Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cum își plătește statul de drept oștenii

Cum își plătește statul de drept oștenii

Fiindcă mi-e al dracului de scârbă de oamenii care nu-s proști, dar fac pe proștii, vă descriu mecanismul prin care un ziarist poate fi plătit de un om de afaceri și fără să ia banii în plic de la el. Nu-mi cereți nume, asta nu-i treaba mea.

Presupunem că serviciul secret, condus de X, îl are, sub soldă proprie sau liber la împrumutat și folosit prin piața media, pe ziaristul Y. Varianta plății în regie proprie, din fonduri bugetare, nu-i rentabilă. Banii-s puțini, rămân urme. Așa că șeful X folosește varianta ocolitoare. Serviciul pe care-l conduce protejează sau, după caz, patronează, din umbră, un grup de firme, deținut în acte de Z. În paralel, își transmite mesajele prin intermediul ziarului/site-ului/postului tv condus de W. Prăvălia media nu produce suficient nici cât să-și țină salariații oficiali. Atunci X îl cheamă pe W la el și îl anunță că, de la data cutare, îl va avea angajat pe megastarul Y. Care va avea și leafa de…Altă informație folositoare pe care W o primește de la X este că Y îi este alocat lui Z. Care, lunar, are obligația, pe lângă altele, de a achita (publicitate, sponsorizare, parteneriate media etc) întocmai și la timp leafa lui Y. Care are contract legal de muncă/drepturi de autor, înregistrat la ANAF și la ITM, cu instituția condusă de W. Și care nici nu-i obligatoriu să știe cine îl ține, cui a fost alocat. Dar, dacă nu-i tâmpit, se prinde.

Dacă Elenei Udrea nu-i piere subit memoria până o umflă statul de drept, e posibil să spună și ce alt patron de televiziune a vizitat, la Cercetări Penale, alt arestat preventiv din marele lot luat cu anticorupția de pe scări și despre ale cui venituri (care nu trebuia să fie periclitate) era vorba în conspirativa întâlnire. Dar, după știința mea, memoria de uz extern a Blondei Supreme e depozitată, fragmentat, la un titan al gândirii și la un luptător împotriva corupției.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

19 thoughts on “Cum își plătește statul de drept oștenii

  1. in cele mai multe cazuri banuiesc ca postul tv sau ziarul nu produce suficient incat sa justifice salariul lui Y.curiozitatea mea e cum intra banii in firma/postul/ziarul lui W ca mai apoi sa il plateasca pe Y ???? bun inteleg ca Z sponsorizeaza,doneaza,cumpara publicitatea dar banuiesc ca toatea astea se declara la anaf .acum anafu nu se sesizeaza ca la rating zero aia vand publicitatea de prea multi bani incat e clar ca nu se justifica .
    alta curiozitate e cat merita si se justifica pentru politicianul x sa ii dea lu’ ziarustul x mii de euro pe luna ??
    dupa mine unii ziaristi mananca de la mai multi “Z” .cel mai elocvent exemplu rares bogdan 🙂

  2. nici nu se putea explica mai in clar conexiunea dintre factorii
    X – persoana in conducerea serviciului secret
    Y – ziaristul cu conditiile sa fie a lu’ X sub soldă proprie sau liber la împrumutat și folosit prin piața media
    Z – patronul de firme cu acte protejat de X sau chiar X
    W – patronul de media(ziare/site-uri/TV)

    (pe stilul celor din culegerea de Exercitii si Probleme din Petrica) daca e sa aruncam o geana, la capitolul “Raspunsuri si indicatii” de la final, mie mi-e dat asa:

    Coldea la X dar daca folosesc matrice, determinantul X imi da Basescu
    la Y mi-a dat cu mai multe variante, dar scriu si eu o varianta, mai las si la altii: Shenghenelu’ Turcelu’
    la Z mi-a dat ca-i egal W egal Burci Cristian Vanzator de Des Enfants
    si mi-a mai dat, intr-o alta varianta de calcul, aici am folosit mai multe fractii si radicali, la W egal Adrian Sarbu

    acuma spuneti si voi variantele voastre. ce v-a dat? eu zic ca-mi iese 5-ul

  3. Care dintre cei 3, cu excepţia lui X, poate să declare că a dat bani din negru la negru? W, Y sau Z?

  4. Eu ma tot chinui sa inteleg unele lucruri, de vreo 3 ani incoace…Mai precis din 29 Iulie 2012…
    De ce vrea Basescu neaparat sa aiba posturi, situri si ziare cu care a convinga despre whatever opinia publica? Doar a aratat de nenumarate ori ca il doare la coccis de ce vrea si ce crede opinia publica….Tu Basescule, tot poporu’ zice ca esti urat si rau, dar te doare’n pix ce zic aia, si dai o poala de bani la un tuciuriu sa zica misto de tine, dar nu-l asculta nici dracu…Si tu continui sa-i dai bani ca sa nu-l asculte nimeni…
    Si daca Baselu totusi are ambitia lui de a avea un cor de pupatori in cur cu care sa atraga simpatie publica, de ce dracu le mai da bani, daca aia nu atrag decat antipatii sau indiferenta? Ca audientele lor sunt varza…
    De ce dai tu, un slut notoriu, bani la cantareti ca sa iti faca manele despre cat de frumos esti, cand nici nu-ti pasa ce crede lumea? De ce ar da cineva bani unor gorile sa il apere de huhligani, iar gorilele-s atat de proaste incat nici apa nu-s in stare sa bea fara instructiuni?
    Zau ca nu inteleg asta, sa ma lamureasca cineva…
    Nimeni din Statu’ de Drept n-are nici o frica de jusitie sau vreo jena fata de pulime…Fura, iau spagi, matrasesc voturi, infometeaza oameni, lasa bolanvi sa moara, toate fara nici o remuscare. Dar spun ca le pasa….
    JEGOSILOR, daca nu va pasa de ce cred eu, de ce vreti sa ma faceti sa cred ca va pasa?? Decat sa dati bani degeaba la Turcesti, Cristoi, Sunerii si Pore, nu mai bine va mai luati voi un iaht cu banii aia? Pe bune, mi s-ar parea cheltuiti mai cu folos…Nu mai bine v-ati lua voi palate la Monte Carlo? Zau ca imi pareti la fel de prosti ca sclavii vostri…Si din pacate, noi pulimea suntem si mai prosti…Altfel v-am pune dracului odata pe fuga…

  5. Te-am intrebat, acum cativa ani, ce parere ai despre Sorina Matei.
    Am zis eu ca e ceva in neregula cu ea.
    Nu-mi venea sa cred ca pot exista asemenea oameni.

  6. Domnule Ciutacu…Lasand la o parte faptul ca abia astept sa vad emisiunea din seara asta tin sa va spun ca ma apuca toti dracii cand il vad la RTV pe Cristescu sau cum naiba il cheama pe apucatu’ ala care apare sistematic inaintea emisiunii dumneavoastra!! Reformulez! Omul asta a reusit sa ma calce pe nervi si pe inca vreo nshpe pirtenii care privinm postul la care apareti, numai dintr-un singur motiv. Altul decat acela ca improasca cu invective tot ce nu se numeste Elena Udrea!! M-a terminat papagalicismul lui cu: “Uite ce-au facut procurorii in cazul X, au trimit nu’sh ce cerere in alta parte, asta demonstreaza presiune asupra lor”!! sa mori tu Cristescule?? pai sa iti spun eu ceva…de la nivelul meu. Trei ani am avut sef la nivel minimal un soi de Udrea! trei ani mi-a cautat chitite si m-a raportat pe unde dracu an-a dus cu mintea numai sa scape de mine. Ii stateam ca un junghi in coaste. Stiti ceva? Omul a “picat” ca oricum avea destule la activ si inca are!!! Daca intrebi un salariat din scoala de el..pe respectivul il apuca damblalele. Il vad oamenii prin alta parte decat prin scoala si vin tremurand de parca i-ar fi vazut stafia!! Nu, nu cred ca procurorii sunt incopententi, ma rog, nu aia care fac “eseuri” dar acuma, scapati dezlegati, de teama de a nu fi trasi de urechi de sefii aserviti Doamnei, nici ei saracii nu mai stiu de capul lor!!! Eu m-am chinuit o juma de ceas sa-i fac fostului sef o adeverinta dupa ce n-a mai fost si mi-a luat o ora! Tremuram si de draci si de ideea ca-i vad moaca numai cautandu-mi o mica greseala, el, el care a falsificat acte!!! De aia va rog, sa-i spuna cineva si …lui Cristescu, atunci cand te sui cu cancaiul pe gurmazul subalternului, tremura ala de teama ta si dupa ce te-au baga la 3 coti sub pamant!! Si nu de alta, da’n cazul meu, pentru ca as fi putut face puscarie numai pentru ca i-as fi tras un cap in gura la un moment dat! Stiu, nu e elegant, da’ de multe ori m-a indemnat pacatul..

  7. Cel mai ticălos lucru cu putință pe care îl fac edecarii ăștia plătiți, nu sunt laudele la adresa lui Băsescu și nici salturile fără parașută în apărarea siguranței naționale, ci mâncatul cu polonicul supreaplin a ceea ce numesc ei , independența și obiectivitatea lor jurnalistică.

  8. Q: pe astia din SRI nu-i intereseaza ratingul (audienta) ? Atata efort si risc de deconspirare doar pentru a plasa ‘megastarul’ Y intr-un canal de bloc ?

    Eu ma astept ca un serviciu chiar de inteligence sa aiba o alta anvergura. Si atunci ‘portavocea’ are acoperire larga iar legendarea geniala.

  9. …X….Y….Z
    Dom’le, ne prindem si noi. Mi-a venit sa rad ca si-a scanat Sorina Matei contractul de labeunu’ si l-a pus pe net de parca asta ar exclude faptul ca “Mos Craciun” ar putea veni lunar cu sacul plin la ea, doar “mosul” nu-ti da “cadoul” cu factura sau aviz de expeditie si nici nu posteaza pe facebook cand vine la tine cu plicul 🙂 (apropo, mi-a placut postarea d-lui Victor Ciutacu despre concediul domnitei)

    Dar … constat ca nici ziaristii buni n-au curaj total sa bage “cutitul” pana la plasele in gunoaiele de politicieni sau pupincuristi cu acreditare. Pe undeva ii inteleg, probabil mai primesc amenintari (pardon, atentionari) de la “statul de drept” si e uman sa actioneze instinctul de conservare si aici. Adevarul e ca nici eu nu vad pe cineva care sa aiba curaj total si sa mearga pana in panzele albe in demascarea mafiei. Roamnia nu mai are de mult eroi adevarati iar cei care ar dori sa fie nu ajung sa fie cunoscuti de lume din cauza “sistemului” si a suficientei chiar celor buni dar care la un moment dat se multumesc pentru ca mananca o paine ceva mai alba decat muritorii de rand. De aia o sa ne pierdem tara mai mult decat e pierduta acum.

    PS : Iohanis e preocupat sa lase mesaje vocale pe telefonul lui Hagi, va merge sa o vada pe Halep si e multumit de actiunile “justitiei independente”. Dragii mei, eu banuiam de la inceput dar acum nu-mi mai trebuie niciun argument sa spun ca e PAIATA PERFECTA … si nici nu ma mai intereseaza cine il trage de manete (Merkel direct sau prin institutii ale “statului de drept”) ca efectul e acelasi … “mafia” timid devoalata e doar o piesa din “mafia” euroatlantica.

  10. Victore,
    Am inteles, din ce a povestit Cristoiu ca citit in jurnalul lui Udrea, ca sunteti la ordinele lui Coldea pe banii lui Cocos, prin intermediul lui Ghita:).
    Mi se pare de mare finete.

  11. @bigradu: si era nevoie sa-l asculti pe Cristoiu, care s-o citeze pe Udrea, pentru axioma asta?

  12. Se vede treaba că, pentru mulți jurnaliști, unul din postulatele „eticii” lor profesionale este o adaptare pragmatică a spuselor lui Victor Petrini, personajul lui Preda : dacă troc nu e, nimic nu e…
    Păcat !

  13. Sorina Matei ne crede pe toti prosti.Bai frate citi “acoperiti” au misunat si misuna pe “La B1 TV” !

  14. Tot mai mult se adevereste planul. Basescu facand numai parte din sitem isi duce rolul mai departe. E regretabil ca marea majoritate inca-l considera capul mafiei cand de fapt el e doar nebunul de pe tabla de sah a Romaniei. Iar udrea cel mult o tura (ca sa nu-i zic cal / iapa). Cine cunoaste jocul stie ca partida poate merge inainte mult si bine fara o tura si chiar si fara un nebun.

    Intrebarile zilei:
    cand vor fi identificate oare pesele grele ale jocului?
    cand vor fi dentificati jucatorii partidei?

    Cine pricepe ce se intampla poate usor sa-si dea seama ca acum e momentul schimbarii garzilor. Ce conteaza cel mai mult e cate informatii au adunat udera si baselu pentru a putea sa-si negocieze viitorul. Sigur stiau ca odata si o data cand n-or mai fi la putere o sa fie ejectati de sitem. Daca n-au stiut sigur au aflat de la Gadea & Co. Si sigur nu au stat ca mielul la taiat sa-si accepte soarta ci au adunat si ei munitie de-a lungul timpului pentru a se apara. Ce a aruncat udera pe piata e doar pentru spectacol. La fel si cei de la dna. Negocierile adevarate se duc fara ca noi sa aflam vreodata despre ce-i vorba de fapt.

    Asa o sa descoperim peste un timp ca marea perdea de fum din aceste zile serveste de fapt crearii noii puteri care ne va stapanii in anii urmatori. Si, bineinteles ca majoritatea o va sprijini cu bucurie sperand la mai bine.

    Oare noul partid al lui Ghita ce o mai face? Creste? Creste?
    Spre amuzamentul general ar fi bine ca si el sa se deconspire si sa sustina ca de fapt a primit purcoiu de bani de la Cocos / Udrea pentru ca facea parte din gasca celor buni (alaturi de Coldea fireste). Si fiind sub acoperire prin manevra asta el aduna informatii despre coruptii Romaniei ca orice aparator onest al patriei.

    Si cu grenada aia cu furtul dosarelor de Basescu ce o mai fi?
    Mai, da idioti ne mai cred aia care lanseaza astfel de grenade. Un om intreg la cap doar judeca si-si da seama ca orice dosar de pe lumea asta are o copie sau mai multe si informatiile din dosar nu sunt intr-un singur exemplar.
    Ideea e, dosarele alea cine le-a facut? Sigur nu Basescu ca sa aiba el originaul si sa nu mai existe copii. Si atunci e evident ca e un subiect aberant. Vedeti, deaia e necesara cat mai putina scoala pentru ca toata lumea sa ia de buna grenada asta. ,,Formatorii de opinie” isi fac treaba si amplifica zgomotul in loc ca de fapt sa le deschida ochii oamenilor.

  15. Rationament absolut corect. Dar,
    Ce se intampla azi s-a intamplat acum multe sute de ani in Imperiul Bizantin: in timp ce ei erau ocupati cu discutii interminabile despre sexul ingerilor, turcii i-au ocupat pe nesimtite.

  16. “Felicitari Antena3 ati invins regimul Basescu” de la Tariceanu citire!!! Saracul e dus cu presul, Antena3 n-a invins regimul basinescu prin arestarea Udrei si eventual in cazul cel mai bun chiar s-al Escrocului National No.1. Regimul basinescu va fi invins cand toti cei care ocupa functii de decizie in SRI, DAN, Parchetul General, CSM, ICCJ, CCR, SPP si STS si care l-au avut pe nasul in suflet timp de 10 ani in cele doua mandate ale lui chiorete vor fi demisi si vor fi adusi in fata justitiei pentru a da socoteala pentru incalcarea legilor Romaniei deoarece acestia au vegheata ca chioretele si gasca portocalie sa fure mai rau ca-n codru verde in cele doua mandate prezidentiale. Indivizi ca gen.mafiot Coldea, necuvioasa Kovesi, mincinosul Morar, smenarul gen. Opris, Haineala, Ghica, Stanciu cea cu completele de executie juridica si multi alti vor fi pusi pe liber si vor fi deferiti justitiei pentru infractiunea de favorizare a infractoriklor portocalii. Daca Gen. Coldea si Kovesi vor ramane pe posturi acestia vor continua sa faca politie politica sub privirea blanda si vorba rara si fara noima a lui Johannis cel care se lauda ca ei, borfasii portoclaii s-au luat tara inapoi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.