Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cumătru’ lu’ Prince Paul e un om mic

Cumătru’ lu’ Prince Paul e un om mic

Pe toată perioada desfăşurării jubileului Regelui Mihai, Traian Băsescu n-a reuşit să schimbe agenda publică şi să-şi impună subiectele proprii cu toţi acoperiţii lui din presă şi din societatea (poreclită) civilă scoşi la treabă să scrie/vorbească aceleaşi lucruri după dictare sau cu repunerea pe tapet a veşnicei probleme a tablourilor de patrimoniu de la Peleş în contrapartidă cu închinarea a ţării către ruşi. Nu i-a folosit la nimic nici măcar ţinerea la distanţă, prin autocenzură sau constrângeri financiare, a marilor monarhiştilor bugetofagi de protocol (i-a văzut/auzit cineva glăsuind pe Liiceanu, Pleşu, Patapievici, Caramitru?) şi a extrem de pragmaticului om de afaceri Daniel Ciobotea (în timpul liber Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române). La fel cum şi aducerea de urgenţă la tribunal a lotrilor vestiţi Nicolae Popa şi Mihai Necolaiciuc, legaţi între ei prin aceeaşi pereche de cătuşe, s-a dovedit falimentară. Propaganda portocalie s-a autodepăşit şi a reuşit performanţa de a scrie corect gramatical, în numele personajului caricatural “înnobilat” în Teleorman care se autointitulează Prince Paul, o depeşă mitocănească la adresa unchiului său. Pe care a vărsat-o pe piaţă într-o imundă latrină tipărită, consacrată ca atare pe vremea găinilor care fac pui vii şi devenită, în ultimii ani, Oficios al Cotrocenilor. (articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

66 thoughts on “Cumătru’ lu’ Prince Paul e un om mic

  1. App. de magaria asta, eu as avea o curiozitate. Carol Mircea, tatal acestui domn Paul, ce anume a facut pentru Romania? Sau domnia sa insusi? Acest domn se vrea a fi cumva si rege al Romaniei? Deci, ma gandesc la faptul ca se ghideaza dupa cele doua constitutii ale regatului, din 1866 si din 1923. Pai atunci, sa se ghideze complet si va vedea ca erau interzise casatoriile intre un print mostenitor si o femeie de origine romana. Asa ca, tot o linie bastarda raman.
    Oricum, mie imi place numele dat saracului copil … daca era fata, cum o botezau? Magda-Zizi?

  2. @bocanila: cand o sa inveti disciplina dialogului si respectarea regulilor, o sa mai postezi aici. pana atunci, nu…

  3. Victor: Ok, nu a plecat cu mana goala, dar crezi ca a “furat” din avutia noastra ? sau era averea lui ? pentru ca eu sincer nu il vad ca pe sarlatanii astia din ziua de azi si nu vreau sa imi stric imaginea, despre acest om elegant, pe care o am.
    Si eu sincer cred ca a plecat cu hainele de pe el si stii de ce? pentru ca era un exilat si mi se pare nepotrivit sa cred ca l-ar fi lasat cineva sa plece cu ceva, mai ales cu ceva ce nu era al sau.

    Sanatate.
    Ma bucur ca ai abordat acest subiect si mai ales ca mi-ai raspuns.

  4. Domnule Ciutacu, va contrazic asupra unui aspect: conducatorii se pot alege si sub o monarhie. Parlamentul si Guvernul raman institutii exponente ale vointei cetatenilor.Sunt convins insa ca, in materie de reprezentare la nivel international, Casa Regala poate fi mult mai eficienta decat trio-ul ,,diplomatic” Basescu-Boc-Baconschi. De asemenea, consider ca beneficiul de imagine, in plan extern, pe care l-am castiga, prin folosirea oamenilor-simbol ai Casei Regale, ar fi extraordinar. Eu nu zic sa reinstauram monarhia imediat. Dar, ar fi important sa vedem o normalizare a relatiilor institutiilor republicane cu ceea ce inseamna simboluri ale istoriei nationale. Eforturile diplomatice ale Romaniei ar fi,poate, mult mai eficiente daca ar fi sustinute de experienta, relatiile si imaginea extraordira a Casei Regale. Cu siguranta ca, asta nu se va intampla sub regimul actual.

  5. @Lee: nu cred c-a plecat doar cu hainele de pe el, dar, de asemenea, nu cred ca ar fi furat ceva, ci, mai degraba, a luat ceea ce ar fi convenit cu aia care l-au fortat sa abdice. istoria nu e punctul meu forte si n-as vrea sa ma arunc.

  6. Nici pe mine nu ma incearca vreun sentiment pro-monarhist, dar, in ipoteza putin probabila ca as calatori cu presedintele si regele in acelasi vagon de metrou, doar studiind superficial expresia fetelor sus-numitilor:
    – i-as oferi scaunul regelui, fara pareri de rau, dar cu promisiunea ca nu-l paseaza Margaretei;
    – mi-as duce mana la corazon in cazul intaiului om in stat, precum Mutu la meciu’ cu bielorusii, da’ din motive diferite. Portofelu’ e in stanga.

  7. Ma bucur ca Traian Basescu, Emil Boc si miss presedinta Camerei au lipsit din parlament. Ce aveau oamenii astia in comun cu Regele? Regele nu bea cu Basescu pentru ca isi conduce masina, este responsabil, ii lipsesc din vocabular cuvintele tiganca imputita, gaozar, este deci civilizat si nu ar putea vorbi cu presedintele lui Niels. Cu Emil Boc nu cred ca ar fi putut vorbi, gandeste-te putin la fata de caprar nefericit al domnului prim. Il vezi tu pe Maiestatea Sa vorbind cu miss smenarar? Deci e foarte bine ca nu si-au schimbat agenda publica sau cea privata. Mi-ar fi fost rusine sa-i vad pe astia trei alaturi de Rege.

  8. Ma gandesc ce frumos ar fi fost ca peste cativa ani, nepotica mea uitandu-se la o fotografie cu patru barbati sa poata primi urmatoarea explicatie: acestia sunt acei barbati pe umerii carora Romania s-a sprijinit in ultimii 50 de ani: Regele Mihai, I. Iliescu, E Constantinescu si T. Basescu. Ce frumos ar fi fost…
    O voi invata pe nepoata mea ca tara ei este cea in care traieste bine, ca limba ei este cea vorbita de majoritatea colegilor ei si ca rude apropiate nu inseamna neaparat rude aflate la mica distanta.

  9. Daca stau sa ma gandesc bine,cum dracu i-au dat astuia voie sa isi aroge asa nume?Adica alti cetateni romani nu au voie sa-si mai denumeasca copiii cum ii taie,in schimb asta isi zice cum vrea.Pai “Al/A Romaniei” suntem toti,dracu’!Pui pariu cu mine ca daca eu vreau sa-mi iau un asemenea nume de familie nu mi se permite? Oamenii astia stiu sa se acopere de penibil si nu cred ca s-au gandit nicio clipa la bietul copil,care va fi un nimeni notoriu,cu un nume de balamuc,pe care il vor copia manelistii de mare urgenta si culmea, ce-o sa le poti spune?Doar au drepturi egale,nu?…sper ca Paulica nu-i mai presus de nimeni in aceasta tara,nu?!
    Cat despre faptul ca-si permite sa se adreseze regelui,punandu-i intrebari idioate,ne arata ca zestrea intelectuala si morala a snobului cu aere de print,este undeva sub nivelul marii……asa se explica atractia lui Base pentru specimen(doar nu va asteptati sa-i placa unul mai destept decat el!).

  10. Nu stiu daca regele Mihai a plecat cu unul, doua sau mai multe trenuri, cu siguranta n-a plecat cu mana goala. Dar l-as intreba cum a reusit sa fie singurul rege care a domnit cu comunistii la putere (regele a abdicat in 1947)si de ce, daca e atat de patruns de dragoste pentru Romania nu si-a invatat fetele sa vorbeasca romaneste? Dupa ce el nu va mai fi va lua fiinta dinastia de Duda?

  11. Mi-a placut aseara Badea ce dracu face Gherghe cu Accesul ei ,de toata jena face-ti reclama la :cronicutza”dupa ce ati fost facuti in toate felurile….poate ar trebui sa ne uitam iar antena 1 sa dea ”pureci” in timpul cit ruleaza…doamne ..ce mi-a fost dat sa vad.sincer nu m-a asteptam la asa ceva . deci traiasca PRIMA TV RUSINICA ANTENA 1.

  12. O sa fiu sincera si o sa spun ca nu am fost nici emotionata, nici revoltata pentru faptul ca a vorbit regele in parlament. Mi s-a parut ceva firesc, normal care nu trebuia sa straneasca atatea iesiri isterice, specific basiste, ale conducatorilor nostri. Spectacolul de la opera as zice mai degraba cel de afara oferit de cei adunati acolo a fost intradevar emotionant pentru ca cei care asteptau sa-l vada pe rege nu erau nici regalisti (unii sunt prea tineri ca sa aibe astfel de convingeri) nici pesedisti, erau pur si simplu romani care isi iubesc tara si care inca mai cred ca ar putea fi salvata de pe culmile dezastrului si ale disperarii. Toti erau curiosi sa priveasca istoria pe viu. Toti am invatat la istorie despre regele Mihai, acum toti aveau posibilitatea sa fie fata in fata cu istoria.
    Tot stau si ma gandesc, daca traian basescu (cu litera mica) ar fi venit la Opera Romana, cum ar fi sunat “corul de huiduieli” si pe cate voci s-ar fi “cantat”?! Orice alt individ din guvern care si-ar fi facut aparitia ar fi avut parte de acelasi cor.
    Ce ma intriga pe mine, este faptul ca nu stiu unde a fost “corul regalistilor” cei care strigau pe trei voci “regele in sus, regele in jos” cand era Iliescu la conducerea tarii?! A nu se intlege ca-l plac pe Iliescu sau pe Constantinescu, doar imi amintesc.
    MI-a placut Mircea aseara cum a “reevaluat ” el toata situatia si a devenit mai bun =)))))))

  13. :)) Foarte tare faza cu omul de afaceri Daniel, in timpul liber patriarh! :))))))))))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.