea aviz asa repede fara sa se citeasca dosarul”, este meritul domniei sale.Daca nimeni nu a vazut, in toate astea,schimbarea, timida, e adevarat (indiferent de motivatie) a Monicai Ridzi,inseamna ca ne-am uitat cu totii la alta emisiune.Pana la urma,dincolo de asta,prestatia moderatorului a fost eleganta; iar dorinta unora ca,intr-o vineri seara,sa inviti in casa Antenelor la “Vorbe grele” o femeie si,in calitate de gazda,sa o linshezi, indiferent cine e acea femeie si ce a facut,mi pare,iertati-ma daca gresesc,profund exagerata.Si..”ultras”.
    Felicitari dle Ciutacu.Aveti respectul meu.Si Monicai Ridzi…sper sa nu fie doar o iluzie sau o schimbare falsa noua imagine aratata ieri.Altfel..

  13. Ce te face sa crezi ca cei 300 000 sunt, in primul rand, meritul invitatei ?!… Cred ca te cam grabesti.
    Oamenii, multi dintre ei, printre care si eu, cred ca s-au uitat la Ridzi, pentru ca a fost invitata la Vorbe Grele. Daca mergea la Nasu’ sau la Turcescu, nu stiu daca starnea acelasi interes.
    Daca gresesc, sa ma contrazica cei care vor comenta ulterior. 😉

  14. Eu cred ca aseara ai dat o lectie de jurnalism. Si cred ca prea multi puteau lua aseara notite despre cum sa puna niste intrebari incomode la modul civilizat si fara a leza persoana din fata. Asta nu-i de ici de colo. Din pacate

  15. Parerea mea este ca cei 300.000 s-au uitat mai mult pentru tine. Sunt fanii tai, pe care ii meriti. Cu Ritzi este alta discutie. Cu prietenie, P.C.

  16. Credeam ca m-a sensibilizat prestatia D-nei Ritzi de aseara, dar se pare ca nu sunt singura.

  17. salut, victor
    postul acesta iti face cinste atat ca ziarist, cat si ca om.
    dovedesti, o data in plus, ca-ti meriti cititorii si locul in spatiul public.
    iti doresc sa-ti pastrezi luciditatea, inspiratia si respectul de sine.

  18. Ai dreptate, Victore, nu ne mai ascultam unii pe altii. Cand “premarul” Ploiestiului mi-a spus ca daca nu-mi place cum administreaza orasul n-am decat sa ma mut, nu era prea interesat de motivele pentru care eram nemultumit. Nu era interesat de un dialog constructiv ci suparat ca indraznisem sa comentez. Iar trasatura asta de “caracter” o vad la toti portocalii astia. Cum ei nu vor sa ma asculte pe mine, nici eu nu mai sunt interesat sa-i ascult. Pentru ce sa-i mai ascult pe Boc, pe Basescu, pe Udrea sau mai stiu eu ce alt vorbaret din astia? La urma urmelor spun acelasi lucru de fiecare data. Fac eforturi, insa. Si nu dureaza decat cateva secunde ca sa incep sa injur sau sa mi se urce sangele in cap. Nu pentru ca “adevarurile” mele sunt mai adevarate ca ale lor, ci pentru ca oamenii aia nu mai au nimic sa-mi spuna. Asta mi se pare adevarata problema. Vorbesc, dar nu ne spun nimic…

  19. Corect! Desi ar fi mai simplu pentru noi, totusi viata nu este doar in alb si negru, nu exista o granita bine trasata intre Bine si Rau…

  20. Cred ca unul din motivele pentru existenta acestei intolerante in societatea noastra de azi, este si datorita faptului, ca cei pe care ii consideram de partea cealalta a baricadei ne-au dovedit, de foarte multe ori, prin fapte:netrebnicia lor,prostia lor,smecheria lor s.a.m.d.Practic,ne-au luat de prosti si culmea e ca multi au pus botu ! Si atunci, intreb si eu: TOT NOI TREBUIE SA INTOARCEM OBRAZU ?
    Nu-ti ascund, insa, ca acum ani in urma si eu am crezut in dialogul cu cel de pe cealalta parte a baricadei;viata mi-a dovedit insa ca, de cele mai multe ori,dialogul a fost in zadar, ba culmea, a fost considerat slabiciune. Si sincer, m-am cam saturat sa fiu luat de prost sau “baiat bun”.
    Poate va veni o vreme, sper s-o prindem, cand dialogul intre competitori sa fie o normalitate si poate atunci si societatea noastra va fi alta – oare…mai buna?
    Important si pentru mine astazi este sa-mi exprim liber convingerile care nu pot fi, imi pare foarte rau pentru “deontologi” – independente, ci conform trairilor, dorintelor,
    sperantelor si nu in ultimiul rand principiilor mele de viata.Numai ei, “deontologii” sunt intotdeauna “obiectivi”, “independenti” si culmea – “de dreapta”!
    In final, as fi onorat daca m-ai considera unul
    din gasca ta !

  21. Nene Victore, dacă numa’ 5% din populaţia ţării ăsteia, ar urma exemplul tău şi ar pleca urechea şi spre vorbele celor din “tabăra adversă” (măcar să asculte ce au de spus) aş putea spune că mergem pe un drum bun. Noi (ca naţie) continuăm să ne tîrîm spre prăpastie.
    Banzai!

  22. Din pacate ai dreptate. Am exact aceeasi parere despre romani si tare mi-e frica (virgula) ca nu mai putem inchide ochii si sa dam vina pe spiritul balcanic sau sangele latin. Pur si simplu este o lipsa evidenta de civilizatie si cultura civica.
    Romanul nu cunoaste decenta, cumpatarea, logica, bunul simt. Toate trebuie sa fie explozive, socante, violente, acum si aici, nu maine, nu poimaine! Romanul se plimba cu dezinvoltura dintr-o extrema in alta si absolut orice ne inconjoara, de la sistemul sanitar la invatamant, la entertainment…totul trebuie sa fie dus la extrem. Din pacate pentru romani, nu mai exista cale de mijloc, parca ne-a luat Dumnezeu ratiunea.
    Nu vreau sa invinuiesc televiziunile “degraba varsatoare de sange nevinovat” care lipesc tzidula “socant!” peste orice cacat…cu toate ca ar merita cu varf si indesat. Dar din pacate nu televiziunile ne-au facut ceea ce suntem…ele doar au mentinut starea de tensiune, paranoia si nebunie generala, reducand calitatea productiilor si emisiunilor la numitorul comun minim. Incitarea la ura, xenofobie, intoleranta au prins ca unse cu miere pe un teren deja pregatit si fragezit de 50 de ani de comunism.
    Este vorba de lipsa de educatie Victore. Degeaba ne mai ascundem dupa deget…nu e vorba de saracie, nu e vorba de prostie, pur si simplu suntem o tara cu o populatie ne-educata, inculta si primitiva in marea ei majoritate. Si asta este motivul principal al extremismului, care dupa cum ai spus si tu se manifesta si in politica.
    Felicitari pentru emisiunea cu doamna Ridzi. As avea doar 2 comentarii daca imi permiti.

    1) De ce esti asa de razboinic (vis-a-vis de privitori)? 🙂 Mi s-a parut un pic agresiv felul cum ai inceput emisiunea. NU ma asteptam sa o faci harcea-parcea pe tanti ministru. Nu cred ca cei care te urmaresc sau te cunosc se asteptau. Se asteptau la un gen de emisiune cum de altfel ai si facut. Intrebari incisive, dar de bun simt. Nu ma asteptam sa faci magarii gen Vadim sau Maruta pentru rating. Te-ai comportat decent si eu cred ca majoritatea asta asteapta de la tine. “Disclaimer-ul” de la inceput a fost un pic agresiv si nejustificat. Parerea mea.

    2) Doamna Ridzi mi-a placut, este o femeie frumoasa 🙂 Mi-au placut cadrele cu prim-plan. 🙂 In afara de asta doamna ministru nu m-a convins. Ea nu era suparata pe faptul ca a gresit si a cheltuit banii aiurea (acum hai sa fim sinceri…a avut ghinionul sa pice magareata pe ea…la fel au facut si cei din PNL sau PSD) era suparata pe faptul ca a fost lucrata. Si banuiesc ca simpatia ei pentru EBA si madame Udrea tinde catre 0. Mi s-a parut un personaj secundar care a avut pentru o perioada acces la putere si care acum plateste oalele sparte de altii.

  23. idei:
    1. cu greu reusim sa gandim cu propriul creier, ceea ce ne ramane fiind alegerea unui tipar propus (in fapt istoria ne-a pus sa alegem ceea ce numim `raul cel mai mic`)

    2. disperarea noastra si tupeu lor radicalizeaza reactiile.

    PS: nici Elvetia nu e neutra prin decizia proprie si de capul ei

  24. nu am putut urmari emisiunea ta cu ridzi din aceleasi motive pentru care tu nu il poti urmari pe moraru.
    pur si simplu nu asteptam nici o revelatie din partea ei – toti din tabara ei imi fac aceeasi impresie, că au devenit maestri in evitarea raspunsurilor sincere si de bun-simt.
    de aceea te intreb pe tine daca ai descoperit ceva cu adevarat interesant prin interviul ala, elemente nespuse, ascunse pana acum, inedite, revelatii venite din partea unui om din interiorul puterii ăsteia total compromise

  25. Emisiunea ta “risca” sa devina cea mai profi emisiune de pe piata media romaneasca. Nu cred ca te ajuta cu nimic faptul ca lumea te percepe ca “om al mogulilor” dar in timp vei putea demonstra ca esti cu adevarat valoros ca si jurnalist, ca esti un jurnalist veritabil. Felicitari!:)}{ Te iubi, chiar daca m-ai facut bolonda…:P

  26. Vazand emisiunea , eu consider ca-si da seama ca a gresit , insa considera ca a gresit cand a avut prea mare incredere in gasca PDL si taticul ei , nu ca a gresit furand si ignorand legile .
    Consider de asemenea ca a primit indicatii de la Popeye , de a sta linistita un timp , insa are inca impulsuri nesabuite de a arata ca-i cineva , asa a acceptat sa vina la emisiune si sa scape un ¨porumbel¨pe gurita aia care jura ca nu fura : ¨O sa vedeti ca Elena Basescu va avea un cuvant greu in politica ¨ – felicitari Victore pentru a o face sa ne spuna planul marinarului ( pe care eu l-am intuit inca de la inceput ) de a continua sa conduca Romania . Cert este ca datorita opozitiei ( care lipseste cu desavarsire atat la propriu cat si la figurat ) cat si a unei mari parti a ¨norodului¨ riscam sa le reuseasca . Fratilor , daca nu ne trezim dracului odata o sa avem prima dinastie din Europa mileniului trei – sa traiti bine !

  27. acum este la apogeul gandirii o generatie. generatia celor ce sunt undeva in jurul varstei de 40 de ani. imi amintesc -cu groaza- cum mare parte din aceasta generatie -ce mai ramasese in tara, pe la sf. anilor 90, umbla entuziast la coarda sensibila a electoratului, cu noile si diversele stangiste (apr, pd, etc) pe langa vechiul psd. “iereau” oameni destepti, pregatiti, devreme acasa si cu simt civic si mai ales social.se gandeau si la amaratul care nu are un loc de munca de pe langa el. Culmea e ca acum, majoritatea acelora au optiuni diametral opuse. pe sistemul “mintea cea de pe urma”.

    2.In ceea ce priveste reactiile activistilor, cu ocazia “huciuparii” liderilor spirituali, raspunsul este simplu.
    Si in tagma (tagma cum laude:)) gazetareasca, atunci cand un gazetar este hartanit verbal sau scris, de o diversa persoana sau personalitate; se rascoala anumite trupe de ziaristi sa-l rupa pe respectivul atacant.Pe sistemul “dai in mine, dai in fabrici si uzine!”

    Si, sa fim seriosi, daca tara asta ar avea atat spirit nationalist, pe cat spirit de turma are, ar NR. 1.

  28. Cu ceva timp in urma (4 ani) Monica R spunea in parlament: Eu cred ca adevaratii vinovati sunt aici, printre noi. Respira aerul fortifiant al Parlamentului, se bucura de o imunitate mai mult decat meritata, se infrupta copios din banul public si, cu o pofta de nestapanit, ii rad natiunii in nas!
    Sunt de acord cu ea, aseara ne-a ras in nas. Imi este asa lehamite.

  29. Victore,
    Nu poti sa te pui cu…”mesele”, au fost educate, intr-un sistem care isi pune inca amprenta pe generatia actuala.Asa se explica, poate, de ce avem o democratie originala, demosul nostru seamana mult cu nick-ul meu. Ce zici?

  30. Ai dreptate, dar le ceri indoctrinatiilor un efort prea mare acela de a gandi.
    Pentru ei ori esti de-al lor, ori esti vandut, si din pacate indoctrinati sunt in toate taberele, cum bine ai spus.

  31. Eu cred ca 80% din aia 300 mii de oameni s-au uitat la emisiune pt tine, nu pt Monica. Daca era invitata oriunde altundeva, n-avea nici jumatate audienta. Faptul ca dialogul cu invitatii in emisiunile tale este civilizat, chiar daca nu-ti sunt “dragi”, nu face decat sa-ti creasca durabil prestigiul profesional.
    Fara sa fii in adevaratul sens genial, cred ca nativ ai o capacitate de clarviziune/viziune de ansamblu, care completata cu anii de experienta “in sistem” te recomanda ca om cu pareri pertinente si, chiar daca nu vrei, lider de opinie.
    Gata cu periatul, am plecat (da’ tot te citesc cu placere)

  32. Sper ca asociatia blocului sa puna caloriferele la loc si odata cu asta sa asistam si la imbunatatirea situatiei in bloc pentru a beneficia si noi de niste invitati pe masura la emisiunea Vorbe Grele. Nu am vazut emisiunea dar am auzit ca a fost o porcarie. M-am saturat de toate pipitele portocalii. Excelenta emisiunea domnului Stan. Meserie

  33. Frumos si corect punctat , Victore …! 🙂 Nu cred ca mai e nimic de completat …

    Referitor la emisiune , trebuie sa recunosc , cu regret , ca , desi am facut un efort s-o urmaresc (mai mult pt. persoana-ti !!!) , dupa 10 min. m-am dat batut … Stii , eu sunt de moda veche (si , probabil , perimat pt. ROMANIA ACTUALA !!!):
    – consider ca atunci cand cineva ajunge sa se faca de rahat , BUNUL-SIMT AR TREBUI SA-L OBLIGE SA SE FACA MIC …, MIC …, MIC …, sa “se bage sub pamant de rusine” si nu sa-si etaleze “neprihanirea”-n public (sau sa minimalizeze nonsalant gravitatea propriilor fapte) … ❗

    … Dar , probabil , eu “sunt depasit”…! 🙁

  34. Felicitari pentru emisunea de ieri, Victor.Si la asta m-am uitat, la fel ca si la cea in care era invitat Ponta, nu pentru ca sa-i ascult pe ei ci sa ma bucur ascultandu-te pe tine.
    Ole tus huevos!

  35. Sincer….nu m-am putut uita la emisiune, am incercat, am deschis pagina de net, am urmarit cateva minute, degeaba…nu o pot urmari pe respectiva, ea ca om ma lasa rece. respect punctul de vedere, mi se pare corect ce ai vrut sa faci, dar nu, respectiva nu imi merita mie atentia, orice ar avea de spus.

  36. Am vazut si editia de vineri cu Monica si tot ce pot spune este ca ai fost magistral si ca ai dat lovitura cu invitatia asta .

    Vinerea viitoare cine vine ?
    Udrea ?
    Basescu ?
    Roberta Anastase ?

  37. I-as da dreptate lui Optimal Media: 300.000 nu este cifra lui Ridzi. Sa nu uitam ca discutam despre un borfas (spalat). Imi pare rau ca folosesc acest limbaj, dar cred ca decenta ar fi trebuit sa o opreasca sa vina “pe sticla” macar pana atunci cand o sa inceapa sa merga si pe la DNA.

  38. Io, nu mai am răbdare să-i ascult. Pe nimeni! Începând cu ne-onor Fraudă-Vodă şi terminând cu d-şoara de la ştirile de dimineaţă (de la A3) care nu ştie (nu poate, nu vrea?!) să pună semnul întrebării când e de întrebat, ea face numai afirmaţii (cine-i spune? că mă disperă penibilul!)
    Pe Cărtărescu nu-l citesc (chiar atât de filozof nu m-o făcut şcoala 😉 ) pe Discovery am observat multe date incorecte (deci iară nu!) pe Eurosport n-or început sporturile de iarnă (şi de fotbal mi-s scârbit) aşa că, în lipsă de alte preocupări (nuuu, că nu-i de la lene 😛 ) urmăresc canalele de filme (cu precădere alea specializate pe crime, pentru antrenament 😉 ) şi aştept 2012. Cu calm. Măcar mayaşii să nu ne fi minţit! 🙂

  39. Numarul celor care te adresezi si care ar trebui sa-si inteleaga ceva este mult mai mic decat audienta!SA TRAITI CUM ATI VOTAT, ADICA BINE DACA ATI UITAT!

  40. Dl. Victor ,
    sper sa nu ratez vreo emisiune de-a dv.
    Este un exercitiu de echilibru pentru toti cei ce iau parte de o parte si de cealata a ecranului .

    Doamana R. nu are ce cauta in PDL , este mult prea decenta in manifestarea e de bun simt oarecum stangaci de a isi mai apara partidul care se pare ca a cam tradat-o .
    Doamna R. este o femeie frumoasa decenta , si luam in calcul aici cadrele tv care nu au surprins-o decat pe scaun e la gat in sus , asta ca sa nu ma creada vreunii prea “pasional”
    Habar nu am ce pantofi avea , cu ce poseta a venit , ce ceas avea la mana , in fine
    Am retinut privirea dansei in timpul raspunsurilor , clar oarecum stanjenita si resemnata de situatia pe care cu totii cred ca o intelegem , dincolo de ceea ce incearca sa salveze dansa .
    Acum sper sa intelegem de ce doamna Elena nu scoate accesoriile de pe ea , fiindca ea nu are genele doamnei R. pe care o suspectez de o educatie de calitate .

  41. Polarizare si intoleranta: da. Inca din 1990. Nu stiu cat de serios si sincer era in intentie si mai ales capabil sa o si realizeze practic-politic Ion Iliescu, atunci cand vorbea despre “reconciliere nationala”, in primele luni ale lui 1990. Pana la mineriada, in orice caz. Numai cand rostea cuvintele astea, Iliescu era, daca nu direct scuipat, ori luat la misto, ori efectiv ignorat. Repet, probabil ca manca si el doar castane politice, stiind mai bine decat aia care-l injurau ca nici nu se punea problema unei reconcilieri. In orice caz, daca ar fi fost pe bune, numai atunci, in 1990-92 se putea repara ceva in materie de nervi, intoleranta si transformare a oricarei banale discutii in contradictoriu intr/un meci Steaua – Dinamo. Acum e prea tarziu. Apropo, de ce nu-l inviti si pe Iliescu odata? Performanta jurnalistica ar fi in cazul asta sa-l determini sa lase scuturile jos, sa renunte la cliseele din raspunsuri, sa n-aiba impresia ca e asediat cu privire la mineriade si revolutie, si sa vorbeasca efectiv ca un om normal.

  42. Si totusi chiar sa punem de un tango e hilar,tot e bine ca ai citit desi nu ai postat erau observatii,de bun simt,Riti era parte din troaca asta,pe degete mai are mierea la care a tanjit chiar daca acum e mai spasita.Revin si spun,tonul face muzica.Cum sa ai dialog constructiv cu purtatorii de ochelari de cal?!

  43. Cine-i Radu Moraru? Ala de care rade Badea, NASUL?! La care tinea Cristoiu dizertatii?

    Stiti de ce n-aveam rezerve de toleranta? PENTRU CA SUNTEM SARACI! Cand traiesti cu 500lei/luna sau mai putin, nu poti sa fii tolerant cu ala care invarte miliardele de euro cu lopata. SARACIA DIN ROMANIA DEPASESTE ORICE IMAGINATIE! Era “toleranta” la rang de cinste in Evul Mediu?!

    300 000 de oameni s-au uitat la Vorbe Grele fiinca ii stiu atitudinea lui Ciutacu! Poti sa fii si singur in emisiune (ia incearca), si tot o sa se uite la tine. Plus ca, probabil, erau unii care sperau sa-i faci lu’ Ridzi ce i-ai propus lu’ Hoara 😀 ! Unde-i Hoara?

  44. “orice spune duşmanul nu trebuie şi nu merită ascultat.” asta tre’ s-o notez undeva. imi place, rezonez cu ea 🙂

  45. Perfect de acord cu lipsa de rabdare si prejudecatile. Nu stiu de ce ma gandesc acum la “The life of David Gale”, daca ai vazut filmu’.

  46. Adevăr grăit-ai, frumos-vorbitorule! Răsplătită-ți fie osârdia întru luminarea celor puțini la minte și mici la suflet, frumos-grăitorule!

  47. Am urmarit si eu emisiunea.Pe bucatele, mai luam o pauza micuta.Prea multe texte siropoase ale interlocutoarei, care nu ma impresionau.
    Si mi-am dat seama ca esti un mare jurnalist,care stii sa treci usor de la inversunare, acuze, la Sinteza zilei,la un moderator, calm,abil,neutru.Si apreciat si de cei din PDL,atata timp cat i s-a permis lui Ritzi sa vina la tine in emisiune.Sunt si ei constienti ca o aparitie la Vorbe grele face mai mult decat una la Nasul. Aici mai poti suci un pic electoratul si te poti face auzit de “intreg spectrul politic”, nu doar de fanatici pupaciosi.
    Se vede ca ai fost calit bine la Scoala prieteniilor politice.Si ca ai invatat ceva din lectiile Diaconescu si Antonescu. Pe care le stim si care ne-au socat si pe noi.
    Asa ca, am decretat:ma voi uita la emisiune.
    Si nu ar trebui sa fim nici noi, cei care am tresarit cand am auzit cine vine in emisiune,judecati prea radical.Pune-te in pielea noastra,bine,mai ales a celor care au votat autostrazi ca-n palma, infrastructura, etc, in toamna.Si care te-audescoperit intre timp.Se simt tradati, umiliti. Si e normal sa se gandeasca ca, intr-o buna zi,vor mai vedea un jurnalist sau altul obligat sa devina portavoce portocalie. Pe de alta parte, si cei care te urmarim de mult timp trebuie sa fim intelesi.Cand vezi ca oricum fac ce vor, fura cum pot si tot ce pot,de ce ai vrea sa urmaresti o alta reprezentanta a lor?
    Am urmarit emisiunea doar pentru a analiza gazda emisiunii,modul de abordare,etc.In nici un caz nu am ramas impresionata de trauma doamnei din luna a 8-a de sarcina.Atat timp cat multe avorteaza, pentru ca dincolo de creditele la banca si salariul miscsorat cu peste jumatate nu mai pot creste un copil,atat timp cat unele pierd sarcina in luna a cincea gratie unui competent PDL-ist care stie ca a fi un sefulici portocaliu inseamna sa urli, sa umilesti, sa terorizezi unii care au pierdut zile si nopti sa termine o facultate, nu poti vibra la suferintele lor. Primesc si ei lectii, din pacate nu invata nimic din ele.

  48. Am citit si eu acum comentariile celorlalti. Deci, nu am fost singura care am urmarit emisiunea doar pentru Ciutacu.Desigur, consilierii lor vor urmari fenomenul si vor lua masurile necesare.

  49. Bag seama ca Dvs. incercati sa va justificati activitatea publica. Nu-i cazul s-o faceti, n-aveti nevoie de acordul NIMANUI sa va spuneti parerea. Traim/locuim intr-o tara (inca) LIBERA!
    Imi cer scuze daca n-am inteles articolul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.