Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Cvorumul la referendum este un abuz

Similar Posts

76 thoughts on “Cvorumul la referendum este un abuz

  1. @Barosanul
    Imi pare rau dar ai o parere mult prea elevata despre inteligenta , caracterul si moralitatea simpatizantilor basisti ! 😳

    Ti-ai gasit sa le pese de macar vreunul din punctele de demnitate , moralitate si bun-simt prezentate de tine . 🙄 Din pacate exista doua Romanii: una a LOR si una a NOASTRA ! 🙁

  2. oare va avea P.D.L-ul bani sa cumpere tot tirajul cartii?(altfel ideea a geniala!!!!!!!!!)ghici cine va fi luni primul la chiosc!?…un basist care nu vrea sa ajunga catea la noi. si vreau sa va mai spun ceva:nu credeti ca azi a fost ziua incitarilor esuate!?(vezi cum zice Base mai zilele trecute ca “n-ar vrea da se intimple la Iasi…”cum doar la Iasi s-au incaiarat unii, fara vlaga(!?),cum s-a intrerupt curentul in microfoanele cu baterii(!?)si cum a iesit din emisiune Boureanu).in rest stati linistiti ca vom fi citi trebuie!(ca daca nu, nu suntem un popor!)oricum Base nu vrea sa fie Presedinte!el vrea sa fie SEF, sef de stat si nu avem chestia asta in Constitutie(de prin ’89)Asta ar fi o lovitura de stat si cred ca el la asta se refera….ca P.D.L-ul vrea sa schimbe regimul!(ha, ha )

  3. Domnule Ciutacu, pe unde e domnul Stan, de la emisiunea conexiuni, ca vad ca disparut. L-a epurat mogulul?

  4. Victore ai pus pe blogul tau inca o dovada ca structurile securiste fac orice sa il salveze pe comunist. Popularitatea de la nici 10% la 33% este inca o dovada ca structurile securiste prin reteaua de informatori si propagandisti s-au mobilizat. Am inteles ca o noua generatie de tineri capabili pleaca sa intretina westul. Nu mai am de spus nimic decit ca eu o sa conduc 4 ore sa ajung la o urna de vot. Mai mult nu pot face daca romanii nu inteleg pe ce lume traiesc. Poate un razboi civil ar fi de dorit sa putem scapa de cretinii din Romania.

  5. Sunteti in mare eroare domnilor! Basescu e sincer! El nu minte niciodata! Tot ce a declarat mereu este numai in avantajul sau, el crede sincer in ceea ce spune! Este adevarat ca romanii sunt oameni molcomi, dar naivi nu sunt. Ceea ce este surprinzator este numarul mare care – cu adevarat cred sincer – in spusele sale !!!!!!!! O fi de vina Cernobalul? ca lobotomii in masa nu s-au facut in Romania !!!!

  6. Sper să nu ne descurajăm doar pentru că s-ar putea să nu iasă cvorumul ăla. Un vot puternic DA este bun chiar dacă referendumul nu e validat. În ipoteza că nu se face cvorumul dar voturile sunt 90% DA, Băsescu se va întoarce la telefoanele lui şi Crin îşi va respecta promisiunea, dar răspunderea pentru situaţia creată va pica pe Băsescu şi în mai mică măsură CCR, CE etc. Cel mai probabil USL va continua să existe, de ex. cu Tăriceanu preşedinte PNL, şi va continua să crească în timp ce PDL scade. Legea referendumului va putea fi modificată în sensul eliminării cvorumului de la orice fel de referendum. La parlamentare USL va obţine peste 60% şi cu prima ocazie Băsescu va fi suspendat din nou. În nici un caz nu-l mai prinde vara 2013 la Cotroceni, iar PDL va fi ruinat.

    Adevăratul dezastru se întâmplă dacă prezenţa e mult sub 50% sau dacă scorul e echilibrat. Iar asta se poate întâmpla doar dacă noi, cei care-l vrem demis pe dement, ne lăsăm descurajaţi şi zicem: nu mă duc la vot fiindcă oricum nu iese cvorumul. Altfel spus, dacă va fi un succes (parţial sau total) sau un dezastru decidem numai noi cei cu DA-ul. Băsiştii n-au decât să stea acasă dacă vor să distrugă total PDL.

  7. Pragul de validare nu e abuz, este o golanie cu care ne-am obisnuit, de cand conduce asta! Uitandu-ne la cat a scos PD-L-ul la locale, in jur de 15% comparativ cu 34% cat are Basescu in sondaje, ne dam seama ca oamenii tin de fapt cu Basescu, PD-L-ul nu exista ca partid!

  8. Supun atentiei tuturor juristilor de buna credinta din Romania si CCR, urmatorul rationament simplu, constitutional, ca unica regula ce decurge din prevederile Constitutiei si din conditia pusa de CCR pentru validarea referendumului pentru demiterea presedintelui:
    Conform Constitutiei si legii sale, CCR este competenta sa se pronunte pentru asigurarea constitutionalitatii legilor, in cadru strict juridic si TEHNIC. CCR nu poate emite decizii care sa imprime directii sau vointa politica in favoarea unei parti, sau ca opinie proprie. Acestea sunt exclusiv dreptul parlamentului ales. CCR nu se poate pronunta pe orice lege si orice problema, nu are voie sa emite decizii obligatorii pentru orice situatii, care nu contin probleme de ordin constitutional.
    CCR s-a pronuntat pentru 3 legi privind referendumul de demitere a presedintelui ca fiind constitutionale, in mod corect. In Constitutia Romaniei NU se specifica cvorum pentru referendum. Tot in C., CCR vegheaza pentru respectarea procedurii referendumului si confirma rezultatele. Procedura referendumului se stabileste prin lege sau ordonanta.
    CCR nu a avut nicio baza legala, constitutionala, pentru stabilirea cvorumului de 50% plus 1 din totalul alegatorilor cu drept de vot, la referendum. Dar a simtit nevoia sa existe o limita si a aplicat principiul in oglinda, inspirandu-se de prevederile din Constitutie, conform carora Presedintele tarii se alege in primul tur de scrutin cu 50% plus 1 din numarul total de alegatori. Dar Constitutia prevede: daca in primul tur, nu se intruneste majoritatea absoluta, se va organiza al doilea tur de scrutin, in care presedintele tarii va fi ales cu 50% plus 1 din voturile exprimate (majoritate simpla). Voturile neexprimate (cetatenii care nu se prezinta la vot) se considera in favoarea presedintelui si a majoritatii simple care l-a votat.,
    CCR, impune, in mod corect, la referendumul de demitere, prima conditie de cvorum, preluata din conditiile pentru alegere in primul tur. Dar, incorect si neconstitutional, sae opreste aici si nu ia in considerare a doua conditie, al doilea tur de scrutin si sansa de care s-au bucurat presedintele ales si cei care l-au votat.

  9. Pentru respectarea dreptului de vot si de impunere a vointei unei majoritati din cadrul populatiei (absolute sau simple), care exprima o opinie si o dorinta, este obligatorie si constitutionala regula in oglinda: Daca presedintele se alege in 2 tururi de scrutin, cu MAJORITATE SIMPLA, atunci, stabilirea unui singur tur la referendumul de demitere, unui prag de participare cf. majoritatii absolute a populatiei cu drept de vot si asimilarea neprezentarii la vot cu voturi impotriva demiterii, sunt absolut NECONSTITUTIONALE si incalca drepturile populatiei. Comisia de la Venetia nu impune cvorum pentru referendum si precizeaza clar ca voturile neexprimate, prin neprezentare, Nu trebuie considerate in favoarea presedintelui si sau minoritatii care s-a pronuntat pentru el.
    Presedintele a beneficiat de acest avantaj la alegerea sa. Si populatia care a exprimat o opinie majoritara. Nu poate fi favorizat a doua oara la demitere. Si nu poate fi defavorizata majoritatea care se va pronunta impotriva sa. (Asta ar putea duce la o noua revolutie si dezastru pentru tara. Basescu se va agata de putere si nu va demisiona nici daca va castiga doar printr-un vot lipsa).
    In mod democratic, majoritatea simpla sau absoluta a populatiei are dreptul sa hotarasca. Voturile neexprimate trebuie considerate in favoarea sa.
    Parlamentul trebuie sa legifereze 2 tururi de scrutin la referendumul pentru demiterea presedintelui. CCR nu trebuie sa exprime opinii politice sau partizane, nu trebuie sa impuna directii politice in favoarea uneia din parti. Trebuie sa fie INDEPENDENTA si sa dea sanse egale populatiei (reprezentata de o majoritate, intrun moment dat) si alesilor EI.

  10. Strainii nu au dreptul sa ne impuna conducerea! Nu este democratic. Daca Europa si SUA nu respecta regulile democratiei (din considerente de interese politice si economice), atunci poate trebuie sa ne gandim ce castigam si ce pierdem dorind sustinerea lor.
    “Mii de oameni il sustin pe Basescu”…adica toti sustinatorii pe care ii mai are. Interesati sau manipulati. Adusi de la distanta. Acesti mii de oameni sa ne spuna ce interes au sa ne impuna dictatura Basescu-PDL-Macovei.
    Conform Constitutiei, Macovei trebuie sa raspunda pentru NEFIDELITATE fata de interesul Romaniei!
    Prea multi postaci pdlisti peste tot. Intro zi vor plati pentru condamnarea acestei tari in interes propriu! Romanii se vor trezi si va vor cauta la averi!
    Daca UE, SUA si FMI ar fi fost convinsi ca doar Romania beneficiaza in urma relatiilor cu noi, nu ne-ar fi acceptat nicidata. Se vede clar acum ca nu sunt nici democratici, nici caritabili. Sunt doar interesati politic si economic, iar Basescu ne-a vandut total ca sa le castige sprijinul. E presedintele sustinut de straini impotriva poporului lui!

  11. domnilor,domnule Ciutacu,vreau sa vad si sa aud cit mai multi PDL-isti si pe Basescu mai ales cit mai des!si mai ales in discursurile de acun!doamne, e minunat!Nimeni nu-l face mai de…decit el!!!!!am (si cred ca multi altii)placerea asta sadica de a-l vedea cum isi face harachiri!!!!!!!!!chestia cu “epava” e chiar asa=nava esuata!pai care-i baiul?iar precizarea ‘politica’,nu face decit sa anuleze extensia asupra persoanei in integralitatea ei!va rog frumos si insistent:mai dati inregistrari cu Base!(nici nu stiti cum imi incarc bateriile!!!!)vreau ca votul mau sa nu fie doar o simpla stampilare si un gest de simtire profunda!nu mai am rabdare!(apropo;lucrarea lui Marga nu e plagiata?)hai ca mai e putin!(da eu nu mai am rabdare………)cred ca noaptea 29-30 va fi revelion!!!!!!doamne ajuta! si ce drag mi-a fost de el cind zicea (la Cirstoiu)ca el a fost dispus la compromisuri penibile pentru a “coabita”, ba chiar s-a departat(i-a abandonat pe PDL-isti)pentru a ramine la Cotroceni!doamne ca bine zice!domnule Ciutacu voiam demult sa va rog ceva :uitati-va cu atentie la inregistrarea cu votul numarat de roberta la legea pensiilor si observati uimirea de pe fata lui voinescu(linga ea…) va doresc din inima sanatate si succes in tot ce faceti ca “ma ungeti pe suflet”!

  12. Curat constitutional.Ce nu pricep eu este de ce USL-ul nu a trimis, pina acum ,aceste filmulete cu iesirile in public ale lui Basescu(in comparatie desigur) doamnei Merkel,lui Barroso si celorlalti ciumpalaci deontologi din occident.

  13. ….in timp ce noi ne dam de ceasul mortii vazand astfel de contradictii mizerabile, mare parte din tineretul roman se joaca pe smartphone si isi dau intalniri prin cluburi, spunand : “ce ma intereseaza pe mine ?” … e pacat ca tinerii nu sunt mai interesati de viitorul lor; spun asta doar din experientele personale cu diferiti vecini, cunostinte, tineri intre 20 si 30 de ani… care nu se vor duce la vot, pentru ca nu-i intereseaza. Ar fi cazul sa se trezeasca, pentru ca daca ramane basescu la Cotroceni … chiar nu mai avem nicio scuza…

  14. Daca se cere camere de luat vederi inseamna ca nu avem voie cu fituici si vom avea si supraveghetori . Din partea cui vor fii ?

  15. Daca este de impus un cvorum de 50% PLUS 1 DIN VOTANTII DE PE LISTELE de vot, va rog sa observati ca acest lucru favorizeaza absenteismul si acest lucru nu este constitutional!DAR ESTE CONSTITUTIONAL DACA CVORUMUL SE MODIFICA ASTFEL: VOTURILE VALABIL EXPRIMATE (fie cu DA; fie cu NU ) sa fie minim 25% plus 1 din VOTANTII DE PE LISTELE de vot, se satisface atat cvorumul actual al CCR, dar nu se mai incurajeaza absenteismul

  16. aveți posibilitatea sa le dați o idee celor de la usl pt. a contraataca acțiunile celor de la pd-l, adică pt. ca cetățenii sa nu se pună rău cu patronii care le iau buletinele, guvernul poate sa dea o ordonanța de urgenta prin care hotărăsc ca cetățenii sa poată vota și cu cartea de alegător. act de identitate are toată lumea dar cite cărți de alegător au fost distribuite nu se știe. cu respect Dinu Deva

  17. Sa presupunem ca la vot se vor prezenta cei 9 mil. de votanti si Basescu !?! …in caz ca 4,5 mil spun DA, si alti 4,5 mil. spun nu, sa inteleg ca in intelepciunea lor, Curtea Constitutionala a lasat la latitudinea “suspendatului”… Presedintia???! Corect ar fi fost din punct de vedere matematic… 50% plus 2 !!!! sau interzicerea celor care candideaza la VOT !!!

  18. Spuneți domnule că Băsescu a căzut în Dunăre mort de beat cu tot cu flacăra democrației în mana,pe la Severin, n-a mai nimerit podu, cică nu l-au putut opri a vrut sa ducă democrația și la bulgari.

  19. Acest personaj ne vorbea noua de integritate si de plagiat?!
    El este cel mai mare trisor al acestei natii.
    Daca s-ar face un clasament al imoralitatii el ar ocupa primele 100 pozitii si abia de pe locul 101 ar avea concurenta.
    Odios caracter! Il urasc din toata inima si ii doresc numai rau!

  20. I s-au terminat zilele. Nu cred ca se mai pune problema reconfirmarii in functie, deja a ajuns cutitul la os.

  21. Oare mai scăpăm de Băşescu ăsta vreodată, sau ni l-au dat ruşi, ca fiind ultima reţetă putinistă pt România. credeţi că dacă nu se dă dus de la Cotroceni, o să spună Merkel sau barosso ceva? Îi doare în curtea constituţională.
    El doar suge whisky zilnic, dă pe gură inepţii şi ştie de la Manolea că va avea soarta lui Ceauşescu; demis după 25 de ani.
    Ce ne facem?
    Staţi numai pe străzi români şi strigaţi-vă disperarea; să se audă până la Bruxelles şi Berlin.
    Nu e glumă cu referendumul. S-ar putea să iasă pe dos, cu toate sondajele de opinie. Ca în 2009.
    Marinaru, bişniţaru trebuie înconjurat la Cotroceni de toată suflarea antibăsistă, de milioane de oameni care să nu mai plece din jurul palatului până nu îşi dă demisia.
    Tot Bucureştiul dacă iese şi înconjoară palatul, nu poate să îi dea nimeni la o parte.
    S-ar putea ca din cauza quorumului impus de Barosso şi Merkel, să nu poată fi demis. singura soluţie este blocarea palatului Cotroceni de 1 milion de cetăţeni români. Şi să nu plece de acolo, până nu iese Chiorbetele cu demisia srisă şi înregistrată.
    Vai de aşa popor!
    Jos dictachiorul!

  22. Domnule Ciutacu, nimeni nu observa ca Basescu a plagiat flacara olimpica din Grecia Antica, acolo unde s-a nascut DEMOCRATIA, si-si mai si bate joc zicand ca are mai multe flacari d’astea!

  23. Credeti ca putem sta linistiti ca nu vine iar diaspora… “sa ne scape de comunism” ?!
    Oare marii absenti de pe scena PDL nu cu asta se ocupa ?

  24. doamne , nu mai suport!numai cind il vad ma apuca toate atrocitatile!!!!!!!!!!!!deja relatia mea cu el a trecut de rationalitate si a ajins la fiziologic!(mi-e greata, mi-e sila , mi-e scirba, ….)unde e stampila aia!?cred ca duminica(zice Mircea cind va fi ziua “noastra”) sa ma simt ca dupa o partida buna de sex!

  25. si mai intreb o data:50%+1 din citi!?ca vom fi la referendum citi in 2004 si la sfirsitul lui august citi in 2012!!!!!!!!!!mi-e rau!!!!!!!!!

  26. atentie!!!!!!!!!C.C zice printre altele ca trebuie asigurate conditiile realizarii referendumului!!!!!!!pai atunci dece nu e in regula sa facilitezi accesul la votare!?Si dece nu e enticonstitutional si incalcare a hotaririi C.C sa indemni lumea sa nu voteze!?(vezi propaganda electorala anti-vot!(si asta costa!!!)eu am auzit “veniti la vot”(ca se stie cum voteaza lumea…….de fapt asta e “baiul!”)si daca nu ai argumente pentru NU atunci cu da-ul tau ,stai acasa ca la final sa nu se puna ce ai zis!!!hai ca am obosit:pina la urma treaba e asa BASESCU DA,pica,sauNU,nu pica!!!!!gata unde-i stampila aia!?(ca ma ard palmele………..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.