Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cumătru’ lu’ Prince Paul e un om mic

Cumătru’ lu’ Prince Paul e un om mic

Pe toată perioada desfăşurării jubileului Regelui Mihai, Traian Băsescu n-a reuşit să schimbe agenda publică şi să-şi impună subiectele proprii cu toţi acoperiţii lui din presă şi din societatea (poreclită) civilă scoşi la treabă să scrie/vorbească aceleaşi lucruri după dictare sau cu repunerea pe tapet a veşnicei probleme a tablourilor de patrimoniu de la Peleş în contrapartidă cu închinarea a ţării către ruşi. Nu i-a folosit la nimic nici măcar ţinerea la distanţă, prin autocenzură sau constrângeri financiare, a marilor monarhiştilor bugetofagi de protocol (i-a văzut/auzit cineva glăsuind pe Liiceanu, Pleşu, Patapievici, Caramitru?) şi a extrem de pragmaticului om de afaceri Daniel Ciobotea (în timpul liber Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române). La fel cum şi aducerea de urgenţă la tribunal a lotrilor vestiţi Nicolae Popa şi Mihai Necolaiciuc, legaţi între ei prin aceeaşi pereche de cătuşe, s-a dovedit falimentară. Propaganda portocalie s-a autodepăşit şi a reuşit performanţa de a scrie corect gramatical, în numele personajului caricatural “înnobilat” în Teleorman care se autointitulează Prince Paul, o depeşă mitocănească la adresa unchiului său. Pe care a vărsat-o pe piaţă într-o imundă latrină tipărită, consacrată ca atare pe vremea găinilor care fac pui vii şi devenită, în ultimii ani, Oficios al Cotrocenilor. (articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

66 thoughts on “Cumătru’ lu’ Prince Paul e un om mic

  1. Pentru ca parerile sunt impartite, cand o sa ai timp si chef, poate ne propui spre dezbatere niste gesturi de-ale lui care dovedesc inteligenta mult peste medie…

  2. 1. spune-mi te rog: ce parere ai despre cei ce inca afirma ca regele meu a plecat cu vagoanele incarcate cu aur ?
    2. prince paul este o sluga basista si daca nemernicul chel si chior are tupeul sa lanseze acuze spre Regele Mihai cum ca ar face jocurile politice ale PNL, PSD, atunci prince paul se arde pe la colturi cu anastase 6 clase. Sunt nervos pentru ca am citit si eu cum ia urat “ala” la multi ani regelui.
    3.bai, cretinule care esti presedinte, du-te-n (…), sau la ea, ca ma reprezinti si pe mine ma javro, chiar daca nu te-am votat! Comporta-te ca un om de stat, uite-te la discursul regelui meu si ia aminte, baaaaa, cocalarule.

    Imi cer scuze pentru ca aduc injurii pe blocul tau, dar am sa ma plimb mai des prin carfur si prin metro sperand sa ii intalnesc pe vreunu si sa le zic in fata ce am de scuipat!

  3. Numele de familie AL ROMANIEI ??? Ha,ha,ha. Fraierii astia care conduc acum si-au luat-o pentru ca au fost lasati balta si ma refer la intern nu la extern unde nu contam deloc. Prostii au fost folositi si pentru ultimul buf posibil un imprumut FMI asta dupa ce s-a jefuit ,distrus si vandut tot ce se putea. Basescu la cat de viclean inteligent este el si-a luat-o a fost lasat sa plateasca oalele sparte. In fata populatiei zombi Basescu e in criza grava de minciuni.

  4. Caramitru a avut o iesire la Realitatea,cred,si a fost neasteptat de dur atit la adresa pdl-istilor cit si a psd-istilor.Ceilalti(vorba fotbaliatorului Apostol)Mucles!
    Despre presedinte,spre nenorocul nostru,chiar daca il mai tine ficatul,se pare ca il lasa nervii.Toti consilierii aia de groaza,nu au nici capacitatea intelectuala,nici altfel de calitati ce l-ar putea tempera.Nici el,nu cred ca doi bani pe calitatile lor.Face cu ei,ce spunea Igas ca fac francejii pe MCV-UL nostru!Concluzia,in caracterizarea pe care i-a facut-o regele la BBC:
    ” Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat el se crede mai important.”

  5. Eu ma mir cum Traian Basescu, ca sa schimbe agenda publica, nu a pus-o pe Elena Udrea sa se dezbrace in fata Palatului Cotroceni si nu este exclus s-o faca pe viitor

  6. Mizeria asta (ma refer la “depesa”) deja a fost preluata de labeunutv, am vazut-o acum cateva minute! Era un mascarici invitat intr-o emisiune (imi pare rau, dar nu pot sa ma uit la acest post mai mult de 10 secunde, deci nu am retinut vreun nume… ) care spunea: “mare adevar graieste printul paul (fratele vitreg a lui Mihai I – tot din spusele mascariciului invocat – deci nu unchi este “corect”), pt. ca stim cu totii ca Regele Mihai I nu a facut nimic timp de 50 de ani pt. Romania, iar acum este invitat in Parlament sa tina un discurs!”. In acel moment imi veneau in cap numai idei legate de azotat de amoniu + canistre cu benzina + duba de inchiriat = aruncat in aer sediul labeunutv, dar din pacate, pt. moment, raman doar la stadiul de idei…

    Ca sa inchei totusi intr-o nota mai vesela, va arat ceva superb

  7. Nu ma caracterizeaza sa fiu asa scurt, dar acum o s-o fac. Opinia mea este ca ASA CEVA NU SE FACE!

  8. @alphas: asa ceva ce?
    @Lee: nu cred ca a plecat cu mana goala, da’ din vagoanele cu aur aveau de mancat inca niste generatii dupa el. mie-mi par cam stramtorati. fara injuraturi, mai ales de morti, te rog…
    @Bubulea: cu placere, da’ nu-mi cere s-o fac azi 🙂

  9. Chiar m-am gandit ca au sperat sa faca o mare diversiune cu Popa si Necolaiciuc, dar n-au avut parte decat de maxim 1 minut intr-un jurnal de stiri.Asta da dovada de normalitate din partea televiziunii. Si care era chestia cu cei doi cu aceeasi pereche de catuse? Nici macar nu erau parte din acelasi dosar.

  10. Ce sa te astepti de la un imputit, imbacsit, jegos, chior, incult, HOT, betiv, curvar, evazionist, imoral, labar ca presedintele nostru. Pentru cei care il ling in nume: sa aveti parte de o viata plina de chinuri si sa muriti opariti cu ulei de masline.

  11. Nu mai pot cu pareri pertinente la adreva scursurilor astora …..mii de scuze audientei

  12. @remus: scoate asta ce-i mai rau din tine, da’ ti-as fi recunoscator sa nu transformi blogul in peluza

  13. Eu mi-as dori ca istoria si istoricii sa ne lamureasca odata ce s-a intamplat in acele zile teribile cand Regele a parasit tara. A tradat sau nu? A vandut tara sau nu?
    De ce nu avem o analiza facuta de istorici impreuna cu M.S?
    Respectul meu pentru rege a scazut foarte mult( desi era la cote inalte)de cand in anturaj a patruns acest radu duda. A reusit in cativa ani sa distruga imaginea si pretuirea oamenilor pentru Rege Mihai.Cand l-am vazut pe ion iliescu cum zambea el in parlament, la ctiva ani dupa ce l-a gonit pe MS din tara ca pe ultimul infractor , si cand il vad pe duda asta ce arogant si bun prieten este cu psd-istii, mi se face sila. Pacat ca Regele este manipulat de asemenea oameni…gen duda,zgonea, antonescu ( auzi la el:cea mai fericita zi din viata lui- penibil pana la sublim).
    Cu respect,
    P.S.Pentru toti latraii de serviciu care vor dori sa ma conteste:am 31 ani, am lucrat intr-o multinationala din capitala si de cateva luni sunt emigrant in UK .
    O zi buna.

  14. Imi vine din ce in ce mai greu sa cred ca un popor nu poate vedea nesimtirea acestui….., nu mai gasesc scuze pentru care nu se misca nimic in directia singura aceea de a il schimba din functie pe asta……chiar nu pot intelege.
    Din nou scuze

  15. Sunt de acord cu BUBULEA!
    Am citit răspunsul pe care i l-ai dat. Eu rămân la părerea pe care a exprimat-o atât de bine Adolf Visarionovici Băsescu ( sper că n-am greşit ) pe blogul său. Băsescu e un mediocru care-şi cunoaşte propria valoare şi asta se vede mai ales în prezenţa omologilor săi din UE. Comportamentul său în relaţia directă cu adevăraţii oameni de stat e de om umil, complexat şi conştient de propria-i valoare. Nici măcar şmecheria de care dă dovadă în ţară nu-l ajută în exterior! NU-ŞI POATE DEPĂŞI CONDIŢIA.

  16. @Victor Ciutacu: Normal ca nu azi! Imi dau seama c-o sa-ti ia o groaza de timp sa le gasesti… 🙂

  17. @Victor Ciutacu pe 26 October 2011:

    “Traian Băsescu este un tip dotat cu o inteligenţă mult peste medie”.

    Nu prea inteleg sensul afirmtiei. Din mai multe motive:

    1. Despre ce tip de inteligenta e vorba?
    2. Cum e masurata aceasta inteligenta d.p.d.v. cantitativ ?

    Lista de intrebari poa’sa continue si as putea motiva matematic de ce mi se pare greu de estimat adevarat inteligenta a personajului cu pricina. Lucrurile stau ceva mai simplu: daca includem in lista bogata de posibile forme de inteligenta si smecheria vaporeanului bisnitar (conform propriilor declaratii), abilitatea de a ii da o capatina in gura unui tarabagiu arabete ce nu accepta sa plimbe ursu’ la comanda, precum si multe alte “performante” indoielnice ale vasnicului marinar de cariera, atunci afirmatia are sens. Dar ce te faci cu fisa(fisele) postului(posturilor) pe care Don Chiorleone le trece la CV cu mindria unui mini-licurici de Dimbovita? Mai bate media? Eu unu ma cam indoiesc !

  18. @purcelix & Bubulea & violet: ura pentru personaj va intuneca ratiunea. ia vedeti aici daca se incadreaza la ceva
    @Fane: bre, te-am rugat sa ramai la masa. nu ma obliga sa te tin eu acolo cu forta 🙂

  19. @Victor Ciutacu: Imi pare rau, aveam aceeasi parere despre el si inainte sa-l urasc: e un prost cu un tupeu urias.

  20. @Victor Ciutacu pe 26 October 2011 la 18:27

    Te rog sa ma crezi ca nu nutresc nici un sentiment de ura fata de personaju´cu pricina. Traiesc de 20 de ani la un adapost cu peretii grosi de 2500Km ce ma protejeaza de riscul de a fi contaminat de inteligenta molipsitoare despre care era vorba. Poate sint, dupa atita amar de vreme departe de casa, influentat de ideea, de altfel impartasita de multi olandezi, ca se poate altfel. Nu ura ma face sa scriu, ci mihnirea de a nu apuca in timpul vietii mele o Romanie pe care sa o pot arata cu mindrie itegrala copiilor mei.

  21. Bun. Stricto sensu. Dar discuţia e mai amplă de atât. Şi repet: se vede în comportamentul său. E complexat, nu are puterea să pună mâna pe carte şi să adauge la ceea ce-i lipseşte. După aceea, s-ar putea ridica. NU POATE. Dacă ar fi atât de inteligent, ar şti că trebuie să o facă.

  22. PS. Tocmai din cauza DEX/ului te intrebam in c e sens si cum masori inteligenta. Daca pe acelasi DEX online cauti cuvintul ala sfint din 4 litere gasesti ca el inseamna si peste care trăiește în bălți, pe fundul mlăștinos sau argilos, cu corp scund, turtit, mai mult gros decât înalt, lung de 12-18 centimetri … Gobius kessleri.

  23. Victor Ciutacu pe 26 October 2011 la 19:05

    Noi te iubim si te respectam nu petru slabiciunile tale geniale, ci pentru calitatile tale umane!

  24. Victor, in ciuda parerilor diferite despre
    monarhie vs republica, pot sa zic ca-mi
    place articolul tau, precum si postul de azi.
    Incerc sa-mi tin adinc ascunsi in mine
    “ciinii razboiului”; apropo de ura, cumatru’
    meu, Steven Tyler are o vorba:
    “Don’t get mad, get even”

  25. Epilog la interventie. … iar Traian Băsescu a fost, este şi va rămâne un om mic…

    QED.

  26. Cea mai buna dovada ca regele nu a plecat cu tot aurul este aceea ca la revolutie s-au gasit bateriile de la baie ale lui Ceausescu. Ma intreb, totusi, ele nu erau in vilele de protocol in care sta basescu acum? Oare-i suparat pe rege fiindca ar putea sa-l dea de gol ca a ciordit din karate?

  27. scuze de chat;
    purcelix, daca viu sa beau o cafea in pauza
    (nu stau mult, promit), ma astepti pe Schiphol ? 🙂
    dank u wel, mijn vriend

  28. daca-l cheama Carol-Ferdinand corect era al-Romaniei , oricum n-are nici-o treaba cu Romania.

  29. Esti tare,omule!Mi-a placut la nebunie scurta caracterizare a prea fara rost fericitului(cum zicea cineva mai demult).Pe caricatura aia, de-si zice prince “al Romaniei “n-o ascula nici dracu,darami-te un om cat de cat citav la cap. Cat despre mariner,incerc pe cat pot sa ma abtin ca sa nu ma trimiti si pe mine la peluza.O seara buna!

  30. De ソリン pe 26 October 2011 la 19:33

    Scuze pentru off!

    het doet mijn een grote genoeg!

    PS. Daca esti mujer, tre´sa dam mielu´ la nasu Victor!

  31. am si eu un sfat pt. politicienii opozitiei care citesc blogul tau si care apar in media des.d-lor de ce nu bateti fierul pe acel triumvirat putere-opozitie-BNR, de care chiar ar fi nevoie pt. a face ceva.conjunctura politico-economica o cere .’pana e cald’!?

  32. Paul ,un hamesit numai dupa bani nimic altceva.O fi nepot dar e un magar mare si la propiu si la figurat.Si nu sunt securist sa stii..

  33. @purcelix

    nope, bre. sint ditamai malacu’ :))
    am ca hobby-uri calatoriile, cunoasterea
    naturii umane si ah… “cum se zice la voi acolo”, forensisch onderzoek 😀
    daca ai alergie la cofeina, merge si-o bere.

    daca Victor are chef/timp poate veni si el
    la bere.
    scuze pt chat m(_ _)m

  34. v-as fi recunoscator daca, in loc sa-mi umpleti podul de scuze, v-ati opri din chat-uiala

  35. Scuze , dar azi se discuta DE CE INSISTA LA RECENSAMANT SA DAM C N P -UL ? SIMPLU. EI CUNOSC TOATE CNP-URILE CETATENILOR ROMANI. DAR NU STIU CARE DIN ACESTEA SUNT ALE CELOR PLECATI IN STRAINATATE !!( LE TREBUIE LA NIVEL DE MILIOANE DE CNP-URI).PRIN ELIMINAREA CNP-URILOR CELOR AFLATI IN TARA AFLA CE LE TREBUIE PENTRU VOTUL PRIN CORESPONDENTA. LEGEA VA FI VOTATA PRIN SANTAJAREA UDMR-ULUI. SIGUR. SI ASTFEL VOR TRIMITE 2-3 MILIOANE DE VOTURI PRIN…CORESPONDENTA. Cine va putea verifica daca au fost trimise sau nu de cei ale caror CNP-uri sunt in plicuri? Si chiar daca se va constata ca sunt falsuri, cine va fi pedepsit?
    Cum demonstrezi cine le-a trimis? E atat de simplu pentru cei care detin CNP-urile celor plecati in strainatate sa fraudeze alegerile(organizate tot de ei!!!)incat sunt sigur ca asta e motivul pentru care INSISTA sa afle CNP-urile celor din tara.

  36. Peste un an va fi prea tarziu sa comentam si sa ne intereseze.Sper macar sa fi citit ca peste un an sa va amintiti.Oricum, va fi prea tarziu.
    Dar va respect parerea.Asta e.

  37. of topic…..
    Acum am ajuns acasa de la servici si am conversatia zilnica cu sotia(eu fiind in Norvegia). Astazi 26 oct. 2011 sotia se afla in Bacau la o prietena, cand a coborat la masina parcata in strada a gasit intinsa pe masina o doamna. Alarmata a mers si a constata ca femeia era lesinata, a luat telefonul si a sunat la 112, doamna de la celalat capat a spus ca m-ai primise o sesizare si ca crede ca femeia este beata si ea nu trimite salvare “luati femeia si duceti-o acasa”.
    Nu pot sa cred asa ceva. Am o intrebare cum/cui pot face o sesizare si daca s-ar putea face rost de inregistrarea convorbirii.
    Deci 112-ul a lasat femeia acolo pentru ca “crede” ca e beata
    2011 ROMANAI ……INCREDIBIL

  38. Dupa mintea mea cea creata, de la un asemenea eveniment nu trebuiau sa lipseasca, printre altii, presedintele, premierul, sefii camerelor si ai principalelor institutii, patriarhul si sefii celorlalte culte etc.. In mod normal ASA CRED EU CA SE FACE. Cum s-a intamplat la noi, intr-o tara / societate normala ASA CEVA NU SE FACE.

    Sunt republican convins, dar, presupunand ca vreodata s-ar intampla sa ma intalnesc cu regele, aceasta optiune nu mi-ar da dreptul la mojicie.

    PS O deprindere sanatoasa ma face sa citesc texetele integrale de care se vorbeste in diverse contexte, inainte de a-mi da cu parerea. Stiu ca vrei sa “ispitesi” si sa provoci trafic Jurnalului, dar mai castigati am fi cu totii daca ai posta aici, si pentru cei mai comozi, articolele integrale. Parerea mea!

  39. @alphas: nu se ridica Jurnalul in trafic pe linkurile mele. in plus, textul e scris pentru ziar. ar fi incorect sa-l postez integral aici.

  40. un regal”si ce dacă”ce ar trebui exploatat mai des, o sintagma care-l transformă pe basec intr-un gândac.

    de cîte ori mai apare cu vreo zicere basecu ar trebui sa-i spunem “si ce daca?”

  41. Mai bine un monarh. Un presedinte va ajunge tot timpul la putere sustinut de un partid, deci doar de o parte a populatiei. El va fi tot timpul in campanie electorala. Plus ca o campanie electorala plus protocolul costa mai mult decat o casa regala de mii de ori. Plus spagile inerente date presedintelui. In schimb un monarh are rol redus , vezi monarhia britanica, insa asigura stabilitate. Premierul e cel care dezvolta economia prin politicile pe care le aplica. Nu am mai avea haosul romanesc. Ma uit la britanici si spun ca asa am fi si noi. Chiar nu va inteleg republicanismul. Eu , desi nu vin dintr-o familie bogata, nu ii invidiez sau dispretuiesc pe cei de sange albastru. Stramosii lor i-au facut mari. Asa si copilul dumneavoastra nu porneste de la zero. God save the king si poate treceti de patrea monarhistilor. Asta e traditia de mii de ani a acestei tari si sper ca vom reveni la normalitate.

  42. ar trebui sa ne intoarcem cu totii cu spatele si
    sa-l lasam sa vorbeasca singur, oricum nu-i pasa
    de parerea celorlalti decit daca-i simte potrivnici.
    talk to the hand, dude !

  43. Basescu este viclean, nu inteligent, domnule Ciutacu. Este ub animal viclean ajuns sa ocupe o functie peste o majoritate umana.

  44. Buna seara d-le Ciutacu,

    Va scriu scurt-dupa o seara placuta,dar obositoare pentru mine-fara sa citesc comentariile celor care au intrat pe blog.
    Vreau sa va spun ca apreciez pragmatismul si realismul gandirii Dvs.,pentru acest subiect(si pentru toate,de fapt).
    Am fost azi la biserica si rog pe Dumnezeu sa ma ierte,dar am aceiasi parere despre Daniel Ciobotea,ca nu-l pot numi altfel;v-am mai scris eu si alta data despre asta.

    Tineti-mi pumnii,ca am emotii-ma reintalnesc vineri la Craiova cu colegii mei de liceu,la 35 de la absolvire!Si culmea,saptamana viitoare ma reintalnesc si cu colegii de facultate dupa 30 de ani!!

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    Ioanap

  45. As vrea sa va scriu ca am cunoscut foarte bine persoana care avut o contributie majora la “innobilarea” printului Paul la Alexandria…si am cunoscut si familia acestei persoane. Erau un cuplu obisnuit,amandoi “cu studii superioare” cu copii… “Innobilarea” m-a scarbit, nu pentru ca as fi “monarhist” sau “regalist”, (pentru ca nu sunt), ci pentru faptul ca am avut pretentia ca persoana respectiva sa fi citit mai mult decat istoria pe care am invatat-o la scoala noi toti,sau sa fi discutat cu cei batrani, sa afle din mai multe surse cum si ce a fost inainte si dupa abdicarea regelui Mihai. Si atunci mi-am adus aminte de un proverb care supune ca “Unde e carte multa, e si prostie!”…iar alt proverb spune: “Schimbarea regilor, bucuria nebunilor!”

  46. Victore, iti vine sa pleci dracului din tara asta dar trebuie sa luptam cu leprele si oamenii mici, inclusiv cu jalnicii de la fituica ‘adevaru’,care si-au gasit un atac imund (si) la adresa Gabrielei Firea!

    bassistii astia spurcati arunca improasca rahat.nu iti putem face noi programul, dar d-na Gabriela merita aparata .n-o fi facut acel text alt ‘bourean’?

    toti astia sunt chiar ‘urmasii lu’ traian’?
    sau mai bine sa fie lasati dracului in nimicnicia lor?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.