Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Daţi-vă câte două palme şi dispăreţi…

Daţi-vă câte două palme şi dispăreţi…

Tocmai ce am avut oroarea să văd mesajul prezidenţial antigrevă. De unde cică Jucătoria Sa îşi asumă greşeala promulgării majorării salariilor profesorilor în campania electorală. Şi cică nu chiar de unul singur, ci – exact ca un ONG-ist de bine – alături de clasa politică. Dat fiind că nu ne-a spus şi cum se va petrece concret asumarea asta, o îmi permit eu să-i sugerez succesiunea paşilor de urmat.

Bre, nea Trăiane, îi iei mătăluţă de mânuţe pe alde Emil, Stolo, Mircea şi Cati, îi bagi cu de-a sila-n cinematograful ăla boieresc de la Foişor, vizionaţi împreună imaginile de mai sus, vă daţi câte două palme de căciulă şi, după aia, demisionaţi în bloc din toate funcţiile publice deţinute. Înainte s-o tăiaţi, vă juraţi pe portofele că nu mai candidaţi vreodată la nimic; nici măcar la preşedinţia scării de bloc, da?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

80 thoughts on “Daţi-vă câte două palme şi dispăreţi…

  1. Dupa ce vor viziona aceste imagini la cinema, nu isi vor da demisia. Ci vor spune:
    Basescu: Uite bah piticule ce i-am vrajit pe astia si le-am luat voturile. Asa propun sa le facem si anul asta…
    Boc: Da, sefu sa traiti. O idee geniala… da sa va pup piciorul ca va respect
    Mircea: Bah catel…da mie nu-mi pupi craci ca sa moara ciupi, daca nu m-am gandit si eu la asta
    Cati: Lasa Mircea ca-l pup eu pe chelul asta sexy si pentru tine
    Stolo: Bah fratilor dar medicamentele mele?

  2. bage dracu coasa-n ei de imbecili tampiti fara scrupule! Imi vine sa-i tai bucati, cretini ordinari.

  3. Domnule Ciutacu, pe mine nu ma mai mira absolut nimic in materie de minciuna prezidentiala. Pentru acest individ, ” a minti” e ” a respira”. In schimb, inca ma uit siderata la baile de multime ale prezidentului, la lumea care pune botu’ cu bucurie bovina intiparita pe fete la hahaielile scabroase, care se calca in picioare pentru o “fotografie pentru vesnicie”, si credeti-ma ca nu mai inteleg aproape nimic. Ori eu am devenit brusc imbecila, si nu m-am suspectat niciodata de asa ceva (sunt o modesta, ma scuzati…), ori acelor romani le-a scazut clar IQ sub nivelul genunchiului broastei.Imi cer scuze pentru agresivitatea verbala, nu-mi sta in caracter, dar, atunci cand simt ca ma inec in laturile deversate cu darnicie de atatia compatrioti de-ai mei, mai cedeaza si fierea mea…
    Dupa (prea) mult timp de absenteism la vot, o sa merg in toamna asta cu un sentiment similar celui din 1990, cand votam pentru prima oara “in libertate”.Si acum, ca si atunci, mai sper ca va fi bine. Din pacate, acum sunt mult mai sceptica si mai pesimista. Mi-as dori sa pot sarbatori debarcarea marinarului, dar am tot mai putine sperante.
    In ultima instanta, si Canada e o optiune de luat in calcul.Prefer sa fiu vanzatoare in drug-store, cu toata patalamaua de economist, aia pe bune, obtinuta de la stat, in 1995, nu facatura de scoala privata…
    Ma scuzati pentru mesajul prolix.O seara buna tuturor.

  4. N-au cojones sa faca asta.
    Astia sint ca lipitorile: nu-si dau drumul pina cind nu-si fac burtile pline, arde-i-ar focul de hoti, mincinosi si lasi!!!

  5. Revin: Da’ când şi-au calculat “profitul electoral” în campanie, n-au greşit cu nimic? ‘rar al Dracu’ de mincinoşi ordinari şi spurcaţi! O să mai votez pe unu’ din ei când oi deveni preoteasă, că popă nu-i imposibil…

  6. @Mihaela Petrescu
    Cu tot respectul pot sa spun ca un protest de genul “neprezentare la vot in masa” ar fi sinonimul unei altfel de revolutii!
    Stimata doamna, experimentul cu votul il repetam de 20 de ani si spre uimirea noastra nu ne-a iesit…esenta propunerii mele consta in schimbarea radicala a pozitiei noastre fata de lumea politica de astazi, prin ignorarea totala a fenomenului!

  7. @sandman
    Iar ai dezertat de pe blogul Simonei Tache?
    Maine o sa ai parte de mustruluiala din partea fecioarei:-))

  8. @ionut
    Protestul de genul “neprezentare la vot în masă” nu ar fi sinonimul unei revoluţii pentru că nu obligă la nici un fel de acţiune a autorităţilor din păcate. Astfel putem spune că Băsescu a câştigat cu ~20% din voinţa democratică a poporului pentru că ea nu a fost exprimată. Evident că asta înseamnă în sine dizolvarea noţiunii de stat de drept potrivit ideologiei democratice dar nu şi potrivit normelor legii. Este foarte adevărat de asemenea că experimentul cu votul îl repetăm de 20 de ani dar ţine minte că pâna acum toţi preşedinţii României au fost soluţii salvatoare (prin prisma contracandidaţilor nu prin cea a mesajului). Eu cred că anul acesta vor fi cel puţin doi candidaţi cu mesaj legitim (nu-l pun şi pe Jiji aici pentru că nu ştiu dacă…), deci ar fi din ce alege imho.

  9. daca tot isi asuma greseala promulgarii legii majorarii salariilor profesorilor in campania electorală poate explica de unde au asta

  10. @crestin ortodox: vi se pare ca prenumele Cati si Mircea sunt de la PD-L?

  11. @ de Ionut : si cu ce va schimba viata? Sa inteleg ca totul va continua sau se va inrautati si ca nu va pasa, ca nu mai credeti in dumneavoastra si ca desi stiti ce va asteapta preferati sa nu faceti nimic, ca sinteti resemnat? Puterea nu va va ignora. Va va stoarce si mai tare. Parerea mea e ca “puterea ” a dat dovada de multa lasitate, dar conteaza pe aceasta reactie a dumneavoastra , care , automat, i-ar lasa acolo unde sint!

  12. Cand te gandesti ca toti acesti produsi ai politicii romanesti, au fost educati de niste profesori, multi dintre ei acum pensionari, nu se poate sa nu te duci cu gandul unde este esecul?.

  13. Ok, sa se duca pe pustii…
    Dar cine sa vina in loc ?!
    Ca tu ai mana moarta la candidati… L-ai sustinut pe Doctor care o face lata ( am auzit ca-i mai pleaca un consilier…) cu autostrazile suspendate si simt ca si Crin va face la fel….

  14. @Mihaela Petrescu: Nu mai insistaţi pe povestea cu Badea pentru că în .ro există o nevoie ancestrală de a avea o figură pe care s-o idolatrizezi. Pe sistemul “omului salvator” (prin antiteză) cum au fost preşedinţii României după 1989 mai bine Badea, şi dispreţul lui afişat şi argumentat faţă de exercitarea democraţiei, decât alt salvator politic. Credeţi că dacă vom avea prezenţa la urne de 99% o să “duduie” ţara? Urât ce spun dar moda asta nouă lansată de Badea (pe lângă faptul că eu am şi eu tactica subversivă aplicat-o şi o voi mai aplica, probabil, în lipsă de alternativă) mie îmi convine de minune în ceea ce priveşte prezidenţialele.

  15. @biciclistul: la candidati am mana buna. problema e ce (nu) fac ei dupa ce sunt alesi. cat despre plecarea consilierului (care mi-e amic, deci nu ma bag intre ei), daca stam sa aplicam strict criteriul asta, Basescu trebuia demult batut cu pietre.

  16. Şarpe Preşedinte

    Inspirat şi de istorie (188 de ani de la moartea pe Elena Sf.
    a italianului Napoleon) încerc părerea de rău că nu ne mai
    aparţine Insula Şerpilor, unde pe dreptate, faţă de ce sâsâi
    TB ieri la 16:00, l-am fi “cazat”pe viaţă în locul ce i se
    potriveşte cel mai bine, ca… Şarpe Preşedinte.

  17. @Victor Ciutacu

    La ce (nu) fac ei dupa ce sunt alesi ma refeream cand ziceam ca esti mana moarta :)!
    Ca degeaba ai tu mana buna la sustinere si la victorie, daca la faptele ulterioare victoriei respectivii se dovedesc petarde….

  18. Sunt de acord cu propunerea pe care le-ati facut-o incapabililor.

  19. Consider ca acest circ este doar inceputul unei serii de reprezentatii care, desi ne va costa foarte mult, nu ne va aduce zambete si satisfactie ci lacrimi si disperare. Vor urma si alte spectacole in care vom afla la nivel experimental care au fost clauzele contractului cu FMI, clauze care nu au fost comunicate transparent nici pana acum. Celor care citesc acest blog, le recomand (nu cu aroganta !!!) sa urmareasca atent noile proiecte de lege.Macar pentru a fi informati daca nu pentru a interveni cumva.

  20. Doamna Vlada Breahnă vede astlel dascălul:

    Excelenţa Sa Dascălul
    Excelenţa Sa nu are cont în bancă.
    Nu are vilă cu douăyeci de camere.
    Nu are afaceri prospere prin ţară.
    Excelenţa Sa are un suflet cât galaxia.
    Are riduri şi fire albe de la generaţiile care sunt şi de la cele care au fost.
    Excelenţa Sa îşi mobilează viaţa cu extemporale, teze, concursuri.
    Rareori se gândeşte la ultimul strigăt al modei…
    Desele-i preocupări sunt legate deprograme, perfecţionări, examene.
    De cele mai multe ori şlefuieşte nestematele altora.
    Pentru ele vinde pe bani mărunţi secundele fiilor lui.
    Excelenţa Sa trudeşte viaţa-ntreagă la secera ascuîită a lunii, semănând pulberi de aur peste seminţele ce stau să-ncolţească.
    Uneori ochelarii i se acoperă de roua amară, dacă un fost elev, ajuns senator, îl uită în anticameră ca pe un obiect decorativ.
    Alteori zâmbet de rodie îi inundă obrajii, când un necunoscut, pe stradă, îşi scoate pălăria în faţa lui: „Bună ziua Domnule Profesor, eu sunt….”.
    Excelenţa Sa nu-şi numără anii după buletin, ci după vârsta – mereu aceeaşi – care înfloreşte în bănci. Constată cu surprindere – într-o bună zi – că trebuie să iasă la pensie şi nu înţelege de ce inima lui, cu două preinfarcte, bate ca la optspreyece ani.
    Excelenţa Sa, ca un pui de căprioară în bătaia puştii, nu ştie că se aseamănă cu sfinţii.
    Ei au dăruit. El se dăruieşte.
    Cel de Sus i-a hărăzit loc înalt în izvorul Luminii, loc plin de verdeaţă, din care Măria Sa,
    DASCĂLUL,
    Să poată priveghea şi de dincolo pruncii sufletului său.”

    Doamna Monica Tatoiu afirmă că dascălii sunt terorişti şi trebuie trataţi ca atare.

    Oare, care dintre cele doua doamne are dreptate?

  21. @cogito ergo sum – daca raspunsul vine de la un om “de rand”, evident ca va rezona cu Vlada B.Din pacate,parerea omului “de rand” se pare ca nu mai prea conteaza.
    Sa ramanem insa lucizi si sa acceptam faptul ca idealul dascalului descris de d-na Vlada NU se mai regaseste intr-o proportie covarsitoare. Cat despre discursul d-nei Tatoiu, pot spune doar ca ma lasa rece. Acest discurs (in general) mi se pare arogant (fara baza), rigid si lipsit de suflet! Dumneaeiconsidera ca detine adevarul absolut = > mintea si sufletul ii sunt ferecate!

  22. si suficient);
    Ma scol cam pe la ora asta, acum doua zile; nu’s ce-mi vine si dau drumu’ la Antena 2;
    M-a spart nea Voicu:
    1) Ia uite, zice nea Madalin, acuma toti vor numa’ drepturile omului;
    2) Pai ce, care nu plateste taxe, sa NU VOTEZE;
    3) Cum adica, VOTU’ MEU, sa fie EGAL CU A VREUNUI MANELIST?
    DEh, ZIC EU, POATE MI S-A PARUT, CA NOAPTEA TOATE PISICILE SUNT EGIPTENE, A DOUA ZI SUNT JIDANESTI, ca premieru’ nostru, nea MUGUREL ISARESCU, jidoroman, ca si presedintele F.M.I., tot jidoroman;
    13 la Primarie pentru DINASTIA ELECTORALA, 5 LA DEZVOLTARE, IN PARANTEZA – DISTRUGERE, 2 MILIARDE £ BACSIS;
    “DAI CU BANI-N LAUTARI, CHIAR DE ZIUA TA”-Parazitii la CNN;
    O DOAMNA BLONDA DE LA ANTENA 3 ESTE EXTREMA DE FORTA IN POLITICA ROMANA; GO ON, LADY!KUDOS! TOTALLY ROCK!

    AWESOME the WRAITH

  23. E de geniu scriitura asta! Felicitari! Am ras cu lacrimi cand am citit. De fapt ce s-a intamplat cu minciuna ca le vor mari salariile profesorilor este de plans. Avem noroc cu dumneavoastra ca imi descruntiti fruntea intr-o romanie plina de mincinosi si de ipocriti. Felicitari pt emisiunea de joi cu Madalin. Se vedea o fina ironie ca isi merita ca a fost exclus din PSD dupa ce a vb de Geoana 🙂

  24. Buna seara! ma numesc Vladislava si as dori sa fac o rectificare,poezia Excelenta Sa,Dascalul a fost scrisa de catre dna profesoara Monica Marilena Cristea,nu de mine,Vlada Breahna! aceasta greseala a fost facuta cineva cind a postat poezia pe Internet,dupa ce a copiiat poezia din Revista “Clipa Siderala”-publicata la Chisinau-unde eu am figurat ca laureata a concursului national de creatie literara”Iulia Hasdeu’,la sectiunea traducere-anul 2003. Cineva nu a fost atent copiind aceasta frumoasa poezie si mi-a atribuit rolul de autor,pe cind eu doar am facut traducerea in engleza,din pacate pe pagina revistiei n-au fost corect pozitionate numele noastre,si s-a dat impesia ca am copmpus-o eu,deoarece denumirea -sectiunea traducere -este pozitionata marunt in coltul pagine di nr.3-4 2004 a revistei “Clipa Siderala”,in prezent ” Clipa” . Toate meritele pentru aceasta poezie trebuie atribuite,dnei MONICA CRISRTEA,va rog frumos sa nu-mi mai folositi numele ca autoare,am fost socata cind am aflat ,imi pare rau ca nu am aflat mai devreme,deoarece am inteles ca circula de mult timp pe net.Va rog sa-i informati pe cei care cunoasteti ca-mi folosesc,sau imi citeaza numele! Multumesc mult!

  25. Sper sa fie o lectie ,(sa fie mai atenti)-pentru cei ce posteaza informatii ,pentru ca in spatele acestora sint persoane si sentimente lezate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.