Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Cum ar putea ajunge Băsescu premier

Cum ar putea ajunge Băsescu premier

A început în forță, într-un moment bine ales, în perspectiva încheierii unei epoci politice, construcția imagistică Băsescu-premier. Omul stă la cutie, iese rar și calculat, grăiește apăsat, punctează pe greșeala adversarului, dă lecții națiunii și răspândacii ne scriu cu subiect și predicat ceea ce ar trebui să ne intre nouă-n cap. Evident, lipsite de imaginație, laboratoarele aruncă iar marfa în locurile verificate, prin oameni verificați. Adică ăștia doi, Ponta și Antonescu, sunt niște nevolnici și, dincolo de scorul lor electoral însumat, guvernează prost împreună. Și tot Băsescu ar fi salvarea executivă și fatalistă a țărișoarei după prezidențialele din 2014.

Chestie care, dacă s-ar adresa doar acerebraților și amnezicilor, ar putea să țină. Numai că, dacă ai olecuță de creier și iei la disecat discursul altminteri corect de azi, ținut în fața reprezentanților prietenoși ai mediului de afaceri, îi dai cu el în frunte fără vreun mare efort de argumentare. Pentru simplul motiv că, atunci când a avut ocazia să demonstreze ce poate face în calitate de premier de facto, cu marioneta de Boc în scaunul de la Palatul Victoria, a dat ditamai chix-ul. Și a pus pe brânci, prin măsuri tembele băgate pe gât de conivență cu FMI (video pentru nostalgici), tot mediul de afaceri. De la majorarea TVA până la forfetarul neghiob (care, iată, revine ca o fatalitate), trecând prin blocarea oricărei frânturi de dezvoltare și culminând cu îngenuncherea financiară (și chiar penală) a propriei clientele, totul a fost catastrofal. Și, pe fondul unei guvernări care strălucește prin neputință și propensiune către vorbe multe și goale, în combinație cu tentația facilă de a trăda, accesibilă oricărui rock-star uselist de frunte și tentantă-n beneficiu prezidențial propriu, mi-e teamă că istoria s-ar putea repeta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

12 thoughts on “Cum ar putea ajunge Băsescu premier

  1. N-ar strica sa-si lase parul lung si valvoi. Chel si schimonosit il recunoaste lumea si-si aduce aminte cate gherle, minciuni, cretinisme si securisme a produs in ultima decada.
    Sa fim serioase, 🙂 pupinbasistii retardati, de se dau prin on-line, sunt in numar de cateva mii. Spanac.

  2. Macar omu’ a avut sange in instalatie si a zis : oameni buni, v-o trag !

    Agaricii care incearca sa guverneze nici macar de-o abureala populara nu sunt in stare s-o puna.

    Parca te vad peste vreun an zicand : nu credeam sa-nvat a-l regreta pe Boc vreodata !

    Ecoutez-moi maitre!

  3. Un posibil scenariu:usl dispare,psd isi promoveaza propriul canididat prezidential,pnl se aliaza cu partidele de dreapta formand noua opoziie care il va sustine pe crin antonescu pentru numero uno si desigur daca castiga alegerile acesta printr-un gest de fair-play,neuitandu-si partenerii il va propune si sustine in functia de premier pe,nu demult dusmanul sau de moarte,tb …. da,stiu,udmr prin sprijinul pe care il va da va decide iarasi soarta romaniei … “…strain in tara ta…”

  4. “Numai că, dacă ai olecuță de creier…”ei prin inceputul acesta de fraza, ati spus tot.Numai ca, urmeaza NOAPTEA MINTII(termen auzit prima data tot la dvs, d-le Ciutacu).Din atatia securisti prosti care au luat mocca si au administrat/vandut prost cam mai toooot ce s-a ridicat in 25-30 de ani de epoca de aur…a iesit si s-a ridicat fruntasul lor: Traian Basescu.Si nu mai scriu, ca de scris s-a tot scris si inca se scrie/analizeaza/vorbeste/etc.Politicienii reprezinta oglinda reactiilor noastre la deciziile luate de ei.Reactia noastra?…0.Si da domnilor,lucrurile se vor inrautati daca nu iesim dracului odata cu totii in strada.Sa aratam Americii,Rusiei,Germaniei ca noi ne decidem soarta aici si nu ei cu oamenii lor de paie.Oameni de paie care’s romani de altfel. Dar vedeti?romani de cea mai proasta calitate posibila:’al mai jeg,’al mai paracios,’al mai mincinos,’al mai instabil psihic si duplicitar.Doamnelor,domnilor, haideti sa lasam dracului miorita aia si in strada cu noi:UNITI!

  5. Va ajunge Basescu prim ministru cind va zbura porcul.Pina atunci sint curios sa vad cum explica banii primiti de alianta DA.

  6. ba victore, sincer, te compatimesc. esti un tip lucid a carui fisa a postului presupune analiza vorbelor si actiunilor intreprinse de niste ipocriti/inconsecventi/japite. De ce nu te-ai facut si tu inginer 😉 nu inteleg.

    Sincer sa fiu, acum ca am mai imbatranit putin, tot spectacolul asta politic grotesc plin de mascarici infernali imi starneste o greata realmente viscerala. Pe banii mei, care de mult nu mai sunt ai mei ci ai lor, dati ca taxa de protectie. Ma gandesc ca din cand in cand si pe tine te trece un astfel de “gol” prin mate.

  7. @mike: fiindca nu m-a pasionat ingineria 🙂
    asta e, eu mi-am ales, eu culeg

  8. Neah.
    Cu cat il promoveaza Tapalaga & co cu atat mai mult isi aduce lumea aminte de el. De parca s-a terminat cu plata centurii de siguranta.
    Plus ca mai e o gala Bute, mai apar niste extrase de cont, si-o sa mai apara si altele ca asa se intampla cand te apropii de final.

  9. Ce-i mai place astuia, in ultima vreme, sa-i faca prosti pe toti, fara sa-si dea seama ca, in temeiul propriilor judecati, isi pune pe chelie aceeasi eticheta de prost…
    A inceput cu Voiculescu, la o emisiune de-a lui Turcescu (intre 1:21:15 – 1:23:25), cand l-a facut prost doar pentru ca facuse greseala de neiertat de a nu fi retinut anul in care candidase el la primarie (2000, nu 1996, cum spusese Felix). Dar ce face el, un minut mai tarziu? Il “corecteaza” pe Voiculescu in felul urmator: “Lis cred ca a candidat in ’96, si-i greu sa ma confunzi pe mine cu Lis.” Pai esti prost, prostule, care esti tu prost, ca in ’96 a candidat Ciorbea, Lis a candidat la inceputul lui ’98, pentru un mandat incomplet, dupa ce Ciorbea a parasit primaria pentru sefia guvernului!
    Dar poate ca asta a fost doar o intamplare nefericita, iar presedintele nostru nu e prost, conform propriilor evaluari… Bine, dar atunci de ce a zis, pe data de 16 septembrie, ora 18:36, de la pupitrul prezidential, ca o anumita ordonanta de urgenta a fost emisa “de Guvernul Tariceanu in anul 1998”?! Pai bine, bai prostule, cum poti sa spui ca a existat un guvern Tariceanu inainte de 2004, cand l-ai nominalizat tu? In 1998 puteai sa vorbesti despre Guvernul Ciorbea (pana pe 30.03.1998) sau Guvernul Vasile (dupa 01.04.1998).
    Iar acum il face prost pe SRS, pentru ca n-ar fi fost in stare sa minta ca lumea, pana la capat, despre platile alea ilegale facute de Vantu catre Alianta DA… Si asta o spune unul care a pus la cale toata mascarada aia prin care a vandut terenul din Baneasa unei “persoane pe care n-o cunostea, Gabriela Blaj”, dupa care s-a “spart” singur (hipnotizat, de buna seama, de ochii mari si umezi ai jurnalistului care i-a pus intrebarea), in direct la televiziunea nationala, declarand senin ca i-a vandut terenul lui Casuneanu! PROSTUL!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.